Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Mármint Windows 10/11-ett futtató PC, amihez USB-n van csatlakoztatva a telefon?
Ha igen, akkor ennek simám, PnP (Plug and Play) működnie kellene. Akkor nem szokott, ha pl. a Windowsból a normál helyett N kiadás lett telepítve (példa). Másik reális ok, hogy az okostelefonnál nincs engedélyezve az MTP csatlakozás, a fájlátvitel. -
Grave_444
nagyúr
Egy kis segítséget, ötletet kérnék.

Adott egy ASRock B650M-HDV/M.2 alaplap, amibe kénytelen leszek wifi modult venni.
AX210/211 a javasolt gondolom. Tudna valaki pontos típust ajánlani, amihez tartozik a hátlapra antenna kivezetés is, lehetőleg antennával együtt? A hátlapon meg van hagyva neki a hely és bővíthető a lap.
"- 1 x M.2 Socket (Key E), supports type 2230 WiFi/BT PCIe WiFi module"Tehát egyszerűsítve M.2 foglalatos Wifi modult keresek vezetékkel (plusz antennával).
-
Marci112233
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Old fel a kijelzőt húzd le a felső sávot ahová az értesítés megjelenik, és úgy kösd össze géppel és akkor jeleznie kell és arra rábökve válaszd a fájlok átvitele tételt. És eközben ne zárd le a kijelzőt mert akkor nem fog menni. Bár lezárt telefont összekötve már a géppel, ha feloldod a telefont, akkor ugyanúgy lehúzva a felső sávot ott kell legyen az értesítés és folyamat ugyanúgy az tehát kiválaszt és átvált fájlok átvitelére.
-
BiP
nagyúr
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Asszony telójáról akarom leszedni a képeket gépre. Galaxy A13. Ha az én xiaomi telómat rárakom, már rá is kérdez mit szeretnék, és tudom másolni amit akarok. Ennél csak tölt semmi más nem történik. Netes videó alapján megnyitottam a fejlesztői lehetőségeket és ott alapbeállíátsnak megadtam a file átvitelt, de akkor is csak tölt.
Mi lehet a baj?
Köszi -
válasz
anonymus89
üzenetére
Nem jó ötlet win7-en intézni az adóbevallásod..
-
King Unique
titán
válasz
anonymus89
üzenetére
Akkor azoknál lehet valami korlátozás, minimum követelmény ami nem teljesül.
-
anonymus89
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Kormanyzati, ugyfelkapu.gov.hu sem
Ping az jo -
King Unique
titán
válasz
anonymus89
üzenetére
A Firefox 115-ös ESR verziója a leírás szerint 2026 februárig támogatja a Windows 7--et,
Ha a treacert és a ping se megy rendesen, akkor az megint problémás.
Egyébként csak az az egy weboldal nem töltődik be, vagy a többi se?Másik böngészővel próba, vagy eleve Windows 10/11-re váltás, meg ha "Vas van alatta nincs is ezzel gond", sőt ez esetben már rég meg kellett volna ezt lépni.
-
anonymus89
addikt
Köszönöm Mindenkinek!
Egyelőre maradunk a win10-nel, szinte csak backupként szolgàl ez a win7-es gép.
Vas van alatta nincs is ezzel gond csak ahogy írta Foky586 is üres az oldal. -
Enigma1945
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
probald a firefoxot, az meg mukodik win7-en, epp a napokban raktam fel phenom 2 gepre a win7-et, meg a youtube fhd-ban is hasitott rajta 6gb rammal
-
válasz
anonymus89
üzenetére
Szia.
persze, normális géppel. Sajnos ma már a csere lesz a megoldás. -
válasz
anonymus89
üzenetére
Tudomásul kell venned hogy a win7 már nem biztonságos a kormányzati oldalakhoz..
Én is próbáltam egy 20 éves win7-es gépen FF-en: nincs hiba, csak az oldal üres. Tls1.2 és tanusítványok rendben. Nem az a gond.
-
anonymus89
addikt
válasz
Borisz76
üzenetére
Bocsi szóval firefox 115.31.0 ös verzió talán amit win7-en le enged letölteni.
Chrome-mal sem megy csak egy üres lap jön be.King Unique: firefox v115.
kikapcsolt reklámblokkolóval, vpn nélkül avg kikapcsolva.
Na most van egy másik pc a másik szobában win10-el powerline adapterrel nem tudom ez számít-e de azon betölt bármelyik böngészőben.
illetve minden android készüléken is megy csak ezen az egy win7-esen nemvan még egy ilyenem
-
King Unique
titán
válasz
anonymus89
üzenetére
Bővebben?
Pontosan milyen böngészővel (név és verziószám) próbálva és abban mi a hibaüzenet (404 / egyéb?), bekapcsolt / kikapcsolt reklámblokkolóval, VPN / VPN nélkül, 3rd party antivírus szoftver telepítve van-e és nem-e az blokkolja, szolgáltató nem-e blokkolja mint nemrég egy másik esetnél?
Mert az vélhetően csak vicc akart lenni, hogy ilyen kevés információból bárki is kitalálja hogy mi a probléma.
Amúgy meg már rég váltani kellett volna Windows 10-re vagy Windows 11-re, azokon még Chrome, Firefox és társai internetböngészők legújabb verziói is támogatottak, ellenben a Windows 7-nél már nem, vagy max. csak az alternatív változatok (pl. Supermium).
-
Borisz76
nagyúr
válasz
anonymus89
üzenetére
Melyik böngészőt használja ?
Mondjuk egy 1000 éve nem támogatott oprendszerrel felmászni a netre nem egy életbiztosítás.
Javasold neki, hogy minimum egy Win10-t vagy inkább egy Win11-t tegyen fel.... [Win11 fórum.]
Megoldható a felhekkelés nem támogatott gépre is. -
anonymus89
addikt
Sziasztok, havernak van egy régi win7-es gépe és sajnos nem jön be rajta a magyarorszag.hu
Valahogy ki lehet backelni, hogy bejöjjön? -
wolfman
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Jah, csak a defender karanténja nem igazán tetszik nekem, Avasté átláthatóbb. Bár a sok szarakodása most ezt felülírja nálam.
-
Csupingo
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Irfanview-ben lehet ilyen csoportos keretezést használni, de ha jól tudom, az natívan nem fut mac-en, csak max. valami emulátorból. Gondolom kb. minden képszerkesztőnek van ilyen border funkciója. Vannak ilyen weboldalak is.
Rákeresve: image editor border, vagy picture (photo) editor border -re biztos találsz több lehetőséget. -
Sziasztok!
Kb. 4.000 képet kellene átméreteznem, de úgy, hogy a jelenlegi képek kb. 20-20 pixellel legyenek nagyobbak az eredeti méretüknél. Mintha egy fehér keretet kapnának.

Kb. ez az elképzelés, tehát nincs fix méret, hanem a forrás fájl dimenziói határozzák meg, hogy mekkora legyen az elkészült kép.
Pl.: eredeti fájl 1200x900 - új fájl 1280x980
A háttér ami odakerül fehér színű legyen, jpg formátum.
Semmi más nem változna.Mac-et használok, Photoshop nincs, nem nagyon találtam megoldást. Mit javasolnátok? Vagy hogy keressek rá?
Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
wolfman
üzenetére
A Windows 10/11-ben eleve ott van a beépített Windows biztonság (Defender) antivírus szoftver és ezért nem feltétlen szükséges külső védelmi programot telepíteni.
Amúgy meg van vírusirtó topic is, az ezen téma fő topikja.
-
-
wolfman
veterán
Mi most a legajánlottabb vírusírtó? Elegem lett az Avast kurva sok reklámjából, meg hogy minden talált problémára egy újabb és újabb komponens megvásárlása után van csak lehetőség benne.

Olyan érdekel, amiben van tűzfal is.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Azt nem tudom, hogy az szokott e változni. És terhelésnél x16 lesz, vagy akkor is ugrál? Másik verzió is így jelzi, vagy másik program? Olyanról már hallottam, hogy akinél x8-at jelzett x16 helyett, ott segített egy kártya ki-be tétel, vagy ddu utáni driver csere, stb.
Volt már példa téves kijelzésre. -
Enigma1945
őstag
válasz
Csupingo
üzenetére
Az a pcie sebesseg. Energiatakarekos modban 1.1-re valt.
Ez eddig oke. De aminek nem szabad valtoznia, hogy milyen savszelessegen megy. Ugye normal esetben x16. Egy rtx 4060 -nak x8 a max. Ennyit tud a kartya. De ez indulasonkent valtozik, x2 x4 x8 x16 stb. Es ez nem jo, de nem tudom mi az oka. -
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Ez a lényege az energiatakarékos funkcióknak. Háttérben futó terhelés, vagy akár böngészés is okozhatja a váltásokat.
-
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Nem probléma. Kb. minden vga visszaveszi az átviteli sebességet, ha nem kap megfelelő terhelést. Azt fontosabb lenne tudni, hogy nagyobb állandó terhelésnél felvált e az elérhető leggyorsabb módba és ott marad e. Ez látható már akár a gpu-z -ből indított render tesztnél is.
-
Cs1csó
titán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Nem hallottam - én - még ilyenről de nyilván, ki kell zárni a hiba forrását: operációs rendszer (ha pl. feltennél egy Linux-ot és az alatt is lehet tesztelni a PCI-e kapcsolatot akkor azon is tesztelni), de akár egy friss Windows rendszeren, Windows 10-en 11-en.
másik alaplap, másik gép, másik driver.A lényeg, hogy biztosan kiderüljön, hogy pl. CSAK a VGA-val van valami. és minden más( alaplap, ram, tápegység, oprendszer, bios stb. jó mert annál kellemetlenebb nincs, hogy a kukások már elvitték a kártyát de az új kártyával is jön a hiba
Amúgy ez a kártya mennyit érhet HA JÓ? 10 ezer forintot?
Nem tudom, hogy egy profi szervizben hogy csinálják, biztos műszeres méréseket is csinálnak de nyilván egy félkonfigba valami tesztelés az amivel kiderül vegytisztán, hogy mi a hiba.
hiszen ha egy alkatrészt kiveszünk és utána minden szépen fut akkor nyilván az a ludas. -
Enigma1945
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
értem, van egy retro gepem, de az szerintem nem tud 3.0 sebesseget sot biztos, max 1.1 pcie
ki tudnam probalni, de maceras lanne ossze rakni, tapot a gepembol kivenni stb.
de ez problema egyebkent hogy igy valtogatja a savszellt? ( x2-x4-x8-x16 ) erre gondolok?köszönöm a választ!
-
Cs1csó
titán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Szia, MÁSIK alaplapban kipróbáltad már? Esetleg másik tápegység (passz, de lehet az áramellátás zavar be neki?)
AZ a baj, hogy oké, leírsz egy hibajelenséget, de ha nem próbálod szűkíteni akkor sehova sem jut az ember, ehhez pedig másik alaplapban vagy másik slotban kell kipróbálni, esetleg a profik valami műszeres mérést is ráengednének nem jó az érzékelő, zárlatos stb.Esetleg egy sokkal régebbi VGA driver-t feltenni vagy feltenni a legújabbat.
-
Enigma1945
őstag
sziasztok, boldog új évet kivánok!
várok az új vga-ra, de addig is hasznalom a jo regi gtx 950 vga-mat.
az a gondom lenne, hogy a kartya a gpu-z szerint minden indulasnal valtogatja a pcie sebesseget. marmint egyszer x1 3.0-x2 3.0-x4 3.0-x8 3.0-x16-3.0 stb stb
es ezt nem windows alatt csinalja, ahogy fut a windows, hanem ahogy kedve tamad kiindulni, marad is ott.mar tobbszor kivettem a kartyat, le portalanitottam, stb, akkor kiindult x16-3.0 sebessegben, DE kovetkezo inditasnal mar megint x2 3.0
ez most nagy baj, vagy mit tudok ezzel kezdeni? -
Orchestra
kezdő
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ki várta, hogy sokan érjen, vagy miről beszélsz? Utálom az Apple-t és nagyon is gáznak tartom az elévülésüket, egyáltalán nem sok az a 7-10 év. Eleve uBar-ral lehet valamennyire használható felületet varázsolni rá. Egy kurva forintot nem adnék egy termékükért sem, ahogy ezért sem tettem, csak kaptam egy ügyfelemtől, aki érthetően PC-re váltott.
-
válasz
Jarod1
üzenetére
Nem tudom mi a
4 szög
, nálamösszes bezárása
gomb van és be is zár mindent. De amúgy is mindegy, mert 3 nappal azelőtt volt megnyitva az a doku, azóta észrevettem volna, ha úgy maradt. És főleg, hogy nem a háttérben volt, hanem megnyitva, az előtérben, tehát a telefon felnyitása után ott volt előttem. -
Orchestra
kezdő
Szerintetek az alábbi, amúgy tökéletesen patika Mac ér még valamit a használtpiacon az end of life-sága ellenére? 99% battery, 168 cycle, doboz, original töltő és papírok.
Ha 50-nél nem többet, akkor inkább megtartom vendégböngészőnek, vagy akárminek.

-
King Unique
titán
válasz
efemm
üzenetére
Elvileg igen, mert adott PC-n particionálva és formázva NTFS-re - amely fájlrendszernél eleve hozzáférési engedélyek és jogosultságkezelés van - a létrehozó tulajdonos annak a Windowsnak a felhasználója lesz, annak lesz teljes hozzáférése, ellenben másik PC-n egy másik Windows felhasználója lehet csak olvasni fogja tudni a külső meghajtót, ellenben írni és törölni már nem feltétlen. Vagy az utóbbit csak saját tulajdonba vétel után, amihez viszont rendszergazda jogosultság szükséges.
Egyébként gyárilag gondolom exFAT fájlrendszerű volt a külső SSD és exFAT fájlrendszernél nincsen jogosultságkezelés, de ott meg az eltérő lemezfoglalási egység miatt lehet szívni (példa), úgyhogy jól tetted hogy tartós windowsos használathoz inkább NTFS-re formáztad.
-
-
-
válasz
Aryes
üzenetére
Ha egy külső usb3-as ssd lemez particióját ntfs-re formáztam, akkor ahhoz, hogy bármilyen más gépen, bárki más is tudja írni+olvasni, elég az, ha Tulajdonságok - Biztonságnál hozzáadtam Mindenki -t teljes hozzáférés joggal (és a System-en kívül a többi felhasználót töröltem)?
-
Sziasztok!
Nem tudom ez mennyire vág a topik témájába, de ezt jó sokan olvassák, hátha valaki tud rá választ.A telefonom az éjjel megnyitott egy dokumentumot magától. Egy hetes Samsung S24-ről van szó. Ezt a dokumentumot kb. 3 napja küldtem el valakinek emailben a gyári klienssel (egy pdf-ről van szó), azóta nem nyitottam meg. A telefon lezárva volt az éjjeli szekrényen, és lefekvés előtt minden appot bezártam rajta. Reggel felnyitás után a megnyitott pdf fogadott, a Drive appban megnyitva.
A teló gyári állapotú, semmi alapból bekapcsolt AI funkciót nem tiltottam még le rajta, lehetséges, hogy valami AI, Bixby vagy hasonló kezdett önálló akcióba? 🤔
Hogy tudok utánajárni, mi történhetett? Valami napló fájlra gondolok, vagy ilyesmire, ami rögzíthette az éjjeli aktivitást. -
kispx
addikt
válasz
SoupSayse
üzenetére
Gondolom telepítőfájlról van szó. Ez így nem triviális, mivel mindegyik telepítőkészítő máshogy működik, így nincs univerzális program amivel kitudod csomagolni. Legbiztosabb módszer, hogy virtuális gépen feltelepíted és process monitorral nézed, hogy milyen fájlokat hozott létre.
Esetleg addig próbálgatod a tömörítő programokat, amíg valamelyik nem ismeri.
Ha telepítőben van valamilyen utalás, hogy mivel készíthették el a telepítőt, akkor lehet, hogy a google tud segíteni, hogy hogyan lehet telepítés nélkül megvizsgálni a fájlokat.
De az is lehet, hogy teljes mértékben egyedi dolgot használ és nincs más mód arra, csak hogy egy virtuális gépbe felrakod. -
teptep
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Az Autoruns pirossal kiemelte azt a t1 feladatot. De nem szóltam, mert úgy gondoltam , hogy semmit nem zavar az az értelmetlen, icon fájlra mutató feladat. Most kíváncsiságból kreáltam én is egy ilyen icon fájlos feladatot. És hiába volt az egész szabályosan idézőjelek közé berakva, minden józan várakozásom ellenére feldobta az "Alkalmazás kiválasztása a(z) "Program" megnyitásához" hibabalakot.
Gemini elsőre azt írta, hogy "Tényleg leesett az állam", aztán keresett valami kusza magyarázatot a hibajelenségre... De a lényeg, hogy megnyugodhatsz, tuti biztosan ez az 5 perces késleltetésű t1 bejegyzés okozta a hibádat. -
SoupSayse
tag
Van olyan lehetőség, hogy a .exe fájlt "kicsomagoljam"? Tehát hogy telepítés nélkül hozzáférjek a tartalmához. Köszönöm.
-
teptep
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
"Hol tudok induló alkalmazást késleltetni?" Gépház, Alkalmazások, Indítópult, és az adott alkalmazást kikapcsolod. A feladatütemezőben pedig létrehozol egy új feladatot, ami az adott alkalmazást a felhasználó bejelentkezésekor elindítja. És itt lehet késleltetést is beállítani. Az Acer Care Center esetében csak a kezelőfelület indítását tudod ki-be kapcsolni vagy késleltetni. A tényleges működéseket befolyásoló kapcsolódó szolgáltatások (8 db) azok úgyis a rendszerrel együtt indulnak - függetlenül a kezelőfelülettől.
-
teptep
őstag
-
teptep
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Valami elindul neked 5 perc késleltetéssel és téves paraméterrel. A Gemini javaslata szerint indítsd újra a gépet, és a felugró ablak mejelenésekor jegyezd fel a pontos időt. Utána Start Menü, jobb klikk, PowerShell(rendszergazda), és másold be ezt a parancsot:
Get-ScheduledTask | Get-ScheduledTaskInfo | Where-Object { $_.LastRunTime -ne $null } | Select-Object TaskName, LastRunTime | Sort-Object LastRunTime -Descending | Select-Object -First 10
Ez kilistázza az utolsó 10 feladat indítást. Nézd meg mi indult az adott időpontban. Ha ez a módszer sikertelen, akkor egy már korábban elindított futó folyamatnak volt egy rossz meghívása. Arra is van megoldás, de először ezt nézd meg. -
shadow1901
aktív tag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Nem fognak minden ramra minden alaplapot tesztelni. Menni mennek, mert a magasabb órajelű ramoknak nem probléma ha lassabban kell üzemelnie. Fordítva lenne probléma.
Inkább itt olvass aztán kérdezz. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
shadow1901
üzenetére
igen, munkára kellene.
Micron oldalán a lapot beütve támogatottnak írja a kiválasztott kitet. (CP2K32G60C40U5B)
Ennek lehet hinni már gondolom... C40 az nem egy feszes időzítés. -
shadow1901
aktív tag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Van a világon ahol ivóvíz sincs, neked most kell 64? Remélem munkára.
4 x DIMM slots, Max. 192GB, DDR5 7600+(OC)/ 7200(OC)/ 7000(OC)/ 6800(OC)/ 6600(OC)/ 6400(OC)/ / 6200(OC)/ 6000(OC)/ 5800(OC)/ 5600(OC)/ 5400(OC)/ 5200/ 5000/ 4800
Lista mit ír csak tájékoztató jellegű. Okozhat szédülést fejfájást stb. Kötelezően ki kell tölteniük. 5200 felett mind OC így biztosat senki nem fog tudni mondani. Lehet neki jó volt egy 6200-as de más CPU-val, más biossal. Vagy csak szerencsésebb volt. DDR5 szerintem kényes is.
Egyébként a CPU-d adatlapján is 5200 a max (OC nélkül)...
Továbbá B lap nem egy tuningbajnok. Szóval lehet 5600 is már csoda volt. (Legalább is régebben nem ezekkel döntögettek rekordokat, ha ez azóta változott valaki javítson ki.)
Egyébként pedig Kingston. -
Rabbitf_24
addikt
Hello
2x32g ddr5-de szeretnék váltani a jelenlegi konfigomban. Végig abban a hitben voltam (Gemini-t kérdezgetve) hogy a lapom (Asus TUF B650M-E wi-fi) bírja a 6000 / C30 kiteket, minden rendben lesz stb… QVL-ben 5600-ig vannak listázva ramok, GSkill oldalán se látom hogy támogatná a gyorsabb kiteket. Hol tudnék ennek utána nézni (tényleges felhasználóktól infót gyűjteni) hogy mire képes a lap, milyen memóriát tudok beletenni ami menni is fog?
Köszönöm! -
teptep
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
"Autoruns ablakról hogyan tudnék képernyő fotót csinálni nektek?"
Autoruns64.exe, megvárod míg végigmegy, és utána File, Save.
Kapsz egy 8-10 Megás .arn fájlt, amit meg felteszel például ide: https://wormhole.app/
A linket pedig beteszed a fórumba, vagy privátba elküldöd.
"A videóban 4:38-kor" A felugró ablak után jó lett volna a "Folyamatokra" klikkelni. -
w.miki
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Inkább 5 perc, nem 3
A videóban 4:38-kor -
ggg666
őstag
Sziasztok! Ebben tudna valaki segíteni? Innen hogy lehetne ezt a pdf-et letölteni?
[link] -
wolfman
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
20 év körüli. De ez egy baromi strapa laptop, munkára használja kiszállásos helyszínenpusztában. Eddig túlélt sok esőt, tűzőnapot, esést, stb. Nem vagyunk meglepődve hogy valami már nem jó benne, csak a régi jólbevált, minőségi dolgoktól az ember nem szeret megválni.
Most lehet mégis meg kell. -
teptep
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
"Alkalmazás kiválasztása a(z) "Program" megnyitásához"
Ezt a hibaüzenetet eddig két módszerrel sikerült előállítanom.
1)
Gyökérben "Program" mappa vagy féjl. Startup mappában pedig .BAT scriptstart c:\Program Files\Vakami\Valami.exe
tartalommal. Ez kiesett, mivel nálad nincs ilyen a gyökérben.
(Gondolom bekapcsolt rejtett fájlokkal nézted.)
2)
Registry startup bejegyzés akármiyen útvonalon elindít egy létező (kiterjesztés nélküli) "Program" fájlt. A Feladatkezelődben nincs ilyen indítás. Autoruns64-ben kellene rászűrni a "Program" kifejezésre, és átnézni, hogy van-e olyen indítás, ami kiterjeszés nélkül Progamra végződik. Például:"c:\Program Files\Valami\Program"
A sárga hátteres bejegyzésekkel most nem kell foglalkozni. -
w.miki
veterán
válasz
teptep
üzenetére
Autoruns ablakról hogyan tudnék képernyő fotót csinálni nektek?
Van benne sárga, de szerintem egyik sem az.
Nem tudom törölhetők-e
Feladatkezelőben semmit nem látok. KÉPEdit: valamit megint elrontottam, mert másodjára már el sem indul az Autoruns, gyorsan végigfut egy scriptsor a képernyőn, aztán semmi
-
teptep
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Tehát van egy olyan hibaüzeneted, hogy:
"Alkalmazás kiválasztása a(z) "Program" megnyitásához"
Nézd meg, hogy a C: gyökérben van-e olyan fájlod vagy mappád, hogy "Program" (így, kiterjesztés nélkül). Ha igen, akkor töröld, vagy ha szükséged van rá, akkor nevezd át. Például "Programok"-ra.
---
Aztán nézd meg, hogy valami .BAT script indul-e neked automatikusan? Nem az a baj, hogy a tálcán van vagy nincs vagy rejtve van, hanem az a baj, hogy elindul. Első körben feladatkezelő, bal oldalt Indítási alkalmazások, a lista fejlécen jobb klikk, Parancssor oszlopának bekapcsolása. Kattintsd ki teljes képernyős nézetre, és a Parancssor oszlopot szélesítsd ki. Ekkor látod, hogy van-e benne BAT vagy CMD script. Ha igen, akkor vizsgáld meg azok tartalmát.
---
Ha itt nem találsz semmi gyanúsat, akkor töltsd le az [Autoruns] csomagot. Rendszergazdaként futtasd az Autoruns64 alkalmazást. Sárga hátérrel lesznek azok, amelyeknél hibás a fájlnév. Iletve külön keressél rá a .BAT és a .CMD scriptekre, és vizsgáld meg azok tartalmát. -
w.miki
veterán
válasz
shadow1901
üzenetére
igen, igen, ezek már megvannak, már megoldódott, csak a bat fájlt nem tudom leszedni a tálcáról, ami nincs is ott, de valamit keres indulás után a w11
-
Cs1csó
titán
válasz
wolfman
üzenetére
TIPP: a szalagkábel, inverter vagy hogyhívják sérült. Kapásból szervíz, aztán mondanak egy összeget vagy kifizeted vagy nem.
A káva méretéből ez egy bazi régi notebook lehet, mennyi idős? 15 éves? Több-kevesebb?
Ha nagyon sokat kérnek a javításáért akkor jobban megéri venni egy olcsó kis felbontású (hogy meg tudja könnyen hajtani a VGA) monitort és külső monitorral használni.
-
wolfman
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Sziasztok!
Bátyám laptopjának kijelzője kékes árnyalatú lett. Bekapcsolás után 2mp-ig jó majd minden (még a bios is) kék árnyalatúra vált. Külső megjelenítőt rákötve az hibátlan.
Mi lehet a baj? [kép] -
King Unique
titán
válasz
w.miki
üzenetére
• Pin to Taskbar an App, Drive, File, Folder, or Site in Windows 11
Ilyenkor logikusan adja magát az ikon jobbkattintásos menüjében a "Rögzítés a tálcán" opció használata.
• Shut Down Computer in Windows 11
A be/ki kapcsológombos és laptopoknál a lid to close után a legegyszerűbb és leggyorsabb a már említett Alt + F4 módszer a kikapcsoláshoz.
-
teptep
őstag
válasz
w.miki
üzenetére
Nem kell a .bat fájlt erőltetni. Desktop, jobb klikk, új, [parancsikon], ikoncsere, piros power gomb kiválaszt. A desktop ikonon jobb klikk, rögzítés a tálcán - ha ott is szeretnéd. AltGr+K -val is működik.
-
-
w.miki
veterán
Helló, helló, sziasztok!
Csináltam egy KiKapcs.BAT-ot, hogy ne kelljen mindig menüben bogarászni a kikapcsolást, hanem csak rányomko az asztalon.
Ennyi van benne:
"SHUTDOWN /f /s /t 01"
Win10-en a tálcára is ki tudtam húzni ezt a BAT fájlt, nem kellett az asztalt letakarítanom.
Win11-en viszont nem sikerült ráhúzni a parancsikont a tálcára.
Már ez is gond, jó lenne, ha oda tudnám tenni.
De még jobban zavar, hogy mióta megpróbáltam, időnként, újraindítás után, feltűnik valami Program.xxx amit nyissak meg valamivel, de aztán amikor kiválasztom, a Win11 is rájön, hog nincs is ott semmi.
Hogyan tudnám ezt eltűntetni? Hogy van ez?
Képek -
Iroil
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Hali.
voltam bent a gurunál. Szétkapdostuk, az alaplapon proci, ram piros visszajelzok szerint valami nem okes. Ezen felül betippelte, hogy táp baja van. Rákötött másik tápot, de így sem jött ki áram az alaplapból.
Valami kütyüvel mérte a feszültséget, az rendben volt. Igazából megkért még, hogy szedjem le a proci hutot, szedjem ki a procit es rakjam ossze megint. Megcsinálom mindjárt, de nagy reményeket nem fűzök hozzá.
marad két ünnep között egy másik szaki, aki itt savanyú keleten meg tudná oldani a problémám, mert igazából még ha tudnám is a pontos baját, akkor sem szívesen oldanám meg egymagam.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Iroil
üzenetére
Mikor volt utoljára kitakarítva ?
Érdemes lenne egy kábel ki-be húzós nagytakarítás , megmozgatás.
Táp - alaplap csatlakozóját is ....
Mert lehet csak kontakt hiba.....ezért indul nehezen és nem is kap elég szuflát....Ha a kábelek mozgatása sem hoz eredményt, akkor pedig másik táppal kellene rápróbálni.....mert azok sem örök életűek....sőt ha régi darab, akkor természetes elhasználódás, fáradás miatt is lehet ilyen eredménye....
-
Iroil
tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire vág témába a problémám, ezért off topikban indítom.
Szokáshoz híven hazajövök, belövöm a gépet, kimegyek rágyújtok. Mire bejövök minden sötétség. A gép sem ad jelet, a monitor sem. Megnyomom ismét a bekapcsoló gombot, fél másodperc villanás, minden elindul majd puff leállás, sötétség.
Ugyan ezt eljátszottuk legalább 10 alkalommal, mire az indulás után megmaradtak a fények, rgb-k mennek, ramok világítanak, extra ventik felpördülnek.
Azonban a proci hűtő ahogy beindul a gép, megpördül majd lassan leáll, meg sem mozdul. A monitoron kép nincs, valamint sem a TV sem a monitor nem érzékel aktív bemenetet, pedig mindkettő csatlakoztatva van a GPU-ba. A gép ugyan úgy világít, semmi egyéb reakció.Érdekelne a Ti tapasztalatotok, esetleg tippetek, történt-e valakivel hasonló?
Mindenesetre holnap délelőtt ha elcsípem a szakit, elviszem hozzá a gépet!
-
tom120514
őstag
válasz
tom120514
üzenetére
Köszönöm mindenkinek aki segített, az utolsó lett a megoldás - felhívtam és teljesen korrekten elmondta az ügyeletes hogy tiltva vagyok valóban.
Mivel már majdnem egy hete nem megy (nem tudtam róla), a logok már nincsenek meg, de ha legközelebb lesz ilyen, szólok neki hamarabb és megnézzük. A tippje szerint 404-es hibákba futottunk erről a IP-ról, amit egy idő/mennyiség után támadásnak érzékelt és ezért tiltotta az IP-nket.
Király ez a fórum, köszönöm mindenkinek mégegyszer
-
teptep
őstag
válasz
tom120514
üzenetére
treacert tom120514:
1 1 ms <1 ms 7 ms 192.168.0.12 7 ms 9 ms 7 ms 10.231.64.13 7 ms 9 ms 9 ms 145.236.79.2464 * * * Request timed out.5 9 ms 10 ms 11 ms 91.120.208.1056 8 ms 8 ms 4 ms 81.183.2.1437 9 ms 10 ms 10 ms eth1.bix-p1.invitech.hu [213.163.54.238]8 9 ms 10 ms 8 ms 62.77.195.2179 13 ms 12 ms 12 ms 213-163-37-46.static.invitel.hu [213.163.37.46]10 * * * Request timed out.
tracert teptep:C:\>tracert masport.huTracing route to masport.hu [213.16.88.93]over a maximum of 30 hops:1 3 ms 4 ms 4 ms 192.168.0.12 * 12 ms 12 ms catv-89-133-165-74.catv.fixed.one.hu [89.133.165.74]3 12 ms 12 ms 10 ms catv-89-135-215-222.catv.fixed.one.hu [89.135.215.222]4 * * * Request timed out.5 * * * Request timed out.6 20 ms 20 ms 17 ms catv-89-133-5-121.catv.fixed.one.hu [89.133.5.121]7 16 ms 16 ms 17 ms 81.0.73.1128 21 ms 19 ms 19 ms eth1.bix-p1.invitech.hu [213.163.54.238]9 18 ms 18 ms 17 ms 62.77.195.21710 22 ms 24 ms 19 ms 213-163-37-46.static.invitel.hu [213.163.37.46]11 17 ms 24 ms 18 ms vs3.abplusz.hu [213.16.88.93]Trace complete.Mindezekből az látszik, hogy a kimenő kérésed eljut a célhálózat 213.163.37.46 IP című tűzfaláig. De a tűzfalon a Te külső IP címed vagy a címtartományod blokkolva van egy korábbi incidens miatt. Nézd meg az [IP címedet], és a tracert riporttal együtt küld meg a masport.hu illetve a tárhelyszolgáltató (abplusz.hu) ügyfélszolgálat email címére. Jelezd a problémádat és kérjed a tiltás feloldását. Hátha reagálnak rá...
-
tom120514
őstag
válasz
efemm
üzenetére
Eddig, aztán timed out végig.
1 1 ms <1 ms 7 ms 192.168.0.1
2 7 ms 9 ms 7 ms 10.231.64.1
3 7 ms 9 ms 9 ms 145.236.79.246
4 * * * Request timed out.
5 9 ms 10 ms 11 ms 91.120.208.105
6 8 ms 8 ms 4 ms 81.183.2.143
7 9 ms 10 ms 10 ms eth1.bix-p1.invitech.hu [213.163.54.238]
8 9 ms 10 ms 8 ms 62.77.195.217
9 13 ms 12 ms 12 ms 213-163-37-46.static.invitel.hu [213.163.37.46]
10 * * * Request timed out. -
tom120514
őstag
válasz
ColdMan
üzenetére
A webhely nem érhető el
A(z) masport.hu túl hosszú ideje nem válaszol.Amit próbáltam:
- 3 féle böngésző, mindenkori minden adat törölve
- dns flush
- DNS 8.8.8.8 és 8.8.4.4
- iprenew
- proxy ki/be
- proxy érzékelés auto/kiSemmi nem segített. Most megy de nem tökéletes mert ugye a free VPN miatt gatya a sebesség, bár használható azért.
-
tom120514
őstag
Üdv, kerestem de nem találtam megoldást, ha van valakinek egy kis ideje rá, segítsen légyszi.
Az alábbiak Windows10 semmilyen böngészőben nem nyílnak meg, Android 16-on viszont mennek.
Minden gép amin ki tudtam próbálni, Win10 + ESET Internet Security fut.
https://masport.hu/mozgaselmeny-szenioroknak/
https://masport.hu/
Köszönöm előre is. -
-
válasz
Doky586
üzenetére
>>... megfigyelő kameráim ... képfeltöltő oldalakra
Már eleve szokatlan így együtt, de valószínűleg nem arra kell, hogy örökké meglegyen 20Mp-ben. Azt pedig ki kell próbálni, hogyha pl. egy arcot kell egyértelműen felismerni, arra a pár Mp a jobb, vagy a 70%. Szerintem. -
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Fiam PS5 kontrollert kért a PC-hez, de sehogy sem tudjuk összehozni őket, csatlakozik, majd fél percen belül ledobja- Kábelen keresztül nem is érzékeli. Valami programot találtam, de az PS5 regisztrációt kér, ami ugye nincs, mivel PS5 sincs...
van valakinek ötlete mit tegyek?
-
válasz
Doky586
üzenetére
Inkább a felbontást kellene csökkenteni mondjuk 1280x...-ra (arányosan), vagy hasonlóra, de a JPG tömörítést meghagyni 98%-on, különben nagyon tré lesz a képminőség. A windows 93%-kal dolgozik, és nekem már az sem tetszik.
Ki kell próbálni, hogy adott kameraképnél melyik a használhatóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Gemini elsőre azt írta, hogy "Tényleg leesett az állam", aztán keresett valami kusza magyarázatot a hibajelenségre... De a lényeg, hogy megnyugodhatsz, tuti biztosan ez az 5 perces késleltetésű t1 bejegyzés okozta a hibádat.

pénzért is ha annyira kell....