Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Laca1212
üzenetére
Csak szervizmenü. Értesítésként az egyik rettenetesen hideg téli hajnalon, csillaggarázsból indulva a biztonsági funkciókat dobálta el (AEB, regen stb... arról értesített), de leállás után már jó volt. Akkor néztem bele a szervizmenübe, hogy csókolom, ez mi volt.
Feltöltés óta semmi ilyesmi nem történt, hálistennek. -
Laca1212
őstag
Amikor neked rá kellett tölteni, akkor service menüben (ha netán ott megnézted) a szintjelző a kis tartályban mennyi folyadékot jelzett?
Csak az érdekel, hogy ennek lehet e hinni? Nem biztos, hogy van kedvem kiszedni a frunkot, hogy fizikailag is meg tudjam nézni a szintet.
-
Danex
addikt
Viszont model3-nál nincs ilyen "általánosabb" hiba elől ahol az akksiba megy a folyadékcsatlakozó? Az viszonylag könnyebben sérülhet és tud bajt okozni, de lehet keverem valami mással.
-
tuzpenge
őstag
Pont ez az hogy ennek nem kellene a normál szint alatt lennie nem??? Ha meg igen akkor az valahova elmegy ami csak hiba...az meg garis.
De ha azt mondják hogy ez normális fogyás 3 év alatt és csavarjam le a kupakot és öntsem fel desztvízzel mint egy hagyományos kocsinál, akkor semmi gond, megteszem mert nem vagyok noob...
Meg azért 81 ezer 2 dl desztvízért....azért a lófasznak is van vége... -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
A hétvégi hűtő takarításkor lettem figyelmes rá hogy a tágulási tartályban a hűtőfolyadék szintje a NOM érték alatt van (lásd kép). Ez így normális? Az autó kb 3 hete van meg, egy model 3 2022/12 havi. Gondoltam kérek egy időpontot a teslánál, mivel még garis a kocsi, de küldtek egy 81 ezres ajánlatot, hogy fogadjam el. Nem tudom mi a szervíz menete. Ha nem fogadom el akkor továbblépni se tudok, de őszintén nem nagy kedvem lenne kifizetni 81 ezret egy garis kocsinál....
Van esetleg tapasztalat ilyennel kapcsolatban?
Köszi!

-
rjg
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
Igen, az fogja szállítani az autóra.
-
elpescador
junior tag
Köszi srácok, nálam a teló magyar, de ezek szerint nem mindenkinek oldotta mag az angolosítás.
Ez a Tessie hogy működik, azon keresztül kell megosztani az úti célt? -
rjg
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
Androidnál nem találtam működő megoldást, megvettem a Tessie-t, azzal működik.
-
Balázzs
senior tag
válasz
elpescador
üzenetére
Telefon és az autó milyen nyelvi beállításokon van? Nálam mindkettő angol és nincs gond, volt hogy magyarnál (autó) nem vette.
-
elpescador
junior tag
Sziasztok!
A google mapsban beállítok egy úti célt, és meg akarom osztani a
tesla appal, de azonnal hibát ír, azt írja, hogy "hiba, próbálkozzon később".
Van erre valami megoldás, hogy működjön? -
Danex
addikt
Azért főleg hogy már ennyiért kapni sokkal inkább átlag ember autója lett és ahány darabot eladtak azt biztosan nem mind geek ember vette ez 1000%.
Kereskedős rétegvastagságmérővel meg az a baj, hogy simán lehet 2 a fiókban... 1 ami pontos és ő méri azt az autót amit meg akar venni és egy másik ami lehet kicsit csal.
Nyilván a homogenitást meg lehet vele nézni, de a legtöbb ember nem tudja kezelni ha egyáltalán hallott róla, a kereskedő meg a panel azon részére teszi ha akarja ahol tudja, hogy nem dolgozott a szobrász. -
CsodaPOK
senior tag
Az eddig pletykált februári holland FSD jóváhagyásból (természetesen) nem lett semmi. Most épp március 20 az ígéret: [link]
-
madgie
titán
Tesláról beszélünk, az egy guruló tablet, Józsi, a "normálautób*zi" rá
se néz, szinte csak egy bizonyos -kocka- réteg rajong érte igazán, nekik meg a szervizmenü olyan, mint belépni a biosba a PC-n otthon.ui: minden valamirevaló kereskedőnél van rétegvastagságmérő, komoly érdeklődőnél szó nélkül végigmennek veled az autón.
-
h1mpi
félisten
Az átlag ember azt se tudja, hogy van szerviz menü, illetve nem rendelkezik 100e Ft-os rétegvastagság mérővel sem, az sem baj, ha volt 1-2 évente átvizsgáló szervizen és a pollenszűrője cserélve volt. Ezek már árulkodó dolgok arról, hogy volt-e gazdája vagy csak használta az autót. Én minden évben cseréltetem a pollenszűrőket és megcsináltatom a beltér fertőtlenítést, 2 évente futómű állítás stb.
-
madgie
titán
válasz
Kapanyél
üzenetére
Teslánál különösen nem értem ezt, ott az akkukijelző, átpöccinted százalékról km-re, visszaszorzod, mennyi lenne 100% akkun, megnézed előtte, mennyi szokott az adott típusnak lenni, meg is van a degradációd. Ha nem sok, valszeg nem lesz cellahibás sem. A többi meg rétegvastagság mérés, egy kör alatt a felfüggesztés is megmutatja magét, kisakku úgyis cserés lesz, ha még ólomsavas és kb ennyi. Ja, a szervizmenüben természetesen végigmész, minden ződ-e. Ennél sokkal többet nem tudnak ők sem tenni (nekem mondjuk van s3xy commanderem, tehát akár a cellákat egyesével is megnézhetem, de nem hiszem, hogy túl sok Tesla lenne eladó, aminek az akkuja annyira szét van csúszva, hogy a lábán hazamenj vele).
-
h1mpi
félisten
A kővédő fólia más tészta, az szerintem is haszos, de itt most a színes fóliáról volt szó. 700e Ft az a legalja kb. ahonnan indul. Egy minőségi fólia szépen felrakva 10 év garival, nem darabokból és a falcok, küszöbök is fóliázva kb. 1.5 millió.
Kapanyél: szerintem kb. minden garázs így néz ki, de ha te tervezted gratulálok, mert még nem dőlt össze

-
Sza_Sa
senior tag
Én kifejezetten keresem a kővédő fóliás autókat, a sajátos is mindig fóliáztatom, igaz, részlegesen. Meg is nézném a tiédet, ha Juniper lenne.
Én is a felső 5%-ba hirdetem az autóimat, általában az első vevő aki felhív meg is veszi. Lehet többet kérni, csak adni kell érte valamit. Ua. az ingatlanoknál, 2-t adtunk el 6 év alatt, elvitték annyiért, hogy a szomszédok azóta is azt gondolják, hogy akkor ők is egy zsák pénzen ülnek. Mert ház-ház, ugye.
Javarészt (nem mindenben) egyetértek veled. -
Kapanyél
őstag
Erre jutottunk korábban is, szóval ez konzisztens.
(BTW a garázs, ahol készült a kép az autódról, egy olyan társasházban készült, amit én magam terveztem
és a szakági kivitelezését is én menedzseltem részben. Ennek megfelelően imádom olvasni a cégünk által kínált ingatlanok hirdetéseit, amik csordultig vannak a fogalmatlan félrevezetések garmadával… de csodálom ennek ellenére azokat, akik mindent képesek értékesíteni a legkisebb lelkifurdalás nélkül - mivel az nem is tud kialakulni bennük a hozzáértés hiánya miatt.
) -
Kapanyél
őstag
Indri ugyanolyan felkapott Tesla-sztár, mint Zambelly.
Én 8 hónapra kaptam időpontot utóbbitól, aztán egy ott baszódó partner-alvállalkozó csávó csinált valamit, amiről úgy gondolta, belefér a napjába. Kb. 4 kifejezetten kért feladatot baszott elvégezni, szóval nekem az nem pálya.
Indri biztosan elvégzi azt a félórás rutin feladatot, amire felkérik, ezt látatlanban sem vitatom el tőle. De a piac sokkal nagyobb úr nála is, amit te is tudsz. -
h1mpi
félisten
válasz
Kapanyél
üzenetére
Az FSD is érdekes témakör, mert a nepperek mindenre rámondják, hogy persze FSD-s
aztán köze nincs hozzá, reklamálni meg tudod hova mehetsz. Inkább az ÁFA be nem fizetése, a törött, ázott autók behozása a gond. A szép autó kint sem olcsó, sok esetben még drágább, mint itt. Akkor szerinted hogy éri meg nekik, ha keresni akarnak 1 milliót egy autón? -
h1mpi
félisten
válasz
Kapanyél
üzenetére
Én nem vitatkozok, ez az én tapasztalatom. A M3-at is kiemelkedően jó áron adtam el, mert akinek fontos kitől veszi, magyar első forg. helyezés, szín, felni stb. az fizet többet érte. Aki fehéret akar alap felnivel és mindegy kitől az nem az én vevőm
én mindent ármaxon adok el, amivel foglalkozok. Nem az a sikeres értékesítő vagy cég, aki el tud adni egy terméket olcsón, hanem aki értékesíteni tudja azt drágábban. Sokan nem szeretik a fóliát, én sem, mert eladásnál nem előny, hanem hátrány, hisz rejthet karcokat is vagy bármi korábbi sérülés nyomot. Én nem vennék színes fóliás autót, 700e Ft-os fóliásat főleg nem, az a leggagyibb fólia annyiért. -
Kapanyél
őstag
#4142-ben írtad, hogy autókkal kereskedsz. Ha ez kizárólag újautó, akkor releváns lehet a színek és az apró felszereltséggel kapcsolatos eltérések tekintetében, de itt a használtautókról volt szó végig.
Nekem is vannak szín- és felszereltség preferenciáim, de mivel tudom, hogy 700k-ból olyanra fóliáztatom, amilyenre az aktuális tiktok ribim óhajtja (😃), szóval ez pont nem szempont. Ahogyan kb. az árérzékeny vevők számára sem. És a Tesla-piac egy nagyon különlegesen fasz szelete ennek. Amit nyilván Te is tudsz.
Igaz, itthon - és tőlünk nyugatabbra - sem számít a műszaki állapot egy Tesla esetében, ezért tud a legtöbb murvás senkiházi eladni bármit az adott árkategóriában. -
h1mpi
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
Szerintem lehet, ha ügyes vagy és jól alkudsz kint, akkor egy körből akár 1 millió is meglehet. Meg kell mindig nézni mennyi itthon és ha picit alatta tudod adni, akkor már jó vagy. Magánszemélyként évi 2-3 autó belefér, több nem
Ha Te hozod, akkor nincs nagy költséged, a kinti ideiglenes rendszám, matrica és a töltések. Kb. 200e Ft. Esetleg kaja, szállás. -
h1mpi
félisten
válasz
tuzpenge
üzenetére
Simán megfizetik, autó értékesítő vagyok 25 éve csak meg kell találni azt, akinek fontos a 38000 km és a szín, felni. Én is most pl úgy keresek BMW-t, hogy csak sötétkék, a többit nem sem nézem. Persze nem fogom tudni 2 millióval drágábban eladni, de azért 1 millió simán el lehet kérni pluszban.
-
h1mpi
félisten
válasz
sanzi89
üzenetére
Nem sokkal lesz drágább amúgy tavasszal
. Veszek egy frissebb HL LR/Perf. AWD-t, mert nem használjuk ki az Y-t és a feleségem jobban szeret alacsonyan ülni. Most egyelőre a második autót hajtom, mert egy autónk maradt, az valószínűleg egy i3-as BMW lesz a 120A-s akkuval 2022-es évjáratból.Amúgy az autóm: 2023/02 berlini gyártású MY LR AWD, Quicksilver, fekete belső, 20-as Induction felnik Michelin Pliot Sport nyári+ 1000 km-t futott új téligumik (Good Year Ultragrip3). Km: 38 000 km jelenleg.
-
sanzi89
addikt
És 12m körül eladó?
8 év vagy 192.000km garancia van az akkumulátorra és a "Drive unit"-ra, ami elvileg a két motor és a hozzá közvetlenül tartozó kramanc (reduktor, inverter). Ilyen kategóriában ha esetleg a kilóméter bele is fér, a 4 év már vagy pont le fog járni mindjárt, vagy pont lejárt.
Egy átvizsgálás során remélem ki tudjuk szűrni majd azt a hibát, ami nagy probléma lenne és egy kb. képet tudok kapni az akku állapotáról. Az, hogy egy szilentet vagy lengőkart meg cserélni kell, hát, ez van, ezt beleterveztem. -
sanzi89
addikt
Kinéztünk egy konkrét példány:
- TESLA MODEL Y Long Range AWD
- 2023.01. kb. 96.000km, berlini gyártás, megvett EAP
- 19-es felni, vonóhorog (nekem mindkettő fontos)
- 11.6 millióTudtok esetleg valaki, aki megbízható és Kecskeméten vállal Tesla specifikus átvizsgálást? Vagy bármi jótanács a használt autó vásárláshoz?
-
WiZARD
veterán
válasz
tuzpenge
üzenetére
Ez jó kérdés.
Nekem is 5x szembejött Facebookon, írogatja hogy milyen fontos a karbantartás. Amikor rákérdez valaki hogy mit takar. Akkor leírja hogy a javítás 1 nap és gáz lefejtés, ez még az csere, visszatöltés...
Rákérdeztem hogy akkor most javítás vagy karbantartás, de nem válaszolt. Arra se hogy mit gondol milyen gyakran kéne.
Nekem olyan hatást kelt, mintha egy tök felesleges folyamatot akarna eladni minél több embernek, a félelmükre alapozva. -
tuzpenge
őstag
Kezdő Teslásként kérdezem: ti karbantartattjátok a klíma rendszert? Tehát pl 2 évente cseréltettek benne szűrőt, tömítéseket, utántöltetitek? Azt olvastam ezzel lehet kitolni az amúgy nagyon drága szupermanifold, oktovalve és a klímakompresszor életét....
Ez mennyire helytálló? Én eddigi autóimnál erre nem adtam...még utántöltetni se kellett soha...
Köszi! -
Laca1212
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
-
Laca1212
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
Benne. Mélynyomó viszont nincs hátul, mint az LR-ekben
-
h1mpi
félisten
válasz
elpescador
üzenetére
De benne vannak, 2024-től nincs benne, akkor jött ki a Highland
-
CsodaPOK
senior tag
Voltam nem rég FSD Test Drive-on. Mindenféle elfogultság nélkül, objektíven: egyszerűen hihetetlen, hogy mire képes ez a szoftver. Nagyon jó útvonalat sikerült összerakni, több érdekes szituációt meg kellett oldjon, de nem tudtam belekötni. Mintha egy határozott, de udvarias taxis vitt volna egy kört a legeslegnagyobb nyugalomban. Annyira simán, magától érthetődően tette a dolgát, hogy ha nem láttam volna, hogy ember vagy gép vezet, meg nem tudtam volna különböztetni.
Én csak ajánlani tudom, hogy ha van szabad időpont, akkor aki teheti, menjen el egy ilyen tesztre/bemutatóra. Írhatnék kisregényt, hogy milyen szituációk voltak és hogyan kezelte le az FSD, de felesleges. Ezt meg kell tapasztalni.
-
válasz
tuzpenge
üzenetére
Jobban jártál, mert a HL-től ezt úgy oldották meg, hogy a lábtérvilágítás adott már az SR-ben is, viszont a premium sound hangszórókat kiszedték, szóval nincs már mit aktiválni. Ebből a szempontból a régi SR-nél jobb a helyzet, főleg ha a világítást is tudod aktiválni.
-
tuzpenge
őstag
Hello!
Tesla model 3 rwd (2022 - AMD ryzen ha ez számít)...a kesztyűtartó alatti panelba épített világítást hogy lehet működésre bírni (mikor kellene világítania?)? Tegnap cseréltem a pollenszűrőket és akkor vettem észre hogy nem világít...azt hittem hogy egy idő után lekapcsol és azért, így simán visszaszereltem, de utána se világít ...
Köszi! -
-
h1mpi
félisten
Én egy sima commandert szeretnék csak knob és buttons nélkül. Igazából pár funkció hiányzik csak, nem kapcsolgatnék semmit napi szinten.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
tuzpenge
üzenetére
A Commander beszerelése megvan fél óra alatt, ha nagyon precízen akarod rögzíteni és először csinálod. Út szélén is meg tudod csinálni vagy egy bevásárlóközpont parkolójában.
Közvetlen a gyártótól tudod rendelni általában a legjobb áron. Björn-nek és hasonló YT videósoknak van kódjuk, amivel kicsit olcsóbb. Sokszor szoktak akciózni is.Nekem elég a Commander, plusz Buttons. A Knob-ot nem tudtam volna kihasználni.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Hozd azt a cementet, báttya! Készül a Keychron billentyűzet!
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 6
- Parkside szerszám kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060Ti 16GB Lian LI LANCOOL 207 Inwin 650W
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
simán el tud tünni a rendszerből 3-4 év alatt ennyi.

és a szakági kivitelezését is én menedzseltem részben. Ennek megfelelően imádom olvasni a cégünk által kínált ingatlanok hirdetéseit, amik csordultig vannak a fogalmatlan félrevezetések garmadával… de csodálom ennek ellenére azokat, akik mindent képesek értékesíteni a legkisebb lelkifurdalás nélkül - mivel az nem is tud kialakulni bennük a hozzáértés hiánya miatt.
)
Mindenki ott vesz autót, ahol szeretne. Nekem a kavicsos telepek az igazi vérneperekkel, áfa-zott autókkal, nulla tudással nem nyerőek. Probléma esetén meg jön a másik cég vagy a kapugarancia.