Hirdetés
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Hosszú idő után sikerült ismét esnem egyet, a legzavaróbb hogy egy primitív szituban történt, nem emeltem elég magasra a kereket mikor nyomvonalat váltottam... Annyira régen nem fordult már elő hogy teljes mértékben saját hibából essek el bringával, hogy amíg küszködtem hátha megmentem kb 1.5mpig, az jutott eszembe hogy ez biztos csak egy álom, mert ennyire buta helyzetben én nem eshetek el. És arra emlékszem hogy el is fogadtam hogy most vagy sikerült megálljak vagy elesem, de akkor felébredek, mert az álomban nincs fájdalom(nálam).
Aztán sajnos nem álmodtam, odavertem a könyököm és a jó térdemet... nagyon remélem hogy nem sérült úgy mint a másik.Rettenetesen idegesít, hogy ennyire amatőr hibát vétettem, és az is frusztrál hogy nem tudom mire fogni : ))
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
ShiTmano
aktív tag
Gratulálok! Újabb ostoba, dilettáns általánosítás a fat bikekokról, persze valós tapasztalat nélkül.
Már várom a következő "de igen, már próbáltam és tényleg lomha dög" hsz-t is a saját kognitív disszonanciájának az igazolására."Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
jjeahh
nagyúr
No igen, én automat a legolcsóbbat néztem, a véremben van a fillérb****s . Nem tudom mi legyen amúgy, de jövőig remélem sikerül eldönteni... plus size monti mindenre és a jelenlegit eladnám, vagy marad a régi montim is és mellé egy fat... fogalmam sincs, hogy a plus size mennyire használható télen. Amúgy vonzóbbnak tűnik, mint két montit használni, mert praktikusabb és ezek jobban is néznek ki a jelenlegi montimnál, meg a kiszemelt fat-nál is. Amúgy a téli használhatóságon kívül még félek két dologtól, az egyik a méret, mert ha netről rendelek, ugy-e nem tudom kipróbálni és mint korábban is kiderült azonos méreten belül is elég durva eltérések lehetnek, ráadásul pl. a Marin-ból sincs 16-os, vagy 16,5-ös, ami elvileg jó lenne nekem a netes kalkulátorok szerint, csak 15-ös meg 17-es... a másik meg az 1x11-es hajtás, mivel sosem próbáltam fogalmam sincs, hogy fel lehetne-e mászni vele ugyanott, ahol a jelenlegi 3x9-es 22-34T-vel kimászok.
HEAHEA: Erdélyi vagyok . Mondjuk ez a Mali nálunk is kapható, de a Drag Tundra is és az komolyabbnak tűnik valamivel.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
& HEAHEA: 29" x 2,25-ös smart sam-et nyúzok most. Tetszik a Recon-os Gt, meg a Marin is, bár félek, hogy első teló nélkül rázna. Na nem tudom, meglátjuk még, 500 font körül már van fat bike is, igaz amit néztem (Drag Tundra) az ennyire nem pofás.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HEAHEA
aktív tag
válasz jjeahh #96885 üzenetére
Szia ! Egykor ezzel a bringával is szemezgettem, még most is megvenném, ha tehetném. Marin Pine Mountain. Nem tudom pontosan milyen külső van jelenleg a bringádon ehhez képest, de eléggé duci gumis. Vannak rajta csomagtartó szemek, igazi kis túragéppé lehetne varázsolni ott ahol élsz.
smkb. Pont mikor kozzétettem a hsz.-em, akkor látom mit írtál, egyre gondoltunk .
Amit korábban linkeltem Neked Wilier bringát, ahhoz mit szólsz ?[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #96890 üzenetére
Ez lesz az első teled ezzel a bringával, ugye? Előtte valami egyszerűbb volt, ha jól emlékszem.
Szerintem ezen a télen menj ezzel, ami van. Gumit engedd le 2 bar alá, úgysem fogsz csapatni, mert örülsz, ha felfelé tudsz tekerni, lefelé meg nem esel el. Túrázgatni bőven elég lesz, szerintem.
Az autó meg mindig úgy tapossa le az utat, hogy a keréknél tükörjég van, középen meg tapadó hó, max 10 cm. 30-40 cm hóban meg semmivel nem bringázol.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz Runner_fxr #96888 üzenetére
Azért pl. ez nem drága, csak az én méretemben nem gyártják és attól tartok télen ez sem lenne az igazi.
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm mindeni tanácsát! Eszerint kenem normál zsírral, amíg működik -eddig rendben, nem lóg, lötyög-, utána pedig egy komolyabbat veszek. Ezzel volt szerelve a bringa, amit ki tudtam fizetni, egyelőre ezzel főzök.
Az ajánlott telót elmentettem. -
Runner_fxr
Ármester
Az XCR azért használható. Amelyiknek 32mm-es a becsúszója. A többi tényleg hulladék, mtb felhasználáshoz. Trekkinghez elegendő lehet.
Mentél már plus size kerékkel? Akkora különbség nincs a normál és plus size között, mint mondjuk a plus size és fat között. Nekem jó pár ismerősömnek van fatbike-ja, de nem probléma vele a hegyre felmászás. És a tapadása az messze túlmutat mindenen. Hóba szerintem nem kérdés, hogy a fat sokkal jobb mint pl a plus. Szerintem ki kéne próbálnia mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #96876 üzenetére
& smkb: Erre én is gondoltam, de nem drágák azok? Max 250-300k kategóriában létezik egyáltalán ilyen merevfarú vázzal? Tudnátok párat mutatni jó ár/érték arányban? Használtan sajnos felénk kb. esélytelen egy ilyent kifogni... No meg télen nem véreznek el egy 4-4,6" gumis fat bike-hoz viszonyítva? A plus size első teló is gondolom ritka és drága... vagy itt is léteznek olcsóbb megoldások?
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
Nem vagyok én sem a mindenbe tegyünk teleszkópot állásponton, viszont azt nem tartom túl szakmainak, hogy "ipari hulladék az összes". Nyilván én is mérlegeltem vásárlás előtt, de gyakorlatilag lehetetlen volt megfelelő bringát találni merev villával. Így maradt az SR amivel semmi bajom sincs egyébként. Ha lenne egy normális merev villa, ami tárcsafékes, geometriájában passzolna a vázhoz és még az ára sem lenne fele annyi mint a bringa volt kompletten, már én is rég cseréltem volna, hiszen könnyebb bármely teleszkópnál. Addig viszont "ipari hulladékon" tekerek és imádkozok szét ne essem alattam a Mecsekben sem...
-
smkb
őstag
válasz kacsyx #96881 üzenetére
Mert vacak. Épp elég nagy probléma, hogy a gyártók úgy érzik, hogy ha telót szerelnek valamibe, akkor az eladható, mert a vásárlónak teló kell. Bármilyen vacak is. Pedig ha kicsit is utánjár és próbálgat a vásárló, hamar rájön, hogy egy 90 dekás cromo villa trekkingbe is sokkal jobb, mint az alap 2.5 kilós sr kolonc. Nem azért mert szétesik, hanem szimplán csak gond, nehéz, nem feszes a futómű,de közben sok hozzáadott értéke nincs. De erről nem akarlak meggyőzni, ott a net, elég sok vélemény, és teszt is van erről, hogy dejólenne ez a trekking gép, csak inkább lenne az alap sr 2.5 teló helyett akár egy cromo villa benne. Mindenki személyes tapasztalatából tanul. Nekem is van elég, van még a családban másik két bringában is XCM. Vadiújan is egy rakás lomok voltak. És tartom a véleményem, hogy egy valamire való cromo villa bizony jobb választás.
-
smkb
őstag
válasz jjeahh #96875 üzenetére
Ahogy Hasaggymeg is írja, plus size kell neked nem fat. Fat egy zsákutca, homokos tengerpartot, kavicsos folyóvölgyeket és havat kivéve. Nagy nehéz lendtömegek, nehéz bringa, hegymenetben meg kínszenvedés. Aszfalton meg a bmxesek is körbetekernek. Nem egy fürge dobom jobbra dobom balra xc/trail. Neked egy jó kis 3" os plus size kerékméretű merevfarú trail bringa lenne jó, a terep és képek alapján amit csinálsz.
kacsyx:
Elolvastad amit írtam? Az NCX mióta mtb villa? Mióta viszi valaki ki terepezni a trekkingjét? Arra jó max, ahogy írtam is, hogy aszfalton elbogarászik vele az ember. De egy pár jót lejtőzöl, és széthullanak.MTB-ről írtam végig, és mtb-t alapvetően terepen használnak, mert ha nem, akkor aszfaltra aztán végképp tökfelesleges. Ezért parasztvakítás, mert mtb telóként pocsékok, és mtbbe szerelik mégis.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
-
smkb
őstag
válasz Szoles #96872 üzenetére
Egy percet nem töltenék vele. Egy rakás ipari hulladék az összes sr rugós teló. XCM, XCT, XCR... tök mindegy. Szétkopnak hullanak pillanatok alatt, ha terepen használod. Egészen addig el el látják a feladatot míg aszfalton tekernek vele, aztán amint kiviszik rendes terepre, nagyon hamar megadják magukat. De már gyakran új korukban kotyognak. Ha már rugós, akkor RS Silver minimum.Jobban jársz ha lecseréled (nemrég Rose-on 79 eurért szórták az RS Recon rugóst, 32 es becsúszókkal, olajos állítható csillapítással), jobb ez már nem lesz. Nem véletlen, hogy egy cromo merevvilla is drágább náluk. Amióta kikuáztam a nem mai Epikemből az XCM-et, mert a csillapítatlan rugózása már az agyamra ment, és egy Salsa cromo villa került a helyére, ég és föld. Feszes, pontos, gyors. És csökkent a bringa elejének tömege is vagy 1.5 kilót. Állat. Úgy lehet vele menni felfele mint a rakéta. Lefele rázós terepen kell egy kis retró merevvillás laza csuklós mód és ész, de ezt a kompromisszumot minden más helyzetben meghálálja. Ezek a telók szó szerint egyszerhasználatos eldobós parasztvakítások a montikban.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #96865 üzenetére
Én meg azt mondom egy boostos kell neked,plusszos gumival,mely jó köztes megoldás lenne télen,nyáron.Persze ha nem 2 bringát akarsz.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Rendbe tenném a teleszkópomat, egy alap SR Suntour darabot. (semmi csillapítás meg olaj meg levegő, csak rugó és elasztomer.)
Picit mintha kevésbé menne finoman, kicsit száraznak is hallom, ha nyomkodom, gondolom illene a becsúszókat pucolni, zsírozni.Milyen zsírral szabad/kell megkenni? Valaki rám ijesztett, hogy normál csapágyzsír nem jó, mert esetleg a két nagy tömítés/szimmering nem olajálló, és akkor azokat kinyírom.
Mehet bele a normál mezei csapágyzsír? Feleslegesen nem vennék valami marha drága "spéci" zsírt, ha felesleges.
Köszönöm.
-
Laox
aktív tag
Üdv, van 2 gumikülsőm (26x2.4, Schwalbe Fat Albert, 60-70%-os állapotban), ingyen odaadnám annak, aki segítene itt a 13. kerületben nekem. Két dolog lenne: az első keréken is kicserélni a gumit (valamilyen félig-átütőtengelyes, nem értek hozzá sajnos), illetve hátul a lánckeréksor mozog, 1-2 lánckerék külön-külön is, azzal is kellene valamit kezdeni. Mindezt délután 17:30 után. Ha valakit érdekel, keressen priviben.
20% kedvezmény AlzaPlus+ előfizetésre: tfaboKZcXMx7
-
jjeahh
nagyúr
Oké, meggyőztetek... egyelőre . Mert a gumi még talán belefért volna, de a fat bike nem olcsó, így max jövőre ha lesz belőle valami.
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz jjeahh #96859 üzenetére
Szerintem hóba a minél szélesebb és bütykösebb gumi a jó amit csak találsz, ami a lehető legnagyobb felületen terül és nem süllyed el. Egy fat bike lenne a legjobb, elvileg erre is találták ki.
A rally autók mondjuk keskeny szöges gumikkal mennek havon, de ott van erő ami hajtja is
-
hegyimorc
senior tag
válasz jjeahh #96859 üzenetére
A szöges gumi egy komplett fatbikehoz képest olcsó, bár szerintem nagyon korlátozottan használható.
Annyira, hogy még ha van is, akkor sem biztos, hogy fel fogod tenni . Én pl múlt évben egyáltalán nem tettem fel. Nem ért annyit a cserebere, mint az élvezet.De a képek alapján én szívesebben mennék ott fattel mint szögessel
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
jjeahh
nagyúr
válasz hegyimorc #96857 üzenetére
Télen kb. ilyen helyeken járkálok, persze nincs mindíg letaposva a hó, de nyilván azért sosem hajtanék bele térdig érő vattába , max bokáig érőbe. Még agyalok ezen a dolgon, lehet az lesz, hogy majd beszerzek egy pár ilyen szegecses külsőt és ha nem válik be majd lesz fat... bár így kidobtam az ablakon a szegecses árát...
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz zeus_2k14 #96818 üzenetére
Nekem Mavic Aksium Thermo gatya és kabát, illetve Northwave Celsius 2 GTX cipő. Természetesen a gatya alá térdmelegítő, fölé szélálló hosszúgatya, a kabát alá aláöltözet, rá pedig szélkabát. Nyakra decás termós csősál, amit fel lehet húzni az arcra is, sisak alá téli BL sapka. És a jó kis meleg kesztyű aranyat ér.
-
hegyimorc
senior tag
válasz jjeahh #96856 üzenetére
Ha letaposódik, akkor jó lehet a szöges, mert amit lepatosnak az ha 0 fok körül ingadozik a hőmérséklet nappal olvad, éjjel lefagy és lesz benne sok jeges rész, de ami nem tükörjég hanem csak kemény hó, abba is jól bele tud kapaszkodni a szöges.
De azt, hogy neked mi lenne jó csak te tudhatod, mert te ismered a helyet ahol tekersz.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
jjeahh
nagyúr
válasz hegyimorc #96853 üzenetére
Akkor lehet, hogy ez mégsem válna e nekem, azért kipróbálnám... de ahhoz túl drága.
A tél felénk olyan, hogy lehavaz, az erdei utakon hamar letaposódik, újra lehavaz, megint letaposódik... gyak. egész télen van hó. No ilyen körülményekre fogalmam sincs mi lenne az igazi... Fat? Szegecses gumi? Utóbbit elég gyakran ajánlják jégre neten, de ki teker jégen? Egyáltalán van olyan hely, ahol lehet egy normálisat terepezni jégen (minimum 15-20km)? Felénk nincs, csak dombok, erdők, fakitermelő utak, erdei ösvények . Oda kéne valami, mert télen is jó lenne tekerni.Strezi: Nekem is egy alap fat volt a terv eredetileg... majd ha futja rá. Talán jövőre, idén másra kell a zsé. A sárba nekem jó a mostani gumim is, pont ma dagonyáztam egyet
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz jjeahh #96842 üzenetére
A tél leginkább sok sarat jelent itt az "alföldön", oda meg kb. ez a leglágyabb (és gyorsan fogyó) gumi amivel maximális tapadást lehet kihozni. Nem szeretem a vizes sáros köveket, ott számít sokat.
Tőle néztem mostanában pár zúzós menetet (Naughty Northumbrian verseny szakaszai), ő ilyen gumikkal megy. De, volt versenyzőtársam is ajánlotta a Contikat, ha csak a tapadás fontos a zsé meg nem számí
Amúgy jól gondolod, tiszta hóba fat gumi kell meg mókuskerék és tűdő Ha havas lesz az idei tél lehet hogy meggondolok egy alap fat bicót, vagy futok abban a pár hétben.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
hegyimorc
senior tag
"Léteznek direkt télire szánt gumik is? Látszik kezdő vagyok, azt hittem télre minimum fat kell ."
Fat - bár nem mentem vele - de gondolom - akkor lehet jó télen, ha mély süppedős hóban akarod használni. (Kb mit nyáron homokban)
Téli gumik azok is amik jobban tapadnak, mint pl a korábban említett Conti Grand Prix 4 Season. Ilyenem van, de télen nem igazán mentem vele. Gondolom nehezebben csúszik meg mint a hagyományos, de jégen kb lófaszt sem ér mert azon csak a szöges ér valamit.
Schwalbe Ice Spikert használtam montin. Ez kemény jeges úton jó, puha mély hóban kb mindegy hogy szöges vagy sem. Nem jeges aszfalton brutál, mint egy lánctalpas, nehéz, hangos, szopó. Tükörjégen viszont tuti.
Összegezve, a téli gumikkal az a szívás, hogy a "tél" az sokféle, a gumik viszont a sokféleségből kb csak egy ellen védenek. Szerintem olyan "téli" gumi ami télen mindenre jó, nem létezik.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #96850 üzenetére
Azt hittem az szentségtörés . Amúgy jó ötlet lenne, de amikor a lánc csattog akkor már annyira rázós a terep, hogy úgyis lassítok, mert nem érzem biztonságosnak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #96837 üzenetére
Válts nyugodtan keresztbe hadd feszüljön a lánc,úgysem hajtod és nem csörög.Elől,hátul nagyobb tányérra gondoltam.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Runner_fxr #96848 üzenetére
Értem, kösz! Enyémbe 2,25-ösnél szélesebbet valszeg nem lehet rakni a váltó miatt.
Gondolom másnak sincs tapasztalata vele, van egyáltalán olyan elvetemült ember rajtam kívül a topikban, aki minusz 15 fok alatt, hóban is akar terepezni?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz jjeahh #96846 üzenetére
Nem tudok ezzel kapcsolatban gyakorlati tapasztalatokról beszámolni, mert én személy szerint nem használtam szegecselt külsőt. Egyébként amikor kint voltam tavaly télen svédországba, ott minden második bringán szegecselt külső volt. Mondjuk ezek mind trekkingek voltak, nem montik. Jeges úton biztos, hogy sokkal jobb mint bármi más. Montira szerintem egy puha keverékű plus size külső sem lehet rossz, pl egy 2,8-3.0 körüli szélesség. De ez meg nem megy fel bármilyen montira.
-
jjeahh
nagyúr
válasz rétisün #96843 üzenetére
Én hegyre mennék vele, oda ez nem lenne jó gondolom
Runner_fxr: Erre pont az előbb találtam rá én is, vajon mennyire hatékony egy ilyen? A Rapid Rob-al tényleg lehetetlen hóban tekerni, gondolom a Smart Sam-el sem lesz jobb a helyzet . Csúszott mint a franc... Az Ice Spike Pro tényleg nem olcsó, de ha rendesen tapad havas erdei úton is, akkor megéri, mert másképp kvázi nem tudok télen tekerni...
-
Runner_fxr
Ármester
Kifejezetten téli gumi az a szegecselt gumi. Például: Ice Spike Pro
De ez olcsó nem lesz.Amikor én kezdtem a montizást, még a 90-es évek elején, jóval kevesebb információ volt elérhető mint manapság. Aztán miután már nagyjából megtanultam montizni, utána már csak az adott bringát kellett megszoknom, és indult a buli. Ártani biztos nem árt ha kezdők olvasgatnak kerékpárkezelésről szóló cikkeket. Nekem ez valahogy kimaradt. Meg aztán mindenkinek kialakul egy saját technika, nem mindenki megy ugyan úgy.
-
rétisün
veterán
"Léteznek direkt télire szánt gumik is?"
outi/trekking vonalon tudok nyilatkozni, a Conti Grand Prix 4 Season gumija ahogy a neve is mutatja, 4 évszakos, tehát téli is, de van oldal, ahol kifejezetten nedves, hideg, téli körülményekhez ajánlják.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Strezi #96839 üzenetére
Léteznek direkt télire szánt gumik is? Látszik kezdő vagyok, azt hittem télre minimum fat kell .
Hogyan kell ilyen gumikra rákeresni, Schwalbe fronton melyik megfizethetőbb modellek valók télre? (ez a kérdés mindenkihez szól ) Meg mekkora a különbség egy normál terepgumihoz képest? Nekem a Rapid Rob durván csúszott anno havon, kb lehetetlen volt vele hóban tekerni.Runner_fxr: Engem sem érdekeltek az ilyen cikkek különösebben, aztán egyszer beleolvastam unalmamban és azóta teljesen másképp és sokkal hatékonyabban fékezek, előtte az első féket pl. sosem mertem agresszívebben behúzni, mert bukás lett a vége
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Strezi #96835 üzenetére
Hát azért néztem pár videódat, lementél pár olyan meredek, technikás részen, hogy ott szerintem sok embernek inába szállna a bátorsága. Nem csak a tempó a lényeg, egy igazán meredek pályán is baromi nagyot lehet esni, gyök kettővel is. És ezekhez az ereszkedésekhez sokszor nagyobb technikai tudás is kell mint egy közepes meredekségű, kevésbé technikás pályán a gyors csapatáshoz.
Aszfalton nekem is rémlik anno egy 80-90 körüli tempó, még Ausztriában. De terepen a most nyári 77 km/h volt a legtöbb nekem.
jjeahh: Az a 77 már eléggé a határon volt, és kb a 8-10. leereszekedés után mertem ennyire megengedni. Nyilván számít a bringa, merevnek sokkal hamarabb előjönnek a korlátai lefelé. Én soha nem olvasgattam kerékpárkezelést oktató cikkeket. Bár nem is vagyok egy profi lejtőző, amit tudok azt úgy megtanultam magamtól. Szerintem a lényeg úgy is a gyakorlás és a vérmérséklet. Vannak dolgok amiket soha nem vállalnék be, van aki meg 15 éves fejjel 1-2 év bringázás után megcsinálja.
-
Strezi
őstag
válasz jjeahh #96837 üzenetére
Persze, élvezd csak, az a lényeg Az a jó ha nem félsz
Megjött a pakk az új szuper tapadós sár gumi szettel, télire Kíváncsi vagyok erre a Black Chilis Contira!
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Tufa_
aktív tag
-
jjeahh
nagyúr
Nem, de jól van ez beállítva . Lemértem, betápláltam, gondolom így oké. No meg haverok km órájához volt alkalmam viszonyítani.
Runner_fxr: 77 azért durva, nem semmi. Mondjuk gondolom a te bringádnak van súlya, így stabilabb és fully is nagyobb rugóúttal.
Strezi: "illetve többet kockáztatok szinte nulla élvezetért"
Ha a terepen sárban csapatás nem élvezet, akkor mi az? Persze csak akkor eresztem én is, ha nincsenek durva gyökerek és ha látom, hogy a nagyobb köveket ki tudom kerülni. 80-al montival azért durva, azt én már valszeg nem vállalnám beÖrni: Ez közel van egy faluhoz, de amúgy inkább nem gondolok bele . Remélem sosem esek akkorát, hogy bajom legyen. Ez még nem rázott annyira azért, ha ráz, akkor én sem eresztem 50-el, mert instabil, kényelmetlen és utálom ha zörög a lánc
Más: amúgy valami ehhez hasonló cikkeket nem tudtok neten? Ebből van két rész, de azóta sem írtak többet, pedig tanultam pár alap trükköt belőle és ha már ennyit járok terepen, szvsz nem ártana egy kis montis tudás nekem...
[ Szerkesztve ]
-
Örni
senior tag
-
Strezi
őstag
Nekem is valahogy így alakult ki a jelenlegi tempóm
Mentem ezerrel "fiatalaon", pláne versenyeken engedtem neki. Meg is lett az eredmény szerencsére törések nélkül, de igen nagyokat estem tempónál, XC, illetve DH versenyen... nem is ötvennel, csak harmin fölött, de terepen kövekre. Azóta jobban vigyázok magamra, pl. a tipikus erdészeti, szekér utakon harminc fölött nem is megyek, mert minek? Csak jobban lefagyok hidegben, illetve többet kockáztatok szinte nulla élvezetért.
Gurultam 80-nal a montival aszfalton(Gross Glockner lefele), ennél több nem kell Egyszer elég volt, ha ott valami gebasz lett volna, akkor ott maradok.
Viszont, most kicsit több mint egy éve rendszeresen tekerve azért megint jobban engedem, sok helyen nem is fékezek. Ha az ember bízik a bringában akkor az is tágítja a komfortzónát...
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Nagyon elgondolkodtam a görgőzésen, mivel hidegben nem szeretek tekerni, hamar kimelegszek, meg ruhára se akarok olyan sokat költeni. Egy Tacx T2650 Blue Matic megfelelhet kezdőknek?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz jjeahh #96830 üzenetére
Az, hogy mi számít durvább lejtőzésnek, elsősorban nem a sebességen múlik, hanem az adott út minőségén, meredekségén. Van ahol már a 40km/h is eszelős sebesség, van ahol meg a 70 sem durva.
Amúgy az eddigi rekordom 77km/h, az eplényi sípályán lefelé.smkb: Általában két akciót nem szokás összevonni, de mivel itt ki van emelve, hogy az akciós bringákra is érvényes a kupon, így azért elég nehéz megmagyarázni, hogy miért lett egyik pillanatról a másikra drágább a kellys. Nem korrekt az biztos.
-
smkb
őstag
válasz jjeahh #96830 üzenetére
Embere válogatja, én szimplán fosok lejtőn bármin ülök, nem eresztem csutkán neki aszfalton sem, mindig ott a féken a kezem... és húzkodom is. Egyszer kétszer estem korábban motorral, így ott lebeg a szemem előtt, hogy mi maradna belőlem biciklis "védőöltözetben" ha mondjuk 60 nél elcsúszok az aszfalton... terepen meg fába csapódom
-
jjeahh
nagyúr
Reggeli móka:
Amúgy ilyen erdőkitermelő utakon, merevfarúval 50-el szoktam max lecsapatni, fullyval simán el tudom képzelni, hogy 60-al is lehetne... szal a múltkor, amikor még nem volt meg a km órám, Runner_fxr kolléga 60-as lejtőzését elég durvának gondoltam, de már abszolút reálisnak érzem, nem vészes az, sőt . 60 fölött viszont nem tudom ki hogy van vele, de én aszfalton is úgy érzem, mintha kezdene instabillá válni a montim, olyan mintha a menetszél kapná ki alólam . Szal a 60-at már nem szívesen lépem túl aszfalton sem, terepen meg max az 50-et érzem "biztonságosnak" merevvel.
[ Szerkesztve ]
-
zeus_2k14
senior tag
srácok, télen a hideg mennyire teheti tönkre az izületeimet télen? Térd erősítés, erőnlét visszaszerzés miatt akarok tekerni télen is.
-
syl5
őstag
-
jjeahh
nagyúr
Szép ez a Kellys, tetszik, pedig általában a Kellys-ek nekem nem jönnek be . A markolat meg a nyereg mondjuk tuti instant cserés, ezt a két dolgot rendszerint elcseszik... szerencsére a bicaj árához képest filléres tételek.
-
Strezi
őstag
válasz zeus_2k14 #96818 üzenetére
Gore Bike Wear mellény és széldzseki, Northwave átmeneti hosszú nadrág és felső + olcsó futónadrág alatta + nyári térd gatya felette, mert a tiszta lycra kinézet nekem már nem jön be
Northwave GTX Celsius téli cipő.Ezek viszonylag drágábbak, de egy életre szólnak (Gore cuccaim lassan 20 évesek ).
Videós hőszeposzom a téli öltözködésről: https://www.youtube.com/watch?v=MI4O4ssjAwo
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok.
Télre ki milyen ruhát szokott használni? Milyen márkát, hol érdemes venni, ami megfelelő védelmet nyújt?
-
smkb
őstag
Hát gyerekek ilyen szégyen gyalázat alja húzást is csak magyar webshop tud, mint amit most a bicajozz.hu produkált. 3 napig -áfa kedvezmény kupon van minden bringára (mai nap éjfélig), arra is, ami eleve akciós. Ki is van emelve. Mivel nekem tetszett a Kellys Gibon 70, elgondolkodtam rajta, de hát még úgyis itt a hétfő. Hltvlgln még az összes Kellys a forgalmazó általi akciós áron szerepelt, mint mindenkinél az országban. Na mondom a 499 helyett 399-es akciós árról lemegy az áfa, akkor az 315. Ez hétvégén még így is láttszott. Erre ma mi a szitu? Az összes Kellys bringa AKCIÓS ára, magasabb mint az eredeti , azaz esetünkben a Gibon 70 499 helyett akciósan 507!! Szépen áthúzva a 499 és ott virít alatta az akciós 507. Így már a kupon kóddal pont az amúgy is forgalmazó általi 399-es akciós ár jön ki, vagyis nulla akció. Apám... ilyennel is csak itt lehet találkozni. Biztos volt aki hétvégén berendelt, most szembesültek vele, hogy van aki vásárol is, és szó szerint értelmezi az akciós kerékpárokra is vonatkozó kupont, és jól felnyomták az árat. Gondolom akik meg így rendelték meg, őket majd szépen tájékoztatják, hogy így meg úgy...
