Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VHS digitalizálás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
Ügyesebb vagy mint én.
De miért OFF-ba megy?
-
-
embe
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
Azt olvastam, most épp nem találom hogy pontosan idézzem, hogy cégadatok kellenek hozzá. De cég nincs.
-
mi az akadálya, hogy csinálj egy business accountot?
-
embe
nagyúr
válasz
gyulaszu
üzenetére
Én is adtam el több olyan dolgot amit ideutaltak. Nem volt gond. Itt a levelük alapján a pontos típusszám akadt fenn a szűrőn.
De hozzáteszem hogy a külföldi vásárlásaim, adott esetben 1000 euró körüli összegeket is innen bonyolítok. Vonják is a jutalékot. Illetve streamingek, stb. erről a számláról fizetek. Eddig nem volt gond.Oliverda: Opció igen. De nem biztos hogy ha azt mondom valakinek hogy utalj egy adott összeget, akkor jó néven veszi ha erre kérem. Ez olyan biztosíték lehet az utalónak hogy odaírja hogy mire utalta.
-
gyulaszu
senior tag
Számomra inkább az a kérdés, hogy magánszemély miért ne adhatna el másik magánszemélynek valamit. Én is adtam már el több kisebb dolgot, pld telefon, tablet és ide kaptam a pénzt. Egy hónapja egy autót is eladtam, igaz annak vételárát a cib számlára kaptam, de nem fogta meg semmilyen algoritmus. A wise is inkább azt kellene nézze, hogy honnan jön a pénz, és ha az egy magyar bankszámla, akkor induljon ki abból, hogy az a bank már egyszer "ellenőrizte" azt a pénzt és a számla tulajdonost.
-
embe
nagyúr
Két levélváltás után ezt kaptam. Akkor valami virágnyelvű szöveg kell a megjegyzésbe. De elég "szigorú" ha Ebay eladás sem lehet benne például, nem fogadhatok onnan. Viszont ha eladok egy pl. 200eFt.-os terméket, mire gondol vajon a vevő ha azt mondom neki " a közleménybe írd már be hogy sörözés" . Na mindegy itt az volt a gond hogy konkrétan egy teljes termék név volt benne. Lazább szövegezés kell.
Egyébként a Revolutnál is ilyen szigorúak?
-
GhostVector
junior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
GhostVector
üzenetére
wise szempontból:
jobb fenti monogram > limits > your limits > account limits,> alján ATM fees. ott megnézed.ezen felül az adott automata sarcolhat. azt meg az adott bank hirdetményéből.
-
embe
nagyúr
válasz
dredjudge84
üzenetére
Valami hasonló lesz legközelebb ... Köszi a tippet!
-
GhostVector
junior tag
Üdv.
160 ezer forint felvétele automatából mennyibe kerül Wiseal? Ha fizetős van időszak, amikor olcsóbb?(Pl banki nyitvatartási időben)
-
oil120
senior tag
válasz
n@p@lm
üzenetére
Én is ezt csináltam, nekem sem 1 hó alatt kell 1 ezer €
Viszont most itthon ez már nem pálya a felvételi költségek miatt.
Ezért próbáltam érdeklédni, van-e valamilyen megoldás a pénzfelvétre.
Az a válasz, hogy kikeresem melyik automata nem számít fel díjat, nem mondanám, hogy segítség. Így elvesztette a Wise ezt az előnyét sajnos.
-
embe
nagyúr
válasz
dredjudge84
üzenetére
Magánszemély. Magánszemélyek. De használom streaming előfizetésekre, Alis PayPal mögé téve... stb.
-
válasz
koxkids
üzenetére
[link]
oldal alján leírás:Hogyan védekezhetek az adathalászat ellen?
Beállíthatsz egy biztonságos kommunikációs kódot. Segítségével meg tudod állapítani, hogy a kapott e-mailek a Wise-tól származnak-e, vagy csalók adathalászkísérletei. Miután beállítottad a kommunikációs kódot, az a Wise minden eredeti (marketing vagy automatizált) e-mailjében szerepelni fog.
A kód létrehozásához:
Jelentkezz be Wise-fiókodba a weboldalon
Kattints a nevedre a jobb felső sarokban, majd válaszd a Biztonság és adatvédelem opciót
Ezután válaszd ki azt, hogy Biztonságos kommunikációs kód, majd azt, hogy Kommunikációs kód létrehozása
Kövesd a lépéseket a kód létrehozásához
Miután létrehoztad, a következő helyen szerkesztheted: Biztonságos kommunikációs kód -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Wise számlám van, mint magánszemélynek. Most három eladásom után a vételárat ide kértem utalni.
Majd 15 percig tartott amíg a pénz átjött. Erre kaptam egy ilyen levelet utána pár perccel.
Mire számíthatok? Ráülnek a pénzemre? Vagy mi ilyenkor a protokoll a Wise-nél? Nincs cégem, így ha akarnék sem tudnék váltani.

-
válasz
UberMutant
üzenetére
Ezt hol állítod? Appon belül nem láttam.

-
-
HoTDoG
tag
Pár év után ismét betalált egy Wise adathalász mail.
Jelentve gmail-en és a Wise-nál is.Ami gyanús volt amellett, hogy november 4-én tájékoztatnak október 15-ei változásról, az e-mail cím és a linkek (amikre persze nem kattintottam)
ablink.info.wise.com és @info.wise.com
-
USA állampolgár számlájára dollárt melyik módon utaljak? ACH, Wise (gondolom ez a "cégen" belüli, SWIFT? Hogyan lesz a legolcsóbb?
Nem tudom kitölteni, mert még nincsenek meg az adatok és most kellene megmondanom milyen adatokat küldjenek meg, Nem értenek hozzá.
Megj.: Nem szeretné megadni a számlája adatait, mert azzal vissza lehet élni. Szerintem a kártyaszámmal keveri. -
oil120
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ott is sok helyen számítanak fel az automaták valamilyen illetéket.
Görögország, a szállásomat kp-ben kell fizetni.
Ehhez keresem a legolcsóbb megoldást.
Az OTP 100€-t engedélyezett volna max, 5€ díjért.
Ha 1000€ lesz a szállásom ahhoz 50€ jönne hozzá csak a kp felvételért
-
zoli62
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Mikor van tranzakciós illeték?
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
Most végülis van Budapesten olyan automata, ahol költségmentesen lehet felvenni eurt? Tegnap volta az OTP automatánál 100€-ban maximalizálta a felvehetőt és ezért 5€ felszámolt volna
-
-
zoli62
addikt
Tetszik a Wise, most regisztráltam. Egyszerűbben kezelhető, mint a Revolut, és magyar bankszámlaszám van.
-
cocka
veterán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
A virtuális kártyát átutalással tölteném fel a bankkártyámról, mivel úgy olvastam, hogy ez ingyenes.
Ez nem Revolut, fizetni kell a kártyás feltöltésért és attól is függ, hogy bankkártya vagy hitelkártya-e, mert utóbbival drágább. Csak a banki átutalás fogadása ingyenes.
A küldés díja meg a bankodtól függ. Nekem pl. ingyenes, szóval simán tudok ingyen utalni. -
nggabi
félisten
válasz
GEPESZ66
üzenetére
ha ingyen tudsz utalni jó lehet. eldobhatós kártya is van a revolutnál, azt google pay-el lehet ingyen tölteni. talán netes vásárlásokhoz az jobb. én fagyasztgatom a kártyákat, mostanában a wise-nál pár perc mire kiolvad, revolut instant. wise előnye még a magyar számlaszám, de mivel mindkettő ingyenes szerintem regisztrálhatsz mindkettőre.
teptep: nekem sincs fizikai, de régi ügyfél vagyok. úgy olvastam valahol h wise-nál a virtuális kártyához meg kell rendelni előbb a fizikait.
-
teptep
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Wise fizikai kártyát nem kötelező igényelni. Nekem is csak virtuális Wise kártyám van. PIN kód is van hozzá, tehát ATM készpénzfelvételre is alkalmas. Az átualásos feltöltés költségét a saját bankod határozza meg, a Wise oldaláról az utalás fogadása ingyenes. Természetesen a 1260-al kezdődő magyar számlaszámodra kell utalni. Pontosabb úgy fogalmazni, hogy nem a Wise kártyádat, hanem a számládat töltöd fel. És igen, az Internetes fizetési felületeken célszerű virtuális kártyát használni.
-
GEPESZ66
veterán
A KHB banknál nincs virtuális bankkártya.
A netes vásárlásokat tenném ezzel biztonságossá.
A Wise kártya egyszeri díjára az igényléskor nem sajnálnám a pénzt.
A virtuális kártyát átutalással tölteném fel a bankkártyámról, mivel úgy olvastam, hogy ez ingyenes.
Szerintetek van értelme igényelnem KHB ügyfélként ilyen kártyát?
Wise téren nem vagyok igazán tájékozott? -
hhgygy
senior tag
Ma telefonnal vettem ki pénzt OTP-s ATM-ből és elfelejtettem a WISE-t átállítani az OTP-kártyára. Persze a tranzakciót nem hajtottam végre, de azt írta ki, hogy 60.000 Ft felvételére 1999 forintot "terhelhet". Először is, ez elég húzósnak tűnik, másrészt honnan lehet tudni, hogy valóban terhelné vagy nem?
-
zerodot
aktív tag
válasz
losslessonly
üzenetére
-
kovaax
őstag
válasz
teptep
üzenetére
Bocs, de nem jegyzek meg mindent, pláne nem ilyen időtávon, pláne ilyen stílusban vartyogó emberkéktől.
Szóval én egyszer próbáltam Erste ATM-ből Visa Wise fizikai kártyával pénzt felvenni, és jelezte, hogy költséget fog felszámolni rá, úgyhogy megszakítottam a műveletet. Talán éppen 2023 nyarán, de lehet korábban. De ahogy írod is, lehet totál zavar van/volt ez ügyben az Ersténél.
-
teptep
őstag
válasz
kovaax
üzenetére
Igen, az Erste 2023. szeptemberben bejelentette: [ATM eszközhasználati díj készpénzfelvételi tranzakció esetén külföldi kibocsátású bankkártyával] De ennek ellenére a Wise és a Revolut VISA kártyáival ingyenes a készpénzfelvétel. Erről pontosan neked küldtem egy képernyőképet ez előtt egy évvel: #9180. Most küldjek neked egy igazolást az augusztus felvételről is, vagy elhiszed már végre? Amúgy az Erste ügyfélszolgálaton rákérdeztem, hogy miért van különbség az eszközhasználati díjban a Mastercard és a VISA kártyák esetében, de csak egysejtű idióta válaszokat kaptam: #54077
-
-
kovaax
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nekem Visára már akartak korábban is.
Szerk.: https://telex.hu/gazdasag/2025/10/19/bankok-revolut-wise-otp-erste-granit-cash-atm-keszpenzfelvetel
-
teptep
őstag
válasz
losslessonly
üzenetére
Augusztusban ingyen vettem fel Wise(Visa) virtuális kártyával ERSTE ATM berendezésből.
-
Oliverda
félisten
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Dolgoztam egy meglehetősen nagy banknál, úgyhogy ez a tipp nem jött be.
"Az összes customer service indiába vagy még messzebb van kiszervezve."
Újabb tévedés.
"Az egész Wise úgy működik, hogy kihalássza az egyszerű ügyfeleket a bankoktól és aki egy kicsit problémásabb azt szarban hagyják, akár úgyis, hogy zárolják a számláját a pénzével együtt."
Ha így működne, akkor már rég lehúzták volna a rolót. Ezzel szemben a valóság: [link]
"Nem fogsz a litván, észt, vagy épp belga bankfelügyelethez menni panaszkodni. "
Én mennék, ha szükség lenne rá, de valamiért engem még az elmúlt bő 7 év alatt sem zároltak.
"Leírta a kiszámolós pasas is többször ezek addig működnek amíg nincs problémád, mert ha van akkor véged van."
Akkor olvasgasd csak az ő sületlenségeit és váljon az egészségedre!
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
1. Jelenleg Magyarországon mely ATM-ből lehet Wise kártyával díjmentesen Ft-ot felvenni?
2. Euro-t legközelebb díjmentesen SK-ban lehet felvenni, Prima bankon kívül próbált már valaki más ATM-ből, ami díjmentes volt? -
dredjudge84
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A témában írt második hozzászólásodban idézted be miszerint jövedelem igazolást kértek nem bankszámla kivonatot, a kettő nem egy és ugyanaz! Jövedelem igazolás lehet sz szerződés bérpapír esetleg (bár ebben nem vagyok biztos) adóbevallás. A bankszámla kivonatot csak akkor fogják elfogadni ha a személyazonosságot akarják igazoltatni, hogy meggyőződjenek róla hogy valóban az a személy használja-e a számlát aki nyitotta.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
"tevékenységének megkezdéséről szóló állami nyilvántartásba vételét és/vagy a biztosítóval kötött megbízási szerződés"
Hát ez tényleg egyenlő a bankszámla kivonattal.
. Miért nem ezt kérik , vagy nevezzük nevén már a dolgokat , de biztos én vagyok a helikopter
.Mert ebből az user nem fog soha rájönni , hogy lehet ezt kérik a bankszámla kivonat címszó alatt
.pictigjis: majd meglátod neked is milyen nevetséges lesz , ha te kerülsz ilyen helyzetbe.

-
-
Tuomas
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Én egyszer, pár éve írtam nekik magyarul (mert nem érkezett meg a feladás, amiről kiderült, hogybaz utaló fél volt a kudas) és magyarul válaszoltak egy magyar nevű (Helga) ügyintéző által. Akkor Indiában megtanultak magyarul, vagy Indiában alkalmaznak magyarokat, vagy Magyarországon honosítottak indiaiakat?

-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Láthatóan nem dolgoztál életedben sem bankban sem multinál
Az összes customer service indiába vagy még messzebb van kiszervezve. Erre írtam az indiait, de látom ennyire nem vagy képben a világgal, hogy egy ilyen szimpla indirekciót megugorj.Az egész Wise úgy működik, hogy kihalássza az egyszerű ügyfeleket a bankoktól és aki egy kicsit problémásabb azt szarban hagyják, akár úgyis, hogy zárolják a számláját a pénzével együtt. Nem fogsz a litván, észt, vagy épp belga bankfelügyelethez menni panaszkodni. Szopjál, mert te rossz ügyfél vagy, nem kellesz nekik. Ezt kéne megértened mielőtt eljátszod itt a nagy védelmezőt. Leírta a kiszámolós pasas is többször ezek addig működnek amíg nincs problémád, mert ha van akkor véged van. Egy normális bankban visszaírnának az ügyfélnek, hogy tessék ezt még innen hiányzik. Itt meg fogja az indiai csóka és félrebassza a ticketet majd jön újra az ügyfél, addig meg senkit se érdekel.
"Milyen kár, hogy ez korábban nem jutott eszedbe...
" - mihez kellett volna eszembe jutni, áruld már el? -
pictigjis
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
ha helyetted legalább az ismerősöd nyavalyogna, aki valóban érintett, még valahol megérteném ezt a hisztit. de kezd nevetségessé válni a háborgásod
-
Oliverda
félisten
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Felesleges volt ismét bemásolni. Ha segíteni akartál volna neki, a tevékenységének megkezdéséről szóló állami nyilvántartásba vételét és/vagy a biztosítóval kötött megbízási szerződését kellett volna beküldetni, mert ilyen dokumentumokat kérnek, vagyis ebben az esetben elégtelen egy bankszámlakivonat.
"Honnan származna mégis b+ , ott van az utalásnál , kitől jött."
Igen, ezt valószínűleg mindenki más megértette.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Az előző kommentedre már nem reagáltam , mert kb olyan mintha egy 5 éves gyerekkel beszélgetnék...
Most is írsz egy orbitális marhaságot , ezt már nem tudom szó nélkül hagyni.Leírtam és mégegyszer leírom , mert látom nem megy át a fejeden:
"Az a bosszantó , hogy az illető munka nélküli volt , hónapokig , most találta ezt a biztosítási melót , ugyebár a biztosító cég nem fogadja el a Wise számlát az utaláshoz , ergo nyitott egy OTP számlát. Na mármost hiába küldte be az utolsó havit az OTP -től amin látszódik az utalás , mivel nincs több számla kivonata ezért , vagy nem ezért , ez a nyamvadt Wise elutasítja állandóan
.Beküldte utána a telefonszámlát* is , nem tudom milyen néven futott az appban , talán egyéb dokumentumok alatt , de azt se fogadták el!
Szóval itt tart , van pár tízezer Ft rajta és nem fér hozzá. Respect .... Tényleg remek rendszerük van."* A telefonszámla a saját nevén van - ezzel kiegészítem most , ez lemaradt.
Sokadjára ennél érthetőbben nem tudom leírni , hogy azokat a papírokat küldte be amit kért a Wise! Ha így sem érted sokadjára , nagyon tudlak sajnálni , mert érdekes a többi kommentelő érti .

-
Oliverda
félisten
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Valóban nem tudom, hogy azt indiai ügyfelek milyen gyakran nem töltik fel a kért dokumentumokat.
Ha pedig az elemi frusztrációd levezetése helyett vetted volna a fáradtságot és kicsit visszaolvasol, kiderülhetett volna, hogy a kért papírokat nem töltötték fel, csak a bankszámlakivonatot, ami vállalkozók/céges ügyfelek esetében nem elégséges."Mellesleg egyik ismerős a Wise-nál dolgozik és még ő is hasonlókat mesél, hogy a saját számlái közti mozgásoknál is beleakad a rendszerükbe."
Milyen kár, hogy ez korábban nem jutott eszedbe...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Tényleg nevetséges vagy ezzel az infantilis viselkedéssel. Száz helyen akadhat meg a folyamat, vagy csak valami indiai csóka elnéz valamit. Mellesleg egyik ismerős a Wise-nál dolgozik és még ő is hasonlókat mesél, hogy a saját számlái közti mozgásoknál is beleakad a rendszerükbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Automata kávégépek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear OLED 27GX790A-B . 480Hz . 0.03ms . 2560x1440 - Garancia 2028.07.07.
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A sörözés csak egy példa, lehet mondjuk nyaralás rám eső része vagy akármi, de még ott van az az opció is, hogy semmit nem kell írni.

de a kártya díj megspórolható.

.Beküldte utána a telefonszámlát* is , nem tudom milyen néven futott az appban , talán egyéb dokumentumok alatt , de azt se fogadták el!