-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz metrion #162192 üzenetére
Ezekben is van oldalfal védelem, sőt, valószínűleg 7000-ért ugyanezt láttad, csak a papír csomagolásút. A Protection-nek van még egy réteg az oldalán és a futófelületen, de az külföldről is minimum 40 euro.
Általában a felniket meg lehet csinálni tl-nek, csak ügyesnek kell lenni. Én másra bíztam, jó lett.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
marel09
csendes tag
Sziasztok!
Ismét egy technikai jellegű kérdésem van, hátha tud rá valaki okosat mondani. A kormányszár-villanyak találkozásánál van két csavar, ami odafogja a cuccot ugye. Ha én ezeket a gyári méretezés szerint meghúzom, akkor kattog az egész, normál terhelés alatt a kisebb úthibáktól is. Ha meglazítom, nem kattog, viszont úgy meg félek a bringával menni. Mit nézzek át, mit csináljak? Voltam 3 boltban is, a 3 szerelő háromfélét mondott, de egyik sem ért rá foglalkozni vele, majd csak napok, hetek múlva. Nem hiszem, hogy repedt a villa, gyakorlatilag új a bringa. A csavarok zsírzása nem segített. Sajnos nem vagyok nagy szakértője a dolgoknak, szép lassan tanulgatom azért, de ha van valakinek ötlete, azt kipróbálnám...
-
metrion
aktív tag
válasz 6030D #162181 üzenetére
Ezek a Tubeless gumik milyen felnikkel jó? Hogyan tudom megállapítani, hogy mondjuk az enyém alkalmas erre? Igazából a bringa egy Sava Alu 2.0 lesz, noname a felni gyárilag...
Ui.: Amiket én néztem gumikat az új katalógus szerint már oldalfalvédelmes. Árban 7k/db.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Csokicsibesz #162186 üzenetére
X01 volt a Specin, igaz 6 éves volt már, de nagyon szépen tette a dolgát. Elsőre bejön az SLX, picit csavargatni kellett a finomhangalót, de most jó (X01 után olyan búcsús 1 pálcás az anyagminőség). A hangját nem nagyon hallottam, ON állásban van a feszítő, OFF-ban nagyon könnyű volt mozgatni kézzel is a váltót. Ami pedig nem elhanyagolható tényező, hogy egy 67 EUR, még a legolcsóbb XD-s 134. Lyrik a Pike után valami elképesztő, persze nem fair az összehasonlítás, mert a Pike 2013-as villa volt, a Lyrik meg 2018-as.
Volt még versenyben egy 19-es Nomad is, de az alu volt, illetve jóval többet is kértek érte + alap cuccok voltak rajta (NX, Yari stb.).Első élmények: elég jó kis kezdő pályán jártunk, pár kisebb, lyukas ugró van csak benne. Kövek szinte semmi, szóval a hátránya nem jött ki a 27,5-nek. A kanyarokba sokkal könnyebb betenni, játékosabb a levegőben. Eddig tetszik, de majd ha eltöltöttünk 1-2 ezer km-t együtt, akkor tudok igazi véleményt formálni. Holnap szerelem át tubelessre, új Trail Kingekkel kaptam (Black Chili). A Specin Magic Mary + DHR volt, azokkal nem hiszem, hogy felveszi a versenyt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #162185 üzenetére
Komoly, semmi több hónapos fórumos huzavona, rákészülés, csak úgy csendben váltottál pillanatok alatt . A 27.5 a 29er után és az SLX 12 sebi az Sram után én is kíváncsi lennék milyen. Mondjuk Sramból csak NX-et próbáltam, neked nem tom milyen volt.
cdl: nekem is majdnem király NW lett, de sajnos ahonnan meg akartam venni ERROR-t meg piros X-eket dobott a webshop fizetéskor és hiába írtam nekük, hogy vásárolnék de nem lehet, későre válaszoltak. Kicsit sajnálom, hogy nem azt sikerült megvenni a Shimi MT7 helyett, de már ez van... Nagyon tetszik még a Northwave Razer is, de sajnos az ára nekem so(k).
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ivana
Ármester
válasz flash- #162177 üzenetére
Ha árérzékeny vagy miért nem valami használt? Pl. [link] zsocy kollega gépe 100 alatt volt, 150-180 körül meg már olyat kapsz amivel amatőr versenyen is simán lehet menni (10 sebi campa + integrált hajtás).
Országúti esetén attól a ponttól, hogy fékváltód van sokkal gyorsabb nem leszel a fejlesztésektől. Inkább kényelmi dolgok, pl. az integrált hajtás, vagy egy könnyebb, merevebb kerék.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Toobee #162183 üzenetére
Hát akkor gratula. Boltból van, a Specit beszámították?
JoinR: hány kg vagy? Ebből az eredeti is ropogott el a 80 kg-os emberek alatt, ez a kínai meg gondolom merevebb, ezért még inkább. ez mondjuk vicces: Load: 200kg
Az eredeti Tioga Spydernek egyébként az a lényege, hogy a rácsszerkezet rugózik, az csillapít. Ha ez itt nem működik, akkor még kényelmetlen is lesz.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hachiko95
aktív tag
válasz INTELligent #162169 üzenetére
Pont olyan Stamp 2 raw-m van, szépen működik, jó mert nem lehet leütni róla a festéket.
(#162179) Hasaggymeg
Kiváncsi leszek hogyan kezelik, én is a Rose-tól vettem. Elvileg van hozzá felújító készlet úgyhogy a gyártó tud küldeni, ha akar. -
6030D
őstag
válasz metrion #162164 üzenetére
Nekem gyári Concept felnin volt, szalaggal, tejjel, működött. Oldalfal védelem nincs, ezért olcsó, meg könnyű. Aszfaltra tökéletes lesz. Szerintem nem kopik, 6-7000 km-t el lehet vele menni hátul is, de ez ugye függ attól is, hogy mennyit fog nagy wattal kapni 20 %-os emelkedőn.
itouchfan: Nekem 2,2 volt, de aszfaltra meg földútra szerintem elég az 50 mm is. Az ugye vastagabb, mint egy gravel küldő, tehát nagy gond nem lehet. Most jut eszembe, hogy raktam fel használtan 26x2,0-t is, igaz csak aszfalton meg földúton mentem vele a vasparipával.
Toobee: most akkor volt már csere, vagy csak a petting?
(#162180) metrion: olyan felállással mentem sokáig, az jó az összes magyar erdőbe, de aszfaltra felesleges a CrossKing.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz JoinR #162167 üzenetére
Elképzelem ahogy elreped és becsípi segged.
INTELIgent...bízom benne gariztatják,de ahhoz valszeg. el kell küldjem mind2t,addig meg kell valami más. Mindenképp macera!
Toobee...fel van gyűrve a szőnyeg a kifutópályán?
flash...az szerintem éppen,hogy pörgetős.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
zsocy
őstag
válasz flash- #162177 üzenetére
Ha nem vagy versenyző vagy nem vet fel a lóvé akkor bőven elég a Sora szett is. Azt az egy fokozatot nem fogod hiányolni, ha meg igen, oda lehet amúgy is kevés lenne az erőd. Persze ha nagyon kell, a Sora-nak pont van elől 3 tányéros szettje, így már lenne fokozat is bőven.
Én mondjuk fel nem raknék nagyitányért, de ez az én bajom :)
Egy mai Sora és Tiagra között nincs nagy különbség, az inkább 105, és attól felfele van.
Vagy megtérsz, hagyod a Shimanot és Campás bringát veszel, hiszen az tudott hogy a kávézó teraszáról is jobb érzés egy olasz szettre lenézni -
flash-
veterán
országúti kerékpár vásárlásán morfondírozok még mindig..
nem nagyon találok olyan Tiagrás kerékpárt ami megfelne(meghát árérzékeny is vagyok)azt kérdezném hogy a mostani Shimano Sora rendszer mennyire megbízható?(úgy tudom az is integrált hollowtech 2)
intenziv tekerésekre,túrákra keresek országútit nem tudom hogy a sora szett elég e a 9-es rendszer miatt? hogy bizonyosadjam meg arról hogy elég e?vagy pedig a 10-es tiagra kell?
síkon 80-85 átlagfordulattal tekerek, emelkedőn kb 70 ha ez segítség..
(tehát nem vagyok az a nagyon pörgetős) és külföldi alpokba sem tekerek, inkább olyan célok vannak hogy mátra, stb tehát itthoni "hegyek" -
maximilian4
addikt
válasz 6030D #162158 üzenetére
Amíg lehet kapni 27,5-ös fullyt csak azt fogok venni. Mielőtt megvettem a mostanit azért kipróbáltam párat. Nekem a 29 nagyon nem jött be. Ha csak az élvezet miatt teker az ember és nem a másodperceket kergeti, és nem profi szerintem a 27,5-ös sokkal élvezhetőbb, játékosabb.
Maxi
-
xy.zsolt
őstag
ITT nagyobb a választék....bár ugyanaz a termék mint amit az előbb linkeltem....szállítás viszont ingyenes....szóval árban is ugyanarra jön ki. Viszont figyelj rá, hogy az ülőcsont távolságodhoz passzoljon a 130mm-es szélesség. Ha szélesebb kell akkor inkább ezt
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #162162 üzenetére
Tetszenek a Sidig meg a NW cipők is, bár ez outis. De mindegy is, mert vettem azóta Shimano MT7-et, így most van 4 pár spd cipőm, remélem egy ideig elég lesz. 1 téli, egy tavaszi-őszi, egy nyári és egy lyukas . 1 éve még szomorúan nézegettem az spd cipőket, hogy mind szintetikus, vinilin, de azóta annyira megszoktam, hogy már bőrt nem is vennék, mert több vele a baj.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
xy.zsolt
őstag
ez egy fröccsöntött műanyag valami....biztos könnyű, de nem tarthat sokáig....szar érzés lehet mikor a kényesebb helyeken kettétörik....nekem nem kéne az tuti. Vagyél carbont ha számít a súly....amihez Alin már 15-20 EUR-ért hozzájuthatsz. [link]
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz Hasaggymeg #162154 üzenetére
Nem lehet, hogy az a gond, hogy túl sokat mosod? Viccet félretéve, remélem gariban megoldják. Amúgy ezt pont jókor írod, mert épp érkezik a szuperakciós Stamp 2-m .
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
JoinR
őstag
Mióta vettem rendes bringát tömve vagyok célzott reklámokkal, tele haszontalan dolgokkal.
Minap szembejött velem egy ilyesmi. Valamiért megtetszett, rugalmas, stb...igazából csak fake 5*-os kommenteket látok, a FB-kommentelőkben sem bízom Valaki véletlenül próbálta már, megérhet egy próbát? -
Toobee
veterán
Tegnap Retro rádiót hallgatva indultam el megnézni egy zsákutcát, tisztára időutazónak érzem magam. Reggel meg is volt a tesztkör, tetszik. Az a 4 év fejlesztés nagyon érződik a tagon meg a villán. A váltás kapcsán a modern geo volt a motivációm (Speci M vs. Remedy 18,5).
[ Szerkesztve ]
-
metrion
aktív tag
Köszönöm, én is ezt néztem. Meg árban ez barátibb mint a 22 ezer Ft-os verziója.
Annyit kérdeznék még, hogy ez most UST vagy Tubeless? Bármilyen felnihez jó? Ezekkel a fogalmakkal még nem vagyok tisztában, az megvan, hogy kell folyadék, felniszalag, illetve Presta szelepcsere.
Egyébként sima aszfalton ez mennyire kopik?
Köszönöm! -
6030D
őstag
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #162153 üzenetére
És tévedtem bakker....tényleg nem valodi bőr hanem valami POLITEX nevú anyag. IGAZAD VOLT, hogy kételkedtél. Pedig bőr szaga van és akként is viselkedik.
Csak ott gyártja az olasz cég.
Viszont taláűltam neked 42est 100EUR alatt [link] Romaniában....ilyen az enyém is[ Szerkesztve ]
-
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok Bringások,
szeretnék tőletek tanácsot kérni vásárlással kapcsolatban. Régebben egyszerűbb volt minden, megláttam megvettem, erre most ezer dologra kell odafigyelni a vásárlásnál és tanácstalan vagyok a százezer cikk elolvasása után.
Adott a jelenlegi Gepida MTB kerékpárom, ami 8 éve megvan. Az utóbbi időben ( 2 éve ) aktívan használtam, főleg aszfalton ( kb 90% ) terepen (10% ) és azt vettem észre, hogy baromi nehéz tekerni, elfáradok, kényelmetlen is hosszabb távon. Emiatt kezdtem el kutatni a neten és gondoltam követem a trendet és veszek egy új cross trekking gépet, mert rengeteg oldalon olvasom, hogy az MTB nem aszfaltra lett kitalálva, ellenben a Cross Trekking bicajokkal élvezet a tekerés.
Árban max. 150.000 ft a limit.
Nem vagyok szaki, aki éjjel nappal bíbelődik és szerel, ezért olyan gépet keresek, ahol nem fognak 1 hónap után elkopni az alkatrészek. Sok helyen ezt olvasom, hogy ezt-azt cserélni kell mert a gyári silány minőségű. Ez az infó valós ?
Ezeket néztem ki, amik tetszenek is.
https://speedbike.hu/gepida-alboin-300-crs-28-m-2019-ferfi-kerekpar-12599
https://gepida.hu/hu/webshop/hagyomanyos-kerekpar/30200230-48a-alboin-300-crs
https://www.berguson.hu/kellys-cliff-70-grey-cross-trekking-kerekpar
Heti szinten 2-3 alkalommal venném elő, ilyenkor kb. 50-60 km /alkalom,amit tekerek vele.
Minden tanácsot elfogadok, előre is köszönöm. -
xy.zsolt
őstag
és tegnapelőtt még ingyen is szállították volna....zöld hétfő/ minden hónap első hétfőjén
jjeah: Megnéztem a román sidi árakat....majdnem lehidaltam mikor azt is láttam, hogy egy RON =72 HUF [link] Én akciósan vettem 100 Eur-ért probikekit.de-n az enyémet
[ Szerkesztve ]
-
Dan197
újonc
Sziasztok, abban kérnék segítséget hogy egy futár országúti bringára milyen hátsó külsőt vegyek, ami jól bírja a patkázást, és ugye csak aszfalton mennék vele, nem mellesleg eső után nem vágom hanyatt magam egyből. Most jelenleg elől-hátul SCHWALBE LUGANO HS471- van rajta, és a hátsó peremen van két 5cm-es hasadás. Túl fujni soha nem fújom, 6Bar környékén használom. kb 5k-t szánnék rá, viszont ha olcsóbb, de pár havonta cserélni kell az se baj.
