Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#124401) RoyBatty válasza #86564352 (#124399) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Egyetértek, elég egymás mellé rakni a "Gépház" és "Eszközkezelő" ablakokat, mintha nem is ugyanarról a gépről szólnának :D

(#124402) Geth válasza porker (#124398) üzenetére


Geth
addikt

Tiszta rendszert húzok ha kell (hálóról megy automatizáltan a telepítés), home != (komplett) rendszer!
Pont hogy hatékonyan és kevés melóval tudom beállítani újra ugyanolyanra, ezt magyaráztam...

[ Szerkesztve ]

(#124403) Doky586 válasza GEPESZ66 (#124396) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Nem veszted el a Dual channelt, ha a 4db slotba a meglevő 2db ram mellé beteszel még 2db-ot..

(#124404) King Unique válasza RoyBatty (#124401) üzenetére


King Unique
titán

Mivel egyik UWP, másik Win32 alkalmazás, ezért nem meglepő, ha nem pont ugyanolyan, de pl. a címsor, ottani menügombok stílusa egyezik. Egyébként meg tartalmilag de, nyilván ugyanarról a gépről, rendszerről szólnak, egyező információk jelennek meg. :D

(#124405) #86564352 válasza RoyBatty (#124401) üzenetére


#86564352
törölt tag

Vezérlőpult programok eltávolítása:
azonnal kiadja a listát, átlátható
információ sűrűség jó, verzió rögtön látszik
egy kattintás telepítés dátuma szerint rendezze a listát és úgy is marad legközelebbi megnyitáskor is

"Modern" Settings, Apps:
várni kell a lista megjelenítésére
információ sűrűség katasztrófa scrolloz csak sokat, kattintani kell pluszban egyet vagy kettőt verziószámért
közben az ablak fele üres fehér
két kattintás már beállítani telepítés dátuma szerint rendezze és nem marad úgy legközelebbi megnyitáskor

Szóval több scroll, több kattintás, nem átlátható, nem hatékony. A szomorú ehhez sok hívő még tapsol is. :U

(#124406) porker válasza King Unique (#124390) üzenetére


porker
tag

A W10-nél pont nincs is az a régi, gejl, csicsás Aero felület...

OK. Sarkítottam. De attól, hogy egyesek a default GUI-t tudják használni az nem azt jelenti, hogy az jó. Kénytelenek, mert nincs más. Igaz nekik ritkán adódnak olyan problémáik, hogy távoli gépek felületén matassanak, nem annyira fontos az egyszerűség mint annak akinek egyszerre esetleg 10 ablaka van nyitva 3 monitoron (tipikus fejlesztői munkák). Ugyan a frissítéseket el lehet halasztani, de nem célszerű (az Entrprise edition-nak sem ez a lényege) és amúgy is mindkét rendszerrel dolgozik az ember.

Mellesleg kérlek mondd már el, hogy az "idejétmúlt XP/W7 GUI-nál, asztali felületnél ... " történt újítások mennyiben segítik a munka gördülékenységét!

Nem világos miért ne lenne meg az "elválasztás", amikor eleve beállítható, külön színezhető...

Csak én nem akarok külön színezgetni! Mi a frászért nem lehet egy olyan theme ami tartalmazza a régieket?

[ Szerkesztve ]

(#124407) porker válasza Geth (#124402) üzenetére


porker
tag

OK: Akkor elbeszéltünk egymás mellett.

(#124408) Geth válasza porker (#124406) üzenetére


Geth
addikt

Jellemzően több ablakkal dolgozom 2 monitoron (vannak 3 monitoros kollégáim is), szoktam távoli gépeken is matatni (inkább ssh, de van rdp is elég), nincs panasz.
Te milyen fejlesztői munkákra gondolsz?

(#124409) King Unique válasza porker (#124406) üzenetére


King Unique
titán

Meg azt sem feltétlen jelenti, hogy rossz lenne, meg az hogy "szerinted" alapon mi jó/rossz, az megint mellékes általánosan. ;) Valamint úgy próbáltad beállítani, hogy attól mert neked nem tetszik a megújult felület, azért szerinted kevésbé alkalmas munkára, ami pont nem igaz, meg ha már világszerte rengetegen használják hivatalos helyeken is és a tömegeknek mégis megy. :))
A frissítéseknél meg amúgy funkciófrissítésekről volt szó, ha esetleg nem lenne világos, meg az én olvasatomban a félévenkénti arra vonatkozik, nem a havi kumulatív frissítésekre. Ahol az utóbbit nem javasolt sokáig halasztani/letiltani, ellenben az előbbit miért ne lehetne, illetve miért kellene egyből az új verzióra váltani, ha közben még aktív életciklusú és támogatott az éppen használt verzió is.

Nem világos a muzeális, idejétmúlt XP/W7 GUI, asztali felület mennyiben segíti manapság jobban a munka gördülékenységét, amikor eleve totál régi a mostani dizájnhoz képest, valamint akkor/azoknál pl. normális feladatnézet, virtuális asztalok sem voltak, témaszín sem volt állítható stb. Ha ez is megint a szerinted alapon régen minden vót 2.0, akkor nem sokat ér általánosan... Meg ennyi erővel szerintem nem, nekem egyértelműen jobban tetszik az új GUI és számomra kellemesebb használni, dolgozni vele. Valamint úgy, hogy a Microsoft már nyilván nem fogja a modern operációs rendszererénél az említett legacy dolgokat erőltetni, eleve az új irányvonal volt/van/lesz, ezért kb. nincs is miről beszélni, mivel megvalósulni a régi már nem fog. ;)

Akkor nem színezgetsz, de attól még továbbra is adott a beállítási lehetőség és a "vizuális elkülönítés", vagyis továbbra sem igaz az, hogy minden egyben és csak fehér alapon létezhet, az utóbbi max. alapértelmezetten. Nem világos miért kellene egy eleve muzeális, idejétmúlt, 10-20 éves témát erőltetni egy modern operációs rendszernél... Ha valakinek annyira az kell, akkor telepítsen külön témát, van számos 3rd party program is ilyen célra, stb.

[ Szerkesztve ]

(#124410) porker válasza Geth (#124408) üzenetére


porker
tag

Hasonló: csak amikor kifejezetten szoftverezek borzalmasan zavar, hogy a Debiant akármilyen "egyszerűre" be tudom állítani, a Win - és származékai - meg széles keretekkel, idióta színekkel és ki tudja mivel öli az idegeim. ... Időnként abban reménykedem, hogy a nagy "retro hullámban" (ez most az MS egyik kedvence) a Metro alá is megcsinálják a Classic theme-t!

(#124411) Geth válasza porker (#124410) üzenetére


Geth
addikt

Széles keret? Az előbb valaki azt írta hogy zavarja a keretnélküliség. Kezdtek összezavarni :)
Egyébként nem tudom milyen széles keretről van szó, kifejtenéd?
Mit takar a "szoftverezek" amikor ennyire ellened van a gui (és hogyan)?

[ Szerkesztve ]

(#124412) porker válasza King Unique (#124409) üzenetére


porker
tag

King Unigue, én nem mondtam, hogy Te szeresd azokat az "ósdi" cuccokat amit én hiányolok. Azért mert számomra a Metro jó része marhaság attól még milliók szeretik - igaz milliók (bár lehet, hogy kisebb milliók :) ) meg utálják, mert nagy, böhöm megjelenéseket produkálnak. ... Olyan ez mint amikor valaki elkezd WP-vel oldalakat gyártani és amit eddig el lehetett egy képernyőnyi felületen helyezni azt ezután 10-en kell megjeleníteni.
Ugyanakkor meg mi köze van a megjelenésnek pl. a virtuális ablakokhoz? Nem az új funkciókat kritizáltam!

Funkciófrissítés: az LTSC alkalmazása lehetséges, de elsősorban kritikus alkalmazási területekre van kitalálva ahol problémás ha egy frissítés megöli a rendszert (egyébként átlag felhasználónak ezt az MS sem javasolja - de az nem feltétlenül indok).
Van akinél csak az update a fontos, nálam - fejlesztőként - pedig az upgrade is.

(#124413) porker válasza Geth (#124411) üzenetére


porker
tag

Attól még a keretnek a színe lehet ugyanaz mint az egész ablaknak....

(#124414) Geth válasza porker (#124413) üzenetére


Geth
addikt

Én szeretem ha látszódik a fókusz ténye a (vékony kereten).

(#124415) looser válasza Geth (#124391) üzenetére


looser
addikt

Az Office 2003->2007-nél volt egy nagy gui váltás, a ribbont ki szerette, ki nem, de az pl. sok kollégánál okozott gondot. Tudom, most a windows natív megjelenítéséről beszélünk, de a ribbont örökölte más win app is (pl. Paint, Wordpad). Itt van két kép a Total Commanderről, a fontokat én állítgattam W10 alatt, ez nem releváns, csak a W95 óta megszokott ablak-kinézet hiányzik.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#124416) King Unique válasza porker (#124412) üzenetére


King Unique
titán

Oké, de akkor te se próbáld rám erőltetni, hogy a régi dizájn, megjelenés szerinted mennyivel jobb, amikor nekem nem az, amivel vélhetően vannak így még sokan, milliók, meg akik inkább a modernebbet preferálják. :) Valamint ami már le volt írva, ha maga a Microsoft is eleve az utóbbit részesíti előnyben, az dívik jó ideje a Windows 10-nél és vélhetően marad is, akkor megint nincs miről beszélni a melyik legyen inkább témában.

Ki beszélt itt LTSC-ről? :D Az Enterprise LTSB/TLSC kiadás eleve külön téma, meg ott egy verziónál 10 éves életciklus van, ellenben én az őszi verziós Enterprise és Education kiadások 2,5 éves életciklusára céloztam, meg amúgy Home és Pro kiadások esetén is 18 hónap, azaz 1,5 év. Vagyis az utóbbiaknál sem kötelező félévente verziót váltani, ami azért volt említve, mert azt írtad nem akarsz félvente új ikonokat, stb. Ha annyira upgrade-elni akarsz minél előbb a legújabb verziókra, akkor meg nehogy már az legyen a gond, hogy itt-ott a GUI esetlegesen (nem mindig) kicsit módosul.

(#124417) Geth válasza looser (#124415) üzenetére


Geth
addikt

Far manager-t használok.
Nincs Win-es menüsor, a keret csak egy drop shadow. A lényegi rész, a kontent, maximálisan kihasználva.

(#124418) porker válasza King Unique (#124416) üzenetére


porker
tag

Én egy szóval nem mondtam, hogy azt használd - de már egyszer ezt is leírtam ! :U

(#124419) tordaitibi válasza King Unique (#124390) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

King ne haragudj meg, nem szoktam ilyen felesleges posztokat írni de nem tudtam most megállni.

" manapság ahol jártam cégeknél, különféle közhivataloknál, intézményeknél, kb. mindenhol W10 futott a gépeken és tudták produktívan használni"

Ez kb. olyan mintha holnaptól pl. csak Opel lenne az egyetlen autó, vagy használod vagy gyalogolsz. Persze hogy "produktívan" használnák több 100 millióan, indul, indexel, kanyarodik, kilátni a szélvédőn stb. mert nincs más! Ettől még nem mindenki rajongana érte.
Ez így nem fair amit írtál. Ez a rákényszerítés, majd a megszokás. De nem biztos hogy a megszeretése a os-nek, csak kötelező.

A másik, az OS gui testreszabása.
Ezt hiányolom, és nem csak én, egy Windows2000 már tudta, ez meg nem:
Nálam 20 éve piros az aktív címsor és kék az inaktív, valamint mostanába sajnos romlik a szemem és szeretném a fontok méretét szépen egyenként, nekem jóra beállítani.
Ezt a W10-en ragedittel meg külső segédprogramokkal lehet és nem teljeskörűen így se, az uwp appok némelyike sza...rik erre is valamint mivel sötét témát használok, szinte belefolyik a háttérbe a fele app.
Gépházzal az élen.
Valahogy így képzelem el de ezt megcsinálni a 10-es alatt hááát... nem tudom hogy lehet.
10 ablaknál is látom épp mi hol van, hol az ablakkeret, látom a gördítősávot, látom az ablakon belül az elválasztásokat a kijelölést stb.

A gyors elérés makacsságáról már szó se essen. Amit ott testreszabásnak hívnak az egy vicc, azt tesz bele amit ő akar, amit meg én akarnék azt esetleg regedittel lehet elérni..?
Nemá.

[ Szerkesztve ]

(#124420) Rodzser Mór


Rodzser Mór
senior tag

Helló!

Olyat csinál a laptopom (win10PRO v.1903), hogy nem tölti be a windowst, ha akkumulátorról megy. Megáll a Lenowo Thinkpad logónál. Eltelik 5-10 perc és semmit nem csinál. Amint bedugom a tápját a konnektorba, akkor folytatja a bootolást.

Eddig úgy vettem észre, hogy csak akkor csinálja így, ha "SHIFT+Leállítás"-sal kapcsolom ki a gépet. De ha csak "Leállítás"-sal, akkor is csinálja, de nem mindig.
Szóval nem értem ezt az egészet, hogy mitől függ.
Nagyon idegesítő, mert sose lehet tudni, mikor kell csak akkumulátorról üzemeltetnem.

Hogyan lehet rábírni, hogy akksiról is induljon normálisan?

(#124421) porker válasza tordaitibi (#124419) üzenetére


porker
tag

Hát ez az...

(#124422) King Unique válasza tordaitibi (#124419) üzenetére


King Unique
titán

Te most mégis miről beszélsz, már ne haragudj? :U

Egyrészt már ott pontatlan és helytelen az állításod, miszerint nincsen más lehetőség, amikor ha támogatja az adott hardver - akadnak még ilyenek is, meg régebbi gépparkok stb. - , akkor pont szervezeteknek ott van még W7-nél 3 évig az ESU, a W8.1 meg amúgy is támogatott, + EU-ban használt szoftverek vásárlása, stb. Szóval nem minden esetben kizárólag csak a W10 lehet opció jelenleg Windows vonalon.

Másrészt ott is tévedésben vagy, ha a saját felhasználói szokásaidat, konfigurálási igényedet veszed alapul a tömegekre vonatkozóan, mert az hiszed, hogy akkor már mindenki olyan részletesen akarja piszkálni a GUI-t a legutolsó pixelig, ami nyilván nem így van. Az a tesztreszabási lehetőség amit a gépházban, vezérpultban stb. helyen nyújt a W10, az rendszerint bőven elég szokott lenni a nagy átlagnak, meg nem mintha sokan a legutolsó pixelig akarnák konfigurálni, pláne nem egy munkahelyen, közhivatalban. Ha valakinek otthon nem elég az alapértelmezett beállítás, hát akkor ott van a registry, vagy 3 rd party program, de ez megint a kisebbség szokott lenni. Vagy esetleg tudsz mutatni olyan globális statisztikát, végeztél ilyen körben közvélemény-kutatást, ami az előbbieknek az ellenkezőjét támasztja alá, meg hogy az átlag usernek nem elég annyi beállítási lehetőség, ami jelenleg van és azért nem tudnak megfelelően dolgozni??? Nem hiszem, ha nem, akkor meg ugye addig nem kellene feleslegesen okoskodni... :B

Ha megnyitok több ablakot, nagyobb kijelzőn elrendezem, feladatnézetbe teszem stb. , én is látom mi hol van, meg tudom különböztetni Windows 10-nél, nem kell ehhez nekem muzeális Windows, 3rd party program, vagy másik platform rendszere. :N Meg W8 óta ott van a Win+X menü, ahonnan megint több minden kapásból elérhető, létezik Win+R és futtatás is egyes programok megnyitásához, a gyors elérésnél lehet rögzíteni elemeket, meg a tálcára és Start menübe is külön, stb. De ha számodra annyira nem felel meg a modern W10 GUI, a default beállítási lehetőségek és a muzeális W2K/XP rendszerekkel példálózol, akkor használd nyugodtan az utóbbiakat... :D A linuxos hittérítés, ott bezzeg minden jobb mese meg kösz nem kell ebbe a topikba, azt máshol kell. Meg ha annyira jobb lenne ott minden, a tömegek számára is annyival fogyaszthatóbb lenne a GUI stb., akkor vsz nem lenne olyan csekély elterjedtség desktopon és nem eleve a Windowsok, azok közül is már egy ideje a Windows 10 állna a lista élén.. ;)

[ Szerkesztve ]

(#124423) #86564352 válasza tordaitibi (#124419) üzenetére


#86564352
törölt tag

Én ettől a "modern" trendtől kapok agyvérzést, főleg amikor majd végleg kiveszik Vezérlőpultot. Disk Management kapcsán is insider topikban kitárgyaltuk mit műveltek a "modern" felületen.

(#124424) RoyBatty válasza King Unique (#124422) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Sok előnyét fel tudom sorolni a Windows 10-nek (visszamenőleges kompatibilitás, sok hardveren elfut, rengeteg app van rá, stb.), de az átgondolt, egységes felhasználói felület az nincs közöttük. Nézzük mivel szembesül az egységsugarú user, aki bármiféle testreszabás vagy tweakelés nélkül felrakja:
- Vannak a korábbi felületet másoló appok
- Vannak animált csempék a "Start" menü egy részében
- Vannak a "letisztult", "minimalista" UWP appok, amelyeket a praktikusan nem létező mobilos használatra optimalizálnak
... és mindezt csak az operációs rendszeren belül a Microsoft saját appjaival.
Akárhány (nem power) userrel beszéltem eddig mindenki felhozta, hogy sokkal nehezebben igazodik el, mint a korábbi verziókban pont az egyszerre jelenlévő különböző megoldások miatt.

(#124425) tordaitibi válasza King Unique (#124422) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Nem értesz meg mert nem akarsz, így nehéz.
Nem vagyok semmilyen Linux disztró fanatikusa, sem hittérítője, napi szinten használok 2-3 disztrót és Windowst is.
Mindegyiket szeretem, sőt ha választani kéne, a linuxokat néha utálom mert iszonyat sokat szívtam velük, ez lehet az én tudatlanságomnak és butaságomnak is köszönhető.
Aki azt mondja hogy akár a legprimitívebb xfce-nél a Win gui kézreállóbb, az finoman fogalmazva nem mond igazat.
Szándékosan nem a KDE-t említettem.

De tökmindegy mert rámfogtad hogy én a legaprólékosabban testre akarom szabni a Win guit.
Ha az aktív-inaktív ablak színe, a betűméretek egyedi állítása, valamint a gyors elérés nekem tetszővé alakítása ezt takarja, akkor ámen, legyen.
Pl. a gyors elérésből nekem nem kell a Onedrive, nem kell a Dokumentumok, nem kell 2 meghajtó.
Ezt légyszíves írd le nekem hogyan lehet 2 kattintással kivenni. Vagy akár 12-vel.

Céloztál rá hogy valószínűleg a naprendszerbe csak én akarok ilyen extrákat.
Itt a topikba az utolsó két oldalon velem együtt öten vagyunk akinek nem tetszik.
Ez az 5, a topik állandónak nevezhető kb. 20 fős törzsgárdájához számolva 25%.
Ismét én kérek elnézést.

Nem akarok W2000-et és XP-t használni. A mellékelt képen igen egy XP fut virtuális gépbe mert van egy őskövület adatbázis ami csak a saját formátumát ismeri, ez egy célhardver vezérlése amit a mai napig XP működtet. Ezért kell, az adatbázist néha kozmetikázni és menteni kell, nem azért mert visszavágyom az XP-t.
Viszont a képen látható beállítási arzenál mellett a W10 elmehet a fenébe.

Úgy érzem kár erről vitát generálnunk, nem fog egymáshoz közelebb kerülni az álláspontunk.
Maradok tisztelettel a eopik és irántad is mert sokat letettél ide az asztalra, én is sokat tanultam már tőled.
De szerintem ezt ne forszírozzuk tovább mert nincs értelme, lehet maradi is vagyok, talán ez is közrejátszik hogy a hagyományosabb felületeket favorizálom (bár ez sem teljesen igaz mert a kde felületemen még a két fiam is hasraesik amikor úgy istenigazából elengedem a fantáziámat :) )

Jöttek a csempék, én asztali felületen speciel utáltam-utálom.
Érdekes, a telefonon-tableten meg imádom. Lehet tényleg bennem van a hiba..? Vagy az oda való, oda tökéletes.

Kell a fejlődés a kinézetbe is de hagyjanak már meg valami visszafelé kompatibilitást is mert sokan élnének vele. (mivel nincs, így soha nem tudjuk meg hányan is használnák)
Mint pl. usb3 de az usb1 eszközömet nem kellett kidobni mert kezeli.

[ Szerkesztve ]

(#124426) King Unique válasza RoyBatty (#124424) üzenetére


King Unique
titán

Ez az átlagos, egységsugarú usereknél pont nem nagyon szokott annyira téma lenni, mivel ők eleve kevésbé foglalkoznak ezzel. :N Meg az, hogy megkérdeztél erről pár-néhány embert, az megint kb. semmit nem jelent széles körre, tömegekre vonatkoztatva. Valamint attól hogy van UWP és Win32 alkalmazás, a Windows 10 asztali felülete, elrendezése és használata lényegében maradt kb. ugyanaz mint az egyes korábbiaknál, egyáltalán nem volt akkora nagy változás, hogy ne lehetne eligazodni rajta/benne. Úgy meg, hogy csaknem mindenhol ott van a kereső, külön a tálcán, gépházban, vezérlőpultban stb., szükség esetén hivatkozások ha valami az egyiknél nem érhető el, megint nem nagyon van miről beszélni. Az meg pláne nem igaz olyan formában, hogy a korábbi Windows-verziókhoz képest mind sokkal nehezebben, amikor eleve ott volt/van a Win8/8.1 is, az bukott meg, az nem kellett főleg a felülete miatt a tömegeknek és lett helyette a W10, nem a W10-nél volt ez és nem lett helyette W11 stb. ;)

[ Szerkesztve ]

(#124427) Geth válasza #86564352 (#124423) üzenetére


Geth
addikt

Huh, csak a diskpart maradjon, a gui miatt kaphattok agyvérzést :DDD

[ Szerkesztve ]

(#124428) tordaitibi válasza Geth (#124427) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ebben maximálisan egyetértek :)

(#124429) King Unique válasza tordaitibi (#124425) üzenetére


King Unique
titán

Igen, nem érted, így valóban nehéz. Meg ha nem az a cél, ugye akkor minek hozod fel ebben a topikban a Linuxot, minek raksz be arról screenshotot, ha eleve tudod, hogy más a kettő, nem újdonság hogy annál bővebbek a konfigurálási lehetőségek, pláne KDE esetén... Meg vélhetően azt is tudod, hogy a Windows, a Windows 10 vsz sose lesz teljesen ugyanolyan, ezért is felesleges ahhoz hasonlítgatni és elvárni, hogy pont olyan beállítások legyenek.
Az pedig megint más dolog, hogy hiába a jobban tesreszabható GUI, ha a tömegek eleve nem azt szokták meg, nincs igényük rá és általánosan megfelelnek nekik a Windows asztali felülete adta beállítási lehetőségek is, az a felület áll nekik inkább kézre. :)

A leírtak, szemléltetettek alapján hát márpedig az átlagnál jobban, aprólékosabban testre akarod szabni a felületet, az szvsz hkijelenthető. Ahol amúgy sehol nem volt az írva, hogy a földkerekségen csak és kizárólag neked van ilyen igényed - ezt nem tudod honnan vetted - , hanem hogy ez általában a kisebbség, egy szűkebb réteg szokott lenni, nem a nagy átlag, amit gondolom megint nyugtázhatunk.
A fájlkezelőnél az említett elemek eltávolítása valóban nem feltétlen megy 2 kattintással, általában regisrty szintű beállítás kell hozzá. De ugye ezeket is megint mégis kik akarják piszkálni, erővel átszabni, mert a nagy átlagos userek biztos nem, még pl. én magam sem piszkálom, mert kb. annyira nincs számomra jelentősége, hogy most ott van-e az az elem, vagy sem. Meg ha zavarni nem zavar, a munkában nem akadályoz, akkor nem állok neki erővel megnyírbálni.

Igen, nem fog, ezért is volt felesleges most ez a 2 hozzászólásod, illetve legközelebb akkor címezd annak, akiével egyezik. ;)

Egyébként a csempés témánál az már korábban a W8.X esetében is lett magyarázva, hogy attól még ugyanúgy ott van az asztali felület és használható desktop rendszerként is, a modern alkalmazásokat meg nem feltétlen kötelező használni minden esetben, lehet helyettük 3rd partí programokat telepíteni, alapértelmezetté tenni, stb. Ami W10 esetében is ugyanúgy érvényes pár bedrótozott UWP appot leszámítva, mint pl. a gépház és társai.
A visszafelé kompatibilitásnál meg szvsz jó, hogy megmaradt pl. a régi vezérpult is a gépház mellett. Akik most a kettősség miatt problémáznak és emiatt esetleg később majd eltűnik teljesen és meglesz az egységesen gépház only megoldás, akkor meg jellemzően amiatt fog majd menni a problémázás...

[ Szerkesztve ]

(#124430) porker válasza Geth (#124427) üzenetére


porker
tag

:DD

(#124431) porker válasza King Unique (#124429) üzenetére


porker
tag

Kedves King! Ne haragudj, de én azt nem értem, hogy miért kell ilyen vehemesen "védeni" a W10 GUI-t? Neked - és sokaknak - tetszik, többünknek nem, az átlag userjeim meg plafonra mennek tőle (állítsam be úgy, ahogy az előző gépen volt, stb.), miközben senki nem mondta, hogy a W10 gyengébb / rosszabb / etc. mint a W7 vagy épp az általam citált Debian.

Akaratlanul is én indítottam el ezt a vitát, mert épp kiakasztott a W10 GUI (hogy miért és hogy az most mellékes). Ennyi és semmi több. Nem kell ezt túlragozni. ... Szerintem.... :R

(#124432) King Unique válasza porker (#124431) üzenetére


King Unique
titán

Kedves porker! Ne haragudj, de én meg azt nem értem, hogy miért állítod azt, hogy kell ilyen "vehemesen "védeni" a W10 GUI-t", amikor csak le lett írva a saját álláspontom, véleményem? Illetve akkor visszakérdezek, miért kell ilyen vehemensen támadni, megpróbálni olyan tagokra ráerőltetni a véleményed, írogatni nekik ez ügyben az újabb és újabb válaszokat, akik eleve nem értenek veled egyet, ami már az elején látszik? Illetve csak fikázni és szidni szabad, ideoffolni W7-et/régi Windowsokat és pláne a Linuxokat, hogy ott bezzeg mi van, akiknek megfelel alapértelmezetten a W10-féle, vagy eleve nem tulajdonítanak neki ilyen jelentőséget és nem csinálnak ekkora problémázást - és azért általában ők szoktak többségben lenni - , azok már le sem írhatják ezt, mert talán megtiltod, vagy mi, pláne a W10 topikban? :U
Igen, ennyi, valóban nem kell ezt túlragozni, sőt már eddig is túl lett tárgyalva a téma.

[ Szerkesztve ]

(#124433) #86564352 válasza Geth (#124427) üzenetére


#86564352
törölt tag

Végül is :D nem is a Win10 a hiba, hanem a 3.1 és 95 volt az, ha nekem be kellett magolni az iskolai 486-oson DOS parancsokat, akkor a mai fiatalság se flancoljon holmi grafikus interfésszel. :D Drag & drop mi? Büdös kölke tanulja csak meg a copy parancsot!

(#124434) Geth válasza #86564352 (#124433) üzenetére


Geth
addikt

Én régen se magoltam (lustaság), ott volt a help/help kapcsolók. Amit használtam rendszeresen, az rámragadt.

Sajnos az aktuális gui is hazudik, pl. én nem látok benne sehol msr partíciót :((( (pedig ott van)
Nem tömegtermelem a partíciókat, bőven jó a cli is.
(Ha jobban belegondolok már ps-el csináltam a telepítő scriptemet, egyetlen lépést nem tudtam cmdlet-tel megoldani, a diskpart így már csak egy parancsra van meghívva.)

Ahogy írtam, a szakik meg kapjanak agyvérzést a gui változtatásoktól.
Gondolom a szélsőséges általánosítás vicc akart lenni, csak nem jött be. Sebaj :)

[ Szerkesztve ]

(#124435) King Unique válasza Rodzser Mór (#124420) üzenetére


King Unique
titán

A Shift + leállítás teljes leállítást csinál, ami bekapcsolt Fast Startup esetén jöhet jól, ha az a cél. Ha az utóbbi ki van kapcsolva, akkor az előbbihez hasonlóan ugyanúgy "teljes" leállítás történik a leállításnál. Normál esetben pedig aksiról működve is ugyanúgy indulnia kellene a Windows 10-nek leállítás után, meg bizonyos esetekben pont a bekapcsolt gyorsindítás miatt szoktak gondok lenni, nem az eleve kikapcsolt állapot, a teljes leállítás miatt.
Szóval érdekes a problémád, bár nem ismeretlen jelenség, vannak rá különféle leírások lehetséges megoldási javaslatokkal (példa). Valamint ha esetleg nem lenne naprakész nálad a Windows 10, akkor a frissítés sem ártana, + átnézni a BIOS beállításait, szükség esetén frissíteni azt is, stb.

[ Szerkesztve ]

(#124436) #86564352 válasza Geth (#124434) üzenetére


#86564352
törölt tag

Te egy kocka vagy. 1 milliárd user többsége nem fog powershellben scripteket pötyögni. Tudom, tudom túl nagyok az igényeim egy grafikus oprendszer esetén elvárjuk a normális UI-t és nem az ilyen "modernizálást".

(#124437) looser válasza #86564352 (#124436) üzenetére


looser
addikt

Hát az a lemezkezelő az insider preview-ból sem semmi, remélem nem marad. Olyan fura, a Biblia, a Mona Lisa meg a DeLorean is állati régiek, mégis sokan buknak még rájuk. Mondjuk arra tök kíváncsi lennék, ha ezzel a felülettel jön elő a MS a 95/NT4 megjelenésekor és az evolúció a "keretes" ablakok felé sodorja a Windows családot, most fogalmam sincs, melyiket védeném :D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#124438) Geth válasza #86564352 (#124436) üzenetére


Geth
addikt

Szerencsére senki nem írta hogy 1 milliárd user többségének ps scripteket kellene gyártania.
Annyit szóltam hozzá a szálhoz, hogy felőlem megütheti a guta azokat akik a gui-n partícionálnak :)

(#124439) looser válasza Geth (#124438) üzenetére


looser
addikt

Nem is enged mindig, szóval a diskpart ismerete nem hátrány, de ha véletlenül rossz disket választ ki az ember (pl. 2 vagy több azonos kapacitású), az ciki.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#124440) Geth válasza looser (#124439) üzenetére


Geth
addikt

de ha véletlenül rossz disket választ ki az ember
Ez bármilyen felületen káros az egészségre :DDD

(#124441) Cs1csó válasza Geth (#124440) üzenetére


Cs1csó
félisten

Elsősorban az idegrendszert veszélyezteti.

(#124442) #93794560 válasza King Unique (#124432) üzenetére


#93794560
törölt tag

Én szeretnék a vitán kívül maradni, de ez a lapos, se íze, se bűze kinézet nekem sem tetszik a Win 10-ben. Csak használom, de iszonyatosan zavar.

(#124443) tjsz


tjsz
senior tag

Sziasztok!

Asus Pro asztali pc, rajta hivatalos Win10 Pro, 2004-es frissítés óta nem működik a Samsung Easy Document Creator-ral történő scannelés (el sem indul a program). Nyomtatni tudunk, csak scannelni nem.

A nyomtató egy Samsung M2885FW, SMTP-t nem tud (hogy e-mail-ben leküldje a scannelt doksit), NAS-ra nem tud scannelni, egyszerűen agyrém, hogy egy 2019-ben vásárolt nyomtató egyik funkciója egy Win10 frissítés után nem működik.

Van erre bármilyen megoldás?
Előre is köszönöm!

(#124444) tordaitibi válasza #93794560 (#124442) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Te vagy a 6. Ez már 33%, ha még 4 hozzájönne az már 50.
Ez már a parlamentbe vagy egy kocsmai verekedésbe is partiképes ellenzék :) :P :)

(#124445) _DiEGO_ válasza Geth (#124376) üzenetére


_DiEGO_
őstag


(#124377) Doky586
nagyúr

Köszönöm!

Tudnátok egy tuti linket, ahonnan 100% hibamentesen letudnám szedni és Win 10 Pro X64 alá bemegy ? :R
Már szedtem le máshonnan is , de csak ezt dobja hibaüzinek.

:R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#124446) Cs1csó válasza _DiEGO_ (#124445) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az MSI Afterburner-t szoktam telepíteni - RivaTuner-rel együtt ami integrálva van a telepítőjébe - és az feldobja a dx-et is.

Esetleg innen csak a dx: [link]
[link] gyári oldal webes telepítő

(#124447) _DiEGO_ válasza Cs1csó (#124446) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Nem megyen :((( :(
Sajna ugyanazt hibát adja, itt valami Windows hiba van akkor, előtte az 1903-al nem volt semmi gondom :U

Akkor majd még próba lesz az MSI Afterburner -el.

[ Szerkesztve ]

(#124448) Cs1csó válasza _DiEGO_ (#124447) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nálad van valami gond sérült a rendszer, passz.

(#124449) vlevi válasza _DiEGO_ (#124447) üzenetére


vlevi
nagyúr

Az tényleg nagyon furcsa, hogy directx9 nincs.
Ez melyik Windows is? 2004?
Én megprobalnek a helyedben egy mefia creation tool-os frissítő telepitest. Az nem fog törölni semmit.

(#124450) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Hát skacok ez nem fog menni. RyzenMastert is uninstalláltam, hátha, aztán felment MSI Afterburner, de semmi változás.
Ennyit még tudok mutatni:

(#124449) vlevi

Gondolom MCT-t akartad írni.
Akkor inkább hanyagolom... mert: itt van egy NVMe M.2 2280 SSD 256GB
És bekerül gépbe a normál Sata SSD helyett már azon lesz oprendszer.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.