Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
válasz tboy93 #237099 üzenetére
Nyilván nem, írtam hogy a körgyűrűn 80-as limit van, illetve az átlagsebességből is látszik hogy nem volt nagy tempó.
Tegnap munkába mentem (2x35 km), meg autót mosni (2x15km), 80-100 tempomat.Amit írtam sebességeket az a hazaútra vonatkozik.
Szerk: hazaúton ha nincs dugó és lehet haladni akkor 105kmh volt eddig a legnagyobb átlagsebesség.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz radi8tor #237097 üzenetére
Magnum_ egyik hsz-éből idézek:
"a forgalmi birtoklasa igazolja, hogy vezetheted, azaz jogszeruen van nalad. Akkor van gond, ha nincs nalad forgalmi. Akkor felmerulhet, hogy jarmu onkenyes elvetele van folyamatban "
Vagyis ha ott hagyod a kedves eltulajdonítónak, akkor...
Amúgy meg a kúton is jobb, ha mindjárt ott van a tárcában.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tboy93 #237100 üzenetére
És tényleg.
Az alább felsorolt esetekben a fentieken kívül a biztosító a kárkifizetéshez igényelheti a következők bemutatását:
Lopás, rablás és rongálás esetén:
– rendőrségi feljelentés, illetve a káreset helye szerinti országban tett feljelentés;
– a nyomozás felfüggesztéséről szóló rendőrségi határozat;
– a jármű forgalomból történő átmeneti kivonásáról szóló határozat;
– a járműhöz tartozó összes kulcs átadása; a járműben található biztonsági berendezés távirányítói, jeladói;
– a jármű vásárlási számlája;
– a jármű szervizkönyve;
– a jármű audioberendezésének ellopása esetén a berendezés lopás elleni védelmét szolgáló, levehető alkatrész átadása;
– nyilatkozat és kérdőív lopáskárhoz.Itt még nem írja, de kizárások alatt ott van ez:
Nem nyújt szolgáltatást a biztosító a lopáskárok és az ennek következtében keletkezett egyéb károk esetében:
– ha a járművet nem zárták le megfelelően;
– ha a jármű a lopás időpontjában nem állt a szerződésben megnevezett, illetéktelen használat ellen védő rendszer védelme alatt;
– a jármű zárainak megrongálása után, a lopás elleni védelmi rendszer meghibásodása után, illetve, ha a jármű kulcsainak elvesztését követően nem gondoskodtak haladéktalanul a zárak és a lopás elleni védelmi rendszer szakszervizben történő átkódolásáról vagy cseréjéről, addig pedig a jármű védett helyen történő tárolásáról;
– ha nem gondoskodtak a jármű kulcsainak zárt vagy megfelelően őrzött helyen történő tárolásáról;
– ha a biztosított vagy a szerződő nem tudott hitelt érdemlő módon elszámolni a járműhöz tartozó összes kulccsal, a jármű forgalmi engedélyével, illetve törzskönyvével;
–ha a jármű audioberendezésének ellopását követően a biztosított vagy a szerződő nem tudott hitelt érdemlő módon elszámolni a berendezés lopás elleni védelmét szolgáló, levehető alkatrészével;
– ha a biztosított vagy a szerződő a járművet bármilyen jogcímen más birtokába adja (különösen ideértve a bérlet vagy kölcsön esetét), és a járművet az ily módon jogszerűen
birtokló személy elsikkasztja (ellopja) vagy más módon eltulajdonítja, elidegeníti.Franc most akkor cipelhetem magammal a forgalmit is.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz macilaci78 #237116 üzenetére
Ez így van.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Szada85
aktív tag
válasz Snoop-y #237121 üzenetére
Pont ez a videó ugrott be nekem is rögtön, ahogy a kommentjét olvastam.
Amerre mi járunk haza (A3-as pálya) a legtöbb részen esélytelen tartósan 200 felett autózni, óra szerint 150-160km/h-ra mondom azt, hogy még "kényelmesen" autózható, és nem kell állandóan lassítani a mazsolák miatt.
-
Vismajor01
addikt
Posta biztositónál rendszámcsere bejelentve, nem kell semmit tennem igy bejelentést követően lecsekkolják okmányirodával és kész is
Autópálya matrica ellenben sehol nem tart, hiába küldeném el a másolatot a régi forgalminak ill az újnak, semmi, csak személyesen..
Van még vhol ahol lényeges lehet a rendszám? Nekem semmi nem jutott eszembe.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Vismajor01
addikt
válasz macilaci78 #237130 üzenetére
Én is 3k RPM-et szoktam becélozni, bár 2.4lityi Ha nincs kedvem a védákat vadászni akkor 2500 RPM pontosan, az óra szerint 145, GPS szerint 149.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Vismajor01 #237132 üzenetére
Lakossági várakozási engedély, rendszám alapján nyilvántartott parkoló otthon, cégnél.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tboldi
nagyúr
Én ha 3000-et tartanék, forgalmi akadályt képeznék.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Vismajor01 #237132 üzenetére
APM - személyesen intéztem hasonlót M3 mellett, de van másik több is [link]
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem a Passat B6 meg az uj Superb is sokat csalt, Bubi meg tupontos, ott figyelnem kell jobban.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #237131 üzenetére
Egyreszt azon igen, masreszt ha az eredetirol keszul masolat az is latszik. Ha meg utanrendelt azt meg a markaker megmondja.
#nincsbennetarcsi
-
barnam_
nagyúr
válasz Snoop-y #237121 üzenetére
Azért ez meredek, nem jó hogy ekkora sebesség különbség van a sávok között.
Az tiszta, hogy nem kapta meg az elsőbbséget, de ilyen sűrű forgalomban nem tartanék ekkora tempót.
Kíváncsi lennék kit hoztak ki itt felelősnek.180-ról még biztonságosan, kényelmesen tudok lassítani ha kijönnek elém, fölötte már taposni kellene a féket.
-
tboldi
nagyúr
válasz macilaci78 #237140 üzenetére
Hova feljebb? 5-ből Racsébe?
A Jazz egyébként 185/55R15-tel 130-nál 1-et csal csupán, bár kopottabb gumikkal közel 2 is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz molnarpeter #237136 üzenetére
Persze pont most megyek Paksrol B. Fenyvesre, és a régi rendszamon van Somogy megye amivel meg is usznam az egészet de Ugye új a rendszam ugyfelszolgalat meg nem esik útba egyik sem...
-
Snoop-y
veterán
válasz barnam_ #237139 üzenetére
Richtgeschwindigkeit
This advisory speed limit is taken into account by the case law. For instance someone who exceeds the target speed by about 60 percent, for no other reason than reaching home earlier, forbids any capacity to avoid an accident. A speed of 200 kilometres per hour makes it impossible to fastly avoid dangerous situations while compliance with 130 km/h and only moderate braking would have prevented the accident
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
válasz barnam_ #237139 üzenetére
Ez az elsobbseg is fura dolog ugye a nemet autopalyan hiszen ha belenezel a tukorbe es valaki 240-el veret mogotted akkor eleg egy masodpercnyi kulonbseg mikor a tukrot bambulod, hogy ne vegyed eszre.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
válasz MunezXBK #237146 üzenetére
Hat ezt mondjad meg a nemet autosoknak is
Siman bejottek elem is mikor 200+ -al mentem.
Ritka amikor a folott lehet menni relative biztonsagosan. Az amit a golfos csinalt az kb a baj keresese.
Ilyen forgalomban nemeteknel kb 140-170 kozott szoktam autozni. Az kb a hulyeseg kategoriaja ha azt remeled majd nem mernek eled jonni mert 280-al mesz. Csak egy almos mokus legyen aki pont nem vesz eszre (nem nem nez tukrot csak nem akkor mikor meglathatna) es az audiban temetnek el mert ki sem fognak tudni belole szedni...Elhiszem, hogy most te is elvezed, hogy vegre van egy autod amivel lehet csapatni de azert vannak korulottunk mas emberek is akik csak haza szeretnenek erni
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Snoop-y #237147 üzenetére
Én pl. a Golfos helyében villogás helyett már fékeztem volna, nyert volna vele jó 1-1,5 másodpercet. Ekkora sebességkülönbségnél azt várni, hogy a villogást észreveszi valaki, hááát... minimum optimista dolog.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Szada85
aktív tag
Elvileg valahogy úgy van, hogy a 130km/h az ajánlott sebesség, és ha afölött van crash, akkor bizonyos százalékban Te is felelös leszel az esetért (Mithaftung), és csak akkor mentesülsz, ha bebizonyosodik, hogy ha betartottad volna a 130-at, akkor is ugyanúgy bekövetkezik a baleset, tehát a sebességnek nem volt köze hozzá...
[Rövid leírás, és egy 2011-es példa is van a német cikkben.]A fenti példában is 200km/-s crash volt, ugyanúgy sávváltásos buli, és a "vétlen" 200-zal menönek 40% felelössége lett végül.
-
Szada85
aktív tag
válasz MunezXBK #237146 üzenetére
Lehet amerre te jársz még tartják ezt az elvet, az A3-ason már régóta nem müködik, még a 160km/h is sokszor necces, mert kamion/szélsöben andalgó autó mögül is simán beugranak 100-110-zel a belsöbe, úgy, hogy épp odaérek, s pedig a Leon LED lámpái is elég jól látszanak a tükörben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest