Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
func93
senior tag
Sziasztok,
nemrég beszereztem egy klasszikus mágneses görgőt, amin rajta van az országútim. Jelenleg egy Coros Apex 2 Pro órám van, egy HR övvel, de nyilván ebből csak a pulzust látom az edzésből. Van esetleg olyan szenzor vagy bármi kütyü, ami távot és sebességet is tud nekem mérni? Watt mérőt nem akarok, akkora büdzsém nincs most..
(bocs az oktalanság miatt, futok nagyrészt és kiegészítő edzésnek lesz a görgő mostantól)
[ Szerkesztve ]
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
6030D
őstag
válasz ZavaBalazs #273995 üzenetére
"Má' megint szerelőhöz viszed a biciklit. Az megint lesz egy tizes" ja, egy tizes... De ha kotyogsz, tudom hol laksz.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
.LnB
titán
válasz ZavaBalazs #273995 üzenetére
Átgondolom majd. Rég óta foglalkoztat, de drágállom. Hiába mondja mindenki, hogy megéri.
balika21
Ohh köszi! Máris spóroltunk 5ezret.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
ZavaBalazs
őstag
legközelebb majd okosabban taktikázol, lásd: [link]
-igen, olcsó lámpa, csak 5000 volt...
-miért ilyen nagy? minek az a plusz rész a lámpa alatt?
-ööö, hát az azért, mert a gyártónak nem volt pénze helytakarékos akksira, az ott mind csak az akku, becsszó...wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
.LnB
titán
válasz ZavaBalazs #273991 üzenetére
Azért ezt belinkelem: [kép] Olyan jót nevettem rajta. Drágám nem gondolta, hogy van ennyiért is hátsó lámpa. Mondjuk direkt ezért kérdeztem meg, tudtam, hogy valami hasonló (vicces) reakció lesz.
Mondjuk elcsesztem, mert ha megveszem, így már nehéz lesz beadni neki, hogy ez csak 5000ft volt. Gyanút fog szerintem fogni.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz ZavaBalazs #273991 üzenetére
Nincs még eldöntve, hogy veszek. Csak érdeklődök, nézelődök. Majd beszélek a helyi bringaboltossal is, hogy hátha tud ő hozni. Láttam én is, hogy a 85 az kicsit húzós érte.
-
Friczy
senior tag
válasz Rodzser Mór #273953 üzenetére
mint egy montainbike, csak lóbaszó kerekekkel
Úgy érted, a trekkingnek nagyobb a kereke, mint a jelenleg elterjedt 29" MTB-knek? -
ZavaBalazs
őstag
válasz arcitec #273988 üzenetére
sőt, használt autót!
LnB: mondjuk ez magához képest is drága, normál esetben 70-ért megy (múltkor bikeinnen 55k volt, de ahogy nézem, már elfogyott), inkább keress valakit, aki levásárolja neked a szépkártyát, és vedd meg máshonnan 70-ért. 1, 2
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
.LnB
titán
Nem tudtok olyan boltot, ahol lehet Garmin Varia RTL515 venni szépkártyára?
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273983 üzenetére
aztán mégsem vegyék a fáradságot odaadni egy rendes szerelőjüknek a 10 perces utómunkára, már egyenesen nevetséges!
na ez az!
a vásárló helyett nekik kéne fizetniük a teljes összeszerelési díjatEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #273967 üzenetére
Ezt megnézed nemcsak a kerékpárvásárlástól, de még az élettől is elmegy a kedved! ...az, hogy kifogsz egy ilyent még hagyján, de ilyent adjanak miután már visszaküldted és esetleg tudják is rólad nem most jöttél a félhatos busszal hanem értesz a szakmához, aztán mégsem vegyék a fáradságot odaadni egy rendes szerelőjüknek a 10 perces utómunkára, már egyenesen nevetséges! ...és akkor még mondják, hogy nem jó a préselt csapágy, vagy a karbon recseg mikor tulajdonképp a pancser gánymunka nem jó, nem maga a technológia.
#273979mauimagic...mondasz valamit, semmi show-elem, semmi bohóckodás, no sufni-tuning vájörlesz fék, nuku hamis kitörött fog, a kutyát sem érdekelnek a tények már itt, tiszta Dont look up. (ajánlom mindenkinek [link] )
jjeahh...ja, a különbség az, hogy ha "normális" márkától látunk ilyent akkor felháborodunk, írogatunk, méltatlankodunk, hisztizünk és az arcvesztéstől félve általában valami történik, ha meg az Alin vásárolunk egy ilyent fél, vagy negyedáron megvonjuk a vállunkat, hogy hát ezért olcsó, ilyenek ezek, mire is számítottunk?! Az ilyen videók bizony megrendítik a bizalmat a nagy márkák felé.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #273981 üzenetére
mapdec csinált egy videot a márka-tapasztalatokról:
Bike Mechanic's Best Rated Brands - Without mentioning LOOK or Time...van szó cube, orbea, scott, trek márkákról is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
Amikor valamelyik olcsóbb kínai váz szenved hasonló hibáktól, hangosan kinevetjük, aztán kiderül, hogy a Cannondale sem jobb . Mondjuk én számítottam erre, Hambini szerint ugyanez van a BMC-vel, Cervélo-val, sőt, asszem a Canyonnal is. Valszeg a Scott, Trek, Orbea sem kivétel, a sláger márkák közül arra tippelnék, hogy talán a Cube vázak normálisak.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
nem akarlak elkeseríteni, de vsz. az ML neked jó lenne, az inkább L méret 575 mm-es felsőcsővel.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ixion77
addikt
Giant Revolt Advanced 2 karbon bringa €1679 + €60 szállítás
Szerintem brutál jó ár."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Fall-N
veterán
Más: meglepődtem ma és az elmúlt hónapban. Ma egy idősebb férfi (Tesco parkolónál), pár hete egy fiatal srác dicsérte meg a biciklim. Csak jót tett a nagyobb kerékre csere. Mondjuk volt meglepődés, amikor kérdezték, hogy mennyibe került végül.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Ixion77 #273969 üzenetére
Azért a Lefty féllábas telójuk egy műszaki csúcs, ez vitathatatlan. Az ára is ezt tükrözi.
Sajnos abban igazad van, hogy attól még, hogy drága valami nem feltétlenül jobb. De ez fordítva is igaz. Kis gyártók olcsóbb dolgai is lehetnek jók. Lásd bevált kínai cuccok.
Rodzser Mór: persze gondolod át. Ha kell írj rám privátban. Ha nem akkor Kro-nak írok.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Ez annyira tipikusan jellemző a mai világra, hogy én erősen kétlem hogy ez Cannondale-specifikus lenne.
Masszívan túlárazott elvileg high-tech cuccokat árulnak nagy marketinggel, amikről aztán alaposabb vizsgálattal kiderül hogy messze nem tökéletesek, és ugyanúgy lélektelenül, tömegtermelésben készülnek mint az olcsóbb cuccok. Ugyanez van fényképezőgép objektívekkel, drága autókkal, mindennel.Legutóbbi esetem: Black Friday alatt vettem egy felsőközép kategóriás távcsövet, nagy nevű német gyártótól. A fókuszgyűrű nyikorog, a dioptriaállító gyűrű kb. -0.5-nél van nullában. Visszaküldtem, vettem egy másikat. Ez valamivel jobb (bár ez se tökéletes), de a hozzá tartozó objektívtisztító kefének csak 3 szőrszála van, a táska meg úgy van megvarrva, hogy az alján a szivacs a varrás alatt vissza van hajolva, tehát egyik oldalt dupla szivacs van, másikon semmilyen.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
lsebestyen
addikt
régen volt már pulzus téma: egész jót fejlődtem január óta z2-ben: 178W - 145bpm, tegnap 174W 129bpm (ezek ilyen 1-1,5 órás konstans etapok ugyanazon a teljesítményen). Persze sok minden befolyásolja a pulzust, de megnéztem most több bejegyzést 1 évvel korábbról, nagyjából átlagos. Max pulzusom maradt ugyanúgy ~200bpm, múlt héten is sikerült elmenni 199-ig.
Kb. 9500km különbség van közte, súlyom szinte ugyanannyi, de ránézésre sikerült izmot is felszedni. Ma Zwift Academyt toltam, aközben nem lehet sorozatot nézni.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
mapdec - cannondale bringa újabb felvonása [link]
-
Kro
tag
Nah tegnap bekerült a crossmax szett a bringába. Ezzel együtt beléptem én is a tyúbelessz táborba.
Kerekek amúgy rendben vannak, kicsit a súlytöbblet miatt bánom, hogy a régebbi széria jött.
Sajna az első kerék gyári szalagozása annyira gyatra volt, hogy azzal nem állt össze a rendszer. De mivel betáraztam gorillával, így gyorsan újra szalagoztam, így már jó lett.
Első ránézésre nem volt annyira szimpi ez a hookless megoldás (kicsit féltem hogy levágja a gumit), de végülis ha működik megbarátkozom vele.
Kerékcserével ~300 grammot nyertem, a tubelessel kb semmit mert 150 grammos extralight belsővel volt szerelve gyárilag.
Ma meg is volt az első próbakör, tökéletesen teszi a dolgát. Őrületes különbséget nem éreztem, de nyilván ez inkább hosszabb távon fizetődik majd ki, időtállóság és karbantartás szempontjából.
Hub hangját kicsit hangosabbnak vártam videók alapján, de most még viszonylag szolíd.
Lehet később ahogy "kopik" a zsír belőle hangosodik? -
Fall-N
veterán
válasz Rodzser Mór #273963 üzenetére
Nem, simán odaadom annyiért. Nehéz manapság bármit eladni, én csak örülnék ha valaki használná is.
Gondoltam jó lesz asszonynak, de őt nem érdeklik az ilyen dolgok, így régóta nem volt használva. Hirdetni sem hirdetem.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #273678 üzenetére
Ma 1,5 órás bringázás alatt 6% merült a Garmin 830 aksija.
Ez már teccik. -
Mezga Aladár
veterán
válasz Rodzser Mór #273940 üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz vlevi #273957 üzenetére
A cross trekking egy olyan trekking, amivel haladni is lehet, de nem ver szét, ha lekerülsz a tükörsima aszfaltról. Sajnos a bicikliutak még felénk is gyakran váltanak át döngölt földútba, sotterbe, vagy foltokban sáros dagonyába, és ahol aszfalt van rajta, abban sincs mindig köszönet.
Én legalábbis így használom. 1x12-es hajtással, 4 bar körülre fújt, 32 mm-es, aszfaltos gumikkal, trekking teleszkóppal. Utóbbin kívül semmi más sallang nincs rajta, a fitnesstől ezen kívül a geoban tér még el, megengedőbb terepen, kicsit mtb-sebb. Nálam. akormany is ciki módon szűk egy mtb-hez képest. Igazából a 32-es első fogaskerék az egyetlen bajom az enyémmel, szaki szerint 34-esnél nagyobb nem fér el a hülye alakú láncvilla miatt. Egy 36, vagy pláne 40-es első tányérral kb tökéletes szabadidős, városi bringa lenne nekem.
Ha cserélem, valszeg gravel lesz helyette, én szeretem a koskormányt, meg a 2x10 (11/12) hajtás nekem az ideális, a teleszkóp viszont hiányozni fog.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
vlevi
nagyúr
"Cross bringa: az olyan izé, "
A Cross inkább olyan, mint egy trekking
Van, ahol úgy nevezik, hogy cross-trekking.
Én legalábbis úgy láttam.
A monti, még a legolcsóbb is, nagyon eltér a krossz és a trekking bicajoktól, kinézetre is.
Na, de tényleg, arról van szó, hogy a trekking bicó túlnyomórészt fel van szerelve gyárilag agydinamóval, lámpával, sárvédővel, csomagtartóval. A kereke 28"-os, és nem túl széles, 32-37mm környékén.
A krossz az pedig inkább egy olyan trekking, amiről leszereltek minden ilyen dolgot És egy kicsit vastagabb a kereke, szélesebb, laposabb a kormánya, és spártaibb az ülése.
Mindkettőn általában elöl 3 tányér, hátul 7-8-9-10 fokozatú lánckerék sor van. Ez is egy hasonlóság, és ez is eltér a montitól, mert a mostani montik elöl 1, hátul 10-12 fokozat.
És a krossz egy kicsit olcsóbb, pont azért, mert nincsenek rajta a fenn említett pluszdolgok.
Cáfoljatok meg, ha, nagyon félrebeszélek.[ Szerkesztve ]
-
Sipi-
őstag
válasz Dark Archon #273952 üzenetére
Köszi, akkor trekking felé keresgélek. 270 az már a fájdalomküszöb felett van, sajnos.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sipi-
őstag
Hozzáértőkét lehet, nekem teljesem érthető volt
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Sipi- #273950 üzenetére
Trekking a te bringád.
A fitness bringa: kábé egy országúti bringa egyeneskormánnyal.
