Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz Wombath #131099 üzenetére
Én ezzel a mosóval szemezgettem, bár én autóhoz is szeretném használni.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz 6030D #131098 üzenetére
Egy így van, de pl az én tapasztalatom szerint valamennyit mégis számít a nehezebb bringával való edzés, mert az ember hajlamos a megszokott tempóra, élményre törekedni, és én pl a nehezebb bringát tudat alatt jobban is nyomom emiatt. Legalábbis én mindig megtáltosodtam anno tavaszra, mikor télen nehéz bringával mentünk mindenfelé, az első OB előtt meg átültem a könnyűre.
Egyébként, ha már mennyit számítanak a kilók vs egyéb jellemzők: van egy standard edzőköröm, amiben ott a Straván "Reptér mászás/Glück Frigyes, csak a meredek rész" nevű szegmens, ami egy hosszabb, húzósabb és néhol gyökeres felfelé is. A két legjobb időm itt a közel 15 kg-os fatbike-kal lett meg, a 10 kg-os karbon XC-vel volt a 3., 4., legjobb. A többi meg vegyesen. Szóval itt például hiába könnyebb a második gépem, ott figyelni kell a nyomvonalra, nézni a gyökereket, esetenként emelni a gép elejét, stb. A fattel meg? Ülök, és egyenesen, ideális rpm-en felkúszom csúszások nélkül . Na persze egy hosszabb, jó talajú emelkedőn, pláne aszfalton már más a leányzó fekvése...
Más: a lLdlben nemcsak állványok és pumpák vannak ám! Az óbudaiban meglepetésemre találtam ezt az akkumulátoros mosót:
Hirtelen felindulásból meg is vettem, mert jól jön pl akkor, amikor a csutaksáros bringát kéne visszapakolni a kocsiba... Ebbe fér 5 liter víz, kipróbáltam, kulturált nyomással jön is ki belőle, egy kefével kiegészítve szerintem egész jól le tudom szedni a sár nagy részét a bringáról, kis törölgetés, és már mehet is a kocsiba vagy a tetejére...
-
6030D
őstag
válasz trialboj #131093 üzenetére
Én ilyenkor felmálházom a bringát, és magamat is minden szir-szarral, hogy nehéz legyen, és edződjek
Ez is tévhit, edzésen nem a súly számít, csak a pulzus, pedálfordulat, meg a wattok. Mindegy min csinálod. Ha számítana a bringa, nem lenne értelme a görgőzésnek.
De példaként megint felhoznám a profikat, akik ugyanazzal a könnyű karbonnal edzenek (ha nem könnyebbel, mert ugye a versenyen UCI korlátos), holott ha ettől erősödnének, mehetnének aluval is. Reklámnak az is reklám, és 20-30-40 %-kal több súly.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ivana
Ármester
válasz ecneb #131091 üzenetére
Ez elég gagyi felszereltség. Legolcsóbb gagyi hajtás, ezer éves váltók (nem tudom honnan kotorják még ezeket, az acera is shadow és integrált már...) etc. Az egyetlen előny, hogy az axa lámpák jók... Szerintem nézelődj még.
(#131093) trialboj Ez az effect of light rims... ő itt nem kilókról beszél, hanem 200-300g-okról. 1kg-vel nehezebb kerék szerintem simán érezhető már.
-
trialboj
őstag
válasz jjeahh #131060 üzenetére
Amúgy azt nem állítottam, hogy aki úgy tesz ahogy leírtad, az mekkora majom Mindenki abba tolja a lóvét amit jónak érez.
Viszont a gumis teóriád tetszett, és pár napja utána néztem milyen nehéz az én gumim, és mit lehetne venni helyette, és azt jött le, hogy 40 euró körül van olyan gumi(conti családban xking és rackingről van szó) ami 200g al könnyebb lenne, elöl és hátul más van, szóval kb 350g-al lehetne kevesebb a bringám ha 2x40 ért és nem 2x20 ért vettem volna a gumit.
A belsőkről meg annyit hogy ott tényleg filléres a különbség, csak jó nagy betűkkel ki is írták, hogy ez a vékony belső megnöveli a defekt lehetőségét.Én ilyenkor felmálházom a bringát, és magamat is minden szir-szarral, hogy nehéz legyen, és edződjek, mikor meg érzem magamban az erőt hogy betámadjak egy szép hegyet, esetleg van egy fogható szegmens is az úton, akkor mindent ledobálok róla, és szórakozom. De mivel senki nem megy állandóan nyélen, érdemes a felkészülési fázisban 2 kulacsot nyeregtáskát meg minden szart feltenni, hogy egy 30km es karikán is legyen valami terhelés.
Cervélo és a Brit Kerékpáredzők Szövetségének szakemberétől
"...effect of light rims and tyres, though real, is so small as to become practically insignificant."Fórumlakó
"Ami viszont érezhető volt korábban az a kerékszettnél mikor könnyebre cseréltem. Ott tényleg jobb volt megindítani meg emelkedőn menni az 1600 grammossal mint a bő 1 kilóval nehezebb gyárival. "Mindenki azt hisz el, amit a saját igazához közelebb érez Nekem az álombringám egy canyon neuron 7.0. de ahogy néztem még 13 ba sem fér be, vagy talán pont a vége, amit az én gépem is tud(pedál és szarv nélkül), szóval még úgy sem lennék előrébb ha megvenném azt a bringát ami szerintem 100% kielégíti az igényeimet a 130as rugóúttal, lockolható taggal, és Runner szerint is trail bike besorolással.
Na de itt ki is szálltam a témából.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
StLui
veterán
válasz Toobee #131088 üzenetére
Nem, miért van akit igen? Nem tudom, nincs tapasztalatom ilyenekben. Viszont muszáj mert másképp nem tudok elég fehérjét bevinni, mert ha elég a fehérje, akkor már tuti túl léptem a kalória, szénhidrát, zsír hármast.
Fehérje meg most úgy gondolom muszáj, mert a bringázás is egy kardió jellegű sport, és ha nincs elég fehérje, akkor csökken a súlyoddal az izomtömeg is, és szerintem én is ezért sérülgetek le egyre könnyebben.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
ecneb
csendes tag
Sziasztok, szeretnék venni egy ilyen bringát:
Érdemes ezt megvenni, milyen az ár/érték aránya? Ha nem jó akkor tudtok hasonló trekking vagy cross-trekkinget ajánlani? Úgy 80%-ban aszfalton, 20%-ban földúton használnám.
Még tetszik a Cube Nature 2018, a Cube Nature Pro 2019, a Kellys Cliff 90 és a Cube Cross Allroad 2019( ez viszont másfélszeres árban van a linkelthez képest, nem tudom hogy megérné-e annyival többért). A Cube márkához nem ragaszkodom, igazából kinézetre tetszenek.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
6030D
őstag
válasz StLui #131087 üzenetére
Tavaly még alu gépem volt, már akkor is húztam a féket a legnagyobb emelkedőn a Mátrában, nehogy túlmenjek. Idén nem is tudom mi lesz.
Itt volt kiszakadva a fékkar, ha elengedtem, kifordult, és játszani kellett, hogy a dugattyúhoz visszataláljon a kis pöcök. Az összes képen fogom a majrévasat.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #131086 üzenetére
Egyébként aki erősödni akar az meg végképp ne reszelgesse a nyeregcsövet, hanem öntse ki ólommal, aztán ha egyszer vesz jó könnyű bringát, na majd akkor robban mint a rakéta
Különben is már nem is mernék könnyű bringára váltani, mert amiket írtok az alapján, fölérnék a Csóványosra, és kilőnék az égbe ha nem fékezek időben
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Runner_fxr
Ármester
válasz StLui #131084 üzenetére
Az ugyan az, csak nyomatékosabban.
s1999xx: Azt nem mondtam, hogy 10 kiló fogyás nem növelheti a sportteljesítményt, annyit mondtam, hogy a könnyebb bringa jobban gyorsul és más érzés használni.
Meg ugye az sem mindegy mennyivel könnyebb az a bringa.De mondok egy példát, vegyünk alapul egy 15 kilós alap XC gépet, meg egy 10 kilós Race verziót. Csak 5 kiló a különbség, de próbáld ki a kettőt egymás után.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #131083 üzenetére
két I-vel van
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz 6030D #131080 üzenetére
Kedden 4-kor vettem át a csomagot, hazamentem, gyorsan ittam egy 25gr-ost, és persze edzés után is 8-kor tudom, hogy akkor fontos), 9-kor meg ettem a vacsorámat, csirkemell, és zellersaláta (ezt nagyon szeretem). szerdán ittam délelőtt egyet tízórai gyanánt, és ha nincs spinning, akkor mostanában csinálok 6 perces mikro HIIT edzést, az után ittam meg. Ma ugyanez lesz. Próbálom meghülyíteni a biológia törvényeit. Nekem nem piros kabrióban mutatkozik meg a kapuzárási pánik, hanem lejtőzésben, sportolásban
Gyerekkorban jó esetben lemozogtad a sok kajával bevitt extra kalóriát, ez meg irodai munkánál nem opció sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz X Factor #131047 üzenetére
Tényleg ki kéne próbálnod egy könnyebb bringát. Koca bringások jellemzően összemossák a pilóta súlyát a kerékpár súlyával. A koca bringást nem feltétlenül úgy kell érteni, hogy keveset teker, hanem nincs tapasztalata a modernebb, komolyabb kerékpárokkal kapcsolatban. Sok embertől hallottam, hogy minek a könnyebb bringa, fogyok 10 kilót aztán kész. Ez sajnos nagyon nem így működik. A valóság az, hogy a könnyebb bringát teljesen más érzés használni, sokkal jobban gyorsul, játékosabb az irányítása. Arról nem is beszélve, hogy a könnyebb alkatrészek sok esetben merevebbek is a nehezebb társainál, mert prémium anyagból vannak. Ami megint csak növeli a hajtáshatékonyságot. 200g-al könnyebb külsőn megérzed, hogy jobban gyorsul a bringa. A kerék környékén súlyt csökkenteni a leginkább érzékelhető, de az összsúly is jelentősen befolyásolja a kerékpározási élményt.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz StLui #131072 üzenetére
Gyúrjá' vazze! De remélem utána is ittál. Ha nem, akkor inkább utána igyad. Akkor otthon dagad az ágyban!
Gyerekként nem vehettünk ilyen poros szarokat, ezért ittuk a selyemkakaót a gyúráshoz. Shakerben tej, nyers tojás, kakaópor. Attól is dagadt az izom.
Ilyen a vitaminos történet is, amit már korábban írtam.jjeahh: a Mitasnak van 129 g-os belsője, az még 9 % csökkenés belsőnként a Contihoz képest!
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Fetz
csendes tag
válasz bringasisti #131076 üzenetére
-
JackFeryll
őstag
Épített már valaki régebben vagy akár mostanában koskormányos montit ? (grével jellegű célra, könnyű terepre)
Ha igen, milyenre sikerült az aszfaltos kanyarstabilitása első telóval? (50-70 körüli tempó) Nyilván itt régebbi geókra gondolok, nem a mai lapos fejcsőszögű hosszú vázakra. (ami szerintem szuper, durva terepre csak erre nem) -
StLui
veterán
válasz pc360 #131073 üzenetére
igen, más a biologiai, és az önmagunkhoz képest-i erőnlét, én pl most 52 évesen vagyok a legjobb formámban, de ehhez hozzá tartozik, hogy 25-40-ig nem sportoltam, csak ültem az irodában (kivéve havi egy-egy bringa, néha kirándulás, és néha snowboardozás)
-
StLui
veterán
válasz jjeahh #131060 üzenetére
Kompositot egyszer odavertem, nincs is több nyom rajta, és tört, biztos, hogy nincs csoda komposit szinte ugyanolyan árban ami nem törik. Alu pedált bringázások alkalmával töbször is odaverem, nem győzöm pótolgatni a tüskéket, azok kiesnek, de a pedálnak semmi baja, azon kívül, hogy össze van verve.
Más: két napja megettem az első fehérje adagomat, 25gr, egy óra múlva már éreztem, hogy dagadnak az izmaim, elmentem edzésre, ott is nyomtam int az állat. Szóval a placebo itt is hat az tuti. (ez a megjegyzésem nem kapcsolódik a súly témához, inkább magamon ironizálok, mert tényleg ezt éreztem)
Még más: megvettem az aldis állványt barátomnak, ki volt írva, hogy 9990 Ft, kérdeztem egy eladót, hogy nem vitték le az árát, azt mondja biztos nem, kasszánál, már 8999 volt. Vettem pumpát is 2400-ért, úgysem volt ilyen műhelypumpám, kompresszor meg lassú
[ Szerkesztve ]
-
Fetz
csendes tag
-
flash-
veterán
válasz Napfénysüti #131067 üzenetére
köszi szépen a véleményt, a praxis Alba elvileg jó kis hajtómű,bár nem tudom hátrny e hogy itthon nem egy ismert darab,javításnál ez mennyire lehet gond nem tudom
[link]A fékről megoszlanak a külföldi vélemények, de ha lecserélem egy 105 szettre(vagy akkor már inkább ultegra fékre?) ,előbbi kb 26ezer wigglre-ről,még úgy is belefér,de persze mindenképp kipróbálnám aztán eldől..
hát egyedül a kerék, ami kérdéses mondjuk,
váz:nekem mondjuk mindig tetszett az ívelt felsőcső
és a road cc, bikeradar oldalakon specik általában mindig jól értékeltek(mint ahogy mondjuk a Canyon is )jól látom hogy specinél a 178 centihez 56 os váz való?érdekes
specinél a vázra élettartamgari van? ez nem derül ki nekem sehonnan se
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz flash- #131063 üzenetére
Árban ha jól látom ez kb a korábban általad említett Endurance AL 6-tal van egy szinten akciósan. Így nem rossz vétel de van pár dolog ami nekem kérdéses:
- Praxis hajtást nem tudom milyen de a Canyonon az is Tiagra
- Kerékszett: na ez is valami saját márkás alap lehet míg a németeknél egy Mavic Aksiumot adnak ráadásul normálisabb Conti külsőkkel.
- Illetve féknél is egyik valami saját márkás másik meg Tiagra.Összességében a Speci felszereltése egy Tiagra mix a Canyon meg full Tiagra szettes.
Így hirtelen ezeket vettem észre de ha tetszik a Speci akkor vedd bátran. Dizájn az ízlés kérdése nem néz ki rosszl az Allez.
Azért ebben az árkategóriában nem hinném hogy a Speci annyival jobb vázakat készítene mint a többiek. Esetleg a varratok szebben eldolgozottak. Bár ebben eddig nálam a Trek volt a legjobb amit láttam. Egyik barátomnak volt Alleze, együtt voltunk az Alpokban tekerni. Szerette nem rossz kis gép (bár azóta lecserélte).Més que un club!
-
Napfénysüti
nagyúr
Nekem a mostani meg az előző gép között van bő 1 kg különbség (alu Focus > karbon Canyon). Mégse vagyok ettől gyorsabb. Bár nem reális az összehasonlítás mert a tavalyi évem elég gyenge lett különböző okokból így az edzettségem se az igazi.
Ami viszont érezhető volt korábban az a kerékszettnél mikor könnyebre cseréltem. Ott tényleg jobb volt megindítani meg emelkedőn menni az 1600 grammossal mint a bő 1 kilóval nehezebb gyárival. A mostani gépben is egy 1600 grammos szett van szóval abban nem történt előrelépés (Campa Zonda - > DT Swiss P1600 Spline).
Szóval ha szimplán az számít hogy melyikkel tud kicsit jobban menni az ember akkor én egy könnyebb kerékszettre tippelnék inkább mint hogy a komplett gép legyen kisebb tömegű.De azért itt sok összetevő van még ahogy inifini is írta: hajtás merevség, komfort. Ha ezeket nézem akkor meg már óriási váltás van a régi meg az új gépem között holott ahogy írtam szimpla sebességben nem érzem még ezt annak. Bár nem is azért váltottam hogy hú majd most mindenhol öttel gyorsabban megyek.
Més que un club!
-
flash-
veterán
Specialized Allez E5 Elite Sagan
érvek-ellenérvek?
ennyiért én nem találtam jobbat és úgytduom a specializied olcsóbb kategóriában is premium vázakat tesz
nagyon gondolkodom hogy megvegyem, véleményetekre vagyok kiváncsi(és külsőre nektek hogy tetszik amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
válasz Hasaggymeg #131061 üzenetére
Pedig amikor tegnap lemaradtam a szabadkikőtőnél egy outis mögött jó lett volna arra fogni h. neki van 1600g előnye és úgy könnyű, most már tudom h. szimplán puhány vagyok
Make things work
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #131057 üzenetére
Felmérések szerint a könnyítés grammja az ezüstével vetexik. ...amúgy meg nagyon túl van tolva,mint a migráns-kampány.
Néhány gondolat a Cervélo és a Brit Kerékpáredzők Szövetségének szakemberétől: "...effect of light rims and tyres, though real, is so small as to become practically insignificant."
"Aero nearly always beats light weight"
‘I know people who have put titanium bolts on their chainrings because they think it makes them lighter, and therefore faster. And it does make them faster, because they believe it does...This is a complex issue, scientifically, practically and emotionally. We are real people."
''A two-week training camp is invariably a better investment for performance than a carbon fibre widget that saves a few grams.’'...és ezek a profikról beszélnek.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #131057 üzenetére
Az, hogy gyorsabb leszel-e vagy mennyire fáradsz lassabban sosem derül ki és az erőnlét valóban hasznosabb, viszont én nem értem ha nem vagy túlsúlyos és valamelyik alkatrészed elhasználódik, akkor az új alkatrész vásárlásakor miért ne néznéd meg az specifikációjában a súlyt is és miért ne vennéd a könnyebbet, ha nem kell a súly miatt sokkal többet rákölteni? Pl. nekem a pedálom megfizethető, mivel műanyag kompozit ezért könnyű és egyáltalán nem sz*rabb mint egy fém. A markolatom is nagyon könnyű és kényelemben is b*romira nagy előrelépés a gumi után.. egy normális bilincses gumi markolatnál az sem drágább. Gumiból az alap drótos kategóriánál egyel feljebb már szintén vannak nagyon könnyűek és jó esetben nem csak a súly miatt picivel drágább, hanem mert defektállóbb és jobb az anyagösszetétel is. Belsőből a 140 grammost ugyanannyiért vettem, mint a 260 grammost és semmivel nem érzem sz*rabbnak. Az ilyen dolgoknál tényleg azon múlik a dolog, hogy ész nélkül vásárolsz-e vagy elolvasod mit ír a specifikációban. Szerintem. Persze ha a testsúlyod magas, akkor érdemes lehet nehezebb masszívabb cuccokat venni. Vagy ha nagyon türelmetlen vagy, nincs időd a súlyadatokat böngészgetni, csak megnyomnád minél hamarabb a "pay now" gombot, hogy legyen letudva . Szal dióhéjban: gyorsabb leszel miatta vagy sem, ha könnyebb lehet egy kis odafigyeléssel a bringád, akkor miért ne.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fetz
csendes tag
válasz bringasisti #131055 üzenetére
Ez remek ötlet, nagyon köszi, én is lecserélem!
-
trialboj
őstag
Én örülök neki hogy nem veszem észre hogy melyik bringát hajtom, már súly szempontból, pedig ijesztően nagy kb 1,5kg különbség van köztük. Tavaly 1 meredek technikás szegmensen másodpercre pontosan ugyan azt mentem mindkét bringával, mindkét alkalommal haverokkal versenyeztünk, tehát maximum adrenalin bizonyítási vágy stb volt.
Lehet a könnyebb trekkel kevesebb erőből ászok, de nem leszek gyorsabb, ha elterveztem valamit ugyanúgy végigtolom mindkét bringámmal, talán a nehezebb géppel utána fáradtabb vagyok, de ki tudja megállapítani hogy egy 50+ os túra után mennyire fáradt, azt nem veszed észre, másnapra meg kipihened és kész.
Továbbra is hasznosabbnak tartom lábból megoldani a mászást és nem pénztárcából.Persze elismerem hogy igazatok van, és biztos felemelő érzés 10kg körüli géppel falni a km-ket.
Én egyszer vettem észre igazi súlykülönbséget 2 bringa között, 1 nem túl edzett (az utólag derült ki) lánnyal mentünk egy kört, amit elmértem és sehol sem tudott feltekerni, ezért toltuk. Amíg ő lőtt pár virágos képet én mindkét bringát toltam felfele, és nem értettem miért fárad nagyon a jobb kezem, aztán cseréltünk és egymás bringáját toltuk, és ott egyértelmű volt, hogy a kb 15.5 kgos bringa mennyivel nehezebben TOLHATÓ, mint az én akkor kb 14kg gépem.
Na de mindjárt itt a hétvége a 20 fokkal, szóval tekerje mindenki azt amije van és akkor ahogy Matisz nagypapa mondta lesz "örö e bódottá".
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
robaGB10
tag
Sziasztok!
Most a napokban vannak lidl, aldis kerekpáros cuccok. Gumibelsőt érdemes vmelyikből beszerezni? Illetve a kerékpárápoló szerek közül jó vmelyik? -
Fetz
csendes tag
válasz tacto #131036 üzenetére
Én tavaly vettem ilyen taposósat az Aldiban, és, hát nem vagyok maradéktalanul megelégedve vele. Egyrészt nagyon nehéz fújás után levenni a szelepről a fejet, hogy ne menjen ki sok levegő, másrészt, tényleg kell hozzá a súly, mert a 45 kilós fiam rááll, és nem nagyon megy le...
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #131050 üzenetére
Ja, a rozsdás lánc meg megeszi a hajtást. De a haveromnak szerintem ez mindegy, nem foglalkozik a karbantartással, azon is röhög, amikor én folyton mosom a bringát, kenem a láncot . Majd ha már üresben forog körbe körbe és kerreg meg ugrik, akkor beviszi a szervizbe.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #131048 üzenetére
Azt kifelejtettem,hogy karban kell tartani,mert a rozsda is megeheti,nem csak a terheléses kopás.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Massmurderer
őstag
válasz jjeahh #131042 üzenetére
Én a 2 kereket cseréltem csütörtökön múlthéten,meg a hátsó fogaskoszorút.Elsö hajtás,lánc,váltokarok vannak még hátra,és akkor már csak a váz eredeti
Matricákat is leszedtem.Egyedül ez nem jött le,kapartám már,de csak mikromm-es darabok jönnek le.Nyereg meg lehet nem szép,nem márkás,de hosszú távon kib@szot kényelmes.És nekem a napi 40km-en ez számit,minthogy az hogy hogy néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #131046 üzenetére
Ja, vettem is észre, hogy a srác lánca full rozsdás már, nagyon ramatyul néz ki, de még mindíg nem esik bele a mérő 0.75-ön sem.
X Factor: A 10 kilós bringa is azért 10 kilós, mert akik alkották grammokon rugóztak
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
válasz s1999xx #131038 üzenetére
Én új vagyok ebben a témában, és el is kezdtem utánaolvani, h. miért ennyire fontos a súly. De ahogy korábbban valaki irta, azért a bringast is szamitasba kell venni. Mert azt értem h. 25kg után felüdülés 10kg, de az ott történő grammokon való rugozós olyan furának tűnik. De valszeg egyszer átkéne ülnöm egy 8 kilós bringára.
Én 184cm vagyok és 97kiló, és nem igazán van rajtam felesleg, sőt sportolás végett elég jó kondiban vagyok, én 8-10 kg között nem igazán érzek különbséget emelésre, mert ennek a többszörösét emelgetem adott esetben, Így mindkét esetben szimplán könnyűnek érzem, nyilván ha mondjuk 70 kiló lennék akkor más lenne a leanyzo fekvése.
Make things work
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #131041 üzenetére
Úgy van,tényleg sokat számít ha melegíti hátad a hidegben.
(#131043) Toobee ...azóta súly-buzulás van kérem,itt már a 2 grammokat is érzi mindenki.
Más...ez tényleg jó nehéz,remélem zasszony nem vágja fejemhez,mert akkor kereshettek új gazdát.
(#131045) jjeahh...hacsak nem Förstemann lábaid vannak,7végi városi,bringaúti kocabringázásra egy lánc kitart egy kerékpárt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #131043 üzenetére
A többség a súlybuzulást marhaságnak tartja, rajtam is röhögött a haverom, de a múltkor lemértük a bringáját és 16kg fölött volt . Egyszerre vettük 2 éve hasonló árban, mindkettő XC. Azért 3-4kg különbség durván érződik ha megemeled. Igaz ő még nem kellett cseréljen semmit rajta, mert csak a városban használja és nem igazán kopik, én közben 4 markolatot, 2 szett gumit, egy nyerget, egy szett kereket, több láncot és egy komplett hajtást tönkretettem . Ebből is látszik a terepezés és a téli bringázás mennyivel jobban strapálja a technikát, mint aki csak városban gurul vele szezonban.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Massmurderer #131039 üzenetére
Sírvanevess . Enyém 15.3 volt gyárilag ha ez megnyugtat, most 12.7. Ma megrendelem az első kereket és picit bütykölök rajta, elvileg jövő héten már 12.3kg körül lesz. Így sem egy pehelysúlyú, mert a karbon merev montik 10 alatt vannak, de ég és föld érzésre a gyári súlyához képest. Az összsúly különbséget főleg akkor érzem, ha felemelem, de a teló és a kerekek környékén minden 100g érződik menet közben is szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #131040 üzenetére
"Hátizsák más történet,az üresen is akadályoz a hűtésben,légzésben,stb. "
Hűtésben akadályozás télen előny, nyáron hátrány, mi?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz s1999xx #131031 üzenetére
Hátizsák más történet,az üresen is akadályoz a hűtésben,légzésben,stb. Ahogy azt itt már mondták,nem mindegy hol is van az a +kiló.
(#131032) Toobee ...
(#131035) ZolkoW...a tudat az más,placebóval nem lehet játszani. Megmosom,megkenem kerékpárom és fogadok meglátszik köridőmön...mert hát nekem az fontos,hogy rendben legyen a vas.
(#131038) s1999xx ...a súlyzózás megint más,abban Runner van otthon.
[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
Rááltam a mérlegre úgy hogy fogtama biciklit 94.7kg .Utána lemértem magamat,80kg .Sirjak vagy nevessek?
-
tacto
aktív tag
Megvettem a Hofer (Aldi) "mühelypumpat", ennyiert gyorssegelyre munkahelyen jo lesz talan, megha nem is mutatja jol az erteket. Majd megy a proba az outival.
Ugyanezen aron van nekik labfujtatos, taposos, vagy mi a terminus, ezt probalta esetleg valaki?
Nem mertem belevagni, de ha esetleg müködik...[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz flash- #131015 üzenetére
én nem vagyok mérvadó ebben, de 1kg szerintem rengeteg. Ha csak a tudat, akkor is De ha rakom odébb a biciklit, és az egyiknél azt mondom, hogy "húbazz, ez mindig ilyen nehéz volt?", mert a könnyebbre már ráállt a szervezetem, akkor az is valami. Volt valami GCN (?) videó, ahol olcsóbb és drágább országútit hasonlítottak össze hegyen, én azt hittem, kevesebb különbség lesz. Meg én -az eddigi tapasztalataimból kiindulva- akkor szoktam bánni, hogy mégsem a könnyebbet vettem, amikor már késő, és látom, hogy az adott alkatrészhalmazból csak irreálisan drágán lehet könnyebbet csinálni
De a súlyadatokat ne vedd szentírásnak, egyik gyártó hazudik, a másik az S-es méretét adja meg, a harmadik más hajtókarral mérte, a negyedik elfelejtete update-elni, stb.. szóval az is lehet, hogy az az egy kiló a valóságban fél..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz Because #131030 üzenetére
mit mondjak, nem hozta meg a kedvet... mármint remélem, ezt leszámítva jó lesz, csak ilyenektől másodszorra biztos nem vásárolok. majd számolj be a többiről is! csapágypálya szerelés, menettapasztalat, stb.
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #131029 üzenetére
Ki az a Tobee?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #131025 üzenetére
Át is írták az árát, csak a print anyagokat gondolom csak ezért nem akarták újra kiküldeni. Mit izzadhattak a marketingesek
-
6030D
őstag
válasz Runner_fxr #131016 üzenetére
Jaaaj, hogy senkinek nem jött át a poén benne... A Caprineom az Xc, az... Falusi országúti!
-
Toobee
veterán
válasz -=RelakS=- #130988 üzenetére
Nekem 8999 Ft-ért hozta az Aldist is a kassza.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Amatőrként nem sokat érzel egy kilóból.Én elmegyek egy hosszabb (100+km) körre és 1,5- 2 kiló testsúllyal könnyebben jövök haza.Persze ennek jó része víz,de akkor is...van 7dl italom,egy kilós körüli nyeregtáskám meg még legalább harmadannyi pumpa,mérő,lámpák.Ha nagyon méred időidet,rövid,minimális felszereléssel megtett körökön,melyeken emelkedők is vannak talán érezheted,de amúgy egy jobb napodon olyan mintha 5 kilóval könnyebb lenne a géped egy rosszabb napodhoz képest...legalábbis nekem.
(#131022) inifini...ez főleg töredezett,sok kigyorsításos menetnél,vagy felfele jön ki igazán.Egyenesben ha felgyorsultál már nem sokat számít,ereszkedni meg éppen jól is jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
Hát minden deka számít, mert nem mindegy mekkora súlyt kell mozgatni. De fontosabb a váz merevsége, hogy jobban át tudd adni a hajtásban az erőt, a rezgést elnyelő képesség a kényelem miatt, pláne a kerék, na az is nagyon fontos. A specit meg élőben kellene megnézni, hogy úgy mennyire zavaró az a díszítés.
-
benfolds
őstag
az a gond, hogy (nálunk legalábbis) tök hamar elkapkodják az ilyen jobb cuccokat, úgyhogy sok idő nem lesz válogatni. én holnap megveszem az aldist, aztán ha esetleg jobbnak tűnik hétfőn a lidlis, akkor visszaviszem.
amúgy kb. egyforma minőség szokott lenni a kettő, a lidlis többnyire egy árnyalattal jobb árazással. lehet, hogy most is csak erről lesz szó.pumpa: régen elég sokat szívtam velük. három-négy éve használok egy lidlis műhelypumpát, számomra tökéletes, de könnyen lehet, hogy egy országútit 8 bárra, tizedbáros pontossággal felpumpálni kevés. én a nyomásmérőjével annyira nem foglalkozom, kb. jó, de inkább csak tájékoztató jellegűnek fogom fel
-
flash-
veterán
ez mennyire éri meg?
Specialized Allez E5 elite Sagan
szerintetek szép ?
nem túl csicsa a felsőcsövön az a szines csík?
az tuti hogy speci váz veri a canyon,cube,stb.(de még meridát is?),legalábbis a sok cikk szerint amit olvastam mind írja hogy az olcsóbb speci gépek is prémium vázasak[ Szerkesztve ]
-
-
Runner_fxr
Ármester
válasz 6030D #131004 üzenetére
Hát azért ezt nem így kell nézni. A caprine bringád gondolom XC gép, azokhoz hasonlítsd, mert egy pro XC 10 kiló alatt van. Ott azért már van különbség súlyban. Persze hasonlíthatod egy 160-at mozgó Enduro-hoz is, de akkor azt is hasonlítsd össze, hogy mennyire jól kezelhetőek terepen. Ott ahol a caprine-el 25-30-nál már halál félelem van, ott Toobee specije 60-al átvágtat vigyorogva.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
szerintetek kb. 1kg diffi a kerékpár súlyából mennyire érződik egy kerékpáron annak aki nem versenyez, de szeretne nyilván lehetőségekhez képestz minél jobban menni,emelkedőn is?
nagyon minimális? mondjuk teszem azt egy HHH emelkedőnél lenne pár százalék különbség? vagy azért több is lehet?300.ezer körül nézek országúti gépeket, és eddig magasan a Canyon Endurance al 6 vezet (M méretben 8.7kg, vagyis 178cm-nél ahol ennél kisebb váz kell még könnyebb is
másik kiszemeltek még a Cube attain race és sl, ezek is kb ennyiért mennek, de ők 9.4kg, és semmi érv mellette hogy miért ne a canyont...
-
Hínár929
tag
válasz Csavargoo8 #130995 üzenetére
Szia!
A haverom is pont ezt keresi, elvileg a hónap végén érkezik a nagykerbe. -
cdl
senior tag
válasz IMIIKE1998 #131011 üzenetére
Panoráma út, Hosszúpályi út.
-
cdl
senior tag
Ha Valaki 100-120000 körül tudna jó állapotú outit, az szólhatna.
Vennék egyet munkába járni.
Azon az útszakaszon annyira elromlottak az utak a télen, hogy sajnálom a Wiliert szétverni a napi ingázással.
555-56-os méret.
Ha tudom, el nem adom 520-as Btwinemet tavaly. -
IMIIKE1998
őstag
válasz 6030D #131007 üzenetére
Most nem nagyon akarok váltani, de valószínűleg egy ilyen vagy egy sportosabb cross lenne az igazi. Nem használok patentpedált, ha váltok akkor is platform lesz, ahhoz meg jobb az egyenes kormány. De újat nem akarok, használtan meg nagyon ritkán árulnak ilyeneket. A régebbi 26-os montikból pedig rengeteg van olcsón(a Magellan-t is 35k-ért vettem). Na meg a 26-os alkatrészek használtan gombokért mennek.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #131006 üzenetére
Na, ha már... akkor az új árat az újjal hasonlítsuk össze. A telód pont másfélszer annyiba kerül, mint a linkelt merev vas villa.
Ha ilyesmiben gondolkodsz, akkor inkább add el az összes bringád és vegyél egy olyasmit, mint a Felt, amit ZolkoW linkelt a napokban. Teszel rá egy Race Kinget, aztán hasíthatsz a térkövön (3,5 bar), meg a környező homokos utakon is (2,5 bar).Toobee: nem feléd irányult a hsz, csak egy gyors példa volt.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz 6030D #131004 üzenetére
Ezt ki mondta... Tobee bringája más kategória, egy ilyen bringához képest nagyon jó a súlya. De én most arról beszéltek, hogy belépő gépeknél azért az 1 kiláért nem érdemes váltani, mert annyival nem lesz gyorsabb, főleg egy monti, de a pénz meg belerakja az ember.
Napfénysüti: RST Gila 100mm, belépő rugós teló.
Zolkow: Az mondjuk meglehet.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #130999 üzenetére
Nekem a Caprine 15 kg mindennel együtt, Toobee Specije meg 14,3 kg. 700 g megér 600e Ft (tippelek) különbséget?
-
ivana
Ármester
válasz IMIIKE1998 #130994 üzenetére
Ez bőven váz súlyban van, 1500g-os vázakat még acélból is csináltak.
ZolkoW: vagy hitenből van...
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz IMIIKE1998 #130994 üzenetére
itt nem stimmelnek az adatok szerintem a 29es acél villám volt 1.2 kiló,elég vastag fallal, igaz, méeetre vágva ez is 1.1 körül lehet injább, és mi az a szöveg az alu-karbonról,mikor ez egy acélvilla? az,h van rajta tárcsafék konzol is, elég kuriózummá teszi ebben a kivitelben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest