Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsodaPOK
senior tag
Más téma: vonóhorog. Van aki utólagosan rakatott Y-ra?
Tesla gyári ~500e.
Tesland picivel olcsóbb, de nem annyival, hogy reális alternatíva legyen.Más 3rd party cuccoknál a vas kb. 70-150, elektronika 40-80. Ezek közül amiket néztem, mindegyik utólagos kókányolásnak tűnik és nem az autó előkészített csatlakozóját használja. A szerelés nem lenne gond, a pecsét a műszakihoz igen.
-
Segítsetek picit.
Találtam magamnak egy felni szettet (gyári) szerintetek mennyire lehet könnyen/jó áron eladni egy szett 20” turbina felnit, még egész jó állapotú negyevszakosokkal? -
CsodaPOK
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Abban teljesen egyetértek Balázzsal, hogy ha úgyis a sofőré a felelősség, akkor miért nem lehet használni... (Nyilván költői kérdés, tudjuk miért...)
Ennyi erővel egy sima tempomat veszélyesebb mert az nyomja a gázt ha van autó előtte ha nincs. Ha van valaki a zebrán, ha nincs. -
WiZARD
veterán
Én simán tippelnék valami ukrán/orosz vonalat erre.
Pálinkás tuti nem fogja felrakni senkinek, szerintem próblákozni is kár. Nem hiszem hogy ilyennel kockára tenné a Teslához fűződő viszonyát. Amiről nem tudom pontosan mit takar, de valahogy mindig jól tájékozott, mindent elsők között megkap, sőt állítólag ami pimpeléseket ő végez az autókon a fölött még a szervizben is szemet hunynak.

-
-
Balázzs
senior tag
Boldog karácsonyt!
-
aleister
veterán
Arra gondoltam, hogy ez az a két autómárka, amiknek a tulajdonosai szeretnek nem indexelni.

Szerintem nem az számít, hogy hova van bejelentve az autó, hanem, hogy aktuálisan hol tartózkodik. Pl ha behozol egy FSD-s Teslát Magyarországra, akkor az elméletem szerint nem fog rajta működni az önvezetés. Akiknek itthon megy, azoknál szimplán meg van hákolva a geolokáció ellenőrzés.
Mindenképp kérdezd meg kérlek Balázs (akárki is legyen ő
). -
WiZARD
veterán
-
válasz
aleister
üzenetére
Kettő BMW volt előtte, egyiken se volt ilyen.
Mondjuk egyik "régi" volt másik meg egy I3, mondjuk annak szoftveresen sose volt semmi baja, igaz nem is tudott kvázi semmit.Bőven jó ez amit tud ezzel a hekkelt szoftverrel, hát az érdekeltségek mást kívántak, de talán átbillen. Sose tudhatod, hogy a kínai gyárak vagy az eu-s gyártók miatt reked-e meg valahol vagy pusztán csak érdektelenség miatt senkit nem foglalkoztat és egyszerűbb majmolni a többi EU országot.
Az is kérdés, hogy mi van ha teszem azt Csehekhez átjelented a kocsit, mert mondjuk meg tudod oldani, lakcím akármivel... akkor már is mehet itthon. Vélhetően valami ilyen kiskapuval mennek amúgy a többiek is, akiknél üzemel itthon. Megkérdezzem Balázst?Kompenzáció, upgrade... ez nem lesz egyszerű, sehogy se, biztos vagyok benne nem a felhasználó fog jól járni és amíg csak lehet ki lesz tolva, gyanítom már el is adjuk ezeket az autókat - bár ne így legyen. Abban meg főleg, hogy pár M Ft ráfizetéssel biztosan nem kapsz új autót.
Én max FSD mértékű kedvezményt tudok elképzelni, mondjuk készletes akciós autóból ha lejön még akár érdemes is lenne elgondolkozni rajta. -
aleister
veterán
Legalább megtudtad milyen érzés lehet audistának vagy bmw-snek lenni.

Engem is érdekel nagyon az FSD történet vége. Bár, amit említettél és amiről a videó szólt az két külön dolog.
A videóban azt láthatjuk, hogy már egy első genes M3 is gyakorlatilag probléma nélkül boldogul FSD-vel. Egyértelműen az EU-nak köszönhetjük (mondom ezt gaz, brüsszelita, sorosbérenc, lipsi ellenzékiként), amiért a helyi autóipart ily módon védi a Tesla-val szemben. Ez egy mesterségesen visszatartott engedélyeztetési folyamat a véleményem szerint. Ha jobb lenne az EU-USA viszony, akkor már rég használnánk az FSD-t. Egyelőre még azt sem értem, hogy ha Hollandiában és hamarosan a cseheknél használható a technológia, akkor az olyan USA barát országban, mint amilyen a miénk, miért nem történt előrelépés?Amiről Te beszélsz (kompenzáció) annak az alapja ugyebár a Musk-féle megtévesztés, miszerint minden autójuk teljesen önvezető lesz. Őt egyébként most már hivatalosan is elmarasztalta valameliyk USA állambeli bíróság (tán Texas). Még a gyártást/értékesítést is le akarták állítani 1 hónapra, amíg MARKETING oldalról nem helyesbít a Tesla.
Nyilván mindenkit az érdekel, hogy mi lesz a már eladott HW3-as FSD-vel. Én megmondom őszintén, hogy ha a videóban látott szintet tudja a kocsi, akkor részemről elégedett vagyok. Főleg úgy, hogy ha a jövőben egy újabb modellt veszek, akkor hordozható az FSD.
Szó volt róla, hogy esetleg a Tesla cseréli a korábbi modellekben az önvezetésért felelős hardvert. Úgy tudom, hogy ez műszakilag nem kivitelezhető. Nem lehet simán nagyobb felbontású kamerákat és erősebb cpu-t tenni a vasba. Továbbá felmerült, hogy nagy kedvezménnyel lehet lecserélni az érintet autókat újabbra. Ez tőlünk nyugatabbra biztos megoldás, de a használtautókban gondolkozó balkánon nyilván nem feltétlenül opciót. Persze, ha azt mondják, hogy 1-2 max 3 milliót rádobva kapok egy 0 km-es, új M3-at, akkor nincs miről beszélni, de erre kevés az esély.
Szóval igen, én is kíváncsi vagyok, hogy mi és hogy mikor lesz kifutása ennek az egésznek.
-
aleister
veterán
Ezzel a videóval kívánok minden kedves Cartársnak kellemes Karit!

-
WiZARD
veterán
2021ben nekem is még ők intézték.
Idén nyáron faternak már a hasitasis ember intézte. Ami egyrészt gáz, másrészt még mindig jobb mint hogy most már az ő elérhetőségét se adják meg és intézd magadnak.Többiről a véleményem leírtam az elektromos autós topicba.
(szívesebben adok az embernek 20ast, hogy nekem kényelmes legyen, mint amikor kérdés nélkül kötelezően intézi a szalon 100-200+áfáért a 20 perces "munkát")
-
válasz
kraftxld
üzenetére
Nekem is így lett volna, csak 2-3 napot kért az ember, azt meg ki várja ki, mikor az új autóját akarja átvenni ami már ott áll?
Egyébként abban is csak az volt a rohadt szánalmas, hogy egy hasitasis okosba' oldjuk meg ember került oda valahogy, zsebbe csúsztatott 20-asért kínált szolgáltatással. Én az ilyeneket eleve nem szeretem etetni, mert amíg ezt megtesszük, addig így fognak működni a dolgok. Ezt kellene legalizálni, ahogy h1mpi is írta, akár opcionálisan meghagyva a saját ügyintézés lehetőségét ingyenesen, és ezzel máris tök pozitív optikája lenne az egésznek még a többiekhez képest is.
-
https://www.youtube.com/watch?v=krZBWto8OOM

Ugyanez, ugyanígy, csak bank nélkül, de a papírokat ugyanígy elcseszték (okmányiroda kidobott). Nagyon jól összefoglalta, pont így éreztem magam én is. Annyi eltérés volt, hogy nekem ajánlgattak egy Roli nevű gyereket (nem, nem az FB csoportban, hanem a szalonban, hivatalos Tesla alkalmazott), aki egy kishuszasért elintézi ezt az egészet. Gondolom azóta rájöttek, hogy ez már a cikinél is cikibb, úgyhogy Roli már nem praktizál

-
stickrs
senior tag
Pc nélkül pl a mobilappból előmelegítést/hűtést sem tudsz indítani távolról.
Más, tegnap utaztam keresztül Mo-n, és nekem is többször eldobta a netet, Ausztriában ilyet azért nagyon ritkán tapasztaltam. -
berisz
csendes tag
Az hogy fizetni kell a PC-ért ezután, az teljesen normális.
De az, hogy a "szakértők" azzal érvelnek, hogy "2E-ért hol kapsz korlátlan netet?".... :)
A problém pont az, hogy a PC sok mindent ad, pl.:
- Térképek és időjárás adatok.
- Élő kamerakép megtekintése.
- Dashcam képének megtekintése a mobilalkalmazásban.
- Dog mód: Élő utastéri kamerakép megtekintése.
- stb.
Na de "Internet"-hozzáférést azt pont nem tartalmaz jelenleg a szolgáltatás!!!
Ezért nem is a "SIM-kártyáért", meg a "Zinternetért" fizetünk, hanem a "szolgáltatásokért". -
madgie
titán
Mert közben jött egy normális Holiday Update, csak nem a Teslától
-
CsodaPOK
senior tag
Siófokon nagyon meglepődtem, hogy ilyen gyorsan lezongorázták. Bárcsak a többi megszavazott töltő is így pikkpakk megépülne.
Frissítéseknél az ilyen al-al-alverziók csak bugfix-ek szoktak lenni. Azt nem értem, hogy ilyenkor a release notes-ba miért szerepel a "főbb" release újdonsága.
-
Siófoki töltő készen is van, be is kapcsolták, ez nagyon gyors volt.

Jött megint frissítés nem is értem miért, kb harmadik alkalommal ugyanaz van a leírásban... csupa érdektelen dolog kb. -
CsodaPOK
senior tag
Dascam SEI Explorer-t próbálgatta valaki?
[SEI Explorer]
[Dashcam tools Github]
Android-os appban visszanézve egy dashcam videót látszanak az adatok (sebesség, index, stb), de ha lementek egy 30 mp-es klippet az appon keresztül, akkor a SEI explorer szerint nincsenek benne adatok.
Esetleg akinek iPhone-ja van, ki tudná próbálni? -
CsodaPOK
senior tag
Akasztják a hóhért, de ma pont meg kellett dícsérjem a Tesla naviját a Waze-val szemben. Kinéztem egy kis kertek alatti kerülőutat dugó esetére. Ma pont arra jártam, gondoltam bejárom, milyen a valóságban. Dugó nem volt, a Waze és az autó is a normál útvonalon tervezett. Amikor arról letértem és mentem a magam fejem után, akkor az autó elsőre arra az útvonalra tervezett át, ami nekem is a fejemben volt. A Waze kivételesen nagyon nem volt a helyzet magaslatán. Mindenáron vissza akart fordítani és egyszerűen nem tágított attól, hogy nekem márpedig vissza kell keveredni az M7-re.
Más: a holiday update-tel végre működik az, hogy ha megy a zene az autó belső Tidal app-ról és csatlakoztatva van a telefon BT-n, akkor ha a telefonon megszólal a Waze, akkor az hallható lesz az autóban. Eddig a Waze csak akkor szólalt így meg, ha BT volt a zene forrása. Cserébe viszont azt elrontották, hogy a Tidal nem mindig folytatja a zenelejátszást automatikusan, amikor beülök az autóba. Kézzel rá kell nyomni időnként a play gombra. Valamit valamiért

-
Meg a kamera előrejelzés is benne van illetve a domborzati kép, más annyira nem hoz lázba. Amúgy a navival nekem is van ilyen gondom, nem tökéletes az biztos. töltéseket se mindig jól tervezi, csak ha nagyon pontosan adod meg neki mi merre... máskor simán betervez 50-60 km kerülőt tölteni...
-
tkesy
őstag
ezért is tettem " "-be, hogy ingyenes... illetve írtam, hogy szerintem is túltolták.. De továbbra is tartom, hogy megértem őket és nekem se se tetszik a dolog, bár részemről nem az előfiztéssel van gondom, hanem azzal, hogy abból mit tudok igazából kihasználni, azaz mi számomra, mint vevő számára az érték... és hát az elő forgalomért kiadni évi 24k-t azért nem annyira mosolygásra késztető dolog...
-
tkesy
őstag
Nem tudom, nekem a Waze-el még nem volt problémám, de sajnos a Tesla által használt térképen a pár saroknyira lévő, egyébként forgalmas utca, a mai napig egyirányúsítva van, pedig januárban lesz 2 éve, hogy feloldották... És nem valahol nagyon vidéken vagyok, hanem Bp-től 5 percre (se). Vagy minap Erdőkertesen, még vagy 5 utcányit elvitt volna az ellenkező irányba mint ahogy kellett volna mennem, hogy utána vigyen ki egy felsőbb rendű útra és fordítson vissza...
Nálam a Waze direktben telefonról megy, azt elhiszem, hogy mindenféle átküldés után, az sem úgy működik ahogy kellene. -
viewdetails
addikt
válasz
Richard
üzenetére
Semmi gond, akkor én vagyok a hülye, mert ugyan 2019 óta nem tudtak egy tisztességes bemutatóterem/szervízhálózatot létehozni (vagy legalább betársulni Schillerbe, akárhova) Magyarországon, de legyen itthon havi előfizetésem náluk, mert minőségi szolgáltatást nyújtanak (más országokban).
Elvi kérdés, ez nem anyagi. -
válasz
viewdetails
üzenetére
Konkrétan mindkét autó átadásakor elmondták már 2 éve is, hogy ez jelenleg ingyen van de fizetős lesz.
Én sem értelek.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Spórolós topik
- EAFC 26
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
700-ért láttam fent, uj téligumival. Szóval én is ezt a kb 550 árat tartom reálisnak.