Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz Brandynew #238449 üzenetére
Természetesen csak is lakott területen kívül, az előzési szándék jelzése céljából. Tehát sosem használom mert a 80-al menő villannyal senkit sem kell megelőznöm
Állítom senki nem használja erre pedig ezt engedi szabályosan a kresz.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
BigBlackDog
veterán
Eddig 4-5 év alatt 2-3 alkalommal sikerült balesetmegelőzés céljából használni (pl. tükörbe nem néző, mellettem haladó sofőrkolléga sávváltást kezdeményezett) és kicsit többször nagytestű madaraknak jeleztem jöttömet. Innen is üdvözlöm azt a fehér gólyát, akinek az M6-os szalagkorlátjáról pont akkor kellett a pályaközép irányába felszállnia, mikor 130-al arrafelé jártam. Ezen kívül cica-kutya is szokott kapni egy-egy rövidebb hangjelzést, ha bizonytalan a járása meg nézése.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
Nekem egy "nagy" szívfájdalmam, hogy nem lehet picit dudálni az Octaviával. (Értsd: megütöd az alját, tü ) Nem vagyok nagy dudálgatós, elég hallgatni a szomszéd lépcsőház cickányait, de bringás haveroknak néha jó lenne oda köszönni a bringaútra, de ha megnyomom, akkor nagyot szól. Egyszer meg is jegyezte az egyik, hogy nem értette, már a bringaúton is ledudálják?
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
kisza25
félisten
Ha elfogy a zsé akkor igen, sokaknak nagyon ki van ám számolva egy hónap, most drágulnak az élelmiszerek, drágul a rezsi, drágul az üzemanyag, el fog fogyni a lóvé, nagy baj lesz itt szeptembertől
Gyerek (6) tegnap kitakarította az autót, az Ő ötlete volt🤗Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
Amire való, előzési szándékom van és az út közepén kever az előttem haladó.
Az ide szabadult sok turista, megy az út közepén, miközben kétoldalt van járda és nem bírnak odébb menni amikor jövök autóval, de legalább fel vannak háborodva. Meg mikor már 5+ másodperce zöld, elöttem meg elbambul a sofőr, akkor egy rövidet nyomok
amúgy nekem nagyon ráállt
a kezem a dudára mostanság
Amúgy észrevettem, hogy erre való reakció is teljesen más, ha kis autóba, közepesbe, vagy nagy ülök
Tervezem átvenni az opelt[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Puma K
nagyúr
Arra hogy a lámpánál várakozva a telefonjába bele merülő pácienst látszólag felébresszem az agyhalott állapotából és a valóságba visszatérve elinduljon. Mert már zöld van és mióta pirosra váltott a lámpa vagy már ott várakozik azóta nem nézett fel a telefonjából...
De ilyenkor csak érintőlegesen egy-kettő rövidet nyomok, hogy hahó...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Snoop-y
veterán
válasz BigBlackDog #238453 üzenetére
Meg angliaban laktunk mikor egy bolt parkolojaban lattam, hogy aki tolat az neki fog menni a mogottem allonak (en epp beparkoltam egy helyre ha nem teszem engem kapott volna telibe).
Szoval emberunk elhaladt mellettem es azzal a lendulettel beletolatott az allo autoba ugy hogy en folyamatosan nyomtam a dudat.Mondom miert nem alltal meg? Azt hittem nem nekem dudalsz…
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Puma K
nagyúr
Aki nem megy legalább annyival mint ami a megengedett és lehetőségeimhez mérten alapos vizslatás után sem látom ennek az okát, akkor tolom az előttem lévőt. Ha olyan a helyzet, hogy nem vette fel a ritmust, akkor meg lehetőség szerint megelőzöm.
BMW-vel tolom a BMW-seket is.
Pl tegnap egy F01-gyes 7-est ma meg egy E46-os 3-mas kormoló és *büdös dízelt...A márka-típus nem foglalkoztat. Még akkor sem ha tudom, hogy az adott típusú autónak vagy mert olyan erős dízel-benzin-hibrid vagy elektromos csak egy pöccintés a pedálon és lehagy bárhogy is forgassam.
*Ha már büdös dízel: Tegnap Budaligeten ment előttem egy látszólag teljesen mókolatlan csilligó-villogó tiszta és szép ottani kertvárosi apukának az Audi-ja (A4 B8/9 vagy A6 C7?), de olyan okádék szaga volt ahogy ment előttem, hogy azt is meg akartam előzni minél előbb. De szerencsére előbb fordult le egy keresztező utcába...
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Puma K #238466 üzenetére
Szerintem lehetnek olyan esetek, mikor alapos vizslatás után sem lehet meglátni az okát, hogy az előttem lévő miért nem megy legalább a megengedett sebességgel. Pl. műszaki okok, törékeny szállítmány is lehet szempont, amiket nem igazán tudok előrelátni, ha csak mögötte haladok egy másik autóban.
A letolással frusztráltabb is lehet a másik vezető, ami adott esetben rosszul sülhet el, pl. elvonja a figyelmét még jobban. Plusz, ha valami előre nem látható esemény miatt hirtelen fékezésre kényszerül az előttem haladó (pl. Bodri kutya kicsámpázik az úttestre a bokorból), nem feltétlen tudok megállni túl "kényelmesen".Ha ilyenbe botlok, akkor inkább tisztességes követési távolságot veszek és ahogy van lehetőség biztonságos előzésre, a lovak közé csapok.
-
kisza25
félisten
válasz Snoop-y #238467 üzenetére
csak kis vödörben szappanos víz+ szivacsot használt, de előtte lesöpörte, kiporszívózta és utána mosta ki, majd szárazra törölte
Többiek: van itt még 3db autó amin gyakorolhat, de megemlítem neki
Viszont nem dolgozik olcsón, mikor kész van, idézem:
Apa kérem a pénzet, tudod a dodót a munkámértEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Snoop-y
veterán
válasz kisza25 #238470 üzenetére
Nincs is azzal semmi baj. En mondjuk mindig a konnyebb veget fogtam a dolgoknak. Pl fogadasbol elrohantam meztelenul az utcasarokig meg vissza (10K)
Why why why did I share this
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Puma K #238466 üzenetére
A tanuló vezetőt is letolod az útról? Csak nehogy egyszer egy olyat toljál, ahol 3 gyerek ül az autóban és azért mennek lassabban, mint a megengedett. Egyébként pedig a kirakott táblák nem azt jelzik hogy annyival KELL menni, hanem annyi a max, amivel LEHET menni. Te meg tolod az embert, mintha fizetnének érte.
Szeretek vezetni nagyon, de az ilyenek miatt utálok egyre jobban autóba ülni, pedig még a 30-at se ütöttem meg, de én mégis tudok normálisan közlekedni. -
Puma K
nagyúr
válasz BigBlackDog #238469 üzenetére
Természetesen nekem sincsenek röntgen szemeim és mások gondolatait sem tudom olvasni. Csak abból táplálkozom amit látok és hallok és x időt alatt próbálom felmérni a helyzetet, hogy vajon miért nem megy annyival amennyivel lehet.
Azonnal teljes lelki sokkot én sem teszek mindenki nyakába és nem feltétlen a mindenki által elképzelt módon a másik nyakában lihegős stílusban tolom.
De pl elindulásnál vele gyorsulok és fix távot tartok folyamatosan ami aszerint változik hogy mennyi ideje megy -látszólag- indokolatlanul lassabban. Van amikor ennyiből leesik hogy belsőből külsőbe kéne menni vagy hogy esetleg nem 30-40-nel kéne menni ott ahol az 50 a megengedett és 60-nal megy-menne a forgalom ritmusa.
Viszont így leírni nem is lehet ezt a folyamatot-helyzetet, mert ez azért más a gyakorlatban.
Persze figyelem a helyet-környéket is ahol éppen haladunk és ha tudom hogy az lehet amit te is írsz, hogy valaki kiugrik-kiszalad akkor azért nem nyomulok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Puma K
nagyúr
válasz z0d1@Ku$ #238472 üzenetére
Tévedés és tudtam hogy nem az fog lejönni az irományból ahogy én gondoltam-cselekszem ilyenkor. De most akkor én leszek mára a mumus.
Nem, nem tolom a tanulót. Miért tolnám? Ott egyértelmű, hogy miért mennek lassan. Ha van lehetőség megelőzöm.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz gaborn1 #238474 üzenetére
Ah mivel faterom rajott, hogy penzert kepes vagyok ilyen hulyesegre utana mar nem rakott fel penzt mert mondtam, hogy 50-ert korulszaladom a tombot is
Csak hogy kepben legyunk ez a 90-es evek elejen volt. (94-ben az egyik ladamat konkretan 15-ert vettem)
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz radi8tor #238476 üzenetére
Ezt mondjuk velem is csinaljak pedig a Cherokee mogul konkretan eselyed sincs kilatni ha nem SUV-ban ulsz.
Es megis csinaljak sokan. Ki erti ezt?mod:
Mindezt ugy, hogy en ritkan vagyok forgalmi akadaly.[ Szerkesztve ]
-
ZeroX92P
tag
válasz z0d1@Ku$ #238472 üzenetére
Pont ezt a "kell" és "lehet" dolgot kellene elfelejteni, van egy ritmusa a forgalomnak ami erősebb mint a "kell" meg a "lehet", ha ezt valaki nem veszi fel mert fél, vagy úgy érzi, hogy 30-nál neki már lobog a haja a szélben, akkor alternatív közlekedési eszköz után kell nézni szvsz.
-
dj79
senior tag
válasz barnam_ #238475 üzenetére
Már nem kifejezetten béjemvés, elég sok usedtobe premium tulaja műveli (gondolom forgatni kell, nehogy alacsony fordulaton szét hulljon a dmf meg telítődjön a dpf, mert többe kerülne, mint az s,t kezdetű vagy új formátumú rendszámot viselő, kolbászkerítés országban már a rentábilis fenntarthatóság köréből kihullott, itthonokosba’honosított polírvarázs budik).
Viszont ami érdekes, hogy több ideggyenge vitara/scross tulaja is “rettentően” tud fontoskodni a belső sávokban.[ Szerkesztve ]
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz ZeroX92P #238485 üzenetére
Pont emiatt a "felejtés" miatt korcsosul el az autós társadalom. Érdekes módon nyugaton működik a dolog. Elismerem, hogy a ritmust fel kell venni. De amikor 30-as zonában a fittipaldi gyökér gyerek a lefingott huszonéves vödör rozsdás csavvarral megegyező autójával 70-nel száguld el meg tolja le az embert (aki nem akarja elütni az esetlegesen átszaladó gyereket), mert az 30-cal megy, nem 50-nel, azért az eléggé bicskanyitogató.
Befejeztem, mindenkinek van véleménye. Csak senkit nem érdekel a másiké, ezért nem jutunk egyről a kettőre
-
nagyúr
válasz macilaci78 #238451 üzenetére
Szoval ugy mesz vegig a 7-es fouton a Balatonig hogy folyamatosan dudalsz, hatha megijed toled az osszes vadkan?
-
Szada85
aktív tag
válasz z0d1@Ku$ #238487 üzenetére
Szerintem pedig pont, hogy "Nyugaton" is kezd egyre kevésbé müködni ez a dolog... az a gondolat halt mára ki (párhuzamosan az egyedfejlödésben elhatalmasodó egocentrikussággal), hogy a közlekedés maga az egy "társas játék" (lenne), ahol egymásra és egymást figyelve haladunk az úton...
Párszor beszéltük már, hogy míg régebben az oktató is arra tanított, hogy dinamikusan vedd fel a forgalom tempóját, és ne forgalmi akadály legyél, addig ma a tanulóautók is 10-böl 8 esetben 30-40km/h (óra szerinti) sebességgel andalognak lakott területen belül, kb. az "annyival menj, amennyit biztonságosnak érzel" elvet tanulja meg.
És emiatt egyre gyakrabban érezhetö, hogy a forgalom egyre több résztvevöje tanulta így, és kóvályognak mindenhol a limit -10-20km/h-val... mert érvényesül az elsö bekezdés, és Ö neki jogsija van, Ö most telefont nyomkod, nézelödik, és ha Ö ennyivel akar menni, akkor mindenki más is ennyivel fog mögötte menni. ( Vagy elözheted meg, és máris Te vagy az a "kcsög", aki száguldozik.)
A 3, vagy több sávos német pályán is növekszik a középsö sáv(ok)ban "ottragadó" autósok száma, a hétvégén olyan is volt, hogy 4 autós "konvojt" hagytunk így el a szélsö sávban haladva (~130-135km/s sebességgel), mert nekik ott középen volt kényelmes 100-110-zel bambizni...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz stickermajom #238492 üzenetére
Akkor megvolt a kocsit vezeto frusztralt kiegett csaladapa napi orome. Ne sajnald tole.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
dj79
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest