- N€T0X|N: Stellar Blade után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
-
LOGOUT
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
efemm
tag
válasz
somasz #147071 üzenetére
Sajnos a Dell DP-k elég érzékenyek a kábelre (szerintem). Nálam sokszor volt (több gépen), hogy a DP-HDMI adapter + hdmi-hdmi kábellel nem működtek. Néha segít, ha átdugom a másik DP-re, illetve a windows update - speciális alatt frissítem a videó drivereket.
Ami nálam nagyjából bejött az a Gembird CC-DP-HDMI-6 DP-HDMI kábel.
Ja, azt nézd meg, hogy milyen felbontásra és frissítésre kell, nehogy kevés legyen. -
somasz
addikt
Sziasztok!
Sógorom szív egy Dell Optiplex 3090 micro TV-re kötésével. A TV-n csak HDMI bemenet van. A gépen csak 2 db DP. Vett egy DP->HDMI kábelt.
A gép nem mindig ad ki képet a TV-re, tehát a bemenet választón sem látszik, viszont hallatszik, hogy betölti a Wint. Ha a kábelt kihúzza a gépből és bedugja ismét, lőn kép. Altatásból ébresztésnél sosem ad képet, reprodukálni tudja a hibát. A gép helyett adtam másikat, ugyanez a hiba, nálam semmi baja az eredetinek. Én most már csak a DP-HDMI kábelre tudok gyanakodni, de nem tudom, mi lehet vele a baj. Van/lehet különbség két DP-HDMI kábel között? Ilyen kábele van: [link]
Ötlet? -
válasz
efemm #147069 üzenetére
Nem, közben regeditből ki tudtam törölni, már jobb.
Chatgpt:
fiókbeállításokat nem maga az Outlook, hanem a Windows rendszer egy másik része tárolja, így az Outlook újratelepítése önmagában nem törli a korábban beállított fiókokat.
Ezt töröltem (profiles)
Az Outlook 2007 az e-mail fiókok adatait a Windows felhasználói profilban, pontosabban a Windows Registry-ben és az alábbi mappákban tárolja:
• Fiókbeállítások: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows Messaging Subsystem\Profiles\ -
teptep
őstag
válasz
Pyttawrx #147064 üzenetére
Én ilyenkor a GitHubos [OfficeScrubber_13.zip] scriptet szoktam használni.
"Office Scrubber 1.3
An automated script to uninstall, remove and scrub Microsoft Office (MSI or Click-to-Run). It mostly execute OffScrub vbs scripts, obtained from SaRA tool (Microsoft Support and Recovery Assistant). Support scrubbing Office 2003 and later, on Windows XP or later" -
Sziasztok!
Office 2007-el kapcsolatban kérdeznék. Hogyan lehet letörölni úgy hogy mintha sosem lett volna rajta. Visszatelepítéskor rosszul működik, pl a bejövő üziket azonnal áthúzza.
Ha újra telepítem akkor úgy kezdjen mindent, mintha most telepìteném elsőnek
Köszönöm szépen. -
robber4
aktív tag
válasz
Armagedown #147052 üzenetére
Megpróbáltam már azt is.Ha kikapcsolom még roszabb lesz.
Már próbáltam másik monitorral és kábellel is. Ugyanaz.
Nemtudom esetleg valamelyik alkatrész hibás lenne?
Mert már egyszerűen nemtudok másra gondolni. Próbáltam új biost is régebbit is egyel. Friss windowsokat is . -
Ajándékok
aktív tag
Sziasztok
2 kérdésem lenne.
Mi a legjobb megoldás w11-en a tálca jobb szélre helyezésére? Ha van +program nélküli megoldás, elsősorban az érdekelne.2 monitor van a gépemhez. Az egyik fhd portrait, a másik uhd landscape. Jelenleg intel igp-n vannak, de később nvidia dvga lesz.
Eddig mindig azt a monitort dugtam a hdmi portba, amelyik éppen kellett. Tökéletesen működött, csak kényelmetlen naponta többször dugdosni és félek, hogy tönkremegy a hdmi port. Most szereztem dp-->hdmi átalakítót és mindkét monitor egyszerre van a gépre dugva. Továbbra is csak 1-et használok egy időben, de időnként gond van a monitor váltással és az egér kurzor is eltűnik időnként a másik (kikapcsolt) monitoron.
Egyszerre bedugott 2 monitorral, mindig csak 1 van bekapcsolva, hogy tudom elérni a dugdosós verzió használhatóságát? Mit kell beállítanom, hogy a kikapcsolt monitort úgy tekintse, mintha nem is létezne?
Köszönöm -
DS39
nagyúr
Bajom van.
Reggel óta az egyik MS fiókomhoz kapcsolódó levelezést nem tudom elérni. (Magán, nem céges)
Úgy tűnt fel a hiba hogy androidos levelező app kérte hogy jelentkezzek be újra. (Ez még szokványos)
De nem sikerült a levelek szinkronja bejelentkezés után.Gondoltam megnézem böngészőből.
account.microsoft.com - müködik.
onedrive.live.com - működik.
outlook.live.com - nem működik.Ez hogy?
És mindez a jelenség csak az egyik fiók esetén van így, a másikkal minden oké.
Tehát sem böngészőből, sem IMAP-on keresztül nem érem el a leveleimet.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Szeretnék új wint telepíteni. Érdemes újat letölteni ms honlapról, milyen gyakran frissítik a letölthető verziót? Kb 1-1.5 éves letöltésem van, de ha lehet nem fél napi frissítéssel kezdeném. Köszi -
Héraklész
aktív tag
válasz
Armagedown #147052 üzenetére
És akkor megszűnik a szaggatás?
-
BiP
nagyúr
válasz
robber4 #147050 üzenetére
Nemtom, de én is először a böngészőben a videogyorsítást kapcsolnám ki.
Ha az se segít - és mivel több driverrel is megpróbáltad,
esetleg valami Live rendszerrel kipróbálnám. (akár Linux, akár Win)
Lehet, hogy a fent lévő Windowsoddal van valami gond.Ja, még a monitorbeállítást nézném meg. Hátha nem megfelelő a frekvencia, csak máshol nem annyira feltűnő.
-
robber4
aktív tag
Sziasztok. Adott egy ilyen gép és egy probléma ami már jó ideje fennál.
5700x3d + asus tuf gaming b550 plus,4070ti super,samsung 990pro 2TB + cl16 2x 16GB kingston ram 3200mhz.
A probléma a következő. Bármelyik böngészőt telepitem fel firefox,brave görgetési szemmel látható akadások vannak.
BIOS legújabb,Vga-t próbáltam már különféle drivereket. Egy dolog segitett valamennyit amit több játéknál is szoktam alkalmazni az a nvidia control panelben a VSYNC és Triple buffering bekapcsolása.Ez valamennyit segit de 100%-ban nem oldja meg a problémát.
Esetleg valaki találkozott már ilyeféle problémával?Vagy esetleg bármiféle ötlet amivel ez megoldható vagy mi okozhatja?
-
válasz
turho #147043 üzenetére
Gondolom, ebben az esetben Win újratelepítés, nem úszom meg....
Nem feltétlenül lesz rá szükség, a Windows a 10 óta elég jól tűri a hardvercseréket. Volt olyan, hogy AMD gépből raktam át Inteles gépbe az SSD-t, majd pár hónapra rá vissza. Indításkor kicsit elszüttyög, míg telepíti magának, amit kell, aztán elindul. Persze erre nincs garancia.
Egy lemezképfájlt mindenesetre csinálj előtte a rendszerről.
-
turho
addikt
Bocs, bődületesnek tűnő kérdéssel jövök
de pár év pc-zés kimaradt. Van egy gamer pc-m Win11 Pro-val (ez a 3000 ft-os licensz). Belaktam már valamennyire.
Most kitaláltam, hogy tulajdonképpen alaplap csere, CPU és rám. (AM4-ről AM5-re).
Gondolom, ebben az esetben Win újratelepítés, nem úszom meg....
De van olyan mód, amikor úgy telepíthetem újra, hogy beállítások, jelszavak, stb. dolgok ettöl függetlenül megmaradnak? (A gépen van Battlenet, Steam és Xbox app fiókom, meg pár kis program feltelepítve, illetve pár alakban fontos dolgok Mozilla böngészőben). (Időm van kevés....).
Ha neadjisten van, mi a helyes módja?
Elnézést, ha orbitális baromságnak látszik a kérdés. -
gregory91
senior tag
válasz
Intel fan11 #147029 üzenetére
Nincs valami integrált videókártyád a gépedben?
Annak is szokott adni egy kis "VRAMot". -
BiP
nagyúr
válasz
Kenderice #147037 üzenetére
Ennyiből csak az derül ki, hogy akár az input is szar lehet. (nem rendes image file, vagy valamiért nem ismeri fel).
De ha amúgy bármi programmal látod a tartalmát, akkor simán meg tudod azt is csinálni, hogy kimásolod valahova, és utána csinálsz belőle ISO-t.
Vagy ha valami CD író program be tudja olvasni (pl. NERO), akkor egy virtuális meghajtóra kiírod, és ISO lesz belőle. -
teptep
őstag
válasz
Borisz76 #147033 üzenetére
Igen, a [cpubenchmark.net] lapon láttam is, hogy a "Description:" mező üres, de nem foglalkoztam vele, mert úgyis azt akartam írni, hogy az a 6GB nem lehet az iGPU foglalása. Tehát továbbra is az a lényeg, hogy az msconfig és a BIOS környékét kell ellenőrizni.
-
teptep
őstag
válasz
Például az iGPU szokott lefoglalni pár 10-100 megát. Ryzen 3 3200U egy ASUS X512DA laptopban például 2GB-ot foglal. De a 6GB az erős túlzás! Start menü, futtatás, msconfig, rendszerindítás, speciális, memória mezőbe nem írt be neked valaki egy 6000-es értéket?
Mi az alaplapod pontos típusa, és a BIOS verziója? Legfrissebb BIOS fut rajta? BIOS felületen nincs valami memória kezelő opció kikapcsolva?Memory Remap Feature: Enabled
Memory Hole Remapping: Enabled
Ha egyik sem segít, akkor félő, hogy ennyit tud a BIOS. -
-
pjen
félisten
válasz
Oda svappol, előre.lefoglalja a 6 gigát a többi szabadon felhasználható. Biztos úg, van beállítva, hogy a win kezelje az átmeneri tárolót.
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok. 64 bites win 10em van. 12 gb rammal miert irja h csak 6 gigat hasznal?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Kenderice #147023 üzenetére
Sosem használtam virtualbox-ot ezért nem is tudom, hogy mire használható.
Az viszont biztos, hogy a .img az képfájl kiterjesztés.
A .iso pedig Virtuális CD/DVD lemezkép kiterjesztése.
Mert egy igazi lemezt egy igazi lejátszóba kell tenni....
De egy virtuális "lemez"-t virtuális meghajtóba kell tenni.
Ilyen virtuális meghajtót pl a [Virtual CloneDrive]-al lehet létrehozni.
Aztán az így létrehozodd E:/ vagy G:/ meghajtóba betallózható a .iso lemezkép fájl....amik általában gyári film DVD-ről vagy játékról készültek. -
BiP
nagyúr
válasz
Kenderice #147023 üzenetére
https://www.imgtoiso.com/
De gugli szerint az általad említettek is tudják.To convert an IMG file to an ISO file, you can use various tools, including PowerISO, AnyBurn, or IMG to ISO. These tools allow you to select the source IMG file and specify ISO as the output format, then initiate the conversion process. Alternatively, on some systems, you might be able to simply rename the .img file extension to .iso, though this method may not always work.
Using Dedicated Conversion Tools:
PowerISO: Open PowerISO, navigate to "Tools > Convert," select your IMG file, choose ISO as the output format, and specify a name for the output ISO file.
AnyBurn: Run AnyBurn, click "Convert image files," select the source IMG file, choose ISO as the output format, and click "Convert Now".
IMG to ISO: This is a dedicated tool that simplifies the process. You'll need to download and install it, then follow the prompts to convert your IMG file to ISO -
Kenderice
senior tag
Üdv.
Egy .img formátumú képfájlt szeretnék .iso formátumra konvertálni, hogy kipróbálhassam virtualboxban..
Tudtok ajánlani hozzá programot?
Poweriso, winarchiver, anyburn programokat próbáltam de mind csak .img formátumba akarja konvertálni, aminek persze semmi értelme.
Próbáltam úgy is, hogy kiírtam pendrivre-ra és arról szerettem volna .iso fájt csinálni, de csak .img- be akarja megcsinálni mindegyik.
Ez egy router firmware x86_64 rendszerre.Köszönöm.
-
daninet
veterán
válasz
Csupingo #147020 üzenetére
Windows PE USB-ről bootolva ugyanazt az ntoskernel hibát dobja be szóval szerintem független SSD-től. Illetve volt SSD csere és emlékszem hogy egyszer a régi rendszerrel a régi SSD-n is ezt csinálta. Én kizárnám.
Tuning nincs, hőmérséklet ok.Most piszkáltam a RAM-okat és elindult. Lehet van egy hibás trace az alaplapon
-
efemm
tag
válasz
daninet #147017 üzenetére
Gyors rendszerindítás kikapcsolva? A ki-bekapcsológombra Leállítás van beállítva?
Frissítések környékén elő szokott fordulni, hogy több percig fekete a képernyő, lehet, hogy csak adni kell neki egy kis időt. Bios-t megnézném, nem állítódott-e el valami, AHCI-RAID, vagy valami processzor beállítás. Esetleg egy alaplapi CR2032-es gombelem cserét is megér a dolog. -
daninet
veterán
Üdv!
Adott asszony PC-je, tegnap nem akart elindulni, csak fekete a képernyő.
Windows telepítő USB, indítás javítás, nem tudja megjavítani. (Windows 11) Sfc scan stb lefuttattam, nem tudja. Eltávolítottam a frissítéseket, kék képernyő ntoskernel hiba, köv indításnál valami win sys fájl hiba.Oké, akkor próbálok bootolni Win PE-ről, hogy egy javító telepítést toljak. A Win PE ugyanugy ntoskernel hibát dobott mikor bootolt.
RAM hiba?
Ramokat kivettem, visszaraktam más sorrendben. Sípol a gép kettőt, majd hármat. Köv indításnál csipog kettőt majd 4et, de ettől függetlenül továbblép UEFI-be.2 short beeps Parity circuit failure RAM or motherboard issue
3 beeps Base 64K RAM failure (RAM-related)
4 short beeps System timer failure Motherboard or BIOS issuememtest 86+ lefut, pass
Ma reggel bootol a windows gond nélkül
Újraindítottam, de ugyanúgy fekete képernyő.
Alaplap Asrock B450M Pro4, Samsung 1Tb nvme SSD, 4x8Gb kingstone ddr4, be quiet táp
Most elsőre azt gondolom, hogy alaplap kuka?
-
sonar
addikt
válasz
Vorontsov #147013 üzenetére
az összes dashcam ilyen. igaz ott tudod állítani a felvétel hosszát bizonyos időtartamon belül.
Általában azért így van megcsinálva (dashcamnél) hogy ha betellik a kártya akkor a legrégebbit törli és nem az egész videót.
Egyébként írja a manuál csak a jelentést is kell érteni: Loop recording
Ezt próbáld meg kikapcsolni és akkor lehet, hogy jó lesz. -
Vorontsov
tag
válasz
efemm #147012 üzenetére
Aki lehetővé tette az eszköz programozását azzal kéne beszélnem,ő biztosan tudja nem szar az eszköz csak rosszul van megírva,vagy direkt miért azt nem tudom.Megoldás érdekelne,miért így működik,,?
Hátha hozzászól egy programozó aki ért hozzá mivel lenne érdemes próbálkozni.
Köszi a segítséget üdv. -
efemm
tag
válasz
Vorontsov #147011 üzenetére
Az egyik eladó "Svet kamier s.r.o., Pražská 11, 811 04 Bratislava - mestská časť Staré Mesto, IČO: 50998978, DIČ: 2120560541, IČ DPH SK2120560541, bejegyzett a BA I, Sro szakaszban. 121331/B.", a másik RO - 240059 Râmnicu Vâlcea, STR. NICOLAE IORGA, NR.1, BL.A17/1, SC.H, ET.7, AP.27. - pontosan a Temuval azonos a megbízhatóságuk, meg, hogy minőségi cuccot árulnak.
-
Vorontsov
tag
válasz
efemm #147010 üzenetére
Nem hibáztam tudatosan történik minden,azt is láttam és figyelembe vettem vásárláskor.
Csak érdekelt a dolog.
>>vásároltam Temu-n...
Már itt hibáztál...
Pepita,Kémvilág,stb
Ha tudnám programozni az eszközt jó lenne, ez is programozva van csak rosszul,ehhez kell segítség nekem manuálisan vagy szoftveresen.Na ez nem volt tudatos:
"ezen felül a gondom az tegnap este nyomkodtam és valamilyen oknál fogva 5 perc 50 másodperces videót csináltam és nem tudom hogyan."
Okos cuccnak tartom csak érteni kell hozzá. -
Vorontsov
tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni vásároltam Temu-n egy testkamerát amin csak 5 perc felvételt engedélyezett,mi ennek az oka?
Ebből 10-20-30 at is akár sorban.Véleményem szerint a kamera koppintása alin és amazonon vásárolhatónak,ott még nem merev tépőzáras pánt jár hozzá hanem gumis.
Nem tudom beállítani rajta ne 5 percet vegyen fel, hanem 1 órát stb ha megyek dolgozni tudjam az utamat rögzíteni.
Itt:
Ez a termék az amit megvásároltam klikk ide.Ez lenne az csak a temu féle:
Amit itt látok leírást az egyértelmű nincsen vele gondom.
Itt amit vettem:
Nincsen értelmes leírás hozzá,ami bemutatná miért csak 5 perc felvételt készít:
Settime.txt be ez van írva:
2023-01-01,00:00:00
NN
Tudtam értelmezni ezen felül a gondom az tegnap este nyomkodtam és valamilyen oknál fogva 5 perc 50 másodperces videót csináltam és nem tudom hogyan.Véleményem szerint selejtes lehet a holmi.
Valakinek van vele kapcsolatban tapasztalata vagy véleménye?
32GB kártya van benne amit én tettem bele,Ali amazon stb beépített 32 GB-os-ak,ez nem.
Ha be tudnám állítani a hosszát időben mennyit vegyen fel még az is jó lenne.
Ha számítógépre csatlakozom 2 mappa van egyik:video a másik SETTIME.TXT
Settime.txt be ez van írva:
2023-01-01,00:00:00
NN
Hiába állítom be a pontos dátumot és időt mindig ha csatlakoztatom ezt írja ki,minden egyes alkalommal.Hozzá a leírásban olvasható:
2-3 másodperc nyomvatart és bekapcsol kéken folyamatosan világít megnyomom a rajta található 1 db gombot 3-4 villan kénen rögzít,1 szer megnyomom akkor megáll a felvétel,majd hosszan megnyomom akkor kikapcsol.
Ha azonban nem hosszan nyomom meg hanem röviden tehát stop a felvétel és csatlakoztatom a pc-hez akkor nem engedi megnézzem a mappát.
Reset a tűvel nem csinál semmit se,formáztam se oldotta meg a problémát fat32 és ntfs-be is kipróbáltam,semmi.
Regisztrált felhasználó és vásárló vagyok egyik emberke hozzászólásban adott neki 1 csillagot oda szerettem volna kommentelni mivel fordítva akarta volna beletenni a mini sd kártyát és fordítsa meg,csak ennyit szerettem volna de nem lehet.
Köszönöm ha érkezik értelmes segítség. -
Borisz76
nagyúr
Szia !
Nálam 3 db pc van , mindben 1-1-1 db SSD.
256 Gb , 512 Gb és 1 Tb kapacitásúak.
Mind egyben lett particionálva és formázva.
A fiamé a legnagyobb a sok játék miatt ....
Minden más adat pedig a hálózaton csücsül , egy NAS-on.
Szerintem manapság már felesleges a particiózás. -
De4d
őstag
Köszönöm a segítségeket, sikerült beüzemelni az új ssdt át klónozni rá a rendszert is, tárhelyet is belőni.
Egyetlen kérdésem maradt.
Mivel a rendszer átkerült egy terrás ssd-re (így nyilván nem csak az lesz rajta illetve az alkalmazások mint a korábbi 120gb-sen) Számít az hogy a teljes tárhely egyben van, nincs particionálva, vagy érdemesebb úgy, hogy egy nagyobb particiót ahova pl játékok kerülnek létrehozni?
Ez által mondhatni hogy a rendszerfájok és alkalmazások egy külön mondjuk 150gb-s partición "elkülönítve" vannak, így ha a nagyobb tárhelyen meg cserélődnek a játékok akkor legalább ahhoz a 150gb-s rendszerparticióhoz sose fog nyúlni a rendszer? -
teptep
őstag
válasz
spiritex #147003 üzenetére
De ha ott van a fiókjában, ingyen, akkor hadd próbálja már ki Ő is
TP-Link TL-WA854RE értékelése az [árukeresőn]:
-
spiritex
veterán
válasz
Intel fan11 #147001 üzenetére
Nincs velük jó tapasztalatom...
-
teptep
őstag
válasz
Intel fan11 #147001 üzenetére
Igen, az oda csatlakoztatott (például net nélküli asztali) számítógép kap egy IP címet és egy átjárót (ha a DHCP engedélyezve van). Itt tudod konfigurálni a TP-Link eszközt, illetve ha felakadt a WiFi-re, akkor netezni is tudsz.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Marci112233 #147000 üzenetére
Kozbe talaltam ilyet is itthon. Wifi jel erosito. Elvileg ebbe is lehet kanocot dugni az adna a netet az asztaligepnek nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Medence topik
- EAFC 26
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest