Új hozzászólás Aktív témák
-
Voy15
tag
Lesz egy jobbfajta buli Birminghamben is júliusban:
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
-
Xaels
félisten
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #18783 üzenetére
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
Revocation - Confines Of Infinity (feat. Travis Ryan of Cattle Decapitation)
Hát. Bíztam benne, hogy a Netherheaven után odapirítanak, de úgy tűnik, nekik sem tett jót a tagok csere-beréje.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
btraven
őstag
[link]
Mikre utalnak a szövegben, nem tudom mindegyiket?Nem kell nekünk télapó - ?
nem kell nekünk rádió - ?
nem kell nekünk viziló - ?
nem kell nekünk féllábú - Deák Bill
nem kell nekünk keselyű - P. Mobil
nem kell nekünk edda show - Edda
nem kell nekünk majmoló - ?
nem kell nekünk karthago - Karthágó -
Dilikutya
félisten
válasz
Peterhappy #18775 üzenetére
Dark Angel-t valaki ide is elhozhatná a nyáron. Amit meg nem értek, hogy az Emperor hazajár Romániába, ide meg nem képes senki leszervezni egy koncertet.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
csakany2001
senior tag
6 év után újra Lacuna Coil koncert, a Within Temptation mellett őket akartam látni mindenképpen 1x. Szóval ennek nagyon örülök.
Ezek mellé még új album is lesz, kíváncsian várom.
Mára pedig az új Pentagram, még nem hallgattam meg, de erős visszatérésre számítók.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Akelaus
senior tag
válasz
Az igen! Szép felhozatal. 👌
-
TeeBee73
veterán
válasz
Úgy érzem, szabadságra kell mennem nyáron.
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Peterhappy
őstag
A Thy Catafalque fellép egy erdélyi fesztiválon, augusztusban.
Nem is ez a lényeg, hanem hogy a szervezők elég derék felhozatalt rántottak össze, ahogy nézem.
Hátha valakit érdekelhet közületek. -
Akelaus
senior tag
válasz
TripleB #18770 üzenetére
Nekem is az ének ami necces, bár azért lement már párszor. Zene oké. 👌
snecy20: Ez a szám bejön nekem, az előző amit már bemutattak az albumról, az annyira nem tetszett.
Az utolsó album is megosztó volt, már fórumokon megy az adok-kapok, de szerintem pont ez a célja Nergalnak. Minden reklám reklám nekik.
-
Dottorei
tag
BEHEMOTH - The Shit Ov God (Official Music Video) [link]
-
TripleB
senior tag
A Gaerea-t megint a Dürer kisterembe száműzték nyárra... 2023-ban majd' meghaltunk a levegőtlen kis lyukban.
#18765csakany2001
Nekem az új Harakiri az ének miatt elvette a kedvemet. a hallgatástól.[ Szerkesztve ]
"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Xaels
félisten
Ha valaki egy kis klasszikus, dallamos heavy metálra vágyna Ronnie Romero-val a mikrofon mögött. The Ferrymen - Iron Will.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Ellia
addikt
válasz
csakany2001 #18765 üzenetére
Nekem kicsit jobban tetszik az előző Death, Where Is Your Sting lemez, de születésnapomra megleptem magam vele bakeliten
Harakirit egyelőre félreraktam, de listán van
-
Pro Koryak
addikt
-
csakany2001
senior tag
Az is piszok jól sikerült, na meg az új Harakiri for the Sky is.
Valahogy nem tudnak hibázni és mindig új szintet lépnek.
Eddig jól indul az év, kíváncsian várom az új Pentagram-t is.Februárban pedig jön új Obscura, ők megint olyanok akikre nem igazán a rutinos munka szó illik. (sok más is érkezik, Jinjer, Dream Theater, Lacuna Coil stb. de szerintem ők a hónap a fénypontjai)
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Ellia
addikt
Kint az uj Avatarium album. Ma mar legalabb jo nap lesz :)
https://open.spotify.com/album/1kEbyLdhIhVVcTi9DmuUjn?si=xoDU53ouT4yGwnfjJ_OBCg
-
Ellia
addikt
válasz
Peterhappy #18761 üzenetére
Pedig valjoban o Calcifer Gibli Vandorlo palotajabol :)
-
Peterhappy
őstag
Hehe, ilyen avatarral mi másra is mentél volna, mint In Flames-re
Mindenesetre, ez biztatóan hangzik, köszi!
Ha nem jön közbe semmi, mindenképp elmegyek.Off: Épp a múlt héten fejeztük be a Palota-trilógiát, az volt az utóbbi hetekben az esti mese a Gyerekeknek. Imádták (és amúgy én is)
-
Ellia
addikt
válasz
Peterhappy #18758 üzenetére
Ellenpelda, az In Flames jol szolt oktoberben.
-
Bjørgersson
félisten
-
Peterhappy
őstag
válasz
csakany2001 #18756 üzenetére
Hu, hat legyen igazad.
Tavaly a Dickinson koncert annyira szarul szolt, hogy az eves osszefoglalom irasara azt is elfelejtettem, hogy ott voltam. Tudat alatt letagadtam.
Pedig mar arra is ugy mentem, hogy megfogadtam, hogy tobbe be nem teszem oda a labam, de allitolag sokat fejlodott.A TC megerdemelne egy ottani telthazat. Ha nem szallnak el a jegyarak, szerintem van is ra esely.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Peterhappy #18755 üzenetére
Szerintem mindkettő Barba Negra sátor rendben van, de jó lenne ha 3-4 ezer ember kijönne rá és lenne egy teltházas koncert a nagyobbikban.
Ott azért több a lehetőség a látványosabb koncertre, meg erőteljesebb szól.
Legutóbb, amikor voltam nagyon más volt az egész, mint az Arch Enemy-s nyitásnál szóval jelentősen fejlődtek.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Peterhappy
őstag
Nahhh, valóra vált a rémálmom. Thy Catafalque a bamba hangárban
Ennyit az elveimről. Ott leszünk - és fohászkodunk a vállalható hangzásért...
-
Akelaus
senior tag
-
Ellia
addikt
-
TripleB
senior tag
-
snecy20
nagyúr
válasz
csakany2001 #18749 üzenetére
Nekem is úgy tűnik, hogy a The Halo Effect tette le a legminőségibb zenét az asztalra, ebből a hármasból.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Dottorei #18737 üzenetére
Ez most sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi Dark Tranquility.
Legutóbb fej-fej mellett voltak, kicsivel alattuk az új In Flames.
Most szerintem a Hale Effect-ben van a legtöbb, elmozdultak egy másik irányba, mint az előző album és nagyon jó áll nekik. Sok fogós rész, néhol gothic hangulat(néha, mintha Morten Veland riffjeit is belehallanám).
Telitalálat, jól megnyitották az évet.[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
-
Dottorei
tag
Whitechapel - Hymns In Dissonance (Official Video) [link]
-
Dilikutya
félisten
Exodus: Zetro el, Rob Dukes vissza. Fakk. Bánom, hogy kihagytam a nyári koncertet, mondjuk nyaralni voltunk épp, szóval kivitelezhetetlen lett volna. Szerencsére láttam őket Zetro-val. Semmi bajom Dukes-al, sőt az Exhibit A az egyik kedvenc Exodus lemezem, de azért Zetro (meg persze szegény Paul Baloff) az igazi ebbe a bandába.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Peterhappy #18743 üzenetére
Egy próbát megért, szerintem kettőnél többször én sem hallgattam végig.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Akelaus #18742 üzenetére
Hehe, Sunburstnél nekem is az ének lóg ki - nem rossz azért, de nem elég markáns, karakteres.
Amúgy az első lemezük is elég jól sikerült (Fragments of Creation).A szintén olasz Twinspirits-et ismered/ismeritek? A The Forbidden City és a Legacy lemezük szerintem baromi jó, anno rongyosra hallgattam mindkettőt, de a mai napig előszeretettel előveszem néha.
A Solaris megérdemli a figyelmet
fantasztikus zenészek, elképesztő zenét csinálnak.
@Bjørgersson: Én meg épp a Cemetery Skyline-t végeztem ki az imént. Zeneileg nem volt rossz, de az ének nekem nagyon soványka; összességében nem jött át. De köszönöm a tippet
-
Akelaus
senior tag
válasz
Peterhappy #18736 üzenetére
Meghallgattam az általad ajánlott zenéket.
Hallgatás közben jöttem rá, hogy a Reverb albuma már megvolt. Jó kis Kreator szerű zenét nyomnak.Dgm - nyugis pillanataimban jól jön majd, mentettem is az albumot.
Sunburst - az énekes nem kéne bele
zeneileg tök oké a cucc.
Solaris - napokban járt az agyam a zenekarral kapcsolatban, vagyis a Marsbéli krónikák jutott eszembe valamelyik Omega albumot hallgatva az ünnepek alatt.
Fogalmam sem volt, hogy jön a folytatás. -
Peterhappy
őstag
válasz
Bjørgersson #18740 üzenetére
Ranezek hetvegen, koszi
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Peterhappy #18739 üzenetére
Akkor a Cemetery Skyline neked való.
-
TripleB
senior tag
A holnapi Stagediving fesztiválra jön közületek valaki?
-
Dottorei
tag
The Halo Effect: March Of The Unheard - Full Album Stream [link]
-
Peterhappy
őstag
Olvasgatom itt-ott a különböző zenei portálok évösszesítő toplistáit... hááát, a legtöbb lemez elment mellettem tavaly
Próbáltam azért most néhány - számomra érdekesebbnek tetsző - kiadványt bepótolni, így futottam bele ma pl. a Reverber korongjába; elég jóféle thrash-nek tűnt. Nem vagyok a műfaj elvakult rajongója, de szerintem jóféle lett.
The Satan Creation: YouTube - SpotifyNem tudom, porcosodik-e itt valakinek matekmetálra; bevizsgáltam párat a tavalyi felhozatalból, és mind az olasz DGM, mind a görög Sunburst lemeze állati jól sikerült! Ezek pörögnek felváltva, napok óta. Igen jó szívvel ajánlom mindkettőt megtekintésre a műfaj szerelmeseinek
És elismerem, nem metál, "csupán" rock, de említést érdemel, mert magyar, és abszolút világszínvonalú; a Solaris év végén adta ki a Marsbéli Krónikák 3.0-t, és piszkosul jól sikerült. Streamen sajnos még nem elérhető a teljes lemez (nekem mondjuk nem fáj, én megvettem
), de Erdész Robi YT csatornáján meg lehet hallgatni egy-két tételt. [link]
-
TripleB
senior tag
válasz
csakany2001 #18733 üzenetére
A Harakiri-t én is szívesen megnézném, azon kívül jön a Mastodon és az Amenra, nálam idén ők a favoritok a külföldiek közül. A Public Enemy, hogy jön össze a Guns and Roses-al? Mondjuk engem csak a PE érdekelne. 😃
-
válasz
csakany2001 #18729 üzenetére
Köszi ezt a postot, én is előveszem egy kicsit Opethéket
Nekem a Still Life a kedvencem tőlük, valószínűleg azért, mert "nóta"-orientáltabb, no meg a The Moor-t imádom. Vicces volt anno koncerten, amikor Akerfeldt bejelentette, hogy némi meglepetésre eljátsszák, a közönség szinte egy emberként hallgatott, egyetlen hangos "yeeeeeaaaaah"-vel középen
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
csakany2001
senior tag
Harakiri for the Sky koncert lesz áprilisban, a legvárósabb idénről.
Az Ultima Ratio Fest 2023 keretei között láttam őket a Paradise Lost és a Primordial bandák előzenekaraként és lenyügöztek, azóta rendszeres vendégeim Spotify-n.
Meg várható hamarosan új album is tőlük, bár tőlük abszolút a III:Trauma a favorít.
Kíváncsi vagyok mit hoznak ki idén, valami iszonyat jó diszkográfival rendelkeznek és nagyon minőségi zenét jászanak.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Jól ráfaragtak a diszkósok. Van nu-disco is.
-
csakany2001
senior tag
Áthallgattam ismét az összes Opeth albumot, most az ideit is belevéve.
A régi érában továbbra is az Orchid, Morningrise, Deliverance trió vezet toronymagasan, ezeket követi a szintén kíváló Blackwater Park.
Damnation-t külön kiemelném, mert egy tökéletes dallamos és hangulatos album az Opeth-től. A Still Life és a My Arms, Your Hearse kicsit itt nekem kilóg az életműből, pedig ezeket is piszok sokat hallgattam egy időben.A 2 éra között a Ghost Reveries kíváló, igazából ott teljesen sikerült lezárni a régi korszakot így nem is tudnék mit hozzáfűzni, megírtak minden Opeth-es dalt összesűrítve 1 órában.(nekem igazából ezért is sok újat nem tartogat de nagyon eltalált album ez is)
Utána következett a Watershed, itt vannak régi és új elemek egyaránt. Vannak nagyon jó dalok, de sosem állt össze, nem tudtam "jóra" hallgatni több év után sem. Itt kicsit mintha az Opeth kreatív válságba került volna. De van ennek is egy sajátos hangulata, igazából ezt mondanám az új éra talán leggyengébb albumának.
A Heritage, Pale Communion és Sorceress trióval megindult egy útkeresés, szerintem ezek mind kíváló albumok a maguk nevében. Kétség sem fér hozzá, hogy a régi éra egyik albumához sem mérhetőek de nagyon hangulatósak, szépen szólnak és nagyon izgalmas ötleteket hoztak itt össze. De semmi forradalmi nincs ezeken, viszont továbbra is Opeth.
Ha rangsorolni kéne, akkor itt a Pale Communion a legerősebb album szinten, a Sorceressben vannak kiemelkedő slágerek, a Heritage is inkább egészében hallgatható.
Ezek után pedig megjelent a In Cauda Venenum, személy szerint a Delivarance óta a leghangulatosabb albumnak tartok. Sok a libabőrös rész, a szövegek is rendben vannak, itt megint elkapták a fonalat úgy sok-sok év után. Amolyan Opeth féle utazós album. De túl lett húzva kicsit, ez rövidebb hosszal simán az életpályájuk eleji szintet hozná, de így is bőven a korrektebb lemezek közé került a közmegegyezés szerint is.Idén pedig megjelent ennek a folytatása, ami 50 percbe sűrített nagyon sok sajátos zenei elemet, van ismét hörgés, sötétebb hangulat, egy egészen jól összerakott koncept sztori. Úgy minden adott de így hosszan hallgatva nem hozta az elődja szintjét. Jó lett de nem annyira, mint az In Cauda Venenum volt, viszont az előtte lévő 4 albumot simán felülmúlta.
Összesítve megérte a várakozást, egy újabb jó albummal lettünk gazdagabbak és továbbra is a legjobb életpályával rendelkeznek a Dream Theater és a Fates Warning mellett.[ Szerkesztve ]
-
Voy15
tag
Oh, hát a végén még igazam lesz
-
Peterhappy
őstag
Hát... nálam elég karcsú volt az esztendő, igaz nem tudom, mikor hallgattam utoljára olyan kevés zenét, mint idén.
November elejével lejárt a YT előfizetésem, nincs már fenn a Music, így nem tudom megnézni, mi pörgött idén a legtöbbet. Azóta Spotify van, de mivel pár nappal azután jött ki az új Thy Catafalque korong, hogy platformot váltottam, értelme sincs az összehasonlításnakEl is ismerem, hogy rajongó vagyok, azt is, hogy elfogult, talán nem is kicsit, de abszolút az év lemeze lett nálam az 'XII: A gyönyörű álmok ezútán jönnek'. A Top5 dallistát is innen tölteném fel - így inkább nem is teszem.
Számomra amúgy sem volt túl erős az év. Bruce papa lemeze forgott még elég sokat és az új Priest. Volt még pár korong, amit nagyon vártam, de sorra elhasaltak, csalódást okoztak. Kivétel csak a Nightwish, amelynek az idei lemezét - én legalábbis - mindenképpen az erősebbek közé sorolnám, de amilyen lelkesen hallgattam, annyira elhanyagoltam, miután kijött a XII.
A Xaels által ajánlott GreenLeaf album még biztosan felférne az éves listámra, ahogy a Black Country Communion is - dacára annak, hogy azt nagyon kevés alkalommal sikerült csak meghallgatnom.És kb. ennyi.
Koncert top3 sem túl bonyolult, mert összesen voltam idén három koncerten
Más kérdés, hogy sorrendet nem tudnék állítani.
A februári és a novemberi TC más-más okból volt szuper, egyik sem a legjobb bulijuk volt, egyiken sem dobtam hátast a hangosítástól, de mindent egybevetve óriási élmények voltak. A februári nagyon családias volt, utána tudtunk autogramokat vadászni, beszélgetni, kezet fogni a Zenészekkel, még közös képek is készültek, nagyon jó volt. Novemberben pedig jó volt élőben hallani az új lemez dalait.A Ne Obliviscaris koncertje volt a harmadik, amire eljutottam. Nagyon-nagyon rég vártam már ennyire koncertet, el sem akartam hinni, hogy Budapestre jönnek. És megérte a várakozás, frenetikus élmény volt, a mai napig instant libabőr, ha csak visszagondolok rá
-
btraven
őstag
[Babymetal - Monochrome] bass drop!
-
Bjørgersson
félisten
Általában én is csak akkor hallgatok külön számokat, ha még nem jelent meg a teljes album, egyébként elejétől a végéig megszakítás nélkül. Még azt is utálom, ha munka közben hozzám szólnak és ki kell vennem a fülest.
Merry christmas és heavy new year mindenkinek!
-
Idei Spotify Wrapped:
Artists kb. rendben is van, songs tekintetében megintcsak az látszik, hogy nagyon ritkán hallgatok nem egész albumot. A top 3 songot hallgattam külön is, meg még van további talán 2-3 - a listán a #4 és az #5 song ugyanaz az album, mint az #1.
Amúgy meg Boldog Karácsonyt, elektromos gitárral a fa alatt
-
Michael Pinnella - Ascension (2014)
A Symphony X csendes, de annál kreatívabb billentyűsének első szólólemeze 2004-ben megmutatta, hogy zongorával is lehet maszturbálniNem mintha rossz lenne a lemez, vagy bajom lenne a hangszerrel, de van olyan, hogy túl sok - és az Enter by the12th gate-en a billentyűfutamok határozottan ide esnek.
Ezek után a 10 évvel későbbi Ascension túlzottan nem izgatta a fantáziámat, egészen addig, amíg további 10 évvel később a Spotify az arcomba nem tolta. A fellengzős cím ellenére a lemez sokkal játékosabb és szórakoztatóbb, mint az elődje, és a fel-felbukkanó zongorarecskás szakaszok is sokkal tolerálhatóbbak. Műfajilag sokkal inkább prog rock, mint progmetál, de állítólag itt vannak olyanok is, akik azt szeretik- szóval elsősorban nekik ajánlom a korongot, meg azoknak, akik a Symphony X-et Romeo bombázós gitárja nélkül is meghallgatnák.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Bjørgersson #18716 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a Thy Catafalque és a Iotunn elég sok ilyen összegző listán szerepel.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Akelaus #18719 üzenetére
Belehallgattam, de annyira sem fogott meg, hogy végighallgassam.
-
Akelaus
senior tag
válasz
És az új Mörk Gryning album?
Van a listádon pár album, ami szerepelhetne az én nem létező év végi listámon. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #18717 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Hopp, de.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz
csakany2001 #18688 üzenetére
Hauntologist - Hollow
Vitriol - Suffer & Become
Borknagar - Fall
Necrophobic - In The Twilight Grey
In Vain - Solemn
Greenleaf - The Head & The Habit
Dark Tranquillity - Endtime Signals
Delving - All Paths Diverge
Blood Incantation - Absolute Elsewhere
Iotunn - Kinship
Thy Catafalque - XII: A Gyönyörű Álmok Ezután Jönnek
Weite - OaseMilyen szép vegyesvágott – remélem nem hagytam ki semmit.
-
Dilikutya
félisten
Kijött az új Stonedirt lemez, a Steel Is the Way. Bírom őket, rendre jó cuccokat hoznak ki, mondjuk nem is a legtermékenyebb banda az ilyen 5-6 évenkénti lemezmegjelenésekkel. Aki nem tudná, ilyen enyhén stoneres, de masszívan Pantera ihletésű muzsika. Az új lemez annyit változott, hogy jóval több a heavy metal, mint a korábbiakon, de a dög mennyisége nem csökkent. Év végére ez egy jó kis hazai zárás, nekem péntek óta a legtöbbet hallgatott 2024-es megjelenés lett.
-
Vitee
aktív tag
Oh hell yeah
Systemre a Budapesti koncertre voltak jegyeim, de jott a covid es toroltek az egesz turnet.
De most, hogy A7X-el lesz a koncert, menni kell
3 helyszinen nyomjak / Egyik koncert a Korn-al, masik A7X, az utolso pedig a Deftones.
Mind a 3 nap Sold out lett mar a presale alatt, igy most behuznak mindegyikre egy 2. showt is.[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
Peterhappy
őstag
válasz
Dilikutya #18711 üzenetére
Nekem gyanús, hogy addig lesz új gázrózsa korong, és ez kvázi lemezbemutató turné lesz.
Nekem nagy élmény volt a tavalyi koncert, de katarzis nálam sem volt. Én is úgy döntöttem, hogy kihagyom a jövő évit, legfeljebb ha a koncert napján találok "secondhand" jegyet jóárasítva, lecsapok rá. -
Dilikutya
félisten
Idén már szerintem nem veszek jegyet, majd év elején. Tavaly láttam ezt a felállást, akkor 0day vettem a jegyet, most nem rohanok, kell a pénz másra is. Nem volt katarktikus élmény, megnézném újra, mert Guns, de jobb ez már nem lesz. Sajnos a klasszikus korszakukban kicsi voltam hozzá.
Viszont dicséretes, hogy a jegy nem lett drágább, a kiemelt álló tavaly is 37 ezer volt.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Xaels
félisten
-
Special Providence - Soul Alert (2012)
Élménybeszámolóval egybekötött ajánló következik, jó bő lére eresztveA Special Providence nem egy metálzenekar, eredetileg egy műfaji kötöttségeket nem igazán komolyan (vagy inkább teljesen komolytalanul) vevő jazz/rock fusion formációként indultak, relatíve modern hangzással. A komolyan nem vételnek egyik következménye, hogy a fúzió rockos része időnként áthajlik metálba - és ez a lemezeiken előrehaladva egyre inkább prominenssé válik. Így is keveredtek ide.
Először a 2010-es évek elején találkoztam velük, egy késő esti tévéműsorban hallottam az egyik kompozíciójukat (asszem a Lava volt) - meg is jegyeztem, hogy milyen ügyesen tekerik a srácok, aztán annak rendje és módja szerint el is felejtettem a dolgot
Pár év múlva, amikor lett Spotify-om, akkor valaminek a kapcsán feldobta őket, én meg jól rá is haraptam az első lemezükre, a Space Cafe-ra. A lemez egy csudálatosan bohém nótával indít (szintén Space Cafe), kompetensen végigvándorol néhány közkedvelt fusion trope-on, aztán odakanyarít egy olyan befejezést, ami egy metalistának aligha meglepő, de fusion kontextusban határozottan WTF-érzéseket kelt. Elsőre szétröhögtem magam rajta, és azóta is mindig jó kedvem lesz tőle. A lemez hasonló hangnemben, de kevésbé odab***ósan folytatódik - ha rosszkedvűzönek beteszem az első nótát, akkor van, hogy végigmegy a lemez is, de úgy igazából nagy reveláció nincs rajta. A második lemezük (Labyrinth) szintén kompetens, de engem nemigen fogott meg, úgyhogy újabb többéves szünet következett a zenekarral való ismerkedésben.
És akkor pár hónappal ezelőtt folytattam az utat a csapat 3. lemezével, a Soul Alerttel. A jazzes dolgok általában nehezen süllyednek be nálam, de az albumnyitó Babel Confusionre azonnal felkaptam a fejem - kiváló témákat használ, remek a progresszió, ahogy a légies, alig-rockos jazzből átdübörög valami groove-os metálszerűségbe (5 és fél percnél rendszerint leesik a fejhallgató
), és a befejezéssel együtt mindig olyan érzésem támad, mintha egy filmet hallottam volna... A lemez többi része ezt a szintet azért nem folytatja, de a kompozíciók nagy része vagy egészében kitűnő (Soul Alert, Asparagus), vagy egy közepesen jó dalba betámad egy teljesen váratlan metál-betéttel (Lazy Boy, K2), vagy valami teljesen elborultat csinál (Incredible Flower). Szóval ezt a lemezt nagyon sokat hallgattam az utóbb időben, a Babel Confusiont kb. minden nap - elborult, mindent mindennel keverő dolgok kedvelőinek igen jó szívvel tudom ajánlani
És aztán a 4. lemezükbe, az Essence of Change-be is belefüleltem már - azt már lehet jazz-hatásokat tartalmazó metál-lemeznek titulálni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Akelaus #18706 üzenetére
Thy Catafalque-on azért sokat dobott az is, hogy koncertező zenekarrá vált.
A lemezeket évek óta a Season of Mist adja ki, e téren eddig is a helyükön voltak. Nyilván a koncertek a lemezeladásoknak is jót tesznek majd.
Nem tudom, mire várt amúgy Kátai, régóta működő zenekarai vannak, de a Gire nem koncertezekk vagy 15 éve, a TC meg korábban soha.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Akelaus
senior tag
Bevallom, eddig a Rockmaraton nagyon nem mozgatott meg.
My Dying Bride ugye más énekessel jön, a The HU számomra értékelhetetlen, King Diamond..szóval ott ő a probléma, zenével nincs bajom, egyedül a Varg ami eddig számomra "ér" valamit.
Viszont a Fezen-en elgondolkoztam a Mastodon, és Kerry King miatt.
Már megremegett a jegyvásárlásnál a kezem.Dilikutya: "Thy Catafalque a francia Hellfest-en! Egy színpadon a Sunn O)))-val és Ihsahn-nal, egymás után." Szerintem most jutott el oda a Thy Catafalque ahová való.
[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
-
Dilikutya
félisten
válasz
Peterhappy #18702 üzenetére
Hellfest hagyományosan piszok erős, simán jobb és érdekesebb évek óta, mint az agyonhájpolt Wacken az örök sártengerével.
-
Peterhappy
őstag
válasz
Dilikutya #18701 üzenetére
Az mondjuk már derék
ITT a teljes program. Elég erős lesz az első nap is, reméljük azért jó sokan megnézik őket.
A szombati eresztés se gyenge ⬇, grátisz még Black Country Communion is lesz. Azt azért megnézném.
Bár a férfi megérzésem azt súgja, Ti inkább az Altar és Temple helyszínekre fókuszálnátok
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Thy Catafalque a francia Hellfest-en! Egy színpadon a Sunn O)))-val és Ihsahn-nal, egymás után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Path of Exile 2
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Elektromos cigaretta 🔞
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest