Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
Csak engem nem érdekel az FSD? Mindenki ki van tőle pozitív értelemben, engem kicsit sem mozgat
-
Kapanyél
őstag
-
madgie
titán
válasz
Kapanyél
üzenetére
Nyugodtan. Semmi ingerenciám nincs a cicaharchoz, ki, mikor, hogy akar letolni, ki mászik ki azért is elém, ki kap már attól hirtelen vérszemet és nyom 300 méterrel mögöttem egy gázfröccsöt, hogy én be merészeltem jönni a belsőbe.
Nyilván sarkítok, de személy szerint sokkal pihentetőbbnek tartom, ha lazábban megyek.
-
tuzpenge
őstag
Ez ebben a hidegben volt? Mert így jól hangzik....én 110 - 120 km/h-val megyek autópályán is....akkor nálam sima lenne a 250-260 km??? Sőt az út ahol ezt tudnia kellene kb 1/3 arányban főút ami inkább csak 100 km/h. A többi az a nullás a 8-as út meg autópálya. Viszont van benne egy 20 km Bakonyi hegység is...
-
CsodaPOK
senior tag
FSD próba Budapesten jobb egyből: [link]
-
WiZARD
veterán
válasz
tuzpenge
üzenetére
olyan van nekem (LFP 55kWh), fűtött garázsból indulva, viszont a BP pihenő utána be kellett fűtenie, Győr-BP-Győr ~260km volt, M1, korlátozásokkal, terelésekkel. 100%-ról indulva 2%-al értünk haza. Odafelé tempomat 150/ahogy a forgalom engedte, hazafelé tempomat 115-120, gyerekek aludtak és érjünk is haza

-
tuzpenge
őstag
igazából a helybeli magas fogyasztás, és vagy hatótáv csökkenés nem érdekel....
Ami fontos hogy ha mondjuk ilyenkor fűtetlen de zárt garázsból indulok, de folyamatosan megyek (tehát egyszer kell csak felfűtenie a kabint utána csak szinten tartás), akkor el tudok e menni 250-260 km-t egy 2021 es faceliftes SR+ -al? A jelenlegi eGolfal csak 170 km körül tudok menni, utána már töltőt kell keresni záros km-en belül...tehát hiányzik egy jó 80 esetleg 100 km. -
válasz
tuzpenge
üzenetére
21 év végi performance, 60e van benne.
Várost nem tudom, mert nem hagyok többnyire keveset a kocsiban, inkább visszatöltöm garázsban van töltő kéznél és mivel nem napi tervezhető km-t megyek hanem random, ezért inkább 80-on tartom. Pályán 260-280 km-t tervezek nyáron rendes pályatempó vagy picit fölötte. Tegnap egy töltéssel mentem 264 km-t, ez M0/M3 meg Mátra + vissza, 19,4 kWh/100 (90%-ról indultam 6% értem haza). 40e km-es átlagom 20 kWh körül mozog.
20” 245mm széles 4évszakos gumi körbe. -
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Ettől még a Mátrában tegnap azt se tudta merre az előre.
- telefonon volt net ugyanott
Ki hogyan kezeli a kevés hatótávot amúgy, ha töltő sivatag övezetében van? Tegnap 0%-os érkezést jósolt, minden értelmes töltő 5-8 perc kerülő + töltés lett volna így inkább “csordogáltam” a javasolt sebesség tartományban, a vége amúgy 6% lett szóval óvatosabb is voltam mint kellett volna (volt utána is még dolgom, így nem packáztam a töltöttséggel). [kép]
-
CsodaPOK
senior tag
És eljött a perc, amikortól Tesla-sok ezrei válnak földönfutóvá. Levonták a Premium Connectivity árát
-
CsodaPOK
senior tag
USA-ban 100 dollár körül van havonta. Ha lesz EU-ban is rendes FSD és hasonló áron lesz az előfizu, akkor nem olyan rossz ajánlat. Főleg annak akinek nem kell folyamatosan.
Persze bármikor változtathatják az összeget.
Részemről az lesz érdekes kérdés, hogy ha van megvásárolt EAP, akkor lesz-e valami kedvezmény az előfizuban. -
aleister
veterán
Vajon az eddig megvett FSD-t ez érinti?
-
madgie
titán
válasz
aleister
üzenetére
Soha nem vezettem Teslát, sőt, eleve Konát kerestem (azt már vezettem), de végül ez lett, a kezembe nyomták a kártyákat, majd irány a pesti belváros, majd meló, majd onnan éjjel 280 km-t haza. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, hogy nem volt bonyolult a történet, eleve egy kéziváltós autóból ültem át, itt meg csak úgy kell vezetni, ahogy egy betanított majom is tud
-
Ez így annyira tág amit kérsz… nincs ember aki leírna ennyi mindent ide.
Amúgy tényleg manual egészen jó, használni kell, ez a lényeg, nem kell kímélni olyan badarságokkal amivel tele van a net. Menj ki amúgy egy random ilyen talira mint amiről beszéltünk. Amúgy közösségi media is félrevisz, mert sok a hangos ember és sokszor felesleges dolgokról megy a téma. 
-
aleister
veterán
A Tesla beépített navigációja sajnos tud olyat (töltök tervezése), amit a Waze nem. Úgyhogy 100%-ban nem kiváltható. Idegen terepen én annyit szoktam csak, hogy egyszerűen elindítom a Waze-t (úticél megadása nélkül) a trafik jelzése miatt.
Akksi kapcsán mi érdekelne? Tudnunk kéne, hogy milyen modellről beszélünk, bár inkább, hogy milyen akksi van a kocsidban, mert technológiától függően minimálisan különböznek egymástól. De általában amit a kocsi ír, azt kell követni. Ne töltsd 100%-ra, ha több napig nem használod, illetve neigen használd 5% alatt!
Egyébként annyira bonyolult a kocsi, hogy a manuál olvasása nélkül beültem a kereskedőnél Pesten, aztán hazajöttem vele 120 km-re, úgy, hogy csak egy pedált kellett nyomni, meg arra csavarni a kormányt, amerre az út kanyarodott.

Igen, van FB csoport. -
No.01
addikt
Kinek milyen alternativaja van a Waze es a Spotify hasznalatara? (telefontartot leszamitva)
Illeve hol talalhatok valami leirast a mire figyeljuk dolgokat illetoen?
Tovabba az akksikrol is erdekelne, h mi es miert...Gondolom van ennek is dedikalt FB csoportja, de nincs semmi social-om.
Elore is koszi!
-
válasz
Kapanyél
üzenetére
Én megrendelem, bár picit úgy vagyok vele, hogy ami miatt jó lenne az most se megy… pl summon, illetve az elő forgalom a másik, de ha biztosra akarok menni úgyis kell mellé egy waze. Nem netezek a kocsiba, zene telefonról megy (Deezer) az összes többi ilyen nyalánkság nem igazán hoz lázba.
-
krisz143
újonc
Sziasztok! Van itt valaki aki tervez menni a mai tesla connection talalkozora? Miklosi sucnal lesz 17:00től. Vagy ha mar volt valaki tapasztalatok? Koszi!
-
CsodaPOK
senior tag
És mindezt úgy, hogy jellemzően Tesla-t azért a fiatalabb generáció vesz, ahol elvárható lenne az alapvető internet használat.
Nem beszélve arról, hogy amennyi idő alatt kigurul a szervizbe, ezerszer megtalálja a neten, youtube-on, akárhol. Kényelmesen, otthon a fotelból.
-
Olyan baromságokkal jönnek be, hogy bődületes… ezért nincs kapacitás. Nem tudnak appon keresztül hibát lejelenteni. Bejön megkérdezi mit veszít ha nincs prémium előfizetés, meg hol tud előfizetni és segíteni kell nekik, hol lehet rákattintani és megrendelni.
Annyi információ elérhető online, sokminden egyszerű időráfordítással kezelhető, nem is értem tényleg. -
Budaörs szerviz, van víz is meg kávé is, már jobb hely mint a Váci út.
-
válasz
Laca1212
üzenetére
Másik amit még szoktak barbárkodni, hogy a gyári szám a borítás alatt van, bontani kell hozzá műanyag elemet. Azt lehet célszerű előre megtenni, ne ők tegyék, vagy figyelni rá.
Ajtóoszlop ugye az előírt, hiába van máshol bontás nélkül is (pl vezeto oldalon elől van egy plakett, illetve az anyós ülés alatt is van egy, amin csak a szőnyeget kell lehajtani) nem mindenhol fogadják el.

-
seller007
tag
Sziasztok!
Levettem a vonóhorgot, ami a vásárlás óta rajta volt az autón, és azóta piros vontatási hibaüzenet jelenik meg.
A nagy fedél megvan, csak még nem raktam vissza, viszont a többi védőkúp / kupak hiányzik.
A kérdésem:
ha megveszem az összes hiányzó kupakot, és visszateszem a nagy fedelet is, akkor megszűnik a hibaüzenet, vagy mást is ellenőrizni kell?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Laca1212
őstag
válasz
Balázzs
üzenetére
Semmiképp sem hagyom ott. Olvastam már több olyat, hogy "áááá, természetesen ismerjük Tesla-t", aztán mégsem ment nekik. Na meg vidéken még nem annyira természetes a Tesla.
Szvsz nem is az elektromos autósság a lényeg. Mert voltam már e autóval műszakin. Ott külön gombbal lehetett behúzni/oldani kéziféket és P után nem húzta be automatikusan.Ilyen automata kézifékessel nem volt dolgom még. De ha úgy működik a valóságban, mint ahogy MI írja, akkor sima ügy. Kipróbálni még nem tudtam egyéb ok miatt. Gondoltam hátha van ki már próbálta...
-
Balázzs
senior tag
-
Jah igen, bővebb infó szerviz kapcsán.
Gariba még hátsó futómű alkatrészre várok december eleje óta illetve egy visszapillantó motorra aminek kikopott a belső része, futóműbe egy 20e Ft-os cucc kellett volna, bárhol kapható készleten csak a Teslának nem volt, de majd talán most.
Van egy szakadás a gumikéderemen, átvizsgálás után vettem észre, válasz bizonyítsam, hogy ott volt… átvizsgáláskor, hát köszi… ezt így fizetősen persze nem kértem, kb 4x annyi mint venni egy jó állapotú használtat és kicserélni magam, szerintem nem én koptattam ki, hanem az ajtó záródáskor erre csukódik és ki koptatja… elvékonyodik az anyag és elreped.
Első futómű kopog továbbra is, ezt is jeleztem még a garancia lejárat előtt, meg most is, arra újra átvizsgálási díjat akarnak felszámolni, erre Dec 16 rákérdeztem miért, persze válasz nem jött, ellenben ma 2 nappal az időpontom előtt kaptam figyelmeztetést, hogy hagyjam jóvá a költségbecslést... vissza írtam, hogy válaszoljanak a kérdésemre, kíváncsi vagyok sikerül-e… logikusan nem fogok fizetni ezért. -
CsodaPOK
senior tag
Én általában türelmes vagyok, de ez a Summon úgy egy használhatatlan sz.r, ahogy van.
Garázsból ki tudom hívni az autót, hurrá. Vissza már nem tudom küldeni, mert a 3 centis küszöb leküzdhetetlen akadály az ~500 Le-s autónak. Tettem már a kerekek alá rámpákat, hogy leküzdje ezt az óriás magasságot. Néha így sikerül bemennie, ha épp úgy tolom el egymáshoz képest a két rámpát, hogy ne egyszerre kelljen a felhajtáshoz rajtuk erőt kifejteni. Ha sikerült megmásznia a Mount Everest-et, akkor sincs boldogság, mert hiába van 30 centire állítva a minimális távolság, a garázs hátuljától vagy 1 méterre áll meg. Hiába nyomkodom az előrét a telefonon, csak villog... "Summon Complete"... a nagy l...t complete.
A kapuhoz kihívni nem tudom, mert ahhoz kanyarodni kéne, amit nem tud. Plusz mivel a két betoncsíkot nem gondolja útnak, meg közel is van a kerítés, csak sipákol, még ha én vezetem is.
Ma udvarból kiálláskor a hídon 1-2 centivel közelebb álltam meg, mint kellett volna és nem tudtam becsukni a kaput. Nem akartam visszaülni, telefon elő, ha már van ez a funkció, akkor használjuk. Aha, persze, hogyne. Áll az autó a saját hidamon, 2 centit kéne hátrébb menni. Mit ír ki? Nyilvános utakon nem használható a funkció.Értem én, hogy jelenleg minden az FSD-ről szól, de amit abból tanulnak azt illene átültetni ezekbe a funkciókba, ha már pénzt kérnek érte
-
Danex
addikt
Igazából töltés közben aktív a számítógép, egy PC alap fogyasztása is meg tud lenni 40-50W, van telefonos kapcsolat, wifi, egy router 10-15W, megy a 2 önvezető modul, még ha nem is aktívan számol (bár sentry esetében már talán igen) annak is van alap fogyasztása.
vízpumpák a hűtéshez, inverter 230V AC-ról ~400V DC-re, majd 400V DC-ről 12V-ra is. Reléket is zárva kell tartani.
Sok apróság összeadódik. -
aleister
veterán
CsodaPOKhoz hasonlóan nekem is kombi volt az utolsó két autóm. Ezek után az M3 megtanít ésszel pakolni.

A szerviz miatt ne aggódj! Ha olyan problémád lesz, ami a hajtást, nagyakksit érinti, akkor garantáltan kihullik a hajad mire a szakszervizben történik valami.
De ezek elég ritka gondok. A többit a hagyományos szerelő tudja orvosolni. -
Imy
veterán
-
CsodaPOK
senior tag
Az autó "készenléti" elektronikája is fogyaszt, az inverter is fogyaszt. Közben megy az autó hűtő/fűtő rendszere. Pár száz watt nagyon gyorsan összejön.
Igen, az autóban vagy az app-on keresztül be tudod állítani, hogy hány százalékra töltse. Ha elérte, akkor megy aludni. A mostani nagyobb frissítésnek egyik új feature-je, hogy adott helyekhez el tudod menteni, hogy ott hány százalékra akarsz tölteni. Nem kell mindig a csúszkát huzogatni.
16A-hez nem feltétlen kell fix bekötés. Elég az ipari kék csati (a színen kívül figyelj oda, hogy 16 vagy 32A, mert más a méretük). A gyári hordozható töltő is csak ezen keresztül tölt 16A-rel. Schuko aljzatból csak 13A-t enged.
-
Imy
veterán
Jó sok, nem értem minek kell annyi energia, de akkor értem, hogy miért nem érdemes 1-2A-el tölteni. Habár 6-8A esetén már Kb OK. Amúgy be lehet állítani hogy X százaléknál lekapcsolja a töltést, és elalszik?
Amúgy akkor lehet érdemes 32A-re bővíteni, és fix bekötésű töltőt használni. 16A-hez normális minőségű 1F aljzat kell, mert különben nem bírja. -
aleister
veterán
"Amúgy létezik olyan töltő, (1F) aminek a kimeneti teljesítményét lehet állítani, akár kis értékre is?"
Ezt kocsi oldaláról tudod szabályozni. Alapvetően egy 1 fázisú EVSE (töltő) jár hozzá, ezt szokták mobiltöltőnek nevezni. Én ezzel használtam kb fél évig a kocsit, mi több le volt szabályozva 8 amperre. Napi kb 50 km ment bele rendszeresen. Vagy amikor hazaértem, akkor töltöttem, vagy hétvégére feldugtam hosszabb időre.
Azóta rendberaktam a garázsban a villamos részt. Most 3x16 amperen töltök. Ennél több szvsz otthon körülmények között nem kell. Max 4 óra teli az LR.
A lényeg, hogy abszolút élhető a "konnektoros" töltés, de ahogy írta a kolléga, így nagyobb a járékos veszteséged az autó ébrenléti állapota miatt.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Az utobbi idoben elkezdtunk szemezni a Teslakkal mivel az ismerettsegi korunkben tobben is felultek a vonatra. (meg olyanok is akikrol sosem gondoltuk volna)
Szoval erdeklodni szeretnek, h mi az amikre figyelni kell/erdemes, mi az ami ajanlott es mi az ami nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljesen szürrelális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik...
- Interactive Brokers társalgó
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Furcsaság a Monster Hunter Wilds körül: több DLC = jobb teljesítmény?
- Steam topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Wendougee Data S profilozható kávéfőző, Fiorenzato AllGround kávéőrlő
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Új (kibontott) Sage Express Impress SES876BSS
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4380, 100% Akksi
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 3520 - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I HDMI 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de ott már nem jönne ki csak ~130 km-es hatótáv, vagy nem tudom...lehet kevesebb, sose próbáltam.....