Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #131595 üzenetére
ESI Racer's Edge lesz az új markolat, sajnos az esésnél szakadt a Bontrager XR. Meg próbára jön egy Infini SuperLava is, egyelőre csak az érdekel, hogy a sisakra fel tudom-e rakni. Szerencsére nincs vásárlási kötelezettség, amúgy is rendeltek volna készletre. Az Osramot is sikerült félig kinyírni, a mikrokapcsolót nem éri el a gomb. Csavarhúzóval be lehet kapcsolni, de ezt meg kell oldanom valami taknyolással. Amilyen jól voltam tegnap, az esés után, ma már a kezemet is alig tudom felemelni Valószínűleg a Matchmakert is lecserélem, mert bár a funkciója nem sérült, az kapta a legnagyobbat az élettől, elég jól elfogyott.
-
6030D
őstag
300 mm a hossza, és mivel trapéz alakú a két másik adat a párhuzamos oldalak hossza.
Papírból vágd ki, és próbáld meg. Kb 2 cm a tépőzár és úgy számolj, hogy még egy fél cm-t feszíteni kelljen, amikor összekapcsolod, akkor nem fog mozogni.
Nekem 3 évig volt egy 690 Ft-os Merida feliratos neoprén a Focuson, sose szedtem le, talán csak kétszer lemosni róla az olajat, semmi baja nem lett alatta a váznak.Toobee: lámpateszt, aminek a fele a bringáról szól, amire rögzítve van.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #131583 üzenetére
𠈀 varsam: köszönöm srácok! A blog az totál más témájú Viszont a napokban említett Xiaomi mosó már úton van hozzám tesztre.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem mindegy, a lényeg az, hogy ne legyen hosszabb, mint a láncvilla, mert akkor ki kell vágnod belőle. Amúgy drágának tűnik, logó nélkül 200ft egy ilyen, a minőségével ennek sincs gond, én másfél évig használtam egy hasonlót, aztán idén lecseréltem gumibelsőre. Az a gond az ilyen neoprén cuccokkal, hogy ha átázik, ott tocsog a vázon vizesen órákig, mert nehezen szárad meg. + Minden bringamosáskor le kell venni és kimosni, mert ha nem ramatyul néz ki.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #131588 üzenetére
Ja, első blikkre én is azokat a kampósakat nézegettem, de felakasztani nincs amire és a bringát sem tudom mivel lehetne ráaggatni. Így valszeg olyant veszek mint a Sencor, csak kínai noname változatban
Fetz: Egyszerű, leméred a láncvillán azt a részt amit takarnia kéne.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fetz
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi védő [link] beszerzésén gondolkozom, de nem tudom, hogy az enyémre (KTM Life Action), melyik méret lenne a megfelelő?
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #131587 üzenetére
Az ilyen volt, a felső csövön átfűztem, visszaakasztottam, és megemeltem úgy, hogy egyensúlyban legyen. Minél meredekebb a felsőcső, annál jobban fog lógni az eleje, de az nem lényeg.
Amúgy az jobb, amit szkink linklet, fel is akaszthatod valahova, rá meg a bringát, mondjuk nyeregnél vagy szintén valami hevederrel, belsővel. Fotózni is egyszerűbb.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #131546 üzenetére
Az ilyen kampós bőröndmérlegeket a bringán mibe lehet beleakasztani? Egy fillérest én berendelek, ha nem jó nem bukok sokat... Az egyik helyi szervizben is olyan van, az meglepően pontos.
-
szkink
aktív tag
válasz Hasaggymeg #131581 üzenetére
ezt el is felejtettem.Gonosz vagy
-
6030D
őstag
válasz Toobee #131577 üzenetére
Tavaly volt ilyen lehetőség, biztos lesz idén is valahol. Esetleg kérdezz rá a blogon a bringás sráctól. Sőt, nem csodálkoznék, ha adnának egyet csak azért, hogy írj róla, ha már úgyis van egy olvasott blogotok.
Hasaggymeg: szobamérlegen mérni olyan, mint szemre sütit sütni.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #131566 üzenetére
Tavaly nyáron volt,hogy Berkenye körül óriási csattanással kiszakadt egy túlhúzott küllőm,amitől marha nagy nyolcas lett a kerékben.Akkor emléxem utoljára,hogy nagy hasznát vettem,mert bár haza tudtam volna menni,de durva lett volna úgy.(Kurbli testvéreken van 4 méretű küllőkulcs is)
(#131571) szkink ...az nem lesz jó neki,az csak 10 gr pontosságú. Amúgy én személyi mérlegen mérem,mikor mérem,100 gr ide,vagy oda nem számít.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
flash-
veterán
válasz hogolyo74 #131575 üzenetére
A meridán és a kelly 30-ason suntour teleszkóp van, lehet abból is van jó, de én Rocx Shox-ot választanám, arra még soha nem volt komoly panasz
Nekem a két cube szimpi, hogy melyik a jobb neked, azt nem tudom majd egy nálam jobban hozzáértő megmondja, egyik nagy különbség a hajtómű, 36x22T vs 36x26T
meg ugye a felszereltség, acid jobb, mert elvileg slx, és xt, viszont ott az áttétel más nem tudom melyik a jobb nekedÁkkk amit linkelt lehet az is jó gép, de ahogy nézem elől egy tányér van, az könnyen lehet neked kevés-nem elég?
én személy szerint Cube reaction pro-t vennék itthonról vagy külföldről(Geo-ja nekem jobban bejön, rövidebb láncvilla,hosszabb felsőcső, jobban hajaz schurterék gépére
[link][ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
hogolyo74
csendes tag
Sziasztok! Új montit szeretnék vásárolni. 170cm magas vagyok, 72 átlépő magassággal. Használat földút, Rába töltés, aszfalt.... Rövid távú tekerések lennének. Határban fél-egy óra. Vissza olvastam a fórumban, és látván a kínálatot, eléggé elvesztettem a fonalat. Márkák, minőség, villa, fékek, váltók, stb. Méretezés, 27/29. Váz geometriai, rövid/hosszú? Honnét tudom hogy méretben nekem biztosan az adott bicikli a jó? Próbálom szűkíteni a kört. Árban 300e. -+ pár e.ft.
Kellys Gate 30 (2019)
Kellys Gibon 30 (2019)
Cube Attention Sl (2019)
Cube Acid (2019)
Merida Big Nine 400/500
Esetleg más alternatíva? -
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #131550 üzenetére
Mondjuk szerszámból rozsdamentes az biztos nem kéne, a rendes szerszámacél is max. patinás lesz, de cserébe sokkal keményebb.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #131524 üzenetére
Szerintem a geo is jó, a tektro fékektől mondjuk tartok picit. Meg ha már olcsójános márka és ki akarnak tűnni valamivel, a heggesztéseket elcsiszolhatnák, mint a Devron, ha nekük 130k-s bringánál is belefér... (bocs a romány nyelvér) . Sőt igazából már alap kéne legyen az összes bringán
[ Szerkesztve ]
-
balintka
addikt
válasz Runner_fxr #131569 üzenetére
Meg ha rákölt annyit mint amit Toobee irt, annyiért markasabb bringa is van már. Kétes az eladhatósága később ráadásul.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Csodák nincsenek, nem véletlenül olcsóbb, spórolnak a vázon. Mindig is ezt csinálták, miért változott volna bármi is? Azt nem mondom, hogy használhatatlan gépek, és senkinek nem érdemes megvennie, de aki kicsit is komolyabban érdeklődik a kerékpározás iránt és igényes a minőségi termékekre, az jobban jár ha ezeket elkerüli.
-
G@ben
addikt
válasz pc360 #131563 üzenetére
Nem ilyen volt, más márka. Fogalmam sincs, hogy ez mit tud. Ezekben igazad van. Viszont hasonló kialakítású volt, amit egy életre megutáltam, így lehet, hogy ez szuper, akkor sem fogom megvenni, mert zsigerből jövő ellenszenv van bennem az ilyen kialakítású gumik iránt. Ránézek, és már utálom. Ennyi. Nem akarom kipróbálni, bennem lenne az a korlát, hogy nem merem annyira dönteni, mert bütykös oldalt, és így nem tudnám élvezni annyira a bicajozást. Remélem érthető így.
Elfogadom, hogy szuper gumi, de nem nekem.Hasaggymeg: már le is védetem!
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
pc360
addikt
válasz Hasaggymeg #131564 üzenetére
Hosszú az út az olimpiai szakággá fejlődéséig, de semmi sem lehetetlen.
