- N€T0X|N: Stellar Blade után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
Dilikutya #19331 üzenetére
Azt hiszem az American Capitalistnél találtam rájuk (bár pont az már jóval táncolósabb), így az első három lemez maradt meg nekem mint "klasszik", de ja, van youtube-on egy 2009-es koncert ami konkrétan a Way of the fist lemez anyaga live, elég sokmindent megadtam volna ha pl. a White Knuckles darálóban ott lehettem volna
Ehhez képest, persze örülök hogy Ivan - ha tényleg úgy van - helyrejött, kijózanodott, de emiatt már sok éve csak megszokásból ismételgeti, hogy "ha nem akarjátok hogy bajotok essen, most húzzatok el onnan középről"
Amúgy meg a lődörgő ötvenes apukák, és lányaik az első 8 sor a színpad előtt (még jó hogy én csak 40 vagyok, és a gyerekeket otthon hagytam).
Meg nem mondom melyik kritikában olvastam a tavalyi koncertről, hogy bizonyos emberek képesek voltak pogózással zavarni a koncertet élvező embereket, azért ez valóban felháborító!44!
-
-
updog
őstag
Ha valakit érint a családi grillezés mellett alapzajként tökéletes apukametál, kijött a Five Finger Death Punch - Best of vol 1. (hihetetlen kicsit, hogy 20 éve tolják, az én fejemben még a Metallica a 20 éves zenekar).
Ugye mindenféle jogi hercehurcák miatt nem csak copy-pastelték a régi számokat a lemezre, hanem újra felvették őket.
Néhol kicsit nekem sajnos olyan, mintha a Suno generálta volna Ivan hangját, a Bleedingnél konkrétan a keresztapa mém jutott eszembe ("milyen kegyetlenül bántak el veled"
), a Lift me up-ba pedig szerintem illett volna újra felkérni Rob Halfordot...
De van 1-2 libabőrös, pl. a Battle Born eredetileg is nagy kedvencem volt, és szerintem még jobb lett, ahogy az I Refuse is.
Mindenesetre vicces hogy egy interjúban Taylor Swifthez hasonlították magukat (neki is volt egy ilyen újrakiadós köre jogi dolgok miatt), mert kb. a 5FDP pont a metál Taylor Swiftje
-
Ellia
addikt
válasz
Dilikutya #19327 üzenetére
Várj míg megtudja, hogy a Scooter (főleg a korai éveiben) rendesen elektromos gitárral tolta a technot
-
Dilikutya
félisten
válasz
btraven #19325 üzenetére
Ez azért vicces, mert Ganxsta Zolee igen nagy rock&roll arc, a már Kartel előtti időkben ismert zenész volt a Sex Action, majd Action-ből, F.O. Systemből, talán az első Dance-en is ő dobolt, meg még volt ez-az. Aztán a Sex Actionben ma is játszik, Takács Vilkóval (Kartel gitárosa) van egy blues duója, meg volt valami punkzenekara is a 2000-es években. Na meg amúgy a Kartel is elég harapósan szól élőben már 10+ éve, mióta rendes zenekar van mögöttük, meg Rage Against The Machine feldolgozást is játszanak. 🙂
-
Bjørgersson
félisten
-
Peterhappy
őstag
válasz
ígyvanferi #19317 üzenetére
Ooooh nálam nagy favorit ám a BCC!!!
Pár hete felkerült egy hivatalos Hellfest-es koncert, az sajnos nem annyira jó minőségű (hivatalos, de a hang nem 10/10es). [link]Beth Hart egy csoda, imádom a Bonamassával közös munkáikat.
Ha külön-külön nem ismernéd őket, jó szívvel ajánlom Bonamassa, Blues of Despiration, vagy pl. a Different Shades of Blue c. lemezeit (bár neki inkább a koncertjeit szeretem, a sorlemezeit annyira nem feltétlen), Beth Hart-nak pedig a Fire on the floor c. korongja az, ami nálam egészen zseniális.A Rock Candy Funk Party viszont nekem teljesen kimaradt, jövő héten bevizsgálom, köszi a tippet!
És ha már Hellfest; felkerült a Judas Priest koncertje is, és az viszont elég jó hangminőségnek örvend!
🤘 Friss, ropogós, vegyétek, vigyétek! [link]
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #19316 üzenetére
Én szeretem, úgyhogy köszi, majd ezt is végighallgatom.
Valahogy egyébként mindig valami összeállásban futok bele a zenélésébe, ott van pl. a Black Country Communion (hasonlóan kispályás zenészek a társai: Glenn Hughes, Jason Bonham, Derek Sherinian), ami egy jó kis laza hard rock supergroup és azt hiszem már 5 lemezt megélt a dolog vagy a Rock Candy Funk Party, ami meg jazz, funk, rock egyveleg, nyilván a névből is sejthetően. Beth Harttal is gyakran együtt zenélt lemezen, koncerten, azok között is vannak szuper dolgok. -
Peterhappy
őstag
Ha már ilyen szépen megfér itt egymás mellett a rock és a metal.
Hátha belefér még Joe Bonamassa is.A múlt héten Veszprémben lépett fel (sajnos én nem jutottam el oda), e héten pedig Montreux-ben, amely előadásról készült remek minőségű felvétel.
"Küldeném mindenkinek, aki szereti"
[link] -
-
Dilikutya
félisten
válasz
btraven #19312 üzenetére
Te melyik bolygón élsz, melyik évben? Beastie Boys punkzenekarként kezdte, majd megcsinálták az Aerosmith-el a Walk This Way-t. Jobban mondva átdolgozták, mert az eredetileg is Aerosmith szám a 70-es évekből. A Public Enemy az Anthrax-el csinált crossovert, ami hatalmas siker lett. A Run DMC saját lemezein is vannak jó húzós rockszámok. Ice-T, miután befutott, összehozta a Body Count-ot. A Rage Against The Machine már eleve rapmetalt játszott. Aztán jött 1993, Az ítelet éjszakája, és a Judgement Night soundtrack. A film se rossz, de ami azon a soundtrack-en történik...! Aztán a Biohazard is összejátszott a Cypress Hill-el, akiktől szintén nem áll távol az ilyesmi. És a rapmetal azóta is, köszöni, jól van. Max az ezredfordulón a magyar tahók vesztek össze ilyesmin. Az 1995-ös Black Sabbath album, a Forbidden producere Ernie C volt, a Body Count gitárosa.
Amúgy meg Guns-ék bírják a Public Enemy-t, kb egykorú a két banda, tuti régen is játszottak együtt fesztiválokon. -
Ellia
addikt
-
btraven
őstag
Ezt találtam Public Enemy-ről. Szerintem elmegy metálnak. Hardcore/crossover. [link]
-
TripleB
senior tag
-
Ellia
addikt
válasz
ígyvanferi #19304 üzenetére
Az eddigi beírásai alapján nem hinném...
-
Dilikutya
félisten
Ez mindig is így volt + a Lies. A feldolgozáslemezük sosem érintett meg, a Chinese Democracy-t néhány évente meghallgatom, de nem sikerül megszeretni. Ez valószínűleg így is fog maradni, új anyagnak sem látom értelmét, pláne amíg kínai maradékot vesznek fel a jelenlegi felállással. Bár Slash legutóbbi lemezét szerintem nem hallottam, de a korábbiak a Myles Kennedy felállásban elég jók, ő azért tud még dögös dalokat írni.
-
Közben nem láttam örvendezni róla senkit, de ma elindult elővételben, pénteken meg normálisan a Lorna Shore, Whitechapel + Shadow Of Intent, Humanity's Last Breath koncertecske jegyvásárlás.
És végre nem Barbafosba, hanem Arénában! -
Ellia
addikt
Azt hiszem elmondhato a mai GnR utan, hogy a zenekar az Apettite of destruction es a Use your illusion 1-2-bol all. A tobbi szam amit jatszottak tok folosleges volt...
-
btraven
őstag
válasz
btraven #19294 üzenetére
Meghallgattam a Celtic Frost - Cold Lake lemezt hifibe. Nagyon állatul jól szól. Tényleg mint egy Kiss-CF keverék. A gitár végig zseniális. És a gitárszólók is tökjók.
Mondjuk én kedvelem a Kiss-t. Pedig ennél nyálasabb együttesnév nincs is. Csók együttes. Brrrr.Puszi együttes.
-
Dottorei
tag
AFTER THE BURIAL - Hum From The Hollow (Official Visualizer) [link]
-
btraven
őstag
[link] Nazareth - Love Hurts
-
Xaels
félisten
[link] Paradise Lost - Serpent On The Cross
-
zhorvath
aktív tag
válasz
Dilikutya #19281 üzenetére
Mivel a jegyvásárlás napján drága bankom rendszere összeomlott, nem tudtam kifizetni a kiszemelt jegyeket kártyával.
Mire kerítettem egy ismerőst, aki nem ugyanannál a banknál van és hajlandó volt a nem kevés összeghez megadni a bankkártyája adatait és visszajutottam a rendszerbe, már csak kakasülős jegyek maradtak.
De különösebben nem érdekel, ha nem látom őket (háromszor már láttam őket a küzdőtérről), én a zene miatt megyek ki.
Amúgy meg jobb az, amikor valaki a küzdőtéren a fél koncert alatt a hátukat látja? -
Voy15
tag
Vannak fent videok a hivatalos YT oldalon.
Led oszlopok lesznek, azokra megy majd a vetítés, de szerintem nagyrészt inkább látványelemek lesznek ott.
Azok a szektorok tényleg magasan vannak, ha teheted próbálj meg lentebbibe, vagy állóba jegyet venni. -
btraven
őstag
válasz
Dilikutya #19286 üzenetére
Igen, ezzel én is így vagyok. Ráadásul még ott van a hangerő, bár mostanában stadion koncerttel nincs tapasztalatom. De múltkor a Tabánban csak 7 méteren belül volt megfelelő a hangerő. Abban van valami eszméletlen jó amikor olyan jó hangos. 7 méternél messzebb már nem volt olyan hatása. Direkt kimértem collostokkal.
-
btraven
őstag
Nekem csak annyi élményem van hogy még a Népstadionban egyszer voltam fent a "kakasüllőn", a legmagasabb szektorban. Hát az olyan messze volt a pályától, olyan kicsik voltak a játékosok, hogy jobban jártam volna ha otthon tévén nézem.
Annyi élmény volt csak hogy a sok hülye elkezdett lábbal dobogni úgy hogy rezgett az egész lelátó, na az félelmetes volt. -
sith7
félisten
1 napos Metallica jegyek szerintetek milyen áron várhatóak ?
Pl. most van 2 napos 75.000 / fő, az 1 napos mennyi lehet akkor ?
50.000 ? -
snecy20
nagyúr
válasz
Dilikutya #19276 üzenetére
Keményvonalas, kő-metálos szempontból kicsit nehéz évtized volt.
Death és Black Metal alapvetések viszont jöttek ki bőven, szóval inkább az underground volt az ahol az innovációkat fel lehetett fedezni, mert a nagy nevek a mainstream-be való betöréssel próbálkoztak.Az akkor még fel nem bomlott Thrash bandák is meghallották a Sepu-tól az Arise-t és a Chaos AD-t, és onnantól ment ezeknek a lemezeknek az ''utángyártása'' saját arculat nélkül...
Meg volt még a '90-es évek elején a Dream Theater, Sieges Even-féle vonal is ami tetszett, meg az extrémebbek közül a Coroner, Voivod és Mekong Delta, szóval volt azért pezsgés is a látszat ellenére.
-
Dilikutya
félisten
válasz
snecy20 #19275 üzenetére
Első, amit hallottam a Kreator-tól, a Renewal volt, mai napig favorit az a dal, a lemez mondjuk annyira nem lett az. Másik nagy kedvenc nóta a Phobia, az is 90-es évek.
Metalica-tól meg az Until It Sleeps, 96-ban Geszler Dorottyával a Mahasz Top40-ben az MTV2-n.
Megadeth-től a Risk viszont teljesen homály nekem, egy dalt se tudok felidézni róla, meg a Diabolus-ról se. A God Hates Us All-on azért már vannak jó dalok. Metallicának se volt annyira rossz ez az évtized dalok terén, igaz thrash metal nem jött tőlük, és a Load/Reload-on is vannak töltelékek, de vannak elég erős dalok ott attól még. Meg én pl bírom az I Disappear-t is, amit a Mission Impossibble 2 sondtrack-re írtak. -
snecy20
nagyúr
válasz
btraven #19274 üzenetére
A franc sem tudja, hogy egy Celtic Frost miért akart felszállni a glam rock-metal vonatra.
Persze nem az övék volt az egyetlen eltévelyedés a zenetörténelemben, később amikor a grunge bejött, vagy még pár évre rá a nu metal, akkor is az extrém színtér egy része önazonosságát vesztve elkezdte beépíteni ezeket hatásként, és ez 1992 és mondjuk 2001 között eredményezett pár rettenetes anyagot.
Mi akart lenni pl. a Megadeth-től a Risk, a Slayertől a Diabolus vagy a God Hates us All? De még egy Kreatornek sem volt egy épkézláb, a '80-as évekhez bármilyen szinten is méltó anyaga a 90-es években. Metallica meg aztán teljesen az örök viták terepe, de ott sem jött ki túl sok értékelhető mozzanat a '88-as ...and Justice for All és a 2008-as Death Magnetic között.
-
Dottorei
tag
RISE OF THE NORTHSTAR - BACK 2 BASICS [feat LANDMVRKS] (OFFICIAL) [link]
-
Dottorei
tag
Fit For A King - Begin The Sacrifice (Official Music Video) [link]
-
Dottorei
tag
SHADOW OF INTENT - Imperium Delirium (Official Lyric Video) [link]
-
TripleB
senior tag
-
btraven
őstag
válasz
Dilikutya #19266 üzenetére
Nem tudom, van Ozzynak ilyen diszkós száma? Mint az a Van Halen, vagy a múltkor említett Kiss szám? Így hirtelen nem tudok mondani.
Én ilyen keményvonalas vagyok. Deep Purplet is imádtam (In Rock, Fireball, Machine Head) aztán megvettem a Stormbringer lemezt, ugye akkor már jött Coverdale meg Hughes a buzeráns soul+funky nyekergéssel. Nem csak én utáltam, hanem Blackmore is. Állítólag
Most már jobb a helyzet mert van Youtube meg internet és bele lehet hallgatni mi is az. Akkor a kerületben egy újságosbódéban árultak bakelit lemezeket, én meg csak azt néztem hogy jé van jugó Deep Purple lemez. Megvettem, aztán otthon jött a koppanás hogy mit is hallok -
Dottorei
tag
LORNA SHORE - Unbreakable (Official Video) [link]
-
btraven
őstag
Van Halen - Can't Stop Lovin' You
Emlékszem amikor leadták Ozzy összes lemezét a rádióban, volt egy meghívott "szakértő" aki kommentálta az albumokat. Azt mondta hogy Ozzy igazi rock/metál "nem olyan mint azok akik csak azt tudják mondani hogy így szeretlek, úgy szeretlek, hiteltelen még az is aki mondja." -
csakany2001
senior tag
-
TripleB
senior tag
válasz
csakany2001 #19261 üzenetére
Tegnap útközben en is a Hushed and Grimm albummal szórakoztattam a páromat az autóban. Nagyon összetett album, én is kedvelem. A Crack the Skye is nagy kedvenc. 2017 után jó lenne megint látni őket előben, csak messze van Veszprém...
-
csakany2001
senior tag
Mastodon - Hushed and Grim abszolút a korszak egyik legjobb albuma, amikor kijött akkor is úgy gondoltam rá, csak egyszerűen hosszú és összetett anyag, így időt adtam neki.
Nyilván nem kellett annyi idő hozzá, mint a Scenes from a Memory-hoz vagy a Blackwater Parkhoz.(legalábbis nekem) De még most is felfedezek benne újdonságokat.
Mastodonnak azért akad bőven erős albuma, ott van például a Leviathan, amit sokak a mai napig is abszolút csúcsalkotásuknak gondolnak. De itt érzem azt, hogy minden korszakot egyesíteni tudtak, és egyszerre újító de hű a banda életútjához.
Most így koncert hevében jó elővenni az életművűket. Igazából őket is gondolom a Gojira-val együtt a modern metal bandák legjobbjának, mert már kb. 20 éve uralják a szintért töretlenül.(és nagyon remélem a Gojira-t nem teszi tönkre a túl nagy hírnév) -
btraven
őstag
válasz
csakany2001 #19254 üzenetére
Akkor meghallgatom. Bár én csak az első lemezeiket szeretem, de azok zseniálisak. A Cracked Brain viszont nagyon furcsa lett.
Pont tegnap hallgattam a Celtic Frost - Into the Pandemonium lemezét. Na az a másik nagyon furcsa lemez. -
TeeBee73
veterán
válasz
csakany2001 #19254 üzenetére
Köszönöm!
(Némi információ: mostanában 7 húroson játszom, a Hypocrisy,
Divine Heresy, jobban fekszik.)MOD: Tegnap előtt a "múnlájt sedózt-t" kellett elpengetem.
Nem az a baj, hogy bírom Oldfield-et, a baj, hogy az én 52-es szülinapomra kérték. Mondtam, ha elsején megérem, még énekelek is hozzá. -
Dilikutya
félisten
válasz
csakany2001 #19251 üzenetére
Coroner + Massacre a Rockmaratonon.
-
csakany2001
senior tag
Ami a fesztivál szezont illeti, sok izgalom nem történik a nyár folyamán. De a Fezen-es július 31. tartogat újdonságot. Rockmaraton abszolút nem hoz lázba(idén sem). Jó lenne látni a My Dying Bride-t de ezért nem akarok hotelt foglalni + egy banda miatt sokat költeni.
Összesítve 1 nap bőven elég lesz számomra, Kerry King + Mastodon meg bőven hiánypótló, ők úgy sem gyakra járnak errefelé.
Gojira-t viszont nagyon sajnálom, arra kimentem volna, így megvárom a következő önálló koncertjüket, amire remélhetőleg nem kell sokat várnom... -
updog
őstag
válasz
Dottorei #19148 üzenetére
Reggel az első dolgom volt az új, még ropogós Malevolence album végighallgatása
Semmi mást nem tudok elmondani azon kívül, mint amikor megismertem őket (5fdp előzenekar voltak, jó párosítás
): jó kis brit generikus HC.
Where only the truth is spoken (Spotify)
Try not to headbang challengen elbuktam volna némelyik számmal, van benne töltelék is, de összességében korrekt, sokszor hallgatós lesz. Ha jönnek megint (remélhetőleg valami kisebb helyszínre főfellépőként) akkor valószínűleg megint megmozgatom az izületeimet személyesen is.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki idén ki kell hagyjam a Rockmaratont, viszont az elővételes jegy és a lefoglalt dunaújvárosi klimatizált apartman már megvan. Ha valakit érdekelne ezek átvétele, privátban keressen.
köszi -
btraven
őstag
Én se vettem jegyet amikor a Dorothy volt az előzenekar a "márnememlékszemkivolt" együttes előtt. A hídról lehetett nézni a Barba Negrában ingyen. Dorothy még külön üdvözölt is bennünket, tudta ő, hogy ott vannak a Dorothy rajongók
Eleve az előzenekar nem is adhat nagy műsort mert akkor ellopják a főzenekartól a show-t. -
Voy15
tag
válasz
btraven #19241 üzenetére
Érti azt ő
.
Azt próbálta meg elmagyarázni, hogy viszonylag ritka az, hogy valaki az előzenekar miatt vegyen jegyet, főleg ilyen horribilis áron.
Egy Metallica koncerten kb mindegy ki az előzenekar, mindenki a Metallicára lesz kíváncsi, és senki nem fog csak az előzenekarok miatt menni. Vagy ha van is ilyen akkor az nagyon-nagyon ritka. -
Bjørgersson
félisten
Revocation - Cronenberged (feat. Jonny Davy of Job for a Cowboy)
A Confinesnál mindenképpen jobb lett.
-
Voy15
tag
válasz
Dilikutya #19239 üzenetére
A shock-on még ezt találtam:
A jegytulajdonosok és az érdeklődők láthatták, hogy közel két hónapja leállt az értékesítési lehetőség – mondta el a törlésről a Shock! érdeklődésére Kosinszky Gábor, a Concerto ügyvezetője. – Bár további információnk nekünk sincs, csak arra tudok gondolni: valószínűleg a jövő júniusi Metallica-koncerttel függhet össze, hogy néhány nyári rendezvényt töröltek, hiszen ellenkező esetben egy éven belül kétszer is játszanának nálunk. Elképzelhető: nem akarják, hogy gyengítse egymást a két esemény, de akár kötelezettségek is állhatnak a döntés mögött. Emellett történt a zenekarnál egy menedzsmentváltás is, lehetséges, hogy ez is közrejátszott. De ismétlem, mi sem tudunk pontosabbat.
-
Dilikutya
félisten
Szerintem ez baromság. A Metallicára senki se vesz jegyet a Gojira (meg kb senki más) kedvéért, és ilyen koncerteken amúgy is mindenki leszarja, ki az előzenekar, csak takarodjon már le a színpadról.
Jó, nem teljesen, mert a Gojira nem ez a szint már, meg első nap Pantera lesz. De a két koncert aligha üti egymást bármiben is.
-
btraven
őstag
Glam rock [link] Not to be confused with Glam metal.
Ennyire különbözik? -
Voy15
tag
Nemtudom ott mi volt, de igazából itt sem tudom mi van.
Állítólag az egész EU tour ment a levesbe, lehet a jövő évi Metallica miatt.
Zenekari hivatalos info még most sincs.
Biohazard - Forsaken - Official Music Video -
TripleB
senior tag
Elmarad a Gojira koncert... 😕
-
Dottorei
tag
Whitechapel - The Abysmal Gospel [link]
-
Peterhappy
őstag
Metallica - The Outlaw torn
Full edit. -
csakany2001
senior tag
Sokat hallgattam most már mindkettőt(Sky Void of Stars-hoz mondjuk sokat hozzátett a koncert is). Az előző direktebb album, több a visszakacsintás a múltba. A Nightmares esetében pedig leginkább a Night is the New Day jutott eszembe, de jelentősen újabb, modernebb formában. Viszont itt szerintem több újításra is törekedtek, mint az elődje esetében. Pl. kórus, abszolút súlyos riff-k
De igazából a lényeg, hogy bárhogy csavarjuk, ez egy korrekt album. Nekem nagy kedvencem az összes lemez, az elsőtől az utolsóig, és ők nem igazán tudtak hibázni most sem.
-
TripleB
senior tag
Needless - Premonition (FULL ALBUM)
A srácok nem tudnak hibázni 🥰 -
Peterhappy
őstag
-
Dottorei
tag
ORBIT CULTURE - Death Above Life (OFFICIAL VIDEO) [link]
-
TripleB
senior tag
-
TeeBee73
veterán
válasz
TeeBee73 #19207 üzenetére
No, ritkán kerülök gépközebe, telefonról meg nem szeretek írni/linkelni.
Szóval, megvan az eredeti Lita Ford-os nóta, tényleg nem így néznek ki.
Mondjuk, Ozzy-tól, ha még mindig ez az utóbbi 3-4 évből a kedvencem.Cappa: Omrom Switch-eket onnan szoktam rendelni, rendes japánt küldenek.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Andris... #19220 üzenetére
Hát ezt még nem hallottam, de (Wikipedia szerint) Jacko már megkezdte a Thriller felvételeit, mire megjelent a Hot Space.
Az biztos, hogy alulértékelt korong, de az is, hogy azért a '70-es évek rockosabb-progresszívebb Queen-jéhez képest ez már nagyon más volt.
Vannak jó dalai, de nálam bőven nem top3-as, és akkor finoman fogalmaztam -
Ellia
addikt
válasz
csakany2001 #19221 üzenetére
Alapvetoen nem rossz lemez, sot... de az elozo nekem alapvetoen jobban bejott meg ugyis, hogy azt a vonalat viszi tovabb.
-
csakany2001
senior tag
Új Katatonia, amit úgy párszor hallgattam meg. Eléggé nyilvánvaló, hogy Jonas Renkse mit akar kihozni most, folytatják a Sky Void of Stars albummal megkezdett utat. Lett egy ismét könnyebben hallgatható, ugyanakkor még mindig eléggé a hallgatót megterhelő dalcsókor.
Van benne bőven kiemelkedő pillanat, meg elveszettebb értékek, amik csak több hallgatás után jönnek ki. Kimondottan változatos és metalos lett.
Abszolút megnyerő és dícséretes munka, ennyi idő és lemez után ez bőven lenyügőző kategória.
De hogy negatívat is írjak, lehetett volna a 46 perc ellenére is vágni rajta, illetve bizonyos számoknál egyszerűen túlságosan "elalszik" az album. A Sky Void of Stars eseménydúsabb volt, itt ez kevésbé jellemző, de cserébe egyértelműen sötéttebb és súlyosabb.Összesítve, nem gondolnám, hogy év albumja lett de szép munka tőlük. Remélem még sokáig zenélnek, rájuk abszolút szükség van.
-
Andris...
tag
válasz
Peterhappy #19219 üzenetére
A Queen progresszív, sokszor kísérletező banda volt, a Hot Space az egy elejétől végéig vérbeli diszkólemez. May és Taylor utálta, a basszeros Deacon volt a legnagyobb ötletgazda (nem csoda, a hangszerből kiindulva). Később Michael Jackson ezt az albumot nevezte a Thriller legnagyobb inspirációjának. Nekem a top 3 Queen album között van.
-
válasz
Peterhappy #19215 üzenetére
No no no no no nonononononoNOOOOOOOOOOOOO! Bármit, csak post-Dio Rainbow-t ne
A Rising az egyik kedvenc lemezem, ever, de amit Blackmore a LLRnR után művelt a zenekarral, arra nincsenek szavak...
Mondjuk értékelem a kíméletességet, hogy a szimplán csak hallgathatatlan All night longot tetted be, nem pedig a Since you've been gone-t, amihez képest a mustárgáz egy kíméletes és humánus anyag, és az első 5 másodperce hatására automatikusan hányni kezdek -
Andris...
tag
válasz
Hát, hasonló ez is, igen. Lehet, hogy az ilyesmi ágyazott meg a későbbi hair metal stílusnak, vagy legalábbis ezen bátorodtak fel. (A Kiss-t amúgy sem tartottam túl sokra mondjuk, tőlük ez nem meglepő.)
Kár volt belekerveni annak a korszaknak a metal szcénájába a disco-t, a '70-es-80-as évek disco-ja önmagában egy tökélyre fejlesztett legendás időszak volt.
-
F34R
nagyúr
válasz
Szimplan nem tudtam hogy letezik
-
F34R
nagyúr
Dikk, ezt a topikot is csak most talalom meg
-
-
TeeBee73
veterán
válasz
Andris... #19199 üzenetére
Gyanús is volt.
Elsőre a fizimiskája volt necces, igaz, 200 évesen én sem fogok jobban kinézni.
A második, ami feltűnt, a túl sok hajlítás.
Szokása Őzbőrnek, de itt túl lett tolva.MOD: TEMU-ról ne vegyetek húrkészletet. Igaz, ingyen adták, de többet nem is ér.
Gyanús volt, mikor másnapra nem hangolódott el a gitár. Sajtot biztosan remekül lehet vele reszelni, másra alkalmatlan. Maradok a 09-es Fendernél. Olyan érzés, mint ha most kezdenék tanulni gitározni, szerintem vízhólyagok is lennének az ujjaimon, ha nem vágom le. (Mármint, a húrokat.)
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest