Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz Hasaggymeg #249199 üzenetére
Rendben, köszi, így tettem, csak kicsit néha mintha nyekegne ahogy tekerem, azt hittem ott súrlódik, de akkoraz valami más lesz. De amúgy a parktool-os videó alapján csináltam. Annyi, hogy az eredeti zsírt ki kellett szednem, mert koszos lett és ujrazsíroztam lítiumos (zöldessárga ragadós nyúlós) zsírral. Kb annyit tettem bele és olyan formán, ahogy a gyári is van.
Fullton: sajnos igen, egyre gyakrabban alszok szarul gondolom az se tesz jót. Igazából alszok eleget, de reggel mégis olyan, mintha agyonvertek volna. Főleg ha be van borulva, garantált fejfájás. Na olyankor olyan vagyok mint egy sérült, nem vagyok magamnál.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gordonfreemN #249197 üzenetére
Nem, ott ne kend, csak gyűjti a koszt!...belül adhatsz neki, véletlenül se jusson víz hozzá.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
válasz gordonfreemN #249197 üzenetére
e már a korral jár
-
gordonfreemN
addikt
válasz chubby2o6 #249180 üzenetére
Én sokszor azt is elfelejtem 5 perc alatt, amit a zasszony beszél hozzám közvetlen közelről, életveszéllyel
Időjárás meg koncentráció kérdése is, ha el vagyok valamin kalandozva pl.
Szerelés közbe annyira rákoncentrálok sokszor az adott feladatra, hogy elfelejtem hova teszem le a szerszámotMás:
Összeraktam a hajtóművet. Ezeknél az integráltaknál kellene a csapágy külsejét zsírral vékonyan megkenni ott, ahol a hajtókarral találkozik¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Kro
tag
válasz kutga #249190 üzenetére
Nemrég hasonló cipőben jártam én is. Cube Aim EX-ben cseréltem a villát, Rockshox Recon Silver került be nekem is. Csak ajánlani tudom, kiválóan dolgozik. Megfelelő karbantartással, ha vigyázva van rá, sokáig szolgálhat.
Ha mostanában nem bringáztál akkor még adj időt a nyeregnek, nem biztos, hogy ott lesz a probléma. -
Hasaggymeg
Topikgazda
A Suntour XCT a leges-legalja, a Judy sokkal jobb. Rock Shoxeknál röviden a sorrend [link] ...te a Sid SL-től nézd lefelé a Bluto kivételével, mely fatbike-ra való. Kerékpárodba szerintem minimum egy Recon Silver RL illik.
tknof1841...12s láncaimat 0,75-ig hagyom minden gond nélkül, a Decas mérő 0,5-oldala pedig a szinte alig használt CN-M 6100 Deore láncba már be is esett. A jel rajta annyira nehezen látható, hogy ezért írtam a nagyítót, hisz mennyivel egyszerűbb a bemegy/nem megy be megoldás mint a nézni meddig is ment be. ...mert minden 12 alatti láncot 1,0-ig hagyok, hagytam, azt is gond nélkül, ezen a mérön meg egy oldalon van a 0,75 és 1,0 így nézned kell meddig csúszik be azon a halvány jelölésen...de azt is elfogadom, ha te megelégedéssel használod.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
válasz vallas #249188 üzenetére
Igen, minél jobban tekersz annál jobban "tartod" magad a lábaddal + de nyereg dőléstől is függ (mennyire tartod magad a kezeddel), De- az is megfigyelhető az sem jó mindig ha tök vízszintben van a nyereg, nekem ez a tapasztalat, annak is függvénye milyen messze van a kormány..., vagy kicsit beledőlve tekersz e, milyen intenzitással mész (legtöbbször), ezért jobb valamennyit előrébb dönteni, de ezt is az érzés adja meg menet közben, mindenkinél egyedi módon (ilyen negyed fordítások a nyeregcsavaron stb..1-2 fokot jelentenek döntésben. Én pl néztem vízszintben, de rövid időn belül éreztem hogy nem az igazi menet közben pláne nem intenzíven tekerve nem esett jól az egész, a medencém egyenesebb pozícióban volt ilyenkor kéz kevésbé terhelve, de nem volt jóleső, ezért előrébb van döntve,(nyilván nyereg formától is függ) cserébe ha lassan megyek kicsit jobban terheli a kezeket, de nem éreztem eddig hátrányát (zsibbadás), nekem így sokkal jobb(jobban esik csapatni neki). Meg kell találni az arany közép utat , kísérletezni és menni vele. Elég sok összetevős történet.
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
válasz Hasaggymeg #249186 üzenetére
Akkor valamit nem értek. Ez könnyen lehet. Videókból próbálok tanulni.
Én úgy értelmeztem ez egyfajta sablon. Leegyszerűsítve úgy működik, ha a 50-es oldal befér a láncszemek közé akkor a lánc már kopott. Ha nem fér be a 50-es mindkét oldala akkor meg a lánc új. Ha a 75-ös oldal mindkét vége befér a láncszemek közé akkor a láncot cserélni kell. Igazából ennek egyszerűen/könnyen kéne működnie. Nem értem a nagyítót. A Decathlonoson van 100-as jelölés is, igaz. Nem tudom miért. A Park Tool-oson a 0,75-ös jelölés után nincs semmi + ha annak mindkét vége befér akkor nincs mit tenni, cserélni kell a láncot.De ha ennek a sablonnak nem pontos a mérete akkor az egész vizsgálat értelmét veszti. Haszontalan eszköz.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
addikt
Érthető okokból nincs egyértelmű nyereg ajánlás. Mennyire vagy gyakorlott például? Ha most kezdted a szezont, érthető, hogy nyom a nyereg, meg kell szokni. De az biztos, hogy vakon nyerget vásárolni anyagi csőd, minimum, hogy meg kell mérni az ülőcsontjaid távolságát, és az után menni.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Létezik valami hierarchia a teleszkópok között árban, minőségben? Vettünk nemrég egy biciklit (Cube Aim Pro 29), ezen SR Suntour XCT villa van, 100 mm rugóúttal. Ez az előző biciklimhez képest kb űrtechnika (26-os merevvázas volt, én 185 cm vagyok és 90 kiló). Ma elmentünk tekerni Bp-Pécel útvonalon, úgy 40 km-t tehettünk meg, a közepén főleg (igaz nem nehéz) földúton, és bizony, ezzel jól érezni az utat. A régihez képest nyilván sokkal jobb, de gondolom lehetne még jobb is.
Sógoromnak van otthon egy Rock Shox Judy (a pontos típust nem tudom), amit nem használ, és ami jó is lenne erre a biciklire, valószínű le is cserélnénk, de kíváncsiságból szívesen körülnéznék, hogy árban és minőségben mi van feljebb. A felhasználás kb fele aszfalt, és fele földút lenne, minden tanácsot szívesen fogadok.
A másik kérdésem pedig a nyereggel kapcsolatos. Az út felénél már elég kellemetlenül nyomott a nyereg, a végére totál kényelmetlen volt ülni rajta (a gyári nyereg Cube Natural Fit Venec Lite). Ezt érdemes lehet lecserélni valami ilyesmire? [link] Tudom ez elég szenzitív téma, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel a gyári nyereggel szeretni fogjuk egymást.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
6030D
őstag
válasz vallas #249188 üzenetére
Egyszer voltam bringás kísérő. Soha többet. Azt vártam, hogy legyen már 1 km-en belül a checkpoint, hogy saját tempóban előre lehessen menni leadni az infót a váltóknak. Pedig akikkel voltam, ők 5 alatti paceszel (12+ km/h) futották a hármas váltót, de akkor is.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
őstag
UB tapasztalatok...
nem jó 115 kilométert 10 km/h-s átlaggal letekerni, még 3 részletben sem, mert a végén már mindegy hogy ülsz a nyeregbe.... szar lesz...
De jó buli, aki tudja próbálja ki... a monti, kölcsön conti gumikkal hibátlanul tette a dolgát, a wax jó volt végig....
tényleg igaz lehet amit egyszer valahol olvastam, hogy ha keményen tekersz, sokkal kevésbé terheled a nyerget a seggeddel, több súly lesz a lábadon....és nem fog fájni...
ez a fordítottja volt.... a strava 27wattot kalkulált mondjuk nem volt rajtam pulzuspánt, de 3 emelkedőn kívül akár igaz is lehetett................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #249165 üzenetére
Ja, csomagok nélkül.
tknof1871...pontatlan=nem méretpontos. Nehéz használni=kis vonalig csúszik be úgy kellene eldönteni mennyire is kopott a lánc, vagyis kábé attól függ honnan nézed...nagyító és reflektorral, ugyebár.Így már érthető?
Csokicsibész...pedig faxa a Kevély csak fel kell deríteni, meg kell tanulni azt a néhány (~10-15) ösvényt amit variálhatsz, oda nem kell semmi Garmin és le sem kell szállni.
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
válasz chubby2o6 #249152 üzenetére
Nem az anyacsavar átmérőjénél kell kisebbnek lennie, hanem a csapénál.
Az anyacsavarnál és a csapnál kisebbek. De nem kérdés. Inkább veszek 4 000 Forintért célszerszámot a Decathlonban.#249163 Hasaggymeg
Tényleg pontatlan, van nekem is...ráadásul nehéz használni.
Ez egy olyan mérőeszköz aminek nincs mozgó alkatrésze. Faék egyszerű. Ha a Decathlon elrontotta akkor milyet kellene venni? A ICETOOLZ CrMo-t 4 900-ért már pontos?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
chubby2o6
senior tag
válasz andrisbandi #249182 üzenetére
Ááá, nálam alapból meleg víz folyik a csapból. Nem mosogatós meleg, inkább langyos, de inni nem az igazi. Itthon is a hűtőben tartok egy flakon vizet, azt keverem a csapból jövővel. Ezért szoktam ilyenkor lehűteni indulás előtt, csak b...hatom, ha ott felejtem .
Inkább vidd haza a vizet, minthogy a vért kelljen lemosni vele . -
-
andrisbandi
őstag
válasz chubby2o6 #249180 üzenetére
DEBOYO Thermo Bottle
- Drágáé jóMegfogadtam a tanácsod, hátha le kell mosni a vért, vittem ma én is vizet
Megúsztam, el is felejtettem, hazaérve locsoltam meg vele a ház elötti tuját.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Alg
veterán
válasz Ringman #249179 üzenetére
Szerintem a minimum az hogy gyógytornász/fizioterapeuta legyen a bikefitter...
Köszi a linket, észben tartom, lehet járok majd Villach felé ott van egy... (Érdekes, Neill Stanbury nincs rajta a listán)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
chubby2o6
senior tag
válasz Dark Archon #249175 üzenetére
Ha boldogulok a műhelypumpával, akkor hagyom, majd kiderül.
A héten már másodjára játszottam el, hogy indulás előtt egy órával betettem egy kulacs vizet a fagyasztóba, amit aztán ott is felejtettem . Volt útközben kék kút, de akkor is...
És ez már csak rosszabb lesz -
Ringman
nagyúr
keresek végre egy olyan helyet ahol nem csak a gép által kiírt szögeket akarják belőni, hanem tényleg megnézik hogy mozgok a bringán...
vannak fenntartásaim, ezért nem is mentem még el sehová :/
persze első körös fitnek lehet mindegy, meg mostanában nem is megyek, mert a különböző sérülések/bajok miatt nem vagyok kondiban, úgy meg minekbikefit james és a steve hogg-approved belga tim dejonghe biztos jó,de "kicsit" messze vannak
vagy van még az International Bike Fitting Institute (IBFI) listája, de a legközelebb is szlovákiában v szlovéniában van minősített tag.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Csokicsibesz #249176 üzenetére
Kapcsold ki a Garminban az újratervezést, teljesen megbolondul tőle, csak a saját tracked vonalát kell figyelni és azon vigyen végig.
-
Alg
veterán
válasz Csokicsibesz #249176 üzenetére
Garmin on-the-fly tervezőjének még aszfalton sem lehet hinni, mindig oda vinne vissza ahol letértél az útról, nem pedig logikus módon az útvonalra. Aztán ha visszatérsz magadtól a tervezett útra, akkor is eltart pár percig mire rájön hogy jé, tényleg jófelé mész.
Ma engem is megszivatott, belerakott egy 8km-es extra kört 2 mászással, közben bevitt egy sorompóval lezárt + kamerával megfigyelt magánútra, ott néztem meg a térképen hogy WTF... (30k környékén kell nézni, elnéztem a jobbos kanyart).
Ezek a Weinviertel-i aszfaltozott mezőgazdasági utak vegyes érzéseket keltenek bennem... egyrészt tök jó hogy outival is lehet autómentes utakon tekerni, másrészt nem valami haladós, sok az éles kanyar, a meredek lejtő (aminek a végén éles kanyar van, rendszerint sóderes/faleveles/csúszós úttal).
Az Ensport bikefit-el sem vagyok 100%-ig elégedett, nagyon előre vitték az ülést, folyton hátrébb ülnék, a vállam hátraesik és nyomnám el magamtól a kormányt (meg is fájdult a csuklóm a végére) - vissza fogom állítani. + keresek végre egy olyan helyet ahol nem csak a gép által kiírt szögeket akarják belőni, hanem tényleg megnézik hogy mozgok a bringán...
4 nap alatt 3 tekerés, 265km, 2500m szint...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Csokicsibesz
tag
Előre szólok ez egy ranter poszt lesz.
1. Kevély: 2x voltam itt és utoljára. Nem tudom ezen mit lehet élvezni, múltkor is beszívtam, nem tudom miért gondoltam, hogy ez a szívást meg lehet úszni. A két csúcs közötti részen nagyrészt cipelni kell a bringát annyira meredek meg sziklás. Ezt nem lehet kitekerni szerintem még e-bikeal se.
2. Garmin: Katasztrófa a navigációja, nem tudom mi a szart szívott az 530, de hogy ez kriminális az tuti. Rajta vagyok a tracken látom a térképen, folyamatosan jelez, hogy forduljak vissza, semmi értelme az egésznek. Aztán elvisz valahova 20 percen keresztül, majd szól, hogy forduljak meg. Megnézem nagyban a térképet tényleg meg kell fordulni, de előtte meg ő küldött be. Áttervezésekkor olyan útvonalakat ajánl, ami telejsen nyilvánvaló, hogy szar. Megy az ember a turisa úton van jelzés is, tehát valószínűleg visz valahova, nagyokos navi szarint menjek le a jelöletlen szarra mert az jó lesz, nem lett jó.
Ha nincs a graveles srác én fogalmam sincs, hogy jövök le Dobogó-kőről.
-
addikt
válasz chubby2o6 #249155 üzenetére
Szvsz felesleges erre költeni, ha jó esetben évente kell. A módszer, hogy gumileszedővel a külsőt a perem szélére feszíted elég ahhoz, hogy megtartson annyi levegőt, hogy műhelypumpával fel lehessen fújni.
Mai új cipős lábas
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Sikerült lemérnem az alsókónuszt a régi villa esetén 26mm a Suntour Nex-P-HLO 28 1" mentes esetén 27mm esetén ez mind a két méret jó a vázamba XLC HS S03. Apropó váz és alsó kónusz cél szerszámom nincsen így lapos fejű csavarhúzóval és kalapáccsal vertem addig fel míg nem bírtam lemérni vissza meg 35mm-s méretre vágott szénacél csővel ezekkel ugye nem tettem nagy kárt a villába illetve az alsó kónuszban? Illetve az alsó csapágy csészét puszta kézzel ki és be lehet tenni a fejcsőbe de viszont rá mérek a fejcsőre 30mm-t ír mint ahogy az alsó csésze nyak esetén is de ha a felső csapágy csészét teszem be alulra azt már ki kell verni belőle
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz Hasaggymeg #249163 üzenetére
Melyik hölgy vagy Te ?
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
abéla
senior tag
-
abéla
senior tag
-
kuntics
aktív tag
válasz SpaceKombajn #249167 üzenetére
Tavaly kezdtem el biciklizni hosszabb távon, szakállam meg legalább 8 éve van. Így is van bőven szélzaj, nélküle nem tudom milyen
-
abéla
senior tag
Fogyáshoz mérj kaloriát (igazából Kcal ami ~ 4.1x Kj);
neked 100kg + 40év körül olyan 8000-10000Kj a napi E igényed (munka, alapaktivitástól függően) .Ehhez még hozzáadod a fenti tekerésekből a heti átlag 3x
(amik kb 3x1500-2000Kcal = 3x6000-8000Kj), így napi átlag 3000Kj többlet jön össze, amennyiben alapanyagcseréd emelkedik pár százalékot(fog), ehhez jön még napi ~500Kj.Ha kaját 8-9000Kj körül tartod és ferhérje-lipid dominans étrendre állsz át (ehhez a tekerésmennyiséghez ajánlott is a rapid CH + feh pótlás, hogy a glikogénraktár-kimerülés követően ne az izmaid bontsd) ezzel havi 2-2,5 kg-ot fogyhatsz zsírból, de közben persze jön fel az izom(+víz), szóval a netto csökk. csak kb 0.5-1 kg lesz akár fél-egy évig.
De combosodsz rendesen .Majd óvatosan, sok fehérje (2-2,5g/tskg + edzés előtt-után mindenképpen) és CH töltés (edzés után magas(abb) glikémiás indexűt, egyébként alacsonyt - az összkaloria max 20-30%) mellett napi 6000-6500Kj "diéta" meghozza a testsúlycsökkenést is (havi
~2-3kg és ennél több nem is ajánlott, akármit is ír a Cosmo ).Meg persze diéta esetén nyomelem/vitaminbevitel is ajánlott.
Ja és fejben dől el minden, így nem érdmes túlbonyolítani, túltolni a vállalást!
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Because
őstag
Az arcokból ítélve mondd hogy te legalább élvezted!?
[ Szerkesztve ]
-
abéla
senior tag
válasz Fall-N #249058 üzenetére
Lévén nem egy mai darab(ilyen, csak a flat), viszont extrémebb (csúcs)terhelésben nincs/nem lesz része, (+figyeltem meghúzási nyomatékokra), így bízom benne, ha össze is jönne egy fáradásos törés, annak lesznek előjelei;
ha meg nem, legalább igazoltnak érezhetem a sisakviselést .Viszon annyival másabb(jobb), mint az alu-kormány, hogy ha ez akár be is következne, már simán ismét karbont vennék (mondjuk már lehet újat ).
hootka!
-
jjeahh
nagyúr
Bikepacking?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz tknof1871 #249147 üzenetére
Tényleg pontatlan, van nekem is...ráadásul nehéz használni.
Más...itt családi nomád műsor. ...esti lábas kép.🤭 (fantastic family light )
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
-
andrisbandi
őstag
-
Ringman
nagyúr
válasz chubby2o6 #249158 üzenetére
van tubeless autószelep is?
mintha lenne szűkítő is av -> presta átalakításhoz is.
#249161 andrisbandi
igen, rémlik valami. nekem a prestával nincs bajom amúgy.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
chubby2o6
senior tag
válasz Ringman #249156 üzenetére
Diy-t nem akarok, ahhoz sem sokkal egyszerűbb beszerezni a hozzávalókat, meg azt is fel kell tölteni kompresszorral.
Ez a Schwalbe nem lenne rossz, de azt írja, Prestához való, nekem meg Schrader van/lesz, mert fel van fúrva a felnim.
Oké, akkor egyelőre hagyom. Majd megpróbálom mag nélkül állópumpával, ha nagyon szopcsi, akkor majd rendelek valami boostert. Legrosszabb esetben beviszem a kerekeket melóba, ott van kompresszor . -
Tin
veterán
válasz Fall-N #249115 üzenetére
A megszokásban bízom én is. Ma direkt úgy mentem, hogy nem a pulzust figyeltem, hanem a pörgetést, és abban a tempóban haladtam, amiben adtam is bele, de mégsem éreztem azt, hogy totál kinyírom magam. Oda-vissza mentem az 1km-es távokat nagyjából síkon, és egy-egy 2 km-es "kör" után megálltam meg kicsit, hogy visszamenjen a pulzus 140 alá, de a végén már meg se álltam. A táv így 31 km lett, kellemesen el is fáradtam, a végére pedig már éreztem is a lábaimat.
A pulzus meg annyi, amennyi. Nem éreztem rosszul magam közben, kifacsartnak sem, egyszerűen ennyi az, amikor nem eszetlenül nyomom neki, hanem végig 90+ lábtempó. Jövő héten kipróbálom majd esetleg ugyanezt kontrollált pulzussal, de most inkább abban bízom, hogy idővel elindul lefelé a pulzusom, és ugyanez a tempó alacsonyabb pulzust fog eredményezni. Berakom az összesítést csak azért, hogy látni lehessen, hogy van, akinek ilyen magas a pulzusa egy közepesen megnyomott edzéstől is.
#249114 Maximum1: oké, megértettem, hogy magadhoz mérsz, de sajnos nem mindenki születik biciklisnek, így a tanácsaid sajnos nem sokat segítenek, ellenben a többieké nagyon is. Hozzád képest túl mélyen vagyok, megértem, hogy nem tudsz segíteni, de akkor legalább ne is próbálj meg lehúzni, kérlek.
#249121 6030D: semmi ilyen tudományos dolog. Szar kaját régóta nem eszek, tudom, hogy a fehér kenyér hízlal, eszem müzlit, salátát, csirkét és mindenfélét rendszeresen. A fogyási képlet egyszerű: csökkentem az adagokat, és kész. Meg persze nem este későn kajálok, ha kell, elhagyom az esti nasit, csokit, és így tovább. Ez a fajta nagyon kontrollált bevitel biztos még jobb lenne, de az odafigyelés is nagyon sokat segít.
-
Ringman
nagyúr
válasz chubby2o6 #249155 üzenetére
ezek szerintem lassúak hozzá, gyorsabban pumpálsz, de ennyiért ott a schwalbe booster is, ha nem akarsz diy megoldást (én is ezt rendeltem meg tavaly)
szelepmag nélkül eddig 3-ból 2 külsőt simán booster nélkül fel tudtam pumpálni (2féle felnire, az egyik a sokat szidott alexrims), persze lehet csak szerencsés voltam.
a gp5000 s tr-hez meg elég volt 1 db gumileszedő és kb másfél barnál már pattant a helyére.
-
chubby2o6
senior tag
Ez [link] jó lehet tubelesshez? Vagy karcsú ahhoz, hogy rárobbantsa a felnire a gumit?
-
6030D
őstag
válasz Wombath #249129 üzenetére
Gratula! Este még olvastam, kicsit sajnáltam, hogy nem mentem. De a mai tekerés bebizonyította, hogy jól döntöttem. Erő nulla, úgyhogy csak szenvedtem volna, aztán lehet, hogy megint lebetegszem. De jövőre megyek, ha rendben vagyok.
A két pálya hogy volt? Regisztrációnál kell eldönteni?
-
lomposfarkas
tag
Aldiban van megint biciglis műhelypumpa (kézi és lábi).
-
chubby2o6
senior tag
válasz tknof1871 #249150 üzenetére
Nem az anyacsavar átmérőjénél kell kisebbnek lennie, hanem a csapénál. Azt a kis "tüskét" konkrétan át kellene dugnod a láncszem lyukán, mert a csapot csak akkor tudod kitolni. Nyilván, ha ugyanazzal a csappal akarod összerakni a láncot, akkor nem szabad végig kitolni, csak addig, hogy szét tudd szedni a láncszemet. Az viszont elengedhetetlen, hogy a menetes rész végén legyen egy akkora külső átmérőjű tüske, ami bele tud menni a csap helyére.
Csak ismételni tudom magam, normális (cél)szerszámok nélkül csak a szopás van. Van olyan szerszám, ami csak nagyon ritkán kell, cserébe rohadt drága, olyankor érdemes elgondolkodni azon, hogyan lehetne kiváltani valami házilag készített cuccal. Viszont a láncbontó nem ilyen. Nem drága, és akár gyakran is kellhet, megéri megvenni. -
-igu-
addikt
válasz mauimagic #249149 üzenetére
A lézer pontossága elég ehhez, a kérdés csak az ez esetben, hogy mekkorára készítik az alkatrészt. Láttam már olyan szériát lézerről leesni, hogy mind jó volt, még szűk tűréshatárral is, de olyat is, hogy mind selejt volt, mert valaki elnézett valamit. Az egyformasággal persze nem volt gond szérián belül, azt adta a technológia.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
tknof1871
őstag
válasz chubby2o6 #249145 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem alkalmas rá. A menetes rész végével szerinted ki tudod nyomni a szemből a csapot?
Azon gondolkodtam hogy működhetett láncbontóként. Két anyacsavar között volt a lánc és talán egy hatlapfejű csavart (ami kisebb átmérőjű mint az anyacsavar belső átmérője) nyomtak neki a láncnak. Lehet, hogy több alkatrészből állt, de csak ennyit találtam.#249142 arcitec
Ne cssinálj semmit, vidd szerelőhöz ...
Már ott van. Kedden vagy szerdán kapom vissza kerékpárt.[ Szerkesztve ]
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
mauimagic
senior tag
válasz tknof1871 #249147 üzenetére
Remélem nem az, mert ezt használom én is
Csak a 12s lánc miatt vettem, mert a park toolom csak 0.75-öt mér, ez még 0.5-t.Egy lézerrel kivágott lemezdarab nem tudom hogy lehet pontatlan, gondolom nem Jean-Pierre bácsi reszelgeti őket egyesével...
Nekem nem esett be a 0.5-ös, se az új, se a használt láncon, de a különbség látszik -
tknof1871
őstag
Üdv!
Legolcsóbb, legegyszerűbb láncnyúlásmérő, Decathlon. Több kommentelő szerint pontatlan. Tényleg pontatlan vagy valószínűbb, hogy nem tudták hogyan kell használni és inkább lepontozták?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
chubby2o6
senior tag
válasz tknof1871 #249140 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem alkalmas rá. A menetes rész végével szerinted ki tudod nyomni a szemből a csapot? Annak annyira vékonynak kellene lennie, hogy át tudd nyomni a csap lyukán. Vegyél egy normális láncbontót [link]
Ha magad akarod szerelni a bringát, elengedhetetlenek a rendes célszerszámok, különben - azon kívül, hogy szétszopatod magad - több kárt csinálsz, mint hasznot. -
Maximum1
őstag
HA csak pénzt akarsz szórni és fel akarsz szállni a vonatra akkor Challenge és társai.
-
-igu-
addikt
válasz Dark Archon #249138 üzenetére
A 3 nap a kalóriabázis használatára vonatkozott. 18 kiló ment le 9 hónap alatt nélküle is, szemre saccolva a napi kalóriargyenleget. Jó pár óra görgőzés IS volt abban az időszakban. :)
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -igu- #249137 üzenetére
Valamikor suhanckoromban találtam egy kalóriatáblázatot anyám szakácskönyvében ami akkor annyira érdekesnek tűnt, hogy azóta is tudom kábé mennyi az annyi szinte mindenből, úgy kalóriára mint súlyra.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz -igu- #249137 üzenetére
Azóta is fejlődött a KalóriaBázis felülete, hogy én használtam (2021.08-ban kezdtem el az életmód váltást). A 4-5 verzió közül bizony neked kell kiszűrni a jót, de még mindig jobb, mint nulláról felvinni. Meg a rendelős kajákból is rengeteg fent van, én a Cityfoodos Katus Attilás kajákat ettem / eszem. A hibahatár meg így jobb lesz, mert az ember zsírt akar veszíteni, nem izmot. Én egy év alatt adtam le 20 kilót, és nem gyengültem le. Arról nem is beszélve, hogy így nem csoda, hogy csak 3 napot bírtad, mert az elején éjszaka is felkeltem zabálni - de akkor sem mindegy, hogy mit, én sonkát toltam magamba.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz Dark Archon #249136 üzenetére
Egyszeri 18 kilós fogyásom nekem is volt 2 éve, sok mozgással, kevés kajával. Kalóriabázist próbáltam - egyrészt a felület átláthatatlan katyvasz, mindent egy képernyőn akar mutatni, másrészt a felhasználók által felvitt kész kaják káosza elriasztott. Ugyanannak az ételnek 4-5 verziója ("Zsuzsi konyhàjából" vs "Sanci-féle" esetleg "ahogy mi szeretjük" változat) teljesen más kalóriaértékkel és összetevőaránnyal nem sokat segített.
Egyszerűen elvesztettem a türelmemet a harmadik napon. Maradt a saccolás, egzakt értékek nélkül. Legyen deficit vastagon, és akkor a hibatűrés is nagyobb.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz -igu- #249127 üzenetére
Néhány hét számolgatás után tudni fogod te is. Én is kalóriaszámlálással fogytam 20 kilót. Elhatározás kérdése, egyébként nem nagy kunszt, a program (KalóriaBázis) tud szinte mindent. Az akaraterő és elhatározás jellegű dolgoknál az "én képtelen vagyok..." kezdetű mondatoknak, kifogásoknak nincs helye!
Wombath: akkor szuper lehetett! Én szoktam arrafelé tekerni, időnként átmegyek a trianoni emlékmű felé. Jó hely.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz andrisbandi #249134 üzenetére
köszi. nem kaptam kedvet hozzá, egyelőre maradjunk az általam jvasolt keretek között.
a grammokat hagyjuk, a gyerek az utánfutóval ~40 kiló.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
andrisbandi
őstag
válasz velizare #249131 üzenetére
Montin sokáig mentem Joe's eco tejjel, belsőbe töltve.
- Nem kell hozzá tubeless külső, vagy felni, szerelgetés. A szelepmag helyén keresztül benyomható a tej. Tökéletesen működik, semennyit nem koszol. Főleg emiatt használtam, mert tesztelgettem a külsőket.Bármelyik tl defektgátló folyadék jó lehet, a belső a lényeg; hagyományos gumi kell, arra tud rákötni a tej. Azt tippelem országútin ez a barkács megoldás még hatékonyabb is, a külső egy plusz rétegként rászorít a lukra, ami a többszörös nyomásnál számíthat.
Tuning lehetőség a könnyített gumi belső használata.
r2-bike.com
Itt lehet súlyra rendezni a találatokat.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Ringman
nagyúr
-
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Na srácok, megvolt ez a Csunya Kupa. Én azt mondom, hogy ha legközelebb menni fog a sírás a top maratonosoktól, hogy jajj, kevés az induló, mit csináljunk, hogy a "sorozat" maradék két tagja még túléljen, annyit fogok javasolni, hogy tanulmányútként menjenek el a Csunya Kupára, és kapnak tippeket.
Először is, a pálya az fenomenális. Igen, nem lehet végig előzni, és igen, lehet nagyot esni. De ezSpártaMTB, vannak kockázatok. Aki még félős, annak ott volt a "C" pálya, de az "R" pályában olyan finom részek voltak, hogy csak na. Fél óra vonattal a Keletiből, én tuti fogok még ide menni csak úgy, saját szakállra.
Másodszor, a szervezés. Ez egy ingyenes verseny volt, nem volt például itatópont. Annyi baj legyen, ha 2000 forintért lett volna három itató, még mindig jobb, mint a maratonos ajánlat. Cserébe viszont az ingyenesség ellenére a pálya rendesen végig volt jelölve, sok helyen önkéntesek is álltak, kerepelni, zenélni, stb. Volt chipes időmérés, nem egy szalmás mező közepén volt a rajt/cél, ahol a családot nem mered otthagyni a hőguta és unalom veszélye miatt.
De a lényeg tényleg a pálya, felüdülés volt egy "igazi" montis terepen menni a sok kiherélt, földgyaluval egyengetett, 6 méter széles erdészeti országútból összefűzött kör után, amit a bükkmarcik és néha a superiorosok is "versenypályának" hívnak. A 30 km-es távból az első 10 volt az igazán trükkös, durva le, durva fel, kanyarok, singletrack gyökerekkel, stb., de utána is jöttek azért meglepetések. Mindent egybevetve az első 16 km szerintem XCO versenyen is megállná a helyét, akár nemzetközi szinten is. A pálya második fele már jórészt szélesebb egyenesekből állt, az előzésmániások biztos ezt fordítva preferálnák, mert úgy nagyjából kialakulnak a pozíciók, mire az egynyomos részhez érünk. -
6030D
őstag
válasz -igu- #249127 üzenetére
Egyszer kell kimérni, hogy a 70 g zabpehely 6 evőkanál, utána csak szeded. A csirkét kilós kiszerelésben veszem. A rizst mindig úgy főzzük, hogy mérjük, mert tudjuk, hogy mennyit eszünk meg egyszerre. Amikor csinálom a diétát, akkor 1 kg csirke mellé csinálok x g rizst, és szétosztom annyi adagra, ami kell. Nem kell egyformára, ha egyik több, a következő kevesebb. 250 g egy túró, az mondjuk 3 adag, akkor úgy kanalazom ki. Nem kell mérlegen enni, egyszer kell megnézni, hogy mi mennyi, utána csak logika.
Ja, és mindennek a dobozán rajta vannak az értékek, meg ott a kalóriaguru. Az, hogy a lidlis csirke minimálisan más, mint a kerti, az a mi szintünkön nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz 6030D #249121 üzenetére
mindig csodáltam azokat, akik ránézésre grammra tudják, hogy pl. egy tányér csirkepörköltben mennyi kalória/zsír/szénhidrát/fehérje van - sőt tudnak különbséget számolni krumpli vs nokedli köret esetén
/szarkazmus volt, viszont én képtelen vagyok számológéppel reggelizni
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #249119 üzenetére
tubelessel egyszerűbb lenne, ha mégsem, akkor nehezebb lesz jóval a külső+belső.
ne félj a tubelesstől, én is vártam vele vagy fél-1 évet, nem kellett volna, annyi hogy azok sokkal feszesebb gumik, kell hozzájuk a leszedő és a szappanozás
32c-ben belsős rendszerben talán conti contact urban, esetleg cinturato velo (28-asban is), az is defektvédett valamennyire, de elég drága, mert tubeless.
-
gordonfreemN
addikt
válasz chubby2o6 #249117 üzenetére
Ja, nem, alulról a csapágyházba nyilik egy furat, a nyeregvázcsö lyuka igazából. Oda gondoltam egy lehetetnyi szilót, hogy le ne jusson a dzsuva.
A nyeregcsőre való szilikon izé ötletet köszi.
Alul nekem nincs furat a középcsapágynál a vázon.
A többi eljárást úgy hajtom végre ahogy írtad!¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
ReFleXx
addikt
van valami bevalt trukk amivel jelentosen csillapithato a bringazas kozbeni szelzaj?
ha egyedul tekerek akkor nincs gond , berakom az agybadugos fülest es felcsapom a spotifyt, ez megoldja a gondot, de ha tarsasaggal megy a lajtos bringazas akkor marhara zavarja a csevegest
illetve a fulem erzekeny a huzatra, ugyhogy akar ket legyet is uthetnek egy csapasra[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
6030D
őstag
Egyszer ki kell számolni mi kell, utána azt betartani két hónapig, aztán megy magától. De írtad, hogy csináltad, csak lehet, hogy máshogy. Sokan a fehérjét hagyják ki (tipikus csak salátát meg vizet eszek diéták), aztán szépen leépül az izom is. 2 g/tskg fehérje kell naponta, ha megy akkor 2, ha nem, akkor 3 g/tskg szénhidráttal. Zsír legyen napi 35-40 g, annyi kell a vitaminok felszívódásához. Napi 5-6 kajàlás, mert az emberi test is úgy működik, mint az állatok a vadonban. Ha nem eszik 1 napig, mert nincs mit, akkor ha élelmet kap, akkor egy részét letárolja zsírba, ha megint éhezés lenne. Ha megtanulja, hogy folyamatos az ellátás, akkor nem tárol. Vagy nem egyből. Én hétköznap csináltam a diétát, péntek estétől vasárnap estig meg ettem mindent, sokat, zsírosat, "piát" is. Hétfő reggelre +1 kg volt, ami szerdára eltűnt, mert kiürült a bélrendszer. A péntek reggeleket hasonlítottam össze, a heti 1 kg simán hozható az elején. Nem volt jojó efektus, amikor abbahagytam. Omron és komolyabb mérővel is mértem a testzsír- és izomtömeg %-ot, ez is fontos volt, nem mindegy mi miatt csökken a súly (kórházban nem eszel semmit, csak fexel, csökken a súlyod, de az izomveszteség is). Működött.
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz Fall-N #249113 üzenetére
Ez így megint nem igaz . Egyenes fejcsőbe simán tehetsz olyan csapágyat alulra, ami fogadja a kúpos nyakú villát. [link]
Nyilván csak félintegrált kormánycsapágy esetében, ha integrált csapágyat fogad a váz, akkor erre nincs lehetőség, bár azok a vázak, amikbe integrált kormánycsapágy kell, amennyire tudom, mind kúpos fejcsövűek. -
nagyúr
-
chubby2o6
senior tag
válasz gordonfreemN #249111 üzenetére
Ha kiveszed az integrált csapágyat, a közepe ( a fekete műa. "cső") jó eséllyel sáros lesz, de azzal nincs semmi baj, az azért van, hogy védje a tengelyt a szennyeződéstől. A régebbi vázakon alul, a középcsapágyház alján van egy lyuk, ott kell kifolynia az óhatatlanul belefolyó víznek, de ott jut be a kosz is. A nyeregcső lyukát nehogy beszilózd, semmi értelme. Már csak azért sem, mert nem árt néha kiszedni a csövet, takarítani, átkenni vékony zsírral. Húzhatsz a nyeregcső bilincsre szilikon védőt, lehet ilyet kapni, de a víz úgyis befolyik, ha akar . A középcsapágy is sáros lesz a hajtókarok tövénél, a beszereléskor rákent zsír összeszedi a koszt. Amíg a csapágyon rendben a helyén van a porvédő, addig nem jut beljebb a dzsuva. Ettől függetlenül, ha már kiszedted a csapágyat, a helyét kitakaríthatod, a meneteket újrakenheted, de csak vékonyan, oda nem szabad túl sok zsírt tenni. Ha bemegy a csapágyba a kosz, azt úgyis hallani/érezni fogod.
-
nagyúr
gumi halp pls.
asszony livjére kellene valami négyévszakos valamennyire barázdált defektálló külsőket vennem. a gumi mérete 700x32c.
illetve én is kérnék tippeket, hogy a favorit gp5000 mellett mi az, ami napi commutinghoz megfelelő lehet. valami defektvédett duranora gondoltam elsősorban, de a többi márka defektvédelmét nem ismerem. ez lehet 28as is.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Fall-N
veterán
Egy idő után megszokod. Mióta pörgetek azóta edzetebb lettem, így egyrészt nagyobb távolságot bírok (csak idő kéne több) meg az alap hajtás felállás kezd könnyű lenni. Általában első 36T hátul 14T-n szoktam pörgetni, ha lejtőn megyek akkor 12T hátul. A kazetta kiosztása jelenleg 1x7-en (12-14-16-18-21-24-28), de hamarosan átállítom a váltót 7s-ről 8s-re és egy SunRace kazettát néztem, ami 11-12-14-16-18-21-24-28 kiosztású, így jobban tudom a 12-t használni, mert nem a legszélső lesz az 1x hajtásnál. Átmenetileg még ott lesz a 11T. Városba ez tökéletes lesz még emelkedőre is, ott maximum a 18T-t használom, azzal felmegyek simán.
-
Fall-N
veterán
válasz chubby2o6 #249082 üzenetére
Fordítva írtam. Tapered nyakú telót nem tudsz betenni sima 1 1/8"-os vázba, mert be se fér. Nyilván a tapered nyakú vázban elfér adapterrel a végig azonos méretű villanyak. De létezik olyan alsó csapágy ami nagyobb átmérőjű és leszűkít 1,5"-ról 1,125"-ra, az jobb és erősebb megoldás, mint egy sima alsó kónusz.
Ez azért lényeges, mert jobb villát nagyrészt tapered nyakkal gyártják, így régi vázban nem lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz jjeahh #249110 üzenetére
Mennek azok így is, csak egyre lassuló ütemben. Bármikor tudok fogyni valamennyit, csak elveszik a motiváció, amikor megvonok magamtól mindent hónapokon keresztül, és úgy is lelassul/megáll a fogyás. Ezért jött a bringa, mert ha az rásegít, akkor van sikerélmény, és értelme is a tudatos lemondásnak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz chubby2o6 #249101 üzenetére
+1, nálam is így működik. Persze egyénfüggő is, kinek mennyi tekerés és milyen intenzitás számít soknak és ki mennyit-mit eszik. Pl. nálunk a családban, haveri körben állítólag a többség "alig eszik valamit", aztán amikor együtt ebédelünk vagy valamilyen kajálós buli van, mindenki legalább 5-10x annyit eszik mint én és egyáltalán nem foglalkoznak azzal sem, hogy mit esznek, tehát lisztes-zsíros kaják ezerrel. Mindezt úgy csinálják, hogy semmit nem sportolnak. Aztán csodálkoznak, hogy miért híztak el .
Van olyan ismerősöm, aki városban, munkába trekking bringával jár évek óta és panaszkodik, hogy tekeréssel nem lehet fogyni. Amikor megláttam mit ért bringázás alatt, hát.. gyakorlatilag nem is teker ha nem muszáj, picit meghajtja, majd elgurulgat, egy ideig viszi a lendület . Ez így szvsz rosszabb, mintha gyalogolna.#249103 Tin: szerintem ha odafigyelsz a kajára és kitartasz a tekerés mellett, menni fognak a kilók lefele . Csak idővel tekerj minél többet.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin
veterán
válasz Maximum1 #249105 üzenetére
Bontókalapáccsal nem lehet apró szöget beverni. Hidd el, nagyon is hasznos volt a pedálfordulatos tanács nekem, mert nem fog az újrakezdésnél hülyeség rögzülni, és eleve azt szokom meg, ami "jó". Sőt, az alacsonyan tartott pulzusos tanács is sokkal jobb, mint az, hogy "majd ha letekersz 1 seggel 50 km-t, akkor beszélünk", hiszen amikor én gondoltam megoldani a dolgot, elsőre jól túltoltam az edzést, és úgy soha el sem jutnék az 50 km-ig. A harmadik, amit mondtam már, az idő, de leginkább az, hogy nem vagyok olyan formában, hogy dimbes-dombos vidéken ennyit bringázzak. Amúgy sose vittem még energiaszeletet magammal, és nem szoktam zabálni. Amikor este bringázok, az nagyjából azt jelenti, hogy reggel eszek 2 szendvicset, meló után letekerem a kis 20 km-em, majd utána eszek, fél 7 fele. Ha meg nem tekerek, akkor 4-5 között eszek.
#249104 mauimagic: köszi az újabb megerősítést, meg kell próbálnom valahogy ezt a 2-es zónás dolgot, remélem, hogy hamar elkezd esni a pulzusom, és normál haladás mellett is képes leszek a zónában tartani.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ixion77 #249099 üzenetére
A fogyás maga mint cél elég vékony, előtte voltál egy kövér tunya, utána leszel egy sovány és tunya ...akár kis súlyfölösleg is jobb mozgékonysággal és jó fizikai állóképességgel társulva mint egy nyüzüge irodakukac aki 2 emeletet sem bír megmászni lift nélkül.
kuntincs...+1, naponta egy evés aligha egészséges.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Mivel a hétvége megy a levesbe bringázás szempontjából, szétszedtem a kis Scott-ot. A lánc nagyon rozsdás volt, de két petróleumos áztatás nagyjából lehozta. Amúgy szép állapotú, kif*száztam, jöhet a gyereknap.
Canyon is kapott egy generált, csak a telókhoz nem nyúltam, azt rábízom Runnerre. -
kuntics
aktív tag
válasz Ixion77 #249093 üzenetére
Napi 2x vagy csak 1x enni egészséges lenne? Nem igazán hiszek az ilyenekben. Persze a célt, a fogyást el lehet érni vele, mert 2 alkalommal nem tud annyit enni az ember, mint általában, de ez nekem koplalásnak/megvonásnak tűnik elsőre. Sportolóknál talán működhet, akár hosszabb távon is, de egy “hétköznapi” embernél meló, család mellett szerintem nem kivitelezhető. Biztos vannak kutatások, amik szerint jó, de ugyanúgy vannak kutatások a 4-5 étkezés előnyéről is. És ez a többszöri, kisebb adagos kajálás szerintem jobban is tartható. A lényeg a minőségen, meg a megfelelő mikro/makro tápanyagokon múlik. A 0 mozgás után elkezdett sport az emésztést is gyorsíthatja, ami szintén segíthet a fogyásban. Meg nem is feltétlen a kilokat kell nézni, hanem az összképet
Szerintem.
-
Maximum1
őstag
Szerintem ez nem így működik, amíg nem tudsz letekerni egy seggel 50km-et a héten 2x addig felesleges itt pedálfordulatot meg pulzust nézni.
Annyira új Neked ez a test mozgás, hogy a tested sem tud mit kezdeni vele, feleslegesen terheled még zónákkal meg rpmekkel.
Tekerj heti 2x50km pihenő és sportszelet nélkül, csak víz dögivel és 2-3 hónap múlva lehet tovább lépni. -
mauimagic
senior tag
Én világ életemben sportoltam, állóképességi sportokat, de mindig csak hétvégi harcosként, hétköznap max 1-2 rövid bringa. Viszont mindig "nyélgázon" mentem.
Március elején kezdtem a pulzus alapú edzést, a 2-es zónával egy hónapig szenvedtem az útvonal választásokkal, annyira lehetetlen volt a zónában maradni (montin).
Már most is érezhetően gyorsabb vagyok, elkezdtem fogyni, ugyan csak 3 kilót, de zsírból látványosan fogytam, gondolom felszaladt izom is. Utoljára 15 éve volt ekörül a súlyom, akkor bringásfutár voltamEgyértelműen a sok hosszú, alacsony intenzitású edzésnek tudom be a súlycsökkenést, mivel a diétám junkfood alapú, max a cukros üdítőket néha sikerül elhagyni
-
Tin
veterán
válasz Ixion77 #249093 üzenetére
Az elmúlt évtizedben már 6-8x biztos kontrolláltam a súlyom pusztán az evés csökkentésével és okosan csinálásával. Tudom, hogy 2-3 nehéz hét hozzászokni a sokkal kevesebb kajához, és azt is, hogy hetekkel később indul meg a valódi fogyás. Az is megvan tapasztalatból, hogy nem szabad túlzásba vinni, mert jön a jojó effektus, és visszazabálja az ember. És persze, hogy ilyen meg olyan 1200 kalóriás diétával micsoda fogyásokat lehet véghezvinni, csak van egy kis gond ezzel. Az elmélet és a gyakorlat. Simán lefogytam 108 kilóról 98 kilóig, aztán már nem nagyon ment tovább. Elkezdtem gyalogolni sokat, és ez hozzátett még pár kilót, aztán megállt. Igen, most jön az, hogy még kitartóbban kellett volna csinálni, csakhogy ez egyrészt egy több hónapos folyamat volt, másrészt az a gond, hogy mellette dolgozom, élem az életem, volt jócskán stessz is, és ezekhez egyszerűen nem elég a kevés kalória. Ha ágyban döglök, és 200 kilóról kell nem-evéssel lefogyni, de közben nem fogyaszt semmit a szervezetem, az működik, de amikor használod is az energiát (pl. az agyad), az más tészta. Arról nem is beszélve, hogy a zsírt elégetni nehéz azzal, hogy nem eszel, cserébe nem is mozogsz. A gyaloglás jó dolog, csak lassú, a futás nem annyira az én asztalom, bringázni meg szerettem régen. Ma elbringáztam 1400 kalóriát, és nagyjából ennyit ettem. Én hiszek benne, hogy ha mozgok, fittebb vagyok, és aztán utána elindítok egy következő tudatos étkezési kört, akkor az jobban megdob lefelé, mint önmagában a kaja.
#249094 parandroid: nem szoktam feladni, csak megunni, de ezt egyelőre szerencsére nem unom. Ha hosszú távon csak annyi történik, hogy heti 3x elgurulok 1 órára, és ez állandóvá válik, nekem az már elég lesz. Neked meg sok sikert a felépüléshez, vagy visszarázódáshoz!
#249095 6030D: na valami hasonlóban bízom én is. Reggelizni szoktam 1-2 szendót, és délután 4-5 körül vacsorázni. Ha fogyni akarok, akkor az adagokat is visszaveszem, és kiiktatom az esti nasit, és teljesen elhagyom a csokit. Fogyok is tőle, de ott a fal lefelé. Persze itt jönne a tudományos megközelítés és az ezer szakértő százféle tanácsa, hogy mit és hogyan, de minden ember más, máshogy él, máshoz szokott. Abban bízom, hogy a rendszeres sport mellett elindított csökkentett kaja áttöri a falat lefelé, és sikerül lemennem 90 kilóra, és megtartanom azt. Most még vissza tudom fordítani az elzsírosodást, de később már nehéz lesz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A fogyás maga mint cél elég vékony, előtte voltál egy kövér tunya, utána leszel egy sovány és tunya ...akár kis fölösleg is jobb mozgékonysággal és jó fizikai állóképességgel mint egy nyüzüge irodakukac aki 2 emeletet sem bír megmászni lift nélkül.
-
chubby2o6
senior tag
Pedig egyszerű, és még csak kutatás sem kellett hozzá, saját tapasztalat. Ha csak a kaját veszem vissza, fogyok, de lassan. Ha nem veszem vissza, de bringázom folyamatosan ( értsd, mindennap azzal járok melóba, napi 2x10-11 km intenzíven ) akkor nem fogyok, de nem is hízok tovább. Ha visszaveszem a kaját, és még bringázok is mellette, akkor látványosan fogyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest