Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#154701) efi99 válasza vacs (#154700) üzenetére


efi99
senior tag

Mert hajtják ész nélkül a számozást. Közben meg - főleg az utóbbi 3-4 verzió esetében - az új verzió 90%-ban úgy néz ki, meg úgy is működik, mint az eggyel korábbi. De nekik ez főverzió ugrás, mert megint eljött az ősz és muszáj. Tényleg csak arra jó, hogy meg lehessen ideologizálni a régi hardverek kigolyózását.

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#154702) SunMount3r válasza Somatom (#154698) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Smart YT TV Next, amit a Box-xon használok, ez XDA-s is, de ott Github, meg a saját oldala is. De hát igen, egy minimális tapasztalat kell, hogy ne fusson egy valami eddig ismeretlen app-al csőre az ember. Ez pedig megint a Google sara.

(A "hivatalos" gugli YT app meg továbbra is települ és 100% módon működik (ami max FHD-t és Full reklámokat is jelen ugye) letöltött apk-ból a Box-omon (csak ugye így nem frissül automatikusan, ami többi "letöltős" YT app esetén szintén megoldott), ami megint egy "érdekes" dolog, ahhoz képest, hogy PS-ben már évek óta meg sem jelenik a Box-on az app-juk. Ehhez már tényleg nincs mit hozzá szólni).

#154700 vacs: A jelenleg Win10-el használt PC-met 2008-ban raktam össze, gémerkedésre nyilván ma már felejtős, de a "szokásos" internet/Office/egyéb spéci utility-s igényekre még mindig megfelelő. Nincs olyan, hogy letöltesz egy programot és azért kezd el sipánkodni, mert a Windows10-nek egy másfél jónappal ezelőtti alverzióját használod csak és onnantól bukó az egész, mert még a Windows sem ezen az elven működik, szerencsére. De ott van még a Win7-es laptopom-om is, szintén zenész, ha ezeket az igényeket vesszük alapul. Ellentétben a Droid-al. És és föld, én legalábbis nem ehhez szoktam és hát nem akarom beírni a nevem a "hülyék" lajstromába sem, akik "ez van" alapon rávehetőek a felesleges hardver kidobásra és költésre az idők végezetéig. Amit a Google csinál az elavítással és frissítésekkel az csak mind szoftver (és üzleti spekuláció) oldalon dől el (zömében).

[ Szerkesztve ]

(#154703) ollie válasza SunMount3r (#154696) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nehogy már az legyen a baj, hogy a régi sz@r, kritikus, biztonsági hibáktól hemzsegő androidot már nem támogatja a google.

***

(#154704) Somatom válasza SunMount3r (#154702) üzenetére


Somatom
veterán

Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány YT videót töltöttem le eddig. Azért használom a TubeMate -et, mert a YT sztem túlzásba viszi a reklámokat és nem szeretem a lejátszó kezelőfelületét. Ja, meg fordítós felirat sincs az Androidos kliensben. A TubeMate -tel használhatom a VLC, vagy más lejátszó felületét. Felirat sajnos így sincs, ahhoz egy régi Firefoxot használok, amihez van kliens plugin, ami elhiteti a YT -bal, hogy PC -vel használom.
Boxom most nincs, de ha lenne, akkor sztem Kodival használnám, amihez van YT beépülő. Igaz, hogy egyedi kulcsot kell hozzá generálni, de sztem megéri és vannak hozzá tutorialok.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154705) SunMount3r válasza ollie (#154703) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ti meg majszoljátok itt, hogy ha biztos forrásból telepítesz, akkor semmitől sem kell félni, még vírusírtó sem kell (lásd. összefoglaló), erre jön most a csípőből ellentétes hajde leköbaltázás. Nem is hiszem, hogy így megértetted annak felét sem, amit írtam szoftveres elavulás manipiláhatóságáról, a tények pedig ezt bizonyítják. Mind1, ami lényeg azt leírtam (kb.), értelem és hajlandóság már a felfogásuk kérdése, mert amerre te is viszed ezzel a válaszoddal az is már nagyon ferdít (igazságtalan, pökhendi és erőltetett módom IMO, már ne is haragudj(atok)) egy irányba, ami kb. meg is egyezik azzal, hogy egy részben a Gugli hogy akarja feltűntetni és beetetni a nagyközönséggel ennek a "szükségességét". Ésszerűtlen, King-Kong, mellveregetős kamu (mert az óriásnak tűnő "izének" mindenki elhisz mindent), kb. az ami a mai konzumer cikk (ami sajnos az Android + okoseszköz (alá hardver) árú kapcsolásból is lett idővel) piacon egy régóta felfutó és exponenciálisan minden tudatos vevői és felhasználói hozzáállást és józan gondolkodást mélybehúzó féktelen, eszement, kapzsiságót bűzlő, rothadó tendencia. (Ez utóbbi, hogy ne tűnjön túlzásnak, leírom, hogy egy időbe még én is "bevettem" a szlogenjeiket, mega az állítólagos "jóhiszeműségüket" az Android OS-el kapcsolatban, úgy általában, de amik idővel kiderül gyakorlati módon számomra, hogy ébredjünk fel ebből, a disznók már rég nem a pajtában vannak és hogy ekkora illúzióink azért ne legyenek.)

[ Szerkesztve ]

(#154706) Somatom válasza SunMount3r (#154705) üzenetére


Somatom
veterán

Nem tudom, hogy mi a problémád. A Playes alkalmazások telepítése 4.4 -től támogatott. Van 4.4 -es eszközöm és működik.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154707) ollie válasza SunMount3r (#154705) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ti meg majszoljátok itt, hogy ha biztos forrásból telepítesz, akkor semmitől sem kell félni,

Ez nem igaz, tovább meg nem is olvastam, mert innentől kezdve nem számít mit írsz.

***

(#154708) efi99 válasza ollie (#154703) üzenetére


efi99
senior tag

Hát de nem pont azért hemzseg a biztonsági hibáktól, mert nem támogatja ?

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#154709) SunMount3r válasza ollie (#154707) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Cáfolatok helyett most is csak a levegőbe beszélsz. "innentől kezdve nem számít mit írsz."-> Kb. pont az a hozzáállás amit le is írtam előzőleg, semmi tartalom, semmi értelem, semmi épkézláb magyarázat, csak a (indokolatlanul), lenéző, semmitmondó "pökhendiség".

(#154710) YaniK


YaniK
újonc

Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani androidra olyan képregény olvasó alkalmazást amely ingyenes, s a felhőtárhelyeket is eléri?
Sajna olyanból még csak fizetősre bukkantam.
Előre is köszönöm!

(#154711) Bozek válasza SunMount3r (#154702) üzenetére


Bozek
nagyúr

Pedig hidd el, hogy van Win10 esetében is ilyen program. Hirtelen most a RAW bővítményt tudom mondani, aminél meg van határozva, hogy melyik W10 verzió kell hozzá. Múltkor találkoztam más programnál is ilyenek, de nem emlékszem most, hogy melyik volt az.

(#154712) joey04


joey04
titán

Ha chrome-ban mondjuk megnyitom az m4 sportot és leteszem pip módba, akkor van arra lehetőség, hogy egy új lapot nyissak chrome-on belül és menjen tovább a videó a sarokban ami a másik lapon lett megnyitva?

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#154713) Somatom válasza joey04 (#154712) üzenetére


Somatom
veterán

Chrome -ot nem ismerem. Kíváncsiságból kipróbáltam freeform multi window módban és működik.
Screenshot
Jobbra lent Operaban az M4 Sport élő, a másik ablakban meg Firefoxban a fórum.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154714) Viktor0610 válasza Somatom (#154713) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Más böngészővel valószínű, megy, de ő ugyanabban szeretne nyitni új fület. ;)

Samsung Galaxy A54

(#154715) Somatom válasza Viktor0610 (#154714) üzenetére


Somatom
veterán

Ööö... Én azt gondoltam, hogy böngészés közben szeretne M4 Sportot nézni. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154716) joey04 válasza Viktor0610 (#154714) üzenetére


joey04
titán

így van. tehát akkor ez nem megy?

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#154717) joey04 válasza Somatom (#154713) üzenetére


joey04
titán

köszi, de ez engem nem érdekel, azt sem tudom mi az a freeform multi window mód, és nem is érdekel. :DDD valamint nem szeretném azokat a böngészőket használni.

csak meg szeretném nyitni a chrome-ot, letenni kicsibe a videót, és mellette netezni. ennyi. nem akarok ezért plusz programot, másik böngészőt, meg ki tudja milyen módokat megismerni. Csak használni szeretném. :R

[ Szerkesztve ]

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#154718) Somatom válasza joey04 (#154717) üzenetére


Somatom
veterán

Arra az esetre gondoltam, ha a Chrome önmagában kevés lenne ehhez. Sztem az tök mindegy, hogy mi futtatja a kis ablakot, hiszen úgyis teliben a műsor megy rajta. Amit böngészésre használsz, az már lehet a Chrome is. Ha inkább lemondasz a böngészés közbeni műsornézésről azért, mert a Chrome esetleg önmagában kevés ehhez, a te dolgod. Nálam a cél szentesíti az eszközt. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154719) joey04 válasza Somatom (#154718) üzenetére


joey04
titán

okés, köszi a tippet. :R

de akkor a válasz a kérdésemre, hogy nem, nem tudja.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#154720) Somatom válasza joey04 (#154719) üzenetére


Somatom
veterán

Ez nem válasz a kérdésedre, hanem egy alternatíva.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154721) Viktor0610 válasza joey04 (#154716) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem erre nincs lehetőség.
A Chrome (meg tudtommal semmilyen app droidon) nem tud kétszer futni, ehhez pedig ez kellene.

Samsung Galaxy A54

(#154722) Somatom válasza Viktor0610 (#154721) üzenetére


Somatom
veterán

Sztem ehhez nem muszáj kétszer fusson. Talán elég lenne egy másik folyamatszál, de ez már Crok asztala.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154723) Somatom válasza Viktor0610 (#154721) üzenetére


Somatom
veterán

Rákeresve találtam valamit.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154724) rankesz


rankesz
veterán

Hello!
Nincs esetleg ötletetek, hogy Poco F3-on hogy lehetne állítani a hotspot net megosztás paramétereit? Eddig oneplus 7t-vel simán látta 5ghz-re állítva a pc a wifi hotspotot, Pocokkal nem megy csak 2.4G-n. :(( Csatorna állítási lehetőség nincs a gyári szoftverben

(#154725) Viktor0610 válasza rankesz (#154724) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nincs ilyen menüpont nálad?

Ha nincs, akkor az valami bug (régiós korlát) lehet.
Nem biztos, hogy segít, de próbálj meg más régiót beállítani, hátha.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#154726) rankesz válasza Viktor0610 (#154725) üzenetére


rankesz
veterán

Van, de úgy lassabbnak érződik az egész, sorozatok 4 mB körül jönnek lefelé, oneplus-al 10 - 11 volt átlagban

(#154727) Viktor0610 válasza rankesz (#154726) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Tehát van ilyen beállítás, csak lassú vele a net.
A OnePlussal mostanában mértél ennyit? Ugyanaz a kártya, ugyanaz a szolgáltató?
Amennyiben igen, akkor nem nagyon van ötletem. :(

Az még lehet a megoldás -ha ugyanakkor, ugyanott gyorsabb a OnePlus-, hogy az a teló más sávokat használ esetleg "összefogja" (tuti, nem ez a megfelelő szó erre) a sávokat, ezért gyorsabb.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#154728) joey04 válasza Viktor0610 (#154721) üzenetére


joey04
titán

:R

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#154729) svgyula válasza ollie (#154703) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Te már láttál "biztonságos" android verziót? Én még nem.
Ez a verzióhajhászás arról szól, hogy egyre nagyobb memóriát és egyre gyorsabb/erősebb hardvert igényel ugyanaz az alkalmazás mert "sárga" lett a keret........ Anno' azzal dicsekedett az android fejlesztő gárda, hogy ugyanazt nyújtja mind a PC de lényegesen olcsóbb és gyengébb hardverrel! Akkor most hova is értünk?
A biztonságról pedig annyit, hogy egyetlen telefonon nincs pl tűzfal amit én vezérelhetek és visít ha valaki, vagy valami az engedélyem nélkül adatokat vinne(hozna) miért is? A múltkoz pl a kijelző feloldás után beugrott egy pillanatra egy értesítés miszerint a Gboard frissítette magát!?? Nem voltam wifi közeben és úgy döntött neki jó a mobilnet is :W Rákerestem és sehol nem volt semmilyen engedély megadva ennek az alkalmazásnak sőt egynek sincs mobilnet csak és kizárólag egyedi hirtelen szükség esetén. Akkor? A telefonokon a védelem korlátozódik a két luzer közötti tapizásra. Bármelyik telefonról az adatokat pedig simán ellopják a kijelző feloldása nélkül is........ Tehát maradjuk annál, hogy a verzió frissítés az "makpetting" fogás nem több.

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#154730) BestofJAVA


BestofJAVA
tag

Az Alkalmazások menüben töröltem a Play áruház minden adatát. Ezután egy új alkalmazást hajlandó volt telepíteni, de a másodikat már nem.

Töröltem a Google térkép minden adatát. Ezután egy beírt címre képes volt utáni a térképen, de azóta megint úgy "működik", hogy beírom a címet, aztán nem történik semmi. Ugyan odahelyez egy jelölőt, de nem ugrik a térkép mutatott része a jelölőre. Nekem kell kézileg megkeresni a Föld bolygón a jelölőt. Nevetséges.

(#154731) Somatom válasza BestofJAVA (#154730) üzenetére


Somatom
veterán

Ez érdekes. Az enyémen is ezt csinálja a Térkép.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154732) antal750 válasza Somatom (#154731) üzenetére


antal750
aktív tag

Én is megnéztem nálam jó Huawei mate 20 pro

(#154733) Somatom válasza antal750 (#154732) üzenetére


Somatom
veterán

Lehet, hogy azért ilyen nálam, mert bétás vagyok. Különösebben nem zavar, csak fura.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154734) SzabiX123


SzabiX123
újonc

Megtudnátok mondani, hogy torrentet lehet-e egy usb pendrivera közvetlenül letölteni vagy előbb az androidos eszközre kell és onnan lehet csak pendrivera? Tabletről akarok letölteni, hogy tévén tudjam nézni.

(#154735) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok!

Tudtok ajánlani olyan billentyűzetet ami bevált, magyar lokalizációval jól használható, és kikapcsolható a felső prediktív javaslatsáv?

Sokáig a gugli billentyűzetét használtam de notóriusan aláhúzogatja pirossal az általa hibásnak vélt szavakat, most a swiftkeyt használom de itt meg valahogy olyan bután van elhelyezve a felső javaslatsáv, hogy óvatlanul mindig belekre bekér belekattints belekattintok és törölhetek vissza.

(#154736) Somatom válasza DeFranco (#154735) üzenetére


Somatom
veterán

Anysoft.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154737) Viktor0610 válasza DeFranco (#154735) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A Gboard kikapcsolható a helyesírás ellenőrző. ;)

Samsung Galaxy A54

(#154738) DeFranco válasza Viktor0610 (#154737) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem igazán, sokat foglalkoznak vele fórumok, hogy mégsem kapcsolja ki, mégis aláhúzogatja, hiába a frissítés, cache törlés, újrarakás, vagy ki sem kapcsolja vagy 1-2 frissítés múlva újra lehet bányászni mindent...

lehet hogy van olyan workaround ami működik, de én elég sok keresés után sem találtam rá, arra viszont igen, hogy több helyen szenvednek a kiirthatatlansággal. persze ha van megoldás, megosztod és működik, az a legjobb.

@Somatom: köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#154739) Viktor0610 válasza DeFranco (#154738) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nálam nem húzza alá. ;)

Pontosabban javítom magam.
A helyesírás-ellenőrző a Gboardon belül be van kapcsolva és szürke a kapcsoló, de mivel én rendszerszinten kikapcsoltam, nem húzza alá a szavakat.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#154740) DeFranco válasza Viktor0610 (#154739) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tudnál esetleg némi iránymutatást adni hol kell ezt beállítani úgy, ahogy Nálad is van?

(#154741) crok válasza DeFranco (#154735) üzenetére


crok
Topikgazda

"Sokáig a gugli billentyűzetét használtam de notóriusan aláhúzogatja pirossal az általa hibásnak vélt szavakat" -- nem-e lehet, hogy azt nem is a GBoard húzza neked alá, hanem a rendszer helyesírásellenőrzője (Beállítások - Nyelv és bevitel - Helyesírás-ellenőrzés)? GBoard-ot is használok néha, nálam se húzza alá, legalábbis nem pirossal. Viszont a helyesírás-ellenőrző mindig pirossal húzza alá ha be van kapcsolva. Van aláhúzás ha ismeretlen szót "lát" de azt feketével húzza alá és csak úgy tűntethető el (tudomásom szerint) ha az egész javaslatsávot kikapcsolom de én a javaslatsávot a copy-paste miatt használom sokat. Egyébként az OpenBoard is remek az AnySoft mellett szerintem.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#154742) DeFranco válasza crok (#154741) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszönöm. Ez alapján megtaláltam a globális helyesírás-ellenőrző beállítást, ezt próbáltam régebben is, de nálam nem állítható, [Gboard helyesírás-ellenőrző *] opció van csak ahol *=fogaskerék, viszont itt hiába próbálok akár a megnevezésre akár a fogaskerékre bökni, nem történik semmi, ez lehet telefon bug.

Mindenesetre most visszaállítottam gboardra, most épp nincs aláhúzás, használom, meglátjuk mi lesz.

Összefoglalva valószínűleg a globál beállítás volt a gond, ami most valamiért nem okoz problémát (minden ugyanígy volt pár hónapja, amikor váltottam, akkor volt aláhúzogatás) ha így marad, megoldódott, ha nem, akkor keresem tovább a megoldást. Azt nem tudom miért inaktív a fogaskerék a fenti helyen.

Köszönöm a segítséget.

(#154743) bhonti válasza ollie (#154703) üzenetére


bhonti
tag

Érdekes, a régebbi iPhone SE-mre simán és minden zokszó nélkül felment a legújabb iOS... :P

http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech

(#154744) kutga válasza bhonti (#154743) üzenetére


kutga
nagyúr

Az én 7esemre is csak éppen használhatatlanul lassú.

Let the Zone take me if I am.

(#154745) Somatom válasza bhonti (#154743) üzenetére


Somatom
veterán

Hozom a pattikukit! :DDD

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#154746) ollie válasza bhonti (#154743) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

És 10 éves az iPhone-od? Ugye, hogy nem?

Amúgy meg kit érdekel az iPhone-od? Az Apple évente kb 3 új modellt hoz ki, rohadt könnyű ám összesen annyi készülékre frissítést kiadni. Android mobilokból évente több száz modell jelenik meg.

[ Szerkesztve ]

***

(#154747) kutga válasza ollie (#154746) üzenetére


kutga
nagyúr

Igazából azt se tudják jól megcsinálni.

Let the Zone take me if I am.

(#154748) pube111


pube111
senior tag

Tudtok valami appot amivel vissza lehet nézni a korábbi értesítéseket?

(#154749) efi99


efi99
senior tag

Olyasmi appot keresek, ami azt tudja, hogy időnként (vagy ami még jobb, nagyobb, pl 500 m elmozdulás esetén) lekéri a GPS koordinátákat és ez alapján megjeleníti egy widgeten a települést. Tehát nagyjából, mint egy időjárás app várossal GPS alapon, csak időjárási sallangok nélkül és legfőképpen nem ilyen fél-1 órás frissítésekkel.
Tulajdonképpen találtam is 2-t, de valami eszméletlen drágák, 2000 Ft havidíj, meg hasonló, nem értem miért kerül ennyibe, ez valami olyan nagy truváj, hogy átkonvertálja a távolban egy adatbázisból vagy interaktív térképből?

Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.

(#154750) HoTaZo válasza efi99 (#154749) üzenetére


HoTaZo
őstag

Ha jól értelmezem azt, amit akarsz, akkor én a KWGT-t ajánlom, legalábbis én ezt használom, a Micro traveller séma alapján.
Amint rájöttél, hogy mit, miként lehet variálni a widgeten, tök jól el lehet szórakozni vele.

[ Szerkesztve ]

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.