Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
Az OTP Simple Pay felületén be lehet jelölni, ha valaki menteni szeretné a kártya adatait. A Revolut webes fizetési hivatkozásának a felületén nincs ilyen lehetőség. És igen, korábban már teszteltem valós, most pedig hamis dátum adatokkal. Elképzelhető, hogy a Revolut letárolta a dátum adatokat, és most hiába írom be rosszul? Mindjárt kiderül! Generáltam egy vadi új virtuális kártyát, és annak a valós kártyaszámát, valamint hamis dátum és CVV adatokat adtam meg a revolut.me felületén. Wise app-ban jóváhagytam, s majd...
revolut.me felület üzenete: Valami nem sikerült, próbáld meg újra később
Wise app tranzakció: Elutasítva, rossz lejárati dátum
Revolut app tranzakció: Elutasítva, helytelen a kártya lejárati dátuma
Akkor úgy tűnik, hogy a Revolut fizetési felülete tárolja az adatokat. És meg is magyarázzák. [Képernyőkép] És amikor másodszor használom a kártyát, akkor is kéri a dátum adatokat, mert csak azok megadása után lesz aktív a Folytatás gomb. De ilyenkor már írhatok oda akármit... -
hhgygy
senior tag
Olvasgattam egy kicsit a Redditen, arról lehet szó, amit mondtam a Simple Pay és a Google Pay kapcsán: nem feltétlenül szükséges a CVV a tranzakciókhoz.
-
hhgygy
senior tag
Fogalmam nincs, hogy működik a revolut, nekem nincs, de kizárt, hogy hamis adatokkal átutalást teljesítsen. Hacsak tényleg nem arról van szó, hogy valójában nem ellenőrzi a lejáratot és a CV-t.
De az OTP Simple Pay is így működik, ha elmented a kártyádat, csak ugye ott egyáltalán nem is kell megadni a lejáratot és a CV-t. Meg a Google Pay vagy Google Wallet is. Akkor csak simán hülyén programozták az oldalt. Kérdés, hogy emlékszel-e, hogy egyszer megadtad a valódi adatokat. -
axlfsi
veterán
Ezek szerint Te sem igényeltél emiatt új kártyát (egyelőre?).
Jó ez a teszt, csak egy baj van vele: nem minden esetben kér jóváhagyást az alkalmazás fizetéskor és nem tudom ez mitől függ.
AliExpress fiókom alatt be van kötve egy virtuális és simán fizetek vele Alin a chekoutnál, anélkül, hogy Wise app popupolna a kérdéssel... Miközben máskor már sokszor volt olyan (nem Alis vásárláskor, hanem pl Alza), hogy jóváhagyást kert rendszeresen minden esetben a Wise app... -
teptep
senior tag
válasz
UberMutant #9542 üzenetére
Én ma 00 órakor meg 10 órakor is próbáltam, és ugyan úgy levonta. Majd ha lesz egy szolgáltatói számlám, ott is kipróbálom majd, hogy a Revolut helyett a Wise kártyával és hamis dátummal fizetek.
-
axlfsi
veterán
Azért hülyének engem sem kell nézni; képzeld, tudok káetya cserét indítani, a kérdés arra irányult, hogy melyiket hazudjam a három közül... Ugyanis egyik sem igaz a felkínált három opció közül és nem szeretném el bagatellizálni vagy kamuzni, ha nem muszáj. Erre kértem értelmes további tanácsot, hogy mi a jó indok, ha egyik sem a megfelelő és igaz - ha már addig elvittél, hogy - szerinted - kérjek új kártyát emiatt.
...és nem, nem lopták el a kártyaadataimat, ahogy Oliverda is írta. -
axlfsi
veterán
Ezt honnan veszed? Én ilyet nem írtam sehol. A virtuálissal tudtam és tudok is a mai napig fizetni, de a fizikaival is. Kevered kicsit vagy csak túlgondolod.
Volt korábban (!!) egy szolgáltatás, talán eMAG webshop vagy még a narancssárga X cég, akiket megvettek, ahol amikor hirdettek egy Visa kártyás akciót, amikor rögzíteni kellett a vásárlás során a kártyát, nem ette meg a virtuálist. Csak hoztam egy példát, hogy a Virtuális nem minden esetben megoldás. Legalábbis volt(!!) ilyen ... -
teptep
senior tag
válasz
UberMutant #9540 üzenetére
Fogtam a saját Wise kártyámát és beírtam a kártyaszámát. Utána bírtam egy random hónapot, ami nem egyenlő a kártyán szereplő lejárati hónappal. Ugyan így egy évet és egy CVV kódot is beírtam. Tehát csak a kártyaszám volt valós, a többi hamis.
-
teptep
senior tag
Ezt a cache dolgot légy már szíves kicsit részletezni. Bankkártya adatoknál nekem nincs engedélyezve az adatok mentése. Minden esetben kézzel adom meg a webes felületen. Igazából a Revolutot használom, a Wise csak tartaléknak van. 2022-ben volt az utolsó (teszt) vásárlásom, amikor 2024-ben bepróbálkoztak a svéd koronával. Akkor generáltam új virtuális kártyát, amit azóta csak most használtam először -szintén tesztelni.
Most elindítottam pendrive-ról a Hirens Boot Win 11 PE rendszert. Wifi-t aktiváltam és a Firefox felületén beírtam a revolut.me/sajátrevtag címet. Megadtam kézzel a Wise valós kártyaszámot, hamis dátum és CVV adatokat. A Wise mobil app rákérdezett, hogy jóváhagyom-e. Jóváhagytam, és a Revoluton azonnal meg is jelent az 1000 Ft kártyás fizetés. Ilyenkor szerinted mit szedett ki a cache-ből?
-
válasz
UberMutant #9534 üzenetére
Mondjuk ez az üzenet is problémás biztonsági szempontból, mert eleve elárulja a támadónak, hogy az adatok jók, csak a lejárati dátummal van gond.
-
UberMutant
őstag
speciális lehet a hamis dátum és cvv , mert én csináltam egy hasonló tesztet: valódi kártyaszám, 1 hónappal későbbi lejárat (mint a valódi), 111 (fals) CVV.
Látszólag ok, a wise is feldobta, de a wise approve nyomás után: ~payment declined, your card exiry date is wrong~ üzenettel elutasítja. -
Noxy
veterán
válasz
Oliverda #9530 üzenetére
Ne haragudj de mit fogjak fel?
Nem írtam neked semmit ebben a stílusban. Engem oktatsz, amikor a kérdező ,egy egyszerű kártya cserét sem tud megcsinalni. Segítség helyett engem oktatsz mert találtál egy cikket a BIN Attack-ról, ami vagy ez volt vagy nem, de de te ebben qrvára biztos vagy mert ki olvastad a kérdező soraiból, de neki egy sort sem írtál, hogy bakker cseréld le a kártyádat, mert ismerik az adatokat.
További jó okoskodó trollkodást a topikban a segítség helyett. -
teptep
senior tag
válasz
zsola400 #9531 üzenetére
[Szintén zenész!] Én 2024 áprilisban kaptam egy értesítést a sikertelen tranzakcióról. Letiltottam a kártyát és agyaltam sokáig, hogy hogyan kerülhetettek ki a kártyaadataim? (Kártyaszám, dátum, CVV?) Megreklamáltam a Wise felületen, de semmit nem válaszoltak. Most csináltam egy tesztet aszatli számítógépen:
revolut.me/sajatrevtag, 1000Ft
Megadtam a Wise virtuális kártyám számát, valamint hamis dátum és hamis CVV kód adatokat. Erre a Wise mobil app feldob egy értesítést, hogy jóváhagyom-e? Jóváhagytam és le is vonta. Innen kezdve nem értem.Ha olyan felületen kezdeményezik a vásárlást, amelyik nem kér jóváhagyást, akkor hamis dátum és CVV adatokkal is elfogadja a vásárlást? (Ez lesz majd a következő, emit kipróbálok...)
-
teptep
senior tag
Legyen úgy: egyszer, egy helyen nem engedte a virtuális kártyát használni. Akkor csak ott (!!) a fizikait vagy kénytelen használni. De az összes többi helyen (Interneten, mobilon, érintéssel, készpénz felvételre) használd a virtuális kártyát. Ezt most azonnal meg is tudod tenni, és használni is tudod mint fizetési lehetőséget. (Nekem például SOHA nem volt fizikai kártyám, mindenhol a virtuálista használom.) A fizikait pedig az alkalmazásban is egy klikkel le tudod tiltani, és utána ráérsz a supporttal kommunikálni.
-
axlfsi
veterán
... most így utólag már nem fogom megmondani pontosan hol volt, de nem hazudok, miért is tenném?! ... a virtuálisat nem ette meg a rendszer ellenőrzéskor és emiatt nem lehetett rögzíteni a rendszerbe és/vagy fizetni vele... de mindegy is.
A folyamata az lenne, hogy egy chatet kezdeményezet a supporttal és megírom, hogy az a sikertelen fizetés nem általam volt, a kártyaadataimat nem adtam meg senkinek (ezt beccszóra elhiszik amúgy?) és kérem a fizikai kártyám letiltását, pótlását? Ez ilyenkor egyúttal azt is jelenti, hogy arra a pár hétre jegelve lesz minden fizetési lehetőségem, amíg meg nem jön az új kártya? ... hogy kell elképzelni ezt a folyamatot?
Köszi, ha leírjátok! -
Noxy
veterán
Ez biztos, hogy egy ilyen (sikertelen) bepróbálkozás után szabályszerű, hogy le kell tiltatnom és új kártyát kérni?
Ha úgy érzed hogy neked nem fontos a netre kikerült kártyaszámoddal használni, akkor nem kell, de ne feledd, hogy mindig a széfben kell tartanod a pénzed.
Csak 1x kell elfelejteni, oszt nem cancelled lesz, hanem leürítik.
Amit meg a fizikai vs virtuális kártyáról írsz nettó hülyeség. A fizikai kártya csak annyiba különbözik a virtuálistól, hogy a PIN kóddal ATM-ből kp-t tudsz kivenni. -
axlfsi
veterán
"Nem a Wise akar vásárolni helyetted kolumbiai pesoval. (COP) hanem valaki más."
Igen, ezt írtam én is szerintem...Ez biztos, hogy egy ilyen (sikertelen) bepróbálkozás után szabályszerű, hogy le kell tiltatnom és új kártyát kérni?
Ami pedig a fizikai/virtuális kártya kérdést illeti: lehet, hogy Te még nem tapasztaltad, de én már igen, hogy egyes helyeken nem fogadott el a szolgáltatás virtuális kártyát, csak a fizikait (már nem emlékszem hol voltak ilyen esetek, de magyar webshopban is volt 100% ,... Lehet eMAG, de nem 100%). Ez azóta nem tudom változott-e, de egyszerre, akkor, biztosan így volt.
-
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, esetleg számotokra ismerős ez a vállalkozás: Rappi ...?
Legalábbis ide próbáltak fizetni, de szerencsémre egy ideje már minden pénzem a széfben van és csak arra a rövidke időre mozgatok át és csak amennyit kell, amikor fizetnék.Egy dolgot viszont nem értek: miért nincs lehetőségem fizetési irányokat tiltani a jövőre nézve? Lehet kevés a valószínűsége, hogy ide akarna ismét majd fizetni valaki a pénzemmel, de én attól még örömmel letiltanám az eladót...
...aztán lehet van ilyen opcio, csak én nem látom (?)
-
Oliverda
félisten
Másnál sem működik a push? Tudom, hogy ez volt már probléma, ki is próbáltam már szinte mindent, de nem segített.
-
Eagle16
addikt
Sziasztok!
Vett valaki mostanában EMÁP-ot a kincstárnál Wise kártyával? Ingyenes a vásárlás, ha már euróban van a pénz ugye?
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődöm, hogy van Wise-nál esetleg hasonló funkció, mint Revolut-nál a zsebek/széfek? Szeretnék külön tartani a számlán egy olyan összeget, amihez nem nyúl a Wise kártyás fizetés esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo IdeaPad Slim 5i Prémuim Gamer Processoros Laptop 14" -30% i7-13620H 16/1TB FHD+ OLED
- Új Lenovo Yoga 6 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 7 7730U 16/512+Toll
- AMD Ryzen 7 3700X
- Zsír Dell XPS 13 9305 Prémium "Kis Gamer" Ultrabook 13,3" -50% i5-1135G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Maono Lite AM200 Podcast Equipment For Creators
- 22" FullHD "Gamer" Monitor-Pc
- Intel DQ67SW alaplap I3 2120 Processzorral Eladó!
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / Alza garanciával.
- Eladó ZTE Nubia Red Magic 9Pro Fekete 12/256GB Független Dual 5G Snapdragon 8Gen3 Szép Állapotban!
- Delock 18136 / 5.25 Installation Frame for 1 x 3.5 / beépítő keret
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest