- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz Ace Ventura #24728 üzenetére
Ilyenkor kerül elő egy live boot linux, stb, akármi és kiderül hol van a bibi - a lapon vagy az OS-ben.
Valamint egy alaplapi CMOS clear is megtörténhet, egy BIOS frissítéssel egyetemben - ha van.[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
válasz BB9000 #24727 üzenetére
Most valamiért direktbe kötött ont-t se látja már
eszközkezelőben sem jelenik meg a lan, hogy a beállításit babráljam
[kép]Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
BB9000
senior tag
válasz Ace Ventura #24724 üzenetére
Az alaplapodon egy Realtek® 8126-CG 5G LAN kártya van. Ennek driver-ében be lehet állítani, hogy a kapcsolat sebessége fixen 1000 MBps legyen. Állítsd arra és jó lesz. Az alapbeállítás szerint Auto. A gondot az okozza, hogy az AC57U egy elég régi cucc és nem úgy kommunikálja a port speed-et, mint ahogy az 5G-s LAN kártyád elvárná.
-
gippazoid
senior tag
válasz BB9000 #24725 üzenetére
Most telefonon, munkaidőben nem volt türelmem nézegetni. Szerettem volna minél hamarabb megint online lenni a céges felületen. A korábbi hasonló, sűrűn előforduló net megszűnések során sosem volt semmi értelmes, ide is másoltam talán a logot. Nem sok eredménnyel.
Gippazoid Novelties Inc.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Van egy MSI X870 tomahawk lapom, és egy Asus RT-AC57U v3 routerem.
A problémám a következő.
A gép random eldobja a net kapcsolatot, és nem tudom visszahozni (csak akkor ha a Telekomos ont-t direktbe dugom rá, a routert kiiktatva. A routert rádugom a laptopomra ott egyből van vezetékes hálózat. Visszadugva a gépbe, ott nincs.
Lan kártya driver legfrissebb van fent.
A routerre van dugva Telekom iptv stb is, az is tökéletes. Lan kártya gond lehet?
B650 Tomahawk alapommal sosem volt ilyen gond. Más lappal sem, csak ez a x870 szórakozik.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Van egy Asus RT-AX57 Routerem és szeretnék a másik szobába is egy Aimesh használatra egy routert.
Kinéztem egy ilyet: ASUS RT-AX52Tudom csak 3 LAN csatlakozó van rajta igazából több nem is kell
Vagy érdemesebb lenne ugyanolyant venni, hogy ne legyen eltérés közöttük?[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
AX58U 3 procis, első generációs. Sokat kínlódtam vele tavaly, hogy egyszerűen megszűnik a net és reboot-ig nincs többet. Aztán már reboot se segített, csak az áramtalanítás. Aztán volt egy firmware update és végül egy factory reset oldotta meg.
Most itthon dolgozom, 64 nap uptime és hibamentes működés után ma megint beadta a kulcsot.
A céges gép leakadt a VPN-ről és egyikre se volt hajlandó felmenni. DNS hibára panaszkodott! Nem tudja resolve-olni a domain neveket.Céges gépen nyitottam egy admin felületet böngészőben de ott olyan erős policy-k vannak, hogy amíg nem megyek fel VPN-re, nincs internet sem. A router felületén meg amint kattintottam és a beírt IP cím helyett a www. asusrouter.com-ot dobta be a címsorba, azonnal hibára is futott. Arra viszont emlékszem, hogy 0 db klienst mutatott a felület.
Mobiltelón beléptem, nyomtam egy reboot-ot. Ott 6 klienst mutatott. A reboot végén úgy maradt a képernyő, nem tudtam bejutni az admin felületre, bár a router már tette a dolgát és volt net.
Csak DDNS-en keresztül, mobilnettel tudtam visszamenni az admin felületre, gyakorlatilag külső netes kapcsolattal.1. Miért állt meg megint a net vajon?
2. Azért nem megy azóta se a web-es admin felület mert a céges gép session-je még meg van? Ez mondjuk idővel kiderül, de b.ssza a csőrömet.A legfontosabb kérdés persze az 1-es.
Gippazoid Novelties Inc.
-
félisten
válasz Alex91 #24711 üzenetére
Nagyon ritkán és nem tegnap állítottam be utoljára Media Bridge mode-ot (aktívan szerintem nincs is a látókörömben), úgyhogy elég mélyre süllyedt már az adattáramban, és mint inaktív ismeret, nem ugrott be.
Maga a bridge mód viszont napi használatú fogalom, szerintem kézenfekvő, hogy erre gondol az ember, nem pedig arra, hogy valaki egyszerűen meg akar spórolni négy leütést, és ezzel konkrétan egy másik, létező megoldásra hivatkozik, tévesen.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Alex91
félisten
válasz blakey #24716 üzenetére
Nem tudom, hogy ezen mit nem lehet erteni…
A vezetekes eszkozeit az Asus router segitsegevel csatlakoztatna a wifi halozatara.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
blakey
titán
válasz Bazijoe73 #24708 üzenetére
A Vodás HGW modem módba tehető, ha nem tévedek, akkor az ügyfélszolgálatot kell felhívni és ők átteszik neked. Az előző UPC-s én magam is át tudom tenni. Utána már csak egyszerű routerként kell csatlakoztatni az Asust.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
félisten
válasz Bazijoe73 #24708 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok nagyon sügér, de esküszöm, nem értem.
Mi az a 6E modem és 6E router? Milyen a szobádban, tehát hálózaton belül a bridge módban levő router? Bridge módnak én alapvetően a HGW/ONT szintjén látom értelmét...
MaCS
-
blakey
titán
válasz Bazijoe73 #24703 üzenetére
Bridge modban kapcsolodtam a fő routerhez.
- A szolgáltatói eszköz legyen Bridge módban, az Asus meg normál, router módban.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok vettem egy Asus RT-AXE7800 routert. Bridge modban kapcsolodtam a fő routerhez. És mikor el akarom érni ezt az üzenetet Kapom [link] ez mi lehet. Előtte egy másik asus routerem volt azzal símán ment.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
félisten
válasz katona.jozsi #24699 üzenetére
Lehet VPN szervered és kliensed is.
A kliens értelemszerűen egy szerverhez csatlakozik, ami jelenthet egy VPN-szolgáltatóhoz történő kapcsolódást is. A szolgáltatóhoz kapcsolódás jellemzően az internetre nyíló kijárat IP-címének a felülírására (is) szolgál.
Saját VPN-szerverrel viszont saját virtuális hálózatot lehet kiépíteni. Nálunk családon belül működik egy ilyen, amellyel a családi helyi hálózatokat érhetjük el úgy, mintha azok helyben lennének. Így mehet a körbe mentés a NAS-okra, illetve felügyeleti rendszerek (pl. kamerák) figyelemmel kísérése szolgáltatói felhők igénybe vétele nélkül.
MaCS
-
elder troll
őstag
válasz Csorbi #24697 üzenetére
Újabb nap, újabb próba.
Sikerült tegnap úgy elnyomkodnom a router-t, hogy már el sem értem kábelen.
Megint a 0-ról megcsináltam mindent, megint kakkanat. Nyilván teszteltem pár beállítást, stb, dns-t lehetetlen állítani usb módban. Szokásos egy beállítás, 5 perc pihi...
Aztán előszedtem az 5G-s teszt telefont, rádugom, ugyanolyan fosul tölti be részben a weboldalakat. Nyilván azon a telefonon is átállítottam a dns-t, de nincs hatással a végeredményre. Már kezdtem feladni, amikor egyik pillanatról a másikra elkezdett működni rendesen. Semmit sem állítottam a korábbi kaksi állapothoz képest. -
Atish19
őstag
Már nagyon rég nézelődtem a routernél, mert szerencsére eléggé eseménymentes volt az utóbbi időszak, de most unalomból beléptem kicsit nézelődni. Feltűnt, hogy a DNS alapértelmezett ISP-re állítódott. Ezt gondolom valamelyik frissítés okozhatta, mert nagyon régóta Cloudflaret használtam. Nah már most a listát megnyitva ahol az előredefiniált DNS-ek vannak eltűnt a Cloudflare. Eddig egész biztosan ott volt, mert mindig onnan választottam ki. Ez nagyjából magyarázza is, hogy miért állt vissza az alapértelmezett ISP DNS-re. Van ennek valami ismert oka amiért kivették vagy csak valamiféle üzleti háttere lehet? Illetve a DNS fülön megjelent 5db új opció is amiket képen csatolok.
Kell ezekkel nekem foglalkoznom? Érdemes valamelyiket bekapcsolni vagy átállítani esetleg biztonsági célzattal? Mivel nem vagyok szakértő ezért inkább kérdezek. Előre is köszönöm a válaszokat[ Szerkesztve ]
Éves Alza+ 20% kedvezmény referencia kód: RrJbRREnazEc
-
katona.jozsi
aktív tag
Bocsi a láma kérdésért, de a routerben lévő VPN (OpenVPN stb.) mire való? Arra, hogy ha előfizetek, akkor router szinten menedzselhetem a klienseket? Illetve hogyan lehet a reklám blokkolót aktiválni a routeren?
"Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
elder troll
őstag
válasz Csorbi #24697 üzenetére
Az agyam kezdi ledobni az ékszíjat 4 órányi szopóroller után, úgyhogy inkább leírom a firmware verzióját: 3.0.0.4.386_51722
De ez már a frissített, jelenleg elérhető legfrissebb (2024.11.hó). Nem emlékszem rá, hogy pontosan milyen volt előtte, de ugyanúgy kaksi volt az egész, ezért is frissítettem.
De maga a funkció, menüpontok megvoltak, csak én vagyok balfék.
Minden egyes megváltoztatott beállítást próbáltam oda-vissza kapcsolgatva, hátha előjön a dns beállítási lehetőség, ugye 1-1 beállításra 5 percet kell várni.
Azt sem értettem teljesen, hogy miért kell dual wan-ra állítani, amikor van lehetőség csak usb-s beállításra, így nyilván ezzel próbálkoztam a legtöbbet, mert csak usb-s "modemet" használnék.
Hiába állítottam át wan beállításoknál a dns-t (dual wan esetén), az az usb-s témára nincs hatással, mindig ugyanaz a végeredmény (alig-alig betöltő oldalak). Telefonon csak 1 helyen lehet állítani (dns.google), elvileg van valami külön progi, amivel be lehet állítani a 8.8.8.8 vagy 8.8.4.4 google dns-eket, de alapból nem találtam rá módon a telefonon.
Két fórumtársunk szerint is életképes a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz elder troll #24696 üzenetére
A leírásban szereplő firmware verzió követelményeknek megfelelsz?
-
elder troll
őstag
válasz Csorbi #24695 üzenetére
Azt pontosan hol találom?
Le se merem írni, hogy hány órája keresem ezt a beállítást. Ráadásul 1-1 beállítás módosítása után 5 perc pihi...
Csak feltételezem, hogy az usb-s modem vagyis android telefon miatt nincs bent a menüpont. 10 leírásból 10x ugyanoda mutatott volna, de nálam konkrétan nincs ott az a menüpont wan beállítások között, meg úgy sehol kb. 100x néztem át az összes menüpontot
Telefonon módosítottam, hátha ott kell ebben a módban (USB tethering), de a végeredmény változatlan.szerk.: iggeen, az usb mód miatt tűnt el a menüpont. Akkor csak dual wan-ként működik a dolog? 1:1-ben kikerül az összes dns-sel kapcsolatos menüpont, ahogy usb-re állítom.
Egy agyrém ez a router, a hajam eldobom, hogy 5 percet kell várni 1-1 beállítás módosítása esetén.[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz elder troll #24694 üzenetére
DNS?
-
elder troll
őstag
Sziasztok!
Vettem egy RT-AC66U B1 router-t mobilnet megosztás céljából, viszont egyelőre nem értem el az átütő sikert, és segítséget kérnék.
Ez alapján csináltam meg, de nálam valamiért a weboldalak egy része tölt csak be, képeket nem tölt be, stb.
Mit lehet elbénázni?
Több kábellel próbáltam, usb 2 és usb 3 csatikat külön teszteltem, usb 2-n talán mintha több oldal töltött volna be (pl.: gmail), de alapvetően ugyanúgy kakkanat.A válaszokat előre is köszönöm
Kerettörténet: 1 előfizetéssel próbálnám megoldani az otthoni net kérdéskört, alapvetően jól működött telefonról a wifi hotspot az elmúlt 8-9 hónapban. Egyelőre 4G-s telefonom van, de az előfizetésem alapvetően 5G-s 250 MB/s netre képes. Teszt céljából vettem 5G-s telefont, pc-re kötve kábelen 250-260 környékét tud. Ezt szeretném a routeren keresztül átadni a többi eszköznek (pl.: xbox).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ReFleXx #24691 üzenetére
Ez sajnos egy iphone-os probléma / kérdés. Emberi számítás szerint a konfigurációs fájlhoz az Iphone-on is hozzá kell, hogy férj, de fogalmam sincs, hogy hogyan. Aztán az is lehet, hogy az Apple filozófiája szerint ez is olyan terület, ahol semmi közöd a saját beállításaidhoz és csak az általuk jónak látott kész megoldást használhatod.
De összességében nagyon érdemes lenne lassanelgondolkozni egy routercserén. A 65P a maga idejében egy nagyon jól eltalált eszköz volt, de valamiért mostoha gyerek lett, és ezért szoftveres vonalon eljárt felette az idő. (A jelen eset is sajnos ezt mutatja.)
A CBC egyébként még nem maga a világvége, nem egy biztonsági rés. De elég szar időket élünk ahhoz, hogy jobb legyen félni, mint megijedni...
MaCS
-
félisten
válasz ReFleXx #24689 üzenetére
Elsőre ezt találtam: https://forums.openvpn.net/viewtopic.php?t=36104
Az .ovpn fájlod hogyan néz ki? Megpróbáltad beleírni a leírt sort?
Az egybehangzó vélemények szerint egyébként a router lecserélése a megoldás. Hozzá lehet ugyan írni a konfig fájlhoz, hogy
tls-cipher "DEFAULT:@SECLEVEL=0"de ez csak arra jó, hogy erősen meggyengítsük a biztonságot. Egy korszerű router a hosszabb távú megoldás.
MaCS
-
félisten
válasz ReFleXx #24684 üzenetére
Vajon mi a dátuma? A jelek szerint kissé már elavult, így benne az OpenVPN sem éppen friss és naprakész.
Mi a kliens?
Az OpenVPN community fórumában szinte biztosan találsz megoldást arra, hogy a kliensen az .ovpn konfigurációs fájlhoz mit kell hozzáfűzni ahhoz, hogy régebbi biztonsági szintet is elfogadjon.
A pontos hibaüzenetet ugyan nem tetted be ide, de így látatlanban LEHET, hogy a következő sor oldja meg a problémát:
data-ciphers-fallback 'AES-256-CBC'MaCS
-
-
kriszH
csendes tag
Sziasztok.
Laikus vagyok a témában,lenne egy asus gt-ax6000. Érdemes megpróbálni a merlin szoftvert? Fő profil a gaming és teljesen átlagos felhasználás semmi extra beállitás.
Jobb lehet a kapcsolat egy merlin szoftverrel?
Válaszokat köszönöm! -
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Rendeltem egy ax57-es routert, az FW-t kell frissíteni elsőként? Böngészőből be lehet állítani mindent, vagy kell a mobilapp app?
Esetleg az alapbeállításokon kivül van valami amit érdemes ki-be kapcsolni?Köszi!
-
ReFleXx
addikt
Tudnátok segiteni OpenVPN beállitasban?
Igy probáltam, de a kliens panaszkodik hogy a hasznalt algoritmus nem biztonsagos.2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
tobias40
veterán
Ha két külön helyen akarnék vpn-vpn kapcsolatot kialakítani 2 asus routerrel akkor hogyan kell egyszerűen megcsinálnom?
Itthon az EBM68 mesh rendszer van a nyaralóban pedig egy AC87 lesz.
Mindkettő helyen telekom optika van,és mindekettő szolgáltatói router PT-ba lesz téve.(az itthoni már abban van az ac87u majd most lesz)
A cél hogy itthonról elérjem a nyaralóban levő hálózatot(ott is van egy nas) és a nyaralóból is elérjem majd az itthoni hálózatot,szintén van egy nas.
Természetesen majd mobilnetről is szeretnék mindkettő hálózatra mobilneten keresztül.Hogyan kellene beállítanim a routereket hogy ezeket megtudjam valósítani?
-
-
bigdigit
addikt
Még mindig van egy eszközöm ami szakad:
eth6: Assoc E4:BC:96:05:B9:A9, status: Successful (0), rssi:-50
Jan 10 14:02:33 wlceventd: wlceventd_proc_event(645): eth6: Deauth_ind E4:BC:96:05:B9:A9, status: 0, reason: Unspecified reason (1), rssi:-50
Jan 10 14:02:33 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth6: Auth E4:BC:96:05:B9:A9, status: Successful (0), rssi:-50
Jan 10 14:02:33 wlceventd: wlceventd_proc_event(722): eth6: Assoc E4:BC:96:05:B9:A9, status: Successful (0), rssi:-50
Jan 10 14:02:48 wlceventd: wlceventd_proc_event(645): eth6: Deauth_ind E4:BC:96:05:B9:A9, status: 0, reason: Unspecified reason (1), rssi:-50
Jan 10 14:02:48 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth6: Auth E4:BC:96:05:B9:A9, status: Successful (0), rssi:-50
Jan 10 14:02:48 wlceventd: wlceventd_proc_event(722): eth6: Assoc E4:BC:96:05:B9:A9, status: Successful (0), rssi:-50Ez vajon mit jelent?Egyébként ez egy airflyer.
[ Szerkesztve ]
-
-
kpityu2
őstag
válasz tobias40 #24667 üzenetére
Utána ki lehet kapcsolni, nekem is ki van. Nem értem amúgy minek kell neki, szerintem max. a wifis konfiguráláshoz kell, de gondolom nem akartak variálni. Nekem fix ethernet backhaulra van állítva, elképzelhető, hogy ha bekapcsolva marad a wifi backhaul mód akkor igényli amikor megpróbál wifis módra váltani kábelprobléma esetén.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
tobias40
veterán
válasz kpityu2 #24661 üzenetére
Köszönöm a linkedet!
Kiderült hogy mindent jól csináltam DE!
Az is kell hozzá hogy a VPS bekapcsolva legyen(nekem ki volt kapcsolva) és ez csak a manuálból derült ki,amikor sorolja hogy mit ellenőrizzek ott nem írja!
Mind egy a lényeg hogy így sikerült 3 perc alatt routerenként megcsinálni és működnek is!Hátha ezzel segítettem azoknak is akik ilyen buták mint én és a VPS lehetőségét kikapcsolják!
-
ludla
őstag
-
MODERÁTOR
-
ludla
őstag
Sziasztok! Van fejlemény az ASUS RT-AX58U router wifi problémára, a support kéri tőlem a WebGUI felületén készítsen a System log menüben egy General és Wireless log-ot.
Ez konkértan hol lehet elvégezni? Mert csak olyat találtam, hogy rendszernapló ott van a log, ez kellene? Ebben van a General és Wifi is?
Közben meg találtam[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
-
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Az ASUS wifi 6-os routereknél van lehetőség ingyenes DDNS címet létre hozni? -
drkovge
csendes tag
Az miért lehet, hogy bizonyos kliensek nem jelennek meg a klienslistában, miközben valójában csatlakozva vannak. Ez főleg okos relékkel szokott előfordulni. Aztán pár nap múlva újra megjelennek a listában...
A router Asus AX4200 és egy AX53U mesh-ben. -
tobias40
veterán
válasz kpityu2 #24655 üzenetére
Megcsináltam már hogy sima routerként állítottam be,csinált egy fw frissítést és utána sem tudom betenni a mesh rendszerbe.
Itt a menüben benne volt a mesh fül.
Az is lehet gond hogy hiába kapcsolódok vezetéken a nodd-hoz ez wifin kapcsolódik mégis nem vezetéken.
Gő router lan portjáról megyen a node wan portjára.
Nem tudom hogy ez lehet-e gond... -
Topikgazda
-
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Adott egy AI Mesh rendszer és most szeretnék egy új routert hozzáadni. Viszont nem nodeként, hanem azt szeretném, hogy ő legyen az új főrouter. Ilyenkor mi a teendő? Nulláról kezdem az egészet, vagy van valami gyorsabb megoldás erre?
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Asus rt ac65p utódját keresném,ha esetleg nem találnék ezt a típust,mit ajánlanátok? Semmi extra dolog,router mód,és stabil legyen. Köszi előre is!
Üdv: Attila
-
tobias40
veterán
válasz tobias40 #24648 üzenetére
Még ennyi kiegészítésnek:
Nekem csal a táp led kezd el villogni reset közben,hiába nyomom akár 1 percig is a reset gombot!
A wifi ledek folyamatosan égnek és a lan ledek meg semmi fényt nem csinálnak..
Sztem vmiért nem resetelődik rendesen a router és ez lehet a gond...
Van erre esetleg más megoldás?
Használtan vettem a routereket itt az aprón és a tulajt megkérdeztem hogy Ő hogyan hasznlta Őket.
AP-ként tette be a saját rendszerébe és úgy működödtt,utána resetelte a szoftveren belül,ezt nem tudom hogyan csinálta.
1 hónaposak a routerek és még bőven garisak de még nem vinném őket szervízbe ha nem muszály,mert sztem itt vmi más gond van nem szervizes,de minden lehet.. -
tobias40
veterán
[link] Ebben nem tud vki segíteni?
Az a fura hogy 2 db AX53U-t vettem és mindkettőnél uanezt játsza el!
Nem lehet a MAIN routerem az EBM68 vmiért nem hajlandó megcsinálni a felkonfigolást a 2 node roterre?
Mindíg 34%-nál áll le és írja azt a szöveget amit a Pillolo kollégának is kiírt![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz dudika10 #24645 üzenetére
Ezzel az a bajom, hogy összekeverednek a szépen logikusan kiosztott eszközcímeim.
Én akarom meghatározni, hogy minek milyen címe legyen, mert rendet akarok. És rohadtul zavar, ha nyomoznom kell, hogy éppen milyen fantom eszközök jelentek meg -- hogy csak egy példát említsek.
A pool nálam 10 helyből áll, és nem is akarok többet, mert így könnyű szemmel tartani. Egyszerűen azt nem értem, hogy ez miért nem triviális.
Illetve eddig azt hittem, hogy az, és nem találkoztam még olyan routerrel, ahol ez gondot okozna -- leszámítva azokat, amelyeknél eleve nem lehetett címet foglalni.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
ludla
őstag
Sziasztok! Sajnos nem segítenek az ASUS-nál a router wifi problémával, azt írták hibás a készülék persze míg nem kellett a firmware frissítés semmi baja nem volt a wifi részével , a WAN címet dobálta de a wifi jó volt.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
félisten
válasz woodworm #24641 üzenetére
Nem is beszéltem ütközésről. Arról írtam, hogy ha csak a poolban lehet címet foglalni, akkor bizony lesz keveredés.
Lett is -- kipróbáltam. (Bár az Asusnál szerencsére a poolon kívül is lehet címet foglalni.)
Én a 2-199 tartományban foglalok címeket, illetve adok fix címeket. Meg is vannak a 10-30 címes tartományaim a különféle, egymástól jól elkülöníthető eszközök számára. (Pl. kamerák, hálózatüzemi eszközök, szórakoztató elektronika, IoT, családtagok, a családtagokon belül eszköztípusok, stb.) A pool viszont a fent van a 200-as tartomány tetején.
Most egy próba kedvéért kiterjesztettem a poolt és mutattam a DHCP-nek egy új eszközt. Azonnal kapott is IP-címet -- besuvasztva a kamerák közé. És ez így nagyon nincs rendben.
MaCS
-
woodworm
veterán
válasz MaCS_70 #24635 üzenetére
Nem keverednek.
Van néhány fix hálózati eszközöm (switchre és ap-re butított routerek), ezek fix ip-t kapnak sorban a router után. A pool 100-tól kezdődik. Ide sorolom be a fenntartott címeket.
Egyetlen egyszer nem volt még útközés. Nem is tudom miért lenne. Ismerem a pool tartományt, eszközben statikus ip-t állítva ezen kívülről adok meg mindig.
A router dhcp szervere pedig a saját algoritmusa szerint ad címet minden bejelentkező eszköznek. A fenntartott cím pedig azért fenntartott, hogy ne ossza ki másik eszköznek. -
blakey
titán
válasz zsolt501 #24639 üzenetére
Olvasd el figyelmesen, hogy mi a helyzet, OpenDNS-en keresztül tudsz belépni a dnsomatic-ra, nekem is úgy működik, tehát ha van OpenDNS felhasználód, akkor belépsz, ennyi.
-
zsolt501
nagyúr
-
blakey
titán
Valahogy így kéne kinéznie:
Domain: dynu-s domain cím
- az okéFelhasználónév jelszó szintén a dynu-hoz tartozó, de ezt próbáltam a dns-o-matic felhasználónév jelszó párosával is.
- a dnsomatic felhasználó/jelszó párost kell használnod, hiszen azon keresztül érvényesítnéd.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bigdigit
addikt
Jan 7 07:25:03 wlceventd: wlceventd_proc_event(662): eth6: Disassoc 68:3A:48:88:55:41, status: 0, reason: Disassociated because sending station is leaving (or has left) BSS (8), rssi:0
Jan 7 07:25:03 wlceventd: wlceventd_proc_event(645): eth6: Deauth_ind 68:3A:48:88:55:41, status: 0, reason: Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3), rssi:0
Jan 7 07:25:05 wlceventd: wlceventd_proc_event(685): eth6: Auth 68:3A:48:88:55:41, status: Successful (0), rssi:0
Jan 7 07:25:05 wlceventd: wlceventd_proc_event(722): eth6: Assoc 68:3A:48:88:55:41, status: Successful (0), rssi:-39
Jan 7 07:28:05 wlceventd: wlceventd_proc_event(662): eth6: Disassoc 68:3A:48:88:55:41, status: 0, reason: Disassociated because sending station is leaving (or has left) BSS (8), rssi:0
Jan 7 07:28:05 wlceventd: wlceventd_proc_event(645): eth6: Deauth_ind 68:3A:48:88:55:41, status: 0, reason: Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3), rssi:0Ez egy mosógép ami 3 percenként eldobja a kapcsolatot. Aki ért hozzá látszik miért teszi?
-
Tosee
őstag
válasz blakey #24632 üzenetére
Ezt látom, és nem változik hiába kattintok az update-ra:
Domain: dynu-s domain cím
Felhasználónév jelszó szintén a dynu-hoz tartozó, de ezt próbáltam a dns-o-matic felhasználónév jelszó párosával is.
Routerbe így kellene beállítani, ahogy a lenti képen van?[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy egy ilyen ősrégi kommentre írok választ, de nagyjából hasonló problémám van, mint a kollégának.
Egy adott Asus laptoppal és egy adott LAN kábellel a következőket tapasztalom:
Vodafonos modemmel összekötve jön az 500Mb. (Speedtest.net)
Az Asus RT-AX82U saját sebességtesztelőjét futtatva szintén jön az 500Mb.
Viszont, ha az RT-AX82U LAN portjára kötöm az Asus laptopot ugyanazzal a LAN kábellel, mint a Vodás modemnél is volt, a Speedtest.net már csak 320Mb-et mutat legjobb esetben is. Ami érdekes, hogy korábban biztosa vagyok benne, hogy jött ebben a környezetben is az 500Mb, változás meg nem igazán történt, csak a firmware frissítések.
A Routeren gyári firmware van, DDNS-en és pár portforwarding-on túl nincs más feladata, mert az egy NAS szerverre van bízva amióta csak megvan ez a router. A NAS-on van torrent, de a mérések idején semmilyen letöltés nem futott és feltöltés sem.
Ami még érdekesség lehet, hogy a feltöltési sebesség mindhárom variációban hozza a maximumot.
További infók a routerrel kapcsolatban: a QoS ki van kapcsolva, szülői felügylet nincs, vendég hálózat van, VPN nincs, Mesh-ben van rajta egy AX-1800U.
Eret nem fogok vágni miatta, de azért a 170Mb mínuszt azért sokallom, pláne hogy korábban nem ez volt a helyzet...
Van esetleg rá valami 5letetek?
Ha bővíttetném Gb-re a csomagot, az változtatna rajta bármit is? Nálunk KOAX-on jön a UPC/Vodafone/One szolgáltatás és a legjobb tudomáson szerint nincs optikai hálózat kiépítve a környéken. Korábban az volt a mondás, hogy KOAX-on 500Mb a maximum. Nagyon off, de ha valakinek erre vonatkozó tapasztalata, információja van, kérem ne tartsa magában.Köszönöm előre is!
-
tobias40
veterán
válasz tobias40 #24625 üzenetére
Resetelésnél 10mp-ig folyamatos nyomása és űjraindult,próbáltam uanezt 30mp-ig nyomva tartva a reset gombot,sehogy nem jó!
Így kell resetelni az AX53U-t vagy nem jól csinálom?és megjelenik a hálózatomban ASUS néven az ax53 164-végű belső hálós ipvel,pedig a wan porton kapcsolódok vele a fő routerhez
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz kpityu2 #24586 üzenetére
Nekem is uaneztcsinálja mint Pikkoló kollégának.
Vezetéken megy a fő routerem lan portjáról az ax53 wan portjára amiután reseteltem az ax 53-at.Belépek az EBM68 felületén a mesh fülre,ott a hozzáadás gomb,megtalálja az ax53-at és aunezzel a képernyővel fogad!
Mit rontok el? -
félisten
válasz woodworm #24622 üzenetére
Ez azért oltári nagy baromság tőlük, hiszen a hálózat átláthatósága pont azt követeli meg, hogy a DHCP pool és a felhasználó által lefoglalt / lefixált címek ne keveredjenek, és már ránézésre is legyenek megkülönböztethetők.
MaCS
-
-
Csabi1984
addikt
-
-
Csabi1984
addikt
válasz blakey #24616 üzenetére
A Tp linknél 192.168.0.2.-192.168.0.254-ig van az alapértelmezett DHCP tartomány.
Ebben a módban MAC cím alapján magamnak meghatározhatom milyen IP-t adjon az adott kliensnek. De ha 192.168.0.2-.192.168.0.100 ig adom meg a tartományt akkor a 192.168.101-től már nem engedélyezni, hogy FIX-re állítsam MAC cím alapján az adott kliensre az Ip címet és azt írja ki kérem tartományon belüli ip címet adjon meg..[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #24615 üzenetére
Lehet, hogy nem jól értelmezed a dolgokat és a kérdés sem 100%-ban pontos. A DHCP tartomány adott, Asus esetében automatikusan pl. 192.168.50.2-254 között van. de, ha az automatikus tartománynak 192.168.50.200-254-et adsz meg, akkor manuálisan a 192.168.50.2-199 között bármit megadhatsz. Pontosan mit szeretnél?
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Valaki megtudná nekem nézni vagy tudja.e, hogy az Asus routere engedi DHCP tartományon kívül manuálisan de mac cím alapján IP-t megadni?Tplink AX53-om van kizárólag azon tartományba enged MAC cím alapon IP-t megadnom ahol van a DHCP tartomány.
-
kpityu2
őstag
válasz Exelsior24 #24613 üzenetére
Elképzelhető, hogy akkor ez okozza, elég sok találatot ad a gugli Mediatek MT7921 WiFi6 problémára.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Exelsior24
aktív tag
válasz KunEmber #24608 üzenetére
Rákerestem neten hasolnó esetekre, és akik S23, S23 plus, S23 Ultra telefonoknál ilyen WiFi net problémákat tapasztaltak ASUS routerrel, és azt is leírták, hogy milyen routerjük van, ott sorra ezek szerepelnek:
RT-AX52, RT-AX53U, RT-AX55, RT-AX59U , és ezek a router-ek mind MediaTek chipset-tel vannak szerelve.
Ellenben a TUF-AX5400-as router-em (amivel tökéletesen működik minden hiba nélkül) Broadcom chipset-es, én erre gyanítok, hogy valahol itt lesz a hiba forrása, és bizonyos Samsung okostelefonok valamiért "összevesznek" időnként a MediaTech chipsettel szerelt ASUS routerekkel.Persze ez csak találgatás részemről, de korábban több ilyen esetet olvastam már ahol valamilyen notebook WiFi hálókártya és bizonyos router-ek nem igazán "szerették" egymást, és folyton eldobálták a netet.
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Exelsior24
aktív tag
válasz KunEmber #24602 üzenetére
Szia!
Samsung S23-as telefonom ugyan ezt játsza el néhanapján az ASUS RT-AX59U mesh-be kötött routeremmel. Netezek a telefonon, aztán egyszercsak tölt - tölt és végül DNS-szerver nem válaszolt hibát dob, vagy valami ilyesmit, telefonon a WiFi jelnél megjelenik egy felkiáltójel egy rövid időre, mintha nem lenne rajt internet kapcsolat, aztán egy kb fél - egy perc múlva működik minden újra rendesen.
Semmilyen más okostelefonnal vagy laptoppal nincs iylen gond, csak a Samsung S23-am produkálja néha ezt, és csak az AiMest node-ként üzemelő RT-AX59U-val.A fő routerként üzemelő TUF-AX5400-al érdekes módon sohasem csinálja ezt, ha a szobámban vagyok és arra van kapcsolódva, azzal tökéletesen működik, soha nem dobja el a netet, minden tökéletes.
A leírásaidból ítélve szerintem ugyan az lesz a gondunk, és valószínűleg ugyan az okozza mindkettőnknél, csak kérdés, hogy mi és hol.
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
kpityu2
őstag
válasz KunEmber #24610 üzenetére
Viszont érdekes, hogy az első pár gugli találatnál Asus routert használnak, bár a kommentekben más típus is megjelenik, de jellemzően Asus-os indítja a szálat. Elképzelhető, hogy valami beállítást nem szeret. 140 Mhz vagy más.
-
-
KunEmber
senior tag
válasz kpityu2 #24606 üzenetére
Találtam tegnap ezt a leírást. Ez alapján a telefonon nem kellett már csinálnom semmit, viszont a router admin felületén kikapcsoltam 802.11ax/WiFi 6- módot, most egyelőre tökéletesen működik a hálózat.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Asus router (AX58U) esetén van valami megoldás ami a fényképeket szinkronizálná rá a felcsatolt usb-s meghajtóra? Vagy inkább kérdezzem meg a mobilapplikációs topikban?
[ Szerkesztve ]
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
kpityu2
őstag
Nem igazán. Samsung S6 tableten is néha ki-be kell kapcsolnom a wifit, mert kapcsolódik, de net nincs. Főleg este mikor hazaérek, úgyhogy lehet, hogy takarékra teszi magát. De amúgy nincs sebességgondom. Nézd meg, hogy jó nodehoz kapcsolódik-e és ha kell vedd vissza a barangolási határtérerőt. A Samsung fejlesztői beállitásokban van olyan, hogy wifi optimalizálás, esetleg kapcsold ki próbára.
-
z67
őstag
Van esetleg tippetek arra, hogy miért nem tudok mostanában vendéghálózathoz Tapo, Gosund okoskonnektort hozzáadni? Fut VPN szerver és adguard DNS. Egy RT-AX89X az eszköz, ugyanezekhez a hálókhoz már hozzá van adva jópár Tapo és Gosund eszköz. Az intranetet megnyitom, a MAC szűrést kikapcsolom hozzáadás közben és így sem. Van egy RT-AC1300G is otthon, azzal semmi gond nincs.
-
Tosee
őstag
Csak egy ötlet de milyen titkosítást használsz wifin?
Nálunk egy régebbi Samsung telefon zavarodott össze, ha a titkosítást WPA2/WPA3-ra állítottam. Nem tudott csatlakozni, vagy ha mégis, akkor nem töltötte be az oldalakat. A többi telefonon és tableten nem tapasztaltunk hibát. Ha WPA2-re állítottam, akkor nem volt gondja a Samsung telefonnak sem.A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
KunEmber
senior tag
válasz kpityu2 #23860 üzenetére
Sikerült esetleg valami hosszútávú megoldást kicsikarni? Samsung S23 telefonnal, AX53U és AX52 routerrel mesh hálózatban folyamatosan valami hiba van, egyszerűen nem töltenek be az oldalak. Én iOS-en nem tapasztalok semmit, de tény, hogy a másik telefonnal szinte lehetetlen sokszor a netezés, akármire rányomok, csak homokórázik, hibát dob. Nyomok egy oldalfrissítést és már megy is. 5 perc múlva ugyanez.
Nem tudna a Samsung "barangolni", vagy mi lehet a baja? Telefonon hálózati kapcsolatok visszaállítás már volt, router restart és beállítások átnézése volt. De nem jutottam előre.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
Új hozzászólás Aktív témák
- Jófogás tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Megérkezett az Until Dawn mozifilm teljes előzetese
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- További aktív témák...