- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Laca1212
őstag
Ugye az megvan, hogy kettő is (Bp + Bécs) van hozzád 120 - 120 km-re?
Mit szeretnél még jobban régiózni? Mégis csak helyben szeretnéd ezek szerint...Bécsi sem jó neked:
"Az sem sokkal jobb, oda is utazhatok, és azért onnan is hallottam hajmeresztő sztorikat"
Tudod mit? Vegyél Teslat, de aztán ne panaszkodj!
-
sharp4
őstag
válasz
Laca1212
üzenetére
Mivel máshol sincs kolbászból a kerítés, így emiatt gondolkozik ezen. Lehet, hogy időpontot előbb kap, viszont ott fog állni az a kereskedés udvarán, amíg valaki megtudja oldani a hibát, vagy esetleg megérkezik az alkatrész, vagy vita megy azon, hogy garanciális probléma vagy sem. Tesla-nak azért egy nagy plusz pont, hogy garanciában nem nagyon (kevés esetszámban) vitatják, hogy kinek a költsége lesz.
-
Laca1212
őstag
Az irományod alapján a garis meghibásodásokkal kapcsolatos szerviz/időpont miatt parázol. Na... ez Tesla esetén garantáltan nem lesz pozitív ügyfélélmény! Ha ezt nem tudod elengedni - "ezeket valahogy nem szeretném, nekem nincs ennyi felesleges időm." - akkor nem értem miért gondolkozol egyáltalán Tesla-ban? Főleg, hogy pontosan tudod mi és hogyan zajlik a Váci úton és Budaörsön.
-
kraftxld
félisten
Nem nézek random majmot 22 percig a youtube-on minimális infóért

De én se tudok otthon tölteni (belvárosi lakást bérlünk), simán jó mindenre az Y Long Range. Ha csak városban használjuk 2 hetente elég egyszer elgurulni este a superchargerre, kb ugyanannyi most az áram ott mint a céges "rezsicsökkentett" ár. De így is sokkal olcsóbb mint a belsőégésű. Azt az évi pár alkalmat amikor hosszabb távra megyünk meg simán megoljduk a többi superchargerről. -
sharp4
őstag
[Ezt] a bohócot láttátok? Micsoda ember az, aki elkölt 10 millát olyanra, aminek nem nézett utána, és most sopánkodik, hogy nem jön ki a matek. Nem mellesleg meg is osztja mekkora balfék
-
Sza_Sa
senior tag
Nyilván, viszont akit lecumiztattak annak nem vigasz, hogy mással nem történt semmi érdemleges. A termék nagyon tetszik, de objektíven nézve a szerviz szolgáltatásuk azé’ nem az iparági nóvum, de még a középszint sem.
Mindegy, agyalok tovább, előbb-utóbb meglesz a döntés. Az idő szerencsére nem sürget. -
WiZARD
veterán
Most van a szűk családban 3 Tesla, összesen mentünk velük 170k km körül.
3 garis szerviz volt eddig nekem 4 év alatt, a másik 2 autóval 1 se. Ebból 2x háznál mobilszerviz apróság miatt, 1x meg a gari vége előtti futómű átnézés/javítás.Persze előfordul gond, de azért ne essünk abba a hibába, hogy pár kihangosított probléma miatt az egészre rá van húzva hogy mindig szervizbe kell menni és az is szar. Hajmeresztő story minden márkánál van/lesz.
Új autó, ha nincs valami külön esemény akkor a gari időtartama alatt sokat nem kell menni remélhetőleg. Kötelező szervizbejárás sincs. Bp/Bécs meg annyira azért nincs messze, hogy igazán gond legyen elvinni az autót reggel és este hazajönni vele.
Én nem a szerviz alapján döntenék. Itt Győrben anyós amennyit szopott az új garis füstös VW-vel, hiába van a helyi szerviz. (na meg az EV rendszert nem is biztos hogy mindenhol javítanak. Nekem Nissan-t traileren hozták-vitték Pestre, mert csak ott...)
Az év minden többi napján viszont az adott autót használod, szóval inkább az alapján döntenék, mert az lesz a napi tapasztalat/élmény, nem az esetleges évi 1-2 szerviz. (más márkánál meg kötelezően van évi szerviz, amit megcsinálnak helyben, de attól még idő)
-
Sza_Sa
senior tag
Az sem sokkal jobb, oda is utazhatok, és azért onnan is hallottam hajmeresztő sztorikat (nem lett kész, lemondták a foglalást, stb.)
Jó lenne, ha nyitnának legalább 5 régiós szervizt, akkor nyugodtabb lehetne mindenki, de már 3 (nyugat, Pest, kelet) is megnyugtatóbb lenne. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Bár ezen a fórumon nem szoktam írni, de rendszeresen olvasom és mióta eladtam a Superb-ünket, aktívan figyelem, ugyanis képben van az MY Juniper is.
De az ilyen élménybeszámolók - a negatív élmény is az - mindig visszahúznak egy kicsit, hogy inkább olyan autót nézzek, aminek van Győrben normális garanciális szervize.
A legjobban az y tetszik a kiszemeltek közül, de egy garis probléma miatt egy napot beáldozni szervizlátogatásra, vagy félúton visszafordulni mert lemondták a foglalt időpontot, vagy esetleg megoldani a hazautat autó nélkül és újabb napon visszamenni, mert valamiért nem érkezett be a cserealkatrész… ezeket valahogy nem szeretném, nekem nincs ennyi felesleges időm.
Persze más gyártónál meg kötelező látogatások (pénz lehúzások) vannak, de legalább ha van valami baj, elviszem, hazamegyek, majd amikor kész, visszavitetem magam, akár a munkatársammal, de egy taxival is. 10 év alatt 4 autót vettünk (többet újként), sok márkát kipróbáltunk, de azért mindehol kultúrált volt az élmény.
Van egy öreg, építkezős H Astránk, azt kellett karácsony előtt a megszokottól eltérő szervizbe vinnünk, na, ott összeolajozták az anyósülést a szerelők ahogy a kocsiba bújkáltak. Még ott is felhúztam a szemöldököm, pedig az autó nem ér 1 egyenest sem.Megannyi dilemma…
-
CsodaPOK
senior tag
Megvolt az első magyar Tesla szerviz élmény. Én nem vagyok egy olyan ember, aki elvárná, hogy körbeugrálják, kiszolgálják, de azért jó lenne azt érezni, hogy én vagyok az ügyfél. Például olyan apróságok, hogy az alkatrészeket jól szerelik vissza vagy hogy ha egy rendezett csomagterű autót adok át, akkor azt is kapjak vissza.
Korábban "csak Ford" márkaszervizekhez volt szerencsém. Ott se ment mindig minden simán, de valahogy mégis más volt a hangulat, más volt az élmény. És ezt nem lehet arra fogni, hogy kevesen vannak meg sok a munka, meg izébizé. Egyszerűen nincs ott egy kemény kezű vaskalapos főnök, aki megkövetelje ettől a telefonnyomkodós generációtól, hogy minőségi munkát, minőségi ügyfélkezelést végezzenek.
Ja és valószínűleg azt a családot se sikerült megnyerni a "Tesla élménnyel", akinek mára volt önkiszolgáló tesztvezetése, amihez annyi segítséget nyújtottak, hogy megmutatták, hogy kedves uram, azt a fekete színű autót viheti, aminek a színét nem látja mert 5 centi hó van rajta, de ássa csak ki nyugodtan és mehet amerre lát. Tanulság: ha tesztvezetésre mégy, vigyél magaddal hólapátot, söprűt, jégkaparót.
-
Def26
félisten
megy valaki innen fsd tesztvezetni váci útra?
-
aleister
veterán
válasz
tamaslacc
üzenetére
Külön partíciókat kell neki létrehozni. Én ez alapján csináltam anno.
-
tamaslacc
csendes tag
Zenelejátszással kapcsolatban valaki próbált már USB-re másolt mp3-akat lejátszani? Nekem egyelőre nem sikerült. 2021-es M3-asomban nincs media player, az gyárilag megszűnt, vagy csak én nézek el valamit? Legújabb SW van telepítve a kocsin.
-
CsodaPOK
senior tag
USA konfigurátorban lett egy
StandardAWD Y opció is.
A Standard szót pedig kivezették a modell nevekből. Van sima RWD, AWD, Premium RWD, AWD és Performance AWD. -
CsodaPOK
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Úgy legyen
Nekem az az érzésem ezeket a számokat látva, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja. Egy biztos, én nem leszek érintett. FSD-m nincs, nem is fogom megvenni februárban. Így ha valamikor lehetségessé is válik a HW3 --> HWx csere, nekem nem fog járni "alanyi jogon". Pénzért meg nem hiszem, hogy meg fogja érni.
Én a HW3 FSD Lite-nak szurkolok, meg annak, hogy az EAP-os autónak legyen kedvezménye az FSD előfizuban. -
aleister
veterán
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Én is úgy tudom, hogy nincs nálunk precedens jog, de most nem jogi értelemben használtam a szót. Egész egyszerűen, ha már az anyavállalatot az anyaországban elítélte a bíróság, akkor szerintem esélyesen az EU-ban is győzelemre vinnék az alperesek az ügyet. Főleg a jelenlegi viharos EU-US helyzetben, ahol tán még kicsit elfogult is lenne a bíró.
Remélhetőleg áprilisban idehaza is megváltozik a helyzet, a tengerentúlon meg elvégzi majd a piszkos munkát a stroke!
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Nem vagyok jogász, de úgy tudom, hogy EU-ban és sok országban nincs precedens jog. Kínában ha van is, biztos nem USA hivatkozási alappal.
EU szintű pertársaság nem tudom van-e, országonként lefocizni a meccset meg elég nyögvenyelős. Ráadásul USA*-n kívül azért elég nehéz dolga van az egyszeri embernek, amikor dollármilliárdos cégekkel kell szembemennie. Ráadásul sokszor az ilyen pernek annyi a kimenetele, hogy állambácsi jól megbünteti a csúnya nagy céget X millióra, mert ennyebennye, aztán az egyszeri ember meg ugyanúgy ott van HW4 és pénz nélkül, 10 pereskedésnyi évvel töltött ősz hajszállal.
Nameg jó esetben is max néhány száz ezer ember érintett itt EU-ban. Értük nem hiszem, hogy valami "nagyonlegfelső bíróság" elkezdene hadakozni.*itt most még a normális USA-ra gondolok, nem a mostani bohóc vezettére.
-
CsodaPOK
senior tag
[Tesla Reveals FSD Subscription Numbers for the First Time]
"Despite the milestone, the data expose a relatively low penetration rate. With roughly 8.9 million Tesla vehicles delivered as of the end of 2025, a 1.1 million user base represents a take rate of approximately 12.4%."
Ez HW3, HW4 együtt, jelenlegi megvásárolt és előfizetéses együtt. Én azt gondoltam, hogy azért jóval többen vettek FSD-t a világban. Így már érthető, hogy ha csak az autók 6-7-8%-a érintett a HW3-->HW4 cserében, akkor nem fogják erőltetni a fejlesztést e téren. Érdekes lenne látni, hogy ennek a pár százaléknak milyen a megoszlása az országok között. Ha mondjuk fele USA (ahol esetleg van félnivalójuk a HW3 FSD-vel a bíróságon), akkor is lehet jobban meg fogja érni nekik egy combosabb akcióval új autó vételére ösztönözni a tulajokat. -
aleister
veterán
Igen, ez igaz. Én is először keresni szoktam itt is/FB -n is, de néha sajnos nem vezet eredményre. A másik, hogy az AI sokszor tévedett már. Szakmai dolgokban nem egyszer kaptam agyvérzést, amikor több órás beszélgetésnek az lett a végeredménye, hogy valamit nem lehet megcsinálni, amiről az elején még állította az AI barátom, hogy de.

-
CsodaPOK
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Ha úgy jön ki a matek, hogy az SC01 tényleg megérné neked, akkor keress egy jó állapotú SC01-es autót és használd, amíg ki nem rohad alólad. Én annó nagyvonalakban számolgattam, hogy megéri-e a használt piacon SC01-et venni, de az én használati szokásaimmal nagyon nem adta ki.
Nincs sajna "gyári" lízing magán személyeknek. Ha bemész a szalonba, tudnak adni 1-2 kontaktot, akikkel lehet egyezkedni. Én annó kértem ajánlatot, de mondjuk úgy, hogy nem voltak versenyképesek más márkák ajánlataihoz képest.
-
Danex
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Mondjuk mindentől függetlenül a kereső alapjában véve elérhető mindenki számára. Az AI óta pedig már lassan arra sincs szükség, hogy meg tudd fogalmazni mi a gondod.
és bár engem is zavar, ha azt kérdezik meg amit már tegnap is megkérdeztek vagy aznap.. hát tovább görgetek.
Ennél már csak az a jobb mikor kijön egy hír és 3-4 napon át 2 óránként belinkeli valaki anélkül, hogy megnézné volt-e már róla szó. -
cOxeR
Ármester
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Ez az etetés már elment, nem érdekük és szerintem anyagilag is rosszul jártak vele. Szépen el fog veszni az autókkal a levesbe, csoda ha lehetne vinni idővel tovább.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Szerintem erre már ne nagyon számíts. 3/Y-ra amúgy se nagyon lehetett átvinni S/X-ről az SC01-et. S/X meg már nem sokáig lesz, úgyhogy arra kb. esély sincs, hogy arra a pár darabra SC01 transzfert hirdessenek.
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Ha veszek egy SC01-es ingyen töltős S/X-et és ha valamikor van olyan akció, hogy az ingyen töltés átvihető egy új Tesla vásárlása esetén, akkor ez is átvihető csak esetleg SC05-re változik akkor és akkor már csak nekem mint első tulajnak marad meg az ingyen töltés?
Hol lehet ezt figyelni, hogy mikor van ilyen transzferálós akció itthon?
Valahol egyszer hallottam (szerintem vmeik YT tesztben) hogy szoktak lenni ilyen akciók. Mennyire gyakori?
-
CsodaPOK
senior tag
Sajnos túl alacsony a kerítés a FB csoportokban.
Én amit rühellek, amikor valaki nagyon nyájas szöveggel kiírja, hogy "ő SEGÍTENI szeretne a csoport tagjainak, az XY problémával kapcsolatban, mert ő megtalálta a megoldást. A SEGÍTSÉGÉRT írjanak neki PÜ-ben, mert csak úgy tud SEGÍTENI". Amikor megírják neki, hogy van hely a postban nem tellik be az internet, írja le nyugodtan a megoldást, akkor nyilván kiderül, hogy ő nem segíteni akar, hanem pénzt keresni. Amivel alapvetően nincs is gond, ha azt írná ki, hogy "ha valakinél az XY probléma merül fel, keressetek nyugodtan, ZZ Ft-ért megcsinálom." -
cOxeR
Ármester
válasz
viewdetails
üzenetére
Nagyon durva. :/ - igazából az átfutás, miközben a csere kb semmivel nem nagyobb idő mint mondjuk egy motorcsere (abban nekem volt részem, lejelentést követő 3,5 hónap volt mire csere lett)
Nem emberi gond van, egyszerűen a koncepció nem képes arra, megfelelően működjön. Gondolom így “költséghatékony”. -
CsodaPOK
senior tag
Én szeretek röhögni az emberek arcán, amikor mondjuk virágföldet vagy betonlapokat pakolok az Y-ba. Sokan olyan fejet vágnak, mintha egy Ferrari hátsó ülésére lapátolnám a friss gőzölgő trágyát.
Már alig várom, hogy felkerüljön a vonóhorog és kelljen valami maradék vasat vinni utánfutóval a helyi méhtelepre
-
viewdetails
addikt
válasz
viewdetails
üzenetére
Nos, a héten közel 150 nap után visszakaptam az autót, megjavítva, HV battery cserélve. Bár még belecsúsztunk egy futómű javítási spirálba, de ez külön történeti szál.
Jelenleg a téli becsült hatótáv = korábbi nyári hatótáv, de majd gondolom megy feljebb, ahogy a hőmérő kúszik fel, illetve ahogy a BMS tanulja az akkut, pár cikluson át.
A korábbi csere M3LR-hez képest fura, hogy sokáig világít a regen fékezés ikonja, valahol azt olvastam, a kisebb akku éjszaka hamarabb áthül, meg gondolom nem is engedi a BMS sem nagyon visszatölteni még.Amit hozzáfűznék saját szemszögből, hogy amennyire frusztráló ez a kizárólag mobilos appon keresztüli, gyakran önmonológba forduló, időponthossszabítós, részleteket nem ismertetős kommunikáció, éppen annyira pozitív csalódás volt a személyes kapcsolatfelvétel. Jó pár dolgozóval egyeztettem élőben, mindenki maximálisan udvariasan, konstruktívan és megoldást keresve állt a helyzethez. Pár órát a lounge-ban üldögélve pedig látszik, milyen napi stresszben vannak (és létszámhiányban), szóval aki bemenne asztalt borogatni, előbb érdemes venni pár mély levegőt, a normális hangnem kulcs a sikeres egyeztetésben.
-
cOxeR
Ármester
válasz
kraftxld
üzenetére
Y az más tészta.
Model 3 nagyon szűk hátul, talán 40 cm körüli a magassága a nyilásnak és ott sokminden elhasal.
Ajtót meg korlátozottan lehet nyitni, ott meg az a hátrány.
Első ajtó a legszélesebbre nyitható, de ott meg ugye kijelző, meg az ülés is sérülékeny.
I3 nagyon jól pakolható volt, csak az meg rövid.
-
cOxeR
Ármester
válasz
viewdetails
üzenetére
Még nem volt időm elmenni.
- de majd beszámolok szerintem holnap belefér a napomba -
cOxeR
Ármester
Jaj azért ez a Tesla közösség is érdekes emberekből áll, nem véletlenül nem kérdezek inkább semmit.

Megkérdeztem befér-e egy Sütő valahol a model3-ba (Fb) vitt-e valaki esetleg… de inkább kapom az “oltást”, hogy miért spórolok ezen, meg juj veszélyes. Mire használja más az autóját, nézegeti a garázsban, nem tesz bele inkább semmit? -
sharp4
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Ha fizetsz érte, számlát kapsz, akkor mi baj lehet. Ha a trükközést sérelmezik, nem fogadják el a magyarázatot, akkor a pénz visszajár. Amúgy ezek a bütykölések a régió megváltoztatásáról szólnak. A csoportokban vannak azok a hiénák, akik most ezzel próbálnak nyerészkedni. Pl. az autó régióját átverve kapsz felügyelt FSD-t. Természetesen garanciát nem vállal a tag úgy hogy lejmol 4-500.000 Ft-ot.
-
CsodaPOK
senior tag
[Tesla Reduces FSD Subscription to $49/Month for Vehicles With Enhanced Autopilot]
FSD-t az EU-ba és v14 lite-ot HW3-ra! Elon, légysszzíííííí
-
h1mpi
félisten
Nem a modellekkel volt gond, hanem a minőségükkel. Itt van pár méterre tőlem az egyik Body Shop és ha megkérdezel egy lakatost, hogy mi a véleménye az SX modellekről, akkor nem sok jót fog mondani. Az alu öntvény miatt a hézagok szinte minden autónál máshogy sikerülnek, ha sérülnek, akkor szinte lehetetlen szépen megjavítani, az USA gyártás miatt a minőség sem kiemelkedő. Mindezt 40-50 millióért. Nem hülyék az emberek és vesznek mást ennyiért. Sok fotó kering a neten a Plaid hézagokról, amik már egy Dacia esetén se elfogadhatóak.
-
aleister
veterán
Szerintem is. Egy használt 3-as egyáltalán nem az elérhetetlen kategória.
Az S kivezetését sajnálnám. Anno a kettő között vacilláltam, és az itteni ajánlásoknak engedve az M3 mellett döntöttem, amit egyáltaln nem bántam meg. Viszont titkon mindig motoszkált bennem, hogy idővel bevállaljak egy frissebb S-t, az M3 meg menne a Zasszonynak. -
WiZARD
veterán
Nem hiszem hogy az akku lemaradás miatt lenne.
Inkább azért maradtak le e téren, mert már eddig se arra koncentráltak.
Oké a 4680 nem jött be. De vehetnének a polcról akkut, ahogy a legtöbb konkurens is teszi, és ahogy eddig is tették.Nem autógyár akarnak lenni, más irányba mennek. A nagy profittal kecsegtető része, a nagy számban eladható modellek maradnak amíg érdemes, azért talán fejleszteni is fogják. De a legacy gyártók kínálatával ezek szerint meg se próbálják felvenni a versenyt.
A nem is annyira távoli jövőben simán benne van, hogy az autók a mai formában elvesztik a jelentősségüket. Robotaxiba beül majd mindenki, és nem számít hogy milyen színű, hány lóerős, mekkora a hatótáv, mennyi idő a töltés, vagy mekkora a csomagtartó az évente 1 nyaraláshoz. Nem kell sajátot venni, tárolni, fenntartani vezetni, nem lesz egyedi státuszszimbólum, meg az egyén kifejező eszköze, hogy milyen autóban ül.
Cserébe lesz napi +1 óra szabadideje az embernek, amíg nem ő vezet, hanem azt csinál amit akar. Eszik, olvas, dolgozik, tanul, sorozatot néz, alszik, stb.
A vezetés élvezete miatt meg el lehet menni egy zárt versenypályára, oda való autókkal és akár múzeumi füstössel csapatni jó pénzért
-
CsodaPOK
senior tag
Igen, akku fronton zsákutcába mentek a 4680-al. Kína elment mellettük.
Gyártástechnológiában se látni, hogy a Gigapress-t követően előre tudnának lépni. A Temu-s 3/Y-nál (alias standard) is a minőség rovására engedtek csak az árból.
A CT-be sok újdonságot beleraktak (48V, steer by wire és még sok minden a lemez alatt), de semmi nyoma, hogy ezeket tovább vinnék a 3/Y-ba.
A Highland/Juniper-nél rájöttek, hogy minőségibb autót kell gyártani, mert a versenytársak ellen kevés lesz a nyekergő, nyöszörgő, kopogó autó.
Cybercab számomra értelmezhetetlen a jelenlegi formájában.
S/X áron pedig már azért a versenytársak is kínálnak jó autókat. -
Danex
addikt
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Én azt érzem mögötte és úgy igazából az egész Tesla flotta mögött, hogy sajnos akksi terén valahol rossz irányba mehettek és szimplán emiatt lemaradtak olyan szinten, hogy nincs miért új járművet kiadniuk.
az S és X-et eddig elvitte, hogy hát 1000 lóerő stb, de már látjuk, hogy egy porszivó márka (nem is xiaomi, hanem dreame pl) is képes ezt hozni, mert csúnyán sarkítva Kínában a polcról levehetik a jobb akksit és motort is.
És annyi pénzért nem akarnak az emberek kompromisszumot, mégpedig jelenleg úgy néz ki ,hogy nyílik az olló kínával szemben.
Lassan pedig ez lecsorog az alsó szegmensre is, kezdenek jönni a 20milliós autók 12-15perces töltésekkel, szemben a tesla 25-30percével.
Nem véletlenül vált profilt se a Tesla és igazából már minden az önvezetésről szól, ráadásul azt is előfizetéses rendszerre cserélik, hogy a folyamatos cashflow megmaradjon.
Ugye ennyi előny van, hogy szoftvert nem lehet lemásolni 1-2 év alatt, ellenben egy nagy villanymotort kötni egy inverter után mindenki tud. -
Balázzs
senior tag
Earnings call transcript: Tesla Q4 2025 beats forecasts, stock edges up. [link]
-
kraftxld
félisten
Úgy tűnik befejezik az X és S gyártását, pedig szemeztem egy Model S Plaid-el ha egyszer lecseréljük az Y-t.
-
cOxeR
Ármester
-
Balázzs
senior tag
-
cOxeR
Ármester
Nem egészen ide passzoló kérdés, de hátha.
Tesla részvény szerintetek most mennyire jó vétel? Én azért tippelnek erősen ha ez EU-ban átmegy menni fog felfelé.
Bedobnék valamennyi eurot… -
CsodaPOK
senior tag
[UNECE opens doors again for FSD in Europe !]
Elméletileg átment a januári GRVA meeting-en némi szabálymódosítás, ami közelebb hozhatja az FSD eljövetelét. -
Danex
addikt
Hahu-n van aki beleírja egy autó nevébe a longranget és hogy LFP-s
abból ne indulj ki.
Azzal számolj, hogy a SR-re rövidebb KMben az akksi garancia, azt hiszem csak 160eKm ellenben a LR 192eKM-jével.
Egyéb dolgok, hogy az LFP akksi kényesebb a hidegben való töltésre, de ez inkább azokat érinti aki nem tudja otthon tölteni és szabadég alatt parkol az autó.
A másik ami érdekes vonal, hogy egy facelift előttiben kicseréled a PTC fűtést és 4-5 évig nem lesz vele gondod 300-350eFtból.
A kezdeti faceliftesek hőszivattyús rendszere _ elvileg _ könnyebben elhalálozik, annak a javítási (inkább csere) költsége többszöröse lehet a PTC-hez képest. -
WiZARD
veterán
SR+ -ra még egy szavazat. (nem tudom árban van-e különbség, de próbálnék inkább Ryzen-est keresni, bár az lehet 2022 elejétől van csak)
-
wreakz
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni vásárlás előtt.
Jelenleg nagyjából egy árban találok 140–150 ezer km-t futott Tesla Model 3 Long Range (2019-es) modelleket, illetve 2021 év végi Model 3 SR+ autókat, amelyekben már hőszivattyú és 60 kWh-s LFP akkumulátor van illetve kevesebb kilóméter.
Az éves futásom kb. 20 000 km, főleg munkába járásra használnám az autót, illetve évente 1 alkalommal hosszabb útra (Horvátország vagy Ausztria).
A kérdésem az lenne, hogy ti melyiket választanátok ebben a helyzetben -
tuzpenge
őstag
Hello,
használja valaki a Scan my Tesla appot? Ha igen akkor milyen old kábelre van szükség hozzá? Aliexpressen van sokféle PIN-es, de nem tudom melyik jó hozzá...mondjuk melyik jó a 2021-es inteleshez és melyik kell a 2022-es amd-s hez?
Van esetleg valaki aki használ ilyet és van hozzá linkje is?
Köszi! -
h1mpi
félisten
válasz
Kapanyél
üzenetére
Azért állnak a hátsókerekes Mercik egy helyben és kaparnak csak a hóban… ha elöl a súly és hátul a hajtás az minden csak nem jó. Volt RWD Tesla-m, köszi elég is volt belőle. Sima fizika. Skoda 120-as hátul a motor, elöl hajt, a megoldás 50 kg súly volt az első csomagtartóba.
-
Na ez jogos, vélhetően emiatt tényleg elég problémás nekik a dolog. De biztos lenne rá ezer mód, hogy üzletpolitikailag is oké legyen. Pl. szólhatna ugyanúgy, hogy fogd meg a kormányt, és/vagy bizonyos kormányszögnél kikapcsolna. Ez utóbbival pl. teljesen ki is lehetne nyírni a városi önvezetést, besorolást, egyéb bonyolultabb helyzetek kezelését az öcsi csomagban. Autópályán meg főúton meg eleve nem érez az user eltérést a kettő között, ott nem akkora baj ha a fullosat kapja.
Ez meg már csak vad feltételezés, de gondolom a modelben egy csomó szituáció már most is be van tagelve, és a tag-ek alapján is lehetne ki/be kapcsolgatni a funkciót, sipákoltatni, stb..
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Alkoholista nevelde
- Hardcore café
- sh4d0w: Nyitlocker
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen házat vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512 /// Számla + Garancia
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

.
- pénzben érzelmi alapon dönteni elég nagy botorság