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Igaz, zárjuk is le.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #96807 üzenetére
Topikgazda üdül éppen és figyeli amint a választások közeledtével beszivárog a politika mindenhova.Lényeg,hogy ne vigyük túlzásba az offolást és uralkodjunk magunkon. ...és ha már politika tegnap láttam Révész Máriuszt újabb 500km bringautat ígérni,így reménykedek cefetül...közben meg szomorkodok,hogy főni a foci helyett nem például a bringázást szereti. Akkor lenne itt nekünk Kánaán,mert ezt a Máriusz figurát kissé pehelysúlyúnak érzem a figyeszben.
-
syl5
őstag
Sziasztok,
Tudtok ajánlani olyan kerékpár boltot Pesten ahol nagy árukészlet van raktáron (sisak, kesztyű lenne a célpont)? Ergo tudok válogatni felszerelésekből, van méret, szín választék helyszínen?
Köszi,
s.[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #96807 üzenetére
Már ne haragudj földim, de a személyeskedést Te kezdted, amikor megszóltad az egyik topiktársat a külföldi bérekkel kapcsolatban, majd ebből politikai vitát kovácsoltál. Én kerékpárokról szeretnék itt diskurálni és Neked is segítek szívesen, de erre a politikai szarra nem vagyok kíváncsi.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz #27813376 #96805 üzenetére
Én egy percig nem akarom magasztalni a mostani helyzetet, bár én személy szerint nem találkoztam azokkal a szörnyű állapotokkal, és orvosok is vannak a családunkba, és nem hallottam olyat, hogy most rosszabb lenne. Ettől ez a helyzet még persze nem jó, de a jelenlegi alternatíva még ennél is rosszabb lenne. És itt tényleg lezárom részemről a politikai témát, mert egyrészről valóban nem ebbe a topikba való, másrészről egyszer már megjártam itt PH-n a véleményem miatt. Szúrta a szemét a neoliberálisoknak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #96803 üzenetére
Nem amiatt rosszabb, de hónapról hónapra gagyi az egész. Sürgősségin nem ritka a 12 órás várakozás, vagy az ügyeleti rendszer bandatagok kezére történő átjátszása miatti káosz. Debreceni és Nyíregyi orvosok ügyelnek, mert a helyiek nem hajtották bele a fejüket a hurokba. Persze a plusz utazást ezeknek valahogy ki kell gazdálkodni, ami miatt a színvonal tovább esett. Mi itt Heves megyében ezt így érezzük. Nincs olyan hónap amikor ne lenne valami cirkusz az egri kórház körül.
[ Szerkesztve ]
-
1eske
tag
Nem azért srácok, de IMIIKE1998 lassan 1 éve nem bírja eldönteni milyen vázméretű kerékpár kell neki. Nehogy már Tőle várjunk világmegváltó nézeteket a bel - és külpolitikai helyzetről....
Szerintem le lehetne zárni a témát egyszer és mindenkorra, nem ide való.
[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #96736 üzenetére
Szerintem ne erőltesd ezt a témát, mert ez kb. egy propaganda dumának felel meg, vagy egy annak bedőlőnek. Ezt a második mondatod tökéletesen példázza. Javaslom, hogy ne csak a tévéből tájékozódjál, hanem menj ki és nézz körül...
-
Strezi
őstag
válasz IMIIKE1998 #96799 üzenetére
Anyám ápolónő Az a 300 forint távoltartotta a sok unatkozó nyugdíjast meg a rendszeresen tujázó ingyenélőket, így be lehetett jutni az orvoshoz. Valamint direktben az orvoshoz és az egészségügybe ment. Hát tényleg jobban járunk hogy nincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szólánc.
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest