Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#131064) z123456789 válasza gzbotii (#131047) üzenetére


z123456789
addikt

(#131047) gzbotii
Ehhez annyit hozzátennék, hogy szerintem manapság már annyi mindent kellene tudnia az autójáról az embernek, hogy talán valahol az aranyközépút ott volna, amikor te is igyekszel a tudásodhoz, műszaki beállítottságodhoz felkészülten menni a szerelőhöz, és a szerelő is igyekezne a tudtodra adni, hogy erről, és arról nem beszéltünk de fontos lenne. Tehát a felelősség nem feltétlenül hárítható szerelőre vagy tulajdonosra, ennek egy közös munkának kellene lennie, amibe mindenki a tudása szerint belead apait, anyait. Mint mikor a dokinak elmondod, mik a tünetek. (Mondjuk az is hasonló cipőben jár, mint az autószerelés. :D ) Nyilván szakmailag a szerelő ad többet, de mindent ő sem tarthat a fejében, pláne, ha nem márka, világrész specialista, hanem a keletitől az amerikai kocsiig mindent hordanak hozzá.
Szóval a bácsit én ez miatt nem ítélném el így látatlanban. Lehet, hogy nem mondta senki neki, kényelmesen rábízta magát a gumisra, szerelőre, és várta, hogy majd azt jelzik neki ha baj van valamivel. Vagy bármi más lehet a háttérben, a hozzá nem értő fia azt mondta neki, jó az még, mert tájékozatlanul ő is azt hiszi, csak a profilmélység a fontos...akármi.
Az x-sara meg istenem, az én szüleim is a reklámokból tanulnak idegen nyelveket. Ha ott nem hallják, ki nem fogják tudni mondani helyesen. :)

(#131058) kisza25
Amikor vettem az Accordot, nekem is azzal büszkélkedett a tulaj, hogy 236 000 km-nél jár, és ezt a motort Japánban összerakták, és azóta nem kellett szétszedni. Ennek én is örültem, mert azt hittem ennek örülni kell. Aztán most a 360 000-es szerviznél derült ki, hogy valóban nem volt még szétszedve, de még a szelepfedél sem került le soha, hogy hézagot ellenőrizzenek/állítsanak. Ebből következett 3 további probléma:
-szelepfedél tömítés meg volt macskásodva, csere
-szelephézagot állítani kellett
-vezérműtengely el volt kopva, csere
Szóval ha a bontáson azt érted amit feljebb leírtam, akkor ez nem biztos hogy olyan jó. :D
Ha konkrétan a motor szétszedésére gondolsz, ja akkor az tényleg dícséretes.

Ami megfizethetetlen, az meg az hogy a Balatonon laksz. :DDD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.