Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
Bár már megrendelted, de M3-ra érdemes venni egy garnitúra akár lerúgott 18"-as felnit négyévszakossal télre, az nem sokkal nagyobb, mint egy mankókerék és lehet vele rendesen folytatni az utat. Ha pedig nem javítható a guma, a gumis sem fog tudni adni neked egy bármilyet ebben a méretben aznapra. (Ha mégis találsz aznap egy gumiáruházat, ahol van jó méret, de más típus, utána úgy is kuka, vagy pótkerék lesz belőle, de ahhoz ugye megintcsak kell egy felni. Továbbá, ha nem hétvége van, elmegy a webshopozással az egész napod, ahová szintén el kell jutni… nekem ezért nem pálya a mankó, mert kb. nem vagyok messzebb a partnál vele, csak kényelmesebb vele a szopóág.)
Y-ra, S/X-re már meggondolandó, mert egy 19-20"-as pótkerék tényleg nagy. Tetőboxba vagy bringaszállítóra viszont simán jó.
Ugyanitt Milwaukee 1800 Nm-es ütvecsavarozó eladó.
-
cOxeR
Ármester
Ezek az uj frissítések viszont nagyon rosszak. Nálam hw3 rendszeres az, hogy nincs kamerakép, eltelik 10 másodperc is mire beadja a tolatókamera képet. No meg az állandó koszos a kamera töröljem üzenet.
-
aleister
veterán
válasz
viewdetails
üzenetére
Nekem USA gyártású Hollandiából behozott M3-am van. Nem konfigoltattam rajta semmit. Beleültem 1 éve és használom. Azon kívül, hogy néha holland rádióadó jön be valamiért, nem vettem észre még hátrányát. Sőt! Mióta nincs premium connectivity még csak ez sem történik meg.

h1mpi:
Nekem sem. De mondjuk annyi mélt kapok, hogy egyáltalán nem lenne meglepő, ha elkerült volna az értesítés. -
viewdetails
addikt
Valaki próbált már import autót magyarra konfigruáltatni? Van előnye azon kívül, hogy a Roadside telefonszám helyesen jelenik meg?
Azt olvastam, OTA megoldható. -
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat, rendeltem egy 18-as mankókereket, meglátjuk.
Általában egyedül, vagy ketten utazunk, szóval, a csomagtartóval nem lesz gond. Ha csak hosszú utakra teszem be, már az is valamelyest biztonság.
Külföldön még hatványozottabb egy ilyen mobil gumiszervizes kör. Lehet, hogy mondjuk csehül kicsit nehezen magyarázom el telefonon, hogy akkor mi a nyűgöm és hova jöjjenek. Asszisztance szolgáltatásom elvileg van (Simple), de annyira nem bízom bennük, főleg külföldön.
-
aleister
veterán
Nyilván az utolsó pillanatban próbáltam befizetni a gépjárműadót. Össze-vissza szerencsétlenkedtem online, mert valamiért mindig 0 forint adótartozást hozott ki a rendszer. Na a "valamiért" a zöld rendszám miatt volt.
Szokni kell még na...
-
CsodaPOK
senior tag
Saját eset: defektkukac, defekttrutyi kocsiban, otthon csere gumi. Hétköznap kora este, Törökbálint mellett bevásárlóközpontnál defekt. Ujjnyi lett a luk, a nálam lévő cuccok semmit nem értek. Google --> környéken mobilgumis, 0-24 gumi, stb. Nem tudom hányat hívtam, az eredmények: nem veszi fel, nem ér rá, úton van, ma már nem vállalja, a szomszéd macskája most szül, stb. Még másnap is necces volt gumist találni, aki aznap házhoz tud jönni.
Ha itt BP határában ilyen a helyzet, akkor nem akarom megtudni, hogy mennyi az esélye Pusztaröcsöge alsó határában vasárnap este gumist találni.
Allegro-ról Y-ra ~80e volt a teljes pótkerék szett, emelővel együtt. Nagy, böszme, nehéz, elpakolni sehova se lehet, csak a csomagtartóba. Sz.rügy, de ha csak egyszer fog kihúzni a sz.rból, már megérte.
(Assistance szolgáltatásból én nem találtam olyat, amire tudom, hogy bármikor biztosan számíthatok.) -
Sziasztok!
Már régóta követem a topikot, de eddig még nem volt olyan kérdésem, amire nem kaptam választ, és feltettem volna.
Tavaly április óta van egy 2019-es M3 LR gépem, és a nyáron tervezek vele egy hosszabb európai utat. Kérdésem az lenne, hogy nektek van-e hozzá mankókerék, vagy érdemes-e beszerezni, és ha igen, van-e ajánlott típus, mire kell figyelni.
Az is kérdés lenne, hogy egyáltalán meg lehet-e emelni úgy az autót egy nagyobb, jó minőségű emelővel, hogy csak egyik kerék legyen a levegőben? (Kaszni csavarodás, akku bírja-e, ilyesmi). Esetleg van hozzá ajánlott emelő? Spéci pogácsa azt tudom, hogy van, kimondottan FL előtti, (gumisnál is használták), olyat fogok beszerezni.
Köszönöm, ha segítetek. -
aleister
veterán
Pont az ilyenek miatt nem csináltam végül meg. Köszi a megerősítéseket!
Pedig a gyerekeknek biztos mosolyt csalna az arcára. Ők még ártatlanul tudnak örülni az ilyeneknek.
Szomorú, hogy felnőttként valami félremegy bennünk... -
-
aleister
veterán
Egyébként nyilván nálunk is nagyon élvezi a kislányom. 8 éves már a kis tündér, de úgy éli meg mindig, mint a vidámparkot.
A minap az iskolában odajött egy anyuka hozzám a kisfiával, hogy megnézheti-e a kocsit. Nagy Tesla fan a gyerkőc. Videókat néz róla szabadidejében meg ilyenek. Még azt is tudta hogy kell kivülről kinyítni az ajtót.
Mondtam neki, hogy persze, beültettem előre. Nagyon boldog volt a lurkó.
Megyeszékhelyből költöztem ki egy közeli, kis faluba (3000 lakhatunk itt kb). Az elején a csodájára jártak a gyekőcök a kocsinak. A másodikos kislányomat a felsősök is ismerik, mert "neki van a teszlás apukája". Szóval megforult a fejemben, hogy esetleg szervezek ilyen élményutazást a gyerkőcöknek, mert tudom, hogy nagyon tetszene nekik. Csak nem szeretném, ha egyes felnőttek félreértelmeznék a gesztust. Hogy kérkedésnek vegyék, mint ahogy azt sem, hogy esetleg valamelyik gyerekben rossz érzés maradjon, hogy nekik nem ilyen autójuk van.Szerintetek?
-
WiZARD
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Megszokás kérdése.
Füstösből (főleg ha nem valami sportautó) átülve még a Leaf is meglepő volt néha.
Ő abba született, 1.5 éves kora óta az M3-on edződött. Füstösben max nagymamánál ült, havonta 1x, de neki is 2.5 éve elektromos van.Ezért is írtam régebben, hogy a HL Performance-tól nem dobtam el az agyam. Jól megy, de 4 év M3 SR után nem meglepő. Ahogy ez az X se.
-
aleister
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Kis utánkereséssel rátaláltam a Tesla Roadsterre. Ez elvileg idén kerül gyártásba, és az alapmodell 1,9 másodperc alatt érné el a 100 km/h-t, upgrade-del ez 1.1-re csökkenne. 1 másodperc alatt 100 km/h-án lenne a gép.
Nem gondolom, hogy ez a teljesítmény közutakra való. Esélyesen sokaknak a szervezete nem is bírná ezt a gyorsulást. Némi kalkulációval ez kb 2.57 G-s gyorsulásnak felel meg. Összehasonlításképp, a repülőgépanyahajók gőzkatapultja 3-4G gyorsulással indítja a vadászgépeket. -
aleister
veterán
Nekem egy mezei M3 LR AWD van. Nem, hogy a kicsik, a felnőttek is eldobják az agyukat. amikor demonstráció jelleggel lepadlózok nekik. Pedig fel is szoktam őket készíteni. Emlékszem, amikor a vásárláskor nekem mutatták meg anno, hogy milyen amikor elkezdenek a Teslák gyorsulni.

Én már sokszor átéltem, így tudom mire számítsak, mégis a mai napig meglep néha a kocsi ereje. El sem tudom képzelni, hogy mit szakít egy KÉTSZER ilyen gyors Model S Plaid (2.1s - 100 km/h). -
WiZARD
veterán
Annyi videó van, hogy mi az emberek reakciója 1-1 erősebb Tesla gyorsulására.
Van nálam pár napra kölcsön egy X P100D Ludicrous+, gondoltam megnézem nagylányom mit szól hozzá.
[link] -
CsodaPOK
senior tag
válasz
Kapanyél
üzenetére
Van erre forrásod?
A hivatalos RDW közlemény nem említ sem hardver verziót, sem szoftver verziót, csak FSD Supervised-ot. -
fo_di
őstag
Lattatok, hogy meglett tegnap Hollandiában az fsd pecsét?
Közben meg Bjorn rakott fel egy videót, hogy valamelyik kocsiban, ami az accountjahoz van adva, a Tesla letiltotta az fsd-t, mert tiltott 3rd party kütyüt találtak benne (valószínűleg fsd jailbreak boxot). Igazából meglepett, hogy eddig nem léptek semmit a trükközéssel
-
jozsef8
aktív tag
A szotverfrissítést hogy érdemes csinálni? Akár telefonról akár saját wifiről csatlakozok nem indul el a letöltés csak 0 b/s-ot ír. A másik hogy a parkolás asszisztens hibát ír pedig ahogy láttam működik minden. Esetleg koszos is lehet?
-
kraftxld
félisten
Szombathelyi Supercharger is megnyílt, a legdrágább lett, 170ft / kWh, esti kedvezmény sincs ugyanúgy mint Győrben.
-
h1mpi
félisten
Sajnos nem, én elég sok autót adok veszek szakmai ártalomként és mindegyiket megnézetem. Vannak néha csoda dolgok, hogy miket akarnak ealdni magánszemélyek is sérülésmentesen.
Kereskedő egy fokkal jobb, mert ott vissza tudod vinni, ha egy normális régi cég van mögötte. Magánszemélynél sokkal bonyolultabb és, ha nem veszi vissza max polgári per sok sok évig. -
-
sanzi89
addikt
8 éves Fiat Tipo gagyi kihangosítója leszedi a névjegyzéket.
u.i.: Azzal is szívok, hogy nem tudok az autónak egy Samsung S24-ről átküldeni mondjuk Google Maps-ből egy címet, hogy navigáljon oda. Pedig elvileg tudnak ilyet a rendszer, és már mindent átnéztem ötször, minden engedély meg van adva mindenhol.
Sexy Dash lesz ebből úgy látom...
-
tkesy
őstag
válasz
viewdetails
üzenetére
Igen. (mármint hogy nem BLE). De ma sokadik nekifutásra, újratanítással felismerte végül mindet.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Ja még egy kérdés. Azzal is halálra szivat, hogy nem szinkronizálja a SIM kártyán lévő névjegyzéseket csak a telefon belső memóriájában lévőket. Ja és ha ilyen szám hív ugye em is írja ki a nevet csak a számot. Ez megint WTF? Egy 10 éves fosnak a kihangosítója nem problémázik ezen...
-
CsodaPOK
senior tag
Szerintem ez csak simán sérült volt. Legalábbis képek alapján nem tűnik vízkárosnak. Salvage certificate-s, azaz USA-ban már nem helyezhető forgalomba, hiába javítják meg. Ezért adták ott "gombokért" és ezért hozták át Európába.
CCS átalakítást, modem cserét simán megcsinálják.
Amúgy nem tűnik túlságosan nagy koccnak. Valószínűleg nem is jelzett be olyan szenzor a Tesla-nál, ami miatt tiltották volna a SUC-ról. -
VoidXs
nagyúr
Hát srácok, megfejtettétek. Most már csak azt nem értem, hogy hogyan volt rajta CCS, hogyan működött a modem és a supercharger, miért jelent meg appban a garancia... És hogy hogyan lett fekete a belső.
-
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
elpescador
üzenetére
Ezek jellemzően USA-ból származó importok, amiket a hurrikánok hagytak maguk után.
-
elpescador
junior tag
válasz
tuzpenge
üzenetére
Valami nyilvános helyen, tévében, vagy valami netes média felületen olvastam, hogy nyugatról hozzák be a vízkárosult autókat, többet arról nem tudok.
Gondolom az a vízkáros, amit érintettek az árvizek, és valamilyen szinten vízben álltak.
És láttam egy olyan Teslát aminek a hátsó ajtó kinyitásakor lehúzodott az üveg pár centire, majd amikor becsukáskor visszament, kihozta az ajtóból a mocsaras, iszapszerű koszt. -
cOxeR
Ármester
Apple watch téma - tegnap vettem egyet, valami autóval kapcsolatos beállítási javaslat? Csináltam shortcut-okat, hogy legyen hangvezérléssel csomagtartó nyitás, meg frunk, valami más praktikus beállítás van esetleg?
-
tuzpenge
addikt
válasz
elpescador
üzenetére
Mit jelent hogy vízkárosult, és hogy ez tömegesen előfordul és hozzák be? Honnan vannak ezek? Hol olvastad? Érdekelnének a részletek. Köszi!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
elpescador
üzenetére
Az biztos, viszont bőven nem a legolcsóbb hasonló darab volt. Szomorú, hogy a mezőny közepébe kerül az ilyen, ha tényleg vízkáros.
-
tkesy
őstag
Sziasztok,
Vettem gyári, új felniszettet meg hozzá TPMS szenzorokat (gumistól) a nyári gumiszetthez, tegnap fel lett szerelve, de nem volt hajlandó az autó (M3 FL elötti) felismerni automatikusan a szenzorokat, és a menüből elérhető TPMS gyári visszaállítás illetve az új betanítása menü sem segített, többször is megkaptam, hogy sikertelen volt a felismerés.
Van még valami amit én még tudok tenni, mielőtt visszamegyek reklamálni?
Köszi! -
VoidXs
nagyúr
válasz
elpescador
üzenetére
Olvastam, hogy jelentheti ezt, és az új rendszám is érdekes, de akkor nagyon szép munka volt a felújítás.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
viewdetails
üzenetére
Én most egy ideig dinoszauruszokat fogok égetni. De ha legközelebb autóvásárlásra adom a fejem, az is biztos Tesla lesz. Nem vette el a kedvem ez a szerencsétlenség.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
viewdetails
üzenetére
Nekem bőven elég volt az az infó, hogy ez a difi csak nagyobb és nagyobb lesz, majd egyszer csak veszélyes, így pedig tölthetetlen lesz a pakk. De ezt amúgy az autó is írja a hibakód leírásában. A feladó teljesen tájékoztatva lett, a szerviz válaszával együtt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
viewdetails
üzenetére
Én egész éjszaka nem tudtam aludni, miután megjelent. Erről olvasgattam, meg akkuk működéséről tanultam hajnalig.
-
Danex
addikt
válasz
viewdetails
üzenetére
Ezt a hibát tudtommal már akkor szokta dobni ha többszáz mV a cellafesz különbsége, ott már valami fix probléma van az akksival.
-
Balázzs
senior tag
válasz
elpescador
üzenetére
Jah, vagy volt egy amcsi tulaj, aki egy mini aggregátort rakott egy model s csomagtartójába.
-
Balázzs
senior tag
válasz
elpescador
üzenetére
Trailer vagy tolod
-
VoidXs
nagyúr
válasz
viewdetails
üzenetére
Én azt olvastam, hogy az esetek 99%-ában ahhoz vezet, amit te kaptál. A maradék 1%, hogy eltűnik a hűtőfolyadék, de a tank tele volt.
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
viewdetails
üzenetére
Na végül a szerviz azt mondta, hogy nem cserélik. Én meg nem akarok ülni az időzített bombán, szóval eladtam.
-
WiZARD
veterán
válasz
elpescador
üzenetére
Autópályán, normál tempóval ez ennyi. Nekem Gyor-Bp-Gyor táv úgy szokott kijönni, hogy 0val érek haza.
-
aleister
veterán
Én leértem volna Njivicebe töltés nélkül, ha nagyon akarom...családostul.
Jó, mákunk volt, borult idő volt lefefelé, néha még esett is, így nem kellett klímázni.Azért a biztonság kedvéért oda is/visszafelé is töltöttem Sormáson, ami egy tök fasza hely. Ajánlom mindnekinek.
-
cOxeR
Ármester
válasz
elpescador
üzenetére
Az életbe nem mentem még igazán 300km fölött egy töltéssel. Pedig nekem nagyobb az akkum.
Városba úgyse mész ennyit egy nap, legalább is jó esetben, főúton/pályán meg a nagyobb tempó miatt úgyis jobban eszik.
Amúgy tele van az internet valós hatótávokkal, az kellene hogy eljusson a vásárlókhoz, mielőtt beleugranak egy vételbe, hogy racionális dolgokat kapjanak. -
elpescador
junior tag
Köszi mindenkinek az infót.
Hát, akkor majd így kalkulálok, csak, ahhoz képest, hogy 400km-rőkl írnak elvben, a gyakorlatban meg 229km jött ki, kicsit meglepődtem, de végül is igazad van, ilyen fogyasztással kell kalkulálni, egyébként élveztem az utat vele, semmi más gondom nem volt, kényelmes, gyors.viewdetails
Néha gyorsan mentem, volt, hogy 140-150 körül-re felgyorsultam előzéskor és volt huzamos szakaszon 120-130km/h, de nem gondoltam, hogy ez így lecsökkenti a hatótávot, de még tapasztalgatom.
(A feleségem autója, naponta Ő használja, csak ilyen hétvégi utakra néha megyek vele.)VoidXs
Fogyasztás adatokat majd megnézem, az engem is érdekel miket ír.DopeBob
LFP akku van benn, már faceliftes kivitel. -
cOxeR
Ármester
válasz
elpescador
üzenetére
Teljesen normális hatótáv, sőt picit számolsz ez egy 17 kWh-s átlag, de úgyis írta gondolom. Mit szeretnél ennél kevesebb fogyasztással?
Normálisan közlekedve 16-19 kWh között lesz ez nagy átlagban, nekem 19,9 kWh-s átlagom van 42e km-re vetítve, teljesen normális fogyasztás az is. -
VoidXs
nagyúr
válasz
viewdetails
üzenetére
Ez neked service menu alatt rejtett dolog vagy értesítés volt?
-
DopeBob
addikt
válasz
elpescador
üzenetére
Csak talalgatok ilyen keves info alapjan, de orszaguton ez kb ennyi lesz. Evjaratbol tippelve ez meg nmc akksi, ujkoraban volt netto ~53kWh kapacitasa, ez mara olyan 42-45 lehet ( ha sokat futott, vagy mostohan kezelt akku, kevesebb is lehet), abbol sokkal tobb nem jon ki. Vezetesi stilus szamit a legtobbet talan, utana 18-as felni, jo gordulesi ellenallasu gumikkal, megfelelo guminyomas, de sokkal tobb ez csak varosban lesz.
Mit lehet tudni az autorol? Milyen atlagfogyasztasokat irt ezekre a szakaszokra? -
VoidXs
nagyúr
válasz
elpescador
üzenetére
Az EPA közele városban jön csak össze. Nézd meg az Energia appot, hogy mennyire térsz el a nominálistól, én például 130-on 230 Wh/km-t fogyasztok.
-
viewdetails
addikt
válasz
elpescador
üzenetére
Vagy nagyon gyorsan mentél, vagy erős szembeszél volt, esetleg sokat állt az autó bekapcsolt extrákkal a megállók alatt...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Dell Vostro 15 3590 FHD notebook - i5 10210U 8GB DDR4 250GB SSD Intel UHD W11
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- HP Thunderbolt 4 kábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, gondolom francia roaming van az esimen.

Kereskedő egy fokkal jobb, mert ott vissza tudod vinni, ha egy normális régi cég van mögötte. Magánszemélynél sokkal bonyolultabb és, ha nem veszi vissza max polgári per sok sok évig.
kizárt dolog, hogy ezt reprodukáljam.