Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximum1
őstag
válasz parandroid #273380 üzenetére
Én tök jól elvagyok a Fenix 6X-el a kormányon, mellkaspánt+pedálszenzor+Varia radar van rácsatolva, nem kell még egy eszköz.
-
Csokicsibesz
tag
válasz mauimagic #273387 üzenetére
Tudsz FTP tesztet csináltatni a készülékkel.
Igazából edzéshez érdemes megcsinálni, de ha nem akarsz watt alapon edzeni, akkor nem feltétlenül szükséges.
Wattmérő használatával teszt nélkül is be tudod gyűjteni a különböző percekre vetített adatokat (3p, 5p, 10p, 20p stb.)Télen mondjuk én nem próbálnék meg menni nyélen 20p-et, de ez én vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz parandroid #273397 üzenetére
😆
-
jjeahh
nagyúr
-
mauimagic
senior tag
Ezek közül szerintem a nyomatékkulcs, ami necces, mert jellemzően nem tudod ellenőrizni, hogy jó e és baromi nagy károkat lehet vele okozni, ha nem...pl karbon váz, vagy teló láb (pl a Fox Stepcastem-re 6Nm van írva, 5-re húzva még szivárog...mi van, ha 7-nél meg szakad a menet?)
Csapágybehúzóval pont megjártam, kiszakadt a menet a szerszámból, de a szemét komcsik küldtek egy újat gariba
Szerintem annyi a trükk, hogy soha ne a legolcsóbbat vedd, de egy CNC-zett alu, vagy öntött acél szerszámon azért nagy eséllyel nem megy tönkre semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Kro
tag
Ha már ennyibe benne vagyunk a kínai/alis témában.
Mennyire használhatók az alis szerszámok, mint pl.: csapágykiütő, csapágybehúzó, kazetta leszedő, nyomaték kulcs, ilyesmi célszerszámok? -
mauimagic
senior tag
válasz lsebestyen #273389 üzenetére
Ja, akkor lesz ez még jobb is
Z2-3-ban (pulzus) voltam sokat, hogy ne izzadjam szét magam.
20 perces emelkedőkből azért nincs sok, és nem azért, mert én lennék Jónás
Pilis szerpentinen majd megküldöm egyszer rendesen, az nem fogy el 20p alatt -
6030D
őstag
válasz lsebestyen #273389 üzenetére
Spartacus ház - Foltán kereszt
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
mauimagic
senior tag
Garmin edge wattmérővel mennyire jól lövi be a VO2 maxot és az FTP-t? Sima hosszabb bringázásnál becsült érték is használható, vagy mindenképp FTP teszt kéne?
Azért érdekes, mert a VO2max az pl ugyanaz lett, mint futásnál, ki is lennék vele békülve, de az FTP meg a béka se66e alatt van
Nyilván nem mentem nyélen, hidegben nem nyomom neki.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
-
mauimagic
senior tag
Na úgy néz ki kezd összeállni a téli szett, ma mentem egy 50-est, nem volt vészesen hideg, de a vindcsill -10 körül alakult.
Vékony merino aláöltözet, felette egy Dekás nagyon vékony szelallo mellény (ez szuper, hátul mesh szerű az anyag, szellőzés faxa), szintén dekás téli mez, meg a téli Rokrályder bélelt gatya, téli cipő vékony sízoknival.
-10-ig így szerintem elleszek, nem izzadok meg felfelé, lefelé meg egy vékony kabát + komolyabb kesztyű.A Kínai Népköztársaság rémuralmától jogosan(!!) rettegőknek megjegyzem, hogy a mai szettemben a nyilvánvaló gyermekmunkával készült retinaroncsoló NRC (hamisítvány!!44) kerékpáros okkulárén kívül minden más Hanyatlónyugati forrásból került beszerzésre, sőt a dánhill szakaszhoz használt kabát egyenesen Northwave (vót vagy 20 EUR)
-
mauimagic
senior tag
válasz MC Pite #273367 üzenetére
Az Instinct tényleg szuperül olvasható, olcsó.
Jó az üzemideje is, de sajnos egy Ultra Trail Mont Blanc-ra azért kevés, így mindenki kénytelen Fenixet venni, meg ugye azon van egy 5cm átmérőjű térkép is "rendesen navigálni", hiszen a komoly sportolóknak ugye nincs okostelefonja
Ja meg véletlenül pont kurvadrágának is néz ki egy 1000 olyrós óra, de ez nyilván nem szempont
Na mindjárt kapok a pofámra...[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz parandroid #273352 üzenetére
Ezek közül egyiket sem állítottam, de legyen igazad
-
parandroid
félisten
válasz MC Pite #273367 üzenetére
Ne haragudj, ez user error, biciklizéshez komputer kell, nem véletlenül talalták ki. Amúgy asszony pont most kapott ilyen amoledes kijelzőt (fr965-ön), én nem akartam, pont az általad is említettek miatt, mert ez mind nyilvanvaló volt bolti próbánál is, szóval nekem maradt a fenix 7. Nagy kezem ugyan nekem sincs, de ez meg olyan személyes dolog, hogy kit mi zavar… Van ismerősöm, aki az órat általaban is csak futashoz veszi fel, mert napközben zavarja.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz beholder00 #273373 üzenetére
Craft mezeket, nadrágokat nálunk is lehet kapni helyben és a minőség is elfogadhatónak tűnik, de sosincs S-es méretben . Végül csak zoknit vettem tőlük, az is nagyon jó, jobban tetszik, mint a Northwave GHOST 2, pedig az sem rossz. A Cheji ennyire bevált?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
válasz Oktaan #273368 üzenetére
Nekem alis van, de vagy fekete szigszalaggal, vagy kábelkötegelővel azért biztosítsd. Nekem utóbbi volt logikus, de a szigszalag is jól véd, nem eszi a nap a gyári gumit, és a kosztolnis véd. Ha nem fekete a hajtókar, akkor kötegelő.
Fall-N: Drágább egy fully, de egy rendes montinál nem nagy a difi. Tizenpár éve mentünk környékbeli arcokkal tekerni egyet a Gerecsében (azóta sem sikerült a környéklről ennyi embert összeszedni), akkor pl 6/7 fully volt az arány. És pár időnként dobogón álló ember kivételével jellemzőbb felénk (akikkel tényleg az erdőben futok össze) a fully szvsz.
HEAHEA:
Nálam Trek 3500(?) volt az első mtb 2006ban, túl sok pénzt locsoltam rá upgradekre, majd 2007ben építettem inkább félig használtból egy Scott G Zero összelóst (120 Recon Air 110mm Manitou Swinger Air 4 Way SPV hátul).
2011től egy Kross Crime 3 lett fokozatosan könnyítve, majd 19ben vettem a '14es Spark 740et.Aszfalton Landrover fullmerev crossbringa, majd Sprint Whisper újonnan (kb 2012ben 67 ezerért), de az outi fék, 53as tányér miatt kész lett nejem Courierja, lecseréltem én is egy DT-re az enyémet. És tavaly ezt egy Giant Fastroad 2 váltotta, fél évesen, harmadik tulajként, javítottam sokáig a korábbi balfaszkodásokat (nulla fék, rossz váltás, állandóan becaúszó D shape nyeregcső). Ez utóbbit már szeretem is az aszfaltosok közül
Érdekes, van egy cimbi, akikkel hasonló erősek vagyunk, ő aszfalton van jobban elemében és mintha ő lenne erősebb, és meg terepen. Bringákban nincs sok különbség, inkább csak a sw
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
beholder00
tag
Csak egy kis beszámoló néhány ruháról/tartozékról.
Alis kamásli Ykywbike store - nem jön fel az M a 42 cipőre, megy vissza.
Giant kamáslik - többfélét is rendeltem 20-30 eur körül. Egy téliesebb és egy könnyedebbet meg is tartok. Ezek ennyiért jók szerintem.
Gore C3 kantáros nadrág - tényleg szűk fazonú, de kényelmes, drága de ajánlott, meg is tartom. szerintem ilyen 5 fok körül ideális. Alatta se para, de én éreztem a térdemet.
Craft - [link] és Jack Wolfskin - [link] kantáros nadrágok, hasonlóan téiles kivitelben - kicsit lábszárnál lazábbak, de nem rosszak, egyiknél van cipzár is ami nagy előny. Ha nem lett volna a Gore akkor nehéz lenne a döntés
Giant Podium Short Sleeve Jersey sima mez - nem az igazi a szabása, komolyan a Cheji-t jobbnak találom.
Craft - sima mez - szabása nem az igazi, marad az Ali-s Cheji
Scott RC Team 10 hosszúujjú mez - bő és a szabása se az igazi, vmi másikat kell nézem helyette
Endurance GORSK rövidnadrág - nem rossz, de valahogy a párnázása túl széles és ha van hasad ott is érezni fogod
Northwave vastagabb hosszú ujjú mez - [link] - pazar minden oldalról, marad és 28EUR-ért bestbuy
Craft kicsit vékonyabb de hosszú ujjú mez [link] - szintén okés, mernino gyapjú és ez is 32EUR volt.
Giant Rev Mips bukósisak [link] - teljesen kilazítva is picit nyom pedig méret elv stimmel. Oké, hogy utána megszorítom, de mégsem kényelmes. Vmi mást kell néznem helyette, főleg vettem mellé sapkát akkor meg konkrétan nem lehet felveni.Konklúzió nekem: esetleg érdemes Craft cuccokkal kisérletezni, de ha belefutsz egy Northwave és egy Gore akcióba, nem érdemes hezitálni.+1 az Aliról lehet rendelni ha visszaküldés is opció. Nélküle csak az ajánlottakat rendelném.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz MC Pite #273361 üzenetére
Az első mtb-om még 2000-es évek elején kaptam a szüleimtől egy Merida Matts Anaconda volt. Aztán a 2010-es évek közepén lett egy [GT Grade] , ami gravel, de a 28" külsővel inkább "országútimnak " mondanám. A gravelem pár évre rá lett, ami egy [Cannondale Slate] . Legutóbb a [Trek Marlin 7] -tel lett teljes a kör.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz MC Pite #273361 üzenetére
Szerintem itt a legtöbb XC, outi/gravel. Facebookon viszont rengeteg Enduro, Trail, DH van, ott az össztelós többségében van. De ahogy nézem a hanyatló Nyugaton is a "hintaló" van nagy népszerűségben, gondolom a jobb fizetéseknek köszönhetően jobban meg is tudják engedni maguknak.
Szemüveg terén meg ha nem számítana a pénz, akkor Oaklyt vennék, igaz sok közülük utcai szemüveg. Dizájnra és minőségre verhetetlen sok modell. Itt a helyi boltban is van egy tök jól kinéző narancs lencsével.
[ Szerkesztve ]
-
Oktaan
csendes tag
A Garmin speed és cad szenzorok gyári (gumis) felszerelése megbízható, vagy célszerű plusz gyorskötözővel kiegészíteni?
...
-
MC Pite
veterán
válasz Mezga Aladár #273365 üzenetére
Azt már kb minden megugorja (alis reviewokban is akadnak akik csekkolják).
Sőt, fotokromatikusnál szerintem eleve 'alap'.Sokan vakon hisznek brandnek. Erre nagyon kevés márka szolgál rá.
(De pl egyik kedvenc kínai márkám a Fenix az biza megugorja sok eu-s neves márka minőségét. Ha ők valamit máshogy csinálnak mint az átlag (lásd BC25R), kiderül hogy igazuk van. Szal bennük pl 'vakon' bízok.)Szintén volt valami márkás sárga üveges szemcsim áz elején, olyat torzított, hogy párszor fának, korlátnak mentem vállal.
Úgyhogy az alaposabb reviewoknak hiszek valamennyire, aztán rendelek próbára.
De így is van lukrafutás, jó branddel, jó termékkel is akár.Lásd Garmin Epix.
Dcrainmaker, Defzit, számos írott és yt tesztet olvastam, néztem róla. Egy fenix7 amoleddel, mi baj lehet. Mindenütt mutatták, tessék, látszik a napon is!
Igen, tűrhetően. HA felemeled a karod. AOD-el semmi ha süt a nap, kormányra így értelme sincs rakni, de nem is kapcsolja be a kijelzőt. Gokartozásnál, evezésnél és persze főként bringázásnál (főleg mtbnél, és/vagy nagy sebességnél, rossz úton) nem opció legröbbször a karlendítés, hogy lássam. Megértem hogy túrázónak vagy futónak ez így is tök jó, nekem használhatatlan.
Fenix 7 meg azért nem lett utána, mert ezek nekem nehezek, színekért cserébe kevésbé jól látszik mint a monokróm. Plusz a jobb súly mellett jobb védelemmel, kopásállósággal, jobb gombokkal is az Instinct maradt a kedvenc.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mezga Aladár #273365 üzenetére
Igen, de azt a legvacakabbak is tudják általában, az a minimum.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mezga Aladár #273363 üzenetére
Másik topikban több alis közkedvelt szemüvegmárkát vizsgáltattak be optikusnál. NRC-t mondjuk nem, de szerintem látod is ha torzít, homályos, sz*r minőségű a lencse és az NRC vagy az ajánlott alis márkák nekem eddig mind jónak tűntek. Ugyanakkor a legutóbbi Uvex szemüvegem borzalmas volt, torzított, szédültem benne és érezhetően rontotta az élességet, pedig németből rendeltem, az UK-ból rendelt Komono szemüvegem szintén vacak volt. Plusz ami még árnyalja a dolgot, hogy itt nálunk helyben is lehet kapni néhány alis márkát, pl. a 20/20, Polarking ott figyel az egyik közeli boltban. Néhány noname kínait is lehet kapni pl. a kínaiban, azok viszont ugyanolyan rosszak, vagy rosszabbak, mint az említett Uvex . Szóval megint ott próbálok kilyukadni, hogy EU-ban vásárolt szemüvegben se bízz vakon és a kínaiakat se vesd el, mert azok közt is vannak jók. Dióhéjban jót kell venni és kész, mindegy, kínából, németből vagy honnan.
-
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #273354 üzenetére
Juteszembe, a topiklakóknál kb milyenek az arányok bringák/műfaj terén?
Outi, fintnesz, urban/cross, merev mtb, xc-trail fully, durvább fully, egyéb?
Én elsősorban montis vagyok, xc/am fullykkal jellemzően, meg van egy aszfaltos Fastroad is mikor az erdő meg sáros.
Szerelmeim Spark és a 96, imádom őket. Sajna utóbbiból mentem 10kg akatti setuppal, ahh. Ciklokrossz/gravel után volt kicsivel mászásban, a többi részen meg egyértelmű.
És mivel RS rugózás volt benne, nem kellett kapcsoló sem .
Sajna TrillHill sose volt olyan helyen hogy tekerhettem volna, de fenntartom neki a 3. helyetFall-N: Akár ugyanaz a termék sokszor elfér több matricával, mert minden kategóriában vannrá igény. Sok területen jelen van, gyerek bringáknál volt hogy kiraktam a sort 18tól 64 ezerig 3 féle logóval ugyanazt.
Szemüvegkre nem költök 5k-nál többet, mert eltörhetem, elhagyhatom (bár ilyen még sosem volt, kopp kopp)
Vannak nyilván különbségek is, pl gumikból montira ha próbáltam olcsóbb keverékes változatot, pár hét múlva cseréltem, mert sokkal jobban csúszott bizonyos körülmények között. Aszfaltra elég an középkategória is (alsó középpel már fasírtba vagyok a courieren, arra áttéve is soso). Bár a GP5000 16 ért nagyon megérte, tekintve hogy főként télen megyek vele, ott megint nem remeleknek az olcsóbb keverékek hűvös nedves (fehér) aszfaltnál.
De nem mindenütt érzem a különbséget, itt spórolok inkább (szemüveg pl).[ Szerkesztve ]
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz jjeahh #273358 üzenetére
Van nagyon sok szar hitvány cuccuk.
De ami le van tesztelve bárki által, abba nekem van bizadalmam. Csak hát, ez egy olyan játék, hogy vagy probálgatod a saját károdra, ha jó fej vagy ezt az infót meg is osztod, vagy nem.
És persze ott van az is, hogy nekem egy elég neves, brit gyártó elég drága hangsugárzói vannak, még is made in kína.
Hozzátenném, a dupla/tripla ennyibe kerülő prémium kategória már made in uk, az nem világos, hogy miért, több oka is lehet.
Én párszor már fürödtem be szar kínai cuccokkal amúgy, de az alin kevesebb az ilyen mint az ebay-en, nyilván.
Bicós cuccokban nem vagyok jártas, de elektronika terén igen. Na példa: [link] lentebb látni értékeléseket képekkel, az a tipusú kondi még véletlenül se úgy néz ki, a másik, hogy kapni is már csak limitáltan két európai hifi boltban tudok róla, hivatalos elektronikai alkatrész boltokban (mouser, farnell, tme) nincs már. Tudnék mutatni tranzisztort is, saját példa. Amikor jeleztem, hogy kiderült a turpisság (a mérés ugye nem hazudik) a pénzt válasz nelkül visszautalták.
Bizony nem fekete fehér ez.
De, viszont az nw lánctányérom alis, mert ajánlottátok.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
jjeahh
nagyúr
csak két dolcsiinkább 20#273355Hasaggymeg: értelmetlen ez a vita, úgysincs soha verdikt, nem győz senki, csak vég nélküli szócséplés és aki nem ellensége a pénztárcájának, úgyis megveszi azt a Kemaloce mezt. Engem csak az zavar, hogy a kína ellenesek mekkora meggyőződéssel írják mindíg, hogy a kínai cucc sz*r, mintha tény lenne, hogy minden vacak ami kínai és ezzel néhány olvasót totálisan félrevezetnek. Azt még megérteném, ha neki nem kell, de hagyhatná, hogy más nyugodtan használja és beszámoljon a véleményéről, akkor is, ha pozitív. De nem, ilyenkor majdnem mindíg jön egy kína ellenes és kezdődik a háború. Amikor többen írjuk, hogy egy alis cucc jó és elégedetten használjuk évek óta, azt valamiért képtelen elhinni. Szóval elkönyvelhetjük, hogy a kína ellenesek szemében a fél fórum hazug is
-
MC Pite
veterán
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Múltkor, állításaimat alátámasztandó ugyebár, megpróbáltam utána nézni kik is a legnagyobb Alis vásárlók mert azt feltételeztem, hogy azok kivétel nélkül a szegényebb régiói a világnak. Amit találtam az meglepett, a sorrend eleje sorban BR, USA, E, F, Mexikó(nemtom az autós jelzését )...vagyis a kép nem annyira fekete-fehér ahogy azt egyes zsigerből kínaiellenes, vagy éppen nyugatgyűlölő látni szeretné, és bizony a sok szemét mellett ma már a nyugati, gyakran tényleg pofátlanul magas árakat is letörni képes alternatívává nőtte ki magát ez a távolkeleti, nyugat által évtizedekig éhbéren dolgoztatott ipar, saját termékpalettájával...ami minden visszásságával 1ütt a versenynek tulajdonképp kedvez is. Mert mi a különbség az között ahogy az Apple, Microsoft, vagy éppen Coca Cola lobbizik, monopolizál, kényszerít és leural és az között, hogy a kínai állam állja a szállítást kereskedőinek szerte a világon?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MC Pite
veterán
válasz Hasaggymeg #273351 üzenetére
Néztem hogy talán inkább a Reconhoz hasonlít a Gold, az teljesen jó volt. De fenti példánál a jobbik bringa felárat lazán megéri.
A réginkrómos 28mm-esnrugós *** az a RS legalja volt, kőkemény rugóval. Recont, Revelation U-Turn, Rebát szerettem nagyon. Most a rókát... Szeretni nem szeretem, de működik ahogy kell. Főleg a fox tagjait nem csípem, a Twinloc miatt használható normálisan vele a bringa.
Ha rámszakad a bank, akkor pár évesen az utódját újra RS rugózással (plusz twinlock) szeretném.Régen szinte gyors voltam lefelé(avagy túl hülye sokszor); apukaként, illetve inkább jól gördülő gumikkal már ésszel megyek (NN sokkal több tarcsival rendelkezik, de a RR jobban gördül, ez már fontosabb ). Meg akiket megálltammlefelé 2-4* fotózni, majd vissza bringára, előre menni; azok is feljöttek normálisabb szintre, jobb kb egybe menni
Régen lefelé árkon bokron át előztem, manapság majd ha szép tiszta lesz a terep, meg akikkel együtt kerülgetjük egymást maratonon, engednek is.
Nem zárom ki, hogybméf ügyesebben lehetne beosztani a féket, de egy avidot semmsütöttem meg sosem, csak a 615ösöm, és főleg ezeket szinezik ismerősök is.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
-
parandroid
félisten
válasz mauimagic #273348 üzenetére
Azt szeretem ezekben a mélyenszántó közgazdasági fejtegetésekben, hogy mindig az a vége, hogy az összes eu, meg amcsi (de még pláne japán, vagy koreai) gyártó ott dögöljön éhen, ahol van, csak meglopják az egyszerű embert, ugyanaz kínából, ugyanarról a gyártósorról (lol), ugyanabban a minőségben (rotfl) csak két dolcsi (akcióban csak másfél), ráadásul ingyen van a posta (rotflmao).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #273344 üzenetére
Ilyen első képes, bár sokkal igényesebben, de nekem is volt suhanckoromban, akkor még nem volt a-head és a rövid pipa (stucni) folyton kimozdult az 1kerekezéstől, így összehegeszttettem egy szakival a horganyzott csőből hajlított kormánnyal (!)...(egyre jobban sajnálom, hogy arról nincsenek fotóim, komolyan mondom tiszta Gáza )
MC Pite....felhasználásfüggő, elképzelhető, hogy állva hagynál lefelé mindenhol, vagyis 40 km/h fölött hasítasz mindenhol a hintalóval és égeted a fékeket mint állat. ...ami a Judyt illeti, legalábbis a Gold mert mással nem volt szerencsém, egyik legnagyobb pozitív csalódás nekem, jól beállítva tényleg vajpuhán mozog. Aztán lehet, hogy egy igazi "vaddisznónak" az is kevés lenne, mint a 5xx alatti fékek.🤔
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
Ka999
tag
Sziasztok! Northwave cipő méretezéssel szeretnék tanácsot kérni. Van már egy cipőm tőlük 45-ös méretben, de újat szeretnék rendelni online. Nyugodtan rendelhetem a másikat is 45-ös méretben? Mennyire konzisztens a méretezés náluk? Mindkét model MTB kategória, ha ez számit.
-
mauimagic
senior tag
válasz parandroid #273343 üzenetére
1500-2000 Ft körül vannak itthon víztiszta munkavédelmi szemüvegek, amik komolyabb standardeknek felelnek meg, mint a 20x annyiba kerülő Rudi Prodzsekt (ami simán lehet, hogy ugyanabban a kínai gyárban készült).
És ezen már keresett minimum 30%-ot a magyar kereskedő, nyilván kinntről olcsóbb.Ha 200 EUR-ért veszel szemüveget, akkor csak annyi történik, hogy kifizeted Günther a designer és Heidi a marketinges részét, a mocskoskommunistakína ugyanúgy megkapja a jussát, mintha az Aliról rendeled.
A minőségről most ne beszéljünk, csak arra gondolok, hogy hiába veszel "nyugati" márkás cuccot, a lelkiismeredet megnyugtatja, de a lényegen nem változtat
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz Mezga Aladár #273337 üzenetére
Élnék a gyanuperrel, hogy ilyenem van aliról, de legalábbis megszólalásig hasonló.
Mivel szinte sehol nem nagyon gyors a váltás élőben, nekem leköveti. Ahogy jön sűrűbb erdő, alagút (Medvés kör, Ewige wandnál) ott már szinte víztiszta. Van két másik, azok is így működnek, relatív gyorsan váltanak - nagyon nem venni észre, csak ha direkt leveszem és megnézem. De ezt én imádom bennePixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #273343 üzenetére
Adj egy címet küldjék neked ingyé egy NRC--t amilyen zasszonynak vettem, próbáld ki. ...biztos nem egy Oakley, de meglepően jó. Hozattam (egyenesen eléjbű, Kaliforniából az ott élő húgommal ) magamnak Cocoons fit over szemüveget [link] , de messze nem annyival jobb mint amennyivel drágább mint a jobb alisok.
-
MC Pite
veterán
válasz 6030D #273334 üzenetére
Nem, 27,5, mert a legtöbb 29esen (egy női kivételével - 24 óráson mindem csapattag bringájával mentem pályabejárást ) utasnak érzem magam. És 2007 óta hintalovagolok, jaja. Részben a szar gerincem miatt, részben mert mekkora fasság hogy a jó első teló mellett a hátulja fix legyen?
[Spark]Hasaggymeg: Új Judyval nincs tapasztalatom, de nincs jó szájízem azzal amire a RS ezt a nevet akasztja megint. Még a merev Trekben 2006ban ez volt, de azt hagyjuk, macskadobálós volt.
Fék és gumi nálam mindig mindenen korrekt, abszolútban. Felnifékes fitness bringát (Sprint Whisper) cseréltem emiatt, mert nem tudtam rá jó féket csinálni (meg sok volt az 53 nagytányér is).
De normális haladásra átlag súllylal, nirmálmtechnikai tudással természetesen simán jó a fenti 400as is, de én nem mimdig olyan normálisan haladok . (26os mereveken egyébként a BB5 Roundabout-al is elég volt, húgom HFS-én mai napig az van).
Off:
Bizsereg a kezem, mikor épülök fel, és mikor lesz jó/szilárd a talaj, mert Gerecse50 egyik szakaszán a környéken van egy dobogós lefelém amin kicsit igazítottak azóta azbúton , meg pár hasonló lejtőn top10es helyezésem straván (nyilván, gerecsei viszonylat). Meg nemrég az első KOM-ot is egy fele mászós fele dh-s szakaszom csíptem meg.
Nem feltétlen nagyobb terhelés ez a féknek, mert ritkán, de akkor nagyobbat / kanyarvan határon sok kicsit fékezek, és utána visszahülhet. Nem is szokott csak 200m+ szintkülönbség esetén melegedni a Freeza-as tárcsa (cincog egy percig) ahol csikicsukik miatt azért használom a féket - de abszolútban ez sem sok! Ha erről az RT64/gyantás kisbetét nem is tudtak.De Börzsöny, Cserhát, akár Pilis, Salz, stb bőven nagyobb terhelés. És az óvatosabbak (akiknek nem jutott hintaló ) ilyen helyeken előfirdul, hogy húznak egy kis ferodol szagot. Pilisben nemrég mentünk cimbikkel, István dobogókon sem(volt) ritka és neki hazai pálya, nem kérdés hogy 29 merev nejlonbringával sem szagosított. Mögöttem idén edzetlenebb barátom (kb 90kg 197cm) hintalóval adott egy kis színt az RT76oknak ami a végére kb eltűnt; nálam sem volt semmi szín vagy szag.
Szal szerintem fékterhelésben én középen vagyok.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Maximum1
őstag
-
parandroid
félisten
válasz Ringman #273342 üzenetére
Ah, igen, a csodálatos, mesés, és varázslatos kína, ahol mindent (is) lehet kapni 3 dollárért.
Hasaggymeg: De mit kezdesz egy rakap szeméttel, ha neked szemüvegre van szükséged?
p
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273341 üzenetére
múltkor 3 dollárért vettem egy svncv-t (vagy mit ) az alis "három terméket rendelj" akcióban
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ennyiért vásárolsz egy raklap NRC-t.😱
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273335 üzenetére
kíváncsi lennék, hogy valójában mennyire egyedi az a talp, az egyes modellek között mennyi eltérés van - vö. tömeggyártásnál jól jön, ha nem kell mindenhez egyedi öntőformát csinálni
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ReFleXx
addikt
válasz Hasaggymeg #273330 üzenetére
a vibram shopjaban is vannak csak talpak
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Mezga Aladár
veterán
imádom az automatikus korrektúrát
Atta mék = Arra még
Bocsi.
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Megjött a Force fotokromatikus szemüvegem. A megadott 13% és 80% érték (átengedett fény) pontos lehet. Amikor teljesen kivilágosodik akkor kevesebb fény vesz el mint a Decathlonos sárga szemüveg. Napra kitéve nagyon besötétedik.
Atta mék kiványcsi vagyok mennyire lesz problémás a szemüveg váltása.
Pl. ragyogó napsütésből erdőbe. Mert ha lassú, mint egy hagyományos napszemüveget,
le kell venni.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MC Pite #273329 üzenetére
Szerintem ki akarják futtatni a legyártott régebbi karbon vázakat (vagy a matricát amiben gyártják?). ...amint azt már írtam, én nem éreztem az egetverő különbséget régebbi Judy Goldom és mostani Rebám között, így talán a váltást és kerekeket cserélném elsőnek, lehet az a közvetlen Deore alatti fék sem olyan rossz.🤔...rendeltetésszerű XC felhasználásra, ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #273333 üzenetére
Az egy dolog, de minden cipőnek (több ezer) egyedi talpa van, azt honnan szerzik be?! ...vagy mást tesznek?
-
Ringman
nagyúr
vibramból én is csak sima tekercses megoldás láttam, pl: [link]
-
peugeotmate
őstag
Nekem egy Camper Chasis-t talpaltak újra teljesen, mivel kilyukadt a gyári. Mindez közel 2 éve Bp-en a IX. kerületben, Vibram talppal. Szerintem a talp tovább fogja bírni mint a cipő bármelyik másik része. Ráadásul tök normális áron.
meg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lacerta #273325 üzenetére
Nekem az is újdonság,hogy teljes talpat ragasztanak újat ,méghozzá Vibramot...honnan is szerzik be, hisz az nem egy sarokvég (flekk?) egy női csizmára.
-
MC Pite
veterán
válasz Ringman #273316 üzenetére
12kg-os
merevgép RS Judyval, kisfékkel (nem tudom ez elég e, a 6xx asomnál kellett a bordás betét).
Szal a váz karbon, lehet az ár jó, de elsőre nem is adnék érte többet.Jó, semmit, mert merev, de ettől eltekintve.Legalábbis a vázon azt a kis súlytöbbletet leszarom, a rugózás, kerék, fék legyen jó, váltás korrekt, a többi szempont ezután jöhet.
Olyan érzérsem van mint régebben a neves hátsóváltót felpattintották, meg azzal hirdették az alsópolcos bringát, mert, hú, ez XT, jelen esetben karbon.Rebával alakulgat.
[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
Rendeltem két patron zsírt a bicajhoz. Két cégtől, kétféle szállítási móddal.
Egyiket sem sikerült úgy leszállítani, hogy ne nyíljon ki a patron.
A kínai 15e km-ről simán tud postázni úgy, hogy semmi baja a cuccnak, vagy ha mégis, szó nélkül visszaperkálja az árát.
Itt meg országon belül se sikerül. -
Lacerta
aktív tag
válasz szimpláncsak #273326 üzenetére
Én speciel irígykedtem.
Ha tudom, hogy ilyen jól le van takarítva az út, elmegyek ma én is tekerni.
Tegnap melóba menet ki kellett mennem a főútra, mert hátul csak egyhelyben görgőztem a latyakban. -
Lacerta
aktív tag
válasz jjeahh #273324 üzenetére
Van egy Asolo bakancsom. 7 év használat után gyakorlatilag lemállott róla a Vibram talp ( ez a bűvős 7 év más Vibram talpas cipőimnél és más felhasználóknál is visszatérő elem ).
Akkor elvittem a helyi cipész varázslóhoz, aki ragasztott rá egy új Vibram talpat.
Ennek már 11 éve. És a bakancs még mindig prímán működik. -
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273320 üzenetére
Most utánanéztem, úgy tűnik a legtöbb bakancs gyártó tényleg ragaszt, ritka amelyik vulkanizál. Ezek szerint a ragasztás is lehet nagyon jó. Vulkanizált talpakat inkább a tornacipő gyártók csinálnak, mint a Vans, Superga stb.: [link] [link] . Kíváncsi lennék a bringás cipők talpára a gumi kapaszkodókat, bütyköket hogyan rakják fel.
-
gordonfreemN
addikt
-
Lacerta
aktív tag
válasz szimpláncsak #273297 üzenetére
Szerintem te voltál az az egyetlen bicajos, akit láttunk az autóból, amikor a gyerekeket vittük fel megcsúsztatni.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273320 üzenetére
vagy 200 eurot rádobva:
Váltó csoport: Shimano Deore 6100
Gears: 12 (1x12)
Teleszkópos villa: Rock Shox Reba (RL, Solo Air, 100 - boost)ha valakit nagyon a váltótartó konzol, akkor le kell fúrni azt a 2 szegecset
---
alkatrészeknél is vannak durva leárazások[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #273316 üzenetére
Bár a Judy Silveren már most látszik, hogy kezd lekopni a becsúszója ( ), nem a legforwardabb geometria, az SX váltás sem acélos és a nyeregcső vázon is ott figyel még az első váltó konzolja, azért tényleg komoly, hogy átütős karbont lehet venni 1000 euróért.
#273318jjeahh...a Salomon szerintem verhetetlen a kategóriájában, vagyis a könnyű 1000m alatti túrázás és terepfutásban, és nem is csak cipőben hanem egyéb ezzel kapcsolatos ruhadarab és felszerelésgyártásban is. ...a Merrell meg már nem az ami volt, a Columbiát meg nem is szerettem soha. Ami a vulkanizálást illeti, bár nem értek hozzá, de kétlem, hogy bármelyik talpat vulkanizálnák a felső részhez. ...talán a rétegeket egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szimpláncsak #273314 üzenetére
Gondolom annyiba kerül egy új Vibram talp és a munkadíj, hogy abból a pénzból simán kijönne egy másik hasonló állapotú Lowa normális talppal Vinted-ről. Plusz a Vibram sem minden, ha nem arra a cipőre lett tervezve és vulkanizálás helyett ragasztva van.
#273315 Hasaggymeg: a Lowa amikor elkezdte ezeket a sajátmárkás nem tudom már minek nevezett talpait gyártani, az első darabok hajlamosak voltak így szétmenni, sajnos én is láttam ilyent. Ma már nincs gond velük, de nedves, sáros terepen még mindíg nem a kedvenceim . Ha Lowa, akkor igyekszek Vibrammal venni, vagy keresek alternatívát más normális márkánál, ami nem Merrellsalomon
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273315 üzenetére
mindenkit be lehet utalni, hogy ezt a csatornát nézze inkább
-
Ringman
nagyúr
rose karbon mtb - 1000eur: [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #273314 üzenetére
Ne viccelj már, a Lowa felső kategória, annak a talpa sosem jönne le. ...a lovat meg amúgy is patkolják, nem talpalják.
-
szimpláncsak
tag
válasz Hasaggymeg #273299 üzenetére
14 óra körül kezdett el esni az eső, de az aszfalt végig vizes volt a tegnapi eső/ olvadékvíz miatt, szóval amikor 50-el gurultam lefelé az aszfalton nem voltam olyan boldog, mert mire leértem Miskolcra, át is ázott a cipőm. Nekem onnan még 11 km hazáig . A városban ami leesett csütörtökön az mára elolvadt az eső miatt.
Amúgy nem tudom, hogy a vibram talp használatához kell e valami tanfolyam, de itt Miskolcon van egy cipész aki túra bakancsok javításával/felújítàsàval foglalkozik és Ő teljesen új vibram talpat is használ, ha a régi elfoglalt Facebookon Peti cipész néven van fent.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz Hasaggymeg #273310 üzenetére
Bfff, elnézést, de figyelmetlen voltam
... köszi¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #273308 üzenetére
Ma 2-3 fok volt fent, ahogy olvastam latyakosak-sárosak voltak az alsóbb részek.
Most már -5 fok van fent a hegyen, keményen fagy, holnap megyünk elvileg -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gordonfreemN #273309 üzenetére
Van beárazós témakör (jobbra fent), ott segítenek.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
mauimagic köszi a tippet! Kicsit vágnom/vágatnom kellene a hátsó fékcsőhosszból, aztán kezelésbe veszem, bár annyira macera volt beállitani, hogy a tárcsa ne susogjon, hogy egyelőre biztos nem bántom. Tavasszal viszont megejtem.
Kirpóbáltam de csak az utcában, elsőre nagyon tetszett az 1x11, szerintem baromi jó dolog az első váltó hiánya.
Az m675 fék is brutál jól fog, rt70-es tárcsával, jelentős különbség van az m395-el szemben, bár az se rossz.
Abban kérhetnék segítséget, hogy egy jó allapotú m395 fékszettet, szinte kopásmentes tácsákkal (180/160) mennyiért tudnám elpasszolni?
Nem hirdetni, hanem eladni szeretném, tehát ugymond megérje a vevőnek is.
A betétek pedig ilyen állapotban:
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz teo77 #273301 üzenetére
Valszeg. rág a kónusz, picit (nagyon) túl van húzva.
jjeahh...akkor bocs, félreértettem. ...a Vibram meg nem tudom mitől az ha János-Pista is felragaszthatja xarul, majd lejön. Mind1, kiderül majd mennyire jó a ragasztás. A vicc az, hogy egy Merrell, vagy Salomon áráért simán vásárolsz egy általad említettet is.🤔
kro...pofás!
Zoliwrc...NHH-felé nincs dagonya?
[ Szerkesztve ]
-
Kro
tag
Napokban nekem is megérkezett az új sisak az új bringához.
Az előző bukómhoz képest meglepően kényelmes, minőségi darabnak néz ki.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #273300 üzenetére
Félreérted, az igénytelen alatt arra gondoltam, hogy nem igényel törődést, waxolást, kezelést, mint a fényes bőr. A Merrell meg semmit nem tud ragasztani, mármint szerintem az árkategóriájukban okés cipők, de nem véletlenül drágább pl. egy hasonló "felszereltségű" Lowa, Meindl, Hanwag, Salewa, Scarpa, Arc’teryx stb. Ha jó ár/érték arányú túracipőt akarsz, akkor általában a Merrell a te márkád, de el kell fogadni, hogy nem kapsz csúcsminőséget és hamarabb tönkre fog menni. Amúgy szvsz túracipőt ragasztani nem is szabadna, azt csak vulkanizált talppal szabad venni.
#273302 chubby2o6: igen, így értettem, hasított, fordított bőr, szintetikus anyagok, ezek gondozásmentesebbek.
#273297 szimpláncsak: durva, hogy 600 méteren hó van, nálunk 1500m fölé kell mászni érte, alacsonyabban mind elolvadt.
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #273300 üzenetére
Szerintem az igénytelen alatt azt értette, hogy gondozásmentesebb. Mármint a hasított bőr a fényeshez képest.
[ Szerkesztve ]
-
teo77
őstag
Sziasztok!
Most javítottam épp a bicajom első kerekének defektjét. Gondoltam megnézem, hogy a dinamós agyon szépen, szabadon fut - e a kerék. Azt tapasztalom, hogy futás közben nem a klasszikus, szinte ellenállás nélküli gördülés van, hanem sok fogaskeréken végig gördülő, apró akadályokkal járó érzettel megy a kerék. Ez normális? Esetleg túlságosan rá van húzva a csapágyakra a kónusz?
Köszönöm, előre is!
Üdv,
TeoNexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest