Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
na, még ilyen se volt....vasárnap este rendeltem szép dizájnos AbsoluteBlack lánctányért. amikor hétfőn feladták (Lengyelországból jött) kaptam e-mailt meg sms-t, hogy várhatóan csütörtökön kapom kézhez. ma reggel szintém e-mail, sms, miszerint kiszállítás várható időpontja: ma estig.itt már dhl express csomagként szerepelt.
és basszus, 14:06 perckor ideért (na jó, a szomszédba, mert én melóztam, de megjött...)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Toobee
veterán
Holnap valaki egy kis HHH? Yoko ugrabugra van tervben. 11-12 óra körül indulnék.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Khelben #150971 üzenetére
Ha tudtam volna hogy itt jársz és nem bántad volna akkor veled tartottam volna....kivételesen szélcsendes idő volt ma (5kmh-s) Amúgy, ugye szép ez a kör jó időjárásban?! Ahogy elnézem az indulásod (Cenk) az utolsó 4km gondolom nem hiányzott a 10%-os fallal
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
samujózsi
senior tag
válasz Fall-N #150985 üzenetére
Hányszor láttál olyat, hogy ilyen lapos küllős kereket centríroztak? Én kifejezetten kerestem ilyen videót, de sehol sem találtam... és még azt sem tudom, hogy milyen méretű kulcs kéne a kerekemhez. 0.8-1mm-es még kapható kb két helyen (szerintem ugyanaz az egy példány, ami a Boneshakernél van)
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
válasz Fall-N #150983 üzenetére
Neeeem... küllőkulcsom nekem is van. De ehhez kell valami célszerszám, amivel meg mehet fogni a küllőt, hogy ne forduljon el, míg a csavart tekergeted.
Erről beszélek: [link]
És gondolom, ehhez spec küllőkulcs is kell.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz samujózsi #150982 üzenetére
Te a küllő csavarjára gondolsz, aminek nipli a neve. De szerintem bármelyik bolt tart küllőkulcsot, alap olcsó szerszám. Még vidéken is kapni, pedig én nem nagyvárosban lakok. Vagy ha nem találsz akkor ott a webshop, aminek van Pesten személyes átvevő helye is, ez neked előny, nekem ez nem opció 200 km-ről.
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
Centrírozgattam házilag...
Már kezdtem egészen elégedett lenni a művel, mikor észrevettem, hogy szép-szép, de lapos küllőim vannak és az általam meghúzott küllők bizony eltekeredtek a szabvány állásukból.
Az meg ugye nem nyerő. Lehet, hogy még a felni belsejében lévő műanyag szalagot is le kell cserélni egy ilyen műveletnél, mert csak belülről lehet feszíteni/lazítani a küllőkön?update: úgy tűnik, nem kell belülről, de spec szerszám az kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
ZolkoW
őstag
-
trialboj
őstag
válasz Wombath #150977 üzenetére
Igen ez egy fostos deore, és épp most lett átfűzve új felnibe, szóval nagyon nem szeretném cseréni, ha tekerem akkor nem igazán érződik, akkor nagyon szar ha csak szabadon forog a kerék, persze bringázás közben nem érzem, de rossz az a tudat hogy úgy megy tönkre hogy én igazából mindent megtettem hogy karban legyen tartva amennyire lehet. Kb 8 max 9000km van benne alattam, az előző tulaj sokat nem hajtotta.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
trialboj
őstag
Tudna valaki picit segíteni. Kb 2-3 havonta szétszedtem a hátsó agyat, belenézek hogy minden ok, és eddig teljesen tiszta zöld zsír volt benne, minden porszem v egyéb sérülés nélkül, de mégis egyre randábban csinál mikor megtekerem és hagyom forogni a kereket. (nyilván az első agyat is "szervizelem" ilyenkor, az is teljesen zöld, és tiszta, és ott nincs semmi daráló zaj/érzés mikor forog a kerék)
A nyeregtől fogva, egész durván érződik hogy valami darál odalent, de nem értem mi az, mert a csapágyak ok nak tűnnek.
Egy haver azt mondta hogy ez lehet a kazettatesttől is, de ezt nem teljesen értem, oda is begyűlhet valahogy a kosz, és az ennyire durván átmegy az egész vázon keresztül a nyereghez is?"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Somatom
veterán
válasz Khelben #150971 üzenetére
Hoppá, zsákutca. Szerintetek egy jó montis itt fel tudna tekerni?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #150967 üzenetére
Azért kell szárazra törölni utána,úgy amolyan teflonosan-csillógóan-csúszósan száraz lesz,és nem tapad semmi hozzá.
Somatom...vidd nagynénédet is,valami holland szitibájkkal.
Wombath...csak csínján az igéretekkel,még szavadon fognak.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Khelben
nagyúr
válasz Somatom #150969 üzenetére
Én meg "síkoltam"
-
Somatom
veterán
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #150931 üzenetére
Szerintem azért nem ajánlják a becsúszó szárak kenését, mert réragad az olajfilmre/zsírrétegre a kosz és bele tud kerülni a teló szárába. Persze ez ellen van a lehúzó gyűrű és ha azt keni az ember akkor felfogja a koszt, amit könnyű időnként letörölni. Persze arra is jó, hogy ne kopjanak az alkatrészek és ne kotyogósodjon ki.
Inkább a beázás a nagyobb gond, persze ha szar a gyűrű akkor a por is tönkreteszi egy idő után.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Hasaggymeg #150963 üzenetére
Sokan tartanak kerékpármentes hónapot, a családokban mostanra telt be a pohár a szezon alatti távollétek miatt . Én holnap csinálom meg a medvés kört (akit érdekel, 10-kor lesz indulás a "rajtból"), meg is kaptam, hogy ugye idén azért már visszafogom magam? Óvatosan bólogattam...
-
Somatom
veterán
válasz Hasaggymeg #150963 üzenetére
Én mennék, de megígértem nagynénémnek, hogy holnap kiviszem a temetőbe kapirgálni. Ettől még odaérnék a tekerésre, de vissza is kell hoznom az öreglányt.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz planbmokus #150962 üzenetére
A kínálat nem találkozik a kereslettel...úgy jársz mint mi,majd mész egyedül.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
planbmokus
senior tag
válasz planbmokus #150960 üzenetére
Tervezett útvonal: [kép]
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #150954 üzenetére
Ja,az érdekes részek 2x vannak meg,lassítva.
(#150956) sebgutkopf...elgondolkodtató.
(#150950) Salex1...szerintem annyit megér.
(#150958) samujózsi...az tudtommal a felni és az agy kialakításának függvénye,vagyis meg kell mérni egy bent levőt.Érdekes,mert mikor nekem szakadt ki egy küllőm (Alex rims Cube ZX 24 Disc+Shimano XT HB-M785 agyak) kiderült,hogy az aszimmetrikus fűzés ellenére egyforma hosszúak a hátsó kerék 2 oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
planbmokus
senior tag
Valakinek kedve holnap délelőtt egy Kab-Hegy körhoz (Szentgálról)?
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
rétisün
veterán
válasz samujózsi #150958 üzenetére
nem egyforma hosszú küllőkkel fűzik a hátsó kerék (hátsókerék?) két oldalát a fogaskoszorú miatt. főleg, ha a hajtásoldalon 2 kereszzttel, a másikon meg radiálisan van fűzve (azt hiszem, ez is ilyen)
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
samujózsi
senior tag
[link]iilyen kerekeim vannak. Ha szeretnék tartalék küllőt beszerezni, mit kell keresnem a magyar boltokban? Az első kerék esetében még értem, devmi az a hátsónál, hogy jobb és bal?
-
sebgutkopf
őstag
-
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #150952 üzenetére
1 perc után nem sokkal van a nem tervezett akció. Az érkező nem ott volt, ahol vártam volna.
Dr Bike-nak valóban jó híre van ezért is bíztunk bennük, de ez a 2 eset pár hónap eltéréssel mindenképpen érdekes. Nem tudom, hogy időn, vagy alkatrészen akartak spórolni, esetleg egy új ember, nem az évjáratnak megfelelő olaj típust és mennyiségeket töltötték bele (túltöltés?), de az eredmény a teljes lemerevedés lett. A kis olajszervizt magunk is meg tudjuk csinálni Fox-on is (nem agysebészet), nagyszervizre meg többet nem ad be a társaságból többet senki hozzájuk. -
Salex1
őstag
válasz Hasaggymeg #150952 üzenetére
Itt egy leírás, ha jól látom ilyen: Leírás
Évente 1-2 alkalommal jutok el hegyekbe, egyébként csak az alföldi utakat járom. Szóval nincs szükségem nagyon komoly cuccra. Még a Cube Aim SL-t néztem, abból várnék egyébként egy jó vételt. 100, nagyon max 150-et szánok rá.
Én úgy nézetem, a fenti egy jó olajos fékkel, meg egy deore hátsó váltóval jó is lenne. -
6030D
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #150948 üzenetére
Nekem a 7-es drága, a viselhető gimbalok meg úgy látom mind bőven $100 fölött vannak, szal azok is . Látom lehetne olyant is, hogy egy sima kézi gimbalt veszek olcsóbban, kb 60-70$ körül és GoPro Karma Grip Ring adapterrel felrakom mellkasra, de sajnos ez az adapter nem univerzális, franc tudja, hogy mekkora átmérőjű gimbalok férnének bele... meg ez így már macerának is tűnik és a franc akar egy nyomorult gyűrűért 20+ dollárokat kiadni .
Redneck: Kösz!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz sebgutkopf #150942 üzenetére
Hol a perec,vagy végig kell nézzem érte?
(#150946) sebgutkopf...azt tapasztaltam,hogy ha jó a villa és nem keni a becsúszókat olajjal akkor az itt beült koszt nem tudom kihozni,csak ha a száron 1-2 csepp lefolyt kenőanyag ott körbefut,feloldja,majd pumpálva kihozom onnan. Aztán természetesen körbe törlöm az egészet.Spray-t meg használni tudni kell,a becsúszókra is fújhatod úgy,hogy a hátsó tárcsa is olajos legyen,gyakorlat kérdése.A fújócsővel kis érzékkel akár csaponként fújhatod a láncra.
Amit viszont a Dr.Bike-ról mondasz meglep,ilyent még senkitől nem hallottam!
(#150950) Salex1...nem tudom,egy link a pontos leírással segítene.[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
válasz Hasaggymeg #150941 üzenetére
75-öt megér?
-
ZolkoW
őstag
Öltözet helyzetjelentés, bár a mostani nem is igazi őszi idő, annál most melegebb a reggeli 11-12 fok.. mindenesetre teljesen jó volt a rövid bringás nadrág + lábmelegítő, ha ügyesen veszem fel, nálam nincs szünet sem a zokni, sem a nadrág végénél, csak ezt kell felvenni először.
Igaz, hogy a nyári bringás nadrág így a legvékonyabb elem rajtam, az lassan kezd határeset lenni
Felül a közepes aláöltöző, meg a hosszú mez. Illetve induláskor szélkabát, mert lejtő van sokáig, aztán megint későn vettem le, addigra aláizzadtam, és később pár km hezitálás után inkább visszavettem, mert olyan szinten köd volt, hogy csöpögött a sisakom ellenzőjéről a víz, szóval szempől a ruha is gyűjtötte, az meg már nem esett jól. Banyek, ekkora ködben még nem tekertem, ahol keresztezi a bicikliút az aszfaltot, megálltam, és hallgatózással + orosz rulett technikával próbáltam eldönteni, hogy mikor menjek.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
sebgutkopf
őstag
válasz jjeahh #150945 üzenetére
Hero7-el veszem, különben aki nézi az is agyrázkódást kapna.
Sőt már kint van a hero8, ami még jobban stabilizál, illetve több fokozatban lehet állítani a stabilizálás erősségét. A 8-nak már van olyan extra stabil verziója, ami már drón szerű úszóan stabil képet ad, de szerencsére nem kötelező használni az állíthatóság miatt.
Szóval valószínű, hogy a 7-eseket idővel akcióban kisöprik készletről.Gimballoknál néha lehet látni videókon, hogy igazán nagy ütéseknél elveszítik a vízszintest (lefittyen a súlytól), majd visszaállnak. Amennyit a kamera akksija elbír (kb 1 óra) addig a gimballok is bírják.
