- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- aquark: Zsebszámológépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasse001
őstag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Igaz nem mondtam. 4 asus van airmrsben. Ax6000 váltanék ami mos a főnök. Azért gondolkodom asusban mert 4 kéne.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én majd a 4-est
De a 3e-t semmiképp. Ahogy asust se. -
válasz
SztiviVander
üzenetére
Te melyiket választottad, Flint 3 vagy Flint 3e?
-
SztiviVander
addikt
válasz
lasse001
üzenetére
Ahogy erzed, te kerdezted mi jobb en csak ajanlottam, azt nem mondtad hogy csak asusban kehet gondolkodni. Amugy biztos van ahol a be92 is 180e ft, de a flint3 84e alin eu raktarbol akcio es kuponok nelkul, nem gondolom hogy ez duplaja lenne a legolcsobb 92-95e-s asus arnak.
-
lasse001
őstag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Köszi. De maradnék az asusnál és az ára is duplája.
-
lasse001
őstag
Mi most a vélemény az asus rt-be92u ról. Tudom megjelenés után sok panasz volt rá. Sok megszakadás és stb. De most már vállalható? Vagy van valami jobb abban az árkategóriában?
-
Nescafé
őstag
Jött új Firmware Asus RT-BE92U-ra fel is dobtam

ASUS RT-BE92U Firmware version 3.0.0.6.102_39061
56 MB
2026/04/01 -
Nescafé
őstag
Egy kérdés:
Ez a wan dns
Szűrő mód: Fast DNS
Szolgáltatásnév: Google
DNS szerverek: 8.8.8.8, 8.8.4.4
Ezt kell irni a lan dhcp dns-hez is?
vagy ez nem kell?
DNS szerver 1
DNS szerver 2 -
drkovge
csendes tag
Abban a problémában kérek segítséget, hogy a mobil app nem tud csatlakozni a routerhez (AX 4200) ha külső IP-n van (molbilnet stb.). Eddig működött és nem emlékszem, hogy átállítottam volna vmit... Mit kell ellenőrizni?
Köszi! -
Csorbi
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Nyugodtan lehet használni az asusrouter domaint, nem azzal van a gond.
-
janakbacsi
őstag
válasz
SztiviVander
üzenetére
ugyanaz volt, de megtaláltam.
-
SztiviVander
addikt
válasz
janakbacsi
üzenetére
pl ha ip cimmel hasznalod es nem az asusrouteres nevvel?
-
Csorbi
addikt
válasz
janakbacsi
üzenetére
Igen, oda van írva a teendő.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
HTTPS-sel kell megnyitni, nem HTTP-vel. -
janakbacsi
őstag
megoldható az valahogyan, hogy a belépés előtt ne jelenen meg ez a képernyő?
-
Nescafé
őstag
Sziasztok
Merlin firmware miben másabb mint a gyári?
Érdemes azt használni?
RT-BE 92U
köszönöm -
Atish19
őstag
GT-AX6000 frissítés érkezett
Firmware version 3.0.0.6.102_37421
Bug Fixes and Enhancements
- Improved WiFi roaming behavior to reduce temporary disconnections in some scenarios.
- Improved roaming compatibility for certain client devices.
- Improved App Remote Connection stability in certain scenarios to prevent unexpected connection drops.
- Improved AiMesh onboarding reliability, addressing cases where the onboarding process could stall and fail to complete.
- Fixed an issue where the guest network client list might not display correctly in certain scenarios.
- Fixed an issue where Aura LED could turn back on after reboot even when it was manually turned off.
- Fixed an issue with Web history display.
- Fixed an issue where the app could not remove offline devices.
- Fixed an issue where specific IPv6 configuration flows could cause IPv6 connectivity problems on the main network.
- Fixed an issue where enabling System Diagnostics and staying on a specific page could cause repeated reboots.
Security Fixes
- Enhanced input validation and protection to reduce the risk of command injection and SQL injection.
- Hardened environment variable handling.
- Hardened protections around specific logging/command composition flows to reduce potential injection risks.
- Patched a command injection risk in a specific network diagnostic function. -
drkovge
csendes tag
-
S.I
csendes tag
-
drkovge
csendes tag
válasz
drkovge
üzenetére
1 hét tapasztalat után az AX3000 v2 nem vált be. Amikor HD adás ment egy set-top boxon voltak apró akadások a TV-n. Amikor mind a két set-top boxot HD csatornára kapcsolam, akkor szép lassan kb. 5-10 perc alatt lehalt a teljes vezezékes hálózat.
Szerencsére az Alza visszaadja a hibás AX4200 árát, így vettem egy új AX4200-t. Ezzel minden működik.
Hiába nagyon hasonló a TUF AX3000 v2 és a TUF AX4200 mégis van lényegi hardveres vagy szofveres különbség... -
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
reset megoldotta.
-
janakbacsi
őstag
nem tudok csatlakozni a router kezelő felületéhez. mi lehet a probléma?
-
Spec
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Nem maximumra írtam, hanem 6-800 Mbit/sec átlagban mindig volt, amikor néztem a sebességet. És mivel mellette ment minden szir-szar is (több sz.gép, tabletek, telefonok, stb.) így nyilván ez nem egy hiteles mérési adat a teljes sávszélességre vonatkoztatva. Úgy még sosem mértem szerintem, hogy semmi más nem ment, csak az a gép, amivel a mérést végzem, és hogy mi fér ki a csövön. Mivel 1 gigás neten nekem a 6-800 Mbit/sec bőven elfogadható sebességnek minősül, így nem fordítottam erre nagyobb hangsúlyt, hogy méregessem. De most kíváncsiságból rá fogok mérni, és majd beszámolok róla

-
*H*
aktív tag
válasz
Alex91
üzenetére
Ez akkor fordul elő, ha olyan dolgot kapcsolsz be, ami nem kompatibilis a hardveres gyorsítással és kikapcsolja azt. Nem maga a funkció miatt csökken a sebesség. Nyers erőből a cpu nem képes a gigabitet kihajtani. Ha nem hibás az adott FW, akkor az inkompatibilis funkció kikapcsolása után kell egy reboot, hogy újra működjön a hardveres gyorsítás.
-
Alex91
félisten
Vezeteken ennyi? Az a baj, hogy ha bekapcsoltam valami extrat, akkor lement a sebesseg, es hiaba kapcsoltam ki, akkor is beragadt. Ujra kellett konfigolni, azt akkor visszallt a sebesseg. Mondjuk az enyem ax92u. Mondjuk nem emlekszem, hogy a cpu terhelesem mennyi volt akkor. Mondjuk lehet, hogy csak ez a tipus van igy elfuseralva…
-
Spec
őstag
válasz
Alex91
üzenetére
Nem tudom mit értesz minden alatt, de elég sok minden be van kapcsolva (Tűzfal, AiProtection, Szűlői felügyelet, Traffic monitoring, stb.), és így írtam, hogy olyan 10-20% körül szokott ugrálni a CPU terhelés, a RAM pedig kb. 50-60%-on. Nagyjából 20-30 eszköz lóg rajta folyamatosan (okosteló, tablet, smart TV, 4 PC, stb.). 1 gigabites Telekom netem van. Jellemzően olyan 6-800 Mbit/sec szokott lenni átlagban, amikor mérem. Szerintem ez jónak mondható, én még nem találkoztam olyan net szolgáltatással, ami folyamatosan maxon tudta a kapacitását. Ha gigabites net csak 500 kbit-et tud egy ilyen, vagy hasonló routeren, ott valami más gubanc lesz a háttérben szeirntem.

-
Alex91
félisten
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ha nem annyit, akkor szerencseje van, az enyem 500 kbitet tud nagyjabol, ha minden "finomsagot" bekapcsolok...
-
Spec
őstag
válasz
Alex91
üzenetére
Bevallom őszintén nem gondoltam rá, hogy erőforrás probléma lenne vele. Eddig mikor néztem, jellemzően 50-60% körül mozgott a RAM használat, a CPU terhelés meg szinte minimális, 10-20%-on ugrált le föl általában. Azt gondoltam egy AdGuard Home-ot még elbírhat. Annak akkora erőforrás igénye lenne, hogy megfektetné szerinted?
-
Spec
őstag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Leginkább AdGuard Home miatt érdekelne, hogy legyen egyfajta network-wide védelem, és ne kelljen minden egyes kapcsolódó eszközt külön klienssel védeni. Kicsit amolyan Pi-Hole szerű védelmet szeretnék, de nem akarok a Pi-Hole-al molyolni külön, ha már van erre lehetőség a meglévő routerrel is.

-
SztiviVander
addikt
En azt hasznaltam rajta amig megvolt. Pont annyira "nyilt" mint a merlin. Azok igazabol gyari fw-ek kiegeszitve plusz funkciokkal meg finomhangolasokkal. Ha szukseged van a plusz dolgokra hasznald, ha meg eleg a gyari fw tudasa akkor folosleges. Olyanra ne szamits hogy attol hirtelen dupla wifi hatotavja lesz. Egyebkent oda vissza lehet siman valtogatni gyari meg gnuton kozott a webes feluleten.
-
Spec
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Tulajdonképpen semmi, csak gondoltam hátha van valami további előnye. Pl. azt olvastam, hogy a Merlin verzióra telepíthetőek Entware-en keresztül pluszban cuccok, pl. AdGuard Home, Diversion. Lehet előre beállított scripteket menteni, futtatni. Ezen felül több statisztika áll rendelkezésre, meg némileg részletesebb beállítások, finomhangolás.
-
Spec
őstag
Sziasztok! Adott egy ASUS RT-AX58U v2-es routerem. Ahogy néztem erre a routerre nincs hivatalos Merlin firmware támogatás. Viszont van valami Gnuton's Merlin fork hozzá, ami elvileg támogatja ezt a routert is. A kérdésem, hogy érdemes ezzel a verzióval próbálkozni? Milyen előnyei lehetnek a gyári firmware-hez képest (ha van egyáltalán előnye)? Mennyire megbízható egy ilyen nyílt forráskódú firmware? Ahogy nézem onnantól, hogy ezt feltenném az automatikus frissítés is ugrana, és mindig kézzel tehetem fel az újabb verziókat. Vagy felejtsem el, és maradjon a gyári inkább? Előre is köszi a véleményeket!
-
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander
üzenetére
A melékszál mellékszála, de jelenleg még megkerülhető az előfizetés reverse proxyval. Ráadásul sokkal biztonságosabb, mint simán port forwarddal kitenni a szervert a net felé.
-
drkovge
csendes tag
Köszi mindenkinek, most működik!
Nem igazán értem miért, sok minden próbáltam, talán a WPS kikapcsolása után javult meg. Bár nem értem ennek mi köze hozzá.
Azért kell nekem a multicast, mert a router ugyanzon portján kapja a netet az IPTV settopbox és más internetre csatlakozó eszközök is. -
Csorbi
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Bocsánat, az ASUS DoS védelmét akartam írni, az nyírja ki a Plexet.

Végülis a tűzfal opción belül van.
Nem véletlenül OFF a default beállítása.
Természetesen a szükséges port forwardok működnek. Bekapcsolt DoS védelemmel a Plexet konkrétan ellehetetleníti remote access-en keresztül. (A Plex szerver hálózatáról beszélünk, nem a klienséről) -
drkovge
csendes tag
válasz
drkovge
üzenetére
Nem sokáig működött a node reset után, megint lecsatlakozott, ezért reklamációval visszaküldtem az alzának.
Aztán másnap más cuccok is lecsatlakoztak a fő routerről (AX4200) szóval kiderült, hogy nem a node volt a hibás, hanem a fő router-en halnak le a lan portok...
Vettem helyette egy TUF AX3000 v2-t, ami hardveresen majdnem ugyanaz, mint a TUF AX4200, nem érdekel, hogy kicsit lassabb. Viszont ezzel már órák óta szívok. Amint bekapcsolom a multicast-ot (IGMP) egyből lehal minden a lan-on, a routerbe sem lehet belépni (csak wifi-n). Ha kikapcsolom az IGMP-t akkor gyors a lan, de nem megy a TV (Telekomos IPTV). Pedig ez eddig nagyon szépen működött az AX4200 alatt.
Van erre megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- új, bontatlan, iPhone 17E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan - Apple MacBook Neo 13" A18 Pro 6CPU/5GPU/ 8GB/256GB Touch ID - Indigo/Silver
- Microsoft Surface Laptop 7 13,8" 2340x1560 touchscreen, Snapdragon X Elite, 32GB/1TB
- Biostar A55MLV Ver. 6.0 AMD FM1 alaplap
- Gyári dobozos Sapphire Radeon HD5450 PCI-E videokártya, szinte új!
- Apple iPhone 13 Pro Max /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De a 3e-t semmiképp. Ahogy asust se.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Gubek-Einste