- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Adguard fizetős applikáció Windowsra és okostelefonokra, táblagépekre!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ablak mögül
- Szólánc.
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krugszvele
senior tag
Azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy NEKED miért annyira fontosak azok a jegyek? Jól láthatóan neki nem azok, mert akkor nem romlana.
Neki kellenek azok a jegyek, vagy neked? -
rgqjx
aktív tag
válasz Krugszvele #1 üzenetére
Neki kellenek, csak valószínűleg még nem tudatosult nála. Hasonló idősen szerintem én sem voltam jobb. Egy szülőtől pedig természetes, hogy a legjobbat szeretné a gyerekének.
-
Ezt komolyan kérdezed? Nekem azért fontos, hogy vigye valamire az életben. Az ilyen tartalom gyártás lehet hobbi, az nem zavar. Nekem is van hobbim, de az nem megy a munkám és a családom rovására. 16 évesen én sem voltam jobb, mert jobban érdekelt a bulizás meg a p*na, mint a tanulás. Meg is lett az eredménye... Kétkezi melós lettem. Neki azért ennél jobb jövőt szánok.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
gaborbol
őstag
13 honapja kezdtem el YT-ot nagy tapasztalat nelkul, felnottkent. 9 honapig tartott mire fizetose vallt, rengeteg ido elmegy vele. Minden kategoriaban nagyon sokan vannak es nagyon profik sokaknal egy teljes csapat dolgozik a videokon. Egy valag szakmat kell egy kezben tartani es szinte semmi penz nem jon be belole:
Ez az 500 dollar gyakorlatilag semmi. Rendszermernokkent egy ora maszek melovel 80 dollart tudok keresni orankent, gyakorlatilag tized-huszad ennyi erofeszitessel anyagilag tobbre jutnek.Ha nagyon tehetseges-egyedi dolgot tud letrehozni, akkor persze,de par honap utan latszani fog , hogy van-e benne valami vagy nincs.
A videokhoz kozvetlen kello skilleken kivul a kommunikacio,a prezentacios kepesseg is fejlodik, ami igen csak jol johet majd az elet mas reszen, valamit a tapasztalat, hogy mennyi melot kell beletenni akar csak egy atlagos videoba is eleg szemtagito es majd lehet keresni a napi 2-3 dollarokat vele
[ Szerkesztve ]
-
-
"... ő meg játék videókat csinál"
Ez viszont azt jelenti, hogy idő nagy részét nem a videókkal tölti el, hanem magával a játékokkal – mert enélkül (ugye) nem volna értelme videót készíteni. Nekem az a tapasztalatom, hogy a gyerekeknél, főleg kamaszoknál ez komoly függőség lehet, amiből nehéz kilépni.
Az iskolai jegyekről: az a kérdés, hogy van-e valamilyen irányultsága egyetem felé, mert engem nem igazán érdekeltek az egyéb jegyek, mégis felvettek a szakmai tárgyak alapján. Nem elsőre, de nem érdekelt
-
A szülőknek van felelőssége a gyerekek útba indításában.
Ahhoz, hogy ebből a tevékenységből, középosztály szinten lehessen megélni, nehezen megugorható szintre kell jutni a srácnak.
Magyar nyelvű prezentációból képtelenség megélni. Németország kb 80 millió fő. Ehhez jön még Ausztria és Svájc, Így kb 100 millió ember között lehet német nyelven terjeszteni a tartalmat.
Akik ebből megélnek, azoknak a YT reklámbevétele csak mellék kereset.
A fő bevételük direkt termékreklámból származik.Játék bemutatóknál a közvetlen reklámokat csak korlátozott mértékben lehet tolni. A potenciális követők száma kb a tizede a németnek.
Ahhoz, hogy jól menjen az üzlet, közel anyanyelvi szinten kellene angolul beszélni srácnak. Ráadásul most kezd felfutni az AI alapú tartalomgyártás.
De nem teljesen lehetetlen küldetés.
Tervet kellene készíteni, hogyan lehet ezt a célt elérni.
Ha másra nem, de arra jó, hogy megtanulja a fiú miként lehet egy elképzelést valóra váltani.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
junior tag
Rágd bele magad a témába. Olvass utána, hogy mennyi megtekintés/feliratkozó etc. kell ahhoz, hogy egy havi átlagjövedelmet kitermeljen a YT. Majd gyűjtss össze egy pár csatornát amik ezt elérték (nyilván abban a témában amivel ő is foglalkozik). Majd nézzétek megy együtt az első videóikat.
Tudatosísd benne, hogy "figyelj, lehet euzt csinálni, valakinek be is jön. De te most tizenkilcenre húzol lapot. Ha ez nem jön be, de beletolsz X időt/energiát/ pénzt, akkor az elpazarolt erőforrás lesz ami kêsőbb hiányozni fog".
-
gaborbol
őstag
Igen, hobby ami kegyetlen sok idot elvisz. Teszem azt a vegtermek egy 15 perces video amit atlag felveszek minimum 3-4 alkalommal es 12-20 perc kozott ingazik/ alkalom. Tehat van kb 60 perc nyersanyag amibol 3-4 ora szerkesztes utan marad 15 perc.
Ez csak egy video es ahhoz hogy valamire juss, heti 2 darab videot ki kene tenni, mindig...
Lehet, hogy a jatek videok masogy mennek, de nagyon humorosnak-erdekesnek-kulonlegesnek kell lenni mar, hogy valahogy megragadjon feliratkozokat, es amit masok is irnak, angol, esetleg nemet nyelv. -
stefi76
tag
"A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?"
Elmondom, hogy én mit tennék:
Amit itt leírtál, amit erről gondolsz, azt megosztanám vele.
Mindent.Partnerként kezelvén a gyereket.
Elmondani, hogy te hogyan gondolod ezt és mik az aggályaid.
Elmondani, hogy támogatni szeretnéd mindenben, de amit te így meg úgy problémának látsz, azzal hogyan legyen.Legyél felé őszinte, hogy te mit gondolsz.
Beszélj vele.
Beszéljétek meg és beszéljétek át.Szerintem ez egy nagyon lényeges alapnak kell lennie a szülő-gyerek kapcsolatban.
Nem az "én tudom jobban, mert én felnőtt vagyok" és "azt teszed, amit mondok és kész",Az átbeszélés, a megértés és a tanítás.
Ami aztán történhet közben visszafelé is...
[ Szerkesztve ]
-
stefi76
tag
" Meg is lett az eredménye... Kétkezi melós lettem."
És lett mellette családod, gyerekeid, akiknek meg tudod adni azt - is - hogy ilyen dolgokat tegyen.
Nem olyan biztos, hogy amit az ember tutira gondol, hogy az valami rossz, az akkor rossz és hogy másképpen kellett volna lennie. -
szente
addikt
Én megbeszélném vele, hogy naponta hány órát foglalkozhat a videózással. Egy routerrel ezt nagyszerűen tudod kontrollálni is.
Azért nyilván kell felügyelni, hogy ezen felül tényleg tanul-e. -
félisten
Mi lesz, ha nem lesz sikeres benne?
Semmi.
Legalább ismerkedik a videós szoftverekkel, hanggal, kompozícióval.
Lehet sose lesz YT-er, hanem szerkesztő lesz.
Járhatna kocsmába is, legalább akkor nincs otthon."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Met
nagyúr
Egy routerrel ezt nagyszerűen tudod kontrollálni is.
Azért nyilván kell felügyelni, hogy ezen felül tényleg tanul-e.
Átvált mobilnetre a felügyeletet meg kikerül azzal hogy átmegy a haverjáhozicemad
Beszéld meg vele hogy kezelje hobbyként, magyarázd el neki hogy ebből nem lehet megélni, emellett kell egy szakma amivel garantálni tudja a jövedelmét. A tartalomgyártás meg egy kis plusz jövedelem.
Nincs baj a kétkezi munkával de ha megadatik neki a lehetőség hogy esetleg többre vigye akkor használja ki.Tiltani, akadályozni szerintem nincs értelme mert akkor úgy is csak még jobban akarja.
Támogasd hogy hobbyként tudja csinálni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
A router ebben az esetben az erőnek, erőszaknak felel meg.
Ez nem harc. Erőszakkal lehet csatát nyerni, de háborút nem.
A tét sokkal nagyobb minthogy tartalmat gyártson a gyerek vagy sem.
A tét az, hogy 4-5 év múlva normális emberi kapcsolat maradjon a fiatal felnőttel és ne nézeteltérések sorozata után beálljon a nem is akarom látni azt a hülyét állapot. (Sokszor kölcsönösen.)
Ezt a csatát nem harccal, hanem kooperatív hozzáállással lehet megnyerni.
Elmondani, hogy ennek a karriernek nem nagy esélye van. De hogyan lehet kipróbálni. A játékból is meg lehet élni, kb a játékosok 1 százalékának.
Nem mindegy, hogy Átlag Jóska csinálja a videókat vagy egy verseny nyertese. Celeb státusz nélkül nem fog menni a hatékony tartalom gyártás.Mindig kell lennie tartalék tervnek. Ezért a tanulást sem szabad abba hagyni. Nem a tanulással eltöltött idő a lényeg. A tanulás hatékonysága a fontos. Nem csak az iskolában a Tartalomgyártásban és a játékban is.
Évekig a szomszédban lakott egy igen szorgalmas kislány. Valami fúvós hangszeren tanul. De született zseni volt Már az első napon is ugyan olyan jól játszott, mint három év múlva. Pontosabban szarul, mert semmit nem fejlődött. Ez kidobott idő volt lány számára. Felesleges idegi terhelés a környezetnek, nyaranként.
A tizenévesek amúgy is a megpróbálom, majd eldobom hozzáállást alkalmazzák. Ezt lehet tudatosan is csinálni, a szülők segítségével.Ekkor nyer értelmet a magadnak tanulsz, nem a szülőknek, szóvirág.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Na megpróbálok mindenkinek válaszolni.
A beszélgetés már akkor megvolt, amikor elmondta. Abban maradtunk, hogy ha javít a jegyein, akkor csinálhatja tovább, korlátozás nélkül. Annyi előnye már volt, hogy látom is, hogy tanul, mert lejött az ebédlőbe, nem a szobájában bujkál. Szóba került az is, hogy tutira jönnek majd a negatív kommentek is. Erre is készüljön fel agyilag és lelkiekben is.
A videók 90%-a angol, 5% holland, 5% meg szimplán csak zenés.
Angol, holland anyanyelvi szinten megy neki, magyarnál a helyesírás nem az erőssége. De mit várok, sosem tanulta, ezzel már nem csesztetem. Németből erős középfok, francia nagyon alapszinten megy neki.Mi volt még? Ja, a kétkezi melós... Na ezt egyáltalán nem negatív értelemben mondtam. Megvan mindenünk, jól haladunk, stb. Inkább arra utaltam, hogy én "csak" 41 éves vagyok, és már problémás reggel kimászni az ágyból, hátam fáj, lábam is fáj, mindenhol karcok és vágások a kezemen, stb... Azért ez nem egy leányálom.
A gyerek amúgy elég talpraesett, havonta 2-3 napot dolgozik egy hotelben is, recepción meg a konyhában is. Szóval ezt a részét is látja az életnek.
-
stefi76
tag
"Mi volt még? Ja, a kétkezi melós... Na ezt egyáltalán nem negatív értelemben mondtam. Megvan mindenünk, jól haladunk, stb. Inkább arra utaltam, hogy én "csak" 41 éves vagyok, és már problémás reggel kimászni az ágyból, hátam fáj, lábam is fáj, mindenhol karcok és vágások a kezemen, stb... Azért ez nem egy leányálom."
Ugyan az vagyok.
Ugyan így vagyok.
"stefi76" - 76 - tehát 48 évemmel.Igazad van, nem egy leányálom.
De ha meg ez lenne a választása, vagy ez tetszene neki, az nem a világ vége lenne.
Másrészt ahogy írod: hotelban dolgozik és konyhában, recepcióban.
Valahol azért ez is az, csak nem a szélsőséges - mondjuk kőművesi - munka. Szerintem.Harmadrészt:
Ami nekem lejön, hogy a gyereked nagyon multiban tud működi.
Ha szenvedéllyel teszi a dolgokat és kedvvel, hagyd így és örülj neki.Ennél többnek nem is örülhetnél, hogy ilyen energikus meg életrevaló.
Számomra legalábbis ez jön le.
Nem aggódnod kell.
Örülnöd.
-
szente
addikt
Mobilnettel nem fog tudni normálisan se streamelni, se online játszani.
Hieronymus: Nem arra gondoltam, hogy feltétlenül korlátozni kell vele, hanem nyomonkövetésre jó lehet, hogy tényleg tanul, vagy valami mással foglalkozik. Aztán ha látod hogy gond van, akkor lehet vele beszélgetni.
[ Szerkesztve ]
-
Én leszek az ördög ügyvédje. Ahogy látom, ez a modern nevelés arról szól, hogy felnőttként kezeljük a gyereket, és utána csodálkozunk, ha nem érti, miért várunk el tőle olyan viselkedést és felelősségtudatot, amire még nem áll készen. Az önállóságra és döntéshozatalra való nevelés persze fontos, de talán néha elfelejtjük, hogy ők még csak gyerekek, akik még tanulják a következmények súlyát, és a határokat. Ha saját gyermekem űzné ezt a hobbit, akkor nem tiltanám el, mégsem egy mihaszna tik-tok-er, vagy onlyfans-es. És ha a jövőben nincs megelégedve az életével, akkor az ő kezében van annak megváltoztatása. Szülőként pedig nem pedigrés kölyköket kéne nevelnünk, akik a társadalmi normáknak tökéletesen megfelelnek.
Igaz kicsit sarkos voltam, de csak a lényeget akartam megosztani.
Ezt a bejegyzést, amit indítottál megoszthatnád a fiadal, hogy lássa, mások mit gondolnak erről, hátha kialakul a témában egy hosszas beszélgetés.[ Szerkesztve ]
-
Mondjuk csak a lényeg hiányzik az írásból, hogy hány éves gyerekről is beszélünk mert ez egyáltalán nem elhanyagolható tény hisz máshogy kell kezelni egy 10 évest meg egy 18 évest is.
A munkatársamnak 4 lánya van és kordába tudja őket tartani, meg van szabva mikor mennyit lehet otthon internetezni sőt a jó jegyekért cserébe bővíthető ez az idő.
Neki bevált ez a módszer.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Kisgépkezelő
senior tag
Két gondolat.
Nekem a testvérem kezdte el a "tartalomgyártást" még a nagyon ősidőkben amikor egyáltalán ezzel már pénzt lehetett csinálni. Először Minecraft meg egyéb videók, de amikor már jól ment neki a vágás, akkor pár tízezerért összedobott videoklipeket kezdő bandáknak, meg ilyesmi.
Messze földön híres youtuber nem lett belőle, de a 10-12 év alatt amit beleölt, összekeresett vele inflációval korrigálva szerintem úgy 2,5-3 millió forintot. Mondjuk ki, hogy nem ebből gazdagodott meg, de azért egy két vidám nyári bulira összejött neki belőle. Őszintén tizensok-huszonkevés évesen mi másra kell még pénz?
Közben meg azért ha nem is nagyban, de tanul az ember olyan dolgokat, hogy hogyan vállalkozzon, meg menedzselje a pénzét, meg ilyesmit, amit nálatok ott külföldiában nem tudom mennyire tanul meg az ember iskolában, de nálunk otthon leginkább semennyire.A másik, hogy bár nem tudom, hogy nálatok hogy működik a felvételi rendszer a felsőoktatásban, úgyhogy csak a saját magyarországi tapasztalataim alapján tudok ehhez hozzászólni, de feltételezem, hogy ott nálatok is úgy van, hogy a felvételi pontszámítás és a korábbi évek ponthatárainak ismeretében viszonylag jól kiszámítható, hogy mit kell teljesíteni a bekerüléshez. Gépészmérnöknek például valószínűleg ott nálatok is be lehet jutni romló biológia és történelem osztályzatok mellett is. Nem azt mondom, hogy el kell ereszteni a gyeplőt, azt hagy legyen biosz kettese, hiszen egyrészt (saját tapasztalatból mondom) nem jó beleszokni a minimumra törekvésbe, másrészt meg minek szólnék bele, hogy hogy neveld a saját gyerekedet.
Arra viszont azért jó lehet, hogy magad megnyugtasd, hogy ha a biosz kettes is elég, akkor addig amíg a romló osztályzatok az ötösről négyesre vonalon maradnak, addig különösebben nem kell a továbbtanulása miatt stresszelned. -
antiapaladin
csendes tag
Én valahogy úgy csinálnám, hogy a továbbtanulás miatt fontosabbnak ítélt tárgyak kapcsán azért hajtanám, a többi le van ejtve, legyen meg a közepes (nem minimum szint) és kész. Így ha akar később tanulni, meglennének az alapok, ugyanakkor mégsem csinálnék belőle idejekorán felnőttet.
Ahogy én látom, alapvetően nektek "csak" arról kell gondoskodni, hogy talpraesett "fasza gyerek" legyen belőle, hogy később egyedül is helytálljon.Azokból amit kommentekben leírtál, úgy tűnik jó munkát végeztetek és már meg is oldottátok a bejegyzésben feltett kérdést, sztem rohadt nagy dolog ha egy 16 éves magától nekiáll tanulni.
Csak így tovább. -
Dare2Live
félisten
"Angol, holland anyanyelvi szinten megy neki, magyarnál a helyesírás nem az erőssége. De mit várok, sosem tanulta, ezzel már nem csesztetem. Németből erős középfok, francia nagyon alapszinten megy neki."
Mondjuk evvel már alapból el lehet helyezkedni... nem mint kétkezi munkás.Problémára visszakanyarodva: Én nem látok nagy gondot. Nem az ivászat, buli, drog, rossz társaság a hobbija, még csak nem is a "tiktok" tartalomfogyasztás burjánzott el. Ha tartalmat akar gyártani szabadidejében... ennél sokkal rosszabb dolgok is vannak az életben.
A jövő, mit akarsz persze le kell ülni vele megbeszélni. De láthatóan jó szülő vagy ez már biztos megvolt. Meg majd támogatod is ha elsőre valami nem sikerül.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bolvar
senior tag
Naaagyon nehéz kérdés. Nekem még kicsik a gyerekeim, de valahogy úgy képzelem a szülőnek a dolga hogy lássa miben jó a gyerek. Nem lehet mindenki egyetemi docens, mérnök, orvos, mások vagyunk más a képességünk. Én itt látom a kulcsot jól fel kell mérni a gyermek képességeit, a jegyek lószart se mutatnak a saját példámból tudom, leülsz seggelsz jó jegyet kapsz az általános közép kb ennyiről szól, nem várnak többet. Az egyetemen rögtön kiderült hogy az élet más, lehet kell neki ez a kis tapasztalás, én 18 évesen melózni kezdtem 3 évig nyomtam és visszaültem az egyetemre, elvégeztem 10 éve a szakmában nyomom mert akartam. Terelgesd de te látod a srácod/lányod mire lehet képes.
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Geri Bátyó
addikt
Az unokahúgom is tartalmat gyárt, csak ő még egy pelenka tartalmát gyártja, viszont azt tapasztalom, hogy ez a kétféle tartalomgyártás nem is különbözik olyan sokban egymástól.
Szerintem ezzel mindent elmondtam azzal kapcsolatban, hogyan tekints a dologra."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
totron
addikt
A korda mellett az individuum kidomborításának segítése, annak hagyása is feladat, szóval kötéltáncról beszélünk jobb esetben, ha nem, akkor desktruktív és értéstől mentes korlátozás zajlik csak, nem lehet mindent felfűzni az ''én tapasztaltabb vagyok, majd jól megvédelek a mindentől is'' vonalasságra.
Átmeneti, nem kell túlgörcsölni. Egy DukeNukemezésnél mindenesetre kreatívabb feltételezve egy nem Csenge-szintet. Hozzáad a gyerekhez, nem elvesz. Aki meg annyira lusta/tufa ismerni a saját gyerekét, hogy inkább egészében eltiltja, az szégyellje magát. Nem mindenkiből lesz alkoholista vagy drogos, ahogy influenszer sem. A tévében látottakat is megbeszéljük, nem tiltjuk. Aránytartási, tanulmányi gondok esetén persze más a helyzet. Elvileg ismeri annyira az ember, hogy tudja mire hajlamos azzal, akivel együtt él és akit nevel. Igen, egyazon platformon van a terméket vég nélkül áruló üresfej és egészséges önkifejező/tematizáló.
Folyamatában kell törődni az utóddal, menedzselni inputjait (is) - egyben megadva az önálló feldolgozás élményét is. Mindenhol ezek a csúf kötéltáncok, hát igen. Sokan ennek a hosszantiságát, a folyamatos készenlétet és tanácsadási pozíciót nem bírják, olyankor jönnek a szögletes megoldások, végletességek.
Ne vegye magára senki akinek nem inge, de annyi a pocsék példa, automatikusan észbe jutnak a téma kapcsán.
#23Kisgépkezelő, jókat írsz, de ebből a pénzhez való érzék nem jön automatikusan, el is verhetné. Egy kapotthoz/eleve meglévőhöz persze képest nem.
Osztályzatok: én sem hiszek abban, hogy a színötösből lesz a garantáltan sikeres - használjuk inkább a boldog szót, mely ráadásul nem is szinonimája a sikeresnek - ember, a verseny a felsőoktatásba bekerülésre viszont nagy, meglehetősen nagy, tehát egy ideig muszáj versenyistállósat játszani, mellette pillanatra sem elveszve a számokban (jegyekben). Át kell adni a miérteket is, nem csak a érdemben el nem magyarázott elvárásokat megfogalmazni és érvényesíteni. Egy bizonyos kor/fejlettség alatt persze van helye a mert csaknak is, azután viszont nagyon nincs. Hogy időben hol van a választóvonal? Hát ismét csak: elvileg ismeri mindenki a kölkét.
Külön és örök dilemma a hova és mikor elég a jó és hova kell a tökéletest megcélzó ambíció.
Nesze semmi fogd meg jól és mégsem.
#28Geri Bátyó, miben, hogyan tapasztalod ezt? Konkrétabban kicsit, please.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
Ahhoz hogy ebből pénz legyen több platformon kell nyomni, YT + Twitch + TikTok. (Utóbbival lehet könnyen tömegeket elérni, és a hosszabb videós platformra terelni a nézőit.)
De igazi megélhetés ebből akkor lehet ha jönnek a szponzorációk is!
Csupán a megtekintések utáni reklámbevételekből csak a legismertebbek tudnának fennmaradni. (TheVR, Nessaj, Zsozé)
A gamestreamek nézettsége visszaesett a covid lecsengése óta.Nekik is más, szórakoztató tartalmat is kell gyártani ezeken kívül.
Szóval ez legyen hobbi elsősorban.
-
pandras83
senior tag
Megpróbálhatod vele megbeszélni, hogy heti 1db 10 perces videót csináljon, de az legyen jó, ötletes, változatos. Ez szerintem motiválhatja, ugyanakkor a rövidsége miatt talán nem veszi el minden idejét.
Cyberfuck Patchrunner
-
dolon75
senior tag
Ezen mi is átestünk, pont így, 16 éves kora körül, elmúlt egy év múlva, amikor rájött, hogy ehhez is kell egyfajta habitus, tehetség, háttércsapat.
Mi hagytuk neki, bizonyos fokig támogattuk is (mikrofon, vágóprogram, ilyesmi beszerzése).Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Alusky
aktív tag
Ne ess bele abba a hibába, hogy 8 diplomás, 4 programnyelvet író zseninek kell mindenkinek lennie, fehérgalléros homeoffice pizsiben a reggeli kapszulás kávét szürcsölgetve, aztán meg megy a rinya állandóan ezen a fórumon, hogy kit mivel korlátoznak, vesznek el tőle, vágnak meg vagy épp mennyire retteg, hogy jövő hónapban kiváltja-e egy AI a munkáját és utcára kerül, aztán visít alapjövedelemért.
Van bőven munka a kukás meg e között, szép szakmák, stabil, jövőtálló, kétkezi szakmák, akár érettségi nélkül is.Nem ide tartozik, csak néha borzalmas ezt a fórumot olvasni, hogy tele van felülképzett emberekkel, de annyira brutálisan beszűkülten látnak, hogy az valami hihetetlen. Mint egy tekerős ledes zseblámpa kitekerve maxra, jó távol elvilágítanak erősen, de max 1 méter szélesen, a kieső részhez ők már hót hülyék és tekintenek mindenkit hót hülyének aki ott van.
Tudom, ma is vannak emberek akik az anyjukat megd*gnák 1 Ft-ért, néhány hete egy idősebb pali akkora örömmel mesélte, hogy az alkalmazottai 250 nettót kapnak, én csak annyit mondtam neki és még nem hagytak el? Nem értette, de nem is folytattam.
Normális helyeken ha valaki tud autót vezetni, képes gondolkodni, kezébe lehet egyedül adni egy rohadt gépet, meg magára hagyni és megcsinálja a dolgokat, ha gondja van megoldja egyedül amíg a főnök is szabadon tudja a dolgát csinálgatni, szóval egy olyan ember akinek alapvetően az alapnak és normálnak kellene lennie (csak ma már ez számít extrának), 500 nettót simán kifizetnek érte kb. minden szakmában.
Sok, kevés? Nem egy 1 millás IT az igaz, de nem is fogja egy AI kiváltani holnap, meg utcára rakni létszámleépítés miatt. És elnézve az alfa generációt, egyre nagyobb igény lesz ilyen emberekre aki önmagától egyedül is rájön, ha a betekert villanykörte mégsem világít hol keresse a hibát.Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
pumi1980
tag
Én sem értem, nem tudom honnan szedi ezeket, a PH alíg van ilyen hír:
Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
Az irodába parancsolta a dolgozókat az Amazon AWS
Emberek százait rúgja ki a TikTok, AI moderálja a tartalmakat
Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
Van, ahol a dolgozók 30 százalékát is elküldheti a Samsung
Átszervez az Apple, elküldtek úgy 100 embert
A hírek terjesztésében erősít az OpenAI
Megint több ezer embert küld el a Cisco
A javuló kereslet ellenére is több ezer embert küld el a Cisco
-
t72killer
titán
Mindenképp be kell osztani az időt. Csinálja, sőt, csinálja profin, de meg kell tanulni, hogy pl a héten csak 3 napot dolgozhat ezen. Nyugodtan lehet neki mondani, hogy azok a profik is így csinálják, akiknél másod-harmadállás a tartalomgyártósdi.
Akármennyire is szereti, ez egy MUNKA, amihez kell egy kis szervezettség (mihez nem...?)30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
totron
addikt
válasz t72killer #36 üzenetére
Vannak ezek ezek az ún. nők. Meghatározhatatlan okból imádják ők a spontaneitásnak elkeresztelt dolgot. Na oda például nem kell. Mondjuk nem lenne belőle harag, ha 1x érdemben el is tudnák magyarázni miért igényük ez. Ám a miértek kutatása nem divat, sőt.
Amúgy nehéz is lenne pálcát törni bármilyen videózás felett is, volt, hogy a trapéznadrág volt a divat, ma meg ez. Aztán ennyi.
-
t72killer
titán
Imád-nemimád, a meló akkor is meló, és nem megyek be a melóhelyre hétfő reggel helyett vasárnap hajnali 2kor, akkor se, ha szeretem a munkám. Ha megtenném, rövid távon taccsra vágna fizikailag és emberi kapcsolatokban. Egy hobbival pont ez a helyzet. Előre ki kell találni, mennyi időt szán rá az ember, ez a hatékonyságnak, minőségnek is jót tesz.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ezzel tökre egyetértek. Talán egy kicsit a talpraesettség is hiányzik a fiatalokból. Nekem az 500 nettó nem mond semmit, mert kb ennyit keres a gyerek bruttóban, havonta, euróban. De ez neki zsebpénz, arra költi, amire akarja.
Normális helyeken ha valaki tud autót vezetni, képes gondolkodni, kezébe lehet egyedül adni egy rohadt gépet, meg magára hagyni és megcsinálja a dolgokat, ha gondja van megoldja egyedül amíg a főnök is szabadon tudja a dolgát csinálgatni, szóval egy olyan ember akinek alapvetően az alapnak és normálnak kellene lennie (csak ma már ez számít extrának), 500 nettót simán kifizetnek érte kb. minden szakmában.
Na erre annyit írok, hogy nekem is vannak ilyen tanítványaim mindkét oldalról. Az egyikre mindent rálehet bízni, mindent megold, gondolkozik és tervez. Akár napokra előre is, még talán a szükséges anyagokat is megtudná rendelni. A másikra , ha nem mondom neki, hogy mit kell csinálni, akkor megáll és már telefon van a kezében. Akár egy gyár kellős közepén, még annyi esze sincs, hogy elbújjon valamelyik wcbe.
-
válasz t72killer #36 üzenetére
Pontosan így van, most ezt próbáljuk beilleszteni a mindennapjaiba, hogy azért meglegyen az egyensúly. Hát őszintén szólva nem gondoltam, hogy ennyire bonyolult lehet. Már annyi feliratkozója van, hogy hozzájuk kell igazítani pl az élőzést.
-
-
DEJVID
őstag
válasz Tutyimutyi #8 üzenetére
" Ha ez nem jön be, de beletolsz X időt/energiát/ pénzt, akkor az elpazarolt erőforrás lesz ami kêsőbb hiányozni fog"
Ha megpróbálja, tapasztal egy csomó dolgot, amit másképp nem nagyon tudna. Ha nem jön be, lesz belőle alkalmazott, mint mindenki másból. Az ő B terve mindenki más egyetlen terve. -
👍
Valahogy így látom én is. Nem gondolom, hogy ez elpazarolt idő /energia. Úgy állok hozzá, hogy tapasztalatszerzés. Meg millió "ilyenje" lesz még. Amikor elhív egy lányt, és először mondanak neki nemet vagy elhív egy lányt és először mondanak neki igent, mikor a jogsit csinálja, stb. Millió hasonló apró kihívás áll még előtte /előttünk, és csak abban tudunk reménykedni, hogy az átadott tudást bölcsen használja, És nem követi el ugyanazokat a hibákat, amiket mi.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
mefistofeles
addikt
Ez egy nagyon nehéz kérdés.....
rengeteg függ a gyerek beállítottságától, mit hoz otthonról, mennyire formálható és mennyire a média és a haverok a követendő példa számára.
Egy 14 és egy 16 éves kamasz apukájaként úgy gondolom, hogy borzasztó nehéz út az, ha a videóiból akar megélni. Nagyon kreatívnak, újszerűnek kell lennie, egyéni stílussal, és a sikeresség esetén kb. kizárt az, hogy az iskolára is tudjon koncentrálni..
Nem jött le nekem az sem, hogy mennyire hallgat rátok és mennyire megy a saját feje után.
Nyilván minimum egy szakma nem lenne rossz, sőt....
Persze a totális tiltás inkább az ellenkezőjét éri el, szóval az felejtős.
Mi elég szabadon neveljük a fiainkat de azt tudják, hogy az egyetem vagy főiskola alap az ő értelmi szintjükkel.
Ezt a nagyobbik megértette és már komolyan is veszi, az orvosira készül, közben magánszorgalomból kvantumfizikát tanul és most tette le az emelt szintű angol érettségit 94%-os eredménnyel.
A pici ugyanazokkal a képességekkel kb. leszarja az egészet.
Szóval nem tudlak sok jóval bíztatni.....Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
válasz mefistofeles #45 üzenetére
A 14 és 18 éves kor között hatalmas különbség lehet a gondolkodásmódban, ezért semmi sincs veszve. És én optimista szoktam lenni.
-
mefistofeles
addikt
Mi is optimisták vagyunk és valóban nagyot változott, fejlődött a 16 éves srác gondolkodása, de olyan messze van a két gyerek 14-éves kori gondolkodása is egymástól mint Makó Jeruzsálemtől.....
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
moma
őstag
Az is gáz ezzel, hogy mennyire időt álló ez. Tegyük fel, hogy lesz belőle pénze pár évig, de ez tuti nem olyasmi, amiből egy életen át lehet keresni. Szóval mindenképp úgy lenne jó, ha nem erre tenné fel mindenét.
Meg amit más is írt, hogy amiatt, hogy a videók játék témában vannak, rohadt sokat kell játszania is.Meg esetleg amit felvethetnél neki, hogy mennyi tényleges értéket hoz ezzel létre. Ami egy független dolog attól, hogy mennyi pénz jön be. És felnőttként azért ez is tud szempont lenni, hogy olyan dologból élni meg, ami valami tényleges módon növeli az össz társadalmi terméket, amivel egymás szükségleteit tényleg fedezzük.
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
A szórakoztatás azért egy nagyon alacsony szintű érték. Manapság ez inkább valami pótcselekvések hegye. Egy csomó dolog arról szól manapság, hogy beszippantani az emberek idejét. Szerintem a szórakoztatás legtöbb fajtájától nem lesz több az érték inkább gyengíti az ember anyagot.
we all deserve a bit of luck.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Androidos fejegységek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Biztosan maradnak a hagyományos tápkonnektornál az ASRock új Arc VGA-i
- További aktív témák...
- Jones Flagship 158 snowboard Ride T6 alumínium kötéssel eladó
- CANON A-1 SZETT KIFOGÁSTALAN ÁLLAPOTBAN, MINDEN TARTOZÉKÁVAL!
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook, i5, 8GB, 256GB, WIN10/11
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Eladó számítógép-alkatrészek csomagja állapot ismeretlen
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest