Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Candy: AOOSTAR WTR PRO – NAS, alkoss, gyarapíts
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Franky2Ster
üzenetére
baba popsitörlőt hallottam már több helyről, hogy bevált
alkoholmentes legyen!
-
Franky2Ster
senior tag
Tesla vegánbőr ülések tisztításában kérnék tanácsot.
Van rajta [pl. farmer elszíneződés / folt / általános koszolódás].Olyan szert keresek, ami:
nem bántja az anyagot nem fényesíti ki nem hagy ragacsos érzetet
Kinek mi vált be hosszú távon?
-
CsodaPOK
senior tag
Úgy tűnik Grok-ot sikerült vérig sértsem az első kérdésemmel

Az EAP pont hülyeséget csinált út közben. Na mondom Grok mond meg, hogy miért ilyen hulladék f..s ez az egész. Elkezdett halandzsázni, hogy nem is az, tök jó, szipiszupi. Beléfojtottam a szót. Azóta hiába beszélek hozzá, nem válaszol semmit. Volt két gombos reset, 4G-n, wifin is próbáltam. Hangerő természetesen feltekerve. Venni veszi a szöveget, legalábbis a kis színes izé pulzál, ahogy beszélek. -
sanzi89
addikt
Tesla kiegészítőket rendelt valaki esetleg a tparts.com-ról? Rendeltem pár dolgot, de idáig egy nagy nulla a webshop. 2026.03.09.-én rendeltem, 2026.03.14.-én kaptam egy csomagszámot, aminek a státusza még mindig az, hogy nem került feladásra a csomag. Írtam 3 napja a service@tparts.com címre, 1 napja az infó@tparts.com címre és annyit se írtam még vissza, hogy fapapucs. Paypal-lal fizettem, szóval remélem azért a pénzt nem fogom bukni, de nem tudom meddig fogok szarakodni ezzel.
-
chaosmonger
tag
válasz
viewdetails
üzenetére
Nekem: 4,5/0,5/-1,5/0.0/4.0
-
jcage
tag
Sziasztok,
Nyári gumit cserélnék 2023 MY awd-n. Jelenleg Hankook van, amivel eredetileg érkezett. Amiket néztem egyelőre:
- PZero E elt XL rnf Y
- Pilot Sport 4 XL
- Eagle F1 Asymmetric 6Vélemény, javaslat, tapasztalat ezekkel?
Köszi,
J -
DefJamHUN
aktív tag
Jövőhéten mennék Hollandiába behozni az első Teslámat.
Valaki aki végig csinálta ezt a folyamatot tudna segíteni az adásvételi papírral amin biztos nem szőröznek az itthoni ügyintézők? -
-
madgie
titán
válasz
chaosmonger
üzenetére
Nekem még FL előtti Model 3 LR van, de pont a rock/metál a gyengéje a hangcuccnak, egyszerűen nincs meg az a közepe a hangképnek, ami a gitársound lelke. Mélynek mély, nem szól rosszul, de valahogy ebben a stílusban szól "bent" kicsit az egész, míg pl elektronikus zenékben brutál, mit tol (én viszont ritkán hallgatok olyat).
-
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Ha egy standard, meg egy premium hifis autóban feltekered a hangerőt akkor ég és föld a különbség. A dedikált mélynyomót nem igazán lehet pótolni.
-
viewdetails
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Ha már hifi, ti milyen ekvallizer beállításokat használtok a gyári hangcuccal?
-
chaosmonger
tag
Érdekes kérdés ez a hifi, nekem SR HL van, tehát a 'gyenge', de szerintem gyönyörűen szól ez is. Nyilván függ attól is, hogy milyen zenéket hallgat az ember, én nagyrészt rock/metál vonalon mozgok, elképesztően szép és részletes a hangkép. Pedig pl. a Kornnál van mély rendesen, rezeg a nadrágszár mélynyomó nélkül is. Lehet hogy techno zenénél teljes hangerőn nagyobb a különbség, de volt nálam 2 napra egy AWD Juniper, megmondom őszintén egyáltalán nem éreztem jelentős különbséget a hang terén.
Valószínűleg azért is olyan jó a hang, mert elképesztően csendes a kocsi és így a részletek nagyon szépen kijönnek már alacsonyabb hangerőn is. Egy régebbi Y-nál viszont lehet hogy ez az előny annyira nem érvényesül mondjuk pályán a gyengébb hangszigetelés miatt.
Illetve még az tudom elképzelni, hogy a kevesebb hangszóróval hátul lehet, hogy gyengébb a hang, de ez ugye engem nem érint (most jöttem rá, hogy nem is utaztam még hátul Teslában
), de amikor ott a család akkor úgy se bömböltetem. -
jobb hangszigetelés és a "jobb" felfüggesztés
Mindkettőt megtapasztaltam, városi környezetben szerintem a hangszigetelés között nincs nagy különbség. A felfüggesztés viszont tényleg, érezhetően sokkal jobb a HL-ben, de az Y-al is együtt tudnék élni, nem mondanám kifejezetten rossznak. Mentem elég rossz utakon vele Pesten, nem volt zavaró. De az tény, nem tagadom, hogy a HL futóműve az zseniális.
Az ülés szellőztetést még nem volt alkalom kipróbálni, mert hideg volt, de biztosan baromi jó az is nyáron.
Az sem kérdés, hogy szebb autó a model 3.
-
Doki16
addikt
Nekem a HL M3 mellett szólna még a jobb hangszigetelés és a "jobb" felfüggesztés. Valamint a leginkább nyerő dolog az ülésszellőzés. A HW4 már csak hab a tortán, ez nem most lesz előny hanem majd a jövőben. De engem személy szerint az egyik leghatékonyabb hajtáslánc ami megfogna ebben a kocsiban. A részemről, szerintem a HL sokkal szebb mint a gomboc MY.
Napi 50km-t megyek, ezt az Ioniq 28 is tudta bőven, de nagyobb hatótávra vágytam és Nirot vettem. Azért rosszul érint, hogy a Niro minimum 20-30%-al többet eszik mint az Ioniq.
De persze én nem akarlak meggyőzni, csak a saját szempontjaimat írtam le.
-
Nekem a hatótáv és a fogyasztás másodlagos. 95%-ban napi 2x20-30 km-t fut az autó. Évi 5-10 alkalommal meg Balaton 2x125km. Erre kis túlzással egy nissan leaf hatótávja is elég. Nekem többet számít, hogy a 40-60 perc dugózás során (napi 2x) jó zene legyen. A teljesítmény meg csak jó lenne, de nincs rá szükségem. A fapad juniper 7,2 sec 0-100 is elég kellene legyen a hétköznapokra, most egy kia ceed-el járok ami 8,5 alatt futja a százat. Ahhoz mérten a leglassabb tesla is előrelépés, de tény hogy az ember mindig többet akar
Főleg ha már "megkóstola a jót". -
cOxeR
Ármester
Én viszlek egy kört ha szeretnéd.
(Halásztelek)
Utazni pakolni az Y biztosan jobb lesz, én a stabil oldaltartást szeretem ebben pedig nincs kérdés, hogy nem az Y lesz a nyerő.
Zene meg fejleszthető szerintem a nagy hifi se túl remek, de persze ha gyári állapotban nézzük lehet döntő a prémium hifi. - nekem folyamatban a fejlesztés
Amennyiben az erőt el tudod engedni, akkor hosszú távon a HL szerintem a jobb választás, illetve futómű miatt az Y fog később zörögni belül, a performance-ok a leghamarabb. -
Szombaton elmentem teszt vezetni a model 3-at es az Y-t is. Még kevesbe tudom melyiket valasszam
A fejemben sokkal kulonbozobb autoknak gondoltam oket, de a valosagban nincs szamomra döntő szempont.- mindkettoben elferunk
- egyik ulespozicioja sem kizaro tenyezo (talan m3 jobban tetszett)
- szamomra mindketto eleg halk
- standard (regi y) futomu is elegseges, de m3 highlande erezhetoen jobb
- highland m3 szebb mint 2023 y (ami opcio nalam)
- m3 hatso kijelzoje jo, de nem must have
- y panorama teto jobb mint az m3-e, de nem donto tenyezo
- y pakolhatobb, de m3 is eleg csomi meretre2 dolog ami a 2023-as y felé tol, az m3 highland LR RWD elleneben (ez fer a keretbe):
- AWD
- “nagy hifi”A teszt autok egyike m3 lr awd volt, a masik meg egy fapad juniper, a hifi felallas pont forditott lenne, de basszus a premium hifi utan nincs ember aki azt mondja hogy jo a sima standard hifi is, legyen az 7 vagy 9 hangszoros.
Illetve az awd m3 az egy vadallat. Ha kozel azonos / ~hasonlo a 2023 model y awd, akkor kell
Ahogy az az m3 kihuz a kanyarbol, jezusom… 30 perc utan megfordult a gyomrunk ocsemmel. El sem tudom kepzelni milyen a perf m3. -
cOxeR
Ármester
válasz
Peterzon94
üzenetére
Miért memória hiba? Kisakku mikor volt cserélve?
-
Peterzon94
tag
sziasztok, adott egy tesla model s. reggelre a kijelző teljesen megadta magát, semmit nem mutat, fekete az egész. a kormányon a 2 tekerőt hiába nyomom hosszan, nem ad képet. aksit is le csatlakoztattuk, majd vissza, de hiába. ez mindenképpen memória hiba lesz, esetleg van valakinek egyéb ötlete? köszönöm előre is.
-
-
CsodaPOK
senior tag
Ha folyamatosan rossz (értsd, pl BP belváros) utakon kell járj, akkor valóban véleményes. Egyébként szerintem simán vállalható.
Ha felváltva vezetsz Y-t, meg másik autót, akkor feltűnő lesz a különbség. Ha csak az Y-nal mész, akkor simán hozzászoksz. Pályán pl szerintem kifejezetten jó, hogy nem billeg, mint egy ladik. Nekem nem is a keménysége a zavaró, hanem, hogy szerintem jobban kellett volna figyeljenek a zajcsillapításra. Ha átmegyek egy úthibán, akkor olyan kellemetlenül hangos, ahogy "puffan" a futómű. -
-
viewdetails
addikt
Ha már hatótáv. Békésbe kéne menjek Pestről az SR+-al, M5+M44, beütöttem ABRP-be, 80%-os indulással 151Wh/km referencia fogyasztással számolva, és Kecskemétnél már töltőre akar zavarni.
Kíváncsiságból kocsiban is megnéztem, szerinte 20% felett érek célba, együlésben.
Győzzön a jobbik
-
CsodaPOK
senior tag
Felhasználás függő. Mióta megvan az autó, csak akkor töltöttem SUC-on, mikor megvettem külföldön. Azóta csak otthon töltöttem. Amikor jöttem vele haza Németo-ból, akkor kifejezetten jól esett, hogy 1,5-2 óránként megálltam 10-20 percre lábat nyújtóztatni, eszi-iszi-pisi. Sokkal kipihentebben értem haza, mint mikor egy dízellel letoltam hasonló távot 1 max 2 megállóval.
-
kraftxld
félisten
Egyáltalán nem zavaró, nemrég voltam Amsterdamban, sokkal jobb volt a 2.5-3 óránkénti megálló, amire megvolt a kaja, pisi, stb addigra már mehettem is tovább a legtöbb esetben.
Sokkal jobban bírtam az utat mint korábban dízel kocsival.
Országon belől meg mindig elég, érkezés után meg töltés aztán ennyi
-
WiZARD
veterán
Ez nagyon user/használat függő.
Én kb 1 kezemen meg tudom számolni hányszor voltam az elmúlt 7 évben autóval olyan messze, hogy útközben tölteni kelljen.
A rendszeresen látogatott célok (Győrből Bp/Bécs/Balaton) pedig megvannak simán, többnyire oda-vissza töltés nélkül.
Amúgy se szeretek autóval menni a világvégére, nekem q unalmas az autópálya, elálmosodok, egy helyben kell ülni stb. Kifejezetten kell a 1.5-2 óránkénti megálló.10-80% az 31-32 perc környéke (Y AWD)
-
CsodaPOK
senior tag
Komolytalan ez az RDW is. L...sz lesz itt nem FSD. Mindig fognak találni valami szalmaszálat, amire hivatkozva keresztbe tehetnek a végtelenbe és tovább.
-
DefJamHUN
aktív tag
Sziasztok,
mivel itt jobban itthon érzem magam, mint a FB csoportokban ezért lenne pár kérdésem.
Elgondolkodtam egy Model 3 LR modellen költséghatékonyság céljából, meg érdekel a tech is.Lett egy kiszemelt.
Olasz 6m Ft körül FL Model 3 LR AWD 2021es 200.000 kmerrel.Mennyire red flag ez a kilométer?
Volt már aki az említett országból intézett autót magának? -
válasz
kraftxld
üzenetére
Soha nem akartam és nem is fogom akarni a céges ügyeket a priváttal összekeverni. Pont most járkálok ki a német cégemet bezárni. Hans fogyasztása 7,3 amióta nálam van, nem mondanám soknak. De tény h villannyal olcsóbban kijönnék , ammi most nem lehetőség hanem megkérdőjelezhetetlen cél.
Itthon nem, de mindkét szülőnél tudom tölteni és a nyaralón még napelem is van. De nem ok nélkül kevertem ide eredeti hszben sz SC01-t is. -
-
kraftxld
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Pedig pont az ilyen régi X-nél jöhet elő, hogy megzakkan a HV akksi, egyszer a Szegedi SUC-on próbáltam segíteni egy lehalt X-es emberkének, de csak trélereztetni lehetett a kocsit. Neki pont mákja volt mert épp garis volt még a kocsi. Lejárt gari, bedöglött HV akksi a X-ben, az kb gazdasági totálkár.
Céges lízing? A böhöm Audi fogyasztásásából kijön a havidíj
Tudod otthon tölteni vagy a Szegedi Superchargere hordanád? -
válasz
kraftxld
üzenetére
& #4245CsodaPOK
Csak és kizárólag használt jöhet szóba. Az után hogy volt már 2 allroadom, meg rakás VAG légrugós autóm, el sem tudom képzelni azt az EV-t amitől megrémüljek
A futás... hát én abban hiszek, hogy ha valami elment 300k-t akkor az biztosan nem gondozásmentesen tette meg.
A legnagyobb félelmem az akksi-pakk, amikre valamiért mindenki a gyorsan degradálódó jelzős szerkezettel reagál a neten.
Én lennék a legboldogabb ha telne új autóra - bár elvből nem vennék első belefingósat
-
WiZARD
veterán
Y AWD nekem fogyaszott már meglepően sokat pályán, főleg SUC-ra navigálva, akkut fűtve. 300km pályán inkább nincs meg mint megvan. 25-27 körüli fogyasztás könnyen öszejön, és a bruttó 80as akku, az nettó 73-75 környéke, főleg ha nem új.
X: brutál sokat tud enni, nem hogy 300, de pályán 200km is necces tud lenni. Főleg télen, hőszivattyú nélkül, stb.
X P100D volt kölcsön nálam párszor, télen szar időben Győr-Bécs távon, szembeszéllel elfogyott 65%.
Nyáron Győr-Bp-Győr az max 110-120 körüli tempóval volt meg töltés nélkül. -
CsodaPOK
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Beázó motorok, légrugó hiba, falcon door problémák. Féltengelyek fogyóeszközök. Nyűgös, gumit rosszul koptatós futómű. Elromló külső kilincsek, kijelző (MCU) problémák. Összevissza álló karosszéria elemek.
Illetve életkorukból fakadóan már kb. minden is elromolhat bennük, ha éppen egy rossz példányt sikerül kifogni. -
Köszönöm szépen a válaszokat!
Természetesen néztem az Y-t is , de a vezető előtti dash hiánya miatt nem játszik. Lehet fikázni, nekem az kell gyárilag.
Fussunk neki a kérdésnek még egyszer: Xnél (semmilyen más nem játszik jelen állás szerint) mire kell figyelni?
Ahogy írtam, nem szükségszerűen pályán 300km a min távolság.
-
kraftxld
félisten
Az extra motor miatt picit alacsonyabb a range. Én elég sokat megyek 250 km-et egyben pályán (2024-es Y LR RWD), 120 körüli tempóval, 90%-nyi akksival indulok, ha nincs valami szimpatikus kisteherautós aki mögött lehet vitorlázni szélárnyékban akkor 15-18% körüli töltés szokott maradni.
-
Sziasztok!
Beütött a ménykű anyagilag és ennek jegyében el kell gondolkodnom a teljes villany átálláson. Ennek egyik lehetősége a tesla. Mivel a magas ülés és tágas beltér nem opció hanem minimum, csak az X jöhet szóba. A csóróság miatt nem is lehet fiatal, de a hatótáv megint csak szűkíti a lehetőségeket (75 elégtelen, egy irányban kb 300 km-t kell bírnia még ha nem is pályán szükségszerűen. Az alföld nincs teli töltési lehetőséggel).
Kérlek adjatok tanácsot a 90-100 modellek kapcsán mire kell figyelni ha az ember körül szeretne nézni?
A kezdeti modellek SC01 alatt életképesek még? -
sanzi89
addikt
A Tesla Model Y, amit vettem gyárilag rendeltek hozzá EAP-t. Az alkalmazás még felajánlja, hogy 1,4 millióért upgradeelhetek FSD-re, ami már tényleg istibizti mindjárt itt lesz.
Én úgy tudom, hogy FSD-t nem lehet már venni, csak havi csomagokba előfizetni. Itthonra ez még nem gyűrűzött be vagy amiatt engedi nekem még az alkalamzás mert van megvásárolt EAP-m? -
kraftxld
félisten
Ilyennel találkozott már valaki? Ma jött meg a premium connectivity számla, de nem a céges címre ami meg van adva mint billing address hanem a saját nevemre / címre

Persze ez szívás mert cégesre kellene. A premium connectivity-nél meg nem tudok beállítani másik számlázási adatot. -
Doki16
addikt
-
fo_di
őstag
sziasztok,
tudtok olyan szivargyújtós adaptert, ami stabilizál a feszültségen? lipo kisakkus model 3-on 15,5V a szivargyújtó feszültség, amit egy kishűtőm már nem tolerál (15V felett lekapcsol). a zoémban simán megy, ott kisebb a feszültség
vagy olyan inverter kéne, ami ezt tolerálja, vagy valami feszültségstabilizálós/alakítós adaptert keresnék. nyárig meg kéne oldani, mert nem lenne rossz a nyaraláson hűtött üdítőt vinni
köszi -
Balázzs
senior tag
Igen, elbaltázták, rendesen. FSD-nél nem mondott időpontot a srác, de kérdezgettem, amíg nem volt egyértelmű a dolog. Hogy igaz-e? Ki tudja. Első reakcióm nekem is az volt, hogy Elon s time?
Cybertruck egy behemót, ami fura és a képeken is látszik, olyan, mintha foltos, rozsdás lenne, amiről volt is szó korábban, de élőben csúnya nagyon.
-
cOxeR
Ármester
válasz
Balázzs
üzenetére
Alváz szám alapján pedig tudni kellene, mi mehet rá, benézték, ez van sajna.
Enyémre se mehet... de nem tudtam elengedni a performance-t, csak amiatt.
FSD jön 1 hét múlva na arra azért befizetek.
- de legyen így, úgy is vicc ami megy itt a háttérben... így meg úgy hackelt FSD eladások 4-500e kért... annyira "vicc" ez a piac.
Ez a szörny meg nem igazán kellene, nem is értem mire lehet használni... a feltűnési viszketegségen kívül. -
Balázzs
senior tag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Úgy, hogy elsőre a tow hitch-et úgy értették, hogy kerékpárszállító, mire írtam, hogy nekem nem az kell, az már van, hanem csak maga a horog. Fel is hívtak, egyeztettünk, erre manuálisan beírta a szervízlapra az ürge, hogy mehet. Leszedték a lököst, és látták ma, hogy nem tudják felrakni, utána nézték, hogy maga a rendszer ezt nem engedi ehhez az autóhoz, elnézést kértek, kb ennyi.
Lehet lecserélem az M3-at egy Y-ra e miatt, vannak beragadt készletek és jó árak.
-
Balázzs
senior tag
Üdv, ígértem beszámolok az utólagos vonóhorog felszerelésről, sajna nem úgy alakult, ahogy terveztem. Reggel mentem időre, sőt még kicsit hamarabb is, egy nap szabi, közben más intézés a közelben, a terv jónak tűnt. Nem Bp., mert úton vagyok, gondoltam simán menni fog minden. Leadtam az autót, megnéztem az alábbi brutális szörnyeteget, valamint egy jót dumáltam az ott dolgozókkal (hamarosan tényleg jön az FSD, még kb egy hét), de sajnos a vonóhorgot nem tudták felrakni. Állítólag a 2022-es M3 RWD-n nincs meg fizikailag a helye
Kb két óra ment el a szétszedés/összerakással, elnézést kértem, KV és húztam haza. Annyit még mondott a szervizes, hogy vannak utángyártott horgok, lehet felrakja egy másik szerviz, de nem javasolja és mégegyszer elnézést kért.
-
cOxeR
Ármester
Szélvédő csere tapasztalatok? Sima fizetős hely, nem Casco.
-
sanzi89
addikt
Ma én hazahoztam a Model Y-omat. 2023.01 havi, LR és ami a legfontosabb, hogy vonóhorgos.
-
okoska74
senior tag
Sok - sok várakozás után végre nekem is megjött a Tesla model 3 -m. Holnap megyek átvenni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők
- TCL LCD és LED TV-k
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Nagyon kellemetlen áremeléssel készül az Intel
- Olcsó és még olcsóbb ASRock monitorok árérzékeny játékosoknak
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Eladó okosotthon relék, dimmerek és redőnyvezérlők + SmartThings Hub (Zigbee, Z-Wave, Netatmo)
- Tado V3+ komplett okosotthon fűtés eladó
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- DF64V DC motoros kávéőrlő gyári vagy plusz SSP HU késekkel
- Eladó Nokia 5.4 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez a normális amúgy.

"Én is ezt tenném, sőt tervben van a 2023 MY AWD lecserélése egy M3 HL AWD-re"
(Halásztelek)

Kb két óra ment el a szétszedés/összerakással, elnézést kértem, KV és húztam haza. Annyit még mondott a szervizes, hogy vannak utángyártott horgok, lehet felrakja egy másik szerviz, de nem javasolja és mégegyszer elnézést kért.