Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaktikus
aktív tag
válasz Cyberpunk #349 üzenetére
Én pontosan ezt rendeltem, a flakonja nem pont ilyen mint a képen, hanem hegyes és csavarzáras. Amúgy kiváló az olaj. Mondjuk azért azt megnézném, hogy melyik kenőanagyon nem tapad meg a por, de a motorex-nél minőséggel nem lehet gond. Motorexből rendeltem villa olajat is, az is kiváló.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Cyberpunk #17975 üzenetére
Korrekt holmi (és ennyiért nagyon jó áron van), kivéve a kerekek, de kezdésnek az is jó. Egyébként abba inkább tiagra agy van, mint orbea, vagy nem tudom, nem látszik jól. Rá kéne kérdezni. Felni gondolom valami noname felmatricázva, küllőket se ártana tudni hogy az micsoda, dt vagy sapim, vagy valami taiwani csoda küllő.
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
válasz Cyberpunk #17988 üzenetére
Én gyári kereket használok. Sokkal nagyobb a küllő feszesség csökkentett különszám mellett. Engem nagyjából az a hatása hogy merevebb de kevésbé rugalmas a kerék.
A városi biciklim 36 küllős, elől radial hátul három kereszt. Majd meglátjuk mit mutat, talán ma össze rakom.
galaktikus: Akár az is előfordulhat, hogy a Shimano az Motorex gyártmány. Szerintem jó az is bele, lényeg hogy ne DOT kerüljön a rendszerbe...
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
Gyufaaa
veterán
válasz Cyberpunk #19249 üzenetére
Tavaj szezon végén, erősen rápörögtem én is az outi témára, de az utak többsége annyira ratyi erre, hogy a trekkingnek is kihívás. Még nem tettem le róla, de egyenlőre szüneteltetem a projektet. Nagyon rajta vannak az útfelújításokon. Remélem legalább egy párat kijavítanak, hogy használhatóbb legyen. Addig még van időm agyalni is.
-
Toomy
senior tag
válasz Cyberpunk #19272 üzenetére
Ha letekerve a kupakot, van benne egy fordítható rész akkor jó lehet. A legtöbb mini pumpa már így készül.
(#19273) razzorr Igen, ez már az a kategória, amit egy pillanatra sem szabad szem elől téveszteni.
(#19275) rétisün - Miért nem alszol már? Hogy fogsz így holnap egy 100-ast letúrni? Bár ahogy nézem, felétek az előrejelzést., zivatarokat jósol...
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Cyberpunk #19358 üzenetére
Persze, van itt ott DH szerű pálya, de az a baj, hogy ezek nagyon rövidek, ezek miatt komoly DH gépbe invesztálni totál felesleges szerintem. Én is nyomtan itthon DH géppel jó pár évet, a 2000-es évek elején nagyon nagy volt a Freeride és DH őrület. Voltam én is jó párszor külföldi DH pályán, hát ott azért lehet élvezni az biztos. Nálam Leogang a kedvenc, ott voltam legtöbbször.
rétisün: Akinek a virsli gumi és az aszfalt a mindene, azt nyilván nem hoz lázba egy monti, ez érthető, én is így vagyok csak fordítva.
Egyébként aki szeret montizni annak az AM/Enduro hatalmas élmény, mivel az igazi mtb esszencia az az AM és Enduró gépekbe van meg 130-160mm rugóúttartomány között. Persze ezek a gépek az utóbbi 1-2 évben érték el azt a szintet, hogy súlyban fel tudják venni a versenyt akár az xc gépekkel is.Ez is micsoda gép lehet! Ghost AMR Riot
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Cyberpunk #20421 üzenetére
Nézd meg, hogy jó e a váltó magassága, a terelő alja pár milliméterre legyen a fogaskerék tetejétől. Párhuzamos legyen a tányérokkal, a felső végállás csavaron valószínű kell egy kicsit kifelé tekerni.
Egy aszfaltra tervezett kerékpár gyorsabb az aszfalton mint egy terepre tervezett kerékpár! Mi ezen olyan meglepő? És képzel egy terepre tervezett kerékpár meg sokkal jobb lesz terepen mint egy aszfaltra tervezett.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Cyberpunk #20425 üzenetére
Nagyjából jónak tűnik a magasság, az előírás 1-3mm közötti távolság a terelő és a legnagyobb lánctányér között, persze vannak olyan váltók ahol nagyobb távolságot kell hagyni, mert ekkor már a terelő belső része eléri a középső tányért.
Ha a felső végállás csavar megfelelően van beállítva és jó a bovden feszesség is, akkor nem érhet bele a lánc. -
Runner_fxr
Ármester
-
HollyBoni
veterán
válasz Cyberpunk #22742 üzenetére
Miért ne? Ha neked szükséged van rá hajrá, az hogy másik mit gondol mikor meglát azt meg le kell sz*rni.
Egy ilyen vázra szerelhető nekem is jól jönne párszor.
(#22747) Cyberpunk : Igen, pont a szar utaknál nagyon jól jönne. Én mindig agybadugóssal zenéthallgatok szóval nem is hallom a kocsit, ha meg látok egy kátyút nem kell hátranézni hogy jön e valami és ki tudom e kerülni vagy nem, csak rálesek a tükörre.
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz Cyberpunk #22742 üzenetére
Annó 2 éve 53-54-esen jöttem visszafelé Kelebiától Kiskőrös irányába vasárnap este fél10-10 felé. Az volt a szerencsém hogy volt tükör a bringán mert így láttam hogy mikor jön a kamion és esetenként lehúzódtam. Tükörben a szemembevilágított már távolról a fénycsóva, így észrevettem amikor egyáltalán közeledni kezdett. Hasznos a kicsi tükör
-
Gyufaaa
veterán
válasz Cyberpunk #23204 üzenetére
Nekem egy ilyen occsó (5k) nyergem van. Próbaképpen vettem tavaly, de még mindig ez van. Kényelmes. Azért cseréltem az előzőt, mert széles volt. (155mm) Ez keskenyebb (143mm), de kiszeretnék próbálni egy még keskenyebbet. Néha úgy érzem, hogy még ezen is lehetne faragni.
[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
válasz Cyberpunk #23240 üzenetére
Döntsem meg lefele? A hányinger kerülget amikor ilyen lebilentett kormányú outit latok. Nem beszélve arról hogy biztos vagyok a funkcionalitás romlásában is, utána a fékkarra nehézkes lenne tehenkedni
De azert kosz a tippet!
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
albert8
veterán
válasz Cyberpunk #23678 üzenetére
Nekem van clear , grey, +red iridium, meg persimmon. Úgy szoktam használni, hogy ha eső van vagy nincs kedvem a szineshez akkor clear, ha napsütés van akkor grey/black, ha pedig borús akkor persimon/+red, mert ezek jól kiemelik a környezetet/ Én erdőben imádom/.
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
evo87
őstag
Legjobban egy cserélhető lencséssel jársz. Én pl egy Merida modellt használok és utólag nagyon nem bánom, hogy emellett döntöttem. A sárga szürkületben és erdőben csodákat művel, a sötét napsütében segít a világos lencse pedig bármikor jó a bogarak ellen.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
dqdb
nagyúr
válasz Cyberpunk #23682 üzenetére
A citromsárga, narancssárga és piros kontrasztnövelő hatású lencse, nekem az utóbbi a kedvencem nyáron.
A citromsárga is javít a kontraszton, de a pirosnál jóval kevesebbet, éjszaka is használható, de némileg torzítja a színeket (éjszaka minden fény sárga, valamint a közlekedés lámpák zöldje hupikék).
A piros kontrasztkiemelése brutális, ezzel rendesen látom erdőben, hogy az a világos folt előttem egy kő vagy csak a fák levelei között átszűrődő napfény. A színeket nem torzítja, felvétel után 2-3 másodpercig minden pirosabbnak tűnik, de azonnal alkalmazkodik hozzá a szemed. Éjszaka is elmegy. Csak tavasztól őszig ajánlanám, mert azt vettem észre, hogy az alacsonyabban álló téli nap esetén az árnyékos területeket túlságosan besötétíti.
Narancssárga lencsém nem volt még.
Télen átlátszó lencsét használok, országútra raktam be egyszer-kétszer füstszínű lencsét, nem rossz, de a piros nekem erre is jobban bevált.
maummamut: az Edge 1000 ára brutális, nagyon durván fogott a ceruzájuk. Nézzél körül Európában, hátha onnan olcsóbban megúszod (amikor én néztem, akkor az összes Garmin túra GPS azonos áron volt vagy olcsóbban, mint a németeknél, kivéve az Edge sorozatot, azokat itthon valamiért túlárazták, de ez lehet, hogy változott azóta).
Ajánlom a bundle csomag, konkrétabban a GSC-10 megvásárlását is, mert a pusztán GPS-ből vett sebességadat felbontása nem annyira precíz, mint a mágneses jeladóé (a pulzusmérőt nem dicsérem külön, mert jó dolog). Szintén ajánlom a DQCM30 fólia megvásárlását rá, az én órám csúszott már métereket kijelzővel lefelé kavicsos úton, és még karc sincsen rajta.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Runner_fxr
Ármester
Szia! Én ezt használom.
Szerintem a fényre sötétedős a legkényelmesebb megoldás, nekem a cserélhető lencsés nem szimpatikus, akkor már inkább 2 szemüveg, egy színtelen lencsés és egy sötét lencsés a jó időhöz. A cserélhető lencsésekhez általában egy színtelen, egy sárga és egy sötét lencse jár. Van aki szereti a sárgát is, nekem s színtelen jobban bejön este vagy rossz időben. -
albert8
veterán
válasz Cyberpunk #23692 üzenetére
Én mondjuk egy ilyet ajánlok. Nem olcsó, de szerintem egyszer kell megvenni. Ha megkérdezed tőle szerintem Radar vagy M frame tipus is van, amit nagyon sokan használnak.
[ Szerkesztve ]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Laurh
aktív tag
válasz Cyberpunk #23801 üzenetére
Én is marha sok időt tököltem vele, hogy megtaláljam az ideális vázméretet (sokat olvastam utána)
Nem vagyok egy igazi tour de france-os alkat a magam 90kg-jával. Egyszerűen a kisebb méreten hülyén néztem ki, lehet a testalkat is bejátszott a képbe. Bár még komolyabb hátrányával nem találkoztam, hogy a 60as vázt választottam.I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
gergo5991
őstag
válasz Cyberpunk #23817 üzenetére
én speciel senkiben nem bízok meg, a bizalmat ki kell érdemelni, van 1-2 kivétel akikben megbízok, de azok is óvodás korom óta "haver" ismerem az egész családjukat, közös nyaralások, meg ilyenek.
Félreértés ne essék, senki torkához nem szorítok kést, de ahhoz képest hogy az ország 2. legnagyobb városában lakok, a közbiztonság sehol nincs. Legszivesebben rendőr lennék, azt helyre pakolnám ezt a várost, egy dolog tart vissza, nem beszélem jól a nyelvet, ez választ csak el a sok jó tettől
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz Cyberpunk #36523 üzenetére
Én úgy tudnám elképzelni saját szemszögemből, hogy ha lenne egy karbon kerékszettem akkor felpakolnám autóra a bringát majd Ausztriába levenném, kerekeznék vele 80-100km-t majd felpakolnám a kocsira és hazahoznám a bringát házig. Igaz hogy csak 10km-t kell menni a határig, de vicc hogy milyen minőségű utak vannak itthon. Örülök hogy egyben vagyok még és a bringa is, mert van olyan közút a környéken ami már a 30km/h-s sebességet se bírja el hanem lassítanom kell (jelzem 30km/h) Viszont a 8-as főútra sem ajánlott, kerekezem elég sokat ott is és van ahol már tudom hogy gödör jön és előre nézegetek hátrafelé hogy miként kerüljem ki. Ami mondhatni elég siralmas hogy a 8-as főút is elromlott, pedig a Németek csinálták még annak idején, nem spórolták ki a makadám útból az anyagot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest