Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#121001) Somatom válasza Norby86 (#120993) üzenetére


Somatom
veterán

Félreértettél. Root ahhoz kell, hogy közvetlen utasításokat tudjál adni. Erre azért van szükség, mert az Android -ban a slotok üzemmódjainak változtatására nincs dokumentált opció, így általánosan működő alkalmazást sem lehet készíteni rá. Az enyémen a *#*#4636#*#* -ra jön elő az a menü, amiben az összes hálózatmód kiválasztható (mert a beállítások menüben nincs meg az összes lehetőség). Pl. így szoktam LTE -re is kényszeríteni a telót, mert a menüben nincs only LTE opció. Ezekre a kapcsolásokra parancsokkal is lehet utasítani a telót. Pl. automatizálóval + Secure Settings modullal. A konkrét utasításoknak neked kell utánajárnod (már, ha egyáltalán hajlandó vagy ennyire belemélyedni).

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#121002) Songo válasza air (#120970) üzenetére


Songo
senior tag

na igen de honnan? ez lenne a kérdés mert akkor tudnék ellene tenni :S

(#121003) Norby86 válasza Somatom (#121001) üzenetére


Norby86
őstag

Ezt a menüt ismerem, de itt csak a hálózati módok közötti váltás lehetséges. Cellular radio opciót kikapcsolom, akkor mindkét sim egyszerre kikapcsolásra kerül. Nekem az lenne a lényeg hogy csak az adott sim kártya kerüljön repülőmódba a megadott időpontban. De a programozáshoz már én nem értek.

-Norbi-

(#121004) Somatom válasza Norby86 (#121003) üzenetére


Somatom
veterán

Esetleg megpróbálhatod Autotools -szal is (autoinput funkció). X időpontban bekapcsolná és feloldaná a kijelzőt, behívná a megfelelő menüpontot, elvégezné a kapcsolást, és visszazárná a kijelzőt.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#121005) Ispán_Péter


Ispán_Péter
csendes tag

Sziasztok! Szükségem lenne egy olyan appra, amivel le tudom tiltani a mobilomon lévő összes app mobilnet használati jogát, hogy ne fogyasszanak semmit, még a háttérben sem, csak akkor, ha feloldom az adott appra a tiltást. Lehet akár root igényű app is.

(#121006) kisspall válasza Ispán_Péter (#121005) üzenetére


kisspall
aktív tag

Valami tűzfal. Például: AFWall+

(#121007) Somatom válasza Ispán_Péter (#121005) üzenetére


Somatom
veterán

Pl. AF Wall.

Szerk.: lekéstem :)

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#121008) Zeki válasza Ispán_Péter (#121005) üzenetére


Zeki
nagyúr

(#121009) Ispán_Péter válasza kisspall (#121006) üzenetére


Ispán_Péter
csendes tag

Ez az AFWall+ egy vacak. Megkapja a root jogot, próbaképp letiltottam a play áruházat wifin, hol megy, hol nem..instagramot is letiltom próbaképp wifin, simán kiengedi a netre. Vicc.

(#121010) Somatom válasza Ispán_Péter (#121009) üzenetére


Somatom
veterán

Esetleg megpróbálhatod az Avastot. Az többfunkciós alkalmazás, nem csak víruskergető. Régen használtam, működött. Az egyes modulok ki/be kapcsolhatók. Kikapcsoltam a víruskergető funkcióit. Maradt a tűzfal, a hívásblokkoló, és a telókereső. Ha ezzel sem működik, akkor az lehet a baj, hogy az adott alkalmazás független processzt is futtat a háttérben, és az megy netre. Esetleg az is előfordulhat, hogy az alkalmazás közli a rendszerrel, hogy "ez itt a reklám helye", de a kitöltéshez már egy rendszerszolgáltatás megy a netre. Root -tal persze meg lehet találni az ilyen rejtett netfogyasztókat is.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#121011) atike válasza Somatom (#121010) üzenetére


atike
nagyúr

Ingyenes is tud hívást blokkolni amúgy? :U pont ma kérdezték tőlem, hogy van-e valami normális ingyenes megoldás...

(#121012) Ispán_Péter válasza Somatom (#121010) üzenetére


Ispán_Péter
csendes tag

Kipróbáltam a NetGuardot, szerintem ő lesz a befutó. Nincs agyonbonyolítva, csak pont, ami kell. És még csak root sem kell neki. Letilthatod a wifit és/vagy a mobilnetet az appokhoz. Az instagram, messenger, fb lite, böngésző meg pár szükséges app kivételével letiltottam mindent, kb fél óráig mobilneteztem (fb, instagram, messenger) és 1 bájt sem fogyott az adatkeretből, stabilan 1008.99 MB. A helymeghatározást is átállítottam csak GPS-re. Most már nagyon remélem, hogy csak akkor fog fogyni az adatom, ha én is azt akarom.

[ Szerkesztve ]

(#121013) Somatom válasza atike (#121011) üzenetére


Somatom
veterán

Amikor használtam, akkor működött az ingyenesben is. De, "csak" OS szinten tudott beavatkozni, ezért előfordult, hogy "becsörrent" a teló. Ezt úgy semlegesítettem, hogy a csengőhangom elejére beszerkesztettem pár másodperc csendet.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#121014) kisspall válasza Ispán_Péter (#121012) üzenetére


kisspall
aktív tag

" fél óráig mobilneteztem (fb, instagram, messenger) és 1 bájt sem fogyott az adatkeretből, stabilan 1008.99 MB" Na erre komoly igény lenne. Ha tényleg így volna.

(#121015) Zeki válasza Ispán_Péter (#121009) üzenetére


Zeki
nagyúr

A no root firewall az jó. Kollégám kínai lenovo tele van férgekkel, nyomultak a reklámok meg minden, nagy nehezen rátette, és nyugalma lett.

(#121016) Bozek válasza kisspall (#121014) üzenetére


Bozek
nagyúr

Attól függ. Az FB, Instagram, Messenger hármas ingyenességére van megoldás, a Vodafone-nál például a Pass-ok. Az első kettő már alapból benne van szinte minden előfizetésben, az utóbbi meg plusz pénzért aktiválható. Mondjuk nekem nincs rá szükségem, úgyhogy én csak Music Pass-ot nyomatok, ott a Spotify nem számít bele az adatforgalomba, szóval hallgathatom ész nélkül. :)

(#121017) barnamo


barnamo
tag

Üdv, tényleg nem lehet már semmivel id3 tagot szerkeszteni közvetlenül a telefonon android 6-on? (mp3, m4a)

Mentés után frissítésig marad meg a szerkesztés, utána újra visszajön a rossz. Gondolom van valami média adatbázis cache ami nem engedi átírni, hiába is adom meg az írási jogot az SD kártyára.

A legtöbb szerkesztő program a jó karaktert látja, amit egy másikkal már átírtam, ez is csak azt jelzi nem a fájlban van a hiba, hanem valami cache tárolta el rosszul, de hogy tudom azt törölni vagy ott cserélni?

Megcsinálom PC-n a precíz id3 tag kitöltést, de egyes karakterek egyes fájloknál elszállnak, (jellemzően
magyar ő,ű; a francia visszafelé ékezetek és egyéb non-language (█) karakterek) És onnantól ezek a fájlok javíthatatlanok, minden lejátszó a rossz karaktereket látja, hiába írom át bármivel.

Nem kódlap hiba.

(#121018) kisspall válasza Bozek (#121016) üzenetére


kisspall
aktív tag

Ha csak úgy nem. :) Kösz, így már érthető.

(#121019) Ispán_Péter válasza kisspall (#121014) üzenetére


Ispán_Péter
csendes tag

Telenornál van mychat csomagom, amiben az insta, fb, messenger, twitter, whatsapp, viber korlátlanul használható, de így is elég szépen fogyogatott az adatkeret, hogy csak a instát, fb-ot meg messengert használtam. Így is fogy sajnos, de nem annyira.

(#121020) emeron


emeron
tag

Sziasztok! Szeretném a családon belül több embernek is megvenni a Nova Launcher Prime verzióját, mivel ők nem rendelkeznek a Play Áruházhoz hozzárendelt fizetőeszközzel. Sajnos nem találtam rá olyan megoldást, hogy ajándékként vegyem meg a szoftvert. Mi tudtok javasolni? A Google Play Gift Card, amit pl. angliai vagy német webshopon keresztül vásárolok, működik itthon?

Írtam a Nova Launcher supportnak és ők azt állítják, hogy csak a Gift Card jelent megoldást de ugye az itthon nem kapható hivatalosan. Sajnos nem mennek bele olyan megoldásba, hogy előre kifizetek nekik 1-2 beváltható kódot...

(#121021) Viktor0610 válasza emeron (#121020) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem erre nincs megoldás, mert nálunk nincs lehetőség a Playen ajándékozásra.

Samsung Galaxy A54

(#121022) 0ttó


0ttó
tag

Üdv,

olyan programot keresek, ami megmutatja, hogy melyik alkalmazásnak mennyi a CPU használata.
Keresgéltem a Play áruházban is, meg a fórumban is, de olyanokba botlottam, amik infót adnak, bár minden részéről a processzornak, de alkalmazásokról nem.

Üres járatban és képernyő kikapcsolása mellett is 59-60%-os a processzor terhelése.
Jó lenne kideríteni, hogy mi eszik ennyit!

Sok alkalmazás sem futhat a háttérben, mert általában leszoktam állítani a nem szükségeseket az alkalmazáskezelőben (már amit lehet).

Gondoltam megnézem a GSam Battery Monitort hátha van nyoma ennek az akkuhasználatban, de a képernyőt leszámítva 2%-nál jelenleg semmi nem fogyaszt több energiát, bár ettől még terhelheti valami a processzort.

Ha bárkinek van ötlete azt megköszönöm.

(#121023) air válasza emeron (#121020) üzenetére


air
nagyúr

Új fiók, amit csak vásárlásra használsz.
Minden eszközhöz hozzáadod, és a fizetős appokat mind ezzel veszed meg.
Így amelyik eszközön fel van véve ez a fiók, ott elérhető az összes megvásárolt alkalmazás.
Ez az egyetlen lehetséges megoldás itthon, amíg nincs családi könyvtár.

[ Szerkesztve ]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#121024) S e t h


S e t h
nagyúr

Összefoglalóba fel lehetne venni a SnapTube alkalmazást, érvelés helyett inkább beszéljen ez a kép.
OGYoutube már sajnos nincs fél éve frissítve( várhatóan nem is lesz már), a NewPipe meg sajnos csak bizonyos file formátumokat ismer, ellenben a SnapTube szélesebb körű lehetőségeivel.

SnapTube

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#121025) (jan)


(jan)
őstag

Sziasztok! A tudomany mai allasa szerint, melyik bongeszot erdemes hasznalni, ha szeretnek sporolni a mobilnettel? Regebben az opera mini tok szuper volt, de most elegge visszataszito :(

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#121026) Fall-N válasza S e t h (#121024) üzenetére


Fall-N
veterán

Ugyanígy képes erre sok más is és mégsincs bent az összefoglalóban.
Például: Dentex YouTube Downloader (XDA), Videoder (Videoder.net), iYTBP (XDA) stb.

De mondhatjuk azt is, hogy elavult az összefoglaló. Sok olyan alkalmazás jelent meg azóta, amik ismertek és sokan használják. Ezért is érdemes követni az Android Police Applications szekcióját (van összefoglaló hetente, hogy mik jelentek meg a héten) és a Reddit /r/android, /r/androidapps topikját követni.

(jan): Talán az UC mini.

[ Szerkesztve ]

(#121027) Bozek válasza Fall-N (#121026) üzenetére


Bozek
nagyúr

A iYTBP mióta tud letölteni? Ugyan van benne "Save Offline" a leírás szerint, viszont az csak bizonyos országokban működik. Magyarország nincs a listában.

(#121028) S e t h válasza Fall-N (#121026) üzenetére


S e t h
nagyúr

Régóta nagy megelégedéssel használom a NewPipeot, a maga szűkös és nem éppen elterjedt mentési formátumaival.
Viszont én időnként szoktam videókat is szerkeszteni telefonon és zavart, hogy konverterekhez kell fordulnom, mert a hanganyag ezt igényelte.
Nos, a SnapTube ezt a problémámat megoldotta, sőt, sokkal szélesebb körben is tudom használni, mivel nem kizárólagosan youtube orientált.
Ezért voltam bátor megemlíteni, hátha másnak is jól jön az összefoglalóban említett NewPipe, OGYoutube helyett.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#121029) air válasza S e t h (#121028) üzenetére


air
nagyúr

Az összefoglaló nem arról szól, hogy egy programot 1 valaki kipróbált, és ő azt (is) használja. Ez alapján millió programot lehetne beleírni.
De ezt már számtalanszor kitárgyaltuk itt.

[ Szerkesztve ]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#121030) Fall-N válasza S e t h (#121028) üzenetére


Fall-N
veterán

Persze nincs is ezzel gond. Csak írtam hogy kissé ráférne egy frissítés az összefoglalóra. Akár szavazni is lehetne mi kerüljön bele.

(#121031) Necronom


Necronom
senior tag

Sziasztok,

Androidos eszkozrol szeretnek tavvezerelni egy Windowsos tabot
Erre van valami mas megoldas mint a Remote Deskop vagy a TeamViewer?
Sajna a Miracast is csak win es win kozott mukodik ugy, hogy a vezerlest is at lehet adni, pedig az volt eddig a legszuperebb :)

Koszi!
Udv: Necro

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#121032) S e t h válasza air (#121029) üzenetére


S e t h
nagyúr

Figyelmetlen voltam, megbántam, bocsánat és köszönöm a konstruktív hozzászólást.

Egyébként a hozzászólásnak pont nem ez volt a lényege, figyelemfelhívás volt egy alkalmazásra egy megjegyzéssel, hogy az összefoglalóban van kvázi már használhatatlan app is.

Ha csak egy user is hasznosnak tartja és használni fogja, akkor már megérte, a fingfaragás része hidegen hagy.

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#121033) #61392896


#61392896
törölt tag

Sziasztok!

Régen jártam erre. Mint ismeretes, a 7-es 8-as Androidok esetében sok telefonon nem működnek az AutomaticCallRecorder programok bluetooth fülhallgatóval. Az ACR például ezt le is írja a helpjében.

Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e valamiféle új megoldásról?

(#121034) bigdady


bigdady
nagyúr

Hali
Tudtok olyan email appot ami betölti a csatornában képeket kb automatikusan ha megy írom az emailt? Kösz

(#121035) Viktor0610 válasza bigdady (#121034) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Mi? :DDD

Tolmácsot kérek, te meg kapcsold ki a T9-et! :D

Samsung Galaxy A54

(#121036) Mcrazy válasza #61392896 (#121033) üzenetére


Mcrazy
őstag

Szia! Gyere vissza később! 😉

Üdv: Mcrazy

(#121037) bigdady válasza Viktor0610 (#121035) üzenetére


bigdady
nagyúr

Na még1x :DDD
Van-e olyan email kezelő app ami egyből betölti a csatolmanyként érkező képeket az email megnyitásakor akár kattintás nélkül is

(#121038) kisspall válasza S e t h (#121032) üzenetére


kisspall
aktív tag

Egy már biztosan van, kipróbálom. Köszi. :)

(#121039) punky10 válasza bigdady (#121037) üzenetére


punky10
addikt

Nálam a gmail így működik...

/Honor 20 Pro/Huawei Matepad 11,Samsung Xcover6 Pr0

(#121040) IT user válasza bigdady (#121037) üzenetére


IT user
tag

Ez egy magánvélemény, de én pont kikapcsoltam ezt még a webes Gmail-ben is. Ha spam-et kapok, akkor a kép letöltése visszajelzés lehet, hogy működő címre küldtek.
Az AquaMail-ben meg lehet adni, hogy ismert a feladó, akkor letölti a képeket.

(#121042) beg válasza #46372352 (#121041) üzenetére


beg
veterán

google maps

You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.

(#121043) bigdady válasza IT user (#121040) üzenetére


bigdady
nagyúr

Csak a kamerám küld ide képeket arra hasznalnám. Aqua mail free asszem nem push csak késleltetett a beallitasokban ezért dobtam.

A gmailt kipróbálom :)

(#121044) atike válasza bigdady (#121037) üzenetére


atike
nagyúr

A gyári gmail app is - mint ahogy már írták. :U

(#121045) IT user válasza bigdady (#121043) üzenetére


IT user
tag

Így már értem.
Viszont az Aquamail free csak Exchange szerver esetén nem kezeli a push mailt, Gmail esetén igen. Ami esetleg gondot okozhat a free estén, hogy csak két account-ot kezel.

(#121046) bigdady


bigdady
nagyúr

A gmailel az a gond hogy alap email címem is gmail és mindenáron azt is bevonja maga alá az app, nem tudja önállóan csak az egy kamarához tartozó gmail email címem kezelni.
Aquat kipróbálom kösz

(#121047) darvinya válasza bigdady (#121046) üzenetére


darvinya
titán

De nem ömlesztve kezeli.
Ha csak 1 @ címhez szeretnél képbetöltést, akkor 1x belépsz a mailbe és ott az adatok alatt bekapcsolod, hogy ehhez mindig töltse le a képeket.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#121049) bigdady


bigdady
nagyúr

Köszi. Aqua mail lett betölti simán. Köszi
Reklám van benne sz@rásig anélkül még kicsit drága de ez van :)

[ Szerkesztve ]

(#121050) brd válasza #61392896 (#121033) üzenetére


brd
nagyúr

Nem olvastam a helpet, de nekem Mate 9-en 7.0-ás Androiddal működik az ACR, bluetooth fülessel is (és rögzít is :) ), tehát telefonfüggő is a dolog. Egyrészt be van kapcsolva a "Record on Bluetooth", másrészt próbáltad a "Bluetooth audio source" beállításban a rögzítés forrását állítani? Nekem ugyan Auto beállítással jól működik, de ha nem működne, ezt próbálnám állítani.

The only real valuable thing is intuition.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.