Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Ezt pedig azért, mert...
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- talmida: My Art II.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadorzó
tag
Sziasztok,
Adott egy UE40H62 sz. Samsung LED tv, ami mostanában magától kikapcsol, úgy, hogy még a piros LED sem világít.
Találkozott már valaki ilyennel? Ha igen mi lehet a megoldás? -
alaves
addikt
válasz
Mr President
üzenetére
Az rendben van, de az egyik csak egy miniLED-es LCD, az S95F képe pedig kalibrálva szinte egyezik a 10000 dolláros fsi QD-OLED stúdió monitoréval. Csak ennyi a különbség.
QLED-nél csak a zónák száma szaporodik, erősödik a miniLED-ek fénye, illetve a TV hardver valamennyire kb. ennyi. -
balou84
tag
válasz
Mr President
üzenetére
Itt fusd át az összefoglalót: [link] az az S95F nagyon jó tv!
-
Mr President
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszi a választ. Ennyire nem fejlődött 4-5 generáció alatt a qled panel? Van céges multistore kedvezmény, ott nézegetem az árakat. Sajnos majd 200 ezer a különbség a két TV közt, ami elég jelentős felár. Viszont tényleg brutál képe van az S95F-nek, igaz csak mediába láttam.

-
alaves
addikt
válasz
Mr President
üzenetére
A QN90F inkább csak méretben lenne előrelépés, fényerőben nem, kicsit jobb kontraszt. A S95F jelentős előrelépés, illetve felérsz a csúcsra (77S95F ~720 eFt, samsung.hu: KOSAR10 + 5%+10% kupon + készülékbeszámítás)
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Erősen gondolkozom TV váltáson. Jelenleg egy 65QN90B-m van, szeretnék nagyobbat és maradnék márkán belül. Mindenképp tükröződés mentes/csökkentő felületűt szeretnék, elég világos nappaliban lenne. Első körben 77S95F-ben gondolkoztam viszont továbbra is elég magas az ára. 75QN90F árban jobb, teszt alapján jónak tűnik. Van személyes tapasztalat ezzel a típussal?
-
Quqesz
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Yes
Az LG IPS kijelzős volt, a modellre nem emlékszem, de 55' 4k az is.
-
Van egy régebbi 55 collos Samsung TV-m, feleslegessé vált, el szeretném adni.
Az eladáshoz jó lenne megnézni, hogy hány üzemóra van benne, de sehogyan sem tudok belépni a szerviz menübe
Régebben sikerült belépni, de most nem érem el a szerviz menüt. Letiltották szoftverből a szerviz menü elérhetőségét, vagy miért nem lehet belépni
-
Quqesz
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Erre két tippet kaptam itt: vagy a kisebb méret lehet nyerő sdr adásnál vagy a fullhd-s LG alkalmasabb erre a típusú adás megjelenítésére, mint a 4k-s Tcl.
Ez pont így van. A tcl c7k-ról én is az sd minőség miatt mondtam le és lett samsung.
Most 55 qn90f van és meg vagyok vele elégedve. Amúgy az lg is jobban skálázta fel az sd adásokat 4k tv-n. -
TungurKnivur
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Ezeken nehéz eligazodni...
Ugyanabban a bekezdésben azt is írják, hogy "A Samsung QN90F kiválóan alkalmas világosabb szobákba. SDR-ben rendkívül fényes, és a közvetlen fényvisszaverődéseket is elképesztően jól kezeli, így a tévé bármilyen szobai körülmények között alkalmas, függetlenül attól, hogy mennyire világos"
Egy QD-Oled vs Woled összehasonlításban meg van egy olyan mondat, hogy "Ha gyakran néz tévét világos szobában, akkor a WOLED panelek kiváló fényvisszaverődés-kezelése és magasabb csúcsfényereje miatt egyértelműen ezek a nyertesek. "
-
-
TungurKnivur
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Ugyanaz a snassz mezei tvszolgáltatás a tizenéves 42" LG tévén jobban néz ki, mint a vadiúj 55" c7k-n. Ez a gond. Azaz nem a szolgáltatás minőségén múlik.
Erre két tippet kaptam itt: vagy a kisebb méret lehet nyerő sdr adásnál vagy a fullhd-s LG alkalmasabb erre a típusú adás megjelenítésére, mint a 4k-s Tcl. -
rainman72
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Ha maradsz Samsung vonalon és van 1 rossz tvd ami 25ezret ér segítek egy jobb kuponos árat össze hozni
-
rainman72
nagyúr
válasz
balou84
üzenetére
Nem javasoltam csak megjegyeztem.
Saját véleményem ennyiért amennyi a 42S90F meg szimplán megvenném ezen a beégés dolgon én nem igazán lovagolok annyit.
Meg amúgy is több dolgot nem értek
Minek 60-70 csati mellé SD?
Járt nálam több mint 30 tv közte 75/85" is sose volt gond a tv adással akkor nem inkább a szolgáltatással van gond? -
rainman72
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Az se mellékes hogy kuponnal 233e a 42S90F

Ezt írja az rtings QN90F amúgy"Sajnos a tévé színei a világos helyiségekben kissé fakóbbnak tűnnek, és SDR-ben sem túl színes."
-
-
kissadam9
csendes tag
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Nekem van QE43QN90D és QE43QN90F is.
Mindkettő fakul eléggé, szemből kell nézni őket, oldalról csak végszükség esetén nézd, bár úgy nem sok értelme van.Ha most kellene vennem egyet, akkor az egyik helyett szerintem a nem túl fényes szobába a QE42S90F-et venném, még akkor is ha W-OLED.
Viszont az a jó bennük, hogy szépen le lehet őket kuponozni a samsung webshopban.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Meg kell kocogtatni bekapcsol állapotban, ha elszindezuődik akkor va, ha nem akkor ips.
Sajnos szerintem nem vehető biztosra, valószinűleg méret függő. Hátha van itt valakinek és meg tudja nézni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
TungurKnivur
üzenetére
Azt tudnod kell hogy a tvk 55 col alatt buitott panelt kapnak. Biztos nem lesz jobb mint a c7k. Szinte biztos hogy ips paneles lesz.
-
TungurKnivur
tag
Sziasztok!
Milyen tapasztalatok vannak a 43" (esetleg 50") QN90F típussal?
Mennyire hatékony a matt képernyője a tükröződéssel szemben?
És mennyire vagytok megelégedve hagyományos (sdr) tartalmak esetén a képminőséggel?
Egy 55" TCL C7K cseréjén gondolkodom (elállási dőn belül van még). -
farena
tag
Sziasztok!
Samsung UE40EH5000W tv-n szeretnék streaming adást nézni Macbook Air M1-ről. Elég hozzá usb type c /HDMI átalakító vagy vmi másban gondolkojam? Köszönöm
-
falabu88
aktív tag
Tárgytalan.
-
gduck
addikt
Sziasztok!
Adott egy Samsung CU7172 TV, T-KSU2ECDEUC-1310.3
Ilyen USB frissítő fájlok vannak a letöltési oldalán. Gondolom a T-KSU2ECDEUC-0080 nem jó hozzá, viszont a 06500-as "ugrás" meg soknak tűnik a 02000-hez képest...
T-KSU2ECDEUC:
release name: SWU-OU_T-KSU2ECDEUC-02000-2024-08-20-Release
release name: SWU-OU_T-KSU2ECDEUC-06500-2025-03-27-ReleaseT-KSU2ECDEUC-0080:
release name: SWU-OU_T-KSU2ECDEUC-0080-02032-2025-06-20-Release -
dokee78
félisten
Reklámot hogyan tudom kikapcsolni?
-
rainman72
nagyúr
-
AMD Power
titán
MM egy napos TV akció elég ütős lett...
-
ngabor94
tag
Hali! Az UE32H5002 vagy F6002 tv-khez melyik távirányítót adják? Vagy ha nem pontosan ezekhez, de testvér tv-hez melyiket adják? 24-es f6002-ről talátam egy magyar videót ahhoz a normált adják, de a h5000-hez is külföldi videók alapján a normált. Más tapasztalat?
-
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ősöreg Samsung 40H6400-es tévém, amelyikhez eltört a "smart remote"
Hol lehetne olcsón szerezni hozzá? Nem baj, ha utángyártott, még a hangvezérlés hiánya sem okoz gondot, de a 3-4e Ft-os alis távirányítóknál azt írták, hogy a pointer funkció sem működik benne (lehet, típus függő)
Szóval kimondottan a pointer rész lenne fontos, hogy filmnél tudjak ugrani a közepére, ne kelljen percekig tekergetni..
Köszi! -
hematoma1
senior tag
Sziasztok.Egy 43 colos tv-ét szeretnék venni 120000 körül.samsungot nézegettem és még TCL szóba jöhet.Tudnágok ajánlani.Ha lehet Qled legyen.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Ha egy samsung tévén be vagyok jelentkezve és letöltöttem rá különböző streaming alkalmazásokat és azon néztem, ha kijelentkeztetem a tévéről a samsuing felhasználómat távolról, akkor a streaming szolgáltatások is törlődnek, vagy azok ugyanúgy használhatóak? -
espi38
őstag
sziasztok!
Samsung neo qled szérában melyik tipust érdemes megvenni?
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
phDani
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Akkor a minimumot kapják
Az érdekes, hogy beszámítási kedvezményt fizetésnél jóváírják. Ez pozitív. Ügyfélszolgálat már nem annyira: Készlethianyos modellre azt válaszolni, hogy nem lát beszállítást a közeljövőben. Helyettesítik a készlet értesítőt a hol vásárolhatom meg linkkel. 1 hét múlva raktáron… -
dokee78
félisten
Menü hangot ki lehet valahogy kapcsolni?
-
phDani
csendes tag
Kérdésem lenne a készülékbeszámítással kapcsolatban. Amit szeretnek beváltani, működőképes. Gyári dobozban veszi át a futár? Távirányítót, tápkábelt elég mellékelni hozzá?
-
AttyVin
aktív tag
"Megörököltem" egy régebbi J5500-as TV-t.
Gyakran használom a PVR funkciót (külső HDD).
Az a gondom, hogy, ha beállítom a
Saját tartalom / Szűrés alapja: Felvéve / Rendezési szempont: Csatorna
(My content / Filter by: Recorded / Sort by: Channel) opciót (vagy bármi mást),akkor minden kikapcsolás után visszaáll az alapbeállítás => Szűréa alapja: Mind (Filter by: All).
Más Samsung-nál az utolsó beállítást simán megjegyezte a rendszer.
Van erre valami módszer, pl. szervíz menü?
Üdv, Vino
-
E300TD
tag
Sziasztok,
QE43QFAAU tv-hez tudna valaki ajánlani hagyományos, sok gombos távirányítót smart helyett? Anyósom, 73 éves, vett egy ilyen TV-t, csak tv nézésre használja, megőrül a smart sz@rtól, mondjuk nem is csodálom. Írtam a samsungnak, elhajtottak. Szerintük mással nem fog minden funkció működni, hiába mondtam, hogy nem is kell minden ...

-
Quqesz
nagyúr
válasz
SABIC
üzenetére
Szerintem a tv-ben volt hiba, mert ennek működnie kellett volna. Én csak összedugtam a QN90D-t az erősítővel, az optika majdnem 90 fokban hajlott és ahogy átraktam optikai/házimozi kimenetre a tv-t egyből ott volt a hang. Ennek neked is így kellett volna lennie. Az más kérdés, hogy halkabb a jel, mint mondjuk egy bluray lejátszó esetében, de nem 0.
-
Celtis
veterán
válasz
SABIC
üzenetére
Így van. Illetve van rajta egy kis kapcsoló, amit ON-ba kell kapcsolni. Valamint a tv-n az Anynet+ funkciót be kell kapcsolni, hogy felismerje.
De nem ismerem ezt a konkrét készüléket, csak kerestem egy példát. Ez vagy ehhez hasonló tudja azt amit leírtam.
Viszont mindenképpen próbáld ki amit az előző posztban írtam, mert ha nincs hang, akkor más probléma van nálad amin az új extractor sem fog segíteni. -
Celtis
veterán
válasz
SABIC
üzenetére
Ezek szerint te az eARC-os HDMI videó bemenetet tudtad kiválasztani a tv-n. Amiről én beszéltem az az (e)ARC hang kimenet a hangbeállításokban.
Amit linkeltem az a leírás szerint tudja az 5.1-es hangot is az optikai kimeneten.
Ha a mostani extractorod HDMI IN bementére kötöd a mediaplayert, HDMI OUT-ra a tv-t, optikaira az erősítőt; majd a tv-n ezt a bemenetet választva nézed a mediaplayer képét, a hangnak meg kell szólalnia az erősítődön (kivéve DTS). Ha nem szólal meg, akkor mégiscsak a kábeleddel vagy az erősítővel van gond. Nem valószínű, hogy a tv és az extractor optikai kimenete is rossz lenne.
-
SABIC
kezdő
válasz
Celtis
üzenetére
Köszönöm a segítséget, nem vagyok expert az átalakítók vilagaban ezert rendeltem ezt az atalakítot abban a hitben h 5.1 hang kijöhet belőle, mivel az earc hdmi re kötöttem a tvn így engedte kivalasztani az earcot de csatlakozni nem tudott, ez a hangprobléma is új, sosem hasznaltam az optikain kívül az erősítőn semmilyen más kábelt, így az hogy koax sem mondott nekem semmit. A most küldött megoldással, sztereó hang lenne csak? Vagy ha mar dts nem de prologic modban meg lehet 5.1?
-
Celtis
veterán
válasz
SABIC
üzenetére
Nehéz rajtad kiigazodni
Írtam, hogy HDMI-ARC (vagy eARC) extractort vegyél, nem azt vettél.
Azt írtad, hogy a tv-n ki tudtad választani az eARC hangkimenetet, de a linkelt extractorral ez nem lehetséges.
Azt is írtad, hogy nincs analóg kimenete az extractornak, de amit linkeltél azon van.
Amit vettél extractort, az annyit tud, hogy bekötöd a tv és pl. a médiabox közé az ábra szerint és akkor a mediabox hangját kiküldi az erősítőre. Ezt ki is próbálhatod.Konkrét típust nem tudok ajánlani, csak a annyit, hogy (e)ARC képes legyen. Viszont a korábbi rendszeredhez képest az mindenképpen visszalépés lesz, hogy a DTS nem fog működni, mert azt a tv nem támogatja.
Mivel optikai akarsz konvertálni, az ARC elég, nincs szükséged a drágább eARC- extractorra. Itt egy pl.Ha úgyis visszaviszed a tv-t, akkor olyat vegyél, amelyik tud DTS-t. (Sony, TCL, Philips, ha jól tudom) Ha van rajta optikai kimenet is, akkor meg semmilyen egyéb kiegészítőre sem lesz szükséged, úgy fog működni, mint a régi.
-
-
Celtis
veterán
válasz
SABIC
üzenetére
A HDMI-ARC audio extractornak pont az a lényege, hogy csak egy kell belőle. Minden forrást, beleértve a tv belső lejátszó és a tuner hangját is kezeli, és mindig az a forrás szól, amelyik a képernyőn is megjelenik.
Egy ARC képes erősítő/soundbar megfelelő beállítással a tv-vel együtt kapcsol be és ki valamint a hangerő automatikusan a tv távirányítóval szabályozható. Gyakorlatilag észrevétlenül lecseréli a tv belső hangszóróit. Szerintem baromi kényelmes. Én hosszú évek óta csak így használom a tv-ket. Nekem ez eddig mindenféle típusok között működött.
Sima átmenős HDMI audio extractorból kéne minden forráshoz külön, és azzal a belső hangok sem szólalnának meg, valamint kézzel kellene hangforrást választani.
-
SABIC
kezdő
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszönöm most küldtem vissza az extractort, holnap megy vissza a tv, maradok akkor egyenlore a reginel koszonom a segitseget
-
válasz
SABIC
üzenetére
De jó, hogy a 3 képen két különböző eszköz van

Na mindegy, fejhallgató kimenet minden képen van, tehát első körben dugj egy fejhallgatót a jack aljzatba, ha van hang, az már jó jel, akkor megpróbálhatod a fekete (vagy sárga?) koax csatit egy RCA kábellel összekötni az erősítő sárga színű bemenetével

Ha nem szól a fejhallgató, akkor váltogasd a kimeneti jelformátumot a TV-n (PCM, meg egyéb formátumok) addig, amíg hang nem jön a fejhallgatóból. Ha megjött a hang, akkor kösd össze az erősítővel, ahogy írtam.
Ha semmilyen beállítás mellett sem hallod a hangot a fejhallgatóban, akkor passz, akkor valami dekódolási gondja van a TV-nek

-
SABIC
kezdő
válasz
Donki Hóte
üzenetére
https://www.alza.hu/premiumcord-hdmi-4k-atjatszo-audio-elkulonitessel-d5242239.htm
-
válasz
SABIC
üzenetére
Az extractoron biztosan koax kimenet van? Nem egy sárga RCA aljzat? Nincs rajta még egy fejhallgató kimenet sem
Adj egy linket erre az extractorra ...Ha sárga RCA aljzat van rajta, azt megpróbálhatod összekötni a házimozi erősítőd optikai bemenetei alatt lévő sárga RCA bemenettel.
Ha nem tudsz az extractorból semmilyen módon hangot kiszedni valamelyik kimenetén keresztül, akkor sosem derül ki, hogy a TV nem ad ki hangot, vagy kiadna, csak elveszik a jel útközben
-
SABIC
kezdő
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Extraxtor egyik fele hdmi in masik hdmi out es optikai es coax.
A regi tv eseteben ps5, one mediabox van rakotve, illetve usbn keresztul kulso vinyo amirol filmek mennek, eddig a dts , 5.1 hang tudott igy jönni.
Ezt az allapotot gontolam volna elerni atalakitok es bonyodalom nelkul, az atalakitot meg bevallalom de oylan kell ami tobb in csatlakozoval rendelkezik ezeket meg kapcsolgatni kell...szoval eleg kenyelmetlen megoldasnak tunik es esdig meg hangot nem sikerult ezzel a megoldassal elohoznom, ami erdekes mert sima optikai osszekapcsolasnal eslore volt hang
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
- Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 224 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az érdekes, hogy beszámítási kedvezményt fizetésnél jóváírják. Ez pozitív. Ügyfélszolgálat már nem annyira: Készlethianyos modellre azt válaszolni, hogy nem lát beszállítást a közeljövőben. Helyettesítik a készlet értesítőt a hol vásárolhatom meg linkkel. 1 hét múlva raktáron…
Tv earc hdmi csatlakozójaból hdmi kabaellel hdmi in, masik oldal optikai kabel bedig masik vege az erősítőbe? Ha van optikai kell a piros feher?