Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Két lokális felhasználó van a számítógépünkön. Amikor user1 felhasználóval kapcsoljuk le a számítógépet, akkor a következő bekapcsoláskor nem a záró képernyő háttérképe jelenik meg, hanem a user1 felhasználó és kéri a jelszót. Amikor user2-vel van lekapcsolva a következő indításnál a zár képernyő háttérképe jelenik meg és csak egér kattintásra írja, hogy user2 és kéri a jelszót. Van ötletetek, hogy mit lehetne tenni, hogy user1-nél is alapból a záró képernyő jöjjön be a háttérképpel?
-
King Unique
titán
A rendszer-visszaállítás, az ott létrehozott visszaállítási pontok az éppen telepített és használt Windows 10-nél használhatók, vagyis ha alaphelyzetbe állítod a rendszert a gépházban, vagy a klasszikus módon újratelepíted a 0-ról, akkor értelemszerűen nem lesznek használhatók a korábbi visszaállítási pontok.
Ha mentést akarsz a jelenlegi állapotról, akkor ahhoz lemezképfájlt kellene készíteni a rendszerről, amihez adott a beépített eszköz és külső programok egyaránt, ahol az utóbbiaknál népszerű ilyen célra pl. a Macrium Reflect Free program. -
zolee001
őstag
-
xeon forever
addikt
válasz King Unique #124195 üzenetére
Nem tudom. Sata SSD/hdd- nel ilyen soha nem volt. Mindig feldobta az ablakot. Amint a meglevo nvme ssd-t masik slotba teszem legyen az barmelyik utana egy ures meghajto fogad, ha visszateszek mindent a helyere...
No clue.PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
xeon forever
addikt
válasz xeon forever #124207 üzenetére
Ja es, hogy tisztazzuk ez csak abban az esetben ervenyes, ha a processor altal kiosztott pcie 3.0 slotokrol beszelunk. Az alaplapi chip pci e 2.0 slotba barmikor barmit lehet tenni, mukodik. Mondom fura.....
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
ETOM
addikt
Sziasztok! A múltkori frissítés után a mai sem ment fel: [link]
0x800f0845 a kód mint ennél is volt múltkor: [link]
Nem értem mi lelte, de ami érdekes ez sincs már a frissítési előzményekbe és fel sem ajánlja újból.
Nem gányolt a winem. Pár hetes 2004 telepítés. Se ccleaner se semmi..Nektek települt rendben?
-
Ga3rieL
senior tag
Hali. nekem is b@szik telepíteni már 1 hónapja az előzőt mint neked, és én nem értek hozzá helyre hozni. De mér is én hozzam helyre ha magától sz@r. Bár próbáltam, de a másik részét nemértem hogy kell csinálni, mert csomó kód, és na, mikor melyiket kell melyik sorral bemásolni, vagy külön. és én ezt a kisujjambul kiszívni nemtudom. Úgyhogy látom,hogy amig az nemtelepül, addig más sem fog, mert balf@sz lett a rendszer. Pedig semmibe sincs beletűrva a rendszer legmélyébe.
-
King Unique
titán
Vannak ilyen hibakódra általános megoldási javaslatok, azokat már próbáltad, valamin az ezen válaszban lévőket? Ahol az utóbbi végén említett "javító upgrade" már többeknél megoldott hasonló frissítési problémákat.
-
ETOM
addikt
válasz King Unique #124212 üzenetére
Pár megoldást próbáltam (sfc /scannow stb.), de holnap bele ásom magam. Köszönöm a segítséget.
(#124211) Ga3rieL:
Akkor nem vagyok egyedül. Amíg 1909-n voltam felment minden szépen.
Pedig direkt clean install volt ez a 2004.[ Szerkesztve ]
-
timelord1987
őstag
válasz timelord1987 #124201 üzenetére
Sziasztok!
Valaki tud segíteni ebben?
-
ToBeY
nagyúr
Jó látom,hogy nem vagyok egyedül akinek nem megy fel a KB4571756 frssítés Megpróbáltam manuális úgy se jó.
-
nagyúr
válasz ToBeY #124216 üzenetére
Nekem fel ment hiba nélkül. Miért fontos ez a frissítés?
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
movax
őstag
Most ment fel gond nélkül a KB4571756 egy 12 éves, régóta támogatás nélküli laptopra, az eredeti win7-esre upgradelt win10 home rendszerre (igaz, gyomlált).
-
King Unique
titán
válasz ToBeY #124222 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
OldMike
őstag
válasz King Unique #124225 üzenetére
Nálam is ugyanezek vannak, de van egy érdekesség, ami csak most tűnt fel nekem. A Vezérlőpult Telepített frissítések részében eddig jellemzően csak az SSU volt látható, most viszont ott van mind a három. Igaz a 2004-et csak pár napja használom, mert az újonnan beszerzett gépemre már azt telepítettem.
Itt köszönöm meg újra az USB 3.0 telepítő pendrive-val kapcsolatos segítséget, nagyon gyorsan és gond nélkül ment a telepítés.42LM660S
-
vlevi
nagyúr
Megérkezése az én gépemre is az összegző frissites, es ugy tűnik, ujra rendesen alszik a gep.
Legalább visszaraktak azt, amit az előzőnél elrontottak.
Állítólag az SSD defrag is meggyógyult, de azt meg nem ellenőriztem. -
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Bocs ha hülyeséget kérdezek, totál amatőr vagyok ebben a témában. Ha alaplapot és procit cserélek, amd-ről váltok intelre, akkor érdemes újra húzni a windowst? Vagy elég csak felrakni az új alkatrészek drivereit? Régen csináltam ilyet, és tudom akkor jobb volt inkább újra telepíteni. Csak most már annyira belaktam a jelenlegi windowsom, nem szívesen raknám újra. De persze ha úgy jobb akkor megcsinálom.
-
tordaitibi
veterán
Webdav szervert (otthoni NAS) próbálok elérni W10-ről.
3 darabról sem megy,
bármilyen Linuxról meg Androidról meg simán sikerül.
illusztrációnak, így néz ki az elérési út Linuxról:
Név: otthoni nas
Felhasználó: oregtibi
Kiszolgáló: tibinas-home.webhop.me
Port:5050
Mappa:apa
Ezek után kéri az oregtibi felhasználó jelszavát és kész, már csatlakozok is.
Mindez Win alatt máshogy néz ki, hálózati meghajtó csatlakoztatás,
http://tibinas-home.webhop.me:5050/apa
bekéri a nevet, beírom hogy oregtibi, beírom a jelszót és semmi, vagy visszadob vagy hibát ír.
https, ugyanez.Mit rontok el? Hogyan lehet Win alól? Mert lehet, egy 2 éves W10-es családi laptop felcsatlakozik, akkor simán bekonfigoltam de most nem sikerül semmilyen újabb W10-es gépről.
-
ETOM
addikt
válasz King Unique #124212 üzenetére
Végül az MCT-s javító upgrade megoldotta. Most már nálam is 19041.508. Remélem innentől jó lesz már. Köszönöm a segítséget.
(#124217) Sub-ZeRo Nekem csak az volt a gondom, hogy már a második volt ami nem ment fel.. gondolom innentől a többi se települt volna.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz tordaitibi #124233 üzenetére
A win10 beépített Webdav-ja csak a (fizetős) root aláírással rendelkező ip-ről fogad el a kapcsolatot.
Én inkább 3. fél progiját használnám, ami legfeljebb figyelmeztet hogy nem hiteles a végpont.
[ Szerkesztve ]
-
ssarosi
tag
válasz MrCsiT #123997 üzenetére
Tegnap építettem egy új gépet (win10pro 2004), amit egy pár gépes munkacsoportos hálózatban cseréltem ki. A fontos teendője (a gépnek), hogy időnként egy másik gép (XP-s) mappájába kell írnia. Na ez az előző win10-en még ment, most már nem.
XP-t nem lehet cserélni, mert egy speciális szoftver fut rajta, ami egy szabászgépet vezérel.
Amiket próbáltam illetve változtattam:
XP-s gépnek routerben fixip beállítása mac cím alapján, hogy még véletlenül se változzon az ip cím.
Ping rendben.
XP-s gépen tűzfal kikapcsolva.
Az XP-s gép mshome munkacsoportban volt, most azt is workgroup-ba tettem. De előtte így
is működött a megosztás.
Az XP-n csak rendszergazda felhasználó volt jelszó nélkül, most készítettem egy másikat jelszóval, mert a meghajtó felcsatolásakor a win10 kérte, és jelszó nélkül nem kapcsolódott.
Win10-ben smb1 telepítése.
Ennek ellenére nem látja a hálózatfelderítés az összes gépet, még a win10-eseket sem, de ez nem probléma.
Ha az XP-s gép hálózati meghajtóját \\192.168.1.100\mappa alapján felveszem (csak így tudom, gépnévvel nem megy) felhasználónév + jelszóval, egész addig működik, amíg a win10-et újra nem indítom.
Van még 2 mások megosztott mappa felcsatolva szintén win10-ről, azzal semmi gond.
Újraindítás után a kapcsolatot bontani kell (több perc), majd ismét felcsatolni.
Nem akarok csúnyákat írni, de tele van a törpöm a win10 hibáival.
Tud valaki megoldást?
Sajnos sürgős lenne. -
zolee001
őstag
válasz ssarosi #124238 üzenetére
A névfeloldási problémákra 1000+1 kérdés volt már,hogy milyen szolgáltatásokat kell elinditani win10 rendszeren (igen ms kapja be)
Pár gépes környezetben javasolt az idöutazás a 90 es évekbe és a hosts file-ba felvenni mindenhol mindenkit
Tüzfal off+smb1 tökéletes kombináció amig vmi jó kis virus át nem szalad a hálón
Nyugodtan mehet,söt kell is a tüzfal és a szükséges portokat kell csak kiengedni,file and printer sharing 1 pipa és egyben meoldja de ha egyesével kell akkor,tcp:139,445 valamint udp 137,138Egy event viewer bejegyzés nem ártana mert igy max jósolni lehet,ugyanakkor van a win10 nek ismert hibája miszerint elfelejti a credentialokat
-
Geth
veterán
válasz Doky586 #124237 üzenetére
A win10 beépített Webdav-ja csak a (fizetős) root aláírással rendelkező ip-ről fogad el a kapcsolatot.
Nem IP-ről, IP-re!
Let's Encrypt-et használok, ingyér' van, webdav pipa.
Ha ez nem megoldható, akkor a selfsigned cert-et importálni kell a kliens oldalon (logikus).
A lényeg, hogy teljesen jól működik a dolog, nem értem mi a probléma.
Használok webdavot mindkét szituban.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ma vagy inkább tegnap magától újraindult a gép éjszaka. Ma hajnalban a Login képernyő fogadott (tehát biztos nem sleep volt, mert ott ki van kapcsolva a bejelentkezés), csak a World és a Chrome futott azokból a programokból, amiket úgy hagytam a többi be volt zárva.
Mióta telepítettem a Win10-et ilyet még sose csinált a gép.
Mit nézzek meg az Event Viewer-el, hogy kiderüljön mi volt az oka?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #124244 üzenetére
Közben azt hiszem meg lett a ludas:
Gondlom másnak is szokott ilyet csinálni és ez így "normálisnak" mondható a Win10 részéről, mármint, hogy valami update miatt önkényesen egyszer csak újraindítja a gépet?
Keresem a választ és hogy hogyan lehet megelőzni (letiltani)... -
tordaitibi
veterán
válasz SunMount3r #124245 üzenetére
Kb 1 bonapja ugyanigy jartam es lehurrogtak, igy talan hogy mas is belefutott ebbe hihetobb a sztorim
-
tordaitibi
veterán
Ha szepen megkerlek, szajbaragosan segitesz nekem hogy hogyan lehetne azt az egyszeru feladatot megoldani hogy 2020-ba W10 alol barhol a vilagbol elerjem a sajat nasomat? Mert ezek a certifikatok meg kulso appok nekem egyelore kinai.
lletve en nem is ragodnek rajta mert atmegyek Ubuntuba es mar csatlakozok is de van meg par wines gep is (fiaim, par kollegam) -
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Fókuszsegédet, hogy lehet teljesen kikapcsolni! Kikapcsolom, majd 5-10 perc múlva újra bekapcsolódik. Ha újraindítom a gépet, akkor szintén! Csatolt telefon alkalmazást használom és a hívás miatt mindig ki kel kapcsolni a fókuszsegédet. Nekem folyamatosan visszakapcsolódik!
Köszönöm! -
Geth
veterán
válasz zolee001 #124241 üzenetére
ugyanakkor van a win10 nek ismert hibája miszerint elfelejti a credentialokat
Évekkel ezelőtt manuálisan felvett credential bejegyzések ott virítanak a credential managerbe (elég hamar feltűnne, ha nem lennének ott). Ez is egy olyan hiba lesz ami rajtam kívül mindenki mást boldogít?(#124245) SunMount3r: Gondlom másnak is szokott ilyet csinálni
Biztos csinálna, de mivel hetente/kéthetente rányomok a csekkforápdéccre, az meg újraidőzíti 2 hétre a scheduled jobot, így soha az életben nem restartolt magától. -
movax
őstag
válasz Impair1980 #124248 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest