Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64295) #03969024 válasza focvis (#64291) üzenetére


#03969024
törölt tag

Nos, gondolkodjunk csak egy kicsit! A képeken azt látom, hogy előír egy bizonyos specifikációt, amely mindkét dízelhez ugyanaz. A táblázatból az látszik, hogy milyen viszkozitású olajat tölt be a gyár, s a (márka)szervizek. Kötelező jelleget csak a teljesítményszintre látok, ami logikus. Egyrészt, a magyar fordítások sokszor hibásak, mert nem szakember készíti, másrészt, ha megkérdeznénk a gyári "okosembert", hogy mi szükség a 0W-re, szerintem értelmes választ nem tudna adni. Gondolj csak bele, vannak országok, ahol sohasem megy a hőmérséklet fagypont alá! Ott mivel indokolná???

Kornel
Na, pont ilyen tanácsokkal kéne ellátni a kérdezőket: Amit tapasztaltál. Adott autó a olajat csipegette, B olajat pedig nem. Persze, jó lenne tudni a hosszú távú használat eredményét is, pl. lerakódások. Nap-mint-nap látom, hogy egyes helyettesítő olajak milyen károkat produkálnak. Persze, a kereskedő esküdözik, hogy mindenben megegyezik a gyárival...

molnarpeter
Azt nem merném kijelenteni, hogy könnyebb dolguk van a munkagépek motorjának. Talán sokkal inkább változó terheléssel járnak, mint a személyautók, pláne a kamionok. Adtál egy jó ötletet, "lopok" pár hisztogrammot... Kíváncsi vagyok!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.