Válaszokat előre is köszönöm -
xy.zsolt
őstag
Az én 12 éves merida montimon, 20+ ezer km után is úgy pörög a noname alu pedál mint új korában, ....pont tegnap adtam egy kis kenést neki.
jjeah: Persze, hogy valódi bőr....ezért is annyi az áruk amennyi. És kapaszkodj meg: Made in Romania [link]
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Nekem ez gyakori problémának tűnik, a haverom platformpedálja is recsegett, végül kidobta és vett egy Exustar E-PM-820-at, azzal nincs gondja. A HT Nano-P is recsegett néha nálam, igaz azt ha nyakonöntöttem a kulacsból vízzel, vagy lemostam, megszűnt a hangja. Nagyon le van már harcolva szerencsétlen és rengeteg havat meg sarat kapott, de most is tökéletesen tenné a dolgát, ha nem váltottam volna le.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz xy.zsolt #162147 üzenetére
Ha már nyikorgás,nekem is van egy jó,meg egy rossz hírem.A jó hír az,hogy megvan a recsegés forrása (annál rosszabb nincs amíg nem tudod beazonosítani pontosan mi is a baj),a rossz meg az,hogy...dobpergés...a Stamp3 csapágya a ludas. Én nem értem,már zasszony is engem hibáztat,mert kezd olyan PC360-as fílingem lenni,amikor minden (is) összetörik,tönkremegy alattam. A Saint után ez a második "elnyűhetetlen"nek mondott pedál mely meghibásodik alattam,ugyanakkor egyáltalán nem kap sarat,magasnyomásút,nem vadulok vele,nem ütöm oda sziklákhoz és lábaim is legfeljebb átlagkerékpáros erősségűek. Egyelőre forog szépen,van pici hangja és nem mindig tudom előidézni sem a recsegést,ugyanakkor már készítettem róla egy videót a Rose (forgalmazó) és Crank Brothers-nek is,hisz 5 (!) év garit adnak rá. The end.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #162147 üzenetére
Nem, de hegyekben vannak szélsőséges esetek bőven
xy.zsolt: létezik valódi bőr bringás cipő?
Crytec210: asszem március 15-től május 15-ig fog tartani, utánna is lesznek korlátozások, sajnos még az sem biztos, hogy el szabad-e hagyni sportolás céljából a várost . Szal lehet, hogy csak településen belül lehet mozogni... meglátjuk, remélem a legjobbakat.
metrion: mindenkinek más számít, ha engem kérdezel, Rocket Ron Evo és mondom ezt úgy, hogy tudtommal 80 eur körül van egy szett .
Ha már gumi, szimpatikusak az új Pirellik.
-
ZolkoW
őstag
válasz metrion #162150 üzenetére
Itt még biztos szükség lesz paraméterekre, ha engem kérdezel
Minimum a szélesség-elképzelés.. kerékméret is fontos, mert nem biztos, hogy 26-osban és 29-esben is létezik, amire gondolna a segítőkész válaszadó.
Én nem vagyok egy szakértő, túl sok típust sem próbáltam, de ilyen Racing Ralph, meg Thunder Burt, Cross King, Race King, amik beugranak - ugye kinek mit jelent a vegyes használat.(#162151) cdl: Ha már a Postánál van, őket is meg lehet kérdezni, hátha.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
metrion
aktív tag
Üdv!
Mi most a legjobb ár-érték aranyú külső gumi, Tubelesshez (pontos típus)? Csak száraz körülmények között és aszfalt-földúthoz. Köszönöm! -
xy.zsolt
őstag
A rossz hír viszont az, hogy pont egy hete van az új nyergem Tallinban a tranzitban....mi a fene tart eddig, hogy végre tovább küldjék Pestre. Kínában már a rendelés napján postázták, azóta viszont már volt Németországban is
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Szuper érzés mikor 4 nap nyikorgós tekerés után rájön az ember, hogy nem a pressfit hajtóművel van gond hanem a kiszáradt valódi bőr sidi cipő ad ki nyirorgó hangot minden pedálfordulatnál A parafinolajos kezelés után ma végre csendben tekerhetek.
jjeahh: Nálatok is olyan mint a svájci hegyekben, hogy nyáron is megy a fűtés?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #162145 üzenetére
7-8 fok, eső? Ehh, ha lejár a tilalom felénk, ezekre teszek magasról, amíg nem villámlik és nincs -30, addig lehet tekerni . Ha már időjárás, eljött az idő, hogy gyertek a Hargitára. Ma reggel :
[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
válasz Hasaggymeg #162141 üzenetére
Az még tegnap történt, mára az eső helyett volt 7-8 fok.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
manager2220
tag
Sziasztok
Női és férfi Cube Nature pro-hoz illő minőségi fali kerékpártartót tudtok ajánlani?
Kellene egy amire függőlegesen fel lehet rakni a bringát és egy amire a falra lapjaval vízszintesen.
Szeretném hogy a függőleges ne sértse a felnit a vízszintesről meg ne essen le (nem vízszintes a váz, a férfi sem)
Köszi előre is. -
-
ks52
csendes tag
(#162111) ZolkoW ivana (#162110)
"értem én,de ha ez gondot jelentene, akkor gondot jelentene az eredeti felállásban is :)"
Erre a problémára lett kitalálva pl. a Zoggie univerzális Ahead villanyak átalakító. 1" v. 1,1/8"-os menetes elsővillába szerelhető adapter, mely által az első villa 1" v. 1,1/8"-os A-Head-es kormányszárral is használható.
Így igaz itt is amit ivana írt. "Nem mert ott nem a meneten fekszik fel a stucni, hanem jóval lejjebb a csövön belül."
Én már kb. egy hónapja nagy megelégedéssel használom ezt a Zoggie adaptert.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Csokicsibesz #162127 üzenetére
Ami még hasznos lehet, sőt, ajánlott, hogy mielőtt belevágsz ebbe az egészbe, csinálsz egy teljesítmény diagnosztikai vizsgálatot, hogy akár te, akár az edző tudja a pulzuszónák határait, laktát küszöböt, stb...
Az még nekem is hiányzik, de én most benne vagyok az edzésben, látom a fejlődést szóval ez jó visszaigazolás, szezon végén elmegyek az 100%.Egyébként először érdemes rendszert vinni bele (ha az életed megengedi), fix edzésnapokat kijelölni, pihenő napokat szintén, beállni egy heti legalább 7-8 órára és ha ez megy, én utána fordulnék bármilyen szakszerű segítségért, mert ezek az általam felsorolt dolgok anélkül is elérhetők és meg tudják indítani a fejlődést.
Nehéz edzést (resztav, intervall vagy erofejeleszto) mindig pihenő nap után, vagy regeneráló edzés után csinálj, de legyen alapallokepessegi edzés is legalább 2 egy héten. 7-8 órával szerintem már egész jól lehet fejlődni, sokáig el lehet jutni.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
zsocy
őstag
válasz ivana #162133 üzenetére
Lehet a takarítást is beleszámolták
catoka : Viccen kívül, egy alapos pucolás csodákra képes, a többit leírta Ivana. Meg ha nem direkt ilyen RAT stílusú lopásgátló tétel, akkor azokat a fertelem zöldsárga szigszalagokat vedd le, vagy legalább tegyél fel feketét És az ülés is cserés. Meg a felniről látatlanban nehéz megmondani nincs-e tojás vagy nyolcas.
De ezen kívül menthető. -
addikt
válasz xy.zsolt #162119 üzenetére
a váz NEM Shimano, mert ők nem csináltak vázat (na jó, van kivétel, mert a kilencvenes évek elején volt egy e-bike projektjük a Panasonic-kal közösen, de az az a kivétel, ami erősíti a szabályt)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ivana
Ármester
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #162127 üzenetére
Szerintem többet ér, mint bármilyen gramm a bringán. Főleg amikor belecsöppencs a pulzusos (ne adj isten wattos) edzésbe.
Nagy dologra ne számíts, tényleg pár szavasak lesznek az edzések, meg séma szerint megy edzővel is, csak a visszacsatolásokból tud módosítani, ha valami nem jó (fáradt vagy, lesérültél, beteg vagy, túl könnyű, ilyenek).Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
catoka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy BCA Rocky 300 eclipse CR-MO vázas biciklim.
'94 lett még véve. Öreg már, de nagyon szeretem.1, Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek érdemes lenne felújítatni vagy inkább vegyek új biciklit?
2, A CR-MO váz még mindig drága? Lehet vele kezdeni valamit?Szakszervízben azt mondták, hogy kb 50-60ezer Ft lenne a felújítása.
Előre köszönöm a válaszokat!
Üdv[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz 6030D #162126 üzenetére
Igen, online nézegettem edzőket. Ők általában TP-et használnak és azt töltöd le, majd elemzitek ki. Csak mielőtt belevágnék szeretném, körbejárni a témát.
Meg nem akarok olyat elvárni ami nem reális. Szeretnék egy reális képet kapni, hogyan képzeljem el az egészet. Mennyire hasznos egy ilyen, milyen egy ilyen tervezett edzés stb.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #162121 üzenetére
Ha edzőt szeretnél, akkor ne egy előre megírt algoritmus írja az edzéseidet, hanem valaki, aki azt utólag elemzi is és ez alapján módosítja a további edzéseket. Vagy keress online edzőket, most hirtelen a Plandurance ugrik be, de biztos van sok más is.
Vagy ha ennyire még nem akarsz belelendülni, akkor vannak neten is edzéstervek, azok is jók kezdésnek, meg annak, hogy bírod-e, ha megmondják mit csinálj.
Nem lesznek egyébként ezek olyan hű de nehezen megjegyezhetők, kb olyan, hogy menj 1,5 órát 140-es pulzuson, meg fél óra bemelegítés, utána 5x8 perc lassú pedálfordulat 170-es pulzus, levezetés. Az meg annyi, hogy fél óra alatt eltekersz egy emelkedőhöz, azon fel-le mész, elég a stoppert nézni, egész perckor indulsz, 8 perc fel, fent fordulsz, legurulsz, újra. Síkon ugyanez, 2 perc sprint, nézed a stoppert, vége, 5 perc laza, majd megint. A köröket nehezebb számolni, arra lehet nyomogatni a körmérőt az órán, vagy fejben (5x8 p, 5 perc pihivel, akkor 13 percenként egy kör.... így).peterkeT: jöhet
-
ZolkoW
őstag
válasz Csokicsibesz #162121 üzenetére
lehet, hogy félreértek valamit, de az ilyen jellegű edzéseket én szinte csak görgőn tudom elképzelni. Egy haverom épp most végzett egy Zwift edzéssel, utána kiment terepre, és valami ~7 perces rekordidején még 20 másodpercet hozott. (jujj, most megnéztem, nekem egy régi adat van erről a szegmensről, 11:44-gyel ) Na mindegy, a lényeg, hogy ő görgőn tolta, persze egy rakás cucc be volt üzemelve neki, mert nem minden működött mindennel, ezért több eszközzel tudta csak összehozni. Wattmérője mintha lett volna kölcsön az elején "kalibrálni", de ha jól értettem, az sem muszáj. De a kontrollálható körülmények szerintem kellenek hozzá, és kint tekerve azért elég sok nem ilyen körülmény van..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ggeleven
őstag
válasz parandroid #162117 üzenetére
Semmiképpen sem sok! Jobb olvasni az ilyet, mintha csak annyit írnál, hogy "jah, jó ez a cucc". Ez így értékesebb infó.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Csokicsibesz
tag
válasz itouchfan #162118 üzenetére
Köszi meg 6030D-nek. Az az igazság, hogy én évek óta nem edzettem normálisan. Tehát magamtól nem tudok összerakni semmit se normálisan, e mellé még lusta is vagyok. Magamtól tuti nem nyomogatnám az órát jobbra ballra, hogy akkor most 5p-et mérek, meg most megint.
Én egy hülyegyerek megoldást keresek (ami nem tudom létezik-e).
Nekem az lenne a frankó, ha az edzés levezénylés úgy működne az órával, mintha egy edzővel lennék ott, csak az edző helyett az órából jön az utasítás, hogy mikor mit csináljak.
Ha már van rutinom, meg értelmes célokat tudok kitűzni magamnak, akkor már magamra tudom szabni. De amíg elképzelésem sincs, addig nem látom értelmét egyedül nekiállni.A karanténos dolog nekem arra volt, jó ne legyen kb. semmi motivációm, mindent össze-vissza csinálok. Ha nem rántom össze magamat záros határidon belül, akkor szinte biztos, hogy kuka az idei év.
-
xy.zsolt
őstag
Annyit beszéltek a retro gépekről, hogy előkutattam én is egyet a garázsból....ebből is lehetne szerintem 29"-os gravel gépet építeni....talán még a Groupset sem annyira rossz rajta. Valaki keresett a napokban 36 küllős kereket, na ezen az van és fénylik mint a Salamon töke Ha lehet hinni a feliratnak akkor a váz Shimano és a Groupset is (200 GS)....ami nem tudom mennyire volt nívós a maga idejében.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Csokicsibesz #162115 üzenetére
Szerintem ez egy eléggé kényelmi funkció, amit simán meg lehet oldani ilyen eszköz nélkül. Amúgy is, ha nem olyan a terep, nem éppen pl.: a 40.perchez jön ki az első intervall mert az egy lejtő vagy bármi, akkor meg hiába az egész.
Én úgy szoktam, hogy a Straván nézek szegmenseket vagy a régebbi tekerésekből olyan szakaszokat ahol tuti meg tudom csinálni azt a 30 mp-et, 3percet, 5 percet, 20 percet, és arra tervezem meg ezeket, és ha ott vagy, egy gombnyomás váltani a kijelzőn az időtartam (mp pontosság) és a pulzusos képernyő között (Bryton rider 15, tehát alapcucc), szóval szerintem teljesen élhető.
Ez pl a mai HR grafikon, az alap az az, hogy 135-155 között van a pulzus, de 160 (max 80%a fölé nem mehet, csak ha résztáv van), és ma volt is 4x 5p. szubmax (max pulzus 85-90%). Pihenőidőben meg 125-130, 120 alá ne essen. Ha ezeket tudod, elég ránézni az órára. Szóval szerintem egész korrekt dolgokat lehet összerakni enélkül is:
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
parandroid
félisten
Na, elvittem egy körre az Edge Explore-t, kis fáziskéséssel elindítottam mellé a Fenix 5-öt is, csinált is mind a kettő logot, de a fenixét már letöröltem, hogy ne legyen duplikáció, utána jutott eszembe, hogy nektek is fent hagyhattam volna összehasonlításul, hátha valakit érdekel. Na mindegy, ha van igény rá, csinálok majd még egy dupla kört.
A tanulságok alàbb. Figyelem, tl;dr riadó, tovább csak saját felelősségre.- Távban, út térképre vetítésében nem látok különbséget, elég pontos mindkettő. Megvannak időnként a pár méternyi eltérések, de nem rendszeres, és pláne nem zavaró. Nem tudom, gyárilag melyik műholdas rendszert használják, én nem piszkáltam.
- Magasságmérésben az Explore 258m-t mondott a megtett út alatt, a Fenix 305-öt, úgy, hogy utóbbit kb 500m-rel később indítottam, és addig is volt egy 10-20m mászás. A Fenixben van barométer, szóval gondolom, hogy ez a pontosabb, de az én szintemen ez kb mindegy.
- A pulzusmérés valamiért nem buli, az első 20 km-re 140 körüli-alatti értékek voltak, pedig azért addig is mentem néha felfele, utána meg beállt 170 fölé, szóval ezt hagyjuk. Futásnál nem szokott gondom lenni az optikai méréssel, meg van némi rutinom benne, hogy műszer nélkül is kb érezzem a pulzust, ez szimplán faszságokat mér, ha biciklizek. Az FR235-öm után maradt egy HR Run övem, megnézem majd, hogy az Edge felismeri-e (a Fenix biztosan nem), ha nem, akkor veszek valami alap Run-Bike övet. Ja, a Fenix pulzusadatait _nem_ tudja az Explore megjeleníteni.
- A Sigma 5.16-tal sem adtam még fel, de elég reménytelen. Előre programozott kerékméretek vannak benne, ha a bicaj gyári 28”-ét adom meg, akkor 20% körül mér többet, ha 29”-et, akkor 10-15 között, 27,5” a legjobb, ott 5% körüli a többlet, 27-en meg megint 5-10% között. Én nem találom benne a logikát, szerintem kuka, és elkönyvelem kidobott 12 eur-nak. Ja, gps-hez, illetve útburkolati jelekhez (bringautak némelyikén 500m-enként van felfestve jelzés), vagy km-kövekhez mérem, érdekes módon a gps szinte teljesen pontos, max 10m a difi km-nként.
- A navigáció szuper, egyelőre csak aszfaltos útra kértem tőle egy ~25-ös kört, dolgozott volna még egy darabig, de az első verziónál leállítottam. Ez 31 km volt, 200m-t mondott rá, elfogadtam. 20 km körül ismerős szakaszon voltam, felülírtam a javaslatot, és elmentem másfelé. Kb 1-2 km-en át próbált visszafordítani, utána feladta, és igyekezett logikus hazafelé opciókat megadni. Nagy piros pont, egészen ügyesen csinálta.
- Külön tetszik, hogy navigálni úgy is tud, hogy nem indítom el az activity rögzítését, tehát az is működő alternatíva, hogy az órával rögzítek, az Explore meg navigál. Azért hosszú távon lesz majd az útvonaltervezéseket érdemes tesztelni, illetve alig várom, hogy ismerősök útvonalait, vagy a frankfurti ironman útvonalát letöltsem. Tudom, van itt arc...
- Ha valaki ránéz a logra, legyetek elnézőek, 4 hónapja itthon tespedek egy lábsérülés miatt, a kondícióm nulla, felszedtem 5-6-7 kilót, már arra is büszke voltam néha, hogy sehol nem kellett feltolnom a bicajt.
- A garmin connect szerint 2019 február óta 485 km-em van ezzel együtt a Bulls Night Falconban, szóval nincs agyonhasználva, ennek kb felét most egy jó hónap alatt tettem bele. Ez előtt 20+ éve bicikliztem utoljára, még gimnazista koromban, most meg már a lányom érettségizik mindjárt, szóval volt kihagyás bőven.
Na egyelőre ennyi, ha kérdés van, jöhet, ha túl sok belőlem, küldjetek el nyugodtan a picsába.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #162115 üzenetére
Ilyet elvileg tud a Bryton 330 is, használatiban a 10. oldaltól írja.
Talán egyszer próbáltam ilyet, de alföldi outizáson kívül nem látom értelmét. Mondhatja neked, hogy akkor most nyélen menj 5 percet, ha közben lámpa van, vagy nagy lejtő, vagy esetleg még ne kezd az intervallt, csak 1 perc múlva, ha már ott vagy az emelkedőn. Szóval én inkább számolom magamnak.De: a TP-en van olyan, hogy megírod az edzést, szinkronizálod az órát, és ott van. Sőt, olyan is van, hogy az edződ az ő TP-én megírja a te edzésed, átküldi a TP-edre, és az megjelenik az órádon. Biztos jó, én egyszerű gyerek vagyok, ha bonyolult az edzés, felírom papírra a mezzsebbe.
Azt, hogy csipogjon, vagy mutassa csak, hogy a jó zónában vagy-e, szerintem csak beállítás kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
Van esetleg valaki aki használt/használ edzéshez stravat vagy traininpeakset? El tudná mondani, hogy ez hogyan is működik pontosan (tudom, hogy a cumputernek támogatnia kell)?
Tehát kiírja mondjuk a computer, hogy most 5 perc ilyen intenzitáson, aztán amikor letelik akkor 5 perc másikon stb. Lényegében csak egy timer és mondjuk egy csipogás, hogy magas-e vagy alacsony-e mondjuk a pulzus. Vagy rendesen írja, mondjuk h bemelegítés 5 perc és jelzi, valahogy hogy milyen tartományban kell maradnod.
Próbálnék rájönni, hogy van-e számomra értelme olyan készüléknek ami támogatja az edzésvezetést. Próbáltam youtuben keresni videót, hogy képzeljem ezt el, de nem találtam semmit.
Esetleg ha valaki tudna dobna egy videó linket nekem az is sokat segítene.[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz Hasaggymeg #162113 üzenetére
De hát az egy jó móóóntenbájk, nem?!
Talán tud vele élni itt valaki és tud venni kicsivel jobb bicót, mint amit az eredeti kerete megengedett volna.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ggeleven #162108 üzenetére
Csak nyisson ki a Decathlon,elkapkodják az ötvenkilencezres ST50 rakrájdereket kemény 19e forint önerővel.
(#162112) ivana ...van benne valami,a menetárkokban legalább 1/3-al vékonyabb lehet a cső fala.
(#162106) jjeahh...folyton a tárcsafék,tapered,boost,átütősről álmodozunk,ezekért le is cseréljük bringáinkat,majd megvásárolunk egy himbafékes,non boost-non tapered-anyarögzítéses tengelyű ősmontit,szimpla falú felnikkel,mert az milyen faxa. Nem kell lecserélni csak vigyázni a jelenlegire,ügyesen karban tartani mígnem ősmonti lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
-
ivana
Ármester
-
ZolkoW
őstag
-
ggeleven
őstag
Volt már ez a hír? link
Budapest VII. kerülete 40 ezer forinttal támogatja a fiatalok kerékpár vásárlását20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
evilskati
aktív tag
Én is hasonlóban gondolkodom, csak pont fordítva. Korábban volt szó a Puch Clubmanemről, régi koskormányos gép, azt terepesíteném fel egy kicsit, hogy kényelmesebb legyen.
A (váz)váltás rendben van rajta, fékek cserére szorulnak, illetve amit mindenképp szeretnék cserélni, az a kerék/gumi.
Csak gondolati projekt egyelőre, úgyhogy még nem néztem meg idő hiányában mi férne el a vázban.
Amolyan mindenes/túra kerékpárnak szánom. Van rajta csomagtartószem, így fel tudnám málházni, ha szükséges.
-
jjeahh
nagyúr
válasz nrg.960 #162099 üzenetére
Tetszenek így is végülis, csak ebben a formában inkább városban szaladgálósnak használnám, ha építenék ilyent, max téli edzőbringának aszfaltra. A 26" és a felnifék terepre nekem ma már kevésnek tűnik, de persze akinek ezzel nincs baja, annak egy jó low budget gravel alternatíva lehet és jobban néz ki, mint egy sima retro monti
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
-
Tomi_Sci
őstag
válasz nrg.960 #162083 üzenetére
Nekem is készül egy hasonló, Dawes Super Galaxy Reynolds 531st váz, ami gyárilag alsócsőves váltókaros Deore LX 3*7.
Sajnos a hajtómű nem eredeti, hanem vmi legalja Shimano, most bánom nagyon, hogy elkótyavetyéltem egy patika LX szettes montit (= odaadtam valakinek).
A terv az, hogy hátra felmegy egy 11-36 vagy nagyobb 10s vagy 11s, előre meg egy 36 - 42 közötti NW. Négyszögre vagy integráltra.
A váltás pedig egy elsőváltó konzolra felrakott indikátor nélküli Shimano 10s vagy 11s monti kar.
A fék meg a mostani kanti 105karokkal, vagy egy modern kanti, vagy egy mini V-fék, vagy rendes V-fék lineáris Tektro karokkalAmint látható minden teljesen letisztult, és nagyon határozott vagyok a témában.
Attól függ egyébként, hogy mi megy fel rá, hogy a többi brinámon mi válik feleslegessé. Illetve még az sem tiszta, hogy ki akarom tágítani a hátsó papucsot, vagy áthézagolom az agyat.[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
-
ZolkoW
őstag
válasz nrg.960 #162100 üzenetére
én kifejezetten országútis hajtókart szerettem volna, a kinézet, meg a keskenyebb kúfaktor miatt is. Már megjött a hajtókar, mielőtt eladtam az On-One vázam, de véletlenül sem ment bele, a tányér belevert a láncvillába .
A rendes A-head nyak nem volt még az acél montik idejében? Mindegy, gondolom működik az átalakítós is.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786