Cross bringa: az olyan izé, mint egy montainbike, csak lóbaszó kerekekkel és 1,5 méter széles a kormánya, mert úgy sukár rajta terpeszteni (azt hiszik egyesek). Az igazi semmirevaló bicikli (a gravel mellett) - a pénztárca leapasztásán kívül.Remélem, sikerült felborzolnom a kedélyeket
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Sipi- #273950 üzenetére
Trekking és cross között kb. semmi, trekking jellemzően fel van szerelve sárvédővel, csomagtartóval, világítással. Cross meg egyikkel sem, de utólag felszerelhető.
Fitness meg sportosabb testtartást követel, és nincs első teleszkópja. Amire neked kell, ja, a trekking a megoldás, pl. Cube Nature. A tárcsafék alapfelszereltség ezeknél, ami V-fékes, az gagyi. Más kérdés, hogy 2 kilóért nem igazán van már olyan, ami gondtalan tekerést tesz lehetővé, inkább 300.000Ft, de akciósan is 270.
Ebből méretben S vagy M kellhet neked, ki kell próbálni. Illetve a magasságodon kívül kell minimum az átlépő magasságod is (belső lábhossz).
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Hasaggymeg #273949 üzenetére
Nekem nem igazán jön be sajna a külseje:
Végigmazsoláztam az egész aliekszpresszt, 1-2-t találat van, de nem meggyőzőek. Úgyhogy egyelőre jegelem a témát. Úgyis csak tavasszal megyek majd túrázni.
-
Sipi-
őstag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy új biciklit 200-220e forint körüli összegért (csak számlás, új jöhet szóba).
Kocabringásként használnám, csak aszfalton nyáron, nem gyors tempóval, nem nagy távokra (10-20-40 km maximum egyszerre, gyerekekkel). Jól gondolom, hogy a Trekking volna erre a felhasználási módra a jó választás? Mi a különbség a Trekking, Fitness és Cross között?Csomagtartó jó lenne rá (táskának, hogy ne izzadjon a hátamra a hátitáska, ha viszek magunkkal kulacsokat inni). Úgy látom tárcsafékről csak álmodozni lehet ilyen árkategóriában, pedig az nagyon tetszik Nem értek hozzá, ezért kellene olyan bolt Budapesten, ahova ha bemegyek, akkor ajánlanak egy nekem megfelelőt a számomra és nem is vágnak át amatőr mivoltom miatt.
Most egy nagyon régi MTB-m van, de annak a váltója is rossz és a kezem eléggé megfájdult már 5-8 km után is, mert nagyon rá kellett a kormányra támaszkodnom (váz is kicsi és valószínűleg rosszul is van beállítva, pedig kb. 173 cm magas vagyok pedig csak).
Köszi a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Rodzser Mór #273944 üzenetére
Te kis finnyás.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
PartyShan
aktív tag
válasz PartyShan #273127 üzenetére
Rá esett a választás. [Topeak JoeBlow Sport III] Eddig jó, tubelesst meg majd akkor szerelek vele amikor esedékes lesz.
-
Lacerta
aktív tag
válasz Rodzser Mór #273940 üzenetére
Bogeer YT-813
Alin 10$ körül be lehet húzni a vezetékest belőle. -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Vezetékes kerékpároskilóméterórát tudtok ajánlani, ami az alapfunkciók mellett mutatja a hőmérsékletet és van háttérvilágítása?
Még aliexpressen sem találtam illyet, ami ki is néz valahogy (lehet, nem kerestem eléggé). A GPS-es órák mennek, mondjuk abból sincs sokfajta.
Kb. fél-egy éve Aldiból vettem ilyen, bár az nem vezetékes volt, de nem is GPS-es, csak pár nyomás után tönkrement a gombja, elég gagyi érzetá volt az első mgnyomáskor is. Visszavittem, visszakértem a pénzt. 4000 Ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Mai közeli rövidke
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
menetes villanyaknál a záróanyát mennyire kell meghúzni (sajnos aluból van, már leszedésnél is elkezdett nyalódni a sarka, 30-as kulcsból meg csak valami ősrégi gagyi van itthon)
-
parandroid
félisten
Pont az idei (tavalyi?) velo expon volt nagy sláger az abs, meg egyéb elektronikus kütyük biciklire. Meg az automata váltó. Nyilván hétköznapokban használhatatlan, de játszanak a technikával.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #273926 üzenetére
a fék nem is szokott, egy ideje a hidraulikus fékkör a menő. de a brake-by-wire sem tilos, '98 óta használják a gyártók, főleg hibridekben és elektromos járművekben. a steer-by-wire sem az ördög műve, az unió két egymástól független elektromos vezérlőt és motort ír elő, hogy ha az egyik elromlik, a másikkal még lehessen kormányozni. de ilyenből jelenleg egyetlen sorozatgyártásos autó létezik, a tesla cybertruck. jövőre állítólag benne lesz egy lexusban, meg egy toyotában, és a geely is tervez ilyennel sorozatgyártást.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #273932 üzenetére
Ha jól tudom maga a fék/kormányrendszer mechanikus kapcsolatban van a kezelőszervekkel.
Tehát ha kell be tudsz avatkozni.
És ahogy olvasom a Tesla Autopilot igencsak primitív eszköz, több baleset okozója. -
ZolkoW
őstag
válasz Lacerta #273927 üzenetére
villanykormány: pont a Tesla csinált ilyet, úgy emlékszem, pár éve volt hír, de ott is az volt, hogy természetellenesnek találták a rájderek.
https://www.outsideonline.com/outdoor-gear/bikes-and-biking/tesla-ebike-concept-model-b/
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A Tesla önvezetőjével már az egész autó nincs mechanikus kapcsolatban az vezetővel, mégis műxik...vagyis még nem éppen, de működni fog egyszer csakúgy mint a repülők autópilótája.
[ Szerkesztve ]
-
semmiho
tag
válasz Mezga Aladár #273909 üzenetére
A GMBN-es Blake hackje az egész, nettó életveszély ez a cucc. Különösen az első fék. De csinált már meredekebb dolgokat is, mint backflip tracnking vagy éppen fat bike-kal, vagy trail riding fixi MTB-vel (!). Az én értelmezésem szerint ezt csak poénból és/vagy a csatorna nézettégének emelése céljából készítette. Összességében azért impresszív, amit művelt - majd megnézem jobban a videóját, csak átpörgettem tegnap.
-
Ringman
nagyúr
válasz user2 #273928 üzenetére
köszi az infót!
tegnap este elindítottam a visszaküldést, majd feladom a kerekeket vmelyik nap.
van még egy 15 mm-es átalakítóm itthon, majd ha összeraktam a bringát, akkor a g1800-asban kicserélem az 12 mm-es átütőt.
érdekes amúgy, mert a többi dt agy 12 mm-es kupakkal nem ilyen, ott gyak. semmilyen oldalirányú mozgás nincs.
-
user2
csendes tag
válasz Ringman #273887 üzenetére
A dt 350 első agy adaptere is pont ilyen. A vékony gyűrű tartja a kupakot a helyén, mikor nincs a villában a kerék. Nincs vele gond egyébként, ez ilyen, bár elég gagyi... Kivenni, cserélni vagy épp visszatenni, hogy is fogalmazzak, nem egy pozitív felhasználói élmény, de működik.
-
Lacerta
aktív tag
Szerencsére biciklinél nem kell holmi hatósági szabályozásokkal foglalkozni, ha van macskaszemed és csengőd.
A villanyfék kapcsán nekem is eszembe jutott, hogy miért kellene megállni a féknél, ha lehet elektromos kormánya is egy bicajnak?!
Biztos lehetne mellette érveket találni, pl. hogy egyszerűen megvalósítható a sebességfüggő szervózás és a progresszív kerékelfordulás a kormány mozgatásának függvényében. Ja, meg korrigálja a bicajos kormánykezelési hibáit, és akár 23%-kal kevesebbet bux ( csillag, apróbetűs rész ).
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #273925 üzenetére
Öregszünk!
Annak idején az EU-ban próbálkoztak olyan autókkal, hogy sem a kormány sem a fékrendszer nem volt mechanikus kapcsolatban a vezetővel.
Mondanom sem kell nem engedélyezték a szabályozó hatóságok.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #273924 üzenetére
Radikális konzervatív, eh?
-
Lacerta
aktív tag
válasz Hasaggymeg #273921 üzenetére
Na azt azért megnézném, amikor az én bringámat valaki így futtában felkapja.
Lenne nagy kupac sz*r, barna medve nélkül is. -
Ringman
nagyúr
bike rolling resistance:
Continental Grand Prix 5000 All Season TR 28jól gurul, jól tapad nedvesen is
When we compare the 25, 28, 32, and 35 mm versions of the Grand Prix 5000 All Season, we see that the 32 and 35 mm versions come with a higher tread thickness (3.2 - 3.4 mm) than the 25 and 28 mm versions (2.5 - 2.7 mm). It looks like the 25 and 28 mm versions are designed more for road bikes, while the 32 and 35 mm versions are made for slightly more demanding conditions.
Compared to the 25 mm version of the Grand Prix 5000 All Season, the 28 mm version simply performs stronger in all of our tests except for the obvious weight measurement. When you're looking for an all-season road bike tire, and a 28 mm tire fits on your bike, we can't find a reason why you'd want to go with the 25 mm version over the 28 mm version.
tényleg nincs lassan (?) értelme 28-asnál kisebb külsőt használni
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lacerta #273919 üzenetére
[link] ...vagy ahogy a mondás tartja, ha jön a medve dobáld meg xarral. Hogy honnan xar? Az lesz, ne félj!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Lacerta
aktív tag
válasz Dark Archon #273917 üzenetére
Nincs is annál jobb, mint amikor kinn a halál f*szán kifogy az akku a fékből, és befog mind a kettő, hogy még tolni se tudd hazáig. De legalább biztonságban leszel.
...well... kivéve, ha épp tél van, vagy jön a medve. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #273917 üzenetére
Gépészetben vannak kényszerzárású motorok (pl. használati melegvízre, hogy áramszünet esetén se forrázzon le) melyek kraft nélkül lassan visszatérnek nullára, vagyis beállított nyomatékkal fékezhet le egy ilyen motor (ami amúgy öklömnyi méretű, 24 volttal műxik és tud 1000Nm-t!) annak a süketnek aki mondjuk lexarja, hogy 2 napja pirosan villog, csipog, rezeg, zizeg, játsza a Kék Dunát stb. a fékje.
-
addikt
válasz mauimagic #273912 üzenetére
Kivéve, ha biztonsági módban csinálják meg. Azaz alapból, ha nem kap áramot, akkor fog. Magyarul, ha jól működik, akkor üzemszerűen fékezhetsz vele, meghibásodás esetén viszont ráfog a tárcsára. Más kérdés, hogy emiatt is lehet baleset.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #273913 üzenetére
Én mindent ami 760 m tszf alatt van csak cviftes nyüzügéknek valónak tartom, akik leszállnak minden 3 cm-nél mélyebb nyomvályúnál.
jjeahh...Csíkszeredából a Kárpátok vonalát követve észak felé kis túlzással pont idáig jöhetsz terepen.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #273905 üzenetére
azt hiszem egyszerűbb ha visszaküldöm, nem akartam a satupofát nagyon rátépni a kupakra.
rose-nál visszaküldési űrlapon van claim -> defect, ilyenkor küldenek újat, vagy megy az egyezkedés, h pénzt v terméket küldenek?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273910 üzenetére
Én legtöbbször, szezonban, ha egyedül tekerek, igen. Most már nem lehet, mert sár van.
-
mauimagic
senior tag
válasz Hasaggymeg #273910 üzenetére
Mondjuk ha lefelével akarok kezdeni, akkor van 200m aszfalt.
Ha a Budaiban megyek felfelé kezdéssel, akkor 3m gyeprácsos kocsifeljáró.
Ha inkább Pilis, akkor át mennem a 10-es úton, az helytől függően 10-50m aszfalt.
99%-nál rosszabb terep-aszfalt arányú bringázást így én trekkingkerékpározásnak minősítem, amit a Stravaból kötelező törölni, máuntenbályk edzésként nem beszámolható[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz Mezga Aladár #273909 üzenetére
szinte kizárt, hogy bármelyik gyártó be merne vállalni ilyet, és nem az előírások miatt. Egy baleset és akkora arcvesztést, per(eke)t kaphat a nyakába, hogy lehúzhatja a rolót.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na jó, de gondolom nem mindig azon a legrövidebb úton indultok terepre...hacsak nem egy végtelen erdő szélén laktok, unalmas mindig ugyanoda menni.
#273909Mezga Aladár...most és ezt még nem, de már ennél komolyabb helyeken is átengedtük biztonságunkat az elektronikának.
[ Szerkesztve ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Fall-N #273894 üzenetére
Pedig nem bullshit, valóban van értelme bolti körülmények között (ahova özönlenek az ismeretlen előéletű bringák), vagy ha bármilyen olyan féket állsz neki szerelni, amivel nem csak te foglalkoztál. Ugyanis előfordul, hogy egy féket túltöltenek, vagy azért, mert nem figyelnek egy gyors gettó-légtelenítésnél, vagy azért, mert így akarják a nyomáspontot eltolni. És ha egy ilyen túltöltött féknél erővel visszanyomod a dugattyúkat, akkor valóban eldurranhat egy tömítőelem. Been there, done that , mégpedig egy haver fékjével, pár éve Crosskovácsi rajtja előtt 10 perccel. Nem volt őszinte a mosolya.
-
Tin
veterán
válasz Hasaggymeg #273902 üzenetére
Ja tudom azért írtam, de ez minden fórumra igaz. Beszabadulsz valami hifis vagy tévés topikba, aztán lesz egy 100"-os OLED tévéd meg egy ötmilliós hangcuccod, pedig csak egy RCA kábelt akartál venni.
Én csak ki akarom húzni ezzel a következő évet, vagy legalább szezonig. Csak tekerni és nem foglalkozni vele. Fizuemelést megint nem kaptam, "jót" tett az önbecsülésemnek, szerintem a gyáva új főnököm nem is továbbította a kérésem. Úgyhogy jövőre kereshetek új melót is, semmi kedvem hozzá.
-
Ringman
nagyúr
nem jött még meg a 15 mm-es átütős villám, nem tudom mibe rakni :/
esetleg leszedhetném erről és egy másik kerékről a 12 mm-es kupakot és kicserélhetném, csak akkor ki kell mennem a hidegbe a satupadhoz
az is új, hogy a 15 mm-es kupakhoz valamit kalapálnak a manualban - 8. oldalon. [link]
-
jjeahh
nagyúr
"meglepően sokat kell burkolt felületeken tekerni ahhoz, hogy elérd a terepet, erdőt"
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #273900 üzenetére
Szerintem a fék, mint biztonsági alkatrész miatt, nem nagyon fogja egy gyártó sem bevállalni, mert ha bármi miatt lemerül, elromlik az akku, akkor nincs megállás. A hidraulikus tárcsafék még mindig a legjobb megoldás. Azért fékcső szakadás nem nagyon szokott lenni, főleg ha a vázban fut. És
Hasaggymeg: így van. Ha eddig azt hitted (fórumozás előtt), hogy elégedett vagy a biciklivel, akkor csak voltál. Majd pár
százezertízezer Ft után.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #273881 üzenetére
Ha jól kiszámolom még nekem sem (ezt a nagyképűséget! ) jön ki 50-50% aszfalt-terep, pedig itt van hol kerékpározni terepen. Ha pontosan utánaszámolsz, arányaiban meglepően sokat kell burkolt felületeken tekerni ahhoz, hogy elérd a terepet, erdőt.
#273885Kro...teljesen jó, bütykeim amúgy is gyűlölik a lapított küllőket, semmi előnyét nem látom.
#273888lsebestyen...ez jutott nekem is eszembe, biztos kipróbálnám berakva, kétlem a dété ilyen szórással dolgozna.
#273893Tin...ha sokat olvasgatsz itt, mindened xar lesz...lemaradt, ócska geo, drága lámpa kevés lumennel, reklám bakancs, nehéz bringa, gyenge fék, alsó polcos teló és mindegy is neked jó volt-e eddig vagy sem, azonnal kukázni kell és venni mást...ami szintén xar lesz hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #273899 üzenetére
Szerintem azóta változtattak a keveréken, ami az árán is mutatkozik. Valamennyire érzékeny vagyok a gumira én is, szerintem a mostani nem rossz.
A teló hasonló nekem is, csak NCX D Air RL (az E az ebike ready), és 29"/28"-os, így bőven van hely a híd és a 27,5"-os gumi között. Nekem a 26"-os váz lehetett volna a szűk keresztmetszet, de bőven van 10 mm hely, így nincs gond.
Ez az 5 mm meg ajánlás, sok szaki mondja YT videókban, persze a 10 mm ideálisabb. A Suntour amúgy is óvatosabb, mert elvileg maximum 50 mm széles, azaz 2" széles gumikat ajánl, ami nekem épp most is van, mégis elférne benne simán a 2,2"-os is. Durva sarazásnál, ami nem trekking már, oda tényleg jobb a 10+ mm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest