Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon szép lett! Használjátok egészséggel!
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
ncc1701
veterán
Ablakot jobb lett volna kitenni falsíkba. A szigetelő csapat meg béna volt, dűbel kevés, nem tették kötésbe a sarkot. Indítósínt már nem haszálunk, helyette a lábazati szigetelésről indítjuk a homlokzatit, h ne legyen hőhíd. Ha teszel fel több képet, savazom még a bandát.
-
ncc1701
veterán
válasz Gargouille #3 üzenetére
Ja. Akkor bocsi, én is magamnak csinálok mindent.
-
seolwon
tag
Nekem nagyon tetszik. Valami hasonlóban gondolkodunk mi is.
Az ablakbeépítés viszont kicsit fáj. A házon 15 cm szigetelés, az ablaknál meg kilátszik a tégla. Csoda lesz, ha januárig nem fog körbepenészedni.
A szellőztetést hogy oldjátok majd meg? -
De ott lesz még szigetelés nem? Nem látom van-e toktoldó, de arra rá kéne még fordulni valahogy.
Nálunk kint volt falsíkban az ablak, toktoldóval... de a párkánynak már nem volt helye, és meg se kérdezték, hogy lesz ez ablakosok... katasztrófa ami az építő iparban is megy. Végül a szigetelésre rakták a párkányt, és csavarral lett hozzáfogva a tokhoz.
3 nyílászárós cég/beépítő volt kint, de egyik rosszabb, mint a másik. Mit várjak, amikor 2 hónap a nyílászárós képzés... 8 általános kell csak hozzá.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
catalano
tag
Szép! Tényleg használjátok egészséggel! Építkezésen vagyok túl én is!
De a lábazat szigetelést még a termőföld előtt meg kellett volna csinálni...
Amit még érdemes lett volna, az a bádogozás. A deszkázat fedése. Most szép, de 2-3 év és festheted, vagy kezd rohadni.
Értem én a viccet, csak nem szeretem...
-
catalano
tag
Volt valami hiányérzetem... de rájöttem.
Nem tudom az épület fekvését, fényviszonyok milyen belül... de redőnyök nem kellettek volna? Nyári időszakban esetleg jó lehetett volna. Télen meg rengeteget melegít a nap! Nálam nagyon beváltak.
Későbbiekben napelem? Szomszéd fája?
[ Szerkesztve ]
Értem én a viccet, csak nem szeretem...
-
Krugszvele
senior tag
Valaki fillérekből épített egy házat, mi meg kötekedünk Mindenki máshogy csinálná! Redőnnyel, káddal, napelemmel, kinek hogy tetszik.
Nekik meg így tetszik!
Azért ennyi pénzből? Egy generálbarbár ennyiből szerkezetkészre csinálja, talán a tető rajta lesz... -
ecaddsell
aktív tag
Csatlakozva az előttem szólókhoz sok a hiba a szigetelésnél és ez így elég hőhidas lesz.
A hőhíddal nemcsak a hőveszteség a legnagyobb gond (persze az is), hanem a harmatpont alá hűlő részek ahol kicsapódik a pára és megjelenik a penész.
Persze drága az XPS, de célszerű ilyenkor, mivelhogy talajszint alá kell vele menni.
A terasz/bejárat is így egy nagy hőhíd.
Az ablakok is jobb ha falsíkon vannak (nagyon profi vastag szigetelésnél a falsík elé (!) szokták rakni, de ez itt inkább csak az érdekesség kategória).
Korábban olvastam valamelyik részben, hogy a födémre csak 10cm szigetelés van tervezve. Mivel a meleg fentről lefelé rétegződik a födém szigetelés mindig jobb kell legyen mint a homlokzati. A 15cm homlokzati szigeteléshez min. 25cm födém, de ha egyébként nem hőhidas az épület (felújított épületnél ezt nagyobb macera megcsinálni mint itt) akár a 40cm se túlzás.Egyébként pár felújítást elszenvedve eszméletlen ami az építőiparban megy, önjelölt szakértők meg a jó lesz az úgy mentalitás hada...
-
arnyekxxx
veterán
A dűbelspórolást nem értem, 5ezerrel többe került volna ha szabályosan csinálják? Legalább pontperemmel ragasztották fel vagy pogácsázva jóvanazúgy alapon? Szigetelés nincs befordítva az ablaknál? Lábazatra nincs felrakva XPS mielőtt felöltitek az udvart? Vagy nincs is tervbe a lábazati szigetelés?
-
arnyekxxx
veterán
válasz Krugszvele #9 üzenetére
A szigetelési hibák nem pénzkérdés.
-
"redőnyök nem kellettek volna?"
Ez valami mánia lehet, a mi majdnem 200 lakásos panelünk full déli fekvésű, nyáron kis túlzással 0-24 be van napozva.
Kb. minden, a házban zajló felújításnál azt látom évek óta (nyilván látszik ahogy elmegyek a ház előtt), hogy telibe ablak, redőny nincs, és van hogy minden szoba ablaka alatt ott lóg egy klíma kültéri egység... Mennyivel egyszerűbb, hatékonyabb, egészségesebb beengedni a meleget és aztán agyonklímázni a lakást.#9Krugszvele nyilvános platformon publikálás ezzel jár. Sok komment valóban vélemény volt, sok meg valódi problémákra világít rá.
Pont ez a baj, ahogy írod, hogy mindenki máshogy csinálná, ami a "kád vagy zuhany" kérdésben tényleg főleg ízlés kérdése, de sok dolgot meg szépen és szabályosan és jól igazából nem lehet(ne) túl sokféle módon csinálni. Az igaz, hogy utólag felsorolni a problémákat már halottnak a csók, de talán ha valaki innen akar egyszer tájékozódni, annak segít."Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
arnyekxxx
veterán
Korábbi részekbe belenéztem, egy műszaki ellenőr ráncolná a homlokát amiatt, hogy ott van az alapból kiszedett átázott fekete föld feltöltésnek homok helyett, hogy az áthidalókat nem tömör téglák tartják és a nyomott öv is üreges tégla az áthidaló felett. A képeken nem látszik, az ytong válaszfalak 2soronként megkapták a huzalos merevítést? Az ablakkávák belül nem lettek levakolva csak simán oda lett ragasztva egy impregnálatlan gipszkartonlap?
-
arnyekxxx
veterán
klíma igyisugyis kell manapság, de az tényleg nem mindegy, hogy egy 38fokosra felmelegedett szobát kell 24re lehűteni vagy egy 28 fokosat, és nemcsak anyagilag hanem komfortilag sem. Ha van pénz lóvéra akkor redőny helyett mehet zsaluzia is, drágább de a felmelegedést ugyanúgy megakadályozza és nem lesz töksötét a szoba.
-
ncc1701
veterán
válasz arnyekxxx #15 üzenetére
Na. Nem kell feltétlen árnyékolás. Nálunk olyan ablakok vannak, h nyáron szinte nem is érzed, h melegít rajta keresztül a nap, csak a fénye jön be. Nyilván cserébe télen sem melegít a nap. Szóval nálunk csak akkor kell menjen a klíma, mikor reggelre sem hül le a levegő 20 fok alá. Éjjel nyitva van minden, szunyogháló azért van.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz arnyekxxx #14 üzenetére
A képeken nem látszik, az ytong válaszfalak 2soronként megkapták a huzalos merevítést?
Biztos lehetsz benne, hogy nem (lehetne még perforált acélszalag aka. hilti szalag), már azon csodálkozok, hogy raktak kerámia áthidalót annak a 2.5 sor ytongnak és nem simán betettek 2 betonacélt, ahogy spórolósan szokás.
Betonacélról jut eszembe, hogy a tartófalba sem hiszem, hogy lenne akár 1 bekötése is az ytongnak (ide is betonacélt szoktak befúrni pl. ha nem bekötő szalaggal csinálják).
Persze a vakolat is megtámasztja két oldalról...Igazából ennél zavaróbb ami a szigeteléseknél történik, annak közvetlenül jelentkező hatása van.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Gargouille #18 üzenetére
amikor a levegő hőmérséklete árnyékban 40 fok és éjjel sem megy 25 alá akkor a kereszthuzat nem tűnik annyira ultimate megoldásnak. Nyilván attól is függ, ki milyen hőmérsékletet tart elviselhetőnek a házában.
2 éve még én is ugyanazt irtam amit te, kb szó szerint, de idén már be kellett kapcsolni időnként a gépeket mert egyszerűen a levegő éjjel is olyan meleg volt, hogy jobb volt zárva tartani az ablakot mert csak fűtött ami bejött rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz arnyekxxx #20 üzenetére
Ugyanez. Kb 2 évvel ezelött döntöttünk úgy, h akkor legyen klíma nálunk is, mert amikor éjfélkor még 28 fok van, hajnalban meg 25, az azért nem tartható.
Tervezek otthonra hőcserélős szellőztetést, talajregiszterrel megtámogatva, a ~15 fokos talaj télen-nyáron segíthet. -
Gargouille
őstag
válasz arnyekxxx #20 üzenetére
A hőhullámok idején is a déli órákra max 30-ig ment fel a lakásban a hőmérséklet, ami persze tényleg meleg, de még pont azon a határon mozog, ami élhető. Nagyon sokat számít, hogy mozog vagy áll a levegő, még akkor is amikor meleg. Lehet persze még pár év és kelleni fog a klíma, de egyelőre nem rakunk fel.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Gargouille #22 üzenetére
Na erről beszéltem, nektek a 30 még élhető, nálunk 28ra ment fel max de az is iszonyat. Ha nem lenne eleve telepítve klíma a fűtés miatt akkor lehet, hogy elviseljük ventilátorral aztán majd lesz valami, de mivel van, igy inkább megnyomjuk a gombot. 25 fok alulöltözve az már ok otthonra.
-
ncc1701
veterán
válasz arnyekxxx #23 üzenetére
Ugyanez. Bent ventivel még OK a 26 fok, 30-at már nem viselném el. A klímát 25-re állítjuk, kisgatya+trikóban megvagyok. Nagyon megérte a klíma, 30 fokban aludni sem lehet rendesen, arra meg rámegy az ember egészsége. Azaz innen nem pénzkérdés a dolog, mert nem az egészségemen akarok spórolni.
-
astorre19
aktív tag
válasz Gargouille #22 üzenetére
Hahh. Laktam panelban,a 8.emeleten.Tudod mikor csökkent 30 fokra a hőmérséklet egy tartós kánikulában?
A tartós lehülés kezdete után 3 nappal.Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
Gargouille
őstag
No igen, de éjjel azért nincs 30 fok még kánikulában sem. Most nyáron is azért még itt Budapesten is éjjel 24-25 fok volt max. Ha van légmozgás a lakásban, akkor azért lehet aludni. Legalábbis nekünk ez még pont belefér, aztán majd a jövőt úgyis meglátjuk.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
válasz Gargouille #26 üzenetére
"No igen, de éjjel azért nincs 30 fok még kánikulában sem"
Zugló, az említett déli fekvésű panel. A teraszon (a homlokzat felé nyitott oldal kivételével zárt, tehát igazából loggia) van egy szenzorom.
Persze, nyomja vissza az épület a meleget északa is a teraszra, a baj az, hogy befelé a szobákba is. Konkrétan hetekig nem volt 30 fok alatti érték a grafikonon júliusban, és egy ideig augusztusban sem.
A szobákban éjszaka kereszthuzatban legjobb esetben 28°C volt ilyenkor, de 0 komfortérzettel, és reggel 7 körül a nap első sugarainál már ez is elkezdett felfelé menni.
No offense, csak ne általánosítsunk
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Ki lehet bírni. Szoktunk nyáron is szaunázni, akkor jobban hozzászokik az ember.
Én meglepődtem, hogy a kádár kockában melegebb van, mint a tömbházban. Ott van árnyék, vannak fák, 28-30 fok bent max, az kibírható. Ventilátort szoktunk használni.
A hőszigetlet kockában meg 30 fok éjjel, mert süti a nap telibe a déli+nyugati falakat, nappal meg 34. Az sok, de ventilátorral kibírható.
Éjjel kereszthuzatot meg nem merek csinálni, mert utcafronti az ablak, hátul is ki tudja ki jön be, bukón meg alig szellőzik. Ha nincs kint minimális szél, akkor se mozdul bent a levegő. Ritka az a környék, ahol tényleg mindent nyitva lehet hagyni éjjel és nyugodtan lehet aludni.
Maradt a menekülés a Biharba, ott csak 26 fok volt nappal, este meg 20 körül. Így csak 2 hét aszalódás volt itthon.
Az biztos, hogy csak rosszabb lesz. A klíma az nagyon ellenemre van, ugyanúgy, mint a városi autósok.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Gargouille
őstag
Nem is vagy messze, én Kőbányán lakom.
Általánosítani semmiképp nem szerettem volna, csupán a saját tapasztalatomat írtam le. Mi a bejárati ajtó fölé buktatható ablakot raktunk, így a lépcsőházból (ami északnyugatra néz) jön be hűvösebb levegő, ott egész jó hűvös szokott maradni, mármint a külső hőmérséklethez képest. De hát persze mindez relatív, mert nyilván mikor kánikula van, akkor viszonylagos ez a "hűvös" is.
De mi egyelőre nem klímázunk, mert amúgy egyikőnk sem bírja a klímás levegőt és ezzel a megoldással + mennyezeti ventillátorral eddig élhető. Amúgy ez nem panel, hanem csúsztatott zsalus, na nem mintha hatalmas különbség lenne, csak na.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox One S 1TB
- Sony WH-1000XM3 aktív zajszűrős bluetooth fejhallgató
- Dell G15 5530: Az új erőmű a kezedben! 32 GB változat
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- Lenovo Thinkpad T470 / I5 7300U / 8GB Ram / 250 GB SSD / 2-3 órás akku / Világító bill. / Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest