- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
radi8tor #350477 üzenetére
Már nálam is van vagy 5 makita cucc, de össze vissza vannak kell az a 4 akku ami van hozzá... Meg amikor néztem nem lehetett magában a hűtőben tölteni az akkukat (nem tudom megcsinálni mint most hogy az akku táplálja a hűtőt amikor megállok, a kocsi meg felnyomja az akkut amikor megyek).
-
válasz
radi8tor #350443 üzenetére
Én Kauflandban vettem, de anno utána láttam Lidlben is, ugyanazt árulják szerintem.
Nem rossz, de elég nagy: a csomagtér rolót épp be tudom húzni felette, de inkább kicsit feszül. Az áruházban jó ötletnek tűnt, de miután a fél csomagtartót elfoglalja, inkább otthon marad. (szóval nyaralásra nem vinném, de bevásárolni esetleg oké)
A hátul ülőnek hangos volt a hűtőláda ventilátora, bár ez szerintem az egyén problémája -
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #350404 üzenetére
Felfogás is de nyilván nem minden élethelyzetre ez a jó megoldás. Magam részéről amíg jelentősebb kényelmetlenséggel jár én tuti nem váltok (ide városba jó lenne szaladgálni, sőt egy M3-al a telkere járás se lenne gond). Még picit reszeljenek az akksi témán és jó lesz ez mindenre (is).
Btw most tavasszal voltunk Párizsban direkt figyeltem, alig láttam az utakon EV kocsikat, pedig azt gondoltam a hanyatló nyugaton tolják 1000-el. Cserébe az autópálya melletti töltők kongtak az ürességtől.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #350398 üzenetére
Csak nem éppen minden élethelyzetben fér ez bele. Jah csak kutyával/macskával/nyűgös nagymamával nem éppen ideális ha megállok 50 percre töltikézni. Vagy az asszonynak beadni, hogy nem a part didbárban vagyok hanem a kocsiban dekkolok és várom, hogy feltöltsön végre...
-
hellomi
tag
válasz
radi8tor #350327 üzenetére
Eltűnt, a bejegyzéssel együtt szőrén-szálán...
De hogy ne offoljak, a gépjármű tünetmentes, megjavult a központi zára is magától és az elmúlt időszakra 5.1-es fogyasztásom van.
Lehet nekem annyit változik a terv, hogy én már Almádiba leszek péntek este, de még nem tudom, ha nem, akkor mehet a konvoj! -
ArthurShelby
addikt
válasz
radi8tor #349997 üzenetére
Anno a zafit keresztelték meg még fiatal, pár éves korában (kb 2103). Aztán később (kb 2017) nálunk végül meg tovább is húzta valaki...
Ha valaki dühből cselekszik, és pont pl egy tükör útban van, azt még jobban megértem. De a karcolás az konkrétan a másiknak való direkt ártás...
-
válasz
radi8tor #350078 üzenetére
Fél 6-kor még elmentem boltba (egész délelőtt normafán "hédereltünk"), aztán mivel a lányom a 11 órás alvását 16 órára tette át, így 18 órakor mindennel is próbáltam kirobbantani az ágyból... ja és 19-kor már Nagykovácsiba dolgoztam, nemrég értem csak haza, szóval ja jól sikerült mennem...
Már másodjára nem jutok ki és ez bosszant.
Viszont hozok két videót, egyik egy "celeb" futott szembe, másik meg volt téma és abba is belefutottam hazafelé. Saját tárhely .mov videók celeb [link] Tesla [link]
Nem tudom ki ismeri fel a péjenvést videóból azért nem látszik annyira, én messziről kiszúrtam ki az. -
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #349960 üzenetére
Apám most elment a rendőrségre, hiszen az ő nevén van az autó, de én nem számítok semmire. Ha nem hajtják el és esetleg feljelentést is engedik tenni ismeretlen tettes ellen, akkor egy hónap múlva jön majd egy levél, hogy lezárták a nyomozást, mert nem találtak semmit. 🤷♂️
Ugyan van egy térfigyelő kamera a villanyoszlopon, de nem egészen a kék Golf felé néz, ahol állt a Lancia is.
-
AssAssynn
addikt
válasz
radi8tor #349871 üzenetére
Csak egy olyan papírom van, ami igazolja, hogy vezethetem (vezethettem) az autót, az adatbejelentő, stb, amit aláírtam abból egy példány készült és náluk maradt. De gondolom ez jogilag amúgy is megfoghatatlan kategória, hogy utólag ők kártérítésre kötelezhetnek. Azt még megértem, hogy sebességtúllépéses csekket megküldenék nekem, mert az igazolható, de semmi más már nem.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
radi8tor #349734 üzenetére
...nem én akartam lenni az első kegyetlen és érzéketlen aki ezt leírja. De így valóban egy lakk rombolóval és kullancs exportőrrel kevesebb.
c0xeR Ez a jobbik eset amúgy, a rosszabbik ha röptében kapod. A csőrük nagy pusztítást képes felkoppanáskor okozni a lökösön... sajnos tapasztalat pályáról még az Opellel.
-
válasz
radi8tor #349680 üzenetére
a "figyelmeztetés" szó nem szerepel rajta, cserébe az igen, hogy eljárást indítanak.
#349700 MasterMark igen, így utólag jogos. mentségemre szóljon, hogy falusi vagyok, nem budapesti, így ezek nekem nem csukóból jönnek. késésben voltunk, a Public Enemy így ki is maradt, és csak arra koncentráltam, hogy mielőtt bejussunk
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #349645 üzenetére
Felfestés ide, vagy oda, ez nem megengedett. És amúgy a jelzések hierarchiájában a felfestés a sor végén kullog, tábla pedig van. Vagyis felfestés nélkül is tudni kellene helyesen közlekedni.
Mintha egy franciakockás füzetben nem lehetne egyenlő oldalú szárú derékszögű háromszöget szerkeszteni, csak négyzetrácsosba. Ugyan már...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
radi8tor #349636 üzenetére
Bár ne használták volna nálunk a fehér festéket a parkoló felfestéséhez. Így, hogy szarul csinálták meg rosszabb lett, mint volt.
Persze a rokihelyet csak táblával jelzik sokszor (tudom az is elég), felfestés legtöbbször elmarad, és lehet büntetni pár madarat, aki nem vette észre a táblát (itt a kedvencem a kiegészítő 2x tábla, ergo 2 hely marad ki, a "leleményes" újoncok gyakran beállnak a másodikra).
Parkoló meghúzásos story 3 hetes, rendőrségnél az ügyemet intéző nő azt mondta, hogy még nála friss (múlt heti) az ügy, majd augusztusban kb egy hónap múlva keressem...
-
válasz
radi8tor #349651 üzenetére
Ha megnézed pont azért, hogy irányítsa a népet:
Mivel engedélyezett a balra kanyarodás mindkét iránynak, egyszerűbb ha egymás előtt oldják meg, mint mögött, mert akkor feltartaná egymást a 2 torlódó kanyarodó sor. Ennyire egyszerű.
Még így lett volna értelme, mint a Mogyoródi-Róna kereszteződésnél, csak az ugye jóval nagyobb területű helyszín és nem tett be középre egy hülye egy oszlopot lámpával...
-
válasz
radi8tor #349644 üzenetére
Amikor megvan a megfelelő táblázás is, és mondjuk nem egyedül kóvályogsz ott, éjjel 2-kor, tök ismeretlen helyszínen, akkor esetleg megértem a bénázást, de fényes nappal, nagy forgalomban ilyet elkövetni, hát akkor bocs de nem. És ennek nulla köze van a festésekhez...
-
-
stickermajom
addikt
válasz
radi8tor #349517 üzenetére
“máris súlyos százezrekbe kerül az oldalnak”
Akkor viszont lehet ÁSZF-ből is kéne egy frissítés, mert a lapcsalád egyértelműen kizárja a felelősséget a tartalomért és mindennemű költséget a felhasználóra hárít.
Mondjuk az is teljesen biztos, hogy semmilyen nemiszerv felemlegetése miatt nem fog senki büntetni. Nem a moderációval van baj, hanem hogy lehetne ésszel is csinálni a házmester jelleg helyett. -
Micsurin
nagyúr
válasz
radi8tor #349504 üzenetére
---
Délután még azt akarom megnézni sipákol-e ha lerántom az egyik tompítottról a csatit. Ha nincs benne visszajelző (elég sok B6-ba nem figyeli) akkor megy is a Philips H7 3500K-s LED-je a projektorok mögé! Aztán a Qru által ajánlott kollégát keresem is polírozásra, remélem utána egy 4-5 év bennük lesz probléma mentesen!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #349083 üzenetére
Az első már elmúlt, de amúgyis kamu. A Budára vezető oldalon végeztek a külső sávval és visszaadták a forgalomnak. A Pestre vezető oldalon bár munka nem volt, de nem is végeztek, így ott szopó volt.
2. Bár nem járok arra, de robogóval is hasznát venném.
4. Ma volt alkalmam kipróbálni. Nem voltam teljesen nyugodt a Clark Ádám tér felé menet, amikor az esőben ki kellett sorolnom a buszsávból motorral.
Rákóczi híd budai hídfőtől mentem az MTA előtti parkolóba. Kabátolással, csomagrögzítéssel együtt sem tartott 20 percig az út a Lánchídon keresztül úgy, hogy az útvonaltervező egészen addig a pillanatig nem jósolt az utazás egyik pontján sem 25 percnél kevesebb menetidőt, amíg át nem értem a Lánchídon Pestre.Továbbra is azt mondom, hogy nekem nem hiányzik a Lánchíd, mert nem járok arra.
-
Qtya123
őstag
válasz
radi8tor #349087 üzenetére
Jelen!
Valóban voltak cseresznye méretű darabok...
Kapott is az autó. Mondjuk szerencsésebb voltam, mint kollégám, akinek agyonverték a Lexus ES-t a pingpong labda méretű jégdarabok. Nem messze volt tőlem Vecsésen.Az én autóm kb első ránézésre 10-15 horpadást szedett össze. Nagyon kicsik, úgy lehet csak látni ha mozgatom a fejem, hogy változzon a fény és akkor is épphogy. De egyértelműen vannak a tetőn és pár darab a motorháztetőn.
Mondjuk a biztosítónak kb le se tudom fotózni, annyira kicsik. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
- van valakinek tapasztalata, hogy mennyibe kerül kb egy ilyen kismértékű jégkár javítása?
- mik a tapasztalatok? A casco-t mennyire dobja meg? Én jelenleg 100e Ft önrész mellett fizetek évente 58e Ft-ot a cascora. Kár nem volt még, C6 kategória.
-
Szevam
senior tag
válasz
radi8tor #349110 üzenetére
Most ezt a Focvis által korábban ajánlott riasztosprayt használjuk.
Az antennára a fújás óta csak 1x került kenet az elején. Most lekopogom nyugi van, csak én veszekszek velük éjfél körül. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
radi8tor #349086 üzenetére
Nyilván én is. az élő radar ér náluk valamit, meg az user jelentések.
Tökmindegy, menni kellett melózni, reméltem hogy a tarcsai mikroklíma nem tartalmaz a mai napon jeget.. úgy is lett, még szél sem volt, csak egy jó nagy eső, itthon nem érdekel a jég, mert tető alatt áll a görtdülőállomány. de itthon meg nem nagyon van jég, ha van akkor is kicsi, akkor is ha 2 km-el odébb szétver mindent a jég. itt akkor sincs. -
Emunem
őstag
válasz
radi8tor #348947 üzenetére
Asszony nem olyan bátor, hogy utána menjen, így nem lett volna rendszám, nem lehetett volna kárigényt benyújtani, rendőrség meg egy nagy zöld kamiont nem sokáig fog keresni... Én mentem volna utána, képet csinálok, de akkor is bizonyitanom kellett volna valahogy, hogy a kamionról esett le a kavics, anélkül simán hazudhat a kamionos, hogy mögötte voltam, és nem tartottam be az ilyenkor esedékes követési távolságot.
Na ha van videód, akkor senki nem hazudhat.(Ismerőssel eljátszották ugyanezt: kamionon ki volt ragasztva egy cetli, hogy
az esetleges károkért a követö autón nem áll módjukban kifizetni, ha nem tartják be a követési távolságot,
elég sok valamilyen építési anyagot szállító kamionoson van autópályán is, majd nézd meg. Több nyelven is.Na ott ugyanez volt, szembe jött vele föúton, nem volt cam, csak utána ment, papírt nem akart kitölteni, csak telefonszámot hagyott, nem tudott németül, utána cég ügyvédje monta, hogy mindegy mi van, biztosan nem tartott követési távolságot, mert a kamion kamerájában csak (!!!) az látható, hogy hátulról meg előzi. Na ilyenkor nem tudsz mit csinálni, benyelte az 1000+€ költséget, és vettem neki egy kamerát.)
Éti?
-
Emunem
őstag
válasz
radi8tor #348803 üzenetére
nem akarok bele rondítani a BP szidásba, de bécsben ugyanez, múltkor fater 1,5 órát keringet, mire lett parkolóhelye a saját kerületében, úgy, hogy a helyi lakosoknak fenntartott parkolókban évek óta egy helyben állnak az évi 1-2km-es autók... 4 kerületben a parkolók száma 1,5 év alatt 40%-al csökkent. Sávcsökkentésekröl még nem olvastam adatot, de kb érzésre az is 30%-nál tart 2 éve.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
radi8tor #348799 üzenetére
2030-s szam az egy utopia
infrastrukturlis meg kapacitas fejlesztes a fasorba sincs hozza kilatasban se
a mindenfele tervekkel meg tele a padlas
M3 metro is mar 70-s evekben meg volt tervezve a Ferihegy1-g, maig sem ert oda, pedig az a repter mar 15+ eve nem fogad utast, es akkor a repter eves fogalma annyi (sem) volt, mint most egy havi
eleve ha meg a mai napon megrendelnek egybol hozza az uj HÉV busz vili akarmiket, azok 2031-32 elott meg sem erkeznenek mar
es akkor meg kene hozza palyafelujitas, valagnyi halozat bovites is, megaqrvaanyja minden IS ......track01: niiiiicssráááápéééééééz
szamok alapjan 2021 ota is csak romlott a tomegkoz aranya, pedig nincs Covid19 se
na kb ennyit er az eroltetett tiiiccsukkki f4szsag is -
tototos
addikt
válasz
radi8tor #348803 üzenetére
Szerintem nálunk úgy tudsz elérni dolgokat ha az fáj. A többség kiskaput keres plusz ha tudja úgy csinálja a dolgokat hogy neki jó legyen. Tegnap m3n álltunk a dugóban és mit csinált pár polgártárs? Hát persze hogy a leálló sávban ment el a dugó mellett mert hát nekik biztosan fontosabb dolguk volt mint a többieknek.
Németországban 3 sávos autópályán ledudalt a nyugdíjas bácsika hogy ne a középső sávban menjek amikor üres volt a szélső. -
válasz
radi8tor #348801 üzenetére
nem vitatom a tényeid, csak azt mondom, hogy ez mind valaminek a következménye.
akár a mélygarázs hiányának, akár a nem megfelelő tömegközlekedésnek, vagy bármi másnak - annak a településfejlesztési terv hiányának, amiben a rendszerváltás óta élünk.
P+R parkolók? HÉV-metro összekötés? modernebb HÉV szerelvények? klímás villamosok? összefüggő kerékpárút hálózat?
ha 20 sávot építesz, akkor is lesz dugó, lásd I-10 Katy, TX ugyanis ha valahol megkönnyíted a tömeg áramlását, akkor abba az irányba (autózás) többen fognak váltani. nem lehet a meglévő igényeket kielégíteni, hiszen ha a meglévőknek dugómentes lenne a belváros, akkor MÉG TÖBBEN vennének autót, látva, hogy azzal milyen könnyű közlekedni, és ugyan oda jutnál, hogy dugó van, csak nem 1 hanem 2 sávon, utána 4 sávon, és így tovább. -
ParmaBoy
tag
válasz
radi8tor #348749 üzenetére
Jah, van haver, aki fuvart szervez, mellekesben pedig a raikernel (dreher is) vallal egy-egy hetvegi napot kiszallitani (perverz, szereti...), o is mondja, h lemegy illegalba a lakpartra. Hajokhoz csak ugy fersz hozza ugye. Ismer minden kiskaput amugy, egyetem mellett vegig tolta a futarkodast/italkiszallitast, mondta is, h melyik utcakon lehet lesurranni, de nem jegyeztem meg.
Bar azzal szemben elnezo mindenki, aki az italt viszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia