Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivana
Ármester
válasz samujózsi #150397 üzenetére
A rozsdementes acél jóval gyengébb, mint a rendes szénacél, ahogy Hasagymeg is mondta nem véletlen vannak a szerszámok szénacélból.
Acél esetén a legjobb felület kezelés a krómozás, a jobb láncok krómozottak.
Lánckerékből van alu és titán is, a lánctányérok jobb hajtásokon kb. 20-30 éve alumíniumból vannak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz samujózsi #150397 üzenetére
Azt majd megmondja Bringásisti,de nem véletlenül nincsenek rozsdamentesből a profi szerszámok sem,az anyag keménységével és egyéb tulajdonságaival függ össze.Tudtommal a rozsdamentes láncok is csak felületkezelve vannak valamivel,nem anyagukban rozsdamentesek.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
samujózsi
senior tag
válasz zsocy #150396 üzenetére
Azért én ezt kenőanyagtól függetlenül nem értem: miért nem rozsdamentes fémből készítették a láncot és a lánckerekeket?
Ez normális lenne ma is? Mert az, hogy a XX. század első felében sima acélból készült a lánc, az rendben van, de közel száz évvel később...Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
zsocy
őstag
Ahogy Ákkk mondja, ez jó nyáron, ha használod is a gépet, de ne ezzel rakd el a pincébe, még ha viszonylag száraz is az a pince.
Én ősszel átkentem a láncokat és a sorokat Lidlis powerfix nedves időre való 4 évszakos láncsprayvel, eddig jónak tünik. Remélem a telet is bírja majd a pincémben, előtte majd jól telefúlyom. -
ZolkoW
őstag
válasz ricshard444 #150391 üzenetére
95% aszfalt? az ha jól számolom, 0.5-0.6% terepet jelent
komolyra: Ez a Landcruiser eléggé bevált minta nálam, mindenesnek, de ha tényleg ennyi lesz az aszfalt, én bevállalnék ilyesmit is, elmennek ezek erdei úton, ha nincs sár.
Ezek voltak, de inkább a minta miatt linkeltem, nem feltétlenül a konkrét típus miatt.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ricshard444
veterán
Egy HFS 2000-s bringára szeretnék új 26" gumikat venni. 95%-ban aszfalton megyek, így valami kis ellenállású, sima felületűre gondoltam. Milyen széleset és márkát nézzek szerintetek?
Vannak dolgok...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz sebgutkopf #150373 üzenetére
Milyen fék is az?
Sped...gratula,szép kerékpár,de remélem nem vársz azért tavaszig,lesz itt még jó idő az idén.
0,6%...na ezt sem mossák le rólam többet!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #150316 üzenetére
Jó lesz 6%-nak is az az 5kg.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
zoli03
őstag
Ha a határon mozogsz, akkor sok. 80-85 kg alá sosem fogok lefogyni és nem is akarok, így a biciklik súlyának különbsége kb a ruha+hátizsák.
-
-=RelakS=-
veterán
Hogyajófranc...
Mentem egy kört (20km). Mire hazaértem, a dinamós lámpám lefittyedt, rögzítő csavar seholItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
robee19
tag
6 az, nem 0,6.
Közben látom ma lemaradtak a topikkal és azonnal javítottak is.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz 6030D #150382 üzenetére
Megnéztem neked; idő, távolság, HR, kalória, étel, ital figyelmeztetést tud. A HR zónákat alapból létrehozza, ha megadod az adataidat. Ezek közül viszont egyre lehet csak figyelmeztetést beállítani. Természetesen felül lehet írni a zónákat, akár a kütyüről, akár gépről/netről (amit visszaszinkronizál egyszer az eszközre).
Hogy ez a csipogás konkrétan hogy megy, azt nem tudom. Tippre be és kilépéskor egyaránt.[ Szerkesztve ]
-
Sped
aktív tag
Pénteken végre átvettem az új bringát, Scultura Disc 4000, idei modell.
Fantasztikus érzés volt vele menni a hétvégén, könnyebb, gyorsabb mint a Speeder, igazából gyorsabban megszoktam mint vártam. Pedál még csak egy sima taposó, majd tavasszal szerzek be egy ehhez illő pedál+cipő kombót. Amit még szokni kell, a kormány, alsó fogásban kicsit idegen még, ahogy fekszek, de nem kényelmetlen. Alig 40 km-ert mentem csak vasárnap, igazából kis izomlázat érzek a nyakamnál, mert jobban hátra kellett hajtanom a fejem, hogy lássak előre, mint eddig. De ez csak megszokás kérdése. A kormánymagasság gyári, az ülést lőttem csak be és nem érzek semmi olyasmit, ami méretproblémákra utalna, egyelőre. M/L méret, a 184 centimhez úgy tűnik, tökéletes. A pedál talán még közelebb van, mint a Speederen, ezért kanyarnál figyelni kell, hogy a lábam ne akadjon bele a kerékbe, de ez általában csak akkor okozott problémát, ha előrecsúsztam, egy SPD-s pedálnál ez már nem hiszem hogy gond lenne (meg most se az, csak meg kell szokni). Szóval le vagyok nyűgözve, imádom ezt a gépet. De örülök hogy megvettem, így jövőre már nem kell ezen agyalnom. Jöhet a tavasz!
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #150375 üzenetére
Több mindent látsz rajta, nagyobb felületen. A térképes része teljesen jó, annyi, hogy elágazásnál nem szól, arra figyelni kell, de például látni szaggatottan a többi utat is, így többes elágazásnál is ki lehet találni, hogy mondjuk az 5 útból melyik a jó. Pedálfordulat mérő hibátlan, ha a távolságot egyszer már belőtted (mágneses), sebesség szenzort nem próbáltam, az nekem csak görgőzésre kell. Nekem a stucnin van, fura, hogy nagy, de legalább jól olvasható. Érintő képernyős, ami menet közben lenne hátrány (montin), le lehet zárni a képernyőt, és onnantól csak az oldalsó gombbal lépkedsz a funkciók között, a sár, víz, nem zavar bele.
Amiért nem vagyunk barátok: 1: nem párosodik a Huawei P9 Lite telefonnal. Most a Garminnál már írják, hogy ez a mobilgyártónak valami egyéni programozási (?) dolga, belenyúlt a BT szabványba (?... szakszavakhoz nem értek), ezért ott sem garantálják, hogy minden Huawei és Honor mobillal párosodnak a termékek. 2: jelenleg egyetlen laptopommal sem párosodik itthon. Mivel minden adatforgalom csak a Polar Sync-ken keresztül megy (log feltöltés, térkép-, frissítés letöltés), ezért gyakorlatilag van egy km órám, amivel tudok rögzíteni, a beállításait tudom változtatni, de nem tudom feltölteni róla a saját oldalára vagy Stravára (nekem meg ez fontos az edzések miatt). Ráadásul ha rádugom a gépre, nem látni, mint háttértár, tehát a sima gpx vagy fit fájlt se lehet leszedni róla (Bryton tudott ilyet). Polar szervizbe rádugták a saját gépükre, egyből szinkronizált. Az én laptopomon egy Win10 frissítés után hülyült meg, de már több szaki is próbálta megnézni, mi a gond, de sikertelen. Egyszer egy full szűz gépre felraktuk a Sync-et, ott ment. Oké, hogy telepítsem újra az egész gépet, de mi a garancia, hogy pár hónap múlva nem kezdi elölről?
Szóval nagyon jó cucc, csak nekem nem akar megfelelően működni.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
sebgutkopf
őstag
Hétvégén mi is megünnepeltük a jó időt, kimentünk Mariborba parkozni. Nyárhoz képest nagy meglepetés fogadott, mert 2 hónap alatt egy teljesen új és jól használható nyomot alakítottak ki a kék pálya középső szekcióján. Az egész népszerűségéről pedig talán elég, ha annyit mondok, hogy majdnem minden második bringás magyar volt. Valaki elektromos endurot hozott magával (ha az van otthon), míg a profi vonal is képviseltette magát, kint volt Palotai Gábor is, akinek sajnos küllő kulccsal nem tudtam segíteni, egyébként nagyon jól kente.
Mi szuperül éreztük magunkat és mivel a következő hétvégére is még jó időt ígérnek, ezért futunk egy bónusz kört még most gyorsan. Persze brutálisan elfáradtunk az öklömet alig bírom összeszorítani, míg az új fékeim nagyon jól vizsgáztak, nem fáradtak, nem ment befelé a fogáspont (mondjuk ennek ne is). -
itouchfan
senior tag
válasz BigBlackDog #150369 üzenetére
Hát most legalább 10 perce keresem gépen is és mobilon is, de nincs meg, nem találom az eddigi tekeréseknél ezt az adatot (nincs se summitom, se premiumom, semmim, csak az ingyenes).
6030D: Alatta, a summit fülnél van estimated power curve, de az már fizetős.. az analysisnál nem látom, bár biztos én vagyok béna.[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
-
itouchfan
senior tag
válasz xy.zsolt #150351 üzenetére
De a strava milyen adatokból kalkulálja a watt-ot? Mert nekem simán a telós appal trackelve nem számol semmit (nem is gondoltam, hogy fog). De gondolom legalább egy PF mérő kell hozzá, nem? Vagy egy egyszerű bringás computer is elég?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #150366 üzenetére
Is-is. Nem komolyabb (sőt), csak ez most olcsó lenne.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz xy.zsolt #150351 üzenetére
Akkor túrdöfrancos voltál ,legalábbis 6 km erejéig. Ha jól emléxem 7W/kg körül kell tudni,hogy legyen ott amit keresni.
-
6030D
őstag
válasz Gerr'y #150360 üzenetére
Lehet, hogy lesz nagyobb akció, de a gond azzal lesz, hogy van-a méretedben, vagy nincs. Ha visszaolvasol, akkor nyár elején is sokan alig találtak a bringát a méretüknek megfelelő vázzal.
Dan-szan: ha tippelnem kellene, akkor inkább az első kerék, mert akkor egy vonalban áll a váz, nem fordul el esetleg a kormány, illetve felemelni is könnyebb úgy. Ha több van egymás mellett, akkor szokták beforgatni.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Gerr'y
senior tag
Sziasztok, BF körül szoktak akciozni a bringa boltok? Meridianal lattam hogy 15-18% kedvezmenyt adnak a 2019-es kerekparokra, gondolom ennel tobbre nem nagyon lehet szamitani. Mikorra erdemes idoziteni a vasarlast? Inkabb telen, vagy tavasszal talalok nagyobb esellyel, (akar hasznalt) 180-250 ezer forintert jo ar-ertek aranyu orszaguti biciklit?
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Vettem egy ilyen mezei fali kampót. Van jelentősége annak hogy az első vagy a hátsó keréken lóg a keró ? Súlyelosztás vagy egyéb dolgok.Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
addikt
felületi rozsda csak, és az olajozás egyszerűen túl híg volt, és simán lefolyt róla, nem hagyva maga után védelmet.
a használt de nem takarított cuccokon jobban megül a por a zsírban/olajban, ergo nem folyik le róla, és nem is hagy "fedetlen" felületet maga után.én nem kukáznám egyiket sem, csak erős rozsdaoldás után rendesen kenve vissza.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
RWD
tag
Igen, tényleg logikusnak tűnik a gondolatmenet, főleg hogy szemmel láthatóan csak a sokat használt kerekek rozsdásak a racsnin.
-
RWD
tag
válasz Tomi_Sci #150349 üzenetére
Köszi. Akkor kuka az egész? Ha az RO55 megeszi, akkor gondolom más is. Úgy fest nem úszom meg az újbóli láncvásárlást, csak kérdés hogy mit vegyek. 3*7 sebességes a gép, ennyit tudok fejből. Ha jól rémlik, ilyen esetben lehet venni 7-8-9 sebisre való láncot is. Talán ez a SRAM is ilyen volt, majd megnézem a dobozát.
-
xy.zsolt
őstag
válasz 6030D #150343 üzenetére
Az szuper......mert volt olyan egyszer, hogy átlag 499W-ot produkáltam a 72kg súlyommal 6 km-en. ....mondjuk ekkor 40 Kmh-s átlagot kellett tekernem a dögnehéz montival (hátszélben). A normál wattom kb 180-220 körül van hosszabb távokon...szóval szerintem is reálisnak tekinthető a strava.....kivéve a szélviszonyok extrémitásánál....mert azt nem tudja figyelembe venni...sajna
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #150346 üzenetére
Most nem ellenőrzöm, de úgy emlékszem, amikor az edző haveréval hasonlítottam a watteredményeket (hogy miket írt a Strava), valami elég nagy hülyeség jött ki, mintha én több wattot tekertem volna, pedig csak másfélszeres pulzuissal . (valószínűleg akkor együtt tekertünk)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ivana
Ármester
Ezt a láncot mindenképpen dobd ki, a racsni maradhat. (elég sok hasonló lánccal találkoztam, ez többet nem fog soha rendesen működni) Nem tudom mivel kented le, de szerintem az okozta, ha megnézed a váltó csavarjai és a tengelyanya is szépek, szóval nem általános az probléma. Szerintem a lánckenőanyag lehet az ok. Az is érdekes, hogy a bowden sem rohadt péppé.
-
itouchfan
senior tag
válasz 6030D #150343 üzenetére
És ha adott szakasz, ugyanolyan sebességgel, de az egyik nagyobb áttétellel, 60-as cadence-szel, a másik kisebb áttétellel 90-es pf-fel, akkor is ugyanannyi watt jön ki?
-
6030D
őstag
Felmerült kérdésként korábban, hogy mennyire pontos a Strava watt generátora. Szombaton együtt mentem egy sráccal, akinek volt watt mérője. Nem rágtam még bele magam nagyon, hogy is megy ez a wattmérés (technikai részét értem, az elméleti részéhez kellene még olvasgatni), de gondolom egy adott szakaszon ugyanolyan sebességgel, ugyanolyan súlyú bringa+bringás azonos wattal közlekedik, azonos körülmények között. Ide kellene, hogy mennyit számít a súlykülönbség, mert közöttünk volt kb 5-10 kg bringástól, emberestől, ruhástól az én javamra (nem kövér vagyok, hanem egy fejjel magasabb ).
A 2 órás tekerésre a Quarq wattmérő 217 W-ot számolt, nekem a Strava 229-et. Neki a maximum érték 715 W volt (erősebb, mint én), nekem 1100 W. Tehát szerintem egy teljes távra nézve nagyjából jól saccol, az aktuális értékeket kell fenntartással kezelni.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ZolkoW
őstag
Leborítasz a gép mellé egy talicska Don't Eat™ -et
De amúgy nem tudom, ha olajozva tároltad, csodálkozom, hogy mégis így megrozsdásodott. Talán másik kenőanyagot kipróbálnék, biztos ami tuti. A pincék gyakran nyirkosak, de hogy ennyire?! Meg írtad, hogy a másik bicón semmi..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
nagyon csúnya, de a racsni szerintem menthetőbb, az csak felületi. (ebből is látszik, mennyit ér a bevonat önmagában, hiszen az láthatóan lekopott a használtabb lánckerekekről) A láncról nem tudom eldönteni, de ha egyszer körbeforog, akkor talán érdemes elhasználni.. ha rozsdamarózás/kenés után már normálisan megy, akkor talán nem nyírja ki az első lánckerekeket sem..
lánctisztításhoz: tudom, nem mindenki szereti leszedni, mondjuk nálam az ilyen tisztítás csak akkor szokott játszani, amikor először tisztítom le a gyári kenőanyagot, vagy durván sáros lett. Szóval én beüzemeltem egy régi kulacsom, ami nem szopókás, hanem csavaros, széles szájú, és abban rázogatom egy deci brigéciollal. Ez nem olyan alapos, mint a kefés, de elég sokmindent kihoz, és nem csinál nagy koszt. utána öblítés, szárítás, wax.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ZolkoW #150332 üzenetére
Egy szem az egy belső és egy külső lappárt jelent, tehát két szegecset/görgőt. Az a 114 szemes lánc jó lesz 57 szemesnek is szerintem. Legalábbis én így tudom. Az magas, hogy miért nem azt nevezzük szemnek, ami két görgő között van.
Csak hogy zavaros legyen: Ahogy nézem, a gyártók (Shimano, Sram) a görgők számát adják meg a szemek számaként, pedig ha olyan szemet látsz, aminek az egyik fele keskeny, a másik fele széles, tehát egy görgővel tudod meghosszabbítani a láncot, arra fél szemként hivatkoznak.
[ Szerkesztve ]
-
RWD
tag
válasz Fall-N #150336 üzenetére
Furcsa nekem is, még laikusnként is.
Két opcióra gondoltam még, csak hogy kimaxoljuk az üldözési mánia témakört.
1. Sz@r olajat sóztak rám, és az okozza a parát. Tényleg vicces, hogy az előző láncomat kb az eső "kente" maximum, mégsem lett sosem rozsdás (és mindezt sok sok év alatti nyúzás mellett). Ezt a SRAM-ot felraktam, mentem vele nem sokat, tutujgattam, kentem nyaltam faltam, erre ez a hála.
2. Valamilyen helyi démon besettenkedett az "ólba", és telibe fújta valamilyen gyilkos miskulanciával a láncom + a racsnit. De ez hüly3ség.
(3. Szimplán tényleg ilyen hoki ez a két új alkatrész.)
Azért ha annyira gáz lenne az a pince, szerintem kb minden odalenne amit ott tárolunk. De egyáltalán nem tapasztalunk ilyet. -
RWD
tag
válasz Hasaggymeg #150333 üzenetére
Az a baj, hogy máshova nem tudom tenni. Viszont az felhasznált alaktrészek minőségén tudok változtatni, csak nem ártana előtte ezt a szettet "elhasználni". Még jó hogy agyonrágtam a témát, mielőtt megvettem ezt a Shimano MF-TZ500 racsnit + a SRAM láncot. Mondjuk tény, hogy nem akartam vagyont költeni, mivel koca bringásnak tartom magam.
[ Szerkesztve ]
-
RWD
tag
válasz -=RelakS=- #150330 üzenetére
Lehet hogy tényleg nedves lenne a pince?
Csak tényleg furcsa, hogy semmi más nem lett ilyen. Párom bringájának kutya baja (valami 5-6 éves Merida, alkatrészeit passzolom), plusz a régi levett láncomnak sincs semmi baja. Igaz, az a polcon hever.
Lehet hogy ezek a cuccok tényleg ilyen szutyik, és megérzik a legkisebb nedvességet is. Kár, azért megpróbálok lelket lehelni a rendszerbe, nincs fél éves a lánc és a racsni. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Alacsony minőség a pince klímájával párosítva.Az a pince sem lehet kóser,ott biztos nem tárolnám a kerékpárom.
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #150325 üzenetére
Én is mindig a minimumra törekszem
De 4 szem még nem tűnik soknak. Már ha ezalatt 4 lánckerékfognyit értünk. Ezt sosem tudom amúgy, de valszeg így szokás számolni, nem? 114 szemes a lánc, stb.. Tehát van keskeny és széles szem, csak létezik a félszemes lánc is, ami engem összezavar, ami akkor igazából nem félszemes, hanem egységnyiszemes[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz -=RelakS=- #150330 üzenetére
Aztat nem tudom
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-=RelakS=-
veterán
válasz rétisün #150318 üzenetére
ParkTool-os videóban mondta a figura, miközben bemutatta, hogy hogyan szabd méretre a láncot.
jjeahh
Alivióból van racsnis fogaskoszorú?RWD
Na, ez az, amivel már csak poénból is mennék egy kort alapos kenés után, hogy vajon mi lesz az eredménye
Nekem ez kb úgy néz ki, mintha valami nedves pincében tároltad volna.[ Szerkesztve ]
-
RWD
tag
Üdv
Ilyet láttatok már? Letettem kb 3-4 hónapra a bringát, vizet alig látott, olajoztam rendesen a láncot. (de korábban volt hogy full retkesen raktam le, és fél év után sem nézett ki így.)
Zsír új SRAM lánc + zsír új Shimano racsni. Pincében van a járgány...de mondom, korábban fele ennyit nem foglalkoztam semmivel sem, (olajzás, szárazra törlés, stb) és sosem nézett ki így. A lánc konkrétan totál beállt.
Lehet hogy nem bírja ez a lánc+racsni a lenti "mikroklímát"? Nagyon durva. Vagy csak ilyen sz@r minőségűek az új cuccok?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #150322 üzenetére
Az sem sok,de igen elírtam.
(#150325) 6030D...korábban ahhoz igazítottam a láncot,vagyis éppen ne csukódjon teljesen össze a váltó a legkisebbeken és úgy mindig hosszabb láncot eredményezett mint amikor a minimális biztonságos hosszt,vagyis nagytányérok +2 szem.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz ZolkoW #150320 üzenetére
Nem, mintha értenék hozzá, de számít az is mekkora az átfogása a sornak, nem? Ha sokat hagysz, összeül a váltó a túlsó végén, nem? Nem tudom, hogy nekem hogy rakja fel, mert az újlánc, amikor ugrott a soron, akkor visszatéve a régi láncot még 2 szem kijött (nem patentnél bont), és úgy ment vissza a Bükk marcira. Ebbű nem lesz baj more ?... kérdésemre tolt még 1-2 cm-t a váltón, hogy ennyi kellene, hogy letépjem. Nem téptem.
Az új lánc is olyan feszesen van, működik.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
rétisün
veterán
majdnem 6% lesz az, de ki számolja.... (kivéve, ha elírtad, és 0.5 kiló lett volna.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #150320 üzenetére
A meglátásod igaz lehet,hisz van pillanat mikor még csak a tetején fut a lánc,és akkor jóval több kellhet egy nagy lánckeréken.
-
ZolkoW
őstag
válasz rétisün #150318 üzenetére
Nekem 1x9-nél tényleg majdnem egyenesen ment át a lánc a kanálon, de 11-esnél már kicsit többet igényel valamiért. Ha szemre nem durva, és kézzel tudsz még lazítani a láncon a kanál feljebb nyomásával, akkor szerintem nincs baj. Szóval elindulsz ezzel a +4 szemmel, és jó eséllyel úgy is hagyod, esetleg ha nagyon soknak tűnik, kiveszel még 2-t. De jobbnak hangzik a +4.
szerk: az lehet az ok, hogy a legnagyobb tányér már akkora, mint egy malomkő, és mire azon felkúszik a lánc, addig egy csomó szem fut a fogak tetején, és az sokat felvesz. Én is szabtam már rövidre, és patentszemmel vissza kellett toldanom, mert nehezen tette fel a legnagyobbra (igaz, feltette, de éreztem, hogy valami nem oké)
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #150312 üzenetére
de ha ekkorára szabom a láncot (majd, ha lesz hozzá 1x akárhány sebességes bicajom) akkor enny elég lesz a lenagyobb lánctányérokon ahhoz is, amit a váltó 'felvesz'? mert akkor a váltó kanala a lánc vonalában kellene legyen,ami azért nem biztos, hogy túl egészséges......
(#150317) -=RelakS=-: és ezt honnan tudni? elég a 4 szem?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #150283 üzenetére
Attól függ honnan nézzük,5 kg mennyi % is a 86 kg-nak? 0,6%-a? Ha nem csomagozható számottevően a kerékpár akkor szinte irreleváns.
-
xy.zsolt
őstag
Erre gondolok igen....ne feledd, hogy bő vízzel le van öblítve.....nem marad azon semi szemcse. Én is feloldva használom, de majd legközelebb alaposabban megvizsgálom a züld trutyit....eddig nem éreztem szemcsésnek én sem
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
Erre. Vízben feloldva nem érzem, hogy szemcsés lenne.
Én nem közvetlenül kenem a láncra, hanem feloldok egy keveset két-három liter vízben és azzal a tisztítós vízzel mosom le. Nem vettem észre, hogy koptatná a láncot.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
6030D
őstag
válasz gabro0 #150311 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót, tökéletes! Elvileg holnap kerül hozzám egy, ha bejön, akkor hosszabb barátságot kötök vele. Aki most használja, a jó akkuidőt emelte ki: sokat teker, szenzorokkal, és ritkán tölti. Azért cserélte (->820), mert wattmérést csak 3 mp-ként tud, ez viszont nekem egy darabig nem lesz probléma.
A kijelző tényleg brutál éles, azt néztem.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #150292 üzenetére
Nem látom okát miért kellene másképpen szabni ott a láncot,annál is inkább mert míg a 2-3/x rendszereknél biztonsági okokból kell akkora legyen a lánc,hogy a legmuglibb keresztbenváltásnál se szakítsa le a váltót a legnagyobb lánckerekeken,az 1/x rendszernél rendeltetésszerű használatnál is gyakran kerülhet ezekre a lánckerekekre,kifeszítve azt maximumára.
Samujózsi+xy.zsolt...ha Ultraderm alatt erre gondoltok [link] akkor nagyon csodálkozok,mert én apró homokszemcséket tartalmazó tisztítószert biztos nem vinnék egyetlen mozgó/kopó alkatrész közelébe sem.
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz 6030D #150287 üzenetére
Nem volt különösebb gondom vele. Natúrban használom szenzorok nélkül, de nagyon időszerű lenne már egy pedálfordulatmérő. Telefonnal is megy, de gyorsan letöröltem a Garmin appot, mert egy memóriazabáló sz*r. 24/7-ben 200MB memóriát eszik a háttérben, ami nekem nem elfogadható. Lehet bug volt, azóta gépről kábelen szinkronizálom. Elég rádugni és elindítani a Garmin Connectet. Wifi nincs benne, így a teló és a kábel közül kell választani. Ha előzetesen összepárosítja az ember a Stravaval, akkor magától feltolja, nem kérdez semmit. Ilyenkor persze ugyanúgy megjelenik, mint egy bármilyen háttértár, látod a mappaszerkezetet. Ez amúgy eddig minden Garminra igaz, ha jól gondolom.
A cuccra térve, a navit nem próbáltam, mert nincs szükségem rá, itt a környékén nem lehet eltévedni aszfalton Bár ez lehet inkább szomorú.. Ha kellene, akkor az irányváltások előtt jelez, ill. azt hiszem csipogni is tud ilyenkor. Csak előre feltöltött (vagy megtett) útvonalon tud végignavigálni, ha letérsz, csak azt mondja meg melyik irányba hány métert megtéve jutsz vissza a betöltött útra, nincs benne rendes térkép. Ha megállsz pihenni, megállítja a mérést és kikapcsol valamennyi idő után (nem néztem). Majd amikor újra nyeregbe ülsz és bekapcsolod, felajánlja szeretnéd-e folytatni a megkezdett utat.
A műholdas rögzítés fix 1s időközzel megy, autostart/stop funkcióval. Itt GPS, GPS+GLONASS vagy GPS+Galileo választható. Nincs összehasonlítási alapom, de nekem tetszett, hogy sötétedés után, amikor változik valami a kijelzőn pl.: megállsz, elindulsz stb. felvillan magától a kijelző. Ja és kijelző, szerintem ez a legjobb az egészben, kitűnően olvasható és elég jó felbontású (hasonlítsd össze a konkurenciával). Hasznos apróság még az időzítő, ami beállított időközönként nyafog, hogy enni/inni kéne. Nem elhanyagolható a tömege sem, ami csupán 32g +tartó ofc
Telefonos párosítás esetén elvileg tud üzeneteket mutatni és időjárást isEddig jó dolgokról írtam, de azért akad negatívum is. Először is akksi, ami elég gyenge. Ilyen 3-5 órákra bátran ajánlom, többre is képes lehet, attól függ milyen példányt fogtál ki és milyen a műholdas beállítás, van-e telefon/szenzor csatlakoztatva. A fórumán elég sokan panaszkodnak emiatt. Nekem csinált olyat, hogy amikor bekapcsoltam full üresnek jelezte, majd néztem ahogy szép lassan felment fél perc alatt teljes töltöttségre. Újraindítottam, akkor meg azt mutatta félig van töltve, majd megint felment majdnem maxra. Szóval nem lehet tudni mennyire van épp feltöltve, ami azért kicsit gáz sztem egy ekkora cég termékénél, pláne annak fényében, hogy repüléstechnikai berendezéseket is gyártanak, pl. robotpilótát, ahol azért nem mindegy mennyire megbízható a szoftver
Másik ami téged érinthet, a magasságmérés. Korábban probléma volt vele (fals értékeket jelzett, nálam -200m is megesett), ezt valamelyest javították és raktak bele kalibrációt. Ezzel csak az a bökkenő, hogy minden indításnál kalibrálni kellene vagy legalábbis én így tudom. A relatív pontossága okés, tehát a változást mindig jól lekövette. Lehet appon keresztül is megy a kalibráció, ezt azóta rakták bele mióta utoljára néztem az alkalmazást. Megint csak azt mondom nem foglalkoztam vele annyira, mert itt nincs még domb se, na meg utólag a Strava korrigálja [ha kérem]. Van benne hőmérő, viszont csak egész értékeket mér, amit elment a .fit fájlba. Megint csak negatívum, hogy a hőmérsékletet nem tudja kijelezni alapból, de ezzel ki lehet íratni. Ja igen, lehet rá programozni adatmezőket, ha hiányozna valami, az SDK adott. Nagyjából ennyi. Ha részletes beszámoló kell, ezt ajánlom.Összegezve nekem bejön. Apró, könnyű és könnyen kezelhető.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz samujózsi #150304 üzenetére
Én nem bonyolítom....egyszerűen ultraderm-el lemosom és száradás után muc off c3-al bekenem....ennyi. Bár talán a kenőanyag áldásos hatása az, hogy nem szedi össze a mocskot az útról.....szinte fémtiszta mikor 4-500km után újrakenem. Mondjuk meg is kérik a kenőanyag árát
[ Szerkesztve ]
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
lassan 5 éve gyűröm GT avalanche montimat, és az utóbbi időben a felhasználás módja és jellege miatt gondolkozom egy trekking cserén. Nézegettem több típust is, még nem döntöttem el a konkrét kiszemeltet. (Heti párszor munkába járok vele, 10-en pár km 2*, plusz hétvégén kis gurulgatás ~ 10-20 km)Bp-n tudtok esetleg olyan boltot, ahol beszámítanák a régi bicómat? (Külvárosi vagyok és nagyon ritkán járok bringaboltok felé, így fogalmam sincs; az egyszerű gúgli keresés nem adott megfelelő választ a kérdésre/meg hogy hol érdemes és reális becserélős árat kapok érte.)
Vagy jobban járok ha el-vaterázom esetleg megpróbálom elcserélni?
Igazából a múlt hónapban teljesen fel lett újítva a brinyigli (középső-hátsó csapágy, plusz az összes fogaskerék és a lánc), örülhetnék neki, csak ha már megszületett a fejemben a gondolat, már nem úgy nézek rá. (ismeritek az érzést)
Köszönök minden hozzászólást, üdv!
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz samujózsi #150288 üzenetére
Kapcsolódva ehhez... találtam a szekrényben egy ezeréves lánctisztító eszközt, amit még a decathlonban vettem 10-15 éve. Adtak hozzá tisztító folyadékot, de elfogyott és fogalmam sincs, mit lenne érdemes használni. Hígított mosogatóval próbálkoztam, de nagyon habzik. Nincs valakinek ötlete, hogy mit lenne érdemes használni? (Ultra derm szintén túl habos)
Úgy értem: háztartásban előforduló tisztítószerek közül. Feltételezem, lánctisztítót kapok bringaboltban.[ Szerkesztve ]
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest