Hirdetés
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok!
Ez a kerékpárzár mennyire ajánlott? 15-20 perces boltbajárások alkalmával használnám többnyire a hozzá adott kábel nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz parandroid #186997 üzenetére
Én mindig is utáltam kormányt lecsupaszítani, meg visszarakni, én inkább fűrészelnék
'92 Honda VFR 750
-
parandroid
félisten
válasz bardi #186996 üzenetére
True dat. Bár ha eljutok odáig, személy szerint én inkább veszek egy másik kormányt, mint hogy fűrészeljek.
#186882 @Hasaggymeg: Na, ez egy jó összefoglaló. Mivel a (szebb napokon) 175 centimmel nem számítok a magasabb bringások közé, agresszív downhillezés meg nálam nem játszik, így mindjárt érthető, hogy miért érzem magam hülyén, ahogy kifeszülök, mint egy vitorla. Felhasználás szerint nekem a 680-740 tartományban kellene lennem, de mivel magasságra inkább a kisebbek közé tartozom, így az inkább a tartomány teteje felé közelítő 720-at érthetően nagynak érzem.p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bardi
senior tag
válasz parandroid #186995 üzenetére
Inkább adják a bringát a boltban széles kormánnyal, amiből levághatsz, ha soknak gondolod, mint keskennyel, amit cserélni kell, ha kevés.
'92 Honda VFR 750
-
parandroid
félisten
válasz 6030D #186990 üzenetére
Semmi gondom a létjogosultságával. Csak hogy már mindenre keresztárbócot raknak, az kezd fura lenni. Az eladott gépek nagy része mégiscsak egy budget hobby-hardtail (az enyém is az), ami valódi terepre kb sose megy, nem is oda való igazából. Aztán jönnek a ‘nagyok’, és kiderül, hogy nekik meg nem is kell a széles kormány.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #186969 üzenetére
Azért az Acor drágább volt mint egy FSA No.11 pl. De azért ez lett mert ezt lehetett kapni
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
bardi
senior tag
válasz 6030D #186987 üzenetére
Egy barátom hasonlóan állítja be a saját bringáját, a váz már nem lehetne kisebb, mert így is maxon van a nyeregcső, a stucni alatt már semmi alátét sincsen, majdnem a váz síkjával van egy síkban, és egy kb 100 mm-es, lefelé néző stucni van rajta, és még így is lejjebb rakná a kormányt, ha tudná mivel.
Egy versenyzőnek, aki lefelé úgy megy merevvel, mint a mugli dh-s, ez ideális, a pozíció miatt kisebb a légellenállása, sokkal többet nyer vele, mint a grammozással.Egy előző brigájáról szóló cikkben benne volt, hogy a váz is valamennyire egyedi, mert gyári állapotban a 38-as tányér nem fér el, gondolom ez is az. Én a traktorgumival év vége felé már visszaraktam a 34-es helyett a 32-es tányért, mert sok volt
Ja és az is érdekes, hogy nem az új 54, meg nem tudom én hány fogas fogaskoszorúkat használja, hanem a 10-50-est.'92 Honda VFR 750
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Egy a sok How wide should your handlebar be közül.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
őstag
válasz gabro0 #186988 üzenetére
Szerintem be is írhatod, hol volt ilyen tapasztalat.
peterkeT: azért, mert te nem fogadod el a létjogosultságát terepen, ahol egyébként nem is nagyon jársz, attól még lehet jó. De próbáld ki: állj térden, egyenesen, majd dőlj előre csukott szemmel és támaszkodj meg. Nézd meg mekkora a távolság a két tenyered széle között. Közelebb lesz a 72 cm-hez, mint a 42-höz. Alapesetben ekkora kormány kell.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #186984 üzenetére
Nino: szerintem nincs itt semmi grammánia, egy tökéletesen rá méretezett, kivitelezett gépről van szó, amit csak XCO versenyzésre használ. Tehát kb másfél órát kell rajta kibírni csak a wattokra figyelve. A váz gondolom standard, a halandó is megveheti, ha van rá pénz, viszont ő nem edz mondjuk 10 órát hátra és derékra, mint a svájci, ezért nem tehetik annyira le az elejét. Annyi pénz meg nincs, hogy saját vázat építsenek neki (gondolom). A kormány szélesség meg ugyanígy a vállszélességéből jön, illetve abból, hogy tudni kell szűk helyen fordulni. Ezért van rövid bringájuk, keskenyebb kormánnyal. Maratonozni meg túrázni biztos nem ilyennel megy.
-
6030D
őstag
válasz INTELligent #186973 üzenetére
Menj be egy bringaboltba, ott is kb ennyi lesz, ha van. 1000 ft alatt odaadják, az tuti, és kevesebbet buksz, mintha szétbarmolod a műanyagot a pedálon.
B verzió: keresel egy kedves szervizest, hogy egy csoki/sörért indítsa meg neked, meg utàna zárja vissza. Szerintem ilyen nem lesz.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #186982 üzenetére
Fura lenne nekem ha az ő szintjén az alkatrészek vagdosásával, akár a geometria kárára próbálnának grammbuzulni. ...ez a muglik "kiváltsága".
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #186980 üzenetére
Ja, erre írtam, hogy lassan egyszerűbb kenne a stucnit a villa, és a váz közé beszerelni. Azt én sem értem amúgy.
jjeahh: Nekem 720-as kormány jutott, a stucnit pont nem tudom mondani, de talán 50-es? Gumit ne is mondd, azóta is nézegetek 2”-nél vékonyabbat, de nincs.p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #186979 üzenetére
Nekem gyárilag 660mm volt 90mm -6 fokos stucnival, 29er montihoz komolyabb terepre szerintem nem jó. Lecseréltem 720mm-re 75mm stucnival és ég és föld a különbség, pedig manapság a 700-720mm már elég konzervatív méret, 740 vagy 760mm-vel jobban érezném magam . A stucnimat lehet le fogom cserélni 60-65mm-re majd. Nino amúgy valószínűleg a grammánia miatt vágatja le rövidebbre, átlagembernek 29er montin a 700mm-nél rövidebb kormányokat csak akkor ajánlanám, ha aszfalton és viszonylag sík enyhe terepen teker, oda teljesen jó a rövid is, sőt, erre vannak a gravelek.
Amúgy a 30mm felnihez 2.4" gumival mit szólsz?#186980 Hasaggymeg: simán lehet, sok példát láttunk már rá, főleg női versenyzőknél. Én is gondolkoztam rajta, hogy kipróbálok egy -15 fokos stucnit, sajnos az alacsony termettel jár, hogy magasan van a kormány.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kistusik #186972 üzenetére
Ajánlom az összefoglalót.
peterkeT... én csak azt a negatív stucnit nem értem, mintha magas lenne neki az bringa eleje (magyarul sztek) és azzal kompenzálná.
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #186969 üzenetére
Az első projektem lenne, ami miatt viszket a tenyerem a MTB-on. Sokkal természetesebbnek tűnik, az a vitorlázó testtartás szerintem röhejes. Persze biztosan van olyan technikás használat, amikor az kell, de én olyat nem csinálok. A másik a nulla hosszú stucni... Érdekes, itt még a kormányt is görbíti, meg értelmezhető stucni is van. Szóval én ezt a kormányt nino bicajáról 1:1 kérném az enyémre. Kár, hogy gondolom 2-3x annyiba fáj csak a kormány, mint a bicajom.
p
-
rushty
őstag
válasz bringasisti #186956 üzenetére
Nem találom benne, még a sárga streetview ikont se tudom elhelyezni.
Revolut meghívó pü-ben
-
Runner_fxr
Ármester
válasz szuszinho #186917 üzenetére
Szerintem mindenképpen érdemes, mert onnantól kicsi az eslye egy defektnek. Annyi hátránnyal érdemes számolni, hogy az outi tubeless szerelése azért nem egy leányálom, többnyire brutál módon passzentos a külső, nehéz le fel tenni, szóval ha bringázás közben mégis eleresztené a nyomást, belsőt beletenni nem lesz egyszerű. Viszont ennyi kockázatot megér, mert általában jól működik és defekt mentes sokáig.
#186913 Tothgera30 Akkor szoktam ilyennel találkozni amikor lusták a dugattyúk, vagy egyszerűen már kopott, elhasználódott az egész fékrendszer. Dugattyúkat meg lehet olajozni. Amúgy a Shimano fékkel sok mindent nem tudsz csinálni, ha korrektül le van légtelenítve és a dugattyúk is rendesen mozognak, de még is rossz valami miatt, az új féket jelent. Annyira nem sűrű jelenség, alapvetően megbízható rendszerek, talán az XTR-ek a legfinnyásabbak és legkevésbé tartósak.
-
ivana
Ármester
válasz INTELligent #186973 üzenetére
Szerintem nem igazán, max. ha nagyon kell akkor vízpumpa fogó, de az tuti roncsolja.
-
INTELligent
senior tag
A Shimano TL-PD40 pedálkónuszkulcs valamivel helyettesíthető? Venni fogok egyet ha összejön egy pakknyi rendelnivaló, de addig is szeretném megcsinálni a pedálomat, mert tényleg az lesz a ludas, nem a BB recseg (köszi a tippet ivana ).
Vagy ha csak ezzel a szerszámmal tudom kiszedni a tengelyt, akkor addig tűzoltásnak van valami trükk, hogy legalább ne romoljon a helyzet?[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
kistusik
tag
Hali. Nyárra új bringát akarok venni.
MTB.
Hol van jó leírás, hogy mekkorát vegyek?
Megbízható, jó webshopot tudtok?
Milyen márkát ajánlotok?
Amikről én hallottam.( Cube, Merida, Gepida, Kross)Árban 150k környékére gondoltam. Nagyon max 200k.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #186960 üzenetére
Na akkor indulhat a kormány visszafele vagdosása... me há Ninoé is oJan. ... homlokcső szög nem hegyesedik még? 🤭
mobal... nem tudom, az lehet pont elmegy... én azért nem vennék, amíg van FSA, Hope, BBB, Neco, Ritchey.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #186967 üzenetére
Ja, észrevettem én is, hogy sok versenyző bringáján HT van. Nekem ez drágának tűnik, mondjuk az 520-ashoz képest kb. 90g-al könnyebb. A felépítése ahogy elnézem egy az egyben Shimano, kíváncsi lennék a csapágyak mennyire tartósak. A Shimano spd-ket ebben nehéz felülmúlni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #186960 üzenetére
Itt meg a Benkó Barbi bringája, és ami feltűnt, azok a HT spd pedálok nála is meg Ninonál is. Meglestem, és elég jó cuccok, konkrétan a puruttya verzió olcsóbb és könnyebb, mint az XTR, a drága meg még könnyebb, viszont (a gyári oldal szerint) 80 kg súlykorlátos, szóval olyat nem fogok venni (a tudásomhoz akkor vennék, ha 65 kg lennék).
-
kuntics
aktív tag
Hellósztok!
Komoly biciklis problémába ütköztem,talán ti tudtok segíteni. Jelenleg használatban egy régebbi áruházi trekking van,28” első teleszkóp meg nehéz most viszont úgy néz ki,hogy sikerült elég olcsón szereznem egy csepel fixit,carbon első villával meg 2019-es alu vázzal. Ennek csak a váz méretével van baj,mert 52-es,én meg 180cm magas vagyok. Én arra gondoltam,hogy veszek a csepelhez egy méretben stimmelő vázat,meg egy agyváltót, a trekking meg menne a háztól. Leginkább napi munkába járáshoz(2*5km) lenne használva,meg talán kisebb túrák bicikliutakon. Később akár Balaton-kör is lehetne erre a felhasználásra mennyire lenne alkalmas ez a csepel felállás?
Szerk. Igazából 2 bicikli lenne az ideális,egy túrához,meg egy olcsó melóba járáshoz,de egyelőre egyet tudok tárolni.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Because #186959 üzenetére
Szerintem ezeknél a projekteknél max elfekvő alkatrészeket szabadna használni. Igazából egy fillért (és egy darab munkaórát) sem szabadna rákölteni azon felül, hogy üzembiztosan működjön (sokszor arra sem éri meg), de amúgy meg tökre megértem, hogy piszkálja az ember fantáziáját. Egy igazi hobbit mindig nehéz racionálisan jusztifikálni.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #186942 üzenetére
Akkor most szar az Acor? Mert akkor hajtok helyette mást. A jelenleginél bármi jobb (ideiglenes Spyral) azt majd jól kicseréltetem.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
jjeahh
nagyúr
Nino Schurter új bringája. Vannak ott furcsa adatok. 680mm kormány 95mm -30 fokos stucnival, manapság egyik sem általános. 38T lánctányér elöl, lehet ereje a tagnak... 2.4" gumik, elöl 1.15 bar-on és hátul 45mm-t mozog (?), elöl 110mm-t.
-
vallas
őstag
Ma összraktam a "patkány" montit, mert megjött minden hozzá...
Ugye erről került le a koskormány, és a fékváltókarok az asszony paripájára így adta magát a visszaalakítás montivá. Vettem hozzá két fékkart, meg egy hátsó 8-s váltót, és összeraktam a már otthon lévő 1 db mini v fékkel, és a szintén meglévő noname v fékkel.Patent lett, egyből jól váltott, fékezett megállt, szóval gondoltam, akkor majd lefestem, ezért szétkaptam darabokra, még kormánycsapágy kiszedőt is gyártottam... és nekiálltam kisflex+ drótkoronggal .... hát elfáradtam, de a nagyja kész...mondjuk arról pont nincs kép...
holnap folyt köv...
kövi terv, egy 1 1/8-s teleszkóp beszerzése ami tárcsás, mert a kerekek tudják, és akkor elől tárcsa, hátul min v fék kombó lesz...
[ Szerkesztve ]
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Sleek
senior tag
-
Bekő Tóni
tag
válasz rushty #186951 üzenetére
Belekattintgatós: https://www.freemaptools.com/elevation-finder.htm
Vagy a külön Google Earth Pro, az folyamatosan mutatja a magasságot ahogy viszed a kurzort erre-arra. -
Sleek
senior tag
válasz zsocy #186933 üzenetére
Megvettem ma a Biondoban a Gtr Team bringát. Gtr Sl re a srác 1 hónap garit adott volna. De semmi gyári papírt nem tudott mutatni.Meg bolti számlát sem. Így inkább tettem hozzá még 50ezret .Ez az egy db M es vörös volt.
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
rushty
őstag
tengerszint feletti magasságot melyik térkép mutatja a Google-val? Jó lenne tudni mennyire meredeken emelkedő az útvonal. Van ilyen belekattintgatós.
[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
29" MTB felnire keresek görgőhöz való külsőt. Melyik oldalt ajánljátok?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
jjeahh
nagyúr
Gambacicli olasz webshopot ismeri valaki? Haverom venne onnan váltót, de sosem rendeltünk még tőlük.
-
RexpecT
addikt
Itt a nemrég emlegetett vázbarát görgőzés: [link]
-
addikt
válasz Hasaggymeg #186942 üzenetére
az a különbség, hogy amíg az Acor, az Alhonga a Logan és a Zoom egy-egy márka saját gyárral, addig az Altrix és a Longus egy-egy brand saját gyártás nélkül, kínai/taiwani ügynökkel aki beszerzi a terméket és elintézi, hogy az legyen rászitázva amit kértek.
A Zoom ráadásul az egyik, ha nem a legnagyobb kormány/nyeregszár/stucni készítő Kínában, a HL és a JD mellett, lehet, hogy a Cube kerékpárod RFR kormányát is ők csinálták“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #186936 üzenetére
Benne van a gyári hibás verzió lehetősége is. Tekintve hogy csak az egyik fék rossz, másrészt kezeim alatt átfutott már pár Deore, SLX, XT fékszett, egyikkel sem volt ilyen gondom.
A Bleeding Kit-et megrendelem, ártani nem árthat, évente amúgy is nagy generál van.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #186944 üzenetére
Az nem én voltam, hanem a haverok . De amúgy most téliesebb az idő, mint akkor.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #186940 üzenetére
Acor, Alhonga, Logan, Altrix, Longus, Zoom és társaik.
varmi2... nemtom, talán. Én a színe miatt is adnék +20 ezret, de mindjárt kielemzi neked valaki az apró különbségeket.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Hasaggymeg #186935 üzenetére
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
MODERÁTOR
válasz f4lcon #186928 üzenetére
Én kb. két hete vettem egy Acor 1 1/8-os ipari csapágyas félintegrált csapágyat. Amit kiküldtek abba nem is az volt eredetileg amit ígértek aztán korrigálták.
Már lassan nem veszek semmit tőlük.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tothgera30 #186929 üzenetére
Hacsak nem gyári hibás jó lesz az szerintem, valamit elcseszhettek az átszerelésnél. A videót meg továbbra is ajánlom, pár 10 eurós Shimi fékszervízkészlettel otthon megoldod majd a kis utánatöltést/vissszaengedést, olajcserét vagy éppen légtelenítést. Mondjuk én ilyent vettem, meg ilyen olajjal adtak egy tömlőt is korábban, fecskendő meg filléres tétel a gyógyszertárakban.
-
zsocy
őstag
válasz 6030D #186926 üzenetére
Várj, ha szemben állsz a Vitállal akkor az egy épület jobbra az a Pagony kávézó, szerintem te az egyel balra lévő sekszsoppra gondoltál
A Pozsonyi úti boltban még nem voltam, és nekem pont a Lehel úti boltban voltak jó fejek, Campa kazettabontójuk is csak nekik volt, fene gondolta volna hogy a TL-re ilyen kényesek.Sleek, a két bringa nem ugyanaz, a beragadt készletes Wili az egy GTR SL, a Biondoban pedig GTR Team van. Az SL az elvileg feljebb van pozicionálva, eleve a Campa Scirocco kerekek kb egy kategóriával jobbak mint a GTR Team Shimano RS100 kerekei. Csak mondom, hogy nehezebb legyen dönteni, bár én is megvettem a Biondoban az újat...
-
Tothgera30
Ármester
válasz jjeahh #186918 üzenetére
Valahol nem tiszta a történet hogy M7000/7100, M8000/8100 szériát is érinti. Nekem már több szett M8000 XT fékem volt, első szériásak közzül is, és egyikkel sem volt semmi gond. Bár azokat RT-86-al használtam. Ehhez viszont Centerline van feltéve. Tavaly még M785-öst is vettem, hogy a hype miatt összemérjem az M8000-el, de inkább elengedtem, utóbbi lényegesen jobb. De kizártnak tartom hogy a tárcsának közé legyen ehhez. Pont M6000 helyett teszem fel ezt az SLX-et.
Hasaggymeg: Ez az hogy nem tudom, mert bringára most lett feltéve nálam, előző tulaj meg új bringáról bontotta ami sérülés miatt lett szétkapva. Frissen vettem, az első szuperül sikerült feltöltés után, a hátsó viszont egy trágya. Úgy beesik a kar hogy öröm nézni. Visszavittem, elvileg feltöltik megint, és átnézik. Úgy nem hozom el hogy nem lesz tökéletes.
-
addikt
válasz ivana #186890 üzenetére
akkor te vetted meg az utolsó collos Acor fekete kormánycsapágyat az ebike-tól?
pont azt akartam én is megvenni, de értesítettek, hogy sajnos elfogyott“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ZolkoW
őstag
válasz Napfénysüti #186925 üzenetére
A pozsonyi úti jó arc, fél óránál előbb sosem szabadulok tőle, akkor sem, ha egy szelepsapkáért megyek be
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
őstag
válasz Napfénysüti #186925 üzenetére
Pozsonyit nem ismerem (pedig az van legközelebb anyámékhoz), csak a hirdetést láttam, hogy ott van Trek. A Lehel utcai tulaj pedig rendes srácnak tűnik, jár monti versenyekre, azt gondolnám nem ódzkodik a TL-től, de akkor ez van.
Vitál... régen nem volt nagyon más. Ha nem tetszik, menj be egy épülettel arrébb, jobbra.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
válasz Napfénysüti #186912 üzenetére
Az első a királysori a második a Lehel utca?
-
inifini
tag
válasz szuszinho #186917 üzenetére
Szerintem igen. Nekem az egyik bicajomban (tubeless) 8e km van, eddig nem volt gondom vele, a másikkal kb 10e km mentem tubeless szettel, és egy sín vágta ki az oldalát egyszer, amúgy ott sem volt gondom. Az biztos, hogy többször kell fújni, de ennyi kényelmetlenség belefér.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #186920 üzenetére
Biztos nem éri meg az a drága szendvics tárcsa az árát, főleg úgy nem, hogy annyi mint egy Deore fék. Én nem érzek (legalábbis egyelőre) számottevő különbséget az M615 és a mostani M8100 között, és ennél drágább tárcsát sem vennék, az biztos.
Szerk.az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 2 xt tárcsa azért nincs annyi mint egy teljes MT-R6100-as fékszett...de akkor is áll amit írtam.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #186919 üzenetére
Én sem értem és a srác helyében inkább cseréltem volna Deore fékre vagy régebbi XT-re a szettet, mert számomra már egyértelmű, hogy ez a két széria zsákbamacska. De a szervizes srác azt mondta neki, hogy a jelenlegi elkopott Deore tárcsákat cserélje M8000-hez való XT-re és jó lesz, a srác meg adott egy esélyt neki . Többször légtelenítette amúgy és frissen légtelenítve is vándorol a nyomáspont, teljesen megbízhatatlan. Legutóbb légtelenítés után már az első terepezésen elkezdett felpuhulgatni és kellett pumpálja, hogy fogjon.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tothgera30 #186913 üzenetére
Olajcsere előtt is csinálta? Ha újak a betétek én rátöltenék kis folyadékot. A tény, hogy most cseréltek olajat még nem jelenti automatikusan, hogy levegőmentes is a rendszer. Nézd meg ezt a videót és ha utána sem jó akkor mást nem tudok elképzelni mint azt, hogy a dugattyú sz@r a fékkarnál, ami a nyomást kellene felépítse. Szerintem...de majd Runner.
jjeahh...egy féktárcsa miben befolyásolhatja a vándorló fogáspontot?! ...hacsak nincs szivacsból tárcsa, el nem tudom képzelni. (Na jó, extrém esetben, izzóra hevített tárcsákkal igen, de másképpen... )
szerk...enyémeket (M8100) bár úgy érzem olyan istenigazából talán még nem is sikerült megfingatni (~500km/7000m), egyelőre hibátlanok.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tothgera30 #186913 üzenetére
Ez ilyen általános M7000 és M8000 hibajelenség, sőt, már M8100-ról is olvastam hasonlókat, rengetegen panaszkodnak fórumokon, anno cikkeket is olvastam a témában. Egyik haveromnak is M8000 van, pont ezzel a problémával küzd éppen, neki a szervizes azt ajánlta cseréljen tárcsákat és megszűnik a gond, most berendelt egy szett tárcsát és várja érkezzen meg. Kva drágák a tárcsák XT-hez, szal remélem megoldja a problémáját, mert ha nem (szerintem nem fogja ), nagyon mérges lennék a helyében. 2 XT tárcsa árából majdnem kijön egy M6000 vagy M6100, amivel elvileg nincs ilyen probléma .
-
szuszinho
őstag
válasz Runner_fxr #186916 üzenetére
És érdemes?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Napfénysüti #186912 üzenetére
Amennyiben a felni és a gumi támogatja, természetesen igen. Annyi igazság van benne, hogy a vékony gumit szerelni mindig nehezebb, illetve az outi tubeless azért nem mindig működik olyan atom stabilan mint pl egy montin, de meg lehet csinálni.
-
bszg@
tag
Jelentem, hosszú idő után ma először nem fáztam kerékpáron.
Tothgera30 Nekem a függőleges tárolás okoz hasonló problémákat.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Hátsó M7000 fékem random változtat a nyomáspontján, illetve a fékkar "üresjárata" kb. 2,5cm. Fél éves, nem levegős a rendszer, frissen cseréltek benne olajat. Milyen hibára gyanakodhatok?
-
Napfénysüti
nagyúr
Runner te vállalsz országúti tubeless szerelést? Kíváncsiságból kérdezem.
Ma elvittem az első kerekemet mert nem jöttem rá mi okozta a gondom és nem volt kedvem tovább szívni vele. Székesfehérvár egyik legjobb szervizébe mentem ahol nem vállalták el mondván outin túl nagy szívás. Illetve mondta a szervizes ha 5 órát szívnak vele akkor az 50k pénz lenne ami ugye elég durva. Mondtam csak töltsék vel tejjel fújják fel aztán meglátom mi lesz de ezt se vállalták. Eddig hozzájuk jártam de ez most kissé csalódás volt.
Szerencsére beugrott hogy van egy kisebb bolt ahol az asszony bringáját vettük és ott egy tök jó fej srác dolgozik. Na elvittem hozzá és ő bevállalta, megnézi mi lesz ha feltölti meg felfújja a gumit. Még jól el is dumáltunk.
Remélem nincs gond a felnivel és megoldódik a gondom mert már mennék tekerni végre.Més que un club!
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Megjött a görgőm! Tacx Flow Smart, de a bicón még sima gumi van és nem edzőgörgős köpeny, vagyis nem slim.
A mostani 47-622(28x1,75) van rajta. Ebből a méretből létezik slim?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
bardi
senior tag
válasz Hasaggymeg #186908 üzenetére
Igen, ennyiért semmilyen szettet nem fogok találni, aztán ennél elég, ha működik, terepre nem igazán fogok ezzel a bringával menni.
'92 Honda VFR 750
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ivana #186890 üzenetére
Ohó, én nem bonyolítottam túl, beletekertem egy hosszabb csavart és simán bekocogtattam a megfelelő mélységre. Befelé könnyen megy csak arra kell vigyázni ne üsd túl mélyre mert visszafelé nuku.
varsam... én ezért maradtam aszfalton, pedig nem a kedvencem.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
1300g-os kerékszett, 3700 euro: [link] . Mondjuk a Pi Rope mtb kerékszett csak 1 kiló és olcsóbb. Nem átlagembernek való cuccok .
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Friczy #186902 üzenetére
Mondjuk a görgőzés egyik alapszabálya, hogy nem tekerünk kiállva, főleg nem sprintet. Eleve ilyenkor döntenéd a bicajt, hogy hatékonyan megtehesd, itt meg azzal csak gyilkolod a vázat, de nem fog dőlni, szóval kb totál értelmetlen.
p
-
bardi
senior tag
válasz ivana #186901 üzenetére
Uniglide cuccokat csak viszonylag arany árban találtam eddig, esetleg olyat, ami országúti, az viszont nem kompatibilis az MTB agyakkal. Nagyon rövid ideig használták ezt, nem nagyon maradt belőle már. Ráadásul csak 6 sebességes, és a legkisebb fogaskerék is viszonylag nagy, 13-as, ha ez a szett meg megjönne 17k-ból, ahhoz már csak valami olcsó, kazettás kerék kéne hátulra, azt szerintem helyi boltokban találok.
Jelenleg hátul van 3 sebességem, meg elöl kettő, ennyiből gazdálkodok'92 Honda VFR 750
-
Friczy
senior tag
válasz Csokicsibesz #186877 üzenetére
Személyesen is ismerem az illetőt, aki írta, szóval ez azért nem a világ végéről származó 'ő már látta, aki beszélt róla, hogy hallotta valahonnan' típusú információ. Engem nem érint, nem használok görgőt, csak szóltam. Ebben a témában nem fogok többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest