Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79001) #79335424 válasza vicze (#79000) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nekem viszont van érzelmi kötődésem. Pl. saját magamhoz. Nem én írtam az infót, hanem Tamásét linkeltem. Eddig, ha vmi hiányzott, akkor írtam neki és ha volt rá mód, akkor Ő belefejlesztette a Robotba. A Playes értékelések fele a supportot dícséri és ez nem véletlen. Ha Tamás abbahagyja a fejlesztést, mert nem éri meg neki, az nekem érzelmileg rossz. Nem csak Tamás miatt, hanem saját magam miatt is. Ezt Te úgy látod, hogy semmi baj sincs az OS -sel, hiszen továbbra sem akadályozza, hogy készítsek magamnak alkalmazást. Aki nem tud alkalmazást készíteni, de megfizetné más munkájának egységnyi részét, az meg felejtse el? Szerintem ez nagyon nincs rendben így és ez az OS, vagyis a Google sara.

(#79002) HREH


HREH
senior tag

Ingyenes Monument Valley az Amazon Appstore-ban: [link]
Egyik legjobb játék Androidra, érdemes kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."

(#79003) Bozek válasza HREH (#79002) üzenetére


Bozek
nagyúr

(#79004) HREH


HREH
senior tag

Lejárt a szerkesztés, mire megláttam, sorry :)

"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."

(#79005) Richee11


Richee11
senior tag

Sziasztok!

E-book olvasó alkalmazás maitt kérem a segítségeteket. Tudom, hogy nem ideális egy 4,7-e sképernyőn e-bookot olvasni, de az érdeklne, hogy melyik a legmegfelelőbb alkalmazás, ami tördeli a sorokat, több formátumot támogat és lehetőleg ingyenes.

Igazából csak ezek a szempontok számítanak, szóval ha valaki tud ajánlani egy-két alternatívát, ami bevált, annak előre is Köszönöm szépen a segítséget!

(#79006) vicze válasza #79335424 (#79001) üzenetére


vicze
félisten

"Szerintem ez nagyon nincs rendben így és ez az OS, vagyis a Google sara."
Aha a Google maga az OS. :U Jó hogy nem a Play Store maga az OS. Ez háborodójuk fel valamin mert valamin fel kell esete...

Nem ő lesz az első fejlesztő és messze nem az utolsó akit kidobnak a Play Store-ból. Mind a finanszírozásra mind a terjesztésre van sok másik módszer. Egyszerűen csak megoldást kell keresni a problémára, 1001 megoldás van, ahogy korábban mások is megoldották. Megoldható az is hogy placeholder store-ban maradjon de az app átkerüljön külső tárhelyre, egy downlodert csinál vagy akármi. Nyilván nem lesz olyan tiszta száraz érzés mint a Store, de mindenre van megoldás.

(#79007) gbela válasza Richee11 (#79005) üzenetére


gbela
senior tag

Én hosszú évek óta olvasok könyvet telón, 3,5"-en kezdtem (Nokia 5800), aztán 4"-4,7" és most 5".

Na de ez mindegy is, droidon sztem Moon reader az egyik legjobb, én ezt használom, remekül testreszabható.

(#79008) #79335424 válasza vicze (#79006) üzenetére


#79335424
törölt tag

Az OS, a Google és a Play Store szorosan összekapcsolódik. Nevezhetjük "szimbiózisnak" is. Persze, megvannak egymás nélkül is, mint ahogy Gmail fiók nélkül is lehet használni az Androidot. Csak minek? Erőltetheted, hogy ezek különálló fogalmak és tulképp igazad is van. Csakhogy, a felhasználók nem így tekintik és a Google sem így építette fel a rendszert. Telepítsd az OS -t, jelentkezz be a fiókoddal és használd a Play Store -t! Ez így lett kitalálva és így kerek. Ezért én továbbra is úgy gondolom, hogy igenis baj, ha ennek a rendszernek bármely elemébe olyan korlátozás kerül, ami a felhasználást nehezíti.

[ Szerkesztve ]

(#79009) Humbucker


Humbucker
senior tag

Üdv!

Tudtok olyan hívás tiltó Black List-es alkalmazást ami olyan hogy a hívónak foglaltat jelet, hanem azt jelzi mintha ki lenne kapcsolva, vagy mintha nem is létezne az a szám?

(#79010) Bozek válasza #79335424 (#78999) üzenetére


Bozek
nagyúr

Legalább Tamásnak szóltak. Nézd meg az SCR ScreenRecorder topicot XDA-n. A srác valami SELinux-os dolgot csinált, ami nem tetszett a Google-nak, törölték egyből az alkalmazását, anélkül, hogy jelezték volna neki a problémát.

Hozzáteszem, innentől fogva XDA-n elérhető a Pro verzió ingyen. Nem halt bele.

"Telepítsd az OS -t, jelentkezz be a fiókoddal és használd a Play Store -t"
Nem, nem kell használnod a Play Store-t. Van még alternatíva erre is, például ott az Amazon Appstore. De vegyél iOS-t, aztán használd az iTunes-t, mert ott csak azt lehet.

[ Szerkesztve ]

(#79011) S e t h válasza Richee11 (#79005) üzenetére


S e t h
nagyúr

Talán a Moon Reader és a Cool reader a két legnépszerűbb.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#79012) vicze válasza #79335424 (#79008) üzenetére


vicze
félisten

Kínában pl. nincs Play Store, az Android userek közel 30%-ka bizony Play Store nélkül használja ezt az OS-t akárhogy is nézem. Sőt Google account nélkül még többen használják. Szóval nem hiszem hogy túlságosan erőltetett kijelentés, hogy a OS és a Play Services nagyon is két külön dolog.
Amúgy nem keveset dolgozott pont azon a Google, hogy a Play Services alá mozgasson minél több mindent köztük sok API-t is, hogy gyártófüggetlenül frissíthető legyen.
Jelen állapotában a AOSP már kb. egy csontváz, amire bármit lehet építeni bármilyen szolgáltatással, legyen az Amazon, Nokia, Cyanogen, vagy random kínai gyártó.

[ Szerkesztve ]

(#79013) aprokaroka87 válasza vicze (#79012) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

én pl az alkalmazás frissitések jórészét már régota nem a play store-ból végzem
van Aptotide,1 mobile market,Amazon appstore

De van csomó weboldal ahonnan le lehet tölteni az .apk-t

A play áruház pl egy funkció szegény valami.

kiváncsi leszek a képek megjelenitését mikor lehet benne majd ki és bekapcsolni

(#79014) galaxys80 válasza Bozek (#79010) üzenetére


galaxys80
veterán

De vegyél iOS-t, aztán használd az iTunes-t,

iTunes-ből zenét, filmeket stb. lehet letölteni. Programokra AppStore van.

mert ott csak azt lehet.

Ez nem igaz.

(#79015) #79335424 válasza vicze (#79012) üzenetére


#79335424
törölt tag

A kínai Play a Google bojkottja miatt "hiányzik". Mellesleg ennek a legnagyobb vesztese a Google. Egy milliárdos nagyságrendű piacot akart befolyásolni. Csakhogy, ott a belső keteslet is bőven elég. Kialakult egy olyan store rendszer, amire a Google -nek semmilyen befolyása nincs. El is kezdett lapátolni. Nemrég nyitott a fejlesztők felé.

Bozek:
Ott vannak az alternatív lehetőségek? Meddig? Szerinted mi lehet a Google következő merénylete? Aki átlagfelhasználói szint fölött használt Androidot, annak sztem nem alternatíva az IOS. Előbb használnék Ubuntut, mint IOS -t.

(#79016) vicze válasza #79335424 (#79015) üzenetére


vicze
félisten

"Google bojkottja"
Ezt honnan veszed? :) Kína konkrétan blokkolja a legtöbb szolgáltatást. Hiába a látszat, az egy kommunista diktatúra még mindig, politikai kivégzésekkel. HK-ban van Store csak free appokkal és ennyi. A Google választhatott, hogy vagy kb. állami kontroll alatt lesz mindenük és még a GMailbe is belát a kínai kormány vagy blokkolják őket. Ja végül is sok választásuk van. Sose volt semmilyen esélye ott a Google-nek.

"Ott vannak az alternatív lehetőségek? Meddig?"
Amíg ismeretlen forrásból tudsz telepíteni addig. De mivel látom, hogy egyáltalán nem használsz ilyenek és inkább korlátozod saját magad Play Store-ra, így nem hiszem hogy objektíven tudsz nyilatkozni.

[ Szerkesztve ]

(#79017) aprokaroka87 válasza #79335424 (#79015) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

a google annyira nem nyulhat bele.
Azzal a gyártokkal is kicsesznek.
Egyébként a jelenlegi modell sem túl jó,Google a "kiadó" ő dönti el mit lehet kirakni.
Van olyan app ahol pl az alkalmazás frissités történhet play áruház nélkül is.

(#79018) #79335424 válasza vicze (#79016) üzenetére


#79335424
törölt tag

"Amíg ismeretlen forrásból tudsz telepíteni addig."
Pontosan erre gondoltam. Sztem ennek a lehetőségnek a megszűntetése a Google következő, logikus lépése. Semmi bajom az alternatív megoldásokkal, csak nem értem, hogy miért nem baj, amikor az OS "motorja" és a "hivatalos" store tulajdonosa rákényszerít a használatukra, a "hivatalos" út helyett. Mellesleg az ilyen, alternatív megoldások talán biztonságosabbak, mint a Play? Mert sztem pontosan erre fog hivatkozni a Google, amikor majd ezt a kaput is becsukja.

[ Szerkesztve ]

(#79019) Bozek válasza #79335424 (#79018) üzenetére


Bozek
nagyúr

Még az 5.1-ben is benne van, de az M-ből se fogják kivenni. Nem lehet mindent emulátorral tesztelni, a fejlesztő meg nem tud normális programot írni, ha nem teheti fel a telefonjára és próbálhatja ki, szóval egy jó ideig még biztos bent marad.

[ Szerkesztve ]

(#79020) vicze válasza #79335424 (#79018) üzenetére


vicze
félisten

Erről majd akkor beszélgessünk, ha becsukta. :) Nem mostanában lesz az is biztos.

A Play Store nagyon régóta korlátozott/hiányos rootos usereknek, az hogy te most találkoztál ezzel, nem azt jelenti hogy új keletű lenne.

[ Szerkesztve ]

(#79021) #79335424 válasza vicze (#79020) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ne gondold, hogy nem vagyok tisztában a helyzettel! Írtam már magamnak alkalmazásokat. Nyilván azokat sem a Play -ből telepítettem. Már Froyo alatt is custom kerneleket használtam. Vagy, ott az App Factory. Szóval, nekem nem kell bemutatni az alternatív megoldásokat. De, gondolj bele, hogy ez az új korlátozás mi mindenre lesz kihatással! Gyakorlatilag minden olyan alkalmazásra kiterjed, ami vmilyen ügyes trükkel egy-egy Google hiányosságot pótol. Mi marad a Playen? Egyforma alkalmazások, csak az egyik kékben, a másik meg sárgában, vagy pirosban tudják majd ugyanazt.

[ Szerkesztve ]

(#79022) aprokaroka87 válasza #79335424 (#79018) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

A múltkor épp volt szerencsém a play áruház hülyeségeibe belebotlanom

Az alkalmazás frissités vagy el sem indult,vagy pl 80%-nál leállt vmi hibaüzenettel,de volt olyan is hogy play áruház leállt,viszont ha újra inditottad a telefont,maga a letöltés elindult,de nem telepitette fel.

Maradjunk annyiban,hogy a gyártok is sok esetben okkal nem rakják fel a saját dolgaikat,mert mivan ha a play "kliens" hibás lesz.

De ott van pl az offline app backup opció,ami azért hasznos mert igy tényleg nem köthetnek a google-hoz.

Az alternativ áruházak meg sokszor tudásban tudnak többet,illetve egy appból több változat(verziószám) fent van,igy ha esetlegesen a frissebb pl hibás letöltheted az eggyel régebbit ami lehet hogy jó.
Play Store esetében ezt egy modon tehető meg...ha az app valamilyen változata fent van a system/app mappában...olyankor van lehetőség a frissités eltávolitására.

(#79023) Deck válasza aprokaroka87 (#79022) üzenetére


Deck
titán

Nekem sose volt gondom a play árúházzal mióta jobb telefonjaim vannak. (Xperia P, S, Z, Z2)

A Telenor N900tól meg ne várj csodát.. Csoda, hogy még megy.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#79024) aprokaroka87 válasza Deck (#79023) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

a mostani junius 15.-i verzió frissités óta nekem sincs.

(#79025) vicze válasza #79335424 (#79021) üzenetére


vicze
félisten

Amire a Google hivatkozik az kb. 2013 előtt is benne volt, vagy még korábban a "Developer Program Policies" tegnap frissült előtte meg valamikor 2014-ben mind a kettőben már benne van, hogy az API-kat nem lehet "kerülgetni". Szóval nincs új korlátozás.

Az hogy az E-Robotot csak most találták meg a nagyon lassú kézi ellenőrzés eredménye, vagy valaki jelentette az appot.

[ Szerkesztve ]

(#79026) aprokaroka87 válasza vicze (#79025) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

akkor vajon a Tasker is gondba kerülhet?vagy ott szabvány apikat használnak?

(#79027) hr2


hr2
őstag

Üdv.

Érdeklődnék, van e olyan alkalmazás (widget), hogy ha a mobilnetet bekapcsolom akkor 4G-n legyen, ha a mobilnetet kikapcsolom 3G-re váltson, mind azt egy gomb nyomásra?

(#79028) 7Sony7 válasza HREH (#79002) üzenetére


7Sony7
addikt

Köszi.

-

(#79029) #79335424 válasza aprokaroka87 (#79026) üzenetére


#79335424
törölt tag

Haha! Szerinted??? A Tasker ugyanazokból az elemekből építkezik, mint a Robot. Aki ismeri Tamást, az tudja, hogy mennyire figyel a kompatibilitásra. Csak olyat fejleszt bele a Robotba, ami a Google dokumentáció alapján megoldható. Ha ez nem felel meg a Google -nek, akkor a Tasker, Titanium Backup, meg a többi ilyen okosság is megy a levesbe.

(#79030) otto14


otto14
senior tag

Sziasztok!

Azt ki lehet deríteni, hogy egy telefon IMEI számját módosították-e? Illetve IMEI alapján használhatatlanná tudok tenni egy telefont? majd azt visszacsinálni? ellpoták a telóm, @Ascend G7

asd

(#79032) bartatamas válasza vicze (#79025) üzenetére


bartatamas
senior tag

Mielőtt teljes félreértés alakul ki: nem találták meg az E-Robot-ot, nem konkrétan az alkalmazással kapcsolatban jeleztek.

Minden fejlesztő kapott levelet a policy-ban történő változásokról és arról hogy az ezt megszegő alkalmazásokat törölhetik. Tehát még nem jött el az idő, de eljöhet. De az is lehet hogy nem lesz gond ebből. Ez nagyon sok népszerű alkalmazást érinthet, Taskert is.

Alternatív store-ok vannak, nem is ez a kérdés. Az a kérdés mennyi felhasználó használja azokat, mennyi potenciális felhasználót tud a fejlesztő elérni. Mondjuk a Play-el összehasonlítva, századát? Valszeg sokat mondtam. Megéri? Nem. Más követelményeknek kell megfelelni (pl: amazon store), ne gondolja senki hogy egy android alkalmazás gond nélkül felmegy oda, az amazon eszközök nem bírnak teljes android kompatibilitással. Továbbá lemondhatsz számos google szolgáltatásról, apik, licensz kezelés, stb.. Ez is elég fájdalmas lehet.

Nem csak a fejlesztőnek fáj ez, aki több évnyi munkát ölt egy ingyenes alkalmazás fejlesztésébe, hanem a felhasználóinak is akik igenis igénylik azokat a funkciókat amiket a Google folyamatosan elvesz tőlük az újabb és újabb Android verziókkal.

(#79033) #79335424 válasza bartatamas (#79032) üzenetére


#79335424
törölt tag

:R

(#79034) rjg válasza Richee11 (#79005) üzenetére


rjg
őstag

Moon Reader (Pro) vagy Cool Reader

(#79007) gbela
Én még 2,8"-on, HTC TyTN-en kezdtem az e-book korszakomat, de volt egy rövid, egy hónapos kitérő E51-en (2,1") majd egy év i780 - 2,5", mielőtt visszaálltam volna a HTC-re, majd 2009-ben Android vonalra. Androidon is az volt az első, hogy találjak egy normális e-book readert. Anno egyedül az iReader volt, ami normálisan olvasta a prc fájlokat. Egyébként az 5 - 5,5" már nem sokkal kisebb, mint egy 6"-os Kindle. ;)

[ Szerkesztve ]

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S23 Ultra

(#79035) Norbi095HUN


Norbi095HUN
aktív tag

Sziasztok!
Van egy HTC Desire 510 telefonom -KitKat 4.4.3-mal-, a kérdésem pedig az lenne hogy miért nem tudok SD Kártyára telepiteni semmilyen játékot a Play Áruházból?
Minen nagy játék vagy alkalmazás A Telefon saját belső tárhelyében települ fel, és oda töltődik le, aztán pedig áthelyezéssel is ugyanúgy ott marad.
Semmiféle beállitást sem találtam erre hogy SD-re szedje. Mit tegyek? :F :F

(#79037) Mr Dini válasza Norbi095HUN (#79035) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

[link]

Itt leírtam pár megoldást. A vold.fstab kivételével az összes megy kitkaton. (Root kell!)

Ha van rootod és érdekel a dolog, akkor kifejtem ezeket. ;)

[ Szerkesztve ]

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

(#79038) Norbi095HUN válasza Mr Dini (#79037) üzenetére


Norbi095HUN
aktív tag

Arra esetleg nem tudtok megoldást hogy miért csak 480p-ben nézhetek videókat YouTube alkalmazással?

(#79039) Mr Dini válasza Norbi095HUN (#79038) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Én tudok 360-ban, 720-ban és 240-ben is mozizni youtbobon. (Sajnos 1080p nincs)

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

(#79040) vicze válasza bartatamas (#79032) üzenetére


vicze
félisten

Köszi a tisztázást. :R

Közben sikerült kikeresni, ez volt a tegnapiban a változás elvileg:
"specified that apps should not harm, interfere with, or improperly access application programming interfaces (APIs)"
Már csak az a probléma, hogy ebben, nincs ilyen mondat... Rosszat nézek vagy csak cseszték frissíteni. :F

Nem csak hogy a Taskert érintené, hanem mindent ami rootos végső soron, hisz a root alapból megkerüli az API-t, ebben az esetben meg elindulna az XDA-sok hada vasvillával, felgyújtani Mountain View-t.

Egy sokkal, de sokkal "csodálatosabb" kitárási ok. Az emberi butaság tényleg végtelen...

(#79041) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Szerintem az ilyen hasznos alkalmazásokat, mint az automatizáló appok a google nem fogja törölni. Azért ő sem hülye, h ennyi felhasználó fog felkelést indítani...

Ha nem is maradnak meg a playben ezek az appok a google előbb-utóbb kénytelen lesz vmilyen szinten beépítenia rendszerbe.

Meg a másik ok, h mi lesz azokkal, akik megvették az appot? :Y Azoknak nem tűnhet el az alkalmazás, mert akkor vissza kéne a usereknek téríteni a pénzt, viszont, mivel se Tamás sem a Tasker fejlesztője nem egyezett bele a visszatérítésbe tőlük nem fog kapni a user pénzt. A fejlesztőt ezzel nem lehet megvádolni! A google meg nem hiszem, hogy fizetne ezért... (Még azt sem tudnám elképzelni, hogy levásárolható lenne az adott app ára)

Számomra ennyit erről! Thx Google! :C

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

(#79042) Melorin


Melorin
addikt

A MortPlayer csak nálam ugrik random a következő dalra? Olyan mint ha valami demo lenne, és tiltva lenne teljes dalok végigjatszasa.

(#79043) dokee78


dokee78
félisten

Jó reggelt!
Ingyenes Moon Readerben be lehet állítani lapozási effektet?
Vagy legalább,hogy ne függőlegesen scrollozzon?
Sehol nem tálalok rá beállítási lehetőségét!

(#79044) colonia


colonia
aktív tag

OfficeSuite Pro 8 (PDF & HD) - 350HUF

Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy Watch6 Classic

(#79045) aprokaroka87 válasza Mr Dini (#79041) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

A root mint lehetőség az operációs rendszer mükődésének egy kiterjesztése
Az ilyen appokat külön lehetne kategorizálni az alkalmazás kategóriákon belül.
A Tasker,E-robot pl csak kivételes esetben kér root jogot,arról nem az alkalmazás fejlesztője tehet,hogy bizonyos funkciók igy vannak megoldva,de valahol érthető is...
A Google vehetne példát esetleg az ilyen automatizáló appokrol,ugyanis igen hasznos dolgokat tud,amiket alapszinten belehetne építeni.
De ott van pl az xposed rendszer,csomó gondot meglehet vele oldani felhasználói szinten.

(#79046) rizso


rizso
addikt

Sziasztok!

Nem tudom mi lelte az opera minit, de egy ideje nem tudok bejelentkezni PH-ra. Belepesnel email es jelszo megadva, de nem leptet be. Probaltam mar mindenfele adat torleset, programot is ujraraktam, de tovabbra is ugyanaz a helyzet.

Velemeny? :R

Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger

(#79047) aprokaroka87 válasza rizso (#79046) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

nállam jól müködik
melyik verziószámú az operamini?

(#79048) krisz1991052


krisz1991052
csendes tag

Üdv!
Nektek is azt írja a play áruház hogy nincs internet?
Már mindent próbáltam de még mindig csak ezt írja ki :S

(#79049) Deck válasza krisz1991052 (#79048) üzenetére


Deck
titán

Nálam jó.

PS5

(#79050) Vertigo18 válasza krisz1991052 (#79048) üzenetére


Vertigo18
addikt

Mind PC-n, mind telefonon megy...

Nálad van a hiba akkor!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.