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #131560 üzenetére
Én kettőre emlékszem, hogy kellett, még talán az előző, nem is ez: egyszer ősszel a sáros avar eltekerte az első váltót. Ha nincs nálam, akkor telefon, vagy tolás. Egyszer meg egy srácnak a lánc beszorult valahova, és az enyémmel feszegették ki. Utána lötyögött is...
Ja igen, egyszer küllőt is húztak meg ezzel, mert millás karbon enduro, meg hátizsák az volt, csak zsebszerszám nem. Nem baj, elfér a zsebben, bár egyre kevesebb alkatrész van a bringámon, amihez kellhet.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #131560 üzenetére
ha rendes cuccmániás lennél, akkor kihasználtad volna az alkalmat egy új zsebszerszám beszerzésére! ;-)
Nálam ritkán van a bringa "végleges" stádiumban, vasárnap is ropogott a nyereg (frissen volt felrakva, kellett még húzni a csavarokon, meg a szöge sem volt elsőre jó), aztán kilazult a kormánycsapágy is, ezek idővel elmúlnak, de megőrültem volna, ha nincs nálam legalább egy minikészlet.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
pc360
addikt
válasz G@ben #131562 üzenetére
Biztos, hogy nem ilyen volt, és fogalmad sincs, hogy ez mit tud. Én is találkoztam hasonlóval, ami egy szerencsétlen konstrukció volt, azon én is bütykölődtem.
De most már leesett, hogy pont veled ment ez a parttalan vita. A hibrid felhasználásra biztos, hogy ez a legjobb, mert se az aszfaltsebesség nem sérül, se a minimál terepezős képesség. És soha a büdös életben nem döntenél aszfalton be úgy, hogy leérjenek a bütykök. Ez tény bakker, amennyiben benne van a 4 bar nyomás. De abbahagytam, nyilván azt veszel, amit szeretnél. De ha valamit konkrétan ismerek és ajánlok itt, az nem véletlen.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz pc360 #131558 üzenetére
Nem akarom újrakezdeni, a régi gumim is ilyen kialakítású volt, az első kanyarban majdnem eldobtam, azonnal cseréltem simára, amit azóta is boldogan használok. Azóta van egy mélyről jövő ellenszenv az ilyen gumikkal szemben. Sima kell, abból nem engedek, illetve a fent megadott paraméterekből sem.
trialboj: én írtam, hogy kipróbáltam két bringát egy parkban, ahol egy szobor körül volt egy út, amin az egyik bicajjal tök simán, stabilan átmentem, a másik meg totál instabil volt ugyanazon az úton ugyanakkora tempónál. Tesztnek jó, mert ami ott instabil, az tuti nem kell nekem.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Sram fékben ha kevéske az olaj, akkor a fékkar állító csavart teljesen betekerem, hogy a fékkar a legközelebb legyen a kormányhoz, mielőtt elkezdem feltölteni a rendszert? vagy ennek nincs köze hozzá?
Mi a fene az a szoborkerülés? Ez valami challenge féleség?
[ Szerkesztve ]
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #131553 üzenetére
Elbaxva igazán akkor van,ha meg sem tudod javítani és haza kell tolni. ...amúgy én is ritkán használom,ha megszámolom,akkor kiderülhet meg sem éri cipelni,mégis pánikba esek ha nincs nálam,jelenléte kell a lelki nyugalmamnak. Egyszer leutaztunk Badacsonyba és miután rájöttem,hogy otthon maradt a nyeregtáskám,magam után küldettem a postával.
G@ben... Azt szeretem, és kész!...na ezzel vitatkozni nem lehet és nem is érdemes. ( )
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
pc360
addikt
válasz G@ben #131557 üzenetére
Ne kezdjük megint! Biztos, hogy nem döntöd úgy a gépet, különben nem ajánlanám. Ez elsősorban aszfaltra való, a bütykökön még soha nem gurultam, csak lazább talajon, ahol kell is az a cucc az oldalára. Csak egyszer jutnának el a kétkedők a tesztig, és rájönnének, hogy mit ajánlgatok itt már ezer éve. Végre meglenne a critical mass, és nem kellene többet bizonygatnom.
[ Szerkesztve ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #131530 üzenetére
Park Toolsék szerint nem gond a dropper befogása: YouTube
Persze középrészt nem püffölnék ki így, de pl én is a droppert fogom meg, mert a vázon sehol máshol nem opció. Váltóállításra, fékszerelésre, vagy hogy a bringa állva maradjon, míg mondjuk kipucolom a kerékcsapágyat, tökéletes. Hajtókarnál nem kockáztatnék azért . -
G@ben
addikt
válasz pc360 #131549 üzenetére
27,5-es mtb-t néztem, nagyrészt aszfalt, ritkán könnyű földút. Fontos a jó defektvédelem, a könnyű gördülés, a poros aszfalton kiemelkedő tapadás,, a földutas tapadás kb elhanyagolható, a súly, illetve az egyéni preferencia, hogy 1,9-2" körüli szélességű legyen. Azt szeretem, és kész!
Hasaggymeg: ez aljas volt! Épp ott tudtam kipróbálni, és nagyon kihozta a bringák közti különbséget. Vegyük úgy, hogy rénszarvasteszt volt, csak Győrben ritka a rénszarvas, így mást kellett használnom.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz sebgutkopf #131547 üzenetére
Egyik ismerősöm egy régi fa dohányzóasztalra rögzített egy ilyesmi állványt. Az asztalt a helység közepére helyezve körbe lehet járni a bringát, ami pont jó magasságban van, akár széken ülve is állítgatható, alatta van egy 50x120 cm-es lepakolós rész szerszámnak, kenőanyagnak, alkatrésznek, a hátsó kerék, hajtás forog, egyedül az első kereket ha a vázban akarja centírozni, akkor a középcsapi alá kell tenni valamit, hogy elemelkedjen az első kerék. Ha van helység szerelni, filléres megoldás, és nagyon kényelmes.
Hasaggymeg: nem tudom miből vannak a profi szerszámok, de ha neki kell állnom szerelni vele az út szélén, akkor már úgyis el van baxva a nap.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz pc360 #131551 üzenetére
...utána meg átül erre.
Ki mit szeret,van aki dagonyázik,más gyötri magát minden létező emelkedőn,egyesek meredek utcákat másznak meg és van aki szobrot kerül.Színes társaság ez itt...jah,és zöme most éppen súlybuzul.[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Hasaggymeg #131550 üzenetére
Jah, hát 3 km-en belül tuti kijózanodik...
Igen, ezek a szobrok engem is kísértenek. Amikor nem tudom rekordsebességgel megkerülni őket, az már jó nap nem lehet. Az összefoglalót sem ártana kiegészíteni egy táblázattal, amiben benne vannak a legfontosabb bringatípusok szobor-sebesség szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #131546 üzenetére
Nekem ilyen van,de nem rozsdamentes.Kell is vigyázzak rá,néha kenegetem.Amúgy a profi szerszámok nem rozsdamentesből vannak.
(#131543) pc360...jó az a részeg kűfődinek!
(#131549) pc360...villámgyors,szűk körben végrehajtott szoborkerülésre.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz G@ben #131548 üzenetére
Milyen kerékre, milyen bringára és milyen célra kell? Úgy talán könnyebb megközelíteni a dolgot. A belső-kérdés viszonylag könnyű, mert a Schwalbe-k a legjobbak, és azok tartják a legjobban a nyomást is.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz sebgutkopf #131542 üzenetére
Győrbike van, de nem vitt rá a lélek, hogy regisztráljak rá.
pc360: Tényleg, eddig nem vettem észre!
bringasisti: nézegettem már ezeket is, bár eslőre a linkelt Schwalbe volt nagyon szimpatikus. De átnézem újra a listát, hogy mi az, ami jóval könnyebb, de azért jó is.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Toobee #131537 üzenetére
Nekem sincs, nézegettem én is a filléreseket (5-6 dodó), de nem tudom nem csak pénzkidobás-e? Ősszel egy Sencor bőröndmérleget kaptam kölcsön, azzal mértem, de 100 g-ra kerekít, azt is ki tudja hogyan. Nyilván az én szintemen nem számítana az érzelmi részén kívül, hogy most ha 11,0 kg-t mutat, az 10,9 vagy 11,1, de akkor minek adjak ki rá 3000 Ft-ot.
Akkor lemértem, azóta az alkatrészeket méregetem le-fel rakásnál, abból számolgatok. Pár héten belül fent lesznek az új külsők a tejjel, akkor keresek valakit a közelben, akinek van (5-10)grammpontos lógatós mérlege, aztán vagy megnyugszom, vagy nem.Ákkk: igen
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz G@ben #131538 üzenetére
Az hát, a képen is látszik, a listában pedig nincs más variánsa.
sebgutkopf: Jah, és jó szarok is, alig mennek. Olyan, mintha egy tankot irányítanál. Annál egy karcsúbb DH gépet is könnyebb tekerni...
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz bringasisti #131540 üzenetére
A mostani is 770g, amit sosem éreztem soknak, de tekintve, hogy ez 1010g, meg nagyobb az átmérője, az már közel 1,4-szer akkora lendkerék hatás. Egyenes haladáskor jó, máskor kevésbé.
-
Ákkk
addikt
Nagyon vékonyfalu és vastag csövek vannak azon a bringán sajna nem sok kell neki hogy behorpaszd ha egy kicsit a vázminőségre odafigyelnek korrektebb bringa lett volna horpadásra meg nem él a garancia .
Volt lehetőségem kipróbálni amúgy megállja a helyét abban az kategóriában amiben szerepel. Nekem az a láncvilla elcsúfítja az öszképet.
Hobbira nem lényegek a grammok lefogyok 5 kg-ot és más az élmény versenyzésre meg már rég a karbon az ideális.[ Szerkesztve ]
A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
6030D
őstag
válasz Szakbarbár #131526 üzenetére
Nem olyan rossz az a szerszámsúly, lemértem most a Tom-ot, az szütyővel 190 g, és nem 1500 Ft (anno még a Decában lehetett venni 4500 Ft-ért, néhol még mindig van). Szerszámnál azért nem baj, ha van benne anyag.
Toobee: ha van egy lógatós mérleged, azért ráakaszthatnál egyet a közeli Decában. Kíváncsi lennék, hogy tényleg annyi-e a súlya. Nagyobb gyártók is csalnak, az áruházi leírásoknál meg a sokszor az alkatrészek listája is a copy-paste vonalon bukik el.
sebgutkopf: a karbont még nem, de az alut korábban én mindig felsőcsőnél fogtam be, de úgy, hogy nem fullra szorítva, hanem hogy megtartsa a bringát. Súlypontra volt helyezve, lehetett forgatni is, ha kellett a hely. Az apró pár Nm-es csavarokat simán lehet úgy is lazítani, húzni, a középcsapágyakat meg nem állványon kell húzni. Autón is mindenki a földön lazítja a kerékanyát, és utána emeli, igaz?
Akinek meg kell az extra erő elfordulás ellen, az tegyen a csövek és a csuklók közé bringabelsőt, ahogy a bikemag cikkben is van. Biztos jó a Feedback állvány annak, aki állandóan bringát szerel, de én inkább használok Lidl-t meg nevezek 10 versenyre ugyannyiért.[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz bringasisti #131531 üzenetére
Valahogy sejtettem. Akkor nézek könnyebb alternatívát, pedig az ott feltüntetett tulajdonságai alapján ideális lenne nekem.
-
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #131500 üzenetére
Már a GX is bőven csattogás mentes és kuplungos, nem kell ahhoz X01-ig menni.
Arról viszont valóban nem szól nagyon a történet, hogy az új Shimano XT-k, amik már szintén kuplungosok, azokkal mi a helyzet, azok már probléma mentesek? Ha igen, akkor az újabb verziók a megoldás nem kell feltétlen sram felé kacsintgatni. A shimanok-nak a shadow kialakítása azért elég praktikus szűkebb nyomvonalakon. -
sebgutkopf
őstag
válasz robee19 #131509 üzenetére
Az állványos képeket nézve nekem az jutott eszembe, hogy ezeken olyan bringák vannak, amin vannak egyenes csövek, egyáltalán cső formájúak stb...
Hogyan lehet felrakni állványra egy bonyolultabb vázformájú bringát?
Gondolok olyanra aminek a kilátszó nyeregcsöve dropper (tehát azt nem fogatjuk be mert nem arra van), a nyereg vázcső az össze vissza hajlik és vastag és véletlenül se hengeres. A felső vázcsövön nem fut vezeték, de véletlenül se henger formájú, vastag lapított stb és persze a hátsó teló se könnyíti a térbeli hozzáférést. -
G@ben
addikt
Ha már gramm mánia. Mennyire érezhető egy amúgy sem könnyű bringán (~15kg mindennel felszerelve), hogy 700 grammos gumi helyett 1000 grammos van rajta? Találtam egy ránézésre szimpatikus gumit a még meg sem vásárolt bringára, de 1kg!
-
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #131518 üzenetére
Miért mindenki a bringa bal oldalára száll le? Ez valami szabály? Pont az ember kerül külső ívre.
-
Szakbarbár
aktív tag
Állványról jut eszembe, tegnap a 3. kerület, bécsi úti Lidl-ben még legalább 15-20 állvány volt kirakva. Nem vettem, mert nincs helyem ahová eltehetném.
A trekking belső és a multi-szerszám sem lesz a gramm mániások kedvence: belső 180 g, szerszám 210 g.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
bringasisti
őstag
válasz Massmurderer #131522 üzenetére
Tegnap délután rendeltem 2 gumit német oldalról. Reggel 8 kor már volt email hogy követési szám stb. Múltkori gumi is egy hét és a bringa volt.
BENEFON DELTA--------N8
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #131517 üzenetére
Nekem továbbra is tetszik az új Rockrider XC50. Az M-es 12,3 kg. Az a Judy benne nehezebb, mint a 160-at mozgó Pike, egy esetleges fejlesztés alkalmával egy Rebával lehet fogni rögtön 400 grammot, ha ledobod róla azt a - szinte biztos - sárnehéz gumiszettet egy tubeless rendszerrel (Rocket Ron darabja -225 gramm), az szerintem még ~600 gramm. Azt szintén le merem fogadni, hogy a kerékszett totál belépő cucc, nem lepődnék meg, ha 2000+ gramm körül lenne, ezt is simán le lehet vinni 1800-ra nagyobb odafigyelés nélkül, akkor már mehet rá az XD hub és a drágábbik GX sor (PG-1130 538 gramm, XG-1175 325 gramm).
12300-400-600-200-200=10900 gramm.
Egész jónak tűnik, ezzel már el lehetne mászkálni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Massmurderer #131522 üzenetére
Én Erdélyi vagyok, de a legtöbb helyi áruházzal itt is pont ez a helyzet, + kisebb a választék, általában magasabbak az árak és nincs paypal fizetési lehetőség sem, én személy szerint ezért nem rendelek soha itthonról, olyan is volt már, hogy nekem kínából hamarabb megjött a cuccom normál postával, mint a haveromnak DHL-el egy helyi boltból
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Hogy én mennyire utálom a DHL-t és sajnos felénk elkerülhetetlen, kb az összes webáruház DHL-el küldi a csomagokat. Csütörtökön megrendeltem a Mavic első kereket meg egyebeket, pénteken már élt a tracking, hétfőn megmozdultak és ki is írta, hogy "feldolgozás alatt németországban", ma nézem, megszűnt a track , 17track meg más oldalak sem találják . Remélem nincs semmi gond, csak a szokásos DHL idiotizmus, szerencsére a rosebike-os csomagokat az országban átveszi egy másik cég és attól kezdve pillanatok alatt kiszállítják... csak valahogy a DHL-t élje túl a csomag. Elég sz*r, hogy minden egyes rendeléskor aggodalomra adnak okot, szinte mindíg van valami probléma, a minimum általában az, hogy egy hétig ülnek rajta és meg sem mozdul a tracking . Na de legalább sz*r idő van, hol esik, hol havaz, így amúgy sem tudnám most kipróbálni az új kereket, ha sütne a nap, már 10x rájuk írtam volna .
[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #131514 üzenetére
Dede... Kialakításából adódóan a kábelekhez hozzá sem ér a tartó pofa. Figyeltem rá.
Kíváncsiságból ha hazaérek kipróbálom a nyeregcsőnél felfogatást (el tudom képzelni, hogy úgy valóban nem fogja bírni) , bár nem tudom miért lenne arra szükség, hisz mint mondtam a kábeleknek bőven van hely a pofában, amik egyébként kellően párnázottak ahhoz, hogy véletlenül se sértsék meg a festés a vázon. Esetleg egy női vázas bringánál látnám opciónak a nyeregcsőnél való rögzítést .
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #131518 üzenetére
Elkészíteni. Használni nem annyira. Fel kell pattintani (fékcső kb megtartja), és kész is.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #131515 üzenetére
Ennél már csak ez rosszabb.
(#131516) -=RelakS=-...macerának tűnik.
-
jjeahh
nagyúr
Alu bringa, Smart Sam gondolom normális belsőkkel, kitámasztó, szarvak, táska, bozótvágó meg minden ami túléléshez kell és 12.7kg? . Ez így durván jó, ha mindent ledobálsz róla karbon súlyban van
A telón gyorskötöző van? Azzal vigyázz, mert nagyon könnyen össze tudja karcolni a becsúszót, a régi telómmal én megszívtam annoFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #131514 üzenetére
A kábelek miatt fogtam egy rossz külsőt, kivágtam belőle a kábelek közé illő darabokat, szigszalaggal összerögzítettem, és így fel tudom rakni a bringát az állványra úgy, hogy a váltók használhatóak maradnak
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
trialboj
őstag
(#131495) zoli03
A haverodnak volt egy skillje ami nem elsajátítható, és az a szerencse. Én 2 évvel ezelőtt egy Talas telóval, is tátott szájjal szaladtam bele abba a bizonyos erdőbe, azt még a bukaresti szakszerviz sem tudta helyrehozni, pedig mindent cserélt benne, nem kevés pénzt, illetve rengeteg neuront égettem el, amíg az a história lezárult.
Inkább mozogjon szarabbul, de legyen könnyen szervizelhető, és elterjedt, hogy találj hozzá alkatrészt, mindenhol."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #131512 üzenetére
Én csak a nyeregcsőnél tudom befogni,ott viszont bizony nem tudja vizszintbe tartani az így már nagyon orrnehéz kerékpáromat...mondjuk nem is igazán kell,a 45 fokos szög jó mindenhez.
-
ZolkoW
őstag
válasz robee19 #131509 üzenetére
látom,változtattak a szorító részeken, valószínűleg előnyükre. ha nyeregcsőnél fogom a tavalyiba,akkor nagyon meg kellett húzni elfordulás ellen a vízszintes rész szorítóját, és más a pofa gyorszárának karja is.
(négyszöges) középcsapágyat, pedált biztos eszembe sem jut ezen szerelni, ahhoz leteszem a földre de váltóállításhoz nagyon kényelmes, meg ezen tároltam a biciklit, amíg a villa szervizben volt.[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Ákkk
addikt
válasz robee19 #131508 üzenetére
Első kerékkel lógva üléscső esetén még csak csak bringát törölgetni mosni apró dolgokra megfelelő de szerelni alkalmatlan volt a legtöbb esetben vállal alá kellett tartanom. Mivel néha szerelek és nemrég eltört a lidl állvány ezért most ez ég és föld nem lehet összehasonlítani.Amúgy ennél műanyag tartóelem már nincs és 5.6 kg súllya van + minden alkatrésze cserélhető még ennek ellenére is.
[ Szerkesztve ]
-
enterlaci
senior tag
válasz enterlaci #131507 üzenetére
Kiegészítem: egyenlőre a legnagyobb igénybevétel az állványomon, hogy az egyik gyereknek szerzett 16" bringán szereltem ki a középrészt - picit elhagyatott bicaj volt, kicsit rozsdás lánccal. A saját bringáinkon egyenlőre váltó állítás volt, meg közben a gyerekek rángatták kicsit..
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
enterlaci
senior tag
Nna, akkor az előbb linkelt road.cc-s teszt alapján úgy látom a Lidl Aldi állvány a szorító fej kivitelében tér el egymástól, mégpedig az Aldis gyorszáras a Lidl-s pedig tekerős. Valamint az Aldisnak eggyel több lába van (5).
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Ákkk
addikt
Nekem a lidl állvány ezt nem tartottotta meg így ez bármelyik szögben képes erre pedi 3 évig használtam kb tudom mit bír de ez más kategória igaz jóval drágább ui nem itt szoktam szerelni csak az udvarra most nem volt kedvem kivinni
Jjeahh
A shimano 2016 tól vezette be a clutch-ot az slx és xt szériába nekem az m 786 van pont ezen a bringán az már tudja semmi gondom vele szerintem elég erőssen stabilizálja a láncvezetőt.
A sram rugója erőssebb viszont váltásban a gx ig az xt mindegyiknél jobb.Amúgy a láncméret is számít.[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
FB hirdetésből, ezt a 1x rendszert még nem kedvelőknek, hogy hova tartunk:
"itt angliaban az elsovalto mar eladhatatlan......hatha otthon meg kell.......CSAK EGYBEN ELADO AZ OSSZES (ha nem megy el, akkor megy a jol megszokott kukaba )......postakoltseg az arban "
22eFt 6-8 db váltó angliából postaköltséggel!
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asztrofotózás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik