Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Eagle16 #97396 üzenetére
Veszélyesnek nem veszélyes, szarabb nem lesz
Ha ilyen szintű a kopás akkor már szemét az agy, de nagyon maximum eltöröd a tengelyt. Mondjuk általában a kónuszok mennek szét először, az agy csak akkor sérül ha már teljesen offos a kónusz, meg a golyók. (A golyók mindig kopnak, zsírzásnál ajánlott a csere, ha nem valami jól működő és normálisabb agyról van szó mert akkor nem két fillér a pontos golyó)
Hasaggymeg Azért a berágódás és az üzemi kopás más jellegű dolog, főleg az agyban, ha a kónuszok rágódnak az sokkal gyakoribb. A legjobb a kontra, annak egy kisebb csapágy van, a 88-asban, na az nem tud berágódni, szedtem már ki belőle borzalmas kónuszt, törött golyókat stb., de az olyan keményre van edzve, hogy meg se kottyan neki (leejtve el is törik)
-
parkr
őstag
ehh.. a wiggle megvette a Bike24-t is
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Eagle16 #97396 üzenetére
Tudtommal abban semmi veszély,sőt fórumtársaid legtöbbjének kerékpárjában ilyent látnál valamilyenfokú kopás formájában.Előbb,utóbb mindegyik agy berágódik,a kenetlen,túlhúzott hamarabb,jó kenésű és hézagolású később.Nekem xt van,mégis hamar berágódott,érződik forgásán,de mivel nem időfutamgépről van szó és nem is fékezi a kereket számottevően,lesz@rom.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30 #97388 üzenetére
Az lesz.
kacsyx...pár napot kibír párod 4 bringával,mert első bolti kiruccanásod után a szíjhajtásossal,már csak hármat kell kerülgessen a házban.
jjeahh...én is annyit szívtam recsegő nyeregcső miatt,főleg terepezés után,hogy újabban minden kenés alkalmával azt is kiveszem,törlöm és fújom teflonossal.Azóta nem recseg. -
Eagle16
addikt
Szétszedtem a régi bicaj kerekét, valahogy így néz ki belül: [link] A 18 csapágyból is kb. 4-5 sérült.
Tudom hogy ez így kuka, de mi történhet ha nem cserélem ki? Mondjuk 1-2 hónapig még elmenne vajon, vagy veszélyes? Heti 1-2x járok vele boltba. Most rakom össze újra, mert muszáj.
A 1,5 éves Neuzer Courier-t is érdemes lenne szétkapni és megnézni? A kónuszokat beállítottam rajta miután megkaptam, de nem volt szétszedve az agy.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
jjeahh #97394 üzenetére
Ma direkt meghallgattam állványon, utána írtam.
Akkor ebből az lesz, amit gondolok: Még beletekerem a láncba azt a pár kilométert, amit akarok, aztán megy a bringa szervizbe, nézzék meg rajta a kopó/olajjal működő cuccokat, és tartsák kicsit karban
Ez az 1000 féle dolog meg: korábban nyekergett a gép annyira, hogy be akartam már hajítani az árokba. Itt valaki emlegette a teflonos sprét a becsúszókra. Nekem csak sima olajom van (izé, akkor még csak volt), azzal megfújkáltam a becsúszókat, a váz forgáspontjait, tán még a rugóstag is kapott, azóta kuss volt
-
jjeahh
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #97393 üzenetére
Ezek a recsegések, pattogások én rájöttem már, hogy 1000 féle dologtól lehetnek. A nyáron pl. hajtás közben azt hittem, hogy a láncom ad ki fura hangot, aztán lecseréltem a pedált és megszűnt. Most meg szombat óta a nyereg vagy a nyeregcső kattog terheléskor, de ma kihúztam, komplett szétszedtem és alaposan lemostam, egyelőre úgy tűnik csak egy apró kavics vagy valamilyen kosz miatt volt... Én is be voltam tojva amúgy, hogy nehogy meg legyen repedve a nyeregcső vagy valami.
Amúgy ha nem csak terhelés alatt ad hangot a hajtókarod, hanem álló helyzetben, egy ujjal forgatva is, akkor én arra tippelnék, hogy nem repedés, hanem valami egyéb gond lehet.
-
-=RelakS=-
veterán
Ha a pedál bizonyos pozíciójában furcsa, recsegéshez hasonló hangot hallok, olyankor mi van?
A hangot elég nehéz leírni, mert nem olyan, mint mikor pl a láncban recseg a homok. Olyasmihez tudnám hasonlítani, mint mikor valami műanyag csavaros dolgot meghúznánk, vagy kilazítanánk, és már folyamatosan nem forog, de még egy párat tud ugrani a meneten.A pedált kihúznám, mert a hajtókart egy ujjal forgatva is megvan ez a hang. Még nem tudom, hogy ez idegesít-e tekerés közben, de már a falra akartam mászni, hogy szétesik még alattam a bringa XD
-
kacsyx
aktív tag
válasz
Hasaggymeg #97391 üzenetére
Amúgy ha egyszer sok pénzem lesz, venni fogok egy jó kis Rohloff agyváltós, szíjhajtásos fitness/városi bringát munkába járni, meg utána elhasítani a boltba. Mellé egy cyclocross télre és egy outi edzeni. A párom is biztos díjazná, ha 4 bringa lenne a lakásban
-
kacsyx
aktív tag
válasz
Hasaggymeg #97387 üzenetére
Emlékeim szerint ebből volt szíjhajtásos, amiatt alakult ki ez a vázforma.
-
Toobee
veterán
Hidraulikus tárcsafék mitől szokott nyüszögni? Tegnap tekertam alföldön, semmi vadulás. Az egyszercsak elkezdett piszok mód csuhatolni, mintha került volna bele egy nyolcas. Ha leheletnyit hozzáértem a fékkarhoz, akkor persze egyből elhallgatott. Otthon kikaptam a hátsó kereket, a tárcsán nem volt semmi látható elváltozás. A fékbetéteket megmozgattam, aztán egy tapétavágóval benyúltam és megdörgöltem kicsit. Azóta nincs hangja.
-
válasz
Hasaggymeg #97387 üzenetére
BTwin Nework ha jól látom. Elég elterjedt volt mikor megjelent, nem nagy ára van, belépő commuter bringának megteszi.
-
Szoles
senior tag
válasz
Runner_fxr #97374 üzenetére
Runner_fxr és Hasaggymeg, köszönöm!
Akkor jól láttam, hogy nincs nagy különbség. Egyedül a tarkórész tűnt fel nekem is, hogy a montisnál kicsit zártabb, lejjebb megy, outinál nyitottabb, szabadabb.
Egyébként én is egy Uvexet néztem ki. Ezek után megpróbálok megalkudni rá. :-)
-
Köszönöm a hozzászólásokat, akkor nem veszem meg
-
kacsyx
aktív tag
válasz
Angie™ #97378 üzenetére
Azért nincs róluk normális infó, mert nem szaküzlet, hanem egy általános sportáruház. Ergo árulnak százféle sporthoz felszerelést és igazán semelyikhez nincs szaktudásuk, de nem is kell, mert a tudás hiányát kompenzálja a széles választék. Ezzel szemben egy kifejezetten kerékpárüzletként működő boltban a sikeres működéshez elengedhetetlen a szakértelem és a pontosság, különbön a vásárló legközelebb nem oda tér vissza.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg #97381 üzenetére
Mindig van nálam. Alap. Sosem lehet tudni.
Mióta megszívattam magam egy első-hátsó defekttel miközben egy tartalék belső volt nálam, azóta két belső és ragasztó is van nálam. Persze még nem volt defektem az ominózus eset óta.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eddie1978 #97368 üzenetére
Hordasz magaddal bringázni egy-egy parkettacsíkot?
Szoles...tulajdonképp semmi.
...szerintem a piac akarja erőltetni ezt a minden egyes sportnak,nemnek és így tovább külön ruházat,felszerelés stb. dolgot,mert jó az üzletnek.Ha nagyon akarnám talán mond6nám,hogy az MTB egyenesebb üléspozicíója miatt indokoltabb a napelenző...de nem akarom,mert ez sem feltétlen igaz.
-
6030D
addikt
válasz
Angie™ #97378 üzenetére
A hervises KTM-nek más a neve (egyébként ez jellemző, pl áruházi nagymárkás mosógépeknél is), hogy egy egyszerű kereséssel ne tudjon a vásárló utána nézni. Ha megnézed a KTM honlapját, vagy egy viszonteladót, akkor találni fogsz ugyan ilyen felszereltségűt. El kell fogadni, hogy nem az év üzlete, soha nem volt 300e felett az ára, a 180 reális.
Mire akarod használni? Ha csak túrázgatni síkon, néha egy egy erdei túra, akkor jó. Ha komolyabban mennél fel a hegyre, akkor a teló meg a hajtás előbb utóbb kevés lesz. Akkor viszont a pénz is, ennyiért ilyen felhasználásra használtat érdemes venni, vagy hozzárakni még 100-at az újért. Vagy besétálni a boltokba, mi van készleten, volt akinek már bevált. -
Sziasztok,
vannak a hervis oldalan olyan ktm kerekpárok amikről semmi infó nincs a neten, se a gyarto oldalan, se youtube-on. Pl ez: [ktm peak xt 29]
Azt szeretném kideríteni, hogy ez megéri e az árát. Nem tudom mikor modell lehet. 2015-2016 os vagy még régebbi? Miért nincs ezekről sehol semmi infó?
Azt írják xt váltóval szerelték, ez igazi deore xt váltó? Vagy ezekből csak egyfajta van? Azt látom, hogy alivio váltókarral raktak össze, meg olvastam hogy a teleszkópjáról meg a kerekekről nem túl jók a vélemények.. a hajtóműt így képről nem tudom megállapítani milyen lehet, ha egy szaki vetne rá egy pillantást, hálás lennék
-
eeXaa
addikt
válasz
IMIIKE1998 #97375 üzenetére
54-55 nek néz ki.
-
benfolds
őstag
sziasztok! a mostanában menő, ehhez hasonló láthatatlan csengők közül melyiket érdemes venni? van amelyik kicsit ducibb, van, amelyiken kábelvezető is van...igazából ami nekem fontos lenne, hogy ne törjön le első héten a csengetője, mint a mostani pár száz forintos csengőmön. látom, ezeken is kb ugyanolyan a csengető.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Tothgera30 #97373 üzenetére
Hali!
Ez hanyas váz? -
válasz
Szoles #97371 üzenetére
Ez attól is függ, hogy milyen montis sisakhoz hasonlítjuk az outist. Van amikor tényleg csak a napellenző a különbség. De vannak olyan montis modellek amik bár néhány grammal nehezebbek, de erősebbek szerkezetileg és a tarkóvédelmük is jobb. De az outis sisakok közt is vannak különbségek szerkezetileg.
Én használtam országútis sisakot montihoz, nem volt vele problémám:
Uvex Race 5 -
-
-=RelakS=-
veterán
Ha hátra féktárcsát akarsz, de nincs hozzá szem a vázon, akkor itt a megoldás
Lehet, előtte nem árt feliratkozni szervdonornak
-
Szoles
senior tag
Sziasztok! nyilván hülye kérdés, de tényleg nem tudom, hogy mi a lényegi különbség az országúti és az mtb sisakok között. Látom, hogy az outinak nincsen napellenzője, esetleg kicsit más a forma, de nem tudom, van-e más.
Most lehet, hogy tudok venni jó áron egy komolyabb outi sisakot, bár én elsősorban erdőben tekerészek, úton csak keveset. Vegyem, ne vegyem? Kösz! -
Strezi
őstag
Ha trekkingben is ugyanolyan, gyanakodnék. Hacsak nem pl. DT, NoTubes vagy hasonló kerékszett mimdkettő. Ha sima felületű, nem szövet a ragasztószalag akkor lehet jó. Az a baj a próbafújással, hogy nem fogod tudni hol ereszt, azt fogná-e amúgy a lötyi. De, ha anélkül is patent akkor jó (mehet bele a lötyi)
-
eddie1978
senior tag
Idén kipróbaltam egy új megoldást belső ragasztásnál. Évek óta nem volt defektem országúton. Mióta megvan a CX és az XC, azóta volt lehetőségem gyakorolni a ragasztást. Tip-top ragasztóból az azonnal ragaszthatóval ragasztok. Leírás szerint felragasztom a foltot, azonnal összepréselem ujjal pár másodpercig. Ezután lerakom a belsőt a parkettára és sarokkal ráállok a foltra simán zokniban vagy anélkül kb 30-60 másodpercig. Eddig minden ragasztásom jó lett így. Egy kemény és egy puha felület közé van befogva a belső és a folt. Jól kiegyenlíti az egyenetlenségeket.
Évekkel ezelőtt súlyoztam a foltot, de így jobb. Fontos az is, hogy ne legyen régi a ragasztó. -
StLui
veterán
és Jester01:
Akkor az sem igazán jó ha megragasztom, kiszedem a most berakott belsőt, és berakom az egyszer ragasztottakat? Kérdés megér-e ennyit a belső. Mondjuk gyakorolni jó mert nagyon küzdök a külső leszedésével, ma épp a trekkinget alig bírtam megindítani, pedig régebben ugyanezt a külsőt simán leszedtem. Lehet az volt a gond, hogy lassú defekt volt, és nem bírtam rendesen leereszteni sem. Persze a belsőn megtaláltam a lyukat, a külsőben nem találtam tüskét vagy egyebet
-
csabicska
senior tag
Sziasztok.
Alexrims ZX24 29r. XT agy.Jó felni egyébbként?
Egy trekkingre venném.
Köszi előre is. -
válasz
Jester01 #97362 üzenetére
(#97359) jjeahh: Én megragasztgatnám és félretenném pótbelsőnek Ez nem igazán célszerű mivel a folt akkor tapad meg igazán ha rendesen össze van nyomva a belső és a külső között. Jobb azonnal ragasztani ha ragasztani akarsz. (Semmi bajom a ragasztással, de 3 folt után már kuka, szedtem már ki veterán Weiss manfréd bringából 10-szer ragasztott belsőt
)
(#97362) Jester01 +1 hosszabb túrákon mindig sikerül valami ocsmány defekt valakinek. Pl. múltkor fullra fújt kerekkel kaptam igen kemény felütésest, egy hosszanti repedésbe mentem bele az úton kb. 60-al nem tudom, hogy maradtam a bringán, de utána szerelhettük, meg jött a vihar de megúsztuk és helyette pásztón kajáltunk meg söröztünk
-
válasz
concret_hp #97355 üzenetére
Nem
-
jjeahh
nagyúr
Miért ne? Én megragasztgatnám és félretenném pótbelsőnek őket, most is ragasztott belsővel tekerek.
Amúgy a múltkor, amikor külsőt cseréltem, megkerestem a ragasztó nélküli foltot rajta, amit még a nyáron raktam rá és brutál milyen jól tartja magát, nem gondoltam volna, pedig csak olcsó lidl-ből vásárolt folt
. Ragasztóst biztosan nem veszek többé...
-
StLui
veterán
Összegyűlt pár belsőm 1-1 lyukkal, ragasztgatnátok? 3db 27,5-es, 2db 28-as trekkinghez, 1-2 db 26-os.
Tegnapi defektemnél megnéztem a felnit, tubeless-re előkészített elvileg, és van benne felniszalag, de most azt látom hasonló van a 28-as régi trekkingem felniben is, hogy derül ki, hogy a szalag rendben van-e, lötyi nélkül próba fújás?
-
concret_hp
addikt
11 sebességes shimano outi rendszerbe ha berakok egy 10 sebességes shimano fogaskeréksorral szerelt kereket, akkor jó lesz a váltás vajon? szóval a 10-11 seb váltás az ugyan annyi távolság?
másik: könyöklőre szivacsot tud valaki?
-
Jester01
veterán
válasz
dreizwanzig #97349 üzenetére
rosebikes 1 hónap ingyenes visszaküldés
Sidi például van is néhány fajta. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dreizwanzig #97349 üzenetére
K2,Berguson,Bringaland.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest