Hirdetés
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy 9800X3D+MAG X670E TOMAHAWK WIFI+XFX Mercury AMD Radeon RX 9070 XT OC Gaming Edition hármas esetében van olyan nagy jelentősége annak, hogy a ram páros 6000 vagy 6400mhz, cl28, cl30, cl36? Észre fogom ezt venni játék közben? Felbontás 4k.
-
aok1
aktív tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Utána olvastam, de elméletileg az intel processzorok memória vezérlője nem annyira érzékeny a memória időzítésekre, mint az AMD platformon. Ez igaz? Akkor nem járnék jobban, ha vissza tenném gyári 3600 Mhz-es Xmp2.0 profilra, és a sávszélességet vinném 4000 Mhz Fölé 1.45v mellet?
-
aok1
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Az automatikusan induló programoknak lehet köze a késleltetésre? Mert letiltottam a Plex média szervert a gépen, hogy ne induljon automatikusan, és ilyen értéket mér.
-
aok1
aktív tag
játékban stabil, Testmem 5 extreme mód 1 óra 40 perc hiba nincs. Csak az első mérésnél, amikor megemeltem 1.45 V-ra a feszültséget és levittem CL 16-ra az időzítést akkor produkálta egyszer. Azóta reprodukálni nem tudtam a 70 000-es feletti értéket. Azóta 10-szer is lemértem. + (0.3) ns -(0,2) értékeket hoz. És ilyen 53-54 000 olvasási 53 000 írási, illetve 51-52 000 másolást mér. -
-
fudi2002
Topikgazda
Egy hőfok felett hibázni fog a ram. 50-60 fok, chip függő. Ventit elé kell rakni.
Én úgy teszteltem régebben, hogy ramteszt tm5 közben egy 5-10p furmarkot rátoltam. A vga befűt, ha a ram akkor se hibázik akkor nyertem. Azóta már nem így, vízhűtés a ramon is.
Aidába a pillanatnyi cpu freki és a háttérfolyamat ami közbeszól.
-
aok1
aktív tag
válasz
fudi2002
üzenetére
1.45 v Kingston fury beast CL 16-20-20-37, tRFC 450 CR 1, gear mode 1.
1. kérdés a magasabb feszültség nagyobb hő. Nem okoz problémát a memóriánál?
2. kérdés mért már az Aida 53.9 ns (ez a legkisebb érték amit mértem ezekkel a beállításokkal) értéket is. Ez mitől függ, hogy éppen milyen értéket mér? Amúgy stabil így.

-
fudi2002
Topikgazda
Békés és boldog karácsonyt kívánok a topiklakóknak!
-
aok1
aktív tag
A Hwinfo kép lemaradt. Eddig Stabil. Majd kiderül. Utána még egy memtest 86 és szerintem így hagyom. Finomítgattam rajta, annyi hogy 445-ről meg kellett emelni a tRFC-t 450-re, mert nem bootolt.
-
krekk
tag
Kicsit unalomból szorongatom a g.skill 2x8gb dual rank 3466-os memóriát Samsung e-die csipekkel, asus z170i lapban modolt biossal 8350k-val, stock intel hütővel.A tfaw nem véletlenül nem 16 ez a k*rva azt nem szereti.

-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
A kétcsatornás tökéletes. Dual channelt tud a rendszered, tehát ha 4 van bent, akkor is párban értendő a dual channel. (ezért is kell páronként ugyanolyan ram)
-
aok1
aktív tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Most annyit csináltam még pluszban, hogy a processzor energia gazdálkodását állítottam teljesítmény centrikusról kieggyensújuzottra, illetve a biztonságos rendszerindítást letiltottam Bios szinten. Ilyen értéket még soha nem kaptam. 56 alá még soha nem ment. Érthetetlen számomra. Most így 55ns-ot mér az Aida.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Akkor Neked is ugyanazt javaslom, látogass el a proci topikban az intel feszek ügyében. Illetve amit leírtam, tesztelve lépcsőzetes frekiemelés.
-
aok1
aktív tag
-
aok1
aktív tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Z lapot azért nem akartam anno, mert amire én használom a B chipset is elég. A procit meg nem akartam húzni, ezért vettem 11400 f-et. Szimplán pénzkidobás lett volna egy K processzor. Egyensúlyt akartam teremteni. Erre a platformra is csak azért váltottam, mert 20 PCI express sávra emelte az intel a 16-ról elég sok idő elteltével. Az RTX 4070-es videókártya meg profitál belőle, amit rá 2 évre vettem a lapba, mert 1440P felbontáson egy integrált grafikus kártyával legyen az Z lap meg újabb architektúra nem lehet majdnem max. és 60 fps minimummal játszani Gsync ultimate mellett. Próbálkozom még a beállításokkal. Köszönöm. Hátha tudok még alakítani rajta.
-
fudi2002
Topikgazda
Nem ismerem azt a platformot annyira, de ha jó a rémképem 3600-on az ment még gear1-ben. Ha kézzel ráerőszakolod a CR1-et és a Gear1-et? Esetleg a proci topikjában utána kéne nézni, mit javasolnak mondjuk SA,IMC stb feszekre. Mondjuk b560-al azt se tudom miket tudsz egyáltalán állítani. Z-s lapjaim voltak, azokban mindent.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Legalább 4db single rank

Szóval én úgy lesném meg, hogy xmp kikapcs, sőt inkább bios restore defaults.
Állítanék laza időzítéseket:
Tcl 18
Trcd 20
Trp 20
Tras 80
CR 2Ramnak 1.4v.
És elkezdeném 2400mhz-ről és összefoglalóban levő tesztet küldeném rá. Nyilván ha megy, akkor emelni a frekit. A nanya lesz aki visszafogja a játékot.Nomeg a proci feszeket kéne belőni hozzájuk. Milyen platform ez?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Spd fül?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Úgy hogy elolvasod az előző hozzászólást, ellenőrzöd amit leírtam és megírod az eredményt ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

játékban stabil, Testmem 5 extreme mód 1 óra 40 perc hiba nincs. Csak az első mérésnél, amikor megemeltem 1.45 V-ra a feszültséget és levittem CL 16-ra az időzítést akkor produkálta egyszer. Azóta reprodukálni nem tudtam a 70 000-es feletti értéket. Azóta 10-szer is lemértem. + (0.3) ns -(0,2) értékeket hoz. És ilyen 53-54 000 olvasási 53 000 írási, illetve 51-52 000 másolást mér.
. Extreme módban lefutott hiba nélkül. 1 óra 40 perc. Na ezt kellene elmagyarázni nekem. A Windows 11 nem omlik össze, játék fut, nem fagy. 

Majd még valós környezetben tesztelem. Battlefield 6 multiplayer. Ez a játék amúgy is a legkisebb memória instabilitást kidobja, ha valami nem stimmel.
Ezt 1.41voltal tudja.

Pölö