Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem egy Epson L365 lóg wifin legalább 10 éve. Még békebeli külső tartályos 4 szinű tintasugaras. Scannel is ragyogóan. Valószinüleg még nem tették bele az avultatási rutint. Elhasználtam vele az összes maradék pancsolt tintát, pár hónapja tértem vissza a gyári tintára. Egy hónapja mondta be az unalmast, hogy megtelt benne a szivacs, de hozzáértő ember kicserélte a szivacsot, kikódolta belőle a hibajelet és ragyogóan megy tovább. Nem adnám oda a világ minden kincséért se. Linuxon fel kell tenni a gutenprint csomagot a CUPS- hoz és akkor ott is be lehet állítani pöpecz jól. Scannelni csak windowsban szoktam, ezt linuxban még nem próbáltam.
-
i400
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, igen a szkennelés része is fontos lenne, akkor így viszont nem lennék előrébb.
#26383 Intelligencs: köszi, akkor ez lesz a megoldás.
#26384 xrvman: 2020-21 körül kellett szenvednem a legolcsóbb (talán 12k huf lehetett) hp wifis nyomtatóval ismerősöknél és borzalom volt az egész, teljesen random működött. Nincs alusipkám szóval csak a rossz emlék az oka. A kábel biztosabb
#26386 Multibit: a vezetékes az welcome! Tetszik az irodában a MyQ megoldása, de az otthonra elég overkill lenne
-
xrvman
őstag
Nekem jópár éve WiFis HP multifunkciós nyomtatóm van, oda teszem ahova akarom, csak a 230 kell neki. 2.4 hálózaton lóg és a HP Smart alkalmazással mindent is tudok vele nyomtatni. Mobilon Egészségablaktól kezdve bármit amin van megosztás és kiválasztod a HP Smartot. PC-n is ez van, teszi a dolgát. (WiFi Directet nem használom.)
Régebben gondok voltak vele, de mostanság, kb. 3 éve nem tapasztalok semmi anomáliát. Asszem amióta megjelent a HP Smart és nem kellett a nyomtató saját programját használni. -
Igen, évekig próbálkoztam, és mindig csak a szenvedés volt vele. Ideig-óráig működött, aztán megállt, mindig valamit tákolni kellett rajta. A multifunkcionális nyomtatók szkennelő részét meg el is felejtheted. Azt sosem sikerült életre keltenem.
Aztán egyszer meguntam, és vettem rendes hálózati nyomtatót, és azóta minden fasza feszes. Nem kell wifis (olyat én sem akartam), olyan kell, amin van LAN. És akkor rá tudod dugni szépen a routerre, csak épp nem az USB-re, hanem valamelyik LAN portra, mint egy normál hálózati eszközt. És akkor bármelyik gépedről ami a hálózatodra csatlakozik, legyen szó asztali gépről vagy laptopról, csak nyomtatsz, nyomtatsz, és nyomtatsz...
És még szkennelni is tudsz, ha multifunkciós nyomtatód van. -
Régen használtam, amikor még egy HP LaserJet 6L volt itthon, ami még LPT portos volt, de simán ment az LPT -> USB átalakítóval is. Ami problémát okozhat esetleg, az a multifunkciós cuccok szkenner üzemmódja, mert ugye a router esetében alapból egy nyomtatószerverről van szó, aminek semmi köze a szkenneléshez.
-
i400
őstag
Használ valaki úgy hálózaton nyomtatót, hogy a router usb portjára van kötve? Mennyire megbízható megoldás? Meglehetősen heterogén az eszközpark, win-mac, ios-android.
Wifis nyomtatót be nem engedek a házba, de kellene vmi megoldás otthonra.
-
kpityu2
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Röviden: fogalmad sincs.
-
válasz
Impair1980
üzenetére
Igen, működik. Van egy pont ugyanilyen rendszerem összeállítva.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Van két db RT-AX55-öm Aimesh-be. Lenne egy RT-AC57U V3 AC1200 amit szintén bekötnék Aimeshbe. Ez működőképes lehet? Tudom, hogy az AX tudja a Wifi6-ot az AC meg nem, de meglennék nélküle.Működhet az AC57U node-ként? Hatótáv növelés lenne a cél kábellel összekötve.
-
SztiviVander
addikt
válasz
katona.jozsi
üzenetére
Nekem így volt beállítva minden asus, utoljára a flint2 előtt pár hétig használt tuf ax6000 is. Semmi gond nem volt így velük. Amit nem írtam be az általában jó úgy ahogy a fw-ben default be van állítva. Nem tudom ez rajtatok segít-e.
General fül
Enable Smart Connect: NO (külön 2.4 és külön 5Ghz SSID kevesebb csatlakozási/roaming gondot okoz)
Wireless Mode: N only (2.4-esnél) | N/AC/AX (5Ghz -esnél)
Wi-Fi Agile Multiband: Disable
Target Wake Time: Disable
Authentication Method: WPA2-Personal
WPA Encryption: AES
Protected Management Frames: Disable
Group Key Rotation Interval: 3600
Channel bandwidth: 20/40 MHz (ha csak iot eszközök vagy ip kamerák használják akkor bőven elég a fix 20 is, nekem pl így van most is) | 80Mhz (5Ghz-nél, én nem láttam érdemi különbséget a 160 engedélyezésével)
Control Channel: fixen egy nem túl zsúfoltat választani
Extension Channel: autoWPS fül
WPS: offProfessional fül:
Roaming assistant: Disable
Enable TX Bursting: Disable
Enable WMM No-Acknowledgement: Disable
Enable WMM APSD: Disable
Optimize AMPDU aggregation: Disable
Modulation Scheme: Up to MCS 7 (2.4) / 5Ghz-et nem tudom megnézni mert nincs kéznél gyári fw-es asusom és a demoui-t nem tudom átkattintani 5gz-re, de ott jó a max lehetőség
Airtime Fairness: Disable
Explicit Beamforming: Enable
Universal Beamforming: Enable
Hardware Wi-Fi Offloading: Disable -
SztiviVander
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
sok minden okozhatja de sajnos én nem vagyok ilyen távolbalátó gyurcsók orákulum
az egy más kérdés hogy aminek a funkciója tök más (nem tilos utánanézni hogy mi mit is csinál) az logikus hogy nehezen okozhat ilyen hibát. amúgy én eleve néznék pinget és névfeloldásokat első körben a kliensről utána pedig a routerről is (mindbe van beépített eszköz erre). Ha a routeren jó akkor szűkül a kör hogy a wan oldala jó tehát vagy a kliensben van a hiba vagy a routerben a lan/wifi oldalon.
Ha a routerről is rossz minden akkor első körben logokat néznék hátha akad valami gyanús feltűnik benne. De a netkapcsolattól (pppoe) meg a szolgáltatói eszköztől is lehet bármi wan oldali hiba, az ilyen hirtelen elkezd nem működni dolog eleve gyanús hogy ott történt valami olyan amit nem látsz, nincs is ráhatásod és nem is tudsz róla mert nem szól a szolgáltató hogy ja bevezetett/átkonfigurált vmit amit az ő eszköze lekezel, de a tiéd nem fog magától.
AI-al kapcsolatban pedig érdemesebb ilyenkor azt leírni neki hogy mi a jelenség (tömören de azért minden lényeges dolgot, pl ki a szolgáltató, milyen típusú net, bridge módban van-e a szolgáltatói eszköz, volt-e fw frissítés a saját routeren, hogy jelentkezett a hiba, ad-e a szolgáltató és használsz-e ipv6-ot, stb) és azt kérni hogy segítsen a hibakereső lépésekben, az erdményeket pedig mindig vissza bemásolni neki mert minél több adatot kap annál pontosabban keres és jobb válaszokat is talál mint amikor egy miért akadozik a net típusú kérdésre az első reddit topikban talált valamit beírja neked mint megoldást. -
katona.jozsi
aktív tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Mit próbáljak akkor állítani? Egyébként Samsung telefonok, de a TV-k LG C4-ek és azoknál is előfordul.
-
kpityu2
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Tehát akkor mi okozza a problémát?
-
SztiviVander
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
Ez es az airtime fairbess is egy jo bizonyitek arra miert is karos ha egy fogalmatlan leirja, masok meg tovabb papagajoznak vmi suletlenseget: mert az okosnak gondolt chatgpt is forumokban keres valaszt az ilyen tipusu kerdesekre... Nekem se samsung tabletekkel se samsung telefonokkal nem volt semmi ilyesmi, se ax58u-val se tuf ax 6000-el 12 vagy 24 oras dhcp lease-el.. Az airtime fairness raadasul emlekeim szerint alapbol disbled is, azt szerintem nem is kellett kulon letiltanom. Viszont a wmm apsd-t es a target wake time-ot igen, azoknak kicsit tobb kozuk is van ahhoz hogy a kliens hogy viszonyul az ap-hez.
-
-
kpityu2
addikt
válasz
katona.jozsi
üzenetére
Samsung? Az enyém is csinálja. A ChatGPT szerint a Samsung energiatakarékos módja és az asus mesh közötti interferencia a ludas. A Samsung wifi alvó módba megy, nem kommunikál a node-al, mire az egy idő után törli a listából. A Samsung erről nem értesül és amikor felébred a régi adatokkal próbál csatlakozni, de a node már nem tudja hova küldje a csomagokat. A ChatGPT szerint van valami Airtime Fairness kapcsoló amivel ki lehet kapcsolni ezt a viselkedést az Asusban. Az enyémben nincs.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi
üzenetére
Asus fronton ez üzemszerű működés
Bocs, nem hagyhattam ki. A keserűség mondatja velem. -
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy 3db ASUS TUF AX6000-es router (1 fő és további 2db AiMesh-ben) esetében több eszköz is azt írja, hogy csatlakozva, de nincs internet. Ezt egy le és fel csatlakozás legtöbb esetben (90%) megoldja. Olyan, mintha DNS-t nem kapnának az eszközök. Próbáltam a google dns címével is, de nincs változás. -
-
Probert75
addikt
válasz
proradeon
üzenetére
A hozzászólásod volt az első dolgom, mielőtt írtam volna.
Visszaállításhoz semmi kedvem. Klímákat újra kell akkor csatlakoztatni. Gree(Nord) esetében ez is nyögvenyelős, mert mocsok kínai szerverre kell csatlakoztatni. Valamint eszközök fix ip-re csatlakozás beállítás is sok idő. És a fájlcserélőt is be kell állítani benne.
Van saját szerver beállítva felhőnek, routerre rádugott vinyó, hogy a telóval bárhonnan elérhessek és menthessek dolgokat. Vendéghálózatok.
Szóval nem két perces beállítás.
De köszönöm a rám fordított időd, hogy próbáltál segíteni!
-
norba69
senior tag
Nyugodtan leírhatod, hogy nem jó, mert a szoftvere nem tud lépést tartani a viszonylag jó hardverrel.
Személy szerint nem szoktam ajánlani, csak végső esetben, ha nagyon olcsón szeretné megúszni valaki a hálózatot (sokan vannak így, sajnos).
A kínai cuccoknál egy fokkal jobb. -
Tin
veterán
válasz
proradeon
üzenetére
Köszönöm szépen
Mivel kb február óta nem volt bekapcsolva sem, szerintem egy full hard resettel fogok indítani, aztán firmware update, aztán még egy full reset, és utána lecsontozom a beállításokat, és kipróbálom megint pár hétig, hogy csak arról netezek. De még rá kell szánnom magam a fejfájásra

-
Tin
veterán
válasz
norba69
üzenetére
Nekem a belépő szint az, amikor teljesen használható terméket kapsz egy adott árért. Ez kínaiban, vagy akár bizonyos ASUS modellek esetén is bőven 50€ körüli áron megvalósul (az AX4200-at 100€ körüli áron vettem, akciósan). Ha nem tetszik a prémium szó, használhatjuk a felérat is, de szerintem felesleges a megnevezésen vitatkozni.
Alap feladatokra sem felelt meg a router, vagyis hogy egyetlen full szabványos mobileszközt stabilan kiszolgáljon anélkül, hogy ne kelljen naponta 1-2x le-fel csatlakozni a wifire, mert megáll az adatforgalom (miközben a szolgáltatói routerre csatlakoztatott többi eszközön vígan megy), és hogy ne kelljen pár hetente teljesen újraindítani a routert, mert tacskóra fagy a net rajta. Amióta visszaálltam a mobilommal a szolgáltatói routerre, a problémáim megszűntek.
Nem hinném, hogy túl nagyok lennének az elvárások, de a changelogból elég erősen látszik, hogy az Asus szoftverfejlesztői komoly kihívásokkal küzdenek az ügyben, hogy vatta alap szolgáltatásokat képesek legyenek implementálni anélkül, hogy előtte szét kelljen konfigurálni a routert.
Évek óta olvasom ezt és a másik topikot, hogy páran orrba-szájba ajánlják az ASUS routereket, merthogy elvisz 1000 torrentet röccenés nélkül, meg így NAT-ol meg hasonlók, miközben heti szinten vannak hozzászólások, hogy nem működik alap feladatokra, vagy nem úgy, ahogy az elvárható lenne. A legtöbb ember ugyanis nem torrentezik, nem használ különböző hálózatokat, hanem egyszerűen csak netezni akar a jó pénzért megvásárolt routerén.
Szóval ha nem haragszol, engedd már meg, hogy a saját topikjában leszarozzam azt, amiért fizettem, és ami nem úgy működik, ahogy az szerintem elvárható lenne. Ha már itt sem lehet ellenvéleményt megfogalmazni a termékkel kapcsolatban, mert éppenséggel valaki másnak működik, akkor miért is van ez a fórum? Bálványozásra? Ne már...
Hardveresen simán elfogadom, hogy jó. Van egy N18U a másik szobában, 10+ éves, a mai napig tökéletesen működik. Nagyjából ennyi elvárás lett volna az AX4200-al kapcsolatban is.
-
válasz
Probert75
üzenetére
Ha megnyitod PC-n ezt az oldalt, akkor az alábbiak YES állapotban vannak?
- Connected to 1.1.1.1
- Using DNS over TLS (DoT)
- 1.1.1.1
- 1.0.0.1
- 2606:4700:4700::1111
- 2606:4700:4700::1001- Canyouseeme.org-on az 53282-es port-ot zártnak írja?
Routeren:
Hálózati eszközök menüpont -> Hálózatelemzés -> Módszer: Traceroute -> Cél: asus.com -> Diagnosztika. Lefut?
- Adminisztráció -> Rendszer menüpontban az "Enable SSH" "Nem"-re van állítva? -
-
válasz
Probert75
üzenetére
Akkor ez DNS szerver probléma.
A WAN menüpontban állítsd be az alábbiakat:

Vagy ha nem szeretnél DNS szintű reklámblokkolást, akkor választhatod a Cloudflare-t is a "Kiosztás" gomb alatt, valamint a Cloudflare szervereit a "Szerverek előbeállítása" menüpontból.
Ha az adguard-ot válaszod, fontos, hogy hozzáadáskor ne csak az IP-cím mezőt, hanem a TLS állomásnevet is töltsd ki, különben nem fog működni semmi.
Ez után ha a géped hálókártyáján a router van beállítva DNS szervernek (az alapértelmezett beállítás ez, ha nem nyúltál hozzá), működnie kell az asus.com-nak.
-
Probert75
addikt
válasz
proradeon
üzenetére
Böngésző ezt: "Hmm. Probléma az oldal megkeresésekor.
Nem lehet a(z) www.asus.com helyen lévő kiszolgálóhoz csatlakozni.
Ha a megfelelő címet adta meg, a következőket teheti:Próbálja meg újra későbbEllenőrizze a hálózati kapcsolatotEllenőrizze, hogy a Firefox jogosult-e az internet elérésére (lehet, hogy csatlakozik, de tűzfal mögött van) Próbálja újra"
A prancssor pedig ezt írja: "Unable to resolve target system name asus.com" -
Probert75
addikt
válasz
scott_free
üzenetére
De annyira ilyen, hogy az Asus.com-ot sem tölti be? A frissítés előtt még betöltötte az Asus oldalát. Van más Asus termékem is, pl. alaplap, és ha nem töltődik be az oldal, akkor sem friss drájvert, sem friss firmware-t nem tudok leszedni.
#26343 mastodon
Szerencsére a telefonos applikáció az csatlakozik. Még!
-
Probert75
addikt
Sziasztok!
Van egy TUF-AX5400-as routerem, ami most frissült. Firefox böngészőt használok és nem jön be a router bejelentkezési oldala. Csak ha átlépek nem biztonságos kapcsolatra. Megoldást keresve a google-on folyton az Asus oldalára visz, de az sem töltődik be. Egyik böngészőn sem. HTTP-én kapcsolódik, nem HTTPS-en. Az Asus oldalát meg egyáltalán semmilyen megkerülős módszerrel nem tudom betölteni. Letöltöttem a tanúsítványt, amit ajánl a böngésző, és teleptettem is, de semmi változás.
Tudtok erre valami egyszerű, laikus számára is érthető megoldást?
A segítséget előre is köszönöm! -
Szakértő nem vagyok, de mivel már a sokadik Asus router-t használom bármilyen hiba nélkül, megosztom a beállításaim, hátha segít.
AiProtection -> Off
Szülői felügyelet -> Off
Játékfokozás -> Off
Open NAT -> Off
QoS -> Off
Forgalomelemző -> Off
USB alkalmazások -> (Én nem használom egyiket se.)
AiCloud -> Off
Vezeték nélküli:
- WPS -> Off
- A WiFi nekem szét van szedve külön 2.4 és 5 GHz-re. 2.4-en csak azok az eszközök vannak, amik csak azt ismerik. Minden más 5 GHz-en.A részletes beállításokat lásd a screenshotokon.
Amiről nincs screenshot, azt gyári állapoton hagytam. (Bár a fent említett beállítások nagy része is a gyári állapot része.)
A WAN és IPv6 beállításaim PPPoE kapcsolat esetére érvényesek. Ha nektek más kapcsolatotok van, nyilván máshogy kell beállítani.
Érdemes még ellenőrizni, hogy az Adminisztráció -> Rendszer menüpontban az "Enable SSH" milyen állapotban van. Ha "Igen", és nem te állítottad arra, akkor routered áldozata lett egy korábbi sebezhetőségnek (amit azóta már befoltoztak). Ez esetben factory reset kell, és nulláról beállítani a router-t.
-
-
norba69
senior tag
Szerintem 40-50 E Ft egy router+switch+ap kombóért nem prémium ár, hanem belépő szint, amiért ennyit kapsz.
Nálam maga a router (UCG-Fiber) 120+ E ft volt, a három ap (U7-Pro) darabja 80+, a switch (USW-ProMax 24) 200.
Nincs is vele problémám.
De meg lehet kérdezni a mikrotik használókat is a tapasztalatokról, ott sem sok ilyen jellegű gond van.
Az Asus az ilyen otthoni, játékhoz "optimalizált" eszközöket készít, erre tervezett szoftverrel.
Nem rosszak, de helyén kell kezelni őket. -
Tin
veterán
válasz
golfvariant
üzenetére
Gondolom ugyanazok a zsenik írják a firmware-t arra is. Bocs, de egy prémium áru termékhez ilyen fős szoftvert kiadni elszomorító.
Erről beszélek:
ASUS TUF-AX4200 Firmware version 3.0.0.4.388_33965 Version 3.0.0.4.388_33965 41.88 MB 2025/10/23
- Enhanced system stability.
- Enhanced input validation and refactored legacy string handling routines to ensure robust memory management.
- Mitigated security risks in AiCloud service by enforcing strict credential verification, implementing robust file path validation, and hardening command execution logic to prevent unauthorized access and manipulation of system resources.
- Implemented comprehensive validation and expanded command filtering in the web history API.
- Strengthened input validation and directory handling in the VPN configuration upload interface.
- Fixed an issue that allowed certain user settings to be bypassed, improving overall user control and protection.Le is írja a barma, hogy a korábbi firmware sérülékeny volt, de odairja fölé, hogy majd az AiCloud megvéd. Mitől, az ő hülyeségüktől?
-
Tin
veterán
válasz
golfvariant
üzenetére
Sokadik ASUS router hozzászólás, amiben az AX-es routerekről írják ezt: full hétköznapi használat során megáll a forgalom, gondolkozik, le-fel kell csatlakozni, miközben sem kirívó terhelés, sem túl sok csatlakoztatott eszköz, sem pedig extrém lefedettségi körülmények nincsenek. Én is (+sokan mások is) így jártam a "szuperhiper" AX4200-al, ami 3 hónapos kora óta a polcon porosodik kihúzva.
Az én tippem, hogy ennyire szár a gyári firmware, vagy annak valamilyen funkciója. Valami szakértő esetleg összefoglalhatná, hogy mit érdemes kikapcsolni vagy letiltani az összes Firmware-ben, legyen az valami támadás védelmi baromság, vagy más "okos" szolgáltatás, esetleg "AI", ami ezt okozhatja, mert a routerek szoftverei nem olyan bonyolultak, és az ASUS routerei hardveresen régen is rendben voltak. Aztán tennék egy próbát vele esetleg újra, egyelőre csak AP módban.
-
golfvariant
aktív tag
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Gyári, Merlinnel sosem próbálkoztam
-
Mostly Harmless
tag
válasz
golfvariant
üzenetére
gyári firmware vagy Merlin?
-
golfvariant
aktív tag
Igen próbáltam, nem lett jobb.
pedig már a wpa3at is visszavettem 2re… végigolvastam minden forumot
Összességében jó, de ezt a weboldal betöltési problémát nem sikerült megoldani… AX86S-t visszadugva azonnal megszűnt a probléma. Így jobbnak láttam ha nem hagyom a pénzem benne állni, ha van egy lassabb, de jobban működő. Be92u-nál írták több fórumon, hogy kicsit hektikus a működése, denem hittem el.
ez már sokadig asus routerem, ez az első negatív tapasztalat -
*H*
aktív tag
válasz
golfvariant
üzenetére
Tegnap jött ki hozzá új FW. Azzal is próbáltad már?
-
golfvariant
aktív tag
Holnap visszaviszem az alzába a BE92U routert, letöltésre, médiaszerverre kiváló, de hétköznapi használatra iphone 16pro max-on és laptopon se mindig töltötte be azonnal az oldalakat, néha rá kellett frissíteni… sűrűn megtorpant a drága…
már kikapcsoltam a wifi7et, 6ghz-et, 160-320mhz-et, szétválasztottam a 2,5Ghz és 5Ghz hálózatot is, de így is jelentkezett a probléma, és így már sebességben sem tudott többet a jelenlegi AX86Snél
-
válasz
egykori
üzenetére
Persze, én egy Flint 2 GL-MT6000 routert használok Tomato firmware-el, ezért is tettem off-ba.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az AC65P-n nem találtam ilyen teljesítmény szabályozó lehetőséget. Lehet hogy ennél nincs is.
Jelenleg a 48-ason van, 100 alatt ez tűnik a legjobbnak.
Egy ideig még tesztelem, ha nagyon nem lesz jó, akkor én is cserélek. Ez 4 éves, 2021-ben vettem. -
ASUS TUF-AX6000 új hülyesége most hogy lan kábellel van összekötve a laptop (így hozza a sebességet és nincs akadozás sem) nem érzékeli a routert bekapcsolásnál a laptop.
Nincs net csak amikor kihúzom majd megint bedugom a kábelt.
Napokig semmi baja nem volt.
Most mi a baja neki?
Én ennyit még nem szívtam.
A régi TP routerem a 15 Mbps-el ment mindig stabilan.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
szabi510
tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Táblagépen is ugyanez…
-
-
szabi510
tag
Sziasztok.
párezer hsz-t végigolvastam, de ahogy nézem más is küzd/küzdött ilyen problémával. Gtax6000 a “fő” egység, amire LAN kötve van egy Mac. Ezen 80 mega sebesség van. Router mérőjével szintén. Viszont speedtest telefonon 40-45-öt tud.
mi lehet az oka? Smart connection, ai protection, traffic analyzer kikapcsolva. VPN nem fut. A telekom hgw leadja ezt a 80at de az Asus wifin nem. Ötletek még?elore is köszi
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
AC65P nálam pár percig ment 100-as csatornán aztán dobta is el
Itt lakok pár utcára a 18. kerületi radartól a Havanna lakótelepen
Asus BE58U vagy 3hete van a 100-as csatornán bármi gond nélkül
köszöni szépen hasít és tökéletes.
Gyanítom az AC65P-ben a Mediatek proci valamit nem bírt vagy passz
Megérett a cserére és a BE58U köröket ver rá wifi sebességben is meg stabilitásban is pedig az AC65P is beton stabil volt de itt mióta 3hete nyúzom semmit nem vettem észre ami negatív lenne. -
i400
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Köszi a tippeket! A legelején ketté volt választva, de aztán nem láttam értelmét, váltogassanak az eszközök maguktól.
Akkor kikapcsolom a qos-t, ahogy néztem az iot eszközök amúgy sem sokat forgalmaznak.
Végigjártam a lakást a wifi analyzer programmal, és úgy néz ki, hogy a lépcsőkorlát mögött szűnik meg a sebesség ott vált át 2,4 ghz-re, az emeleten meg annyival erősebb az a jel, hogy nem megy vissza 5 ghz-re.#26317 Exelsior24: Köszi a választ neked is! A legutolsó fw frissítés tegnap ment fel rá, előtte meg azt hiszem csak vmikor a nyár elején nyúltam hozzá. Automata frissítések ki vannak kapcsolva.
Konklúzió, hogy megpróbálok vmit játszani a router helyével hátha segít, ha marad 2.4 ghz is de legalább acélosabb legyen a sebesség mint 20 mbit.... sajnos a konnektorok elhelyezkedése lesz a szűk keresztmetszet.
-
Exelsior24
aktív tag
Nekem nincs gondom az RT-AX59U routeremmel, igaz AiMesh Node-ként üzemel a nappaliban, de jön rajta keresztül szépen a sebesség, nem érzékeltem sebesség bezuhanást eddig még soha.
Pár napja adtak ki hozzá amúgy új FW frissítést pont az előbb frissítettem le, illetve pár hete is volt egy FW frissítés rá aminél írták, hogy nem árt egy factory resetet csinálni utána, azt meg is csináltam, aztán újrakonfigurálam utána.
Az Asus TUF-AX5400-as fő routerem-hez is 3 napja jött ki egy új FW frissítés, azt is most frissítettem le az előbb.
Én most lekopogom, eddig szépen működik az itthoni Asus AiMesh hálózatom, nem tapasztalok semmi hibát benne. -
woodworm
veterán
Födémen keresztül gyenge lehet az 5GHz és a smart connect nem biztos, hogy jó opció ilyenkor. Kettéválasztanám a két sávot és kipróbálnám úgy is. Akár csak az egyiket bekapcsolva vagy hozzáférést adva.
A qos-nak sincs sok értelme, csak a cpu-t eszi, amit nyer a réven, elviszi a vám. -
bandi20
aktív tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket , hogy van a főház amiben van egy asus ax4200 ap-módban , sajna a telekom főroutert nem tudom kiváltani ! de lenne egy mellék épület ami kb 15 m-re van vályogból és szeretnék bele wifit-t ugyan azon a hálózaton!
Az elképzelés az lenne a padlásról átjátszom a jelet a másik házhoz, unifi nanobeammel, majd a mellék épületen lévő másik nanobeam leszedi , és az utp-kábel lejön a padlásról egy másik routerbe , ami az elképzelés szerint asus ax 3000 lenne , ezek között működik az AImesh ? ugyan az a hálózat lesz, persze a hálózatnevet ugyan azt adom meg stb.
Köszi A válaszokat! -
i400
őstag
Sziasztok! Asus RT-AX59U router wifi képességeivel tapasztalok némi anomáliát. Vannak időszakok, amikor teljesen beesik a sebesség wifin akár pár mbit-re is. A router szoftverében mérve hozza a szolgáltató által mért sebességet (wan oldalon).
-Az eszközök amiket használok majdnem a router felett vannak az emeleten.
-A csatornakiosztást kézzel olyan helyekre állítottam, hogy a szomszédok szolgáltatói eszközei ne zavarjanak be.
-Dual band smart connect, wpa2-aes-el van belőve.
-Dns adguard alap szűrője.
-Qos a vendéghálóra van beállítva 10/10 mbit amiről az okoseszközök mennek. Próbáltam azt is, hogy streamingre optimalizált beállítást használok a normál hálóra, de nem változott semmi, Ai protection ki/bekapcsolás sem hozott érdemi javulást.
-Nincs olyan eszköz ami felzabálná a sávszélt, mert próbáltam azt is hogy csak 1 van rajta amin épp mérek.
-Firmware mindig a legfrissebb
Átnéztem már minden létező doksit/javasolt beállítást, de nem jövök rá hol lehet a baj. Ha van tippetek szívesen fogadom!
-
#akcio
ASUS TUF-BE6500 router
57370 Ft | Árukeresőn: 73300 Ft-tólAlzaplus-szal, Alza alkalmazásból rendelve ennyi az ára.
-
Csorbi
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Lényegében a szerveren fog letérdelni a remote access, még akkor is ha épp nem csatlakozik rá senki, fel-le csatlakozik ütemesen, ennek eredményeként a kutya se' tud rácsatlakozni, vagy csak kínkeservesen, de abban sem lesz sok köszönet a végén.
-
Csorbi
addikt
Van itt olyan aki Plex szervert üzemeltet AX-es routerrel, bekapcsolt DoS védelemmel?
-
Ma, ahogy nézegettem a csatorna foglalásokat, talán a 48-as lesz a megfelelő.
Nagyon sok dolgot írtatok, amit köszönök, de nem értem, hogy kb. 5 hétig nem volt semmi, ami lelökte volna a 104-ről az 5G-t. Most a hétvége óta minden nap ez történik. Ami még érdekesség, hogy nappal sosem, csak valamikor éjszaka, vagyis reggelre. -
Tegnap én is feltettem az új firmwaret a ASUS TUF-AX6000-re és nyomtam egy factory resetet is mivel fentebb írtam a wifi sebességem nem tudom miért a fele volt a napokban úgy hogy nem csináltam semmit...
Most megint visszatért a sebesség a megszokott szintre 490 körül hozza az 500 Mbps netet.
Kíváncsi vagyok meddig... -
*H*
aktív tag
válasz
egykori
üzenetére
Nincs elég messze, sokkal nagyobb a hatótávolsága a radaroknak. Egy meteorológiai radart pl. ~80km-es távolságon belül egy külső antennás RLAN eszköz tudja úgy zavarni, hogy az az információk beérkezését akadályozza.
Nálad valamit érzékelt, amit a jellemzői alapján radarjelnek tekintett és váltott az 52-es csatornára (ami egyébként szintén DFS csatorna). Előfordulhat interferencia, egyéb eszközök, berendezések által kibocsájtott vagy zavaró jelek, amiket a jellemzőik alapján radarként azonosít és azért vált. Magyarországon a meteorológia radarok 5600 MHz felett működnek, tehát nem is kellene, hogy a 120-as csatorna alatt zavart érzékeljen, de a fenti okok miatt előfordulhat.
Ha biztosra akarsz mennyi, hogy ne legyen váltás, akkor 36-48-ig állíts be egy csatornát. Ez lehet 80MHz sávszélességű is. Megpróbálhatod a 100-112-is 40MHz-en, de az nem garantált az egyéb lehetséges tényezők miatt. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tényleg nem tudom, mire gondoljak, de a 19. kerület elég messze van a 15-diktől.
Ma reggelre az 52-esen volt az 5G, viszont amikor belépek a beállításokba, ott még mindig a 104 látható.
Lehet hogy ezt el kellene engednem.
Köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GTA VI
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
És még szkennelni is tudsz, ha multifunkciós nyomtatód van.

Gubek-Einste