- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- potyautas: Öregek napjára
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
-
Integrale
veterán
-
Warpig
aktív tag
-
tboldi
nagyúr
A srác is főleg autópályázik, de az elmondása alapján nálam sokkal durvábban rúgja neki.

Ilyenek miatt terjed a típusutálat. Szétrúgja, aztán a technika a szar.
3F, szarolasz, ésatöbbi..
LPG-vel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Volt egy LPG-s 150 LE verzió a bravos csoportban. Egyszer beszélgettem a sráccal. Csak jókat mondott róla. A fogyasztás talán 5–6 liter volt neki. Karbantartás szempontjából sem volt komolyabb gondja vele.
VL38 elvileg nem reped, de ez megint használatfüggő. Ha sokat pályázol, én az LPG-t se erőltetném. Nekem vegyesen 8-8.5 litert evett, pályán 110 tempomattal 7 liter körül. Ez már remap után. Ha ez sok, TSI kell vagy szívó
De lehet nem olvastam el rendesen miért pont LPG, lusta vagyok visszatekerni sorry
VL38 elvileg nem reped
Talán, feltehetően, esetlegesen meglehet, hogy kicsivel többet bír a páratlan számúaknál.

-
DaFok
tag
Hmmm, ezt nem tudtam.
Igazából nekem ingázásra kell; autopályán mennék sokat, nem 130-cal, de nem is 180-nal. Csak ahol lehet.

Van másik játszós autóm, de azért amit ésszerűen ki lehet hozni belőle, azt ki akarom hozni.Ha a nagyobbik IHI ésszerűbb (olcsóbb) előrelépés, és azt nem reped az LPG esetén sem, akkor lehet, hogy azzal kezdeném elsőre.
Erről mi a véleményetek?
A srác is főleg autópályázik, de az elmondása alapján nálam sokkal durvábban rúgja neki.

Ilyenek miatt terjed a típusutálat. Szétrúgja, aztán a technika a szar.
LPG-vel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Volt egy LPG-s 150 LE verzió a bravos csoportban. Egyszer beszélgettem a sráccal. Csak jókat mondott róla. A fogyasztás talán 5–6 liter volt neki. Karbantartás szempontjából sem volt komolyabb gondja vele.
VL38 elvileg nem reped, de ez megint használatfüggő. Ha sokat pályázol, én az LPG-t se erőltetném. Nekem vegyesen 8-8.5 litert evett, pályán 110 tempomattal 7 liter körül. Ez már remap után. Ha ez sok, TSI kell vagy szívó
De lehet nem olvastam el rendesen miért pont LPG, lusta vagyok visszatekerni sorry
-
Bici
félisten
Srácnak a VL37/39 lehet fent, ha stage 1 "csak" 140 LE, de azért a 3. szettet nyúzni 170 alatt
Amennyit elköltött abból rég 1446 lehetne + normális leömlő alatta. Reped az IHI, de ott a vezetési stílusra inkább kíváncsi lennék, főleg, ha csak napi használós az autó. A Bravónk VL38, 310k km, 180-85 LE és tudtommal a 2. turbó van rajta (persze szétszedni nem merem, mert akkor arra is kerülne egy 1446
), a leömlő meg már a nem repedős fajta. Giun VL39 van amit minél előbb cserélek 1446-ra, mert borzalom a Bravo után a teljesítménye
VL-VL csere p&p, otthon se lehetetlen, akkor írni se kell, csak nem jön ki a plusz teljesítmény 37/39->36/38 csere esetén.
1446/TD04 esetén azért már másba is bele kell nyúlni (injektorok, kati/dp), nemcsak lecsavarozod a turbót és feldobod a másikat.Hmmm, ezt nem tudtam.
Igazából nekem ingázásra kell; autopályán mennék sokat, nem 130-cal, de nem is 180-nal. Csak ahol lehet.

Van másik játszós autóm, de azért amit ésszerűen ki lehet hozni belőle, azt ki akarom hozni.Ha a nagyobbik IHI ésszerűbb (olcsóbb) előrelépés, és azt nem reped az LPG esetén sem, akkor lehet, hogy azzal kezdeném elsőre.
Erről mi a véleményetek?

-
hobizoli
nagyúr
Srácnak a VL37/39 lehet fent, ha stage 1 "csak" 140 LE, de azért a 3. szettet nyúzni 170 alatt
Amennyit elköltött abból rég 1446 lehetne + normális leömlő alatta. Reped az IHI, de ott a vezetési stílusra inkább kíváncsi lennék, főleg, ha csak napi használós az autó. A Bravónk VL38, 310k km, 180-85 LE és tudtommal a 2. turbó van rajta (persze szétszedni nem merem, mert akkor arra is kerülne egy 1446
), a leömlő meg már a nem repedős fajta. Giun VL39 van amit minél előbb cserélek 1446-ra, mert borzalom a Bravo után a teljesítménye
VL-VL csere p&p, otthon se lehetetlen, akkor írni se kell, csak nem jön ki a plusz teljesítmény 37/39->36/38 csere esetén.
1446/TD04 esetén azért már másba is bele kell nyúlni (injektorok, kati/dp), nemcsak lecsavarozod a turbót és feldobod a másikat.intercooler-l is lehet a teljesitmenyt novelni, nyomas emeles nelkul is
pV=nRT -
DaFok
tag
Sziasztok!
Az 1.4 T-Jet 120 lovas verzióján agyalok továbbra is, egyelőre Bravo-ban.
Az edzőteremben egyik srácnak Stage1 tuninggal 140-145 LE-re van húzva és LPG-re van alakítva, és neki már a 3. szett IHI turbo+leömlő van az autón 170ezer km alatt.Az ötlet megtetszett, de a túl magas kipufogógáz hő nem annyira tetszik.
Mennyire hülyeség a nagyobb Garrett turbóra és az erősebbik leömlőre cserélni a gyárit? Anyagilag gondolom húzós. Van evvel valakinek tapasztalata? Esetleg szakmai véleménye?Köszi szépen!
DaFok (#17287): Köszi!

1446/TD04 esetén azért már másba is bele kell nyúlni (injektorok, kati/dp), nemcsak lecsavarozod a turbót és feldobod a másikat. -
Bici
félisten
Köszi szépen mindenkinek!
Feltétlenül valami profi LPG-s céget keresek majd.

És nekiállok addig is bontókban nézegetni. -
tboldi
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
LPG-bol ~15-20%-l tobbet kell etetni, mint benzinnel, es akkor hidegebb lesz az egese
azert magasabb az EGT-je, mert el van szegenyitve a keverek, es oxigen tobblet van
kulonben a 105-s oktanszamaval sokkal jobban is menne, mint a benzinnel -
Bici
félisten
neki már a 3. szett IHI turbo+leömlő van az autón 170ezer km alatt
Mit művel azzal a szegény autóval?
Egyébként én is ezt tervezem hosszútávon a MiTómmal, csak én 155 póniról indulok az IHI VL38-cal és a hegyesebb vezérműtengelyekkel, a leömlője pedig gyárilag a jobbik fajta. Per pillanat 179,8 pacinál tart ezekkel a módosításokkal, egy GT1446-tal és nagyobb injektorokkal kb. 210 ló és 310 Nm lenne várható.
Hülyeségnem nem hülyeség, csak kérdés, hogy hajlandó vagy-e vállalni anyagilag.

Gyári új leömlő ennyi (volt), bontott meg mikor mennyi. Az átalakításhoz szükséges egyéb dolgokat meg lehet venni szettben, ezen felül még kell találni egy tunert, aki hajlandó hozzáigazítani a motorvezérlőt is, és nem csak konzerv remapokat használ.Az LPG magasabb hőmérsékleten ég elvileg, és autópályázik vele - gondolom, nem 130-cal.
Köszi a tippet, szép összeg.

-
tboldi
nagyúr
Sziasztok!
Az edzőteremben egyik srácnak Stage1 tuninggal 140-145 LE-re van húzva és LPG-re van alakítva, és neki már a 3. szett IHI turbo+leömlő van az autón 170ezer km alatt.Az ötlet megtetszett, de a túl magas kipufogógáz hő nem annyira tetszik.
Mennyire hülyeség a nagyobb Garrett turbóra és az erősebbik leömlőre cserélni a gyárit? Anyagilag gondolom húzós. Van evvel valakinek tapasztalata? Esetleg szakmai véleménye?Köszi szépen!

neki már a 3. szett IHI turbo+leömlő van az autón 170ezer km alatt
Mit művel azzal a szegény autóval?
Egyébként én is ezt tervezem hosszútávon a MiTómmal, csak én 155 póniról indulok az IHI VL38-cal és a hegyesebb vezérműtengelyekkel, a leömlője pedig gyárilag a jobbik fajta. Per pillanat 179,8 pacinál tart ezekkel a módosításokkal, egy GT1446-tal és nagyobb injektorokkal kb. 210 ló és 310 Nm lenne várható.
Hülyeségnem nem hülyeség, csak kérdés, hogy hajlandó vagy-e vállalni anyagilag.

Gyári új leömlő ennyi (volt), bontott meg mikor mennyi. Az átalakításhoz szükséges egyéb dolgokat meg lehet venni szettben, ezen felül még kell találni egy tunert, aki hajlandó hozzáigazítani a motorvezérlőt is, és nem csak konzerv remapokat használ. -
cappa72
nagyúr
Igen. Lehet, hogy csak az érintkezőket kell kicsit polírozni, megmozgatni, és jó lesz.
Ha nem, akkor akku csere.
Elsőre mindenképp a mechanikai ellenőrzés javasolt. -
Bici
félisten
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
1.4-es Giulietta ma check engine hibát dobott, start-stop és dna nem müxik. Nem vettem észre változást az autó viselkedésben. Nincs kiolvasóm, de rákeresve az aksi gyengülését hozza erre a kettős problémára első körben. Volt már másnak ilyen gondja esetleg?
Köszi!
W. -
hobizoli
nagyúr
Sziasztok!

az "a" megoldas
-
Bici
félisten
Sziasztok!

-
molnarpeter
nagyúr
Meg tudja nekem valaki mondani,hogy milyen kerékcsavarok kellenek a Ti felnikhez?
Most lettek teljesen felújítva és nem szép a rozsdás csavarok látványa.
Mielőtt valaki írná a gumit.Tudom. Ezekkel a tipusú Kínai gumikkal vettem és vadi újak.
Már nézelődök új normális minőségű gumik után,de nem elsődleges most.
Infó másoknak,hogy ne járjanak úgy mint én. Az utángyártott felniközép kupakokat ,hiába hirdetik a megfelelő méretűnek,egyik sem méretpontos.
Ez már a második szett és ezek is lötyögnek
,pedig mind a belső-külső méretek stimmelnek. Le is mértem őket.
Sajnos kizárólag az eredeti original jó csak,amit mindenhol aranyárban mérnek.Tegyél kupakot a csavarok fejére

Közép: tekerni kell rá cellulóz, amíg megszűnik a lötyögés
Gummedlit én lekoptatnám, ha már van. -
Zadia
őstag
Meg tudja nekem valaki mondani,hogy milyen kerékcsavarok kellenek a Ti felnikhez?
Most lettek teljesen felújítva és nem szép a rozsdás csavarok látványa.
Mielőtt valaki írná a gumit.Tudom. Ezekkel a tipusú Kínai gumikkal vettem és vadi újak.
Már nézelődök új normális minőségű gumik után,de nem elsődleges most.
Infó másoknak,hogy ne járjanak úgy mint én. Az utángyártott felniközép kupakokat ,hiába hirdetik a megfelelő méretűnek,egyik sem méretpontos.
Sajnos kizárólag az eredeti original jó csak,amit mindenhol aranyárban mérnek. -
Zadia
őstag
-
tboldi
nagyúr
-
palfitom
félisten
-
cappa72
nagyúr
-
gipsztigris
addikt
-
Zadia
őstag
Meglett az új szerelmem.
-
DaFok
tag
Rozsda elég alattomos és nehéz jó szakit találni, aki rendesen meg is csinálja. Sokat láttam Bravos és Focusos csoportban, hogy visszajött ugyanott 1-2 éven belül.
Bravonál még van a digit klíma, ami 6 számjegyű javítás, illetve turbó és leömlő páros T-jetnél.
Ha most kellene kocsit vennem, és lenne keret egy szép 2014 utáni Giura, biztos, hogy azt vennék megint. Ha "csak" Bravora telik, akkor azt.
Mindkettőben vannak apró hülyeségek, beltérben és műszakilag is, amik miatt szidom őket. Bravonál egy trapéz csere 3 csavar / oldal, Giunál 30, mert minden is útban van
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, hátha találkozott már valaki ilyen problémával, és tud újat írni ami nem lett ellenőrizve:
Fiat Stilo 1.6 16v - igen, az ecu főzős változat. Hibajelenség, ronda alapjárat, menet közben ha kuplungot benyomom akkor leáll, nem áll be alapjáratba. Az ecu már az előző tulajnál is le volt dobva a motorról, nem tudom előtte mennyit volt főzve. Belenézve megkíméltnek látszanak a forrasztások. Elvégzett javítások-ellenőrzések az autón a probléma megoldása érdekében:
- fals levegő szívás
- üzemanyag ellátás ellenőrzése
- gyújtó trafók és gyertyák cseréje
- szenzorok cseréje amik szoba jöhetnek - map, holtponti jeladó..
- fojtószelep csere
- hengerek kompresszió ellenőrzése
- hátsó lambdaszonda csere
- gumi csövek épségének ellenőrzése, és átjárhatóság ellenőrzése
Remélem nem hagytam ki semmit. Hidegre-melegre nem változik a hiba, a leállás nem mindig történik, küzd az alapjárat megtartásáért, de sokszor úgy áll le, mintha kulccsal leállítanám. A neten fellelhető dolgok ellenőrizve lettek, jelenleg a motor lett szétdöntve egy esetleges probléma után kutakodva, és persze akkor már néhány dolog cserélve lesz benne. Ha esetleg a motor javítás után nem javul a dolog, akkor ecu ellenőrzés lesz, mert nagyon nincs több opció amit tudnánk ellenőrizni. Egyébként gázadásra jól reagál nem fullad, teljesítménnyel sincs probléma. Alapjáratnál olyan, mintha gyújtás kimaradás miatt rángatna. Ha valakinek van még ezeken kívül valami ötlete, vagy találkozott már ilyen problémával és sikerült megoldani, ne tartsa magában!
Köszönöm!szerk: hibakód nincs!
-
tboldi
nagyúr
-
pepucs
tag
Kevés gyári olajmennyiség, alulméretezett csapágyak és hőterhelés elsősorban.
Amúgy amikor rendben van, akkor tök jó használni. A rüki is ferdefogazású és szinkronizált, azaz nem vinnyog és mindig beveszi elsőre. Egy 4H-Tech short shifterrel és a bowden végét egy faudi fejre kicserélve a kapcsolási érzete is remek.

A 4H short shiftert berakattam de nem tudtam h lehet tovabb pimpelni
-
Integrale
veterán
Bravo és Giulietta között nem kérdés szerintem. Utóbbi igényesebb, jobb autó.
-
Bici
félisten
Nekem C635 a giu és M32 a bravo, mindkettőnél bal fent van a rückverc. 2010 után szerelték a bravot C635-tel, de szerintem semmivel sem nagyobb teher egy M32. Olajat kell benne rendszeresen cserélni, ha lehal, jól rendbe rakni, aztán mehet tovább évekig. C635-nek az 1-2. fokozat szokott bajos lenni, ott komplett váltócsere a megoldás, árban kb ott vagy mint az M32 felújítással.
Bravot 3 éve vettem, tuti, hogy felújították a váltóját valamikor, de nem tudni, hány km-rel ezelőtt csinálták. Tettem bele lassan 50 ezret hiba nélkül.
Köszi!
Még nézem a Grande Punto-kat is, sőt Giulietta-kat is, de a Bravo jobban tetszik.
Úgyis az fogja eldönteni, hogy melyikből találok rozsdamenteset. A Giulietta hátsó futóművét gondolom olcsóbb rendbetenni, mint pl. két küszöbcsere bármelyikben. -
hobizoli
nagyúr
is-is
tobb olaj is kell bele, meg molibden-diszulfid adalek sem art, ami jobb siklasi tulajdonsagot ad minden mozgo alaktresznek
meg az olaj eleve nem orokelet + 2nap benne
amikor mar hangja van, akkor mar mind1...
-
tboldi
nagyúr
Kevés gyári olajmennyiség, alulméretezett csapágyak és hőterhelés elsősorban.
Amúgy amikor rendben van, akkor tök jó használni. A rüki is ferdefogazású és szinkronizált, azaz nem vinnyog és mindig beveszi elsőre. Egy 4H-Tech short shifterrel és a bowden végét egy faudi fejre kicserélve a kapcsolási érzete is remek.

-
Márk
senior tag
Nekem C635 a giu és M32 a bravo, mindkettőnél bal fent van a rückverc. 2010 után szerelték a bravot C635-tel, de szerintem semmivel sem nagyobb teher egy M32. Olajat kell benne rendszeresen cserélni, ha lehal, jól rendbe rakni, aztán mehet tovább évekig. C635-nek az 1-2. fokozat szokott bajos lenni, ott komplett váltócsere a megoldás, árban kb ott vagy mint az M32 felújítással.
Bravot 3 éve vettem, tuti, hogy felújították a váltóját valamikor, de nem tudni, hány km-rel ezelőtt csinálták. Tettem bele lassan 50 ezret hiba nélkül.
Ezek az M32 váltók az olajcsere elmaradása, vagy a szimplán szar konstrukció miatt halnak le?
-
DaFok
tag
Köszi az infót!

Én is így tudtam, de a hahu-s hírdetések közt van olyan, ami elvileg EU5-ös a kiírás és az évjárat szerint is, de a képeken látszik, hogy M32 van benne. (hátramenet az 1-es mellett van).
Ezek szerint vagy elírás, vagy cserélt váltóhomb, vagy korábbi gyártás és sokkal későbbi forgalomba helyezés.
Ezek szerint ezt is meg kell majd nézetni átvizsgáláskor.
-
Bici
félisten
Köszi az infót!

Én is így tudtam, de a hahu-s hírdetések közt van olyan, ami elvileg EU5-ös a kiírás és az évjárat szerint is, de a képeken látszik, hogy M32 van benne. (hátramenet az 1-es mellett van).
Ezek szerint vagy elírás, vagy cserélt váltóhomb, vagy korábbi gyártás és sokkal későbbi forgalomba helyezés.
Ezek szerint ezt is meg kell majd nézetni átvizsgáláskor.
-
tboldi
nagyúr
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Bravo II-nél 120 lovas T-Jet esetén mi a szabály, melyekben van a jobb Fiat váltó, és melyikben a régebbi Opel M32?
Az AI évszámokat mondott, de a hahu-s képek ennek ellentmondanak (máshol van a rüki).Köszi!
-
pepucs
tag
Szerintetek ezek alapján, valós lehet hogy hengerfej tömítés probléma? 1.4 multiair
- Nem fogy a hűtővíz, nem habosodik, szép rózsaszín, az autó fixen 90C -os soha nem melegedett, fűtés is tökéletes
- Olaj nem fogy, nincs dzsuva
- Radiátor irányába vízcső hosszabb út után vagy nagy tempó esetén felkeményedik, benyomható de nehezen, hidegen másnapra újra puha
- 560km-es utat gond nélkül megtettünkBalkáni 2000km út előtt jelezte egy szervíz, hogy nagyon pici buborékok jelennek meg a kiegyenlítőmben kb mint egy ásványvízes palack vízszintjének a tetején. Co2 tesztet végeztek, nekik pozitív lett, mondta a srác hogy azonnal lufit fúj a motor a hűtőcsőből.
Vásároltam CO2 tesztet -> [kép] -> üzemmeleg motornál ~2-3p ig alapjárat és 3-4000res fordulat után (alapból elvileg 1p után le kell venni megnézni, de 1 percnél még simán sötétkék volt)

Leállítottuk a motort és miközben beszélgettünk a leállított motor mellett, elkezdett zöldülni a folyadék ami pedig dízel motor esetén jelezne teljesen pozitívat.
Így a balkáni túrára kölcsön autóval megyek, viszont szeptemberben még lenne 1300km-em vele.Kaptam egy tippet, hogy a világos kék aztán világos zöld szín ilyen esetben levegősödést jelenthet nem pedig hengerfej tömítést
-
erik365
senior tag
Felújítás óta belement a kuplungba már 1000km nem is tudtam, hogy ez tud ilyen finoman működni. Eddig úgy néz kis sikerült a főtengely szimeringet is szépen megpasztáznom, hogy nem enged. (szerintem elég érdekes megoldás, bár én nem vagyok autószerelő)
A váltó nem is tudtam, hogy tud ilyen könnyen kapcsolható lenni, 160-nal vettem akkor már volt hangja a régi váltónak, és a kettest akadozva vette. A feleségem szerint egy új autó lett. Hétvégén lefújtam a két küszöböt, amit a festő elcseszett 4 éve, igaz előkészületre elment 5 napom. 2k epoxy, gitt, csiszolás, szórógitt, csiszolás, bázis, lakk 2 sorban. Közben vettem hozzá egy új kompresszort, hogy legyen mivel festeni, meg egy új pisztolyt, ha megvan a polír majd teszek fel képeket, milyen lett a házibarkács fényezés.
Itt most ráfordított összegben, közben GTK lett az autó, szóval letettem arról, hogy veszek majd egy régi Tipot játszani, ez 16 éves ha cserélem marad majd projekt autónak.
-
pepucs
tag
Szerintetek ezek alapján, valós lehet hogy hengerfej tömítés probléma? 1.4 multiair
- Nem fogy a hűtővíz, nem habosodik, szép rózsaszín, az autó fixen 90C -os soha nem melegedett, fűtés is tökéletes
- Olaj nem fogy, nincs dzsuva
- Radiátor irányába vízcső hosszabb út után vagy nagy tempó esetén felkeményedik, benyomható de nehezen, hidegen másnapra újra puha
- 560km-es utat gond nélkül megtettünkBalkáni 2000km út előtt jelezte egy szervíz, hogy nagyon pici buborékok jelennek meg a kiegyenlítőmben kb mint egy ásványvízes palack vízszintjének a tetején. Co2 tesztet végeztek, nekik pozitív lett, mondta a srác hogy azonnal lufit fúj a motor a hűtőcsőből.
Vásároltam CO2 tesztet -> [kép] -> üzemmeleg motornál ~2-3p ig alapjárat és 3-4000res fordulat után (alapból elvileg 1p után le kell venni megnézni, de 1 percnél még simán sötétkék volt)

Leállítottuk a motort és miközben beszélgettünk a leállított motor mellett, elkezdett zöldülni a folyadék ami pedig dízel motor esetén jelezne teljesen pozitívat.
Így a balkáni túrára kölcsön autóval megyek, viszont szeptemberben még lenne 1300km-em vele. -
Bici
félisten
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata azzal, hogy a faceliftes 1.6 dízel Tipo kombi Cross autópályán mennyire hangos? Esetleg valamivel hasonlítva?
2018-as Peugeot 308 és K Astra után jönne, és kiváncsi vagyok.Köszi!
-
tboldi
nagyúr
Jobbosra Zsolték azt mondták, hogy az jó még.
Gipsztigrisékkel személyesen is fogok találkozni hengerfej ügyben ha szerdán a CO2 teszt a kiegyenlítőn elszíneződik.Decemberben vettem a Giuliettát, a piacon 3m alatt elérhető legszebb állapotú multiair verziója volt (tényleg sokat megnéztem és ez konkrétan jobb állapotban volt mint a többi), és idáig 1,4m Ft-om ment rá
Hopp egy nyelestengely, hopp egy repedt leömlő, hopp egy klíma kuplung, százas a motortartó bakra, százasok ide-oda
Ez ilyen. Egy nyamvadt Honda Jazz-re is el lehet verni ennyit, és még csak meg sem mosolyogtat.

-
tboldi
nagyúr
Nem is tudtam, hogy a MultiAir leömlő is reped

Ez nekem is új infó.
És csak úgy eszembe jutott a repedésről, hogy az köztudott, hogy az IHI VL36 és VL38 turbók tulajdonképp egyformák, de állítólag a 38 kicsit másabb öntvényből van, emiatt kevésbé hajlamos a repedésre a wastegate mellett. De ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom.
-
pepucs
tag

Azt pont D.Z. -ék cserélték, az se volt olcsó buli.
-
molnarpeter
nagyúr
Jobbosra Zsolték azt mondták, hogy az jó még.
Gipsztigrisékkel személyesen is fogok találkozni hengerfej ügyben ha szerdán a CO2 teszt a kiegyenlítőn elszíneződik.Decemberben vettem a Giuliettát, a piacon 3m alatt elérhető legszebb állapotú multiair verziója volt (tényleg sokat megnéztem és ez konkrétan jobb állapotban volt mint a többi), és idáig 1,4m Ft-om ment rá
Hopp egy nyelestengely, hopp egy repedt leömlő, hopp egy klíma kuplung, százas a motortartó bakra, százasok ide-oda

-
pepucs
tag
Miért csak a balos? mi van a jobb oldallal? mi pl: nem tudtuk behatárolni , hogy melyik a sz@r, kb egyformán mozgott, lötyögött mindkettő.
Lehet a jobbos rázza , kivül vagy belül, a kerekeket megcserélheted esetleg a hátsóval, hátha a görgözés nem lett 100-as.
Elöbb-utóbb erre jár majd gipsztigris, biztos neki is lesz valami ötlete.Jobbosra Zsolték azt mondták, hogy az jó még.
-
aphra2
senior tag
Baloldali féltengely cserével ( SKF 81k + munkadíj ) később továbbra is így: VIDEÓ rázza a kormányt. Egyenesen 100-120 között, emelkedőn tempomattal a legrosszabb.
Fura, hogy amint adok neki egy kis kormányszöget azonnal szinte abbahagyja. (felnik frissen görgőzve)
Mi okozhat még ilyet?

(zenéért bocsi, én csak túsz voltam)
Miért csak a balos? mi van a jobb oldallal? mi pl: nem tudtuk behatárolni , hogy melyik a sz@r, kb egyformán mozgott, lötyögött mindkettő.
Lehet a jobbos rázza , kivül vagy belül, a kerekeket megcserélheted esetleg a hátsóval, hátha a görgözés nem lett 100-as.
Elöbb-utóbb erre jár majd gipsztigris, biztos neki is lesz valami ötlete. -
pepucs
tag
150 lovas T-jethez nem akartunk utángyártott cuccokat, hogy majd 30-40-50 ezer után megint szedjük szét, tudva hogy gyenge pont a féltengely, és megy évi 20 ezer km felett, és használva is van a sport gomb.
A gyári szerelés kibirt kb pont 200 ezer kilométer, cseréltük gyárira, és remélhetőleg ez az autóval együtt megy a bontóba.
Utángyártottból nyilván olcsóbb, csak példa volt , hogy a 200k nem elrugaszkodott szám, ki miben gondolkodik.
Másik autóba én is utángyártott féltengelycsuklót vettem, de a T -jetbe nem mertünk.Baloldali féltengely cserével ( SKF 81k + munkadíj ) később továbbra is így: VIDEÓ rázza a kormányt. Egyenesen 100-120 között, emelkedőn tempomattal a legrosszabb.
Fura, hogy amint adok neki egy kis kormányszöget azonnal szinte abbahagyja. (felnik frissen görgőzve)
Mi okozhat még ilyet?

(zenéért bocsi, én csak túsz voltam)
-
aphra2
senior tag
150 lovas T-jethez nem akartunk utángyártott cuccokat, hogy majd 30-40-50 ezer után megint szedjük szét, tudva hogy gyenge pont a féltengely, és megy évi 20 ezer km felett, és használva is van a sport gomb.
A gyári szerelés kibirt kb pont 200 ezer kilométer, cseréltük gyárira, és remélhetőleg ez az autóval együtt megy a bontóba.
Utángyártottból nyilván olcsóbb, csak példa volt , hogy a 200k nem elrugaszkodott szám, ki miben gondolkodik.
Másik autóba én is utángyártott féltengelycsuklót vettem, de a T -jetbe nem mertünk. -
erik365
senior tag
Nem tudom , hogy a 635 és az M32 között van-e difi a féltengelyben, de 2--3 éve igaz gyári cuccokkal(M32-höz) simán belenyalt a 200k-ba a vége, 2 féltengely, 1 szimering, 1 csillag, + a váltóolaj, ez csak anyagköltség, mert magunknak csináltuk.
Szerk: jobb oldal féltengely, bal oldal csak kehely része.Tavaly a hosszú féltengely 38 volt, a rövid meg valami 30. (komplett)
-
aphra2
senior tag
Nem tudom , hogy a 635 és az M32 között van-e difi a féltengelyben, de 2--3 éve igaz gyári cuccokkal(M32-höz) simán belenyalt a 200k-ba a vége, 2 féltengely, 1 szimering, 1 csillag, + a váltóolaj, ez csak anyagköltség, mert magunknak csináltuk.
Szerk: jobb oldal féltengely, bal oldal csak kehely része. -
molnarpeter
nagyúr
-
mötálhed
tag
Előző autómnál is annyiért cserélte a szerelő, igaz az Suzuki volt így simán valid lehet. Ismerős szerelő lehet olcsóbban kihozza.
-
erik365
senior tag
Giuliettánál ( 2011 1.4 multiair) mi okozhatja, hogy 90-140 között rázza a kormányt meg a kasztnit? ( VIDEO1 VIDEO2 )
Főleg gyorsításkor de tempomat 110-nél is rázza. Nincs ropogás se csattogás, semmi rendellenes zaj, fékezéskor is minden oké, ahogy a 90-140 tartományból kikerülök kisimul.
A felniket frissen görgőztettem, gumikban 3000km van és nem kínai, motortartó bak frissen cserélve.Van valami típus sajátosság ami elfárad és ezt okozza?
Szerintem azért a 200k erős a féltengely cserére, bár nem tudom c635-ös váltóhoz mennyi a két féltengely. De meglepne, ha 100nál több lenne az anyagköltség.
-
ParmaBoy
aktív tag
-
pepucs
tag
Giuliettánál ( 2011 1.4 multiair) mi okozhatja, hogy 90-140 között rázza a kormányt meg a kasztnit? ( VIDEO1 VIDEO2 )
Főleg gyorsításkor de tempomat 110-nél is rázza. Nincs ropogás se csattogás, semmi rendellenes zaj, fékezéskor is minden oké, ahogy a 90-140 tartományból kikerülök kisimul.
A felniket frissen görgőztettem, gumikban 3000km van és nem kínai, motortartó bak frissen cserélve.Van valami típus sajátosság ami elfárad és ezt okozza?
Korábbi posztok alapján ha jól sejtem akkor ez egy ismert és legalább 200k-s féltengely csere?
-
pepucs
tag
-
Tothgera30
veterán
-
Márk
senior tag
Sziasztok.
Kedves édesanyám/édesapám kifundálta hogy ha fater elmegy nyugdíjba, akkor ne a J Astra kombi legyen mozgatva, kellene egy kicsi autó. Tehát mutert ismerve, az alábbi kritériumok fogalmazódtak meg.
-Piros, vagy valami színes
-Klíma
-100 ezer km alatt
-Napi 2x3-5km használat
-2012 vagy fiatalabb
-Kicsi, szívó benzines
-Doboz alak, vagy magasan üljön
-Cca. 1-1,5m keret, ez rugalmas lehetEzt a piros Pandát nézegeti. Mennyire lehet jó számára?
Csak nekem tűnik gyanúsan olcsónak, vagy ezek tényleg ennyiért mennek?
-
Tothgera30
veterán
Sziasztok.
Kedves édesanyám/édesapám kifundálta hogy ha fater elmegy nyugdíjba, akkor ne a J Astra kombi legyen mozgatva, kellene egy kicsi autó. Tehát mutert ismerve, az alábbi kritériumok fogalmazódtak meg.
-Piros, vagy valami színes
-Klíma
-100 ezer km alatt
-Napi 2x3-5km használat
-2012 vagy fiatalabb
-Kicsi, szívó benzines
-Doboz alak, vagy magasan üljön
-Cca. 1-1,5m keret, ez rugalmas lehetEzt a piros Pandát nézegeti. Mennyire lehet jó számára?
-
molnarpeter
nagyúr
Jó lenne axial&radiál lógást mérni, hátha még határon innen van.
-
gipsztigris
addikt
Amelyik olcsóbb! Mindkettő kínai hulladék.
Alapszabály, hogy ingyen ebéd nincsen!
60 ezerért komplett turbó milyen lehet, amikor egy valamirevaló középrész is többe kerül? De persze, ettől még lehet, hogy néhány tízezret el tudsz vele menni nagyobb gond nélkül. -
tboldi
nagyúr
-
erik365
senior tag
-
tboldi
nagyúr
Nem lehet, hogy csak az olajszeparátorból érkező olajat látod? 🤔
-
erik365
senior tag
Meglévő tuning életben tartása olcsón
.
Most újítottam fel a kuplungot, kettőstömegűt, váltót, első futóművet.
Ma mikor pakolom össze nézem áll az olaj az alsó turbócsőben.
Nincs most humorérzékem még 500 ezer után vennem egy gyári drága turbót. -
tboldi
nagyúr
-
erik365
senior tag
-
tboldi
nagyúr
Ez a porvédős fajta jópofa, traktoron be tudnak rohadni a faudik néha
(kis extra zsír lehet nem árt)Ami azt illeti, már kész.

Fehér lítiumos zsírt használtam, mert víz- és hőálló. Sajnos a hosszabb szárú faudin nincs porvédő, de ha sikerül vennem esetleg olyat valahol, gondolom, át lehet tenni.
-
molnarpeter
nagyúr
Az én képemen takarásban van, de netes képek alapján menetes a vége a bowdennek, simán lecsavarozható róla a műanyagperselyes rész. Még nem tudom, milyen méretű az a menet, de mivel a short shifterbe is úgy van belecsavarozva egy kis gömbfej, akár az alábbira is cserélhetném (amennyiben elég hosszú), és talán még a kapcsolási érzet is közvetlenebb lenne.

1:1 ugyanolyan véget nem találtam, legfeljebb egy komplett bowdenről lehetne áttenni.Ez a porvédős fajta jópofa, traktoron be tudnak rohadni a faudik néha
(kis extra zsír lehet nem árt) -
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
Jó lesz, valóban szabvány M6x1-es menet van a bowden végén, és a kiválasztókarba tekert gömbfej is az, menetfésű hiányában egy hlf csavarral teszteltem. Szóval nyugodtan rendelhetem.

-
tboldi
nagyúr
Hmm... 🤔
Nemsokára kiveszem a short shiftert meg a bowden végét és megvizslatom közelebbről. Ha úgy tűnik, hogy passzolna, akkor rendelem is hétfőre.
-
tboldi
nagyúr
-
erik365
senior tag
-
tboldi
nagyúr
Hali!
Köszi! Nem feltétlenül a legolcsóbb megoldást keresem, hanem a leggyorsabbat, így kiesik az Ali. A hét folyamán meg akarom csinálni.
-
aphra2
senior tag
Az én képemen takarásban van, de netes képek alapján menetes a vége a bowdennek, simán lecsavarozható róla a műanyagperselyes rész. Még nem tudom, milyen méretű az a menet, de mivel a short shifterbe is úgy van belecsavarozva egy kis gömbfej, akár az alábbira is cserélhetném (amennyiben elég hosszú), és talán még a kapcsolási érzet is közvetlenebb lenne.

1:1 ugyanolyan véget nem találtam, legfeljebb egy komplett bowdenről lehetne áttenni.Szia!
Az aliexpress árul ilyesmit, igaz ez grande, de sztem szemre ugyanaz, és ha rákeresel utána feldobb sokféle fajtát, van 10 és 12 mm -es gömbfejre való.
[link] -
tboldi
nagyúr
Ja, hogy úgy!

••••••••••••••••••
Más: Tudja esetleg valaki, hogy ez a fekete műanyagpersely a váltókar függőleges mozgásáért felelős bowdenjének a végén cserélhető-e külön, vagy muszáj az egészet?
A short shifterre rápattintott belső része okés, feszesen tart, de a bowden végén lévő fémgyűrűben eléggé mocorog.

1:1 ugyanolyan véget nem találtam, legfeljebb egy komplett bowdenről lehetne áttenni. -
tboldi
nagyúr
Ja, hogy úgy!

••••••••••••••••••
Más: Tudja esetleg valaki, hogy ez a fekete műanyagpersely a váltókar függőleges mozgásáért felelős bowdenjének a végén cserélhető-e külön, vagy muszáj az egészet?
A short shifterre rápattintott belső része okés, feszesen tart, de a bowden végén lévő fémgyűrűben eléggé mocorog.
-
cappa72
nagyúr
Maga az egész infócsomag hiányzott nekem.
"Illetve amit az elmúlt napokban tudtam meg, az ablaktörlőmotor tengelye és a hátsó szélvédő közti gumi miatt szeretnek beázni a csomagtartóba, pótkeréküregbe." -
tboldi
nagyúr
-
cappa72
nagyúr
Szereztem egy ilyen továbbfejlesztett, Giuliettához való gumit a hátsó ablaktörlőhöz. Ennek is 24 mm a legkisebb külső, üvegen átmenő átmérője, mint a MiTóhoz/Grande Puntóhoz valónak, úgyhogy nem látom akadályát, hogy ne lehessen beszerelni. Viszont már kész a régi fajtával, és egyelőre nem akarom újra szétszedni.

Köszi, felírtam a listára.
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
Pont ezekben az években volt szinkronbajos a C635-ös váltó, valamikor 2012 nyarán jött a javított verzió, de jobb lenne egy 2013-as, az a biztos.

Illetve amit az elmúlt napokban tudtam meg, az ablaktörlőmotor tengelye és a hátsó szélvédő közti gumi miatt szeretnek beázni a csomagtartóba, pótkeréküregbe. Még frissítették is a dizájnt szépen, csendben Alfáék (felül új, alul régi). Érdemes csekkolni vásárlás előtt, illetve ha megvan az autó, akkor preventíve kicserélni.
Szereztem egy ilyen továbbfejlesztett, Giuliettához való gumit a hátsó ablaktörlőhöz. Ennek is 24 mm a legkisebb külső, üvegen átmenő átmérője, mint a MiTóhoz/Grande Puntóhoz valónak, úgyhogy nem látom akadályát, hogy ne lehessen beszerelni. Viszont már kész a régi fajtával, és egyelőre nem akarom újra szétszedni.

-
Sinu
senior tag
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
Mi történik ha nem száraz a korom?
Mostanában azt vettem észre, hogy 1.9 jtd GP-m eléggé kormol nagyobb gázadáskor és hosszabb autópályás utak után olajpöttyös a lökhárító is.... és persze nem csontszáraz a kipufogó belseje.
Nem túlságosan örülök neki, volt nemrég egy cooler cső széteséses bulim, ami után még jó pár km-t kellett mennem alapjáraton, hogy elérjek a célig...Ha nem száraz*, az jelentheti azt, hogy szórja az olajat a turbó. Nem jó ómen.
*miután a hidegindításkori párakicsapódás felszáradt
-
akooos
veterán
Mi történik ha nem száraz a korom?
Mostanában azt vettem észre, hogy 1.9 jtd GP-m eléggé kormol nagyobb gázadáskor és hosszabb autópályás utak után olajpöttyös a lökhárító is.... és persze nem csontszáraz a kipufogó belseje.
Nem túlságosan örülök neki, volt nemrég egy cooler cső széteséses bulim, ami után még jó pár km-t kellett mennem alapjáraton, hogy elérjek a célig... -
tboldi
nagyúr
Azt jelenti, hogy dús a keverék, ami egy egészséges motornál 2 üzemállapotban fordul elő, hidegindításkor és erőteljes gyorsításkor. Amíg száraz az a korom, addig nincs baj.
-
Márk
senior tag
-
Sinu
senior tag
Laukis szemmel, felhasználói oldalról februárban volt 3 éve, hogy nálunk van egy 2013-as Giulietta (butított, 105 LE-s változat). Nem bántuk meg. Annyi, hogy hátul max 178cm-es ember fér el. 180 vagyok, de már nem annyira komfortos 60km után.
Nyilván a kopóalkatrészek, preventív beavatkozások kötelezőek. De ez minden autónál így van.
Nagyon féltem tőle, kellemes meglepetés volt, szeretjük.Egyelőre a hátsó padsor annyira nem fontos, 7 éves a gyerek, még egy darabig el fog férni

Ezzel mi lehet a baj? Nekem gyanúsan olcsó... -
cappa72
nagyúr
Hát akkor te pontosan tudod miben vagyok most

Nekem az 5 ajtós ferdehátú van, pár éve vettem első autónak egy barátomtól. Amúgy szeretem, jó kis autó. Igyekeztem rendben tartani, megvolt minden javítás, kötelező cserék, de hát az idő vas foga...#17213 tboldi
Köszi az infót, bővítem akkor a keresést 2015-ig, árban ezek még talán bele férnek.Ezt nézegetem most: Eladó ALFA ROMEO GIULIETTA Ferdehátú (2011) | Használtautó.hu
Árban jó, km sem vészes, felszereltség ok, de leginkább a tetőablak miatt tetszik
Mondjuk ez egy olyan fícsör amiről igazából le tudok mondani, meg kevés is van ilyenből...
Mindegy, a héten megnézem, úgyis el kell kezdenem gyakorolni a használtautó vásárlást, semmi tapasztalatom nincsen
Amit szőröscica linkelt az amúgy nagyon jónak tűnt, vettem is volna csak már elvitték

Laukis szemmel, felhasználói oldalról februárban volt 3 éve, hogy nálunk van egy 2013-as Giulietta (butított, 105 LE-s változat). Nem bántuk meg. Annyi, hogy hátul max 178cm-es ember fér el. 180 vagyok, de már nem annyira komfortos 60km után.
Nyilván a kopóalkatrészek, preventív beavatkozások kötelezőek. De ez minden autónál így van.
Nagyon féltem tőle, kellemes meglepetés volt, szeretjük. -
Sinu
senior tag
Szia!
Én is ugyanebben voltam, nagyon szétrohadt szegény 3 ajtós stilom, plusz még a szomszédom össze is törte
Ezután nézegettem én is sokmindent, de végül a Giulietta jött be a legjobban
Nem bántam meg, nagyon jó kocsi.
Az első futóműve ugyanúgy MacPherson, mint a stilonak, hátul viszont sokkal komolyabb felfüggesztést kapott.
A belső tér is nagyon rendben van
Hát akkor te pontosan tudod miben vagyok most

Nekem az 5 ajtós ferdehátú van, pár éve vettem első autónak egy barátomtól. Amúgy szeretem, jó kis autó. Igyekeztem rendben tartani, megvolt minden javítás, kötelező cserék, de hát az idő vas foga...#17213 tboldi
Köszi az infót, bővítem akkor a keresést 2015-ig, árban ezek még talán bele férnek.Ezt nézegetem most: Eladó ALFA ROMEO GIULIETTA Ferdehátú (2011) | Használtautó.hu
Árban jó, km sem vészes, felszereltség ok, de leginkább a tetőablak miatt tetszik
Mondjuk ez egy olyan fícsör amiről igazából le tudok mondani, meg kevés is van ilyenből...
Mindegy, a héten megnézem, úgyis el kell kezdenem gyakorolni a használtautó vásárlást, semmi tapasztalatom nincsen
Amit szőröscica linkelt az amúgy nagyon jónak tűnt, vettem is volna csak már elvitték

-
tboldi
nagyúr
Egyébként ha valaki nem olvasná az általános autós topikot, éppen egy kis beázással küzdök. Először az emblémára/nyitógombra gyanakodtam, ki is cseréltem, de megláttam, hogy feljebbről, az ablaktörlő gumitömítésétől indulnak a vízfoltok. Most ott tartok, hogy egy Opelekhez való gumival összeraktam, hogy ne legyen darabokban és használható legyen az autó, de nem illeszkedik tökéletesen, úgyhogy újból neki kell majd futnom. Szerencsére a motor popszegecseit leváltottam szegecsanyákra és csavarokra, innentől gyerekjáték az egész.
-
tboldi
nagyúr
Kéznél vannak még a cikkszámok? Ránéznék, Grande-hoz vajon ugyanaz való-e

Nem kell utánanézned, megspórolom neked.

Az biztos, hogy a Grande, Fiorino, MiTo ugyanazt használja, és nem is volt változás a modellévek során. 51749955
Erre várok éppen, a D Corsához való 90559606 legkisebb külső átmérője 3 mm-rel kisebb, emiatt lötyög a MiTo hátsó szélvédőjében.A Giuliettáé pedig 2013 előtt 51830433, utána 50530945, de fogalmam sincs, méretben passzol-e a fenti modellekhez.
Sőt azt sem tudom, a Giulietta ablaktörlőmotorja (50509441) passzol-e a MiTóhoz (50508587). Külsőre 100%-ban azonosak, a felfogatásuk is, ugyanúgy az óra járásával megegyezően indul a kar, legfeljebb a törlés szöge különbözhet. Csak azért elmélkedek ezen, mert a MiTóhoz bontottat találtam csupán, Giuliettához viszont van új aftermarket.

-
molnarpeter
nagyúr
Pont ezekben az években volt szinkronbajos a C635-ös váltó, valamikor 2012 nyarán jött a javított verzió, de jobb lenne egy 2013-as, az a biztos.

Illetve amit az elmúlt napokban tudtam meg, az ablaktörlőmotor tengelye és a hátsó szélvédő közti gumi miatt szeretnek beázni a csomagtartóba, pótkeréküregbe. Még frissítették is a dizájnt szépen, csendben Alfáék (felül új, alul régi). Érdemes csekkolni vásárlás előtt, illetve ha megvan az autó, akkor preventíve kicserélni.
Kéznél vannak még a cikkszámok? Ránéznék, Grande-hoz vajon ugyanaz való-e

-
Sinu
senior tag

Köszi! Ez jónak tűnik :) De egyelőre várakozok, jó lenne egy napfénytetőset kifogni :)
-
tboldi
nagyúr
Sziasztok!
Kirohadt alólam a kis Stilo.
Sokmindent nézegettem, meg tervezgettem hogy mi lenne a jó, de végül arra jutottam, hogy amennyiért én keresek, annyiért csak a Giulietta tetszik a szemeimnek. Olvasgattam is róla, meg videókat is néztem már eleget és jónak tűnik. Kicsit talán kicsi, de a következő 5 évre jó lesz amíg a gyerek meg nem nő.
Igazából csak egy kis bíztatást kérnék, hogy egy 2010-2012-es 1.4 120 lovassal nem nagyon tudok mellé lőni ugye? 2,5 mft körül nézegetem őket, ha nem is túl bő, de azért van választék.
Köszi

-
Arni9010
aktív tag
Sziasztok!
Sokmindent nézegettem, meg tervezgettem hogy mi lenne a jó, de végül arra jutottam, hogy amennyiért én keresek, annyiért csak a Giulietta tetszik a szemeimnek. Olvasgattam is róla, meg videókat is néztem már eleget és jónak tűnik. Kicsit talán kicsi, de a következő 5 évre jó lesz amíg a gyerek meg nem nő.
Igazából csak egy kis bíztatást kérnék, hogy egy 2010-2012-es 1.4 120 lovassal nem nagyon tudok mellé lőni ugye? 2,5 mft körül nézegetem őket, ha nem is túl bő, de azért van választék.
Köszi
Szia!
Én is ugyanebben voltam, nagyon szétrohadt szegény 3 ajtós stilom, plusz még a szomszédom össze is törte
Ezután nézegettem én is sokmindent, de végül a Giulietta jött be a legjobban
Nem bántam meg, nagyon jó kocsi.
Az első futóműve ugyanúgy MacPherson, mint a stilonak, hátul viszont sokkal komolyabb felfüggesztést kapott.
A belső tér is nagyon rendben van
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Köszi
Szia!
Ha Giulietta mellett dontesz, ebben az arsavban ezt megneznem: [link]
Ez egy nagyon korrekt kereskedo, Alfakkal foglalkozik. Ha megnezed, full 5 csillagos ertekeles Googlen. En is nala vettem 2 eve a Giuliamat, nyugodt szivvel merem ajanlani, ugyfelkozpontubb mint barmelyik markakereskedes, akihez szerencsem volt.
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Köszi
-
erik365
senior tag
-
hobizoli
nagyúr
-
erik365
senior tag
2 olcsóbbat, ha már úgyis hamar eltörik
QWP és Kamoka rugókat tettem a Grande-ba, gyárinál kicsit hosszabb - kell is errefelé. (Vagy akár 1 db ugyanolyat, ha sürgős stb.)Mindenképp párban cserélném, amúgy nekem is megfordult a fejemben, hogy kap 2 Hart-ot.
-
molnarpeter
nagyúr
2 olcsóbbat, ha már úgyis hamar eltörik
QWP és Kamoka rugókat tettem a Grande-ba, gyárinál kicsit hosszabb - kell is errefelé. (Vagy akár 1 db ugyanolyat, ha sürgős stb.) -
erik365
senior tag
A régi kuplung után úgy döntött a Bravon,hogy a 4 éves Sachs első rúgó is elköszön.
Mit tegyek a helyére? 4 év volt komplett első futómű felújítás, rugók, gátlók, toronyszilent, toronycsapágy, sajnos a rúgó nem volt épp tartós... -
tboldi
nagyúr
-
molnarpeter
nagyúr
Szomorú realitások talaján maradva gyanúsan a legolcsóbb olajjal is kiszolgálja az autót. Olaj topikot ajánlom. (GL4&5 miatt részemről Motul
) -
erik365
senior tag
-
tboldi
nagyúr
Én a Matryxra szavazok, annak megfelelő az adalékolása is.

•••••••••••••••••••••
Más: Tegnap felkerült az Opel hővédő, 100%-osan passzol.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H310M i5 8500 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB FCPC GIGABYTE 450W
- Ultrakönnyű Fujitsu Lifebook U7411 14" FHD - i5 1135G7, 8-16GB RAM, SSD, 6-7 órás akku, számla, 6 hó
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro