Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Szörnyűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- LG OLED48CX TV mint monitor
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
10494 - 10401
10494 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-08-02 22:50 Téma összefoglaló
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
spst
csendes tag
-
hhgygy
senior tag
-
spst
csendes tag
Milyen regisztrációs számot kértek? Nem a tagsági számot?
-
hhgygy
senior tag
Másnál is elkezdett kukacoskodni a Wise?
4 éve használom, külön személyi, külön vállalkozói számlát.
Most elkezdtek basztatni, hogy adjam meg az adószámom, regiszrációs számom.
Megadtam.
Most adjam meg a regisztráció igazolását.
Megadtam.
Lássuk ez elég lesz-e. -
spst
csendes tag
"hogyan tudok egy mobilon qvik fizetést bonyolítani"
Semmi trükk nem szükséges, alapból működik, nálam is például. Egyik bankból indítasz egy kérelmet, ahol megadod a másik bank számlaszámát. És a mobilodon a másik bank alkalmazása fogja dobni a push üzenetet. Tehát a címzés nem a mobilhoz, hanem a bankszámlát kezelő applikációhoz kapcsolódik.Van lehetőséged a telefonszámodat hozzákapcsolni egy bankszámlához. De csak egy hez. Ha egy másikhoz is akarod, akkor az előző regisztráció törlődik. Regisztrált telefonszám, email cím vagy adószám esetén is a kapcsolódó bankszámlára megy a qvik kérelem.
Köszönöm. Az okozott zavart, hogy két mobil között próbáltuk, azokat összeérintve és nem értettem, hogy tud majd egy mobilon működni.
Így már értem, köszönöm a segítségért.
-
teptep
őstag
Szervusztok!
A qvikkel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Most ismerkedek a qvik-el.
Azt értem és megtaláltam, hogy hogyan lehet a Wise-ról qvik kérelmet indítani más hazai bankszámla felé. De hogyan tudnék más hazai bankszámláról a Wise felé indítani fizetési kérelmet és a Wise-ról kiegyenlíteni?A kérelem irányától függetlenül a saját bankszámláim, Wise és hazai között hogyan tudok egy mobilon qvik fizetést bonyolítani, mert mind a két banki app egy mobilon van... Erre van esetleg kipróbált ötlet?
Köszönet a segítségért
"hogyan tudok egy mobilon qvik fizetést bonyolítani"
Semmi trükk nem szükséges, alapból működik, nálam is például. Egyik bankból indítasz egy kérelmet, ahol megadod a másik bank számlaszámát. És a mobilodon a másik bank alkalmazása fogja dobni a push üzenetet. Tehát a címzés nem a mobilhoz, hanem a bankszámlát kezelő applikációhoz kapcsolódik.Van lehetőséged a telefonszámodat hozzákapcsolni egy bankszámlához. De csak egy hez. Ha egy másikhoz is akarod, akkor az előző regisztráció törlődik. Regisztrált telefonszám, email cím vagy adószám esetén is a kapcsolódó bankszámlára megy a qvik kérelem.
-
UberMutant
őstag
Szervusztok!
Azt értem és megtaláltam, hogy hogyan lehet a Wise-ról qvik kérelmet indítani más hazai bankszámla felé. De hogyan tudnék más hazai bankszámláról a Wise felé indítani fizetési kérelmet és a Wise-ról kiegyenlíteni?A kérelem irányától függetlenül a saját bankszámláim, Wise és hazai között hogyan tudok egy mobilon qvik fizetést bonyolítani, mert mind a két banki app egy mobilon van... Erre van esetleg kipróbált ötlet?
Köszönet a segítségért
csak az egyik irányt írja elő a törvény. azt megvalósították , a másikat nem.
-
spst
csendes tag
Szervusztok!
Köszönet a segítségért
-
sifarr
senior tag
Qvik kérelmet csak saját számlára lehet küldeni miért olyan bonyolult, hogy megjegyezze a számlaszámot?
Ez csak másodlagos, technikai kérdés.
A fő kérdés az, hogy miért nem lehet/szabad bármely magyar számlára qvik kérelmet indítani? Természetesen beleértve a forint Wise-számlákat is. Jogi/adózási különbség nincs a saját és más számla között.
Utána már csak technikai kérdés, hogy megoldják kérelem indítását elmentett sablonra. Wise-ra is.Egyébként saját számlám lehet több is, tehát a "megjegyzés" nem megoldás, sablon kell.
-
-szabi-
addikt
ha költöztél telóról telóra, akkor előfordulhat, hogy klónozta az azonosítót, így kerül mindkettő telefonra kiküldésre az értesítő
nekem is volt ilyen, minden eszközt el kell távolítani, majd egyet újként felvenni.
addig alternatív megerősítés kell nem a push notify, amíg nincs egy társított mobil sem, célszerű nyilván desktop browserben intézniNem válaszolnak túl gyorsan két hete írtam nekik.
Pedig most lenne új javaslatom is.
Qvik kérelmet csak saját számlára lehet küldeni miért olyan bonyolult, hogy megjegyezze a számlaszámot? -
gyulaszu
senior tag
-
cocka
veterán
-
gyulaszu
senior tag
Van lehetőség valahol az applikációban újra elolvasni azt az üzenetet, amit push üzenetben kaptam ma reggel?
"Félálomban" elsuhintottam, de most elolvasnám még 1x
Ti kaptatok ma valamit? -
biker
nagyúr
ha költöztél telóról telóra, akkor előfordulhat, hogy klónozta az azonosítót, így kerül mindkettő telefonra kiküldésre az értesítő
nekem is volt ilyen, minden eszközt el kell távolítani, majd egyet újként felvenni.
addig alternatív megerősítés kell nem a push notify, amíg nincs egy társított mobil sem, célszerű nyilván desktop browserben intézni -
-szabi-
addikt
-
törölt tag
Mert nem az app küldi, hanem a Wise küldi a telódnak (tehát nem az app-nak). Pl. amikor a netbankomban csinálok valamit, azt már a mobilappal kell jóváhagyni, és ha nem fut az app, és nem is vagyok bejelentkezve, akkor is feljön az értesítés a telón, és ha megklikolom, akkor indul el az app, utána bejelentkezek az appba, és jóváhagyom a műveletet. Valahol nem lehet törölni az engedélyezett eszközöket?
-
ACE-
addikt
-
-szabi-
addikt
-
cocka
veterán
Hónapok teltek el telefoncsere óta és a régi telomon kiléptem wise alkalmazásból, de az alkalmazás nincs eltávolítva.
Most kíváncsiságból bekapcsoltam és a régi teló még mindig küldi a pénzmozgási értesítéseket hiába léptem ki az alkalmazásból.
Szerintem ez nem normális. Más is tapasztalt ilyet?Miért nem kapcsolod ki, hogy a Wise app értesítéseket küldjön?
-
-szabi-
addikt
Hónapok teltek el telefoncsere óta és a régi telomon kiléptem wise alkalmazásból, de az alkalmazás nincs eltávolítva.
Most kíváncsiságból bekapcsoltam és a régi teló még mindig küldi a pénzmozgási értesítéseket hiába léptem ki az alkalmazásból.
Szerintem ez nem normális. Más is tapasztalt ilyet? -
cocka
veterán
Nekem óriási pozitívum, hogy van webes elérhetősége is, mivel én is fosok az appra. Eddig egyszer volt ezzel baj, amikor emailben mindenáron szelfit kért, mondván addig nem használhatom tovább a rendszert, amíg nem fotózom le nekik a pofámat.
Megcsináltam, de utána automatikusan átállt tán push értesítésre, aztán vissza kellett kapcsolni, hogy köszönöm, butatelóra inkább SMS-t kérnék. -
törölt tag
-
cocka
veterán
Oda van írva: 300 ezret.
A 80 ezer nyilván ugyanaz, minthogy normál bankoknál is beállíthatsz készpénzfelvételi limitet. Attól még hogy ők a jogszabály által biztosított 300k-t nyilatkozat nélkül biztosítják, még bőven lehet kevesebb a napi vagy a havi készpénzfelvételi limited. De ha jól rémlik a normál bankok többségénél nincs havi limit, csak napi van. Meg ugye itt az összköltési limitbe beszámít a készpénzfelvétel is, szóval az összköltési limitnek legalább annyinak kell lennie, mint a készpénzfelvételi limitnek.
-
Ka999
tag
Alkalmazás nélkül honnan tudod, hogy nem számított fel díjat?
-
törölt tag
Nincs alkalmazásom, de a törvényi feltételeket (2 alkalommal max 300k ingyen) teljesíti a Wise is (bár nem emlékszem már, hogy kellett-e róla nyilatkozni). Plusz az atm tulajdonosa vethet ki az idegen kártyára díjat ettől függetlenül.
-
Ka999
tag
-
törölt tag
-
Ka999
tag
Sziasztok! Wise kártyával havonta mekkora készpénzt lehet felvenni havonta ingyen? Account spending limitnél 80k-t ír, de az ATM fees-nél már 300k-t. (Topik összefoglalót nem tudom lenyitni, ha esetleg ez ott már meg van válaszolva)
-
zsola400
senior tag
-
cocka
veterán
Az első az a régi még gyűjtőszámlára közleménnyel utalós, a másik már a saját egyedi számlaszámod, ezt használd.
EUR-t nem lehet qvikel feltölteni, az csak forint és magyar számlaszámra működik.
Ha bankkártya is tartozik az EUR számládhoz és van Revolutod akkor ide kártyás feltöltéssel lehet ingyen EUR-t feltölteni. Wisera csak utalással lehet pénzt rakni.Rég nincs már gyűjtőszámla és egyikhez se kell közlemény, mert mindkettő egyedi! De ezt írja is.
-
zsola400
senior tag
Mi a különbség a banki feltöltés (átutalás) esetén való (amikor a Wise Europe SA-nak utalok) és a wise HUF egyenleghez kapott számlaszámra (aminek én vagyok a cimzettje) való átutalással való feltöltés között?
Mindkettő magyar giro.
EUR feltöltés esetén a hogy jövök ki legjobban? Tennem kellene egy keveset rá. EUR számlát kell létrehozni és qvik kérés másik magyar számlára amin van EUR?
Az első az a régi még gyűjtőszámlára közleménnyel utalós, a másik már a saját egyedi számlaszámod, ezt használd.
EUR-t nem lehet qvikel feltölteni, az csak forint és magyar számlaszámra működik.
Ha bankkártya is tartozik az EUR számládhoz és van Revolutod akkor ide kártyás feltöltéssel lehet ingyen EUR-t feltölteni. Wisera csak utalással lehet pénzt rakni. -
Benhill
őstag
Mi a különbség a banki feltöltés (átutalás) esetén való (amikor a Wise Europe SA-nak utalok) és a wise HUF egyenleghez kapott számlaszámra (aminek én vagyok a cimzettje) való átutalással való feltöltés között?
Mindkettő magyar giro.
EUR feltöltés esetén a hogy jövök ki legjobban? Tennem kellene egy keveset rá. EUR számlát kell létrehozni és qvik kérés másik magyar számlára amin van EUR?
-
pdr755
aktív tag
Na most tartunk ott, hogy arra kér a Wise, hogy mivel vállalkozásból jön jövedelem, ezért váltsak vállalkozói számlára és fizessek be 18.000 Ft-ot. Mivel KATÁs vállalkozó vagyok eddig soha nem volt kötelező a céges számla de oké befizetem (slusszpoén, hogy nem érdekli, hogy lezárolta a teljes összeget, nekem egy másik bankkártyáról kell befizetnem).
A magyar számviteli és adószabályok nem írják elő erre az esetre hogy legyen vállalkozói számlád külön, de egy cég belső szabályzata mondhatja azt hogy mivel a tevékenység maga vállalkozás ezért kelljen.
Azt hiszem revolut volt az aki vkinek rendszeres eladásokból (magánszemélyként magán célra) származó jövedelemről azt mondta hogy üzleti tevékenység, tessék neki minimum freelancer számlát nyitni.
A fintecheknél ezek a besorolások eltérőek lehetnek, ebbe kb bele kell nyugodni, főleg hogy a wise nem is bank, és még kevésbé működik Mo-n is bejegyzett bankként mint idéntől a revolut (az általam említett eset évekkel ezelőtt volt náluk) -
River
Arcképgyáros
Na most tartunk ott, hogy arra kér a Wise, hogy mivel vállalkozásból jön jövedelem, ezért váltsak vállalkozói számlára és fizessek be 18.000 Ft-ot. Mivel KATÁs vállalkozó vagyok eddig soha nem volt kötelező a céges számla de oké befizetem (slusszpoén, hogy nem érdekli, hogy lezárolta a teljes összeget, nekem egy másik bankkártyáról kell befizetnem).
-
ACE-
addikt
Bár törölték az előző hsz-emet azért "öncenzúrázva" ismét megjegyzem, hogy sajnos csúnya jövőképet látok. Ha tényleg pénzmosás és terrorizmus ellen irányulna a sztori akkor pl nem diákok százezres accountját szankcionálnák.
Mindig lesz egy valahol elfogadhatónak ítélhető ürügy amire hivatkozva olyat is ránk erőszakolnak ami ellen amúgy tiltakozna a nép. Szörnyű látni, hogy a legtöbben ezt nyelik is mint kacsa a nokedlit
........és ezért vagyok pesszimistaTe azt gondolod hogy ezeket a tranzakciókat egy személy a monitor előtt ülve nézegeti? Nem! Van egy algoritmus, amelyben van különböző ok megjelölve, hogy mikor fogjon meg egy utalást, és kérjen iratokat a rendszer. Ezt nem látja senki. Max. azért szólhatsz, hogy bénán írták meg az algoritmust. Azt hogy mi miatt fogták meg sosem fogják elmondani, mert ez az alapja az algoritmusnak, hogy sosem tudhatod mi az, amit néznek. Nem a pénzmosás elleni törvényre kell hagyatkozni, hanem erre, amit ugyan emberek írnak, de ember legyen a talpán aki jobbat ír... Ha túl megengedő, akkor átmegy rajta, aminek nem kéne, ha meg szigorú, akkor egy 5ezer Ft-os utalást is megakadályozhat... Ez ilyen.
-
biker
nagyúr
szörnyű egyébként, hogy megint feltételezgetsz. nem tudom, miért fáj neked elismerni, hogy a wise random megszívat embereket. hiába képzeled be magadnak, hogy a te userélményed az általános, mások visszajelzései nem ezt mutatják
véletlenszerűen visszatartani x összegeket teljesen elfogadhatatlan, hiába nyomatod ennek az ellenkezőjét. a helyedben én lassan leállnék, mert a karma kegyetlen, a végén pont akkor fogod megszívni, amikor nem is számítasz rá

Hadd meséljek egy sztorit, ha már ennyire menő ekézni a wise-ot (ugyanennyi ilyen posztot látni Revolutrol is, ne legyünk egyoldalúak)
K&H, 2021 covid ideje...
Felhív a céges fiókügyintéző, hogy sajnos technikai okok miatt a covid alatt elmaradt a tényleges tulajdonosi nyilatkozatos azonosítás, ezért MA menjek be azonosítattni magam, mert különben nem fogok hozzáférni a számlához. Közöltem, hogy marha jó, mert épp 150km-re vagyok és apám temetését intézem, nem tudom hogy, mert kb mindenhova tortura bemenni, és rohadtul nem érek rá. De azonnal kell, hova megyek? Szegedre, akkor a szegedi fiókba menjek be.
Itt gyanút fogtam, belépek netbankba, az egész céges fiókot törölték az appból, csak a magán van. áfa utalás nem ment el, ez március 19 vagy 20 volt.
Na itt üvöltve hívtam fel őket, és ezt megkapta szerencsétlen szegedi ügyintéző is, akinek semmi köze nem lett volna, és utána miután szegeden feloldották a céges számlát, majd fél óra múlva hívtak, hogy még menjek már vissza mert egy papírt elfelejtettek, ott szerencsétlen ügyintéző már kb térden jött hogy ne haragudjak.
Kiderült hogy a banki ügyintéző már látta, hogy korlátozva van a számla, és azt is ő cseszte el, mint kiemelt céges kapcsolattartó, és abban bízott mire bemegyek és aláírom amit kell, nem fogok majd gyanút és nem akarok épp utalni netbankonSzóval mégis 1995 óta a magán és a céges számlám K&H a kgfb is ott van. Ne állítsuk már be hogy az ilyen eset szimpla Wise dolog. Mindenkivel előfordulhat, minden bankban, és hidd el, mindig a legrosszabbkor. mindenkinek mindig a legrosszabb időben fog megtörténni.
-
pictigjis
őstag
"Viszont a mindenre ráhuzható Pénzmosás elleni törvény mindent felul ir!"
minap megint ilyen sztorikat olvasgattam, és szembejött egy, aki saját bevallása szerint tíz éve Wise-ol, de most is nappali tanuló lesz (18 év alatti korban kezdhette ezek szerint ami nem is lehetne? érdekes máris) és sír azon, hogy a többszázezer forintját megint beakasztják mert nem tud felmutatni keresetigazolást, valamiért iskolalátogatásit sem, sőt ösztöndíjat sem, sem lakcíme sem rezsije, és nem érti miért kérdik "akkó hunnan van a píz"

szörnyű egyébként, hogy megint feltételezgetsz. nem tudom, miért fáj neked elismerni, hogy a wise random megszívat embereket. hiába képzeled be magadnak, hogy a te userélményed az általános, mások visszajelzései nem ezt mutatják
véletlenszerűen visszatartani x összegeket teljesen elfogadhatatlan, hiába nyomatod ennek az ellenkezőjét. a helyedben én lassan leállnék, mert a karma kegyetlen, a végén pont akkor fogod megszívni, amikor nem is számítasz rá

-
xy.zsolt
addikt
minap megint ilyen sztorikat olvasgattam, és szembejött egy, aki saját bevallása szerint tíz éve Wise-ol, de most is nappali tanuló lesz (18 év alatti korban kezdhette ezek szerint ami nem is lehetne? érdekes máris) és sír azon, hogy a többszázezer forintját megint beakasztják mert nem tud felmutatni keresetigazolást, valamiért iskolalátogatásit sem, sőt ösztöndíjat sem, sem lakcíme sem rezsije, és nem érti miért kérdik "akkó hunnan van a píz"

Bár törölték az előző hsz-emet azért "öncenzúrázva" ismét megjegyzem, hogy sajnos csúnya jövőképet látok. Ha tényleg pénzmosás és terrorizmus ellen irányulna a sztori akkor pl nem diákok százezres accountját szankcionálnák.
Mindig lesz egy valahol elfogadhatónak ítélhető ürügy amire hivatkozva olyat is ránk erőszakolnak ami ellen amúgy tiltakozna a nép. Szörnyű látni, hogy a legtöbben ezt nyelik is mint kacsa a nokedlit
........és ezért vagyok pesszimista -
biker
nagyúr

-
UberMutant
őstag
gyanítom, hogy csak címegyeztetésről van szó és felsorolták miből lehet választani egyet.
-
roseA580
aktív tag
Sziasztok!
Kb 1 hete Wise-ra váltottunk. Eddig minden oké volt vele viszont a mai nap nem engedett utalni. Kért adóbevallást, közüzemi számlát amit mind el is küldtem. Azt írja 19.-én reggel 6-ig lefolytatják az ellenőrzést.
Ilyennel van valakinek tapasztalata? Van, hogy előbb megvan az ellenőrzés? Szoktak ilyenkor még plusz dokumentumot kérni?
Utána még szoktak bármivel “cseszekedni?”
Csak azért kérdezem mert marha kellemetlen lenne ha megint állna benn többszázezer és csak random lekorlátoznák és se fizetni se pénzt felvenni nem lehet
Köszi előre is!

Jahogy "Őnkéntes" alapon kell a kötelező adóbevallás mindenféle bankkal megosztani!
De ennek csak a hitelképesség vizsgálatánál kéne számitania nem utalásnál...
Viszont a mindenre ráhuzható Pénzmosás elleni törvény mindent felul ir!
-
UberMutant
őstag
nyilván ha kódokat írsz, vagy hülyeséget, megfogják. pl minden ami kábszival kapcsolatos, tiltott, valaki meg a 3000€ CBD olaj rendeléséhez beírta CBD oil, blokkolták is azonnal.
de NORMÁLIS közleménnyel soha nincs gond. én pl céges számlákat fizetek, minden egyes utalásnál számlaszám van benne. soha nem volt gond, egyszer kérték az áruszámlát, elküldtem, 30perc múlva úton volt a pénz
ööö pont ezt írtam , normális közleménnyel volt a gondjuk.
a lényeg annyi, hogy érdemes ezt észben tartani, ha van közlemény , megállhat. és mindenki eldönti mi a fontosabb a közlemény vagy hogy ne akadjon meg. -
Politika a politika topikban, köszönjük.
-
hhgygy
senior tag
nyilván ha kódokat írsz, vagy hülyeséget, megfogják. pl minden ami kábszival kapcsolatos, tiltott, valaki meg a 3000€ CBD olaj rendeléséhez beírta CBD oil, blokkolták is azonnal.
de NORMÁLIS közleménnyel soha nincs gond. én pl céges számlákat fizetek, minden egyes utalásnál számlaszám van benne. soha nem volt gond, egyszer kérték az áruszámlát, elküldtem, 30perc múlva úton volt a pénz
Én céges és magánszámlát is tartok, a cégnél mindig van üzenet, hiszen TB-t, Szochót, SZJA-t a nevemmel, adóazonosítómmal utalom. Soha nem állították meg.
-
biker
nagyúr
-
kapasz
tag
megállítják az utalást és kérdezősködni kezdenek, hogy ki az , minek küdöd, biztosannem egy szankciós listán lévő iráni terrorista sejt az 500 forintos utalásod célzottja stb.
sajnos akkor is kérdeznek, ha csak néhény betű hasonlít és még a sorrendjük sem az. rajtunk valami kromov nevű iráni terroristát kerestek pedig én kormos-t írtam.
azóta nem írok semmit.
Ezt megerősíthetem.
Egyszer azt írtam bele közleménybe (magamnak), hogy KH hk, erre megállították az átutalást és kérték, hogy magyarázzam el a rövidítést. Pedig amúgy ezt a legtöbb magyar bankoló könnyen dekódolja.
-
UberMutant
őstag
megállítják az utalást és kérdezősködni kezdenek, hogy ki az , minek küdöd, biztosannem egy szankciós listán lévő iráni terrorista sejt az 500 forintos utalásod célzottja stb.
sajnos akkor is kérdeznek, ha csak néhény betű hasonlít és még a sorrendjük sem az. rajtunk valami kromov nevű iráni terroristát kerestek pedig én kormos-t írtam.
azóta nem írok semmit.
-
biker
nagyúr
ez ilyen, de nem szoktak a határidőig várni.
csak erre a postodra vártak a válasszal
egy tanács: ne írj betűket a közleménybe. mert arra szoktak még ugrani.
mindig írok közleményt, ennél hülyébb tippet nem hallottam még.
-
HussarF
addikt
Már máskor is hallottam, hogy nem érdemes semmit írni a közleménybe, mert csak probléma lehet belőle. De ez miért van? Mit számít egy közlemény? Nem épp az a gyanús, ha mindenféle megjegyzés nélkül jön a pénz? -
UberMutant
őstag
Sziasztok!
Kb 1 hete Wise-ra váltottunk. Eddig minden oké volt vele viszont a mai nap nem engedett utalni. Kért adóbevallást, közüzemi számlát amit mind el is küldtem. Azt írja 19.-én reggel 6-ig lefolytatják az ellenőrzést.
Ilyennel van valakinek tapasztalata? Van, hogy előbb megvan az ellenőrzés? Szoktak ilyenkor még plusz dokumentumot kérni?
Csak azért kérdezem mert marha kellemetlen lenne ha megint állna benn többszázezer és csak random lekorlátoznák és se fizetni se pénzt felvenni nem lehet
Köszi előre is!

-
River
Arcképgyáros
Sziasztok!
Köszi előre is!

-
sifarr
senior tag
-
biker
nagyúr
Idézet a cikkből: "It said it took financial crime "extremely seriously" and that around a third of its staff globally were dedicated to protecting customers."
Az alkalmazottak 2/3 ezek szerint nem az ügyfelek védelmében ténykedik
Szerintem engedd el a kétkedők győzködését.....megtetted, hogy felhívtad rá a figyelmünk, amit a magam részéről köszönök és komolyan is veszek
....ergo, "konyhapénzen" kívül egy petákot sem tartanék a wise-on.
Mindenki más meg azt csinál amit akar
....gondjuk, bajuk.Ebben a szerkezetben a helyes értelmezés az, hogy az alkalmazottak harmada azokat az ügyfeleket védte, akik pénzmosással hozhatók kapcsolatba.
ezekre az ügyfelekre értendő, nem az összes ügyfélre -
xy.zsolt
addikt
Idézet a cikkből: "It said it took financial crime "extremely seriously" and that around a third of its staff globally were dedicated to protecting customers."
Az alkalmazottak 2/3 ezek szerint nem az ügyfelek védelmében ténykedik
Szerintem engedd el a kétkedők győzködését.....megtetted, hogy felhívtad rá a figyelmünk, amit a magam részéről köszönök és komolyan is veszek
....ergo, "konyhapénzen" kívül egy petákot sem tartanék a wise-on.
Mindenki más meg azt csinál amit akar
....gondjuk, bajuk. -
ACE-
addikt
-
Oliverda
félisten
-
ACE-
addikt
-
biker
nagyúr
-
Oliverda
félisten
Csak szeretném megérteni, hogy véletlenszám generátorral választják ki, kinek a pénzét lopják el, vagy van valami feltétel? Nehogy azt a feltételt kiváltsam, és tőlem lopjanak.
Tudod, ép ma jött fel egy "mindenki vigye a pénzét a revolutról" bejegyzés, mert a nav inkasszót kért a számlájára
És igen, a legtöbb ilyen esetnél amit én láttam/olvastam, kiderült, hogy bizony a tulajdonos hibázott, és mindennek megvolt az oka.
És pénz ellopása még azokban sem volt, csak utalás visszatartása, vagy számla zárolása és megadott számlára kiutalása.
De itt minden igaz, hiszen TÉNY! de sosem fogunk megtudni semmit, csak hogy TÉNY lett közölveGondolom, ez is csak véletlen vagy fake news.
-
biker
nagyúr
Csak szeretném megérteni, hogy véletlenszám generátorral választják ki, kinek a pénzét lopják el, vagy van valami feltétel? Nehogy azt a feltételt kiváltsam, és tőlem lopjanak.
Tudod, ép ma jött fel egy "mindenki vigye a pénzét a revolutról" bejegyzés, mert a nav inkasszót kért a számlájára
És igen, a legtöbb ilyen esetnél amit én láttam/olvastam, kiderült, hogy bizony a tulajdonos hibázott, és mindennek megvolt az oka.
És pénz ellopása még azokban sem volt, csak utalás visszatartása, vagy számla zárolása és megadott számlára kiutalása.
De itt minden igaz, hiszen TÉNY! de sosem fogunk megtudni semmit, csak hogy TÉNY lett közölve -
pictigjis
őstag
felolem kotekedhetsz, amennyit szeretnel, megprobalhatod full kivulallokent jobban tudni, mi tortent, de attol meg a tenyek tenyek maradnak, amit rengeteg hasonloan dokumentalt tortenet bizonyit. ja, elfelejtettem: biztos mind hazugsag

-
pictigjis
őstag
irtam mar, hogy ismerem a usert. nem hallgat el semmit,
nincs is raszorulva. es akinek lenne felnivaloja, nem fordulna a belga ombudsmanhoza wise-nal ez egyszeruen benne van a pakliban, nem o az elso, es biztosan nem is az utolso
-
ACE-
addikt
ezt az index fórumról hoztam. a wise-nál tényleg történnek nagyon furcsa dolgok, szerintem ideje óvatosnak lenni velük

---
Nem hittem volna, hogy velem is megtörténik, de megtörtént. A Wise megszüntette (nem zárolta) a személyes és a céges számláimat is. Több mint 100M befagyva a számlákon, hozzáférni nem lehet, és kezd paródiává válni az egész történet, hogy a Wise mivel védekezik/terel. Az általuk elküldött számlatörténetek és számlaegyenleg nem stimmel, olyan tranzakciók vannak rajta amik nem történtek meg, egyik pillanatban azt mondják az a pénz elment, másik pillanatban azt, hogy az nem ment el. Teljes káosz.
Jelentettem a Belga nemzeti banknak, a magyar nemzeti banknak (egyik sem jár el direkt ügyekben, csak mint Whistleblower használják fel az általad küldött információkat) illetve a belga ombudsmannak, ahol 3 hete olyan státuszban van az ügyem, hogy még senki sem nézett rá. Beperelem a Wise-ot a Belga bíróságon, a fejleményekről majd itt beszámolok.
Nem javaslom senkinek sem a Wise használatát a jövőben.
Természetesen semmilyen olyan cselekmény nem történt a számlákon ami törvénybe ütközne, vagy akár gyanúsnak is kellene lennie. Az egész az után történt, hogy nagy összegű eurót váltottam le forintra, és adót akartam utalni a NAV-nak, melynek következménye volt a forint egyenleg kinullázása.2013 óta voltam a Wise ügyfele, megszámlálhatatlan tranzakcióval a hátam mögött, rengeteg embert beszéltem rá a Wise használatára, baromi jó kapcsolatom volt a Wise-al, bármit kértem a felületen, hogy fejlesszenek 1-2 nap alatt megcsinálták, aztán egyik napról a másikra bumm.
Azért egy névtelen fórummal kapcsolatban nem vonnék le messzemenő következtetéseket... Feltehetően volt ott még valami, amit jótékonyan elhallgat a delikvens, ha egyáltalán igaz az egész...
-
pdr755
aktív tag
Valószínűleg nem 100%. De Koszovóban az ATM-ek elhelyezkedését és az üzemeltető bankok nevét tökéletesen tudta (minden ATM-nél egyformán 5 € a pénzfelvétel külföldi bankkártyával, szóval az ATM díj része nem volt releváns).
A hozzászólás ON része: itt lejjebb 250 euróról írt valaki. Nem az van hogy a Wise (magyar regisztráció esetén) Mo-n és külföldön is 300.000 Ft (vagy ennek megfelelő deviza) értékig biztosít ingyenes felvételt?
Vagy ez azóta megváltozott? -
pictigjis
őstag
ha nekem lenne olyan írásos dokumentumom, ami az utolsó bekezdésben van, elvből perelnék, ez nagyon durva
"Fejlemény annyi van, hogy 26 nap után (ma) kiutaltak valami összeget. Erről se elszámolást, semmit nem adtak. Tehát az ügynek még nincs vége. Rengeteg kérdőjel van.
Ugye kiutalásnál csak 1 számlát adhatsz meg, ők leváltják az attól eltérő valutákat és úgy utalják ki, így nem tudom mit utaltak ki pontosan. Szerencsére a cég a NAV felszámolási eljárás megindítása előtt sikerült rendezni az adóhatóság felé az adótartozást.
Na de hogy könyveled le az ilyeneket, ha nincs róla dokumentum? Mit mondasz az adóhatóságnak?
Ombudsmannál 26 nap után még mindig nem nézett rá senki a beadványomra.
Még konzultálok az ügyvéddel, hogy most hogy a pénz megérkezett megérheti-e még beperelni a Wise-t, mivel több milliós kárt okoztak (késedelmi kamat a nav-nál 11% körül van), viszont az, hogy emiatt fizetésképtelen volt a cég elég sokáig, azt nem lehet számszerűsíteni, és kártérítés mértéke oly csekély belgiumban (még rosszabb mint Mo-n), hogy lehet nem éri meg ezen idegeskedni. Lehet, inkább tovább kell lépni és elfelejteni ezt a szolgáltatót.
Nem kicsit mellékes, hogy a Wise bevallotta írásban, hogy a zárolt pénzeket befekteti, annak kamatait ők élvezik a zárolás alatti időszakban."1 hónap 2 nap után befogadta a Belga Ombudsman a beadványomat. Mostantól nem kommunikálhatók a Wise-al a magán és az egyik céges számlámmal kapcsolatban, kizárólag rajtuk keresztül. Egyben a Wise-nak is meg van tiltva, hogy mostantól közvetlen velem kommunikáljanak ezen ügyekben.
A Wise-nak 30 napja van felfedni a teljes történetet az Ombudsmannak. Kíváncsi vagyok, hogy meddig jutok az üggyel, mi derül ki.
Amúgy a pénz kifizetése óta semmilyen emailemre nem válaszolt már a Wise. -
Oliverda
félisten
-
gabor_01
őstag
-
fecus
őstag
-
Oliverda
félisten
-
fecus
őstag
Ausztriában melyik automatát keressem, hogy az ingyenes 250 eurot felvehessem tényleg ingyen? Hátha valakinek van már tapasztalata!
-
Oliverda
félisten
-
xy.zsolt
addikt
-
hhgygy
senior tag
Csakhogy nem mindegy, hogy az a nem magyar székhely Belgium vagy Belga-Kongó. Magyarország és Belgium az EU tagja és ezzel ünnepélyesen be is fejeztem a naiv hozzászólásaimat.
-
tlala
addikt
-
biker
nagyúr
ha nekem lenne olyan írásos dokumentumom, ami az utolsó bekezdésben van, elvből perelnék, ez nagyon durva
"Fejlemény annyi van, hogy 26 nap után (ma) kiutaltak valami összeget. Erről se elszámolást, semmit nem adtak. Tehát az ügynek még nincs vége. Rengeteg kérdőjel van.
Ugye kiutalásnál csak 1 számlát adhatsz meg, ők leváltják az attól eltérő valutákat és úgy utalják ki, így nem tudom mit utaltak ki pontosan. Szerencsére a cég a NAV felszámolási eljárás megindítása előtt sikerült rendezni az adóhatóság felé az adótartozást.
Na de hogy könyveled le az ilyeneket, ha nincs róla dokumentum? Mit mondasz az adóhatóságnak?
Ombudsmannál 26 nap után még mindig nem nézett rá senki a beadványomra.
Még konzultálok az ügyvéddel, hogy most hogy a pénz megérkezett megérheti-e még beperelni a Wise-t, mivel több milliós kárt okoztak (késedelmi kamat a nav-nál 11% körül van), viszont az, hogy emiatt fizetésképtelen volt a cég elég sokáig, azt nem lehet számszerűsíteni, és kártérítés mértéke oly csekély belgiumban (még rosszabb mint Mo-n), hogy lehet nem éri meg ezen idegeskedni. Lehet, inkább tovább kell lépni és elfelejteni ezt a szolgáltatót.
Nem kicsit mellékes, hogy a Wise bevallotta írásban, hogy a zárolt pénzeket befekteti, annak kamatait ők élvezik a zárolás alatti időszakban."Hát persze, 26 nap alatt nem indul meg a felszámolás a navnál nem fizetés miatt.
minden tényszerű közlés olyan dolgokat tartalmaz, ami közfelháborodásra jó, egyébként meg “ja persze”
igen leírta neki a wise hogy befektették a pénzét addig 😂
továbbra is ez egy egyoldalú feltűnésjereső jajjgatás -
Oliverda
félisten
-
pictigjis
őstag
szerencsere azt hiszel, amit akarsz, ez egy szabad orszag. csak aztan pofara ne ess
a wise NEM bank. azt csinal, amit akar. veled, velem, barkivel. remelem, legalabb ennyit elfogadsz tanulsagnak
-
hhgygy
senior tag
hidd mar el, hogy teljesen nornalis user normal ceges forgalommal, ketes tranzakciok nelkul. nem ijesztgetes, hanem teny, figyelemfelhivas, hogy barkivel megtortenhet
de tobbszor nem fogom leirni, en csak orulok, ha masnak nincs es nem is lesz gondja. en nem mernem hasznalni, ez biztos
Nem hiszem el. Ennyi. Pontosabban tökmindegy mit hiszek. Én a nagy számok törvényében hiszek leginkább, ha valamiben.
-
hhgygy
senior tag
hidd mar el, hogy teljesen nornalis user normal ceges forgalommal, ketes tranzakciok nelkul. nem ijesztgetes, hanem teny, figyelemfelhivas, hogy barkivel megtortenhet
de tobbszor nem fogom leirni, en csak orulok, ha masnak nincs es nem is lesz gondja. en nem mernem hasznalni, ez biztos
.
-
pictigjis
őstag
De ez így csak szimpla ijesztgetés, mivel nem tudjuk a részleteket, amiben az ördög megbújik. Ezen az alapon a fejemre eshet egy cserép az utcán, satöbbi. Ha az embernek nincsenek kétes, vagy nagyon egyedi ügyletei, akkor nyilván nincs félnivalója, hiszen az emberek túlnyomó többségének nincs baja a bankjával. Minden fórumon azok posztolnak, akiknek valamilyen problémájuk van, ez nem reprezentatív egy bankra, aminek sokmillió ügyfele van.
-
Oliverda
félisten
-
hhgygy
senior tag
De ez így csak szimpla ijesztgetés, mivel nem tudjuk a részleteket, amiben az ördög megbújik. Ezen az alapon a fejemre eshet egy cserép az utcán, satöbbi. Ha az embernek nincsenek kétes, vagy nagyon egyedi ügyletei, akkor nyilván nincs félnivalója, hiszen az emberek túlnyomó többségének nincs baja a bankjával. Minden fórumon azok posztolnak, akiknek valamilyen problémájuk van, ez nem reprezentatív egy bankra, aminek sokmillió ügyfele van.
-
Oliverda
félisten
Nem. Sosem működött.
-
pictigjis
őstag
szerintem pont az lett volna a lényeg, hogy attól, hogy x évig nem történt semmi, nem zárható ki, hogy pont te leszel a következő. vagyis a biztonságérzet illúzióját saját érdekében mindenkinek érdemes egy kis józan óvatosságra cserélnie
-
tlala
addikt
Ma két Euronet automatába is bedugtam próbaként a Wise kártyámat, hogy tudok-e eurót felvenni.
Mindegyik automata csak és kizárólag forint összegeket ajánlott fel.
Emlékeim szerint úgy olvastam itt, hogy vettetek ki eurót is ezekből az automatákból.
Ez működik még valamilyen trükkel? -
Oliverda
félisten
"évek óta van vállalkozói és magánszámlám a wise-nál és soha semmi problémám nem volt"
A szóban forgó károsultnak is:
2013 óta voltam a Wise ügyfele, megszámlálhatatlan tranzakcióval a hátam mögött, rengeteg embert beszéltem rá a Wise használatára, baromi jó kapcsolatom volt a Wise-al, bármit kértem a felületen, hogy fejlesszenek 1-2 nap alatt megcsinálták, aztán egyik napról a másikra bumm.
-
hhgygy
senior tag
Egy ilyen fórumon csak ilyen szélsőséges problémák vannak, nyilván például én nem fogom beírni, hogy évek óta van vállalkozói és magánszámlám a wise-nál és soha semmi problémám nem volt. Tehát a kérdés az, hogy egymillióból, vagy százezerből, vagy tízezerből van egy ilyen eset.
-
Braddock
támogató
azért most már csak felteszem a költői kérdést: hogyan szeretnéd összerakni a teljes képet, amikor a wise még a károsultakkal sem kommunikálja, mit és miért tesz, nem hogy kifelé? rengeteg hasonló, lefolyását tekintve szinte ugyanolyan történet van, országtól függetlenül
a lényeg annyi, hogy mindenki legyen óvatos. céges számlát véletlenül se nyisson a wise-nál, és csak annyi pénzt tartson a számlán, aminek (átmeneti) elvesztése adott esetben nem fáj
"a lényeg annyi, hogy mindenki legyen óvatos. céges számlát véletlenül se nyisson a wise-nál, és csak annyi pénzt tartson a számlán, aminek (átmeneti) elvesztése adott esetben nem fáj"
Pontosan.
A céges számla nem nyitásának rész kivételével. -
pictigjis
őstag
azért most már csak felteszem a költői kérdést: hogyan szeretnéd összerakni a teljes képet, amikor a wise még a károsultakkal sem kommunikálja, mit és miért tesz, nem hogy kifelé? rengeteg hasonló, lefolyását tekintve szinte ugyanolyan történet van, országtól függetlenül
a lényeg annyi, hogy mindenki legyen óvatos. céges számlát véletlenül se nyisson a wise-nál, és csak annyi pénzt tartson a számlán, aminek (átmeneti) elvesztése adott esetben nem fáj
-
Braddock
támogató
Ez még mindig csak az egyik fél véleménye...
Kíváncsi lennék valójában miért történt az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
-
10494 - 10401
10494 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Formula-1
- Onimusha: Way of the Sword
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Készül a Magic9, Kínában már előrendelhető a Honor új csúcsszériája
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
........és ezért vagyok pesszimista