Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kempetlen
tag
válasz boorit #162911 üzenetére
A használt játszik? Itt nézegess körbe, hátha megtetszik valami:
• apro.bikemag.hu
• bolha.testbike.hu
• Facebook csoport #1
• Facebook csoport #2
• Facebook csoport #3
• Facebook csoport #4
• Facebook csoport #5Használtan 100 és 200 között már egész jó gépeket lehet venni. Az országútit nem javasolnám, az egészen más kategória és gyakorlatot kíván valamilyen szinten. Neked egy cross jellegű lehet jó, a tipikus trekking viszont szerintem nem jó kategória.
Amúgy az MTB sincs kizárva, hisz lehet, hogy számodra az lenne kényelmes, és jó teleszkóppal, tárcsafékkel biztonságos, frankó gép lehet belőle. Csak aszfaltos gumit kell rá rakni (futóéles vagy slick), hogy haladjon is. Abból két méret létezik, a 26-os és a 29-es kerékkel szerelt. Utóbbi a modernebb, alkatrészekkel könnyebben ellátható. De ha apró ember vagy, akkor bőven elegendő a 26-os monti, azokat nagyon jó áron lehet kifogni.
Újonnan lényegesen szarabb alkatrészekkel szerelt gépeket kapsz, ebben az árszegmensben leginkább csak a Decathlonos bicók játszanak. Az XC 50 most le van értékelve.
[ Szerkesztve ]
-
jófejsrác
senior tag
válasz 6030D #162994 üzenetére
Na ezért is jó a forum, mert nekem ilyen eszembe sem jutott volna . Köszi rá is nézek.
Mire gondolsz az alatt, hogy a rendőrt ilyenek nem érdeklik? Hogy csíkkal helyettesítem vagy, hogy van e rajta egyáltalán?Köszi neked is cettlee a gumi ajánlást, ha nem érzem elég komfortosnak a egyenetlen földutat akkor visszatérek a gumira.
Egyébként príma a gép, Merida crossway 20-ról váltottam és már csak a váltó miatt is megérte. Aceránál jobb váltóm még nem volt soha, így nekem ez a Sora nagy előrelépés. Az 50-es első tányért még szoknom kell, picit gyenge vagyok hozzá jelenleg, de jó lesz ez .
-
xy.zsolt
őstag
válasz ZolkoW #162987 üzenetére
Igazad van, francia, rosszul emlékeztem...talán mert anno én az USA oldalán találkoztam először a nevével....emiatt ez maradhatott meg bennem. Eszembe jutott nekem is a tejnélküli használat, de arról itt gyorsan meg is győztetek, hogy nem járható út a jelenlegi felnimmel....és a gyakorlat is ezt bizonyította, mivel tej nélkül picit eresztette a levegőt
Hasaggymeg: Nem igazán vagyok húsevő....ha eszem is akkor sem futóművet
Eddig semmilyen defektelhárító megoldást nem vittem magammal soha...."bátraké a szerencse" alapon[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok!
Itt ajánlották egy érdeklődőnek a k2bikeshop haibike seetcross 3.0 bicajat, m-es méret volt,én 180cm vagyok,jó lenne ha minden igaz.addig-addig nézegettem és gondolkodtam rajta,milyen jó lenne,hogy ma ránéztem és tegnap óta már nincs belőle, felhívtam őket,nem is lesz!
Kérdésem árban (160e) és felszereltségben, méretben hasonlót tudnátok ajánlani? hálás köszönet. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz xy.zsolt #162976 üzenetére
Az útra csak 1-2 belsőt és gumileszedőt és egy kis darab gorilla tape-et viszek...ha egyedül tekerek akkor egy minipumpát is
Akárcsak eddig.ZolkoW...unalmamban (és mert nyeregtáskám is elég avétos ) én is gondolkodtam mostanában hogyan hagyhatnám el,de egy 29"-os belső,foltkészlet és multikulcs gumileszedővel így is úgy is kell,még ha én gyakran csak 8-10 km-t kellene gyalogoljak is. Mezzsebben az a nagy gumi,meg a többi cucc (mert a pumpa a kerékpáron van) elég nehéz lenne.
xy.zsolt...csirkeláb,kocsonya,körömpörkölt?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cettlee
őstag
válasz Hasaggymeg #162974 üzenetére
királyok vagytok, köszönöm az ötleteket.
A féktesten a betétek fölött van egy pont ahonnan hiányzik a fekete festék mert volt hogy beleért a tárcsa és lekoptatta. Ezt utána beállitgattam hogy ne érjen bele, de nem kizárt hogy 25kmhnál már annyit hajlik a kerék hogy ott beleér. 95 kilo vagyok -
xy.zsolt
őstag
Más: Elkezdtem egy 104 napos zselatin kúrát (gumimaci zabálás helyett ) 1 tk étkezési zselatint tolok le naponta két korty vízben picit elkeverve ezt követően még rögtön rátolok 4 dl tiszta vizet. Mindezt ajánlásra teszem....ti csináltatok már ilyet? 50 év felett, aktív élet mellet (de amúgy is) különösen fontos az ízületeknek
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz xy.zsolt #162986 üzenetére
A Hutchinson nem francia? Mintha ezért nyomulna a Decathlonban.
Múltkor volt valami cikk, hogy az XC versenyzők miféle marhaságokkal könnyítenek/mókolnak, köztük volt, hogy van aki tej nélkül megy, vagy nagyon kevéssel.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
xy.zsolt
őstag
válasz 6030D #162981 üzenetére
Hát, nem tudom mennyire számít mókolásnak egy eredeti Mavic aksium elite clincher felni TLR-átalakítás minőségi gyártó átalakító szettjével.... az amerikai Hutchinson cég nem tegnap kezdett el tubeless gumikat gyártani egy ázsiai garázsban...talán ezért is részemről a bizalom, hogy nem noname gyártó olcsó átalakító szettjét használtam. Eredeti ára ennek a szettnek kb 100-120EUR (gumikkal) Annyit tapasztaltam, hogy még tej nélkül is (!) csak minimálisan szivárgott a levegő belőle....ami bíztató
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Ez a kerékpár megéri az árát szerintetek? [link]
A megvételét tervezgetem. Volna jobb vétel ebben az árban esetleg?Itt írtam az "elvárásokról", eléggé közel van hozzám a kerékpár, ha az áldást adjátok rá akkor elmegyek megnézni.
THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Mezga Aladár
veterán
Vettem múlt évben egy Merida bringát.
Mint kiderült gyárilag deformált volt a hátsó lánc/támvilla ezért ferdén állt a hátsó kerék.
Tegnap garanciában vázszettet cseréltek a Merida Concept Store-ban.
Nagy respekt.[ Szerkesztve ]
-
jófejsrác
senior tag
Tudnátok olyan külső gumit ajánlani akin van fényvisszaverő csík? Sikerült egy új bringát beújítanom és annyira tetszik a letisztult kinézete, hogy nem szívesen tenném rá a kötelező narancssárga prizmát.
Jelenleg ez a külső van rajta: Maxxis Detonator 700x32C wire. Nem baj ha picit szélesebb gumi kerül rá a murvás utak miatt.
Köszi
-
ZolkoW
őstag
válasz xy.zsolt #162979 üzenetére
jjeahh a kukacos
Nekem még nem volt, meg biztos nem is tolom neki eléggé, mert még nem hasadt ki külsőm
Egyébként nekem még az a polifoam hurka is működhetne, de országútiba szerintem nincs ilyen, illetve nem is lenne jó. Én meg nem vettem, mert nem jutott eszembe. Azon elvileg akár haza lehet gurulni óvatosan, és előtte is védi a felnit.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-
metrion
aktív tag
Tudnátok, olyan bringákat ajánlani ami 200.000 Ft alatt gyárilag jó cuccokkal van felszerelve? Tehát ilyen eldugott márkákra gondolok, sajnos az Alzás bringát benéztem, elfogyott a vázméret és sajnos nem pótolják. Ami fontos döntött vagy enyhén döntött vázas, 29 colos MTB-okat keresek.
-
xy.zsolt
őstag
válasz ZolkoW #162978 üzenetére
nekem sem derogál a gyaloglás csak piszkosul kopik a patentvédő a cipőn....mag nem túl kényelmes karbon talpon a séta. Eddig 6km volt a legtöbb amit így gyalogoltam. Az a sokat emlegetett kukac mekkora rést képes max beragasztani?....hogy ha lassan is, de hazáig gurulhassak
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz xy.zsolt #162976 üzenetére
Nem azért, mert annyira bátor lennék, de a 27-es gumikhoz nem vettem belsőt
Se kukac, se semmi, pumpát azért hordok magamnál, mert lassú defekt esetén jól jöhet, de sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy miközben játszadozom a nyomással, túl alacsonyra eresztem Úgy voltam vele, hogy eléggé bevált eddig a tubeless a másikon is, és ha baj van, az statisztika szerint ~10-15 km gyaloglást jelent, de lehet,hogy évekig nem fordul elő, akkor addig fölöslegesen cipeltem . Persze eleinte én is vittem pótbelsőt a másikhoz, meg leszedőt.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
xy.zsolt
őstag
Megnyugvással tapasztalom, hogy a 24órája felrakott TLR gumi stabilan tartja a 7 bar nyomást...tej sehol nem szivárgott. Nem is bolygatom....ahogy veszít majd idővel a nyomásból úgy figyelem melyik érték lesz a legmegfelelőbb (száraz úttestre). Ha ez meg van akkor onnantól arra az értékre tolom majd fel. Az útra csak 1-2 belsőt és gumileszedőt és egy kis darab gorilla tape-et viszek...ha egyedül tekerek akkor egy minipumpát is
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz cettlee #162969 üzenetére
Én a küllőkre gyanakszom, ennek lazán zörgős hangja van, nem sima csilingelés. Ha a tárcsa csavarjai meg vannak húzva, akkor nem tud így zörögni magában, szerintem.
Nemrég hasolóan jártam, csak azt hittem sokáig, hogy a tárcsaféket nem sikerült jól beállítanom, és folyton beleér minden fordulatnál, majd az ezredik újrapozíciopnálás és pofaállítás után (bowdenes) gyanús lett, hogy felemelve a kereket nem csinálja. nálam 1 laza küllő adott olyan hangot, mint mikor a kést fenikBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cettlee #162971 üzenetére
Ez úgy szól mintha hozzáérne a tárcsa valami fémhez,vagy meg lenne repedve valahol. Ugyanakkor azt mondod új,így a repedés kizárva,és a betétek nélkül is így szól...én megnézném a féktestet,hogy ahhoz sem ér-e hozzá biztosan sehol a megfricskázott tárcsa,utána a küllőket,vagyis nem-e laza valamelyik,a kereket,nem-e kotyog.Azt mondod,hogy oldott gyors-zárakkal nem cincog? Ez is érdekes!Próbálj lefogni ezt-azt,mint egyes küllők,agy,támvillák,gyors-zár,féktest,hátha kiderül mit rezegtet be.Utána állíts a gyors-zár szorításán,erősebbre,gyengébbre,hátha elhallgat,végül húzz,vagy éppen lazíts kicsit a rögzítő csavarokon egyenként miközben pöcögteted,természetesen az ésszerű határokon belül,hátha megváltozik a rezgés.
(#162973) metrion...valószínűleg igen,noha van néhány márka ahol akár jó is lehet.Virtuális felső csőhosszhoz igazítsd méretválasztásodat.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
metrion
aktív tag
Hello!
Szerintetek 181 cm-es magassághoz gáz az XL-es vázméret, 29er kerékkel? Hivatalosan L-es kellene. -
cettlee
őstag
Hali!
Kéne egy kis help!
0 km-es kora óta rezonál a hátsó tárcsa.,24 km/h felett jelentkezik a zörgő hang. Hidraulikus shimano tárcsafék, jol van minden beállitva.
Próbáltam betétek nélkül is menni vele és ugy is zörög. Eredetileg egy rt26 tárcsa volt rajta, tegnap raktam rá egy zsiruj rt56-ot és ugyanazt csinálja, a tárcsákkal semmi gond nincs. Önmagában a keréken pöckölgetésre nem rezonál, csak miután meghuzom a gyorszárat.
Ma még meghuzatom a küllőket de sztem feszesek, probáltam másik gyorszárat és azzal is csinálja. Csavarok mindenhol meghuzva. -
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #162963 üzenetére
Nem, Isten ments. Csak belenéztem, mondom nem hiszem, hogy van graveled de outival kereszteznél erdőt-mezot... Fura egy videó, na. utólag azt mondom, hülye kérdés volt.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Zsohi
őstag
Most realizálódott bennem mennyire megy a bukóm a bringa színéhez. [kép]
A "hegy" a város közepén, a tegnapi tekerés. Elég nagy kib*szás, hogy nem lehet az ösvényeken tekerni...
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
-
Maximum1
őstag
-
Lasersailing
senior tag
válasz HUNRookie #162885 üzenetére
Köszönöm Neked és a többi válaszadónak is!
Végül megrendeltem amit írtam (videókat találtam róla, ezek alapján elég jónak tűnik). Mindenesetre megírom ide majd a tapasztalataimat.Thule-vel az a bajom, hogy drága (ahhoz ritkán fogom használni), ill. hogy 3+1-es megoldás mindegyik, nekem meg fixen 4 bringa lesz rajta.
A többinél meg a kerékpárváz rögzítés kevésbé tetszik - félek megsérti a kerékpárok festését, ill. Menabo 4-ese nem dönthető, szerintem mindig lesz gyerekektől "még ezt vegyük ki, tegyük be az autóba!", ezért ez fontosnak gondolom.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
bardi
senior tag
válasz arcitec #162951 üzenetére
Használtan egy 2011-es bicikli? 200-ért néha még karbonvázas 26-os montikba is bele lehet futni. Vagy te adnál 125-öt egy v-fékes használt bringáért? Én biztosan nem.
Én 75-ért tudtam eladni ennél a felszereltségnél lényegesen jobbal rendelkező 26-os mtb-t. Integrált sram hajtómű, 2x9 váltás, hátul deore váltóval, levegős suntour axon és avid elixir fékekkel. Amíg 100-ért hirdettem, rá se nézett senki.'92 Honda VFR 750
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Bocsi az alap kérdésekért, de olyan klassz segítőkész csapat van itt
-Hátsókereket akarom levenni, váltót érdemes legkisebb fogaskerékre tenni?
-láncolajozáshoz nem jó pl az 5W40 motorolaj? -
Jester01
veterán
-
b4zsi-
őstag
Sziasztok!
Rég jártam erre, de egy barátom kerékpárvásárlás témában kérte a segítségem.
Szerintetek KTM Life Road 2011-es modell nagyon szép állapotban megérhet 125 000 Ft-ot? Vagy szerintetek mi a reális ára?
[kép]
-Alivio fékek
-Alivio első váltó
-Deore hátsó váltó
- Schwalbe Tyrago gumi
-Schimano Hyperdrive hajtás
Az elmúlt években nem követem az árak alakulását.
Köszönöm, előre is. -
NomAd_82
aktív tag
válasz Hasaggymeg #162942 üzenetére
Köszi skacok,
akkor értem miért döglöttem bele a tekerésbe. 1.8 elöl hátul= LOL -
rétisün
veterán
válasz xy.zsolt #162928 üzenetére
'mezei' bike-components-es csomag, németből.....
az se rossz, amikor Mo-ról kapnék csomagot, egész délután ülök itthon mint a jógyerek, fél 6-kor nézem a csomagkövetést : 'ügyfél kérésére (!) későbbi időpontban kézbesítve. és kihozzák másnap.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
robee19
tag
Köszi mindenkinek, akkor nézelődök az aprókon, látom azért 1-2 éves 532-est már 12-13000 környékén lehet vadászni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz NomAd_82 #162939 üzenetére
Nagyon változó,felső 6ár a gumin feltüntetve,alsót meg te érzed,ne rázza ki az agyad,de hajtani is lehessen még,és fel se üsd.Függ a tereptől is,természezesen.
-
robee19
tag
válasz arcitec #162937 üzenetére
Persze, nagyjából képben vagyok.... ellenben tetősín adott, horog pedig nincs. A bogarak nem számítanak, és a susogás is elhanyagolható, mivel csak akkor teszem fel keresztlécestől együtt ha vinni kell (mint írtam ez nagyon ritka). Ellenben, biztos nem akarok rá költeni 60-70000-et. Akkor már tényleg inkább tetetek fel egy horgot, mert ahhoz tudok kérni kölcsön szállítót. Csak ezt akartam elkerülni.
Thule 532-est azt hiszem láttam az előbb marketen 3db-ot keresztléccel együtt 50-ért. Ezek szerint, akkor az nem rossz ajánlat.[ Szerkesztve ]
-
NomAd_82
aktív tag
Mtb 26” és 27,5” kerékbe mennyi levegőt kellene fújni?
Egy 85 kg-s mukihoz? -
arcitec
addikt
válasz pippo76 #162934 üzenetére
Vesz 3-at az e szerint 60eft + még kell hozzá kereszt vagy nem? És ott fog suhogni neki akkor is ha nem visz bringát, ha meg leszedi macera. Felrakni macera. + a bringa is ott inog tetején trutyisan akár hogy is van. A vonóra meg fél kézzel felpattintja és el is felejtheti , hogy viszi a bringákat .... persze ez az én véleményem ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz robee19 #162929 üzenetére
Én inkább vonóhorogra vennék egy hármast, praktikus,kényelmes,biztonságos ...
Lentebb én is linkeltem meg még egy kolléga. [link]
Ott az a 85e ft -os mindent tud . jó minőségben nem nagyon lesz sokkal olcsóbb a tetőre 3.Gondolom tető keret az van.. akkor is ,,, Nyűg lesz le - fel és ráadásul csupa bogár trutyi lesz a bringa[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
válasz robee19 #162929 üzenetére
Ha nem a legalja kell, ezt pl:
https://www.ecstuning.com/b-genuine-volkswagen-audi-parts/bikeholder/000071128f/
Lehet találni használtan.
Nem csak WV, több márka használja ezt gyáriként.Vagy a Proride valahanyas a Thuletól
A testbiken van mindkettő a használt szekcióban.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz inifini #162917 üzenetére
megkérdezhetem hány kiló a bringád és a te súlyod összesen amire 6.5 bart nyomsz bele? Az én összsúlyom 76kg amire 7 bar-t fújtak ma és pattog mint a csuda az úton. A mavic aksium elite felni birja a 8 bar-t is simán, de én már a 7et sem A gumimra 5.5-8 bar van megadva. Ja, és TLR gumid van belső nélkül fent vagy ahogy írtad Tubeless (TL)?
[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
Üdv Urak. Tetőcsomagtartós kerékpárszállítóból mi a legalja , ami ajánlott? Nem szeretnék egy vagyont költeni rá, de nem is szeretném hogy bármelyik bringa is lemaradjon, vagy megsérüljön. 3 bringáról van szó. Vagy ezek a hátsó ajtóra szerelhető furcsaságok mennyire megbízhatóak? Peugeot 307 kombi az alany. Tudom volt már téma , de szükségtelefonról vagyok, hadd ne szenvedjek. 🙃
-
xy.zsolt
őstag
válasz rétisün #162926 üzenetére
Ha ez egy kínából jövő áru akkor kb én ilyen infóra várok. A célország Németország volt ahol átadják a magyar postának aki hozzád szállítja. Mostanában sajna így megy sokszor ez. Az én nyergem még mindig úton....2 hét után Hahn-ba érkezett majd Tallinba ment onnan papíron Hong Kongba majd ismét Hahn (Németország)....4 hete várom már hogy megkapjam végre. Szóval szerintem te már előrébb tartasz nálam.....relax
-
arcitec
addikt
válasz rétisün #162926 üzenetére
Én már március óta nem kapom meg. Most kértem refund-ot.(másodszor) Fel lehet hívni a postát én megtettem. Azt mondták a vámon van és nem kapták meg. Már nem is fogják. Az eladó meg nyüszít , hogy nem tehet róla. Ez van káosz, meg még ki tudja ...
Nem szeretem a postát, sajna még mindig nem privát cég addig nem is tud profin működni. Mikor hol meg kapom a levelet hol nem ki tudja hova viszi, és senki nem kéri számon rajta , főleg a bedobós levelet , az is egy vicc.[ Szerkesztve ]
-
vallas
őstag
BCAA, ISO -s víz, gumicukor jó választás mind!!!
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #162921 üzenetére
Így van
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz ggeleven #162919 üzenetére
Olyan nagyon tudatos nem vagyok, viszont nekem a BCAA tabletta bevált és a koffeines energiazselék is helyre tudnak tenni. Izotóniás italt 3 félét próbáltam, annak nem éreztem semmi hatását. Ja és a Haribo király
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ggeleven
őstag
válasz parandroid #162908 üzenetére
A tudatosan menők véleményére én is kíváncsi vagyok. Milyen könnyen beszerezhető energiaszeletek/gélek/izo italok váltak be nálatok?
Én csak könnyen elérhető cuccokat viszek magammal, de biztosan lehetne jobban is csinálni. 60-80 km-re 1 kulacs víz + szomszéd kisboltból 2 Apenta+ Fit és mellette lévő pékségből esetleg valami. De 80-110re sem készülök nagyon, mert max előtte Lidlből pogácsa, fánk ilyenek. 1-2 csoki mindig van a táskába vész esetére, ha esetleg a pusztában kellene várnom kimentésre sokat. Ha nagyon kifogyok a folyadékból, akkor egy étterembe beugrok kérni egy kulcs vizet, mindig szívesen adnak.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
cdl
senior tag
Tudni kell az útbaeső cukrászdák helyét, és semmi gond
Mindig ott kávézok, sütizek. Nálam csak 1-2 szelet, esetleg banán van.
Persze Én csak kikapcsolódásból tekerek, a sport másodlagos.
Bár a mai munkába,enés nem volt kikapcsolódás: reggel 2 fokban indultam, délután 20-25 km-es szembeszél volt nagyrészt. Vicces volt májusban téli kesztyű, téli bringás kabátban tekerni. -
inifini
tag
válasz xy.zsolt #162888 üzenetére
Nekem mindkét outi bringámon tubeless van. Az egyikkel 6e km-t mentem, és csak egy sín/kátyú kombó nyitotta ki az oldalát, a másikkal több, mint 2e-t, ott még ennyi sem volt. Nekem mondjuk előtte sem volt sok defektem, viszont így nem kell cuccokat hordanom magammal. Az egyik 6 barra van fújva, ott a felninél az a max, a másikat 6,5-re fújom.
peterkeT: én kb 80-100 fölött viszek gélt, addig víz, iso. 120-140 km-nél kb 3 kulacs (2 víz, 1 iso, 2-3 gél, 1 müzli, vagy zabszelet. -
Maximum1
őstag
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy biciklit munkába járáshoz. Kb 2x5 km-t mennék vele naponta, Budapesten, de teljesen el vagyok veszve, hogy merre nézelődjek. Nem vagyok egy nagy bringás, gyerekkoromban sokat tekertem egy MTB-vel, de az elmúlt 10 évben max 10 percet ültem biciklin.
Az összefoglalót elolvasva egyértelműen városi kellene, de még így se érzem, hogy akkor megvan mit kell néznem. A kerettel bajban vagyok, nyilván nekem kell eldönteni, mennyit szánok rá, kérdés, hogy laikusként, ennyi használattal érezném-e a különbséget egy 100 és egy 200K-s között.Tudnátok kicsit segíteni?
köszi
-
jjeahh
nagyúr
válasz INTELligent #162904 üzenetére
Igen, tubelesshez jó és nagyon ragacsos.
Szeretem ha üres a kormány és a nyeregcső, sárvédő meg nekem is vanFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Napfénysüti
nagyúr
Nekem is magas a pulzusom de ilyen 50km-es távokra csak innivalót viszek.
Múlt héten mentem egy 97 km-es karikát ott 1,5 kulacs izós lötty meg 3 vajkaramella cukor kitarott végig, bár ha többet mentem volna valami rendesebb kajára szükségem lett volna.Més que un club!
-
parandroid
félisten
(Nem csak) országútisokat kérdezném: ti milyen távokra, és milyen, mennyi frissítést szoktatok vinni? Anno amíg még formában voltam, futásban félmaratonra, és alatta max vizet vittem, ha nagyon meleg volt (olyan 28-30 fok + tűző nap körültől), annál hosszabbakra olyan 5 km-enként egy-egy gél, protein, müzli szelet, vagy banán kellett még (mikor melyik, illetve kombinálva), meg egy 1,5 literes ivós zsák.
Most egyrészt nagyon nem vagyok formában, meg ez az egész biciklizés új még nekem, de olyan 25-30 km között kezdem érezni, hogy eléhezek (ez nekem kb 1 óra), igaz, az edzetlenség miatt a pulzusom is magas most. Nyilván itt is szoktatni kell, be kell edzeni a hosszú távú utánpótlást. A kérdés az lenne, hogy a 100 km körüli, és afölötti túrákra ti mivel készültök?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Maximum1
őstag
válasz TayRol #162905 üzenetére
A felni sokat elbír, de vázad nem, 700x38C szerintem, mérd meg.
Nekem a 38C nél ennyi helyem marad, sárnak, botnak stb...
Fent a váz nyakánál nálam 5cm-van, első villánál is kb ez a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Srácok,
Van nekem egy Cube SL Road Pro cangám, gyári felszereltséggel, 35x622-es Schwalbe Kojak gumikkal.
A gyári felnijére milyen széles gumit lehet feltenni, hogy esetleg terepesebb legyen? Kinéztem egy Maxxis gumit, bár fogalmam sincs, hogy jó választás-e... -
INTELligent
senior tag
válasz jjeahh #162896 üzenetére
Nekem ehhez képest karácsonyfa a bringám . Mondjuk valószínűleg a kitámasztóval, meg a sárvédőkkel elöl-hátul biztos sokatokat ki lehetne kergetni a világból, de városba kell. Én amúgy még akkut szoktam vinni pluszban, mert a lámpa úgyis mindig akkor merül le, amikor nem kellene.
Ez a kukacos cucc ez micsoda? Annyi leesett, hogy defekt ellen jó, de miben jobb pl., mint a tapasz belsőre? Meg mihez kell a szerszám hozzá?
Á, na találtam egy videót, akkor ez csak TL kerékhez jó. Viszont még mindig nem értem, hogy mi tartja benn a külsőben, talán ragadós anyaga van?Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
jjeahh
nagyúr
válasz nrg.960 #162901 üzenetére
Felénk a helyi boltocskában javítanak karbont, én a legtöbb esetben észre sem venném, hogy javítva volt, ugyanakkor nem szívesen vennék javított bringát, ahogy mondjuk törött-heggesztett alut sem, de annál legalább látszik (?).
-
nrg.960
tag
válasz szizoka #162897 üzenetére
Nem nagyobb mint bármi mást. Hajlatokat, nyeregvázcső és felső cső illetve a nyeregvázcső és támvillák csatlakozását árgús szemekkel figyelni alul és felül. Nyeregcsövet kivenni, bilincset leszedni, nincs-e megroppantva a karbon, belenézni a nyeregcső helyére nem-e repedt a váz valahol.
Karbonnyakas villa esetén a stucnit is le szoktam kapni, nem-e lett összeroppantva a nyak a stucni által.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok a szavak embere..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest