- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
bardi
senior tag
válasz Hasaggymeg #250197 üzenetére
Vagy csak szimplán oda lett baszva valahol a vevőig tartó úton.
'92 Honda VFR 750
-
dom1n0
senior tag
Terdfajasra Izuletvedot erdemes szedni, en a joint complexet tolom, de sokfele jo van.
A bellitasban szerintem barmelyik bicos boltban szivesen segitenek, nekem ugy mutattak meg, hogy amikor ulsz a bringan, es legalul van a pedal, a sarkan erjen ra eppen, akkor ahogy taposod a labfejeddel, tudsz optimalis erot kifejteni, es az izuletek sem latjak karat.
Ez nalam outinal tokeletes, mtb-t egy lehellettel lejebb raktam, ha hirtelen lekellene rakni a labam -
Tin
veterán
válasz dom1n0 #250196 üzenetére
Én a 150 alatti pulzussal simán tudom tartani a dolgot, az izmaim fáradnak el idővel, mert edzetlenek. De végre elkezdtem ráérezni a dologra, csak most ki kell találnom, mitől fájnak a térdeim. Vagy túlzott erőltetés (ez szinte biztos), vagy még mindig nincs tökéletesen beállítva a bringa (ezzel meg tudok játszani). Vagy a kettő együtt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #250189 üzenetére
Ja, hogyne.
szimpláncsak...karmolj a nyíl irányába a sorjának tűnő kitüremkedésekre, ha belakad a körmöd ezen bizony már volt lánc...persze új a tányér, de akkor is.😎
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
Igen, ugy nez ki, hogy 5 zona van, elsoben leginkabb zsirbol megy mint szenhidratbol, 5-ben meg szenhidratbol leginkabb.
En ugy figyeltem meg miota megyek rendszeresen, 150 pulzoson tudom eleg sokaig leadni a nagyobb telhesitmenyt, es ott meg nem savasodikik be az izom durvan, es meg levegot is kapok szabadlevegon. De en messze vagyok az edzett szinttol -
6030D
őstag
válasz Ringman #250171 üzenetére
Ha van satud, meg elég helyed, akkor esetleg próbáld meg befogni a leszedő végét vagy az imbuszt, rajta a leszedővel a satuba, ráhúzni a bringát, és van egy bringányi erőkarod. Anno a menetes racsniknál is így jött le legegyszerűbben (satuba fogott szerszámmal).
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Tin
veterán
válasz dom1n0 #250192 üzenetére
Pontosan ezt mondta a faszi is, hogy 25(?) év után sem tudja megmondani valakiről, hogy hol vannak a zónái anélkül, hogy felrakná a padra, rá a mérőket, és lemérné. Azt mondta, hogy ez a sok kalkulátor meg minden csak félrevezeti az embereket, akik aztán alul- vagy éppen túltolják. Nyilván a profik, akik régóta csinálják, már tudják, mit hogyan merre, de főleg a rekreációs edzésben részt vevők rendszeresen mellélövik. Azt emelte ki, hogy tévhit, hogy a 2-es zóna "semmi", az maximum egy rendszeres sportolónak az, de a 2-es igenis terhelés, csak nem túlterhelés. És amúgy ő mondta ezt a beszéd-dolgot is, mert évtizedek óta nem talált annál biztosabb módszert, minthogy nézd meg, hogy tudsz-e beszélni, vagy sem. Mert az nagy átlagban mindig működik és jelzi, hogy melyik zónában vagy.
Igazából ahogy lejött a videóból és a cikkekből, két lényeges "zóna" van, a 70% alatti, és a feletti, tehát a moderált terhelés, és a masszív terhelés. Az elsőnél a zsírból fogyasztasz, a másodiknál glükózt, és ott indul be a laktát termelés. Nem okoskodom, csak megvilágosodtam A sok netes cikk meg ezer vélemény, meg ezek a "zónás" dolgok csak összezavartak eddig.#250184 avl: így lesz, most kicsit visszajött a kedvem is, hogy tudom, hogy valószínűleg megfelelően csinálom. Mondjuk még nem teljesen, mert a hülye idő miatt 6 napot ki kellett hagynom, és kicsit túl is hajtom magam, de majd beáll. Most már oda fogok figyelni, hogy heti 10-15%-nál ne emeljem tovább a távot/időt, mert a térdeim nem boldogok
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #250191 üzenetére
+ többiek.
holnap majd próbálkozom, először a kevésbé roncsoló megoldásokkal (meg vsz. +1 ember vagy a satu segítségével, hátha)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
A zónáknál nehéz megmondani így, melyik meddig tart szerintem.
Nagyságrendileg lehet talán, de nagyon edzettség függő a dolog.
A pontosabb behatárolás laktátszint méréssel szokott menni, ott látszik mikor indul be durvábban a laktáttermelés, mikor kezd bejutni a szervezetbe.
A garmin óra egész jól becsli egyébként, nekem egész közel van az, illetve a laktátméréses. -
Khelben
nagyúr
válasz Walter_White #250174 üzenetére
"Most ez vagy az hogy a Seur kézbesítette a DPD-nek"
Igen, ez az. Nekem is így jött legutóbb valami cucc. A DPD ír majd nyomkövetési infókat pár nap múlva. -
Fall-N
veterán
válasz szimpláncsak #250188 üzenetére
Azok csak váltáskönnyítő bemarások.
-
szimpláncsak
tag
válasz Hasaggymeg #250187 üzenetére
Én nem, remélem az ebike.hu-nál sem
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #250186 üzenetére
Olyan mintha már ment volna az az új tányér valamennyit. ...egyet-kettőt tekertél és utána fotóztad?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
szimpláncsak
tag
Kicseréltem a nagy lànctànyèrt a bringán. Csináltam egy nem túl jó összehasonlító képet a régiről és az újról. Azért látszódik a fogak végén, hogy már kezdtek elkeskenyedni, de szerintem ment volna még ez pár km-t,ha nem törik le az egyik fog vége.
Ja és lehet tippelni, hogy 20 perc kutakodàs és kèpnèzegetès után, jól tettem-e vissza a kistànyèrt[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Jó minőségű csavarlazítóval befújni, pár perc várakozás után újra befújni, összesen vagy 3-4-szer. Utána próbálkozni. Nekem a múltkor egy alu hajtókarba 10+ év alatt berohadt acélmenetes pedál leszedésére egy MoS2-es lazító vált be, mint amilyen ez vagy ez. Az imbusznak nincs elég nyomatéka, 15-ös villáskulcs jobb választás szerintem. Ha ez kevésnek bizonyul, nyomatékot kell tovább növelni pl. extra hosszú villáskulcsal, vagy villáskulcs hosszabbítóval.
A jobb ütvecsavarozók is nagyon hatékonyak, a vezetékesek közt a kevésbé márkásak közt is lehet találni 500Nm max. nyomatékút. Az ütéssel együtt az már elég durva erő.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ringman
nagyúr
-
Fall-N
veterán
válasz chubby2o6 #250162 üzenetére
Köszi, valószínűleg akkor totál felesleges lenne. A logika diktálná, hogy a kormány is ha elnyelné a rezgést, akkor kevésbé mennének át az út hibái. Karbon villával van sok embernek tapasztalata, rázós úton elnyeli a legtöbb rezgést, nagy ütést persze az sem védi ki.
Hasaggymeg: Természetesen egy levegős teló lenne a legjobb megoldás, de a karbantartást akarnám megspórolni meg a 100+ ezer Forintot. Persze erős kompromisszum lenne a merev villa, de legalább igénytelen lenne. Na meg persze az is vonz, hogy egy jó teló 1,5 kg, egy karbon villa a harmada (az alu meg fele). Az én alap olajos telóm meg közelíti a 3 kilót, így rögtön lenne több mint két kiló mínusz. Amiket néztem emberi áron (RockShox Recon Silver TK Solo Air), azok is a két kiló fölötti tömeggel vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Ha nem kell a monoblokk én levágnám simán a hajtókar előtt a tengelynél. Később le tudod menteni a hajtást. Utána már hozzáférnél a monoblokk csészéihez, de erőkar kelleni fog ha így összerohadt az egész. Csavarlazító mehet bőven, még nyeregcső felől is befújhatsz nyugodtan.
Nekem egy évig volt bent a régi hajtás, nem volt berohadva, de mégsem volt olyan könnyű kiszedni. Kellett a nagy és erős acél állítható villáskulcs. A hajtókar és monoblokk leszedő BikeFun és jól vizsgázott. Az olcsókkal nagyon vigyázni kell, mert valamelyik csak a menetet szedi ki a hajtóműből és kuka lesz az egész! Vigyázz hogy totál egyenesen kapjon bele a menet és teljesen koppig be kell hajtani. Főleg itt lehet elrontani, mivel a vége felé már nehezen megy bele és ha nem ütközött neki a monoblokk kúpos tengelyvégéhez, akkor szedi ki a menetet a hajtókarból. Főleg, hogy az alu, a kihajtható szerszám meg acél.
Én emiatt sem veszek már integrált hajtóműn kívül mást. Sokkal egyszerűbb és a váz menete is biztonságosabban van. Ha berohad oda egy belső csészés, hagyományos monoblokk, akkor ott az esély, hogy sérül a váz is.
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #250175 üzenetére
Legrosszabb esetben nézünk más időpontot amikor többeknek jó, nem probléma.
Most úgy beszippantott a Börzsöny "dzsungele" hogy ott még akarok futkározni, ha már tekerni nem lehet a sár meg az adottságai miatt. -
Ringman
nagyúr
válasz AAntii #250176 üzenetére
egy számszerűsített testsúly jól jönne
a vázra, egyes komponensekre (pl nyereg, kerékszett) eltérő súlykorlátot szoktak megadni
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
AAntii
őstag
Sziasztok! A közepesen gagyi országúti biciklik elbírják a dagattakat, vagy ők inkább menjenek a nagyfater régi kerékpárjával? Mik az ökölszabályok ezen a téren?
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Yános #250148 üzenetére
Újan csak Decathlon fér bele (esetleg Hervis (Kilimanjaro és X-Fact), vagy Intersport (Genesis)), használtan minőségi meg szerintem nem lesz ennyiért sem 27,5, sem 29"...amit kinéztél arról meg link kell (leírás, fotó stb.) ahhoz, hogy értékelhessük.
#250144Zoliwrc...megint egyedül mész? (még van jó néhány 7vége, hátha összejön valamelyik, a 28-ra mondjuk én is egyenesen Balatonról indulnék reggel. )
#250174Walter_White...mikor adtad le a rendelést?
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok!. Ki az aki ismeri a Bikeinn szállítási rendszerét? - én most rendeltem onnan először pár cuccot 110 euro értékben.
Csomagbiztosítással. Viszont olyan problémába ütköztem, állítólag megérkezett a csomagom... holott még Magyarország területére se lépett be... SEUR céggel vannak szerződésben, ha ott keresek rá a csomagomra akkor 11.-e óta STATUS: Return in progress
SEUR store.
Ha a Bikeinn weboldalán nézem meg akkor kézbesítve.. (15/05/2023, 18:00 (Celra) Delivered - The goods have been successfully delivered.) és mondjak véleményt róla...
Most ez vagy az hogy a Seur kézbesítette a DPD-nek (mert DPD Alzaboxot választottam ki a rendelésnél, Pick Pack pontot..)- és most majd a DPD fog valamikor csomagszámot adni.. vagy valahol kavarog a csomagom -
.LnB
titán
Ugye azért vettem az új DT Swiss kerekeimet, mert a mostaniakat iszonyat nehéz szerelni/gumizni. Szerencsére ebből a szempontból jónak tűnik a DT. Fél óráig szedtem le a ket külsőt a régi kérekről. De 5 perc volt feldobni az új kerekekre.
Így azért reálisabb, hogy belsőt cserélek majd útközben ha defekt van.
Mentem ma egy kört. (még a régi kerekekkel) Hiába volt borús, inkább megkockáztattan egy kis elázást, mert holnaptól elvileg tuti eső lesz, akkor meg nem megyek. De végül néha még a nap is sütött.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #250165 üzenetére
Írd mellé az edzettséget is légyszi.
-
Ringman
nagyúr
berohadt négyszögtengelyes hajtókarral mit lehet csinálni?
itthon egy xlc márkájú leszedő van, 8-as imbusszal vagy 15-ös kulccsal, ezekkel nem tudom elfordítani a leszedőt, az 1/4"-os ütvecsavarozóhoz sincs 8-as bitfejem (szerintem nem is illene már rárakni a kis boschra: [link]
van valahol egy lidl-ös leszedőm is (csak nem itthon) az talán 22-es villáskulcsos.
-
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #250165 üzenetére
-
Tin
veterán
Korábban javasolták itt páran, hogy érdemes magasabb fordulaton pörgetni, így rá is álltam a 90 körüli pedálfordulatra. Az izmaimat valamivel tényleg kevésbé terheli, csakhogy az érdemi tekerés során végig a 160-180-as pulzuszónában vagyok. A 180-as maximális pulzusomhoz képest viszont a "klasszikus" számítások alapján a célom, vagyis a 2-es zónám teteje 126 bpm, ami nálam konkrétan egyenértékű a sima, könnyed gyaloglással. Még úgy is nehezemre esik 160 alá levinni, hogy 1-2 km-enként megállok, hogy visszasüllyedjen.
Szombaton délután aztán a YT feldobta ezt a videót a 2-es zónás edzésekről, ahol San Millán elmondja, hogy a 2-es zóna baromira nem az, amikor az ember teker egy könnyedet a parkban, és hogy nagyon emberfüggő, hogy kinek milyen pulzusa van közben. Szerinte a 2-es zóna az, amikor még tud összefüggően beszélni közben az ember, de néha meg kell állnia beszéd közben, és pl. a légzésre figyelni. Tehát mindenképpen terheléses állapot, csak nem túlterhelés.
Aztán további cikkekből kijött, hogy nem is csak egyféleképpen lehet számolni a zónákat, hanem van ez a "Karvonen" számítás is (itt egy kalkulátor), ami figyelembe veszi az ember nyugalmi pulzusát is, ami nekem 80. Beírtam a számokat, és lám, eszerint a 2-es zónám máris a 140-150 közötti tartományba esik. Közben az is lejött a cikkekből, hogy a "pörgetés" simán megdobja 10-20%-al a pulzust.
Így amikor tegnap délelőtt elmentem tekerni, visszaálltam a korábbi, 80 körüli pedálfordulatra, és egyetlen célom volt: 150 alatt tartani a pulzust. Eredmény: 10 km-es távokat tekertem le megállás nélkül, és igazából nem is esett nehezemre a 150 alatt tartás, csak néhányszor mentem picit fölé, de akkor könnyítettem egyet a fokozaton, és máris lejjebb ment a pulzusom. A sebességgel nem is foglalkoztam, de az átlag igazából talán 1 km/h-val (se) volt kevesebb a pörgetős menetnél. És végig a 2-es zónában maradtam, plusz kijött az összes "matek". Többször ellenőriztem közben, hogy tényleg megy a beszéd, és a fizikai érzés mindenben megfelelt annak, amit a faszi elmondott a videóban. Úgyhogy végre megvan! A pörgetést viszont most egyelőre félre kell tennem.
Tudom, hogy sokak számára ez nem újdonság, másoknak meg annyira alacsony a nyugalmi pulzusuk, hogy teljesen máshol van a 2-es zónájuk. Én csak azért írtam le az információkat, mert egyrészt nekem végre segített megérteni, hogy csináljam "jól" (jobban), másrészt esetleg vannak itt szintén kezdők, akiknek segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz lsebestyen #250164 üzenetére
Ez volna a kövi kérdésem, elöl 50/34 lenne 175mm (xl váz 192cm vagyok), kazetta a nagy kérdés, hogy az a kilenc hogyan legyen beosztva!? 11-30 az elég elnagyoltnak tűnik.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #250140 üzenetére
Írom is a listára...akkor eddig volt egy bringa és egy szúnyogírtó spray stickermajomnak.
#250153varsam...ha szépen beakad és hallod a reteszelést akkor az még nem baj ha van kis ellenállása, főleg közvetlen a kenés után, majd ha rendesen szétkeni valszeg más lesz.
#250142Fall-N...én akinek mindig volt valamiféle rugózása elől nem tudom értelmezni ezt az utat kisimító karbon cuccokat. ...majd az outisok megmondják.
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-FLY->
őstag
Kéne egy kis segítség, szerintetek egy fitness bringára elég a sora 2x9? Csak sprinteket megyek, rövidebb távokat, hegymászás kb nincs. Árát és készlet elérhetőségét nézve kb ez volna számomra a megfelelő. Nagyon-nagyon indokolt lenne inkább a Tiagra 2x10?
-
chubby2o6
senior tag
válasz gordonfreemN #250155 üzenetére
Külső csészés kell, és inkápp iparis mint golyóskosaras. [link]
-
Fall-N
veterán
válasz chubby2o6 #250157 üzenetére
RaceFace Next-et néztem (35k itthon) meg a Funn Black Ace-t. Utóbbiról van teszt, ott azt írják, hogy merev és komfortos. Ez a 31.8 mm-es verzió volt, a 35 mm-es az gondolom merev lehet mint az állat.
Azért lenne lényeges, mert a telót akarom kiváltani merev villára, de azt sem akarom, hogy stétrázzon a rossz út. Acél villa biztos nem kell, így marad az alu. Karbon adná magát, de macerásabb.
-
chubby2o6
senior tag
válasz Fall-N #250142 üzenetére
Attól függ, milyen karbon kormányt veszel. Ha valami fullos többszáz euróst [link] , akkor talán, bár olyat nem próbáltam.
Nekem ilyen [link] van, igazából semmi különbséget nem tapasztalok az alu után, mondjuk ez finoman szólva sem egy fullos darab.A(z alis) karbon nyeregcsövemet [link] is száműztem tegnap. A komforthoz nem tett hozzá semmit, cserébe feszt recsegett a nyeregcsőben, és pont mindegy volt neki, hogy mivel/mennyire volt megkenve. Visszaraktam inkább a már jól bevált Pro Lt-t [link] , azóta egy nyikkanás nincs.
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #250147 üzenetére
Köszi, most 2 hét kényszerszünet jön szájseb miatt, utána lenyomom
-
varsam
őstag
Szabadonfutó zsírzás kérdésem lenne. Szar idő, kicsit karbantartok. Ha kenés után (Sram dynamic seal grease - telózsír) után hátrafelé tekerve éppen kicsit megindul a kerék is akkor még nem gáz ugye? Kereket tekerve a lánc/hajtókar már nem mozdul meg.
DT M1900as kerék.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz lordmynher #250149 üzenetére
A 622 az az outi 28", trekking 28" és az MTB 29". Az a Bulls trekking lesz.
-
lordmynher
csendes tag
Sziasztok!
Hosszú idő után bringázásra adom a fejem. Az elmúlt 2-3 hónapban Bubiztam és gondoltam veszek egy olcsó használt bicajt. Olyan 100 ezer körüli Trekkingre gondoltam. Szembejött velem 80-ért egy Bulls crosstrekking hirdetés. Az eladó az eladó azt írja, hogy 622-es abronccsal van szerelve. Ez nem országúti méret?
Bele merjek ugrani? Tulajdonképpen annyira kellene, hogy bejárjak munkába kb. 8 km oda-vissza és néha elmenjek a kisiskolás fiaimmal egy rövid túrára.
Kép 1
Kép 2 -
Yános
csendes újonc
Sziasztok!
Átolvastam az összefoglalót, nagyon hasznos információkat tartalmazott.
Most szeretnék életemben először egy aránylag jól használható MTB-t vásárolni, a jobb felszereltség érdekében mindenképpen használtak között nézelődök.
Amit fontosnak tartok, hogy 27,5"-es kereket fogadjon az időtállóság miatt.Mennyire cserélhetőek/fejleszthetőek az alkatrészek, az alsóbb árkategóriában jellemző, hogy más szabványokkal dolgoznak a gyártók?
Nagyjából 100-120e Ft-om van a kerékpárra és jelenleg 2 kiszemelt bicikli van. Az egyik egy Merida Wulf (7.70 ?) a másik pedig egy Kross Hexagon R6. A Meridaról már régebben is hallottam illetve tudom, hogy vannak magasabb kategóriájú modelljeik is, viszont a Krosst annyira nem ismerem. Esetleg van ebben az ársávban "Best buy" gyártó vagy akár konkrét modell?
A felhasználási terület főleg túrázás, de azért ha éppen olyan terepen kötök ki nem tartom elképzelhetetlennek, hogy picit vadabb felhasználásra kerülne sor. Ebben a kategóriában ezt teljesen el kell felejteni, vagy azért lehet őket használgatni? Gondolok itt arra, hogy mennyire fognak az olcsóbb alkatrészek szétrázódni, vagy ha egy kisebb letörésen jönnék le mennyire hajlamosak törni / repedni az alkatrészek. Nyilván nem tényleges DH / freeride felhasználásról van szó.
Előre is köszönöm, ha valaki megpróbál választ adni a felmerülő kérdéseimre!
-
jjeahh
nagyúr
Chaoyang Phantom . Menő a hardtailra átalakított fully is
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
őstag
válasz stickermajom #250140 üzenetére
Erre tessék > [link]
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #250139 üzenetére
Jövő hétre (28.-i hétvége) elég sokan írták, hogy nem jó nekik
-
Fifaisshit
őstag
Jó idő ide vagy oda ez a biztos meg a lábas kép
Tök jó, hogy szar időt írnak végig elkezdi az ember és kisüt a nap persze ha kimentem volna tuti eső -
Fall-N
veterán
Itt ma csak borús az idő, nem esett szerencsére. Elvileg "kellene" a meteorológusok szerint.
Más: szerintetek egy merev alu villa + karbon kormány van olyan komfortos, mint fordítva? Csak azért mert a karbon kormány talán több rezgést el tud nyelni. Meg akkor megúsznám a kínai karbon villa beszerzését, alut kapni.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Mas tema: Miota megjott a zwift tekertem parat, es nezegettem a wattokat, es talaltam ezt az irast. Ezek alapjan a 130-150w folyamatos ekeg hurka
https://www.cyclinganalytics.com/blog/2018/06/how-does-your-cycling-power-output-compare
-
stickermajom
addikt
Csak a pangó vizekben most hirtelen úgy megszaporodnak a szúnyogok, hogy azért nem jutunk el bringázni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csokicsibesz #250126 üzenetére
IdiÉta Norbi ...meg a másik sem komplett, ez a Bear Grills fazon.
#250131Zoliwrc...ez nagyon bejött a meteorológusoknak, sőt még több is, így valszeg. nem lesznek kirúgva. Jövő 7en nagy valószínűséggel már jó lesz, ennyi eső után hátha nem lesz már újra csapadék. ...és hátha vasárnap lesz jó mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Mezga Aladár #250118 üzenetére
+1
Legszebb, amikor feldobja a bulvár, hogy elkapták a fiatal olimpikont kábítószer-fogyasztással. Jujj, szegény, 10 éve nem szól másról az élete, csak a kigrammozott étkezésről, alvásról, edzésről, nem csinálhat bármit (verseny előtt nem szexelhet ), nincsenek csaló napok, nincs ami megnyugtassa, vagy elvonja a figyelmét (süti, cigi, pia, csipsz, fagyi).... erre talál valamit, amitől pár órát lazulhat, és nem mutatja ki másnap semmilyen teszt, és a teljesítményébe se szól bele. Erre pont átnézik a szobáját. Aztán meg meghurcolják a médiában, mert példát kell mutatni a gyerekeknek.
velizare: ne időben nézzétek, hanem teljesítményben, mondjuk FTP. Vagy leadott max teljesítmény, esetleg 0,5-1 perces sprint átlaga.
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz MPowerPH #250087 üzenetére
Azért mielőtt ilyen kijelentéseket teszel Katinkáról, legalább a Wikipedia oldalát néznéd meg. Tényleg elég középszerű, ha 20 évesen világbajnok leszel és mellé szerzel két bronzérmet. Ő ott szúrta el, hogy kiment az USA-ba, ahol egy idegen ország versenyzőjére valószínűleg nem figyeltek úgy, mint a sajátjaikra, ezért a 2012-es Londoni olimpián önmagához képest alulteljesített. Aztán rá egy évre 2013-ban a világbajnokságon két arany és egy bronzérem. Tusup-al 2018 májusában váltak külön az útjaik, rá 1 évre 2019-ben a világbajnokságon ismét két aranyérmet szerzett. Utána meg 30 év fölötti versenyzőként persze, hogy nem sok esélye volt már világversenyeken, de 2021-ben még az EB-n 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
1% nagyon sok. viszonyításul: a tegnapi időfutamon a különbség az első két helyezett között 1 mp volt, 41 perc/35km után. 41 percnek az 1 százaléka 24+ mp. az 1mp a különbség az kb. ~4 tízezrelék.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
Nescafé
őstag
Mezga Aladár :
Knog oi Classic megjött iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz MPowerPH #250129 üzenetére
A Börzsöny úgy elázott mint a picsa, és még holnap-holnapután is esni fog, hétvégén biztos hogy alkalmatlan lesz bringázásra.
Én szombat reggel futottam egy jót, olyan helyen ahol még soha nem is jártam, (nem bringás terep). Már ott is ez első óra esőben, brutál sár és folyó vizek voltak.
Tegnap több mint 20mm esett[ Szerkesztve ]
-
patyil
tag
Ne haragudjatok ha volt már
-
MPowerPH
félisten
Ma ujra elkezdek futni, talan rendbe lesz a labam. Gondoltam kicsit meg kellene tolni, na de akkor lesz topikbringazas?
E fuggvenyeben jelentkezek felmaratonra, mert kov. ho elejen az is lesz.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Fall-N
veterán
válasz Fifaisshit #250119 üzenetére
Na ez így nem igaz! Hosszabb távon a szénhidrát megvonás (mivel az agynak kell) fáradtságot és koncentrációs zavarokat okoz. Ezért kell hétvégén visszatölteni. Egyáltalán nem csoda diéta és mivel hosszabb távon nem lehet csinálni, így vannak jobb módszerek. Kalória számlálást lehet a végtelenségig. Sokkal egészségesebb is mint egy hiány diéta azaz amikor valamit meg kell vonni a szervezettől. Szénhidrát is szükséges a szervezetnek, csak nem mindegy milyen (lassan felszívódó, alacsony glikémiás indexű) és nyilván nem a finomított cukor lesz az. Fölösleges is megvonni, hacsak nem cukorbeteg az ember. Fogyni is könnyebb úgy, hogy lehet sokfélét enni (nem csak zsíros dolgokat), csak a mennyiség ami kevesebb lesz. Az emésztést sem viseli úgy meg.
De ez nem teljesen ide való téma és rengeteg ezzel foglalkozó cikk van. Sportolók sem véletlenül nem keto diéta mellett edzenek. Nem is lehetne fenntartani hosszú távon.
-
Fifaisshit
őstag
válasz Hasaggymeg #250124 üzenetére
Jah nem félre ne értsetek mindneki úgy él , ahogy akar
Én pl a nem ketós időszakban sokszor rohadt egészségtelenül
Én az ezzel kapcsolatos falls infora reagáltam …… -
Csokicsibesz
tag
válasz Mezga Aladár #250125 üzenetére
Meg az, hogy ő a diétája nélkül is egy idióta.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #250124 üzenetére
Schobert Norbi stroke-ot kapott és ebben valószínűleg az az idióta "diétája" is belejátszott.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fifaisshit #250119 üzenetére
Még pont 100 féle ilyen van a vegántól a 2 óránként alvóig aki mind azt mondja, hogy sosem volt egészségesebb mint amióta ezt csinálja. Legújabb ez, meg ez.
.LnB...javíthatatlan idealista vagy.[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
szerintem mar az sem egyertelmü illetve mas-mas, hogy ki mit ert doping alatt (itt a forumban)
[link]tiltott teljesitmenyfokozo szer ?
"“Doping” refers to the use of banned substances in competitive sports."
tehat ami nincs a listan - mert akkor meg nem ismert, akkor az nem doping ?vagy: bizonyos szintek megengedettek, es van egy limit ? ..es ez sportagankent mas-mas ... (lasd regen síben hemoglobin 18.5 g/dl vs. bicikliben hematokrit 50%, csakhogy [link]
The normal Hb level for males is 14 to 18 g/dl
The normal hematocrit for men is 40 to 54%
tehat siben megengedett volt a normal felett, bicikliben meg a normal tartomany teteje sem
vagy: [link]"with the sole purpose of increasing artificially and in an unfair manner the performance of the subject participating in a contest"
minden fokozza a teljesitmenyt (ha semmit nem enne, inna, akkor ...)
mi az, hogy "artificially" ? naná, hogy egy skinsuit az mesterseges, nem nö a bokrokban, de a szemelyre szabott táplálkozás is mesterséges, mert a termeszetes kajákkal es pontos monitorozas nélkül nem elérhetö
kinek mi "unfair" ? nyilvan egy kevesbe gazdag csapat nem tud olyat maganak megengedni, mint egy igen gazdag (szelcsatornas órák szama, sok1000 €-s lancok, zoknik, ruhak, ...)
nyilvan a vilag elitszinten nem egészséges a sport
-
.LnB
titán
A franc se tudja.. De az az 1% elég kevésnek tűnik.
Én 2001 óta nézem a versenyeket. Az Armstrong - Ullrich csaták az elsők, amik megmaradtak bennem. És bennem egy percig sem volt az az álomkép akkoriban, hogy ők ne doppingolnának. Amikor borült a Lance bili, cseppet sem lepett meg. Az álszentség viszont bosszantott ezzel az egésszel kapcsolatban. Volt akit töröltek, volt akit nem...ezek.
Aztán valahol Andy Schleck-ék körül gondoltam azt, hogy sokat tisztult a sportág, hogy talán tiszta is. Aztán Contador "húsimádó" esete erre gyorsan rácáfolt.
De most megint tisztának gondolom. Nagyon átalakult az egész. Ahogy a 14-16 éves srácokat már tesztelik, és onnantól kezdik el felépíteni őket.. És így termelik ki a Pogacar-okat, Wout van Aert-okat. Reménykedem benne. Ott a Jørgen Nordhagen eset. És már most Jumbo-s szerződése van a kisgyereknek.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
fulton
addikt
válasz Zoliwrc #250107 üzenetére
én is ugyan így vagyok vele, balesetveszélyenek gondolom, állandóan figyelni a másikat készenlétben lenni, előttem utánam jönnek...eh..így meg saját tempómban magamhoz igazodva tudok haladni nézelődni...versenyen sem fogok soha indulni, bár azt megnézném a fejeket mindenki karbon outi meg tárcsák..., én meg oda állítanék a csepelemmel mint versenyző (annyit mondanék, "majd ne maradjatok le" )
[ Szerkesztve ]
-
Fifaisshit
őstag
válasz Fall-N #250111 üzenetére
Az a Keto csoda napjaink legegészségesebb fogyása módszere, maradjunk annyiban orivosilag is igaz 3 honapig lehet csinálni folyamatosan utánna az étrendet lehet folytatni azonban kell beleiktatni szénhidrátot is mivel az a napi 20g !!!!! (Szép is lenne a 100) hosszú távon kivitelezhetetlen
semmiféle elvonási tünet nem jelentkezik ha nem fogyasztasz szénhidrátot
Szervezeted a zsírokbol állítja elő a ketonokat ami megfelelője a szénhidrátnak csak a szénhidrát cukrot is termel amitől az éhség érezted is nagyobb így diétaként más diétánál sokkal gyakoribbak a “faláda rohamok” .
Hiába étkezel napi 5ször ha telenyomod magad szénhidrattalValótlan dolgokat azért ne írjunk le mert már hallottuk valahol.
Egyébként én fél évig így élek egy évben és sokkal egészségesebb vagyok mint előtte bármikor szó szerint….
Nem fogyasztásra használom mindig…….Sportolni is lehet mellette semmit nem érzel belőle egy kezdőnek nem ajánlott az első 1-2 hétben…… -
Hasaggymeg
Topikgazda
Armstrong számomra 7x bajnok....+1, még akkor is ha sokakkal együtt én sem szerettem őt. Nagy volt a pofája és a világ minden pénze (meg egyéb ) volt mögötte (meg amerikai is ) ezért titokban kissé szurkoltam kikapjon.🤭 Ugyanakkor nem tudok másként nézni rá mint bajnok, hisz köztudott, hogy akkor is mindenki ugyanazt csinálta. Ami az EPO-t illeti, nem azt keresték, hanem vörösvértest határérték volt megszabva amit nem volt szabad átlépni...legalábbis úgy tudom, hisz az eritropoetin egy a szervezet által (vesék) is termelt glikoprotein mely a vörösvértest termelést stimulálja, vagyis amúgy van benned.
-
.LnB
titán
válasz MPowerPH #250114 üzenetére
Végül is igaz.
Mindegy is. Én hiszem, hogy tisztábbak mint Armstrong idejében. Sőt én hiszem, hogy tiszták is. Aztán ha nem, majd kiderül.Fall-N Akkor már bőven ki lehetett mutatni az Epo-t. Sőt! Azt szerintem már nagyon régen. Csak Merckx, Pantani, Indurain, Hinault idejében nem volt érdek.
Ahogy írták, Armstrong is azért bukott, mert nagy lett a szája. Az ő sikere az UCI érdeke is volt, erre utalgatott is már párszor a lebukása óta.Ui.: Mindezt úgy írom, hogy Armstrong számomra 7x bajnok. Csinált amit csinált. Tudom ez megosztó, de vállalom.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Fall-N #250111 üzenetére
Keton testekre gondolt szerintem. (Angolul Ketone). Ezt beszélig manapság az országútisokkal kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz dom1n0 #250106 üzenetére
Keto csoda alligha lehetne versenysport mellett. Keto diéta mellett heti maximum 100 g (!!) szénhidrát a megengedett, ami sportoláshoz édeskevés lenne. Fogyásra való ez a diéta, de nem a legjobb módszer amúgy sem, hosszú távon nem is nagyon engedélyezi egy orvos sem. A kalória számlálása + egészséges többszöri étkezés sokkal többet ér. Az a 100 g szénhidrát is azért kell a hét végén, hogy a kimerültség elmúljon, amit az elvonás okoz.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ixion77 #250104 üzenetére
Úgy értelmezem hogy vannak szabályok, amelyeknek meg kell felelni, és minél közelebb tudsz maradni a határokhoz, annál jobb versenyző vagy....mindig is ez volt, Armstrong sem tett egyebet csak pont ezt, így ő sem doppingolt, ugyebár ...amíg pofátlanul bele nem pisilt a medencébe a trambulinról, miközben mindenki más csak sunyiban a víz alatt. Akkor kihúzta a gyufát, kipécézték és sarokba szorították majd példát statuáltak vele. Simán túlzásba vitte, mások hallgattak és esetleg leülték eltiltásukat, így bajnokként ünneplik őket ma is.
Zoliwrc...és akkor meg is van a legújabb dopping, a szélárnyék. (na meg ott fulton hátszele is. )"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
.LnB
titán
válasz dom1n0 #250106 üzenetére
A MPCC tag csapatok nem használják ha jól tudom. Evenepoel-nál nyílt titok, hogy ő igen. És a Quick-Step nem is MPCC tag.
Itt egy link, hogy kik tagok: [link] Szóval azért nagyon sok csapat az. Igaz, pont az UAE, Jumbo-Visma, és a Quick Step nem.[ Szerkesztve ]
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #250096 üzenetére
Nem nagyon tudok hozzászólni mert abszolút nem érdekel az országúti verseny a versenynézés meg még annyira sem.
Biztos, hogy nem mennék bolyban senki után, férfisegget nézve órákig. Országútizni is egyedül szoktam, a szélárnyák is valahol önbecsapás, ezt látom környékbelieken. -
dom1n0
senior tag
Mostanaban a keto csodakat toljak, ami nem dopping, de allitolag eleg szep novekedest adhat… En meg a koffeint sem engedem maximum 2dl cocacola formaban magamnak
-
.LnB
titán
válasz Ixion77 #250104 üzenetére
Jogos. Félreértettelek.
Igen, ezt a profikkal való összeméregetést, múltkor kifejtettem a "KOM"-os témában. Mármint az én nézőpontomat ez ügyben.
Pont ma panaszkodott a munkatársam, hogy sírni tudott volna a tévé előtt, hogy a mezőny, hogy ment fel Dobogókőre. Mondtam neki, hogy nagy butaság ezen rugózni. Amatőr-amatőr között is felesleges sokszor az összehasonlítás, nemhogy World Tour versenyzőkhöz mérve..[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
"a te értelmezésedben már dopping. A hivatalos szabályok szerint meg még nem."
Nem, az én értelmezésemben a kérdés, hogy "dopping-e egyáltalán", idejétmúlt és lényegtelen:
...hogy mi a "tiszta", az csupán filozófiai kérdés. Csak olyan van hogy "a szabálynak megfelel".
Nem értelmezem sem úgy hogy dopping, sem úgy hogy nem az. Úgy értelmezem hogy vannak szabályok, amelyeknek meg kell felelni, és minél közelebb tudsz maradni a határokhoz, annál jobb versenyző vagy.
A hétköznapi lét és a versenysport egyébként is egyre messzebb kerül egymástól, semmi értelme hozzámérni magát bárkinek bármilyen versenysportolóhoz. Ez csak a szórakoztatóipar egy formája, semmi köze nincs egészséghez, helyes életvitelhez, optimális mintaképhez, vagy bármi hasonlóhoz. Csupán egy téma, amiről lehet a kocsmában dumálni, vagy egy rágógumi az agynak amit tévénézéssel lehet fogyasztani.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Ixion77 #250101 üzenetére
Olyan ez mint a gyorshajtás a forgalomban, van egy sebességhatár amit be kell tartani. És mindenki a megengedett maximumhoz lövi be a saját sebességét.
Arról van szó inkább, hogy ez a mostani, laborkörülmények között kimért teljesítményhatárok, és annak optimalizálása a te értelmezésedben már dopping.
A hivatalos szabályok szerint meg még nem.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Maximum1 #250094 üzenetére
Miért vallaná be bármelyik sportoló is, hogy doppingol? Mindegyik doppingol, nem csak a testépítők. A hivatalos álláspont szerint az doppingol, aki lebukik a teszten. Ha nem ....
Ez ugyanúgy naív hozzáállás, mint amikor a YouTube tele van olyan clickbait videókkal, hogy a Szikla tiszta-e vagy Mark Whalberg? Hogy a viharba ne lenne 50+-osan. Biztosan a plafonon van az ember hormontermelése természetesen ilyen idős korban.
A RockRider bicikli meg most miért olyan nagy dolog, hogy versenyt nyertek vele? A bicikli kevesebbet tesz hozzá, mint maga a versenyző. Vannak érdekes videók, amikor például profi DH-s egy sima, acél libakergetővel simán lejön a legdurvább lejtőn. Technika, edzettég ott van mögötte. Ezek a RockRider biciklik meg nyilván nem az alsó polcos cuccok, simán lehet versenyképes vázuk a franciáknak is.
-
Ixion77
addikt
A doppingeredmények minden sportban egyre inkább negatívak. Nem azért mert a versenyzők kevésbé hajszolnák az eredményeket, hanem mert a módszerek egyre kifinomultabbak, és egyre nehezebb megmondani hogy mi is a dopping egyáltalán.
Ha az egyik versenyző biokaviáron él a másik meg nagyipari disznón, ezért más valamely véreredménye az dupping? És ha 3g kígyóvesét eszik 5g máriatövismagkivonattal és 1.5g matchaporral? És ha 152 ilyen különböző összetevőből összerakott táplálékkiegészítőt amelyet pontosan az ő génkészletének és aktuális vitaminszintjeinek megfelelően raktak neki aznapra össze, és amelyek összességében pontosan úgy hatnak rá hogy az szteroidjainak, hormonjainak és egyebeinek a szintje 0.1%-kal fognak a doppinghatárérték alatt maradni?
Merthogy manapság kb. ez zajlik. Anélkül érik el ugyanazokat a hatásokat mint 50 évvel ezelőtt, hogy különböző vegyületeket direkt injekciózni kellene. Megvan hogy miből mennyi a határéték, és ahhoz kell a lehető legközelebb kerülni anélkül hogy átlépnéd. Aki csak otthon eszik salátát lazaccal, az az így elért teljesítményt soha nem fogja tudni elérni, mert nem fogja tudni megközelíteni a saját testjének potenciális maximumját. (Ráadásul Random Józsi maximumja sem ott van valószínűleg mint azé akit 10000-ből választottak ki pontosan a potenciálja miatt.)TLDR: A doppingrendszer elavult, és nincs is mivel helyettesíteni. Modern módszerekkel próbál mindenki pontosan a mesterségesen megállapított határétékek közelében maradni. Ugyanolyan ez mint mondjuk a F1, csak itt nem egy autót kell határértékre optimalizálni, hanem egy emberi testet. Innentől hogy mi a "tiszta", az csupán filozófiai kérdés. Csak olyan van hogy "a szabálynak megfelel".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vicces képek
- Drón topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...