-
Redneck
nagyúr
válasz 6030D #150940 üzenetére
Nem tudom, két pirosat kértem. Egyet a bukóra, mert a rajta lévő nem ért sokat, egyet pedig a nyeregcsőre. A jobb láthatóság érdekében, Aldis küllő fényvisszaverőkkel turbóztam még a bringát.
Hasaggymeg:
Köszi akkor nem stresszelek, van még anyag rajta, és a tárcsán sem látszik semmi.jjeahh:
Valóban gyönyörű helyeken mész. Irigyellek de ezt már korábban is mondtam.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
sebgutkopf
őstag
válasz ricshard444 #150911 üzenetére
Mi brunox teleszkópra való aerosztolt használunk (ilyet: [link] ). RoxShox eleve ajánlja a becsúszókra, mi Fox-on is használjuk a finom mozgás megőrzése érdekében. Nem a porlehúzóra fújjuk nem kell kimosni a kenést a telóból (ahogy a Dr Bike is mondja), hanem a rongyra fújok és azzal kenem át a felületet a villán és a hátsó tag becsúszóján is.
Villára való, nem láncra. Láncra lánc kenő anyagot kell használni, én kimondottan kerülöm láncra a spray-t, abból csak baj lesz a féktárcsáknál, vagy a föld lesz tiszta olaj, jobb a csöpögtetős. Már jó ideje teflon - kerámia kenést használok a láncon. Ilyen tiszta láncom még életemben nem volt, nem gyűjti a koszt, gyönyörű fényes.Más: Dr Bike-hoz fox villát nagy szervizre ne vigyél. Csak idén 2 bringás barátomnál is elrontották a nagy szervizt, összefolytak az eltérő viszkozitású olajak és merev villa lett mindkét fox 36-ból (tömítéseket elrontják, vagy nem cserélnek ki mindent, amit a nagy szerviznél kéne).
Ellenben van a hivatalos fox szerviz, ott mindegyiket újra szervizelve minden gyűrűt és szimmeringet cserélve visszahozták őket az életbe és gyönyörűen mozognak, akár új korukban. -
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #150942 üzenetére
Na ez sima, mint a kacsafos . Gondolom gimbalod van, vagy GP7 Black?
Nincs mindenhol turistaösvény vagy nyomvonal amúgy, ilyenkor ha tudjuk kb merre kell tekerjünk, arra vesszük az irányt és ahogy kijön... .
szerk: türelmetleneknek egy egyperces instánHa már gimbal, mennyire bírják, ha pl felüléskor idétlenkedek és enyhén odab*xom a kormányhoz, vagy ilyesmi? Kisebb ütéseket még elviselnek? A múltkor is lőttem egy videót, de annyira rázkódott, hogy gyakorlatilag a kukában landolt emiatt . Valakinek van tapasztalata ezekkel? Milyent érdemes venni, mennyit bírja az akksi stb. $100 alatt meg lehet úszni?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-=RelakS=-
veterán
válasz robi12ster #150919 üzenetére
Veszel rá valami ilyet, és magasabb lesz.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Moric
aktív tag
A segítségeteket kérném külső gumi választásban.
Van egy 26" mtb-t amin Michelin Country Dry gumi volt.
Legtöbbet a Pilisben mentem vele, de nem voltam maradéktalanul elégedett. Sokszor elkapart emelkedőn és a Pilis köves útjain is bizonytalannak éreztem.
A Country Dry helyet milyen gumit javasoltok a Pilisbe?Sajnos a Pilisben majdnem az összes úttípus megtalálható. A legrosszabb a legyalult sziklatalajra szór kisebb nagyobb kövek.
Nem hátrány ha bírja az aszfaltot is, a Pilisig el kell jutnom.
Túrázgatom, így a defektállóság nekem fontosabb mint a súly. -
sebgutkopf
őstag
válasz jjeahh #150882 üzenetére
Nagyon szép helyeken jársz! Ahol mész ezek egy része nem tűnik útnak, itt ötlet szerűen mész a gerincen, úttalan utakon, vagy esetleg ez bevett szokás. Persze valahol látom a nyomvonalat, de sok helyen "nyoma"sincs
Ha már remegős videó, itt az én verzióm belőle Mariborból szeretettel 5 percben: [link]
Van benne perec is -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Salex1 #150937 üzenetére
Ez valami alsó kategóriás áruházi kerékpár...attól persze kocabringázni jó lehet.Ami a váltók összehasonlíthatóságát illet,van táblázat az összefoglalóban,az x4~Acera.
(#150938) Redneck...ha működik és van még a betéten is anyag,akkor nem foglalkoznék vele.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Redneck #150938 üzenetére
Nem tudom belinkelni a képet, de az utolsó variációnál van olyan, hogy fekete a műanyag és fehér a led. Olyanból létezik olyan (más eladónál), hogy pirosan világít, de nincs piros műanyag körülötte? Tehát kikapcsolva ugyanilyen fekete/fehér a kinézete.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
samujózsi
senior tag
Országúti gumit hogyan, milyen "trükkel" lehet feltenni, hogy valóban egyenesen fusson? Pár napja leengedtem, elkezdtem igazgatni, újra felfújtam, rosszabb, mint volt.
-
Redneck
nagyúr
Végülis ebből rendeltem 2 darabot, remélem meg is érkezik. Ha igen, 1800Ft-ért jó vételnek tűnik.
Más:
Shimano BR-M315 fékeim vannak, és az első fékemnek kicsit mintha fémes hangja lenne. Van még a betéten, a fékerővel nincs gond, szerintetek nézessem meg?Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Salex1
őstag
Mi a véleményetek a Carrera Sulcata MTB-ről? Használtan venném, és a mech. tárcsát cserélném egy hidraulikus Simano-ra. SRAM X4 hátsó váltó mennyire megbízható (minek felel meg simano szériában)?
-
Redneck
nagyúr
válasz Szakbarbár #150879 üzenetére
Köszi a tippet, én is ezzel szemeztem ha hazai beszerzésről van szó.
benfolds:
Jónak tűnik, és nagyon olcsó, rendelnék is belőle párat, de még nem volt szerencsém az Alihoz. Azt hiszem itt az ideje kipróbálni.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #150931 üzenetére
A linked az amazonon nekem hibát dob.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Erre gondoltam,valamiért nem műxik a link.
(#150919) robi12ster...jól mondja robee19,szokjad mert csak elrontod a kezelhetőségét,a kinézetről nem is beszélve. Been there,done that,vagyis tapasztalatból mondom.Ami a villát illeti,keress valahol egy alap Rock Shox30-at,mivel kerékpárod újan és 29"-osan(!) is "csak" 100 körül van,ezért így is 50+%-al növeled az értékét ha egy valamirevaló villát vásárolsz bele.(Amúgy tudom miről beszélsz,én is hasonló cipőben járok,fejlesztek egy zsákutcaszerű vázat,de...így akarom. )
-
robee19
tag
válasz robi12ster #150929 üzenetére
Igen, az jónak tűnik.
-
6030D
őstag
válasz Jester01 #150927 üzenetére
Halvány gyerekkori emlékeim szerint nekem két helyen nem tiszta, hogy van bringaút. A Kadocsa és a Halesz között (itt a buszmeg előtti utcától már fel van festve), illetve a rendőrség és a várkörút/főtér között.
Vagy ott be kell menni a Skála felé?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A Dr.Bike-nál,akiket egyik legjobbnak tartunk,azt mondták ne kenjem semmivel,csak mossam és töröljem.Ugyanakkor a Trek-eseket a Mozgásvilág próbanapon,menetek előtt láttam cseppenteni a lehúzógyűrűkre.Tapasztalatom az,hogy ha csak mosom és nem törlöm alaposan akkor amolyan vízkőfoltos lesz a becsúszó.Lényeg,hogy a tanács ellenére és fújom azt is ezzel,ugyanúgy mint a hajtást váltást,mert jó látni a megjáratás majd törlés után a csillogó,patyolat tiszta,csúszós becsúszókat,melyek lehúzógyűrűin nulla a megragadt kosz.
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz Jester01 #150927 üzenetére
Ahol felszívódni láttam a kerékpárutat, ott úgy tűnt, már nem tudom, miért, hogy a baloldalra, a zebrán át vezető bringaút a zebra túloldalán végetér, esetleg elmegy visszafelé. Ezt làtszott erősíteni az a két biciklis is, akik az én oldalamon, a járdán mentek tovább. Nagyon zavaró ott az az egész.
Sajnos a hátizsák mélyén lévő mobillal + digis, tehát hol működik, hol nem, mobilnettel navigálni amúgy sem lenne egyszerű. :D
Azt már meg sem említem, hogy a mobilom iránytűje is rendszeresen megzakkan és olyan hülyeségeket mutat, hogy... no comment.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Jester01
veterán
válasz samujózsi #150926 üzenetére
valami tó parti csárdáig
Az konkrétan a Szúnyog szigeti halászcsárda.
Pákozd után van egy kellemesnek nem nevezhető emelkedő a kerékpárúton
Igen, a kisfaludi emelkedő. A meredekség még hagyján de az út keskeny és kráteres. Továbbá a világon mindenütt a keresztező utcákkal szemben elsőbbsége van a kerékpárútnak de valami okostojás itt kitalálta, hogy az 5 keresztutcából kettőnél mégis inkább a bicikliseknek legyen STOP tábla
majd egy lámpás elágazásnál még átmegy a zebrán és látható nyom nélkül felszívódik a túloldalon
Nem szívódik fel. A felfestés és a tábla elég egyértelmű szerintem. Ott megy a túloldalon végig. Oké ebből pont nem derül ki, hogy balra kell menni mert a járdának tényleg vége.
A merretekerjek.hu-n amúgy jól lehet tájékozódni a bringautakat illetően.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
samujózsi
senior tag
válasz szkink #150920 üzenetére
Ahogy írtam, Nadap felé indultam, helyette Sukoró-Pákozd-Szfehérvár jött össze, amerre a táblák mutatták, egy kis kitérővel a Pákozdi emlékmű mellett valami tó parti csárdáig, ahol egy jókora nádast láttam.
Pákozd után van egy kellemesnek nem nevezhető emelkedő a kerékpárúton, utána egy darabig a régi 7-es mellett megy a járdán, majd egy lámpás elágazásnál még átmegy a zebrán és látható nyom nélkül felszívódik a túloldalon, egy... talán sírkő készítőnél.
A streetview szerint itt megy tovább a kerékpárút, ehhez képest nekem élőben úgy tűnt, hogy ott gyakorlatilag vége és ott épp nem is láttam tiltó táblát. Egészen a köv. sarokig.
Ott még nézegettem a túloldalt, hátha látok valamit, ami kerékpárútra emlékeztet, de kb a Bika csárdánál lévő buszmegálló környékén úgy tűnt, vége azon az oldalon a járdának is.
Attól kezdve csak azt láttam, hogy tilos a biciklizés, nincs tábla, nincs tábla, tilos, nincs, nincs, tilos, nincs, tilos, tilos... egy benzinkút után még vagy két saroknyit anyáztam, utána egy lámpás kereszteződésnél, egy/a kórház előtt tiltó tábla hiányában visszaültem (addig a járdán toltam, ahol nem láttam tiltást, ott az úton tekertem), láttam egy zebrát biciklis+gyalog ábrával, tábla nélkül, utána jött valami észlény, hogy takarodjak a túloldalra a kerékpárútra, ami egy sarokkal odébb ki is volt táblázva, de az azt követő kereszteződésben meg is szűnt...Huhh... ez jó hosszú lett.
-
-
robee19
tag
válasz robi12ster #150922 üzenetére
Közben még szerkesztettem az előző hozzászóláson, olvass vissza. Én adnék egy kis időt a kormánynak így, hátha hozzászoksz a testtartáshoz.
-
robee19
tag
válasz robi12ster #150919 üzenetére
Üdv. Ha te még ezen a kormányon emelni szeretnél akkor el kell hogy keserítselek, de ez a bringa nem a te méreted. Így is sok az az alátét a kormány alatt
De ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, akkor én inkább vennék egy kisebb (vagy nagyobb) szögű stucnit és egy felfelé dobott kormányt. Egy nagyobb rugóutas minőségi villa szerintem vetekszik a kerékpár mostani árával. A racsnid menetes, aminél a legkisebb azt hiszem 13 fog, neked most 14, szóval azon 1 fogat tudsz nyerni kb 6-7000 Ft-ért cserébe.[ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
válasz samujózsi #150904 üzenetére
Igen én itt lakom,nem tudom merre jártál pontosan,de azt teljes meggyőződéssel mondhatom hogy Velencétől-Szfvár belvárosig (majdnem Katinéniszobor) el tudsz jönni Kerékpár úton a tiltó táblákat ha jól gondolom amit láttál az a közúton való kerékpáros közlekedést hivatott tiltani.A tavat sem értem miért nem tudtad megnézni,elég sok helyen be lehet látni szinte az egészet,hacsak a sok strandot és a Tó körül végig vezető kerékpárutat vesszük figyelembe
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Tanácsokat szeretnék kérni. Új bringás vagyok, szeretnék többet tekerni, ezért beszereztem egy kerékpárt. Használtan, szerintem jó áron. Mtb Kross hexagon x3. Két dolgot viszont szeretnék megváltoztatni rajta. Első a kormány megmagasítása, két három cm-rel.
Ez hogy lehetséges? A villa kicserélése, mondjuk egy hoszab rugóútuval, vagy lehet a kormányszáron emelni?
Másik, hogy a hátsó fogaskerék sor áttételén lehet e változtatni, hogy a legkisebb fogaskereken, mondjuk kevesebb fog lenne? Raktam fel képeket, hogy milyenek az alkatrészek amiről beszélek. -
-
Jester01
veterán
válasz samujózsi #150914 üzenetére
Ma a Nadap alatti kilátó (???)
Az a Bence hegy Csak most új kilátó épült oda és fizetős is. De ahogy a kolléga írta, a parkolóból is jó a kilátás.
legalább annyi idióta van csak túlságosan kivilágítva
Amilyen életveszélyesen kátyúsak az utak sajnos ez szükséges. Bár én igyekeztem lefelé világító lámpákat venni.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
samujózsi
senior tag
válasz zsocy #150912 üzenetére
Köszi. Ma a Nadap alatti kilátó (???) lett volna a cél, ahol úgy tíz éve jártam.
Más: örömmel tölt el, hogy a ninják fogyóban vannak. Üröm az örömben, hogy most legalább annyi idióta van csak túlságosan kivilágítva. Kb. ahány ninja volt régebben, most annyi jár erősen vakító lámpával. Néhány olyan villogóval, aminek a fényereje egy jobbfajta vakuéval vetekszik. A Margit hídon kis híján nekimentem egy oszlopnak, mert másodpercekig nem láttam egy ilyen hülye lámpájától...
-
Napfénysüti
nagyúr
Fehérváron lakom így tapasztalatból mondom hogy itt normális, logikus kialakítású kerékpáros meg autós útvonalakat ne keress.
Mod: pont vasárnap mentem egy Velencei tókört Bence-heggyel, kivételesen a bringaúton. Azért voltak érdekes figurák.
A hegyről lefelé még motorost is előztem, túl lassú volt hozzám képest.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
zsocy
őstag
válasz samujózsi #150910 üzenetére
Bizony a Bence hegy a tuti, de készülj rá mert meredek ami oda felvisz. Onnan már Nadap sincs messze. A kilátónál szintén nem tudod őrzött helyre rakni a bringát, de nem is kell, a lenti parkolóból is nagyon szép a panoráma, a büfé kávéja is egész jó.
Amúgy Velence sincs teljesen beépítve, a bringaút is sokáig ott ment közvetlen a parton, bár azt most feljebb hozták, mert nyáron katasztrófa volt a strandra bevezetett út. Így ősszel már végig lehet menni békében, szépen lassan, nagyon hangulatos, és majdnem végig látod a tavat.
Ha még tóközelibb élményeket szeretnél akkor meg gyere el Velencéről Agárd felé, ebbe az irányba nagyon sokat megy 1-2 méterre a tótól a bringaút, a minősége is jó. Hülyékre mondjuk fokozottan kell figyelni, főleg jó időben, de hol nem ugyebár.
Egy jó ebéd mondjuk a Fehér Fregattban és reménykedhetsz hogy a Dínyés - Pákozd közötti út nem rázza ki belőled . Ha ennek a felénél balra mész (tulajdonképpen a kijelölt bringaúton) akkor egész jó minőségű burkolaton mehetsz a Császár-ér patak mellett, de az autópálya alatti aluljáró nincs mindig nyitva, télre zárhatják.
Vagy Velencétől indulva Puszaszabolcs aztán Zichyújfalu irányában pedig tökéletes, tükörsima utak vannak kb nulla szinttel, de jó pörgetős távokkal, igazi outi paradicsom. Utána Agárdon lelazíthatsz a termálban, vagy bekarmolhatsz az Agárdi pálinkaházban
Tele van ez a környék lehetőséggel, csak egy picit akarni kell, mint mindent.
-
ricshard444
veterán
Levegős Fox villa becsúszóját érdemes valamivel "kenni/fújni", hogy mindig könnyen mozogjon? Ha igen mit keressek? Van olyan ami lánchoz és villához egyaránt jó? Holnap megvenném, de nem tudom mit keressek.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
-
samujózsi
senior tag
Basszus... ma Velencén jártam. Meg akartam nézni a tavat. Part beépítve, semmit nem látni a tóból. Na mindegy, fel akartam mászni Nadapra... tízből tizenegy biciklis nem tudja, hol van, nem is hallott a településről. Mint kiderült, főleg azért, mert már jó 8-10km-re voltam onnan, mikor kérdezősködni kezdtem
Na mindegy, felmásztam egy jó kis dombra, amin a pákozdi emlékmű áll... (a franc... lefelé alig mertem gurulni rajta, felfelé észre se vettem, milyen meredek, csak vigyorogtam, milyen sokan tolták a bringát )
Naszóval emlékmű... egy parkban. A bejáratnál tábla: biciklit hagyd a tárolóban. A tároló meg csak úgy, szabadon és még arra se nagyon láttam esélyt, hogy hozzá lakatoljam a gépet. Inkább kijöttem.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #150894 üzenetére
Miket beszélsz?!...én születésemtől fogva ezerfokos negatívstucnis hardkór mántinbájkos vagyok! (Ha esetleg vannak is képek ellenkezőjéről,az fótósopp,fújj trekkingesek! )
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz ZolkoW #150905 üzenetére
Hát olyat találtam, hogy a 2x2 sávos út túloldalán kezdődött egy kerékpárút, épp csak a tábla hiányzott, anélkül meg nem kerékpárút a kerékpárút
Egy majom be is állt mellém üvöltözni, hogy ott a kerékpárút, de a jelek szerint még annyira sincs otthon a KRESZ-ben mint én.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
ZolkoW
őstag
Nem irigylem a Fváron kerékpárral közlekedőket, a belvárosban is keresztül-kasul visznek a főútvonalakon.. tudtommal a kereszteződés felold, hiszen ha onnan jössz ki, akkor nem tudhatod, hogy milyen tábla van kint eggyel odébb. Ennek ellenére más tábláknál is gyakran következetlenek. Amúgy ott gondolom vagy a járdán megy a kerékpárút, vagy beljebb, csak nem vetted észre, de nem járok arra sűrűn még autóval sem..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
samujózsi
senior tag
Székesfehérváron ismerős itt valaki?
Velence-Pákozd felől mentem Fehérvárra. A városon, egészen a Kati néni szobráig a régi 7-esen/mellett mentem.
Ami nagyon zavart: kerékpárral behajtani tilos, de csak járda van. A köv. sarkon és azt követőn nincs kint a tiltó tábla. Majd megint tilos. Aztán megint nincs tábla, aztán megint etc.
Ez vajon szándékos vagy valaki lelopta a tiltó táblákat vagy az illetékes volt hülye és nem tudta, hogy a sarkon végetér a tiltás hatálya? Vagy én tudom rosszul és ez a tiltás nem szűnik meg a kereszteződéssel?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz takacsbotond #150890 üzenetére
Ez hátrahajlós nyeregcső, ha veszel egyenest helyette, akkor pár cm-vel közelebb kerülsz a kormányhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gurulunk, WAZE?!
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Path of Exile 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.