Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- Arpee78: Az óraátállítás pedig jó dolog!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pár hétig használtam stock firmet, szerintem egyszer sem volt gond az asus ddnssel
Visszatértem merlinre, azóta kb 1 napig volt jó, szóval lehet itt összefüggés -
Imi1981
veterán
válasz
Csigger #25130 üzenetére
Véletlenül nem fixáltad a nason belül az ip címet még mikor a régi routert használtad? Ha igen akkor azért nem látja mert lehet tök más ip címeket oszt az új router de mivel a nason fixalva van így nem tud ip-t osztani neki. Régi router totál használhatatlan? Ha még valamennyire használható arra dugd rá és ha eléred a nas felületét rakd dhcp-re.
Ha közvetlenül PC-vel kötöd össze a nast akkor is el lehet érni a felületét azthiszem. Már régen volt nasom.
enginev3.0 #25129
Nálam egyáltalán nincs más fogható wifi jel így ebben jó helyzetben vagyok. De mindenképp kipróbálom fix 80 mhz-en kíváncsi vagyok változik e valamit. -
Csigger
őstag
Sziasztok,
régi routerem kezdte feladni a szolgálatot ezért beruháztam egy új TUF-AX3000 V2-re, gyorsan fel is konfiguráltam, megy pöpecül minden de a Synology nasomat hiába dugom rá LAN-on érzékeli a router hogy a port be van dugva a NAS is villog, de nem kap IP-t a Syno NAS. Mi lehet a gond?
-
-
Oké, akkor írd azt, hogy Neked nem vált be!
De Te gyakorlatilag lehülyézted azokat, akik elégedettek ezzel az eszközzel -- ami viszont az elsöprő többség. Ennek tudatában írtad, hogy ipari hulladék, és hogy itt ajnározzuk -- ami a jelen kontextusban eléggé pejoratív tartalmú.
Egy eszköz nem feltétlenül válik be mindenkinél, ami a rádiófrekvenciás adatátvitelre fokozottan igaz.* Meg aztán széles körben érvényesülnek az egyedi igények, egyedi körülmények, szubjektív megítélés. Ennek a fórumnak a lényege az, hogy ezeket megosztjuk egymással, és a tíz kedvező vélemény után a tizenegyedik kedvezőtlen is nagyon hasznos, sőt...
De a szavaiddal Te nem az eszközt, hanem azokat minősítetted, akik azt ajánlották, azzal elégedettek.
Magáról az eszközről: Én nagyon régen használok egy AX58 v1-est, és kimondottan elégedett vagyok vele. A 3×80 szintes házunk háromnegyedét jól kiszolgálta wifivel, aztán vándorlása során két 2×50 négyzetméteressel maradéktalanul jól elboldogul.
Egy fél napig volt nálam az AX4200-as, és minden szempontból jobb volt, mint az AX58-as. A wifije elért az 58-as számára holt zónákba is, sokkal szélesebb területet fedett le a kertből, és a lefedett területeken sokkal gyorsabb is volt.
MaCS
*Két érdekes történet a wifi szeszélyeiről:
1. A maga idején bajnoknak számító RT-AC87-est próbáltam beüzemelni egy ismerősnél, de gyengék lettek az eredmények. Végül egy papíron és a tapasztalatok szerint is gyengébb TP-Link TL-WR841 lett a nyerő. Mivel visszaviteli lehetőség nem volt, odaadtuk a 87-est az egyik szomszédnak, ahol az kiszolgálta a kétszer akkora házat, mint ahol kudarcot vallott. Sosem jöttünk rá, hogy mi okozta mindezt.
2. Egy nagyobb lakásban állítottunk be egy tán Asus RT-AC56-ost. Minden szép és jó volt, aztán még aznap este telefonáltak, hogy vacak a wifi. Visszamentem, és tényleg az volt, a szomszéd szobában már zenét sem lehetett hallgatni vele. Pedig semmi sem változott. Nyilván arra tippeltem, hogy hazaértek a szomszédok, és elkezdték használni a hálózataikat. Mászkáltam körbe a telefonnal wifire vadászva, és egyszer csak megjavult. Miközben a nagyi elkezdett vacsorához teríteni. Kiderült, hogy egy fém dísztárgy helyzete dönti el, hogy milyen a wifi. Kevesebb, mint egy méteren belül mozgatva...
-
Kobe
veterán
válasz
MaCS_70 #25125 üzenetére
2 db ugyanolyan készülék volt nálam, mind a kettő ugyanazt produkálta / produkálja, illetve van egy AX58U régebbről.
Mind a 3 router fizikailag ugyanazon a helyen elhelyezve, szószerint ugyanolyan felkábelezéssel és ugyanolyan beállításokkal volt kipróbálva
Ettől persze még lehet, hogy a fizikai hely speckó valamennyire, de nekem fura hogy egy 2-3 kategóriával alacsonyabbra marketingelt és amúgy feleannyiba kerül alsószériás modell jobban muzsikál ennél, mind kábelesen és mind wifiben
itt látszik, hogy ha valamiben erősebb proci van, papíron jól mutathat, de önmagában ez nem elégez pl az AX58U sebessége a home serveren, kábelen mérve (telekom gigabit net)
ez meg az AX4200, ugyanott, kábelen. Még a kábel is ugyanaz....
szivesen kipróbálnám a dobozon feltüntetett 2.5G-s ethernet akkor mennyire működne
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #25122 üzenetére
Na majd később kipróbálom. Fix 80-ra rakjam vagy nem? Amúgy eddig ezzel a TUF AX6000-el nagyon elégedett vagyok.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
MaCS_70 #25119 üzenetére
Én TUF AX6000-et vettem és nagyon kellemesen csalódtam a wifi hatótávolságában! Pedig nem akármit váltott egy kínai verziós xiaomi ax3600 -at ! Falun lakok hosszú parasztházban és a válaszfalak 60 cm-es vályogfalak és középső szobában elhelyezve lefedi az egész házat 2.4ghz -en de a xiaomi ax3600 is csak úgy fedte le ! Kint az udvaron 15 méterre is stabil a jel és youtubeozok . A kínai verzió xiaomi ax3600 -nak azért kicsit nagyobb hatóköre volt de az nincs eu által szabályozva.
5 GHz-en nem olyan nagy a hatóköre de az más routeren sem jó. 5ghz-et a mellette lévő szobában használom amazon fire stick -en és tökéletesen működik de a legtávolabbi szobában már csak 1 csík van wifin és nem is stabil de mobilon 2.4ghz használok mert bőven elég.Amúgy 5g wifi résznél be van kapcsolva a 160 mhz is. Ez csökkenti az 5g wifi hatótávolságát? Vagy úgyis automatikusan vált a 40 -160 között és nem számít?
-
Nekem nagyon kedvező emlékeim vannak a 4200-as wifijével kapcsolatban. Erősségben és sebességben is csak kevéssel maradt el a GT-AX6000-től, gyakorlatilag csont nélkül lefedte a 3×80 négyzetméteres házat 5 GHz-en is.
A gazdája úgy használja, hogy a házától kb. 15 méterre levő sufniba videót streamel vele, és az utcában három háznyira csatlakozik fel rá a telefonja.
Szóval minden, csak nem ipari hulladék, és nem agyonajnározott, hanem jogosan elismert készülékről van szó.
MaCS
-
Kobe
veterán
ma megkaptam a garanciáztatásra leadott AX4200-as routerem utódját, egy vadonatúj AX4200-ast
Felkonfigoltam, beállítottam, ugyanúgy ahogy korábban az AX58U volt, fizikailag is ugyanazon a helyen vannak
Ez a cseredarab már legalább a vezetékkel rákötött serveren normális sebességet ér el, de a wifi ugyanolyan csapnivalóan szarAX4200 wifi, a lakás távolabbi pontjában:
AX4200, wifi, légvonalban közvetlen, szabad és akadálymentes fizikai rálátással a routerre, pár méterre attól:
A klienslistában látszik, hogy gyakorlatilag semmi nem akar az 5G-s hálózatra mászni, hiába van felkonfigolva, gondolom mert pitsagyenge a jel.Kérdezném a tapasztaltabbaktól, mennyire normális hogy ebből az ipari hulladék, de agyonajnározott szériából már a második, vezeték nélkül használhatatlan jószágot fogom ki?
Nem viccelek amikor azt mondom hogy az évekkel öregebb, feleannyiba kerülő v1-es AX58U a lakás bármelyik pontján 6-8x erősebb wifi jelet produkál..... -
-
BB9000
senior tag
válasz
enginev3.0 #25115 üzenetére
A fő router maga letölti neked! Még a node-okat is onnan le tudod frissíteni. Rá kell nyomni a frissítés gombra és annyi. A bétákat ne pipáld be! Néha előfordul, hogy eltelik pár nap, mire felkerül egy-egy firmware verzió a honlapra. Én is találkoztam már ilyennel, hogy a router már látta, de a honlapon még nem volt fenn. 3 napra rá megnéztem és már a honlapról is le lehetett tölteni.
-
Azt írja a felület hogy van frissítés 2 routerre, de ha rákeresek az asus weboldalán a routerekre akkor ott nem találok újabbat, akkor honnan tudom letölteni?
-
-
sby75
tag
Sziasztok!
Van egy ax82u típusú routerem. Néhány hete már nem tudom elérni távoli hozzáféréssel sem asztali gépen sem applikációval. Nem történt időközben semmi, egyik napról a másikra nincs elérés. Azóta frissítettem a routert és az appot is de semmi változás. Mi lehet a hiba, mit kellene megnéznem? -
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #25105 üzenetére
Csak úgy próbáld ki, hogy előtte felkészültél az esetleges "visszatérésre". Az alfa verziók sajnos sok esetben hibásak, volt egy időszakom, amikor rászántam magam és felkészülten vártam, hogy mikor, mi adja meg magát és gyorsan a helyére teszem az előkészített, jól működő routert. Merlint béta alatt csakis akkor ajánlom napi használatra, ha van "menekülési terv". A béták már egész jól működnek.
#25097 nrg_52
Véletlenül idő előtt ráböktem a küldés gombra, BE routerekre van használható verzió, azaz stabil. -
-
nrg_52
addikt
válasz
enginev3.0 #25102 üzenetére
Nekem nem volt még bajom alfa-val.
-
válasz
szaboi6512 #25101 üzenetére
Ha újra megadja magát valamilyen módon a stock rom akkor felrakom én is
-
szaboi6512
őstag
válasz
szaboi6512 #25100 üzenetére
De, most újra feltettem és most rendben van.
-
szaboi6512
őstag
válasz
enginev3.0 #25099 üzenetére
Azt nem tudom, de nekem vele a Samba megosztások nem működtek, bármit csináltam....
-
válasz
szaboi6512 #25096 üzenetére
Miért? Szokott ezekkel az alpha verziokkal gond lenni?
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Van aki frissítette a firmware-t erre: 3.0.0.4.388_33903?
Ax4200, feltettem, de belassult a wifi, főleg a letöltés,5-10 közé...
Most visszatértem a korábbihoz, nézem, jobb-e... -
nrg_52
addikt
válasz
blakey #25095 üzenetére
3006.102.x (xx-xxx-xxxx)
- NOTE: If migrating from a 3004 firmware, only the first Guest
Network will be migrated - any additionnal GN must be
manually reconfigured.
- NOTE: If migrating from a 3004 firmware, the Wireless Scheduler
will need to be manually reconfigured if you were using
it.
- NOTE: As a reminder, the ROG variant of the webui is not
supported in the 3006 firmware series, as maintaining
two separate interfaces is too much work.- NEW: Added RT-AX86U_PRO, RT-AX88U_PRO, ZenWifi Pro XT12,
GT-AX6000, GT-AXE16000 and GT-AX11000_PRO to the
3006 firmware series. -
nrg_52
addikt
Akit érdekel Merlinből néhány AX-es routerre elérhetőek lettek 3006-os alpha fw-ek.
-
cyber86
őstag
Csak hogy csatlakozzak a tegnapi sebesség mérésekhez. Telekom 2000/1000 ASUS RT-BE88U
-
tobias40
veterán
Van itt vki akinek működik a vpn fusion alatt a wiregard vagy az openvpn konfigfileből betöltve?(proton vpn előfizu van)
Egyszer sikerült beállítanom,ment 2 hétig talán,azóta nem kapcsolódik sem a wg sem az opnvpn.
A célom hogy a sweet tv laggollását így oldjam meg,amíg ment a wg addig meg is oldódott a sweetv akadozása.Hátha vki tudja a megoldást!
-
gaston63
tag
Sziasztok,
Adott egy 10-12 éves asus rt n56u router. Egyik napról a másikra a 4 LAN-ból 3 nem működik.
Wifi, torrentezés NAS-on OK. A legutóbbi ( az is 5-6-7-8 éves) Padavan féle firmware van rajta.
Jól sejtem, hogy új beszerzésén kell gondolkodnom?
Ha igen milyen hasonló tudású router ajánlott?Azért teszek fel néhány képet, hátha.....
[kép]
hát ez nem sikerült valami jól......
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
enginev3.0 #25087 üzenetére
-
válasz
Kicsirics77 #25086 üzenetére
Már nálam is csak 700mbit körül van az UP állandóan....
Optika
Elég szégyen szerintem -
válasz
Kicsirics77 #25084 üzenetére
+1
Az 1000 Mbps egyébként bruttó érték, amelyet sosem lehet elérni. Ha 940-et mérsz (nettó érték), akkor megvan a gigabites kapcsolat.
MaCS
-
Kicsirics77
veterán
Qos teljesen felesleges, 99%-ban csak szívatja a felhasználót, sajnos a környék leterheltségével meg nemtudsz mit kezdeni, mérésnél próbálj más szerverekre is mérni mert lehet az is,hogy a szerves is terhelt.
nálam az ezres telekom általában 930/700 max pedig 1000/1000 lenne papíron. -
smisa
őstag
válasz
Kicsirics77 #25080 üzenetére
A router QOS 938 Mbps mért....
Most hogy gyerek mellettem Robloxozik másik gépen, most mértem routeren keresztül speedtest.net 840-et ONE oldalán 670-et
@Csorbi, ha megmondod mit hol nézzek szívesen leírom
-
smisa
őstag
Sziasztok van egy TUF-AX3000 v2 routerem a héten upgradeltem a netet Gigabitesre (ONE), viszont a mérések alapján a routeren keresztül csak max 570MBit/s a sebesség.
A ONE routeren keresztül ua a kábel 980 megvan kell bármit is állítani?
Előre is köszi a segítő válaszokat. -
Imi1981
veterán
Négy napja használom a TUF AX6000-et és elégedett vagyok vele . A hatótávtól kicsit féltem a xiaomi ax3600 kínai verziós router után de kellemesen csalódtam ! Persze a xiaomi ax3600-nak nagyobb hatótávja volt de az ugye nem volt szabályozva eu által . Mindenesetre az egész házat lefedi 2.4 ghz-en az asus tuf ax6000 pedig hosszú parasztház 3 szoba +konyha+ fürdőszoba és nagy részben 60 cm vályogfalak vannak . Használtan vettem szerintem jó áron 33 ezerért. Sokat gondolkodtam , hogy ezt vegyem vagy egy új garanciális ASUS RT-AX57-et amivel nagyjából egy áron lett volna . Lehet azzal is elégedett lettem volna de valahogy úgy éreztem a tuf ax6000 mégis jobb hisz magasabb kategória és erősebb hardver . Szerintetek jól dntöttem?
Amúgy az utolsó legmesszebb szobában nagyobb sebességet mérek mint a xiaomi ax3600-al! Ezen nagyon meglepődtem ! Viszont a xiaomi ax3600 az egész udvarra is jó jelet adott amit még ezzel az asus-al nem próbáltam de abban szerintem azért gyengébb lesz . Asus webes felülete nagyon jó és átlátható ! Ebben ez tetszik a legjobban . Az alkalmazás is tetszik ,hogy tudok benne portot nyitni (más router alkalmazásban nem tudtam ). Külső hálózatból az alkalmazás elérése nem mindig megy elsőre és nem stabil és ez az egyetlen negatívum . Amúgy használható csak nem az igazi .
Régen volt Asus AC65P routerem és annál sokkal jobb a wifi hatótávja .
-
-
BB9000
senior tag
válasz
enginev3.0 #25074 üzenetére
Leírásod alapján az is egy lehetőség, hogy az adott routeren kívül egy másik eszközön is fut a DHCP szolgáltatás és amelyik kliens onnan kap IP címet, azon nem elérhető a net. Ha ez a helyzet, az pontosan az általad vázolt tünetekkel tud járni. Hogy nálad pontosan mi okozza a gondokat, azt csak a helyszínen lehet kideríteni, de ez is egy lehetőség.
-
Mióta visszaálltam gyári romra GTAX6000-ren már másodjára csinál olyat 2 hónapon belül hogy nem csatlakoznak rá az eszközök amik nem fix ip címen vannak hanem dhcp-vel kapnak belső ip-t
Ma is használtam a telefont, egyszercsak eldobta a wifit és nem csatlakozott vissza rá, hiába látta. Ideültem géphez, és ez sem kapott ip címet. Aztán manuálisan adtam ip címet a vezérlőpultban a gépnek és úgy lett net, meg elértem a router webes felületét is.
Állítottam egy random dolgot a LAN beállításokban routeren és utána minden jó lett, újraindítás nélkül.
Azt nem néztem meg hogy amelyik eszközök fix ip címmel vannak azokon volt-e net ez időalatt, sajnos erre nem gondoltam
Merlin alatt sosem volt ilyen gondom
A dhcp bérleti idő 604800 másodperc, ami 1 hét
Ip cím tartomány pedig 192.168.1.2-től 192.168.1.254-ig van -
Imi1981
veterán
Nektek is nehezen csatlakozik külső hálózatból az alkalmazás? Elég sokáig szarakodik mire tud csatlakozni. A routeren belül no-ip ddns -t használok ha ez számít.
-
Imi1981
veterán
Mi lehet az oka annak ,hogy ha vendég wifit állítok be és nem adok neki jelszót akkor az iphone 13 pro nem csatlakozik a nem vendég 2.4 és 5ghz wifire sem ? Samsung mobil természetesen simán csatlakozik . Ha adok jelszót a vendég wifinek akkor csatlakozik mindegyikhez az iphone. Direkt nem szeretnék jelszót adni a vendég wifinek .
-
Hulk24
senior tag
válasz
Gubek-Einste #25069 üzenetére
Nekem erre csak ezt dobja:
A webhely nem érhető el
Ellenőrizze, hogy van-e elírás a(z) router.asus.com domainnévben.Ha helyesen írta, próbálkozzon a Windows hálózati diagnosztikájának futtatásával.DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN
-
válasz
Hulk24 #25068 üzenetére
A http://router.asus.com/ címen el kellene tudnod érni a router-t ön magában, ezután be tudod állítani az AP módot.
-
Hulk24
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, hálózatban nem igazán vagyok otthon!
Adott egy 300/100as optikai net, a szolgáltató által adott Halny router (ONT).
Szeretnék beállítani egy routert (Asus RT-AC57U) 80m-rel arrébb egy másik helyiségben. A két helység között egy UTP Cat5e vezeték van.
Hogy tudnék belépni az Asus routerbe?A lényeg, hogy nekem abban a helyiségben ahol az Asus router lenne csak a wifire van szükségem. Hogy tudnám ezt beállítani? Mert jelen pillanatban még az Asus routerbe se tudok belépni!
Köszönöm!
-
Imi1981
veterán
válasz
woodworm #25066 üzenetére
Akkor régen lehet ez volt a gond. Vettem egy Asus TUF AX6000 routert és azt állítottam be. Mivel már régen volt Asus routerem érdemes beállítani valamit ami gyárilag nincs beállítva? Vagy kikapcsolni valamit ami gyárilag be van kapcsolva? A szolgáltatói routerem bridge módba van és most az ax6000 router.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Asus routeren be lehet állítani, hogy a router ip címe 192.168.1.1 legyen? Alapból 193.168.50.1
-
ozark
csendes tag
Sziasztok!
RT-N18U-nál apply errorral találkozott már valaki?
Nyomoronc digit szeretném beállítani, tök régi ONT van, ami kizárólag bridge módban megyen így kénytelen vagyok a routerbe beállítani a PPPoE csatlakozást ami nem lenne egy agyműtét. Biztosan helyes a fhnév/jelszó páros, de nem csatlakozik...logban ezt az apply errort dobálja
Asuswrt-Merlin firmware van rajta, de nem hiszem ez a gond. -
hotibi
aktív tag
Üdv, a fórumlakóknak! Szeretném megkérdezni hogy egy digis wifis routert ha átállítok (jelenleg modem módban van) routed módba, akkor a mögé kötött asus router maradhat router módban és mindkét eszköz fog wifi-n sugározni, vagy ha a digis eszköz routed módba kerül akkor az asust access point módba kell tenni és ebben az esetben fog mindkét eszköz wifit sugározni? Köszönöm!
-
válasz
Newyorker #25045 üzenetére
Mármint milyen teljesítményt? Azért egy RT-N16 teljesítményét szerintem bármelyik mai router hozzá, sőt annak többszörösét is. Viszont én nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez egy hardveres router hiba, amit majd egy csere megold. Szóval nehogy az legyen, hogy veszel egy újat, ami ugyanezt fogja csinálni.
-
need
addikt
válasz
enginev3.0 #25046 üzenetére
még a jó mullkor regeltem és nem jelzett vissza mint ahogy tegnap elött se..!
-
-
Newyorker
addikt
válasz
Intruder2k5 #25043 üzenetére
Próbálok keresni a neten ugyanilyet, esetleg még milyen márka plusz típus játszhat? Úgy tudom, hogy az újak nem hozzák ezt a teljesítményt, de régiek közül melyek lehetnek alternatívák?
-
need
addikt
válasz
enginev3.0 #25040 üzenetére
Én nem mókoltam soha a firmet tehát nekem az eredeti gyári van rajta.
Most ott tartok hogy DDNS szolgáltatót próbálok keresni valami másikat. Most jelen pillanatban ami vidéken van asus routerem az működik tehát az applikációban a látom de webes felületen nem tudom elérni ez megint érthetetlen számomra. -
-
FirstTripla
tag
válasz
belashx #25007 üzenetére
Na tesztelgettük, de sajna nem sikerült netet csikarni ilyen összeállítással. Szerencsére most "csak" gigabites net van nála és 850Mbps fel és le is mérhető a gépen, de ha netán bővitene jobb csomagra akkor ez a router sajna nem jó, max belső hálózathoz. Köszönöm a supportot mindenesetre. Ha netán szolgáltató ad valami plusz infót akkor majd írok még, bár nem látok sok esélyt rá már.
-
Newyorker
addikt
válasz
Intruder2k5 #25039 üzenetére
Semmi módosítás nem volt, router kihagyásával pedig simán megy a net. Kábelcsere is meg olt, ugyanaz.
-
-
válasz
Newyorker #25038 üzenetére
Az látszik, hogy félpercenként próbál csatlakozni, de a válasz mindig "pap authentication failed", szóval a hitelesítés nem jön össze valamiért. Ha tényleg nem módosítottál semmit, akkor lehet szerveroldali hiba. Én megpróbálnám a router kihagyásával gépről is létrehozni a kapcsolatot, és ha úgy sem megy, akkor hívni a szolgáltatót. Esetleg, bár ehhez nem sok reményt fűzök, próbáld meg kicserélni a modem és a router közti kábelt, ha van másik.
-
Newyorker
addikt
válasz
Intruder2k5 #25037 üzenetére
Köszönöm, írtam
-
-
Newyorker
addikt
válasz
Intruder2k5 #25035 üzenetére
Szia! Köszönöm, h segítesz!
One szolgáltatónál, ADSL, ez nem tudom segített e, PPPoE.
Modemre van kötve 2 Tv, azok mennek. A modemre van ugye a router kötve, illetve kábelen a routerbe a gép. A gép és a wifin csatlakozó eszközök nem mennek.
Tomato menüjéből ha privátba kifotózom a dolgokat az segítene? [kép] -
válasz
Newyorker #25034 üzenetére
Üdv!
Ettől kicsit több kéne... Milyen net, DHCP vagy PPPoE? A router logját nézted? Egyébként mit látsz a WAN oldalon, próbál csatlakozni, kapott valamilyen IP címet? Router nélkül közvetlenül az ONT-ra vagy modemre csatlakozva sincs net? Más szolgáltatásod, pl. TV vagy telefon van ugyanazon a hálózaton? Azok működnek?
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Laikus vagyok, így laikusan írom le a gondom
Adott egy ASUS RT-N16 router, melyen Tomato fw van. A mai napon reggel az asztali gépen jobb oldalt a hálózat ikonon sárga felkiáltó jel volt, nincs net. A routerre be tudok lépni, de sehogyse lelem a bajt. Mi lehet? A hiba úgy jött elő, h semmi változtatás nem volt, illetve modem és router 230ból kihúz visszadug megvolt. A telefonon wifi jel megjelenik, de mégsem tölt be semmit. Köszönöm! -
TomBond
aktív tag
Kb. egy hete nálam is szaraxik. Átállítottam a Google-ra de azzal sem jó.
-
4D4M
senior tag
válasz
petakpa1 #25031 üzenetére
ssl certificate-t nem tudok csinálni hozzá
~
Ezzel én nem próbálkoztam.HA-hoz és Syno NAS-hoz praktikusabb volt Cloudflare tunnelt használni aztán idővel minden lényegest ezen keresztül oldottam meg. Egy domain kell hozzá, meg egy eszköz, ami a kezeli a cloudflare-rel a kapcsolatot. Ebből nincsen nem titkosított csatorna.
Amibe belefutottam az az, hogy az ingyenes CF csak HTTP, HTTPS, SSH protokollokat támogat és van adatforgalom limit.
-
petakpa1
őstag
Szia! Én is dyndns-t használok és nálam is tökéletesen működik. Egy problémám van vele, ssl certificate-t nem tudok csinálni hozzá. Let's Encrypt-el szerettem volna, de nem találtam értelmes megoldást rá a neten
.
Cloudfare-nek milyen dyndns szolgáltatása van?
Le tudod esetleg majd röviden írni, hogyan áltál át dyndns-rol Cloudfare-re?
Utóbbival ssl certificate megoldható? -
4D4M
senior tag
Szívesen felajánlok néhányat a dyndns hostjaimból, akár tesztelni, akár állandóra. Én már cloudflare-re tettem nagyjából mindent, de amikor használtam, akkor szerintem 100%-ban működött a DYN.
-
need
addikt
Sziasztok..
Az én életemet megeszi az Asus DDNS szolgáltatás..
Mostanában kezdte..
Van két Asus routerem ami a lakásba van az kezdte tegnap
Lecseréltem egy NO IP re de az sem volt az igazi és vissza raktam az Asust na az meg nem aktiválódik..
Ami vidéken van azt elérem applikáción de hálózaton nem és ezt nem érem miért..! -
Imi1981
veterán
válasz
Gubek-Einste #25025 üzenetére
Fő routernak kell. A szolgáltatói router bridge módba lesz. Wifi hatótávban nem tudom van e különbség de később úgyis veszek mellé egy olcsóbb mesh képes Asust és akkor az megoldva. Tetszik, hogy jó áron van használtan egy bivalyerős router az TUF-AX6000 de azért elég leharcolt. Lehet műszakilag hibátlan de külsőleg nem szép. A gyengébb ax57u olcsóbb boltból újonnan és van rá garancia és persze nem volt használva. Nehezen döntök de kicsit az új felé húzok hiába alsóbb kategória.
-
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Szerintetek melyikkel járnék jobban ha vennék egy új garanciális ASUS RT-AX57-et vagy használt garancia nélküli szépséghibás de hibátlanul működő TUF AX6000-et? Az AX57 28 ezer körül van az AX6000-et 33 ezerért tudnám venni.
-
petakpa1
őstag
Holnap érkezik GT-AX6000 routerem, tivábbiakban csak Asusnak hívom.
Eddig egy OpenWrt-s TPLink 1043ND v1 router + Vodafonos CH7465FV HGW kombó szolgált LAN infrastukturául, de TPLink kezd elfáradni ezért érkezik az AsusHGW nyilván bridge módba kerül majd. Asus egymaga szolgálja ki majd helyi vezetékes és wifi klienseket is.
Számomra fontos, hogy a Asus-ra kötött PC-met WAN felől is fel tudjam ébreszteni magic pocket küldéssel.A magic csomag küldésére Androidos telómon lévő alkalmazást szeretném továbbra is használni nem az Asus router Android-os applikációját?
Asus-on nyilván i) fut majd dyndns kliens, ii) ébresztendő PC belső ip címe fixálva lesz, és iii) port fw lesz konfigolva a PC 9-es portjára.Kérdéseim:
1) Ha az előbbi három dolgot beállítom az Asus-on, akkor stabilan fog menni a WOL? Van ezzel a routerrel itt konrkét tapasztalata valakinek ebben az ügyben?
Neten utánna olvastam és fenti 3 dolog nem biztos, hogy elegendő, mert ahogyan Openwrt-s TPLinkben, úgy AsusWrt is időnkét frissul az ún ARP tábla, aminek hatására megszűnik az ébresztendő PC MAC címánek az ip címhez kapcsolódósa a routerben, és ezt követően a FW-olandó magic csomag nem tud továbbítódni az ébresztendő PC-hez.
Egy ilyen megoldást találtam rá:
https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/w5ed9q/how_to_wakeonwan_every_time_asusmerlin/?rdt=48147
Esetleg ezt próbálta már valaki ezen a routeren?
2) Ehhez a megoldáshoz mindenkép MerlinFW-kell az Asusra?
OpenWrt-n van Local Startup, ahova be lehetne írni a szükséges
sleep 10
/sbin/arp -s ip.of.your.PC xx:xx:xx:xx:xx:xx
parancsokat.
3) Gyári AsusWrt-ben van ilyen local startup parancsok beírására lehetőség, vagy csak Merlinben, vagy Merlinben is csak a fentebb linkelt módon?4) Továbbá azt is kérdezném, hogy futtat-e valaki Tailscale-t itt Asus routeren? Ahhoz is mindenképp Merlin FW kell?
Összefoglalóban olvastam hogy entware-t fel lehet tenni gyári FW-re is. Tailscale-hez ha jól értem entware kell.Fentieken kívül egyéb okát nem létom, hogy MerlinFW-re váltsak és veszítsem a garanciát rögtön, ezért érdeklődöm, hogy szerintetek fentiek mennének-e gyári formware mellett
5) Ha mégis átváltok Merlin-re, akkor később simán vissza tudom flashelni a gyári FW-t, ha esetleg gariztatni kellene a routert?
6) Mit javasoltok menjek-e át egyből Merlin-re vagy ne?
-
tobias40
veterán
Ennyit látok a logban:
Mar 7 13:28:03 rc_service: httpd 2618:notify_rc stop_vpnc
Mar 7 13:28:03 rc_service: waitting "update_nbr" via cfg_server ...
Mar 7 13:28:17 rc_service: skip the event: stop_vpnc.
Mar 7 13:29:43 rc_service: httpd 2618:notify_rc restart_vpnc
Mar 7 13:29:43 rc_service: waitting "update_nbr" via cfg_server ...
Mar 7 13:29:57 rc_service: skip the event: restart_vpnc.
Mar 7 13:33:17 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth6: Auth 16:C3:1C:57:75:75, status: Successful (0), rssi:0
Mar 7 13:33:17 wlceventd: _add_wlc_event_tbl(1040): client table was full
Mar 7 13:33:17 wlceventd: wlceventd_proc_event(695): eth6: ReAssoc 16:C3:1C:57:75:75, status: Successful (0), rssi:-74
Mar 7 13:33:17 wlceventd: _add_wlc_event_tbl(1040): client table was full -
tobias40
veterán
Még mindíg ezzel szenvedek és nem találom a megoldást.
Így áll 1 napja és nem is kapcsolódik a szerverhez.
Ha a wg-vel csinálom még eddig sem jutok el csak a "kapcsolódás" kiírásáig.
Korábban működött szépen kb 1 hete nem tudom megoldani.
Mi lehet a megoldás?(1 évig érvényesek a file-k amiket letöltöttem)
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
ASUS RT-N18U routeren konfiguráltam az open vpn servert.Próbáltam az open vpn klienst használni a telefonomon,de ezt írja ki...
"Nem biztonságos hash algoritmus használata a CA Sig-ben"
Gyári legutolsó firmware van fent.(2024 decemberi)
Esetleg FreshTomato firmware használatával frisebb a tanusítvány és működhet a VPN kliens?
Tudom,hogy régi a router és lehet már nincs tanusítvány frissítés hozzá,de esetleg a Tomato firmware esetén müködhet,lehet abban frissül időközönként a tanusítvány?Köszi.
-
gofry
senior tag
Szia,
Ez még mindig áll a GT6-ra, hogy egy vödör csavar?
Most 1db ax58u van. Az új nagyobb helyen gondolkodom wireless backhaul rendszerben. Első körben a GT6 volt a kiszemelt.
Ma volt nálam egy AX6000, de sajnos az nem ment át az esztétikai teszten.
Szóba jött az EBM68 vagy esetleg valamelyik TP-link csoda (de itt security szempontból és az előfizetési modellel is vannak fenntartásaim)
BQ, XT széria kissé kívül esik a büdzsén.Az is felmerült bennem, hogy simán veszek egy synology ax6000-et , az legalább működik.
-
belashx
senior tag
válasz
FirstTripla #25002 üzenetére
Ezeket én is megtaláltam, ill. némi infót SNBForumon is.
Szerintem azokat hiába próbálod, mert épp az a lényeg, hogy IPv6 tunnelen megy az IPv4, szóval fordítva kb. esélytelen.
-
Sanyi.mTs
addikt
arra már nem emlékszem, de a kiindulás mindig az asus honlapja volt.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Sanyi.mTs #25004 üzenetére
Márt többször váltottam asus routerek között, és ez eddig simán ment (és most sem váltás után jött elő).
Viszont már elvesztettem valószínűleg (pl tesztelés miatt másikkal is próbálkoztam és már több hetes történet, csak most volt időm foglalkozni vele).
De hátha, te anno milyen címre írtál nekik? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
ArthurShelby #25003 üzenetére
Írj Asus supportnak.
Állítólag a ddns cím hozzá van rendelve a routered SN számához (vagy MAC címéhez, pontosan nem emlékszem). De mikor routert váltottam, akkor a support elkérte a régi es új eszköz számát is, hogy regisztrálni tudjam a régi ddns-t az új eszközre. -
ArthurShelby
addikt
Az asus ddns szolgáltatását használom, de már másodszor veszik el a ddns címem, mert valaki más használja.
pl (nem ezek voltak) elsőre volt "kovacs.asuscomm.com", aztán "kovaacs.asuscomm.com". Mitől függ, hogy kinek osztja ki, vagy ezt hogy ellenőrzik?
A másodiknál tuti, hogy én voltam az első, és sokáig/folyamatosan használtam (ment a router 0-24), aztán pár hete észrevettem, hogy nem működik a vpn, és így jutottam el a ddns-ig. -
FirstTripla
tag
válasz
belashx #25001 üzenetére
Sajnálom, hogy nem tud ilyet a router. A IPv6-t csak annyira állítottuk be, hogy Native lett kiválasztva, de az nem volt elég. Rákerestem erre a funkcióra a TP-Link routernél is ahol ezt az oldalt találtam: [link] . Ezen a fórumon a 3. válaszban van kép a FritzBox beállításról is, ami megegyezik azzal amit én láttam videó chaten az ismerősömnél. Ott is így volt a IPv6 belőve, meg a WAN kapcsolat is azonos volt mint a fórumon:
Valamint ott a bejegyzésben említ egy IPv6 tunnel beállítást, ahol a DS-Lite állítható. Asusban ugyan nincs DS-Lite ezek szerint, viszont IPv6 tunnel beállítás van leírás alapján: [link] . Itt, ha az IPv6-ban a passthrough nem jó, lehet érdemes lenne a Tunnel 6to4 vagy 6inn4 opciókat megpróbálni esetleg, miközben a VLAN id is be van állítva 7-esre a másik fülön? -
belashx
senior tag
válasz
FirstTripla #24998 üzenetére
A lényegtelennek tűnő DS-Lite lesz a gond. (Itt egy oldal, ahol leírják micsoda.)
Sem az alap ASUS firmware sem a Merlin nem támogatja ezt a módot...
Esetleg megpróbálhatod bekapcsolni az IPv6-ot Passthrough módban, hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5421 i7-11850H/16GB RAM/512SSD/MX 450 VGA/300 nit display
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- 16GB G.SKILL Trident Z Royal 4600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell 17-7779 2in1 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 17,3" Touch I Nvidia I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest