Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsebestyen
addikt
válasz Napfénysüti #39498 üzenetére
Miket szoktál magaddal vinni?
Én ezeket: mez zsebébe igazolványtartó, mobil, két darab pzs, egy külső, két gumileszedő, kulcscsomó, egy két müzliszelet, vagy jó reggelt! keksz. A bringán meg max 2 kulacs + pumpa. Ezenkívül másra még sosem volt szükségem.. Persze ha valami technikai problémám van az ciki...[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz lsebestyen #39497 üzenetére
Az a baj hogy nyeregtáskába nekem nem férne el minden. Egyébként engem annyira nem zavar a hátizsák, legalább nagyobb a kihívás.
Csak a Fila helyett jobb lenne egy céleszköz.Més que un club!
-
lsebestyen
addikt
válasz Napfénysüti #39496 üzenetére
Jó ég, te mennyit mész egyhuzamban? Én már nyeregtáskát sem rakok fel 150km-ig. Mez zsebébe befér minden, + két kulacs azt szevasz. Ha a víz elfogy, akkor van kút, vagy bolt/pékség akármi, ahol veszek/újratöltik. Nagyon nem egészséges outin hátizsákkal menni!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz fery02 #39488 üzenetére
Közben visszaolvastam a topikban és lehet a végén egy Gepida Alboin 500 CRS lesz.
Igaz, ez jóval drágább sajnos és feltűnőbb bicó is (nem feltétlen lenne baj számomra a szerényebb kinézet).Most már csak az érdekelne, hogy pl egy olcsóbb Gepida Alboin 300, az mennyivel lenne valyon rosszabb választás?
Vagy inkább az 500-as alá ne adjam? Végülis beleférhet a keretbe és nyáron lenne használva majd komolyabban előreláthatólag.ivana:
Hátitáskával szoktam kiruccanni, szóval nekem semmi szükségem sincs csomagtartóra.
Sportos tekerésre érdekelne, város, országút és nagy ritkán földtutakon használva.Az már megvan, hogy trekking helyett cross trekking legyen inkább.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
De, kinyitottam. Szépen mutatja, hogy tessékszíveslenni a felső csövet befogni.
A szöveg ilyen:
Válassza ki a kerékpár vázának azt a szakaszát, melyet a kerékpárszerelő- állvány rögzítőjébe szeretne csíptetni. Ennek a szakasznak feltétlenül a kerékpár súlypontjának a közepén kell lennie. Állítsa be a kerékpár- rögzítés ( 1 ) szögét a kerékpár választott vázhelyzetéhez illeszkedve (ld. a C- és D- ábrák példáit).Amúgy is, a nyeregcsövemen van lámpatartó konzol, csomagtartó, szóval az nem biztos, hogy használható lesz :] Ha visszajön a gépsárkány a szervizből, megnéznem.
Gy.k.: igen, kettő darab bringám van
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
addikt
válasz Runner_fxr #39484 üzenetére
Köszönöm ismételten az infókat!
Viszont így sikerült megint bezavarodnom egy picit.
Azt látom igen, hogy ez ilyen "urasabb" bicaj, de nekem is első dolgom lenne leszedni pl a hátsó csomagtartót.
Sárvédőket mondjuk különösen hasznosnak tartanám, mostani bicajomon sem szeretem a cross típusú sárvédőket, amik esős időben úgy felcsapnak péppel hátulról, mintha rajta sem lenne.Viszont én feláldoznám a kényelmet a sportosabb, pörgősebb tekerés érdekében.
Tehát ez a kinézettem ebből a szempontból nem annyira ajánlott szerinted.Ha esetleg ráérsz és van kedved, szét tudnál nekem nézni azon a webshop-on, ami szerinted ajánlott Cross trekking lehet és árkategóriában is hasonló (90-100k Ft)?
Kritérium lenne mindenképp a 28"-os kerékméret és a minél nagyobb váz méret (összefoglaló szerint a magasságomhoz kb 23-as méret passzol).
Meg akkor vélemények alapján sík útviszonyokra első teleszkóp felesleges, de ez már csak mellékes.Köszönöm, ha segítesz még ebben!
[ Szerkesztve ]
-
Mansi
csendes tag
válasz -=RelakS=- #39486 üzenetére
Akkor te sem nyitottad ki a használati útmutatót?
Masszív a drága és jó kicsire össze lehet csukni.
Beállítottam a garázs sarkába, gyak helyet se foglal, kiváló vétel volt. -
szjoci
őstag
válasz -=RelakS=- #39483 üzenetére
Nyeregcsövet szoktam befogni pont amiatt, és az első kereket le szoktam engedni a földre, pont emiatt .
-
Runner_fxr
Ármester
válasz fery02 #39481 üzenetére
A sima trekking, mit az a csepel traction is, inkább a kényelmesebb bringázásról szól. Fel van szerelve mindennel, melóba járásra, városi közlekedésre kiváló, túrázni is mehetsz vele aszfalton. A cross trekking abban különbözik a sima trekkingtől, hogy az egy kicsit sportosabb. Nincsenek rajta sárvédők, meg csomagtartó (bár ugyan úgy felszerelhető rá), ezáltal kicsit könnyebb. Kerékmérete ugyan úgy 28"-as, a lényegesebb különbség inkább a váz geometriában van. A sima trekkingnek kicsit laposabb a fejcsöve, hogy kényelmesebb legyen az üléspozíció, a cross trekking előredőlősebb, sportosabb. Hajtáshatékonyság szempontjából kicsit jobb a cross trekking. A sima trekking meg kényelmesebb. Persze a cross treking is ugyan úgy jó városi közlekedésre, melóba járásra, az alapján érdemes választani, hogy kényelmesebb vagy kicsit sportosabb bringát keresünk. Illetve ha mennél vele azért jó minőségű földutakra, akkor inkább a cross trekkinget javaslom. Mondjuk én cross trekkingből nem vennék v fékeset, az tárcsafékkel az ideális.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz lsebestyen #39482 üzenetére
Ki is próbáltam, de úgy jóval labilisabb volt a bringa.
-
lsebestyen
addikt
válasz -=RelakS=- #39480 üzenetére
Azért kell a nyeregcsövet befogni .
-
addikt
válasz Napfénysüti #39369 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ (neked is Runner_fxr)!
Mindketten ajánlottátok a cyclocross-t, de sajnos azt nem engedhetem meg magamnak.Tehát maradhatok az eredeti kinézettemnél (Csepel Traction).
Ha jól veszem ki, akkor a cross trekking (általában csak trekking kifejezésekkel találkozom), az lényegében magyarra fordítva túra bicajnak felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Hogy az a Ctrl + V ilyen-olyan-amolyan...
Naszóval, fotonágyú
Az állványt meg most teszteltem. Nem rossz, csak először nem értettem, hogy a felpattintott bringa váltója miért mondta be hirtelen az unalmast. Hát a rögzítő bilincs elnyomta a váltóhoz menő bovdent
[ Szerkesztve ]
-
Mansi
csendes tag
válasz -=RelakS=- #39477 üzenetére
Porszívót?
Csengő helyett hatásos, főleg ha aksis[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz -=RelakS=- #39477 üzenetére
Egy porszívót tettél a kormányra?
-
-=RelakS=-
veterán
Akkora baj nem lehet vele, ha a legtöbb lámpa ilyen, de a fény nem lesz annyira egyenletes, mint kellene, egy része felesleges lesz mert túl sok (közel), vagy nem oda megy, ahova kéne (túl távol). Bár lehet, hogy simán csak egyszerűbb legyártani a tükrét, mint pl a mostani lidlisnek, ami a távolra erősebb fényt csinál, majd puff, levágja.
Én egy ilyen szörnyeteget raktam a kormányra amíg járogattam erdőbe is, de ha jöttek szembe, inkább kikapcsoltam. Mondjuk fényerőben más kategória
-
Mansi
csendes tag
válasz -=RelakS=- #39475 üzenetére
Most ne abból indulj ki, h itt a képen egyenesen világítok, nem olyan egyszerű egy kézzel fényképezni okostelóval, ez nem egy biciklis setup, csak a kezemben tartottam
A párommal kipróbáltattam beállítva, hogy jöjjön velem szembe, egyáltalán nem volt bántó a fénye, nem vakított. Arra meg kimondottan ügyelek, h ne is történjen ez meg, mert bőven el lehetne vakítani a szembejövőt, de mivel az ilyenre allergiás vagyok, ezért én sem szeretnék másnak gondot okozni, de ettől még 30-as tempónál is bőven elég az előttem megvilágított útszakasz.
Nekem tökéletesen bevált azért merem ajánlani.. -
-=RelakS=-
veterán
Nagy hibája szerintem a kör alakú fénykéve.
Vagy jó fényt csinálsz magadnak, és mindenki mást elvakítasz, vagy nem vakítasz senkit, viszont előtted van egy világos fénytócsa. Ennél már csak egy rosszabb van: a lencsés lámpa, aminek kb egyenletes fénye van egy párhuzamos felületen. Mikor kipróbáltam, kb mintha alagútban mentem volnaItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
RichieTri
senior tag
válasz Tothgera30 #39467 üzenetére
Relax...spori
Nem kijavítani akartam hanem kiegészíteni.
Egyébként az idézet vége már a hátrányokat taglaljalive:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri
-
Cathfaern
nagyúr
válasz -=RelakS=- #39466 üzenetére
"de ha nagyobb a tapadás, nem kéne, hogy a kerék nagyobb ellenállásba ütközzön, tehát nagyobb legyen a gördülési ellenállás?"
Gördülési súrlódási együttható =|= csúszási súrlódási együttható -
Tothgera30
Ármester
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Tothgera30 #39462 üzenetére
Szerintem kb egymilliomodik vagyok, akinél ez kivágja a biztosíték, de ha nagyobb a tapadás, nem kéne, hogy a kerék nagyobb ellenállásba ütközzön, tehát nagyobb legyen a gördülési ellenállás?
-
RichieTri
senior tag
plusz ha versenyen hal meg a rendszer akkor ha nincs nálad belső akkor mehetsz haza...
szóval HA tényleg biztonságban akarsz bringázni belső is kell.
és még HA igényes vagy a defektgátló folyadékot(ami nem olyan olcsó) 2-3 havonta lecseréled(kitakarítod).live:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri
-
D.Orion
veterán
+ (#39463) venember83 Köszönöm a kimerítő információkat.
-
Tothgera30
Ármester
válasz D.Orion #39461 üzenetére
"A vastag, erős oldalfal miatt alacsony nyomáson használhatóak, ráadásul nincs bennük belső sem, ami becsípődne felütéskor, így a hagyományos felütéses defekt esélye nullára csökken.
Azt azért fontos megjegyezni, hogy a felnit ugyanúgy szét lehet verni, ha nincs elég levegő a gumiban. Mindenkit óva intek attól, hogy extrém alacsony nyomáson használja. A sűrűbb szövetszerkezet miatt a szúrásos defektnek is jobban ellenállnak, mint a belsős rendszerek, sőt ha használunk defektmentesítő folyadékot, akkor nullára csökkenthető a szúrásos defekt esélye.
Az alacsonyabb nyomásnak köszönhetően terepen kisebb gördülési ellenállás, jobb tapadás és nagyobb kényelem jellemzi őket. A hátrányuk egyértelműen a súlyuk, két keréken már minimum 200 g. Ha használunk defektmentesítő folyadékot, akkor az már 300 g súlytöbbletet jelent a belsős rendszerekhez képest, ráadásul ez a súly a kerék kerületén jelentkezik, ami miatt többszörösen számít."Forrás: [link]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
D.Orion
veterán
Érdeklődnék, hogy tulajdonképpen milyen előnye van a tubeless keréknek?
Komolyan kérdem, mert nem értem, hogy ez miért is jó. -
Cathfaern
nagyúr
válasz sanzi89 #39424 üzenetére
"Sajnos lehegesztett műanyagban volt, így nem akartam szétbarbárkodni, de lehet ha tudom, hogy ilyen nem veszem meg..."
Lidl-ben és Aldiban is 1 hónapon belül bármikor indoklás nélkül visszavihetsz bármilyen nem-élelmiszer terméket, és visszaadják a pénzed. Csomagolás jó ha megvan, de nem kell hogy bontatlan legyen. Annyi, hogy blokknak meg kell lennie. -
chris-v
senior tag
válasz Krisz79 #39451 üzenetére
Én ezt ajánlom, ez tuti "süt" rendesen
SolarStorm 2x"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Krisz79
őstag
válasz -=RelakS=- #39450 üzenetére
Lámpába ki mit ajánl?
Első lámpára max 5e ft-ot szánnék,de ha van olcsóbb jó áron mit ajánlanátok?
[link]http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Krisz79
őstag
Megnéztem a Lidlbe a kerékpáros kiegészitőket.
Vettem is pumpát és kulcs készletet, db-ja 799ft.
Árulnak egybe első és hátsó lámpát,valaki használ már ilyet? Vélemény? (bár az első lámpa elég batár méretű.)
Illetve van kerékpár zár is, erről vélemény?[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Szakbarbár
aktív tag
Akinek szélesebb a csípője annak lehet hogy jó lesz. A barátnőm is a közepes nyerget nézte ki magának. Túl nagyon nem bukhat rajta, de azért lehet hogy viszek mérőszalagot.
A nadrágokat nézte valaki? A vékony vagy a vastag betét van bennük?Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
venember83
nagyúr
Vadászott itt valaki 29er Anthemre?
-
Solad
addikt
Megszabadulok az imádott Kogától. Egyszerűen nem tudtam megszokni, akármilyen beállítással próbálkoztam, szenvedek rajta. Szenvedve és küzdve 4-5 Km/h-val lassabb átlagot tudok rajta, mint a Corratecemen majdhogynem kényelmesen.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Mansi
csendes tag
válasz jackbacsi87 #39443 üzenetére
Szerintem nagyon bufli, széles darabok voltak., ránézésből legalább 17 centis volt a legkeskenyebb.
Volt olyan idősebb nő, aki a kitámasztókat nézegette, tanakodott jó-e, kérdeztem segíthetek-e.
"Szted országútira jó ez a kitámasztó?"
Kicsit furán néztem rá -
D.Orion
veterán
válasz jackbacsi87 #39443 üzenetére
Ennyi pénzért meg se néztem őket, ormótlan nagynak tűnt mindegyik. Inkább comfort nyergek, mint sport.
-
jackbacsi87
senior tag
lidlis nyergek használhatónak tűnnek?
-
Tothgera30
Ármester
Az év színe... 2013-ban, 2014-ben, és 2015-ben is.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
cseter
tag
Van egy Ktm computer 7 vezeték nélküli km-órám leírás nincs meg hozzá, valakinek esetleg valami segédlet a beállításokhoz?
-
Runner_fxr
Ármester
Ez érdekes lehet: Öhlins Prototype
Örülnék ha betörnének a kerékpárpiacra, motoroknál már bizonyítottak. -
szjoci
őstag
válasz TayRol #39429 üzenetére
Ha gyalogosan vannak akkor lehet sűrűn fogsz csuklani...
Egerben általában ilyen akciókkor már nyitás előtt nyugdíjas mamókákat látni hosszú sorokba tömörülve a bejárat előtt, majd amikor ellepik az objektumot egyik kezükkel turkálnak a cuccok között, másik kezükben mobil és online adják az unokák/gyerekek az ukászt hogy miből mennyit, milyen méretűt
(#39433) TayRol: mondjuk nem nehéz annyira a cucc, csak terjedelmes
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
a nadrágokat nem nézte valaki hogy milyenek?
később lehet benézek én is. -
razzorr
őstag
Helyzetjelentés Debrecen,Tócóskert Lidl. Szerelőállvány van 7db ebben a pillanatban. Hátha érdekel valakit.
-
D.Orion
veterán
Szfvár, Mártírok úti LIDL. Állványból 8db volt, előttem egy srác kivett 5db-ot, egy másik 1db-t, én elhoztam az utolsó 2db-t. 7:15kor már egy sem volt így.
-
sanzi89
addikt
Békéscsabán fél 9-kor már nem volt/még nem volt egy állvány se. Lakatot vettem egyet, de ez nem egy nagy eresztés. Elég kis zörgő-csörgő cucc, plusz a záró megoldása se tűnik valami atom stabil szerkezetnek. Sajnos lehegesztett műanyagban volt, így nem akartam szétbarbárkodni, de lehet ha tudom, hogy ilyen nem veszem meg...
Kiegészítő lakatnak elmegy, próbáltam itthon csavargatni, feszegetni egy pár percet, azt kibírta, de ez nem tekinthető normális lakatnak, szóval még mindig Abus vagy Kryptonite."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Mansi
csendes tag
válasz -=RelakS=- #39422 üzenetére
Igen, lógott a szigetelő szalag róla.
Fosok is h vmi alkatrész nem lesz benne, de teljesen le volt zárva. -
-=RelakS=-
veterán
Gödöllőn 7 vagy 8 volt kirakva, 7:07-kor már csak kettőt láttam, pénztár után meg egyet sem. Mondjuk ez magyarázható a nagy távolsággal is.
A lámpa fénye sajnos nem olyan jó, mint a tavalyi lámpáé. Le is fogom ellenőrizni, hogy tavaly melyik volt a lidlis, melyik az aldis.Kérdés: Más lidl-ben is össze-vissza ragasztott dobozokban voltak az állványok? Gödöllőn mindegyik agyon volt celluxozva.
[ Szerkesztve ]
-
Slownz
senior tag
érdi Lidl helyzetjelentés:
Reggel 7-re mentem, nyitásra. A biciklis állványból 4db volt kirakva összesen, hamar el fog fogyni. A mezekből nadrágokból, kb 4db / méret volt. Pumpából volt 10-12 db.
[ Szerkesztve ]
-
padre71
tag
válasz tome0001 #39418 üzenetére
Köszi a képeket. Ma reggel én is sorba álltam a szegedi Lidl-nél a 7 órási nyitásra. Meló előtt én is gyorsan vettem egy ilyen állványt, nem mertem délutánig várni. De más is így gondolkodhatott, mert rajtam kívül még 4 ember szorongatott a kezében ilyen állványt. Kb. 10 darab volt a kosárba, szerintem ez egy-két órán belül el fog fogyni. A pumpákat is többen kettesével vitték. A vásárlók 90% a bringás cuccokat kotorászta.
-
tome0001
senior tag
Hát emberek, ez a lidl-s állvány úgy jó ahogy van. Fém, állítható, stabil, nem lötyög, nem kotyog, minden igényt kielégít (számomra). A váci nagy lidl-ben két darab volt reggel 7:30kor, nem tudom hogy a raktárban van-e még. Aki szeretne repüljön rá gyorsan, ennyiért ajándék Egy pár kép ízelítőként.
[ Szerkesztve ]
-
Mansi
csendes tag
Állvány behúzva, összesen 14 db. volt kirakva a vevőtérbe (Kecskeméten).
Délután megpróbálom összerakni, aztán beszámolok az első tapasztalatokról.
Egyébként nem rossz cikkek vannak kint, bár nem néztem át tüzetesebben, mert siettem melóba.[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz -=RelakS=- #39415 üzenetére
Hát azért jóval komfortosabb alacsony nyomáson menni. Hazaérek majd vissza is cserélem a 2.2-es külsőt, ugratónál nem mindegy, hogy milyen keményre van fújva a külső. (igaz, nekem már egy szegély is letörésnek számít ) A gumi mindig az első csillapító. Főleg hátsón érezhető. Karokkal jobban tud az ember rugózni, mint lábbal. Mondjuk a hátsó gumit nagyobb nyomáson is használjuk.
-
fpeter07
veterán
válasz -=RelakS=- #39401 üzenetére
Az én montihoz szokott sejhajom még a 3.5 bart is keménynek találja.
-
tome0001
senior tag
Én holnap megyek nyitásra a lidl-be megpróbálok egy akciós szerelőállványt szerezni, régóta fáj rá a fogam, de 15-20 ezret nem akartam rá áldozni, de 9e-ért ajándék (ha normális minőség) tapasztalatokkal kapcsolatban majd még írok. Van olyan aki tervezi a beszerzését?
-
szjoci
őstag
válasz Doki16 #39402 üzenetére
Én a tavalyi akcióban vettem, szerintem ugyanazt fogják árulni most is. Masszív állvány, bár a vízszintes alucső rögzítése műanyag és eléggé meg kell tépni hogy stabilan fogjon. A vázat rögzítő pofák is műanyagből készültek, na azzal nincs gondom: ha becsiptettem a vázat akkor az biza' be vagyon csiptetve .
Szerintem nagyon jó vétel ennyiért![ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!!
Volna egy kérdésem, mégpedig egy duplavállas teleszkóp alkatrésszel kapcsolatban.
Van egy 888 ATA WC villám 2009es..melyben az ATA egység (jobb szár) kilett cserélve RC3 egységre(rugós).
A kérdés, mennyit érhet az ATA egység magába?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Doki16
addikt
Ha valaki vesz holnap a lidl-ben egy szereloallvanyt akkor mondhatna rola velemenyt. En csak delutan jutok el a boltba es ha jo lesz akkor veszek egyet magamnak.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
-=RelakS=-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest