Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19001) Tyer válasza pete_21 (#18994) üzenetére


Tyer
őstag

Csak widgetkent.
van havi nezrte is.
ill. Nezd meg a pure calendart is...

Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120

(#19002) pete_21 válasza Tyer (#19001) üzenetére


pete_21
addikt

Köszi, de nekem nem widget kéne. Úgy tűnik, hogy a Pure Calendar is csak widget-es. Megnéztem a Catch Notes app-ot is, tetszik, de ebben nem lehet dátumhoz társítani eseményt. :F
Esetleg van még valami program, ami szóbajöhet?

(#19003) MurdR válasza Edi77 (#19000) üzenetére


MurdR
veterán

Vannak tester progik hozzá, futtass le egyet. Más progit is próbáltál már navira?

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#19004) Edi77 válasza MurdR (#19003) üzenetére


Edi77
őstag

Nem tudom, a bőség zavarából, hogy melyik progi a jó testernek, ezért fordultam ide Hozzátok. Még a Sports Trackert használtam korábban, de most azzal is lassan talál jelet, átlag 1-2 két perc. azelőtt sebesebb volt.

"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

(#19005) Vardar


Vardar
tag

Sziasztok!
Első okostelefonomhoz szeretnék ingyenes alkalmazásokat letölteni, de nem nagyon vagyok képben, hogy mit. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. A telefon egy Xperia Tipo, 4.0.4-es Androiddal.
A legfontosabb kérdésem, a weboldalakhoz tartozó appok. Miért jobb egy gmail/facebook/egyéb alkalmazás, mint az, hogy a böngészőben felkeresem az adott weboldalt? Csak az időt spórolom meg, vagy van más, egyéb hasznuk is?
Szükségem lenne még egy alkalmazástörlő alkalmazásra és valami biztonsági programra. Ez utóbbi kategóriában nem tudom, hogy mik vannak, víruskeresők, tűzfalak, vagy egyebek. Nem tervezem a play-t huzamosabban használni, de szeretnék egy védelmi vonalat a telefon köré.
Valamint még látok itt a menüben olyanokat, hogy Időjárás és hírek, Ajánló, Zene és videók. Ezek alkalmazások, vagy mik? Mert egyikre sincs igazán szükségem.

(#19006) #40351744 válasza Vardar (#19005) üzenetére


#40351744
törölt tag

Szia!

Általában azért vannak ezek az alkalmazások, mert plusz funkciókkal látnak el: gondolok itt a szinkronizálásra, képfeltöltésre, plusz egyéb dolgokra, amit szerintem böngészőből nehezebb kivitelezni. :) Például: bekapcsolod a mobilinternetet, vagy a wifi-t, és a Facebook vagy az E-mail kliens egyből jelez, ha üzeneted jött. " Alkalmazástörlő alkalmazás " már alapból van a telefonon, a menü/beállítások/alkalmazások menüpont alatt. Belépsz, és ott fel vannak sorolva az alkalmazások, aztán lehet őket törölni. :) Víruskereső még felesleges, nincs nagyon Android-ra vírus, és addig is csak foglalja a RAM-ot, és eszi az akksit. Az " Időjárás és hírek " azt tudom, hogy egy alkalmazás, a másik 2-t én még bevallom soha nem nyitottam meg, pedig nekem is Xperia-m van. 4.0.4-es rendszeren lehetőséged van arra, hogy letilts bizonyos előre telepített alkalmazásokat. Ezt is szintén az Alkalmazások menüpont alatt tudod megtenni. Ezzel azért óvatosan, nem tudom, hogy a rendszer milyen alkalmazásokat enged letiltani, de mivel az első Android-os telefonod, tényleg csak ezeket tiltsad le. :)

(#19007) MurdR válasza Edi77 (#19004) üzenetére


MurdR
veterán

Nem szeretnék okoskodni, nem használtam még 1 testert sem :(

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#19008) Edi77 válasza MurdR (#19007) üzenetére


Edi77
őstag

Akkor várjunk valaki olyan tanácsára, aki már próbálta :)

"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

(#19009) margithid


margithid
veterán

Rom managerrel szeretnék feltenni valami olyan Romot ami akadásmentes. (nexus s-re)
Rootolva van a telefon és a bootlander is nyitva (kis lakat), de nem tudok letölteni semmilyen Romot. Ezt csak a fizetős Rom manager tudja? Amúgy milyen Romot ajánlotok?

(#19010) Maxtreme válasza Maxtreme (#18987) üzenetére


Maxtreme
addikt

azért az odab*sz hogy a market szerint nem kompatibilis vele a készülékem :DDD (emiatt nem is találja meg)
Na akkor apk keresés :)

(#19011) air válasza Edi77 (#18998) üzenetére


air
nagyúr

A GPS Fix-szel vagy a GPS Status & Toolbox-szal tehetsz próbát.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#19012) Edi77 válasza air (#19011) üzenetére


Edi77
őstag

Köszönöm szépen!

"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

(#19013) Vardar válasza #40351744 (#19006) üzenetére


Vardar
tag

Ahhhh, már értem. Még wifi-vel nem csatlakoztattam össze és csak ismerkedek vele, ezért csak az előre telepített programokat tudtam megpiszkálni, viszont eltávolítani nem lehet őket, csak letiltani. Így már értem, hogy miért nem láttam sehol se az a fránya eltávolítás gombot :D Google+, időjárás, twitter és egyéb általam biztosan nem használt programokat szedtem le, még működik a telefon, úgy, hogy (feltételezem) nem rontottam el.
PC-ből kiindulva feltételezem, hogy a netezés az androidon is generál egy rakás szemét fájlt, úgy mint gyorsítótár, sütik, ideiglenes fájlok, stb. Ezeket tudja a rendszer alapból is törölni, vagy erre már csak egy program képes? CCleaner androidos megfelelőjére gondolok, ezalatt.
És még egy fontos dolog, mielőtt elfelejtem. A GPS használat mindig 3G-s(azaz fizetős) adatforgalmat generál? Még ha wifi-re vagyok csatlakozva, akkor is?

[ Szerkesztve ]

(#19014) Edi77 válasza air (#19011) üzenetére


Edi77
őstag

A GPS FIX jött be, 25 mp kellett így is neki... a másik, amit ajánlottál, 6 perc elteltével sem talált jelet sajnos

"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."

(#19015) MurdR válasza Vardar (#19013) üzenetére


MurdR
veterán

Clean master, SD Maid pl.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#19016) DS39 válasza Vardar (#19013) üzenetére


DS39
nagyúr

Van ilyen program, de gyárilag is lehet törölni a gyorsítótárat és egyebeket.

(#19017) #40351744 válasza Vardar (#19013) üzenetére


#40351744
törölt tag

Igen, az ilyen-olyan alkalmazásokat, amik nem mélyen a rendszer részei - és ezt azért józan paraszti ésszel is ki lehet következtetni - nyugodtan le lehet tiltani. :) Gyorsítótár, stb törléséhez elsőnek a 1Tap Cleaner-t ajánlanám neked. :)

Na, ezzel a GPS-el viszont megfogtál. Én részemről úgy szoktam megoldani, hogy minden egyes hozzáférési pontot kitörlök a telefonból ideiglenesen, és így 100%, hogy nem tud internetre kijutni. Nekem mondjuk mindig is van internet előfizetés a telefonon, így nemtudom, hogy ez hogy működik...bár, amennyire én tudom, hogy a Wifi az androidban előnyt élvez, így ha a wifi aktiválva van, és csatlakoztatva is van, akkor a wifi-t fogja használni, függetlenül attól, hogy a mobilnet is be van kapcsolva. ELVILEG :B

(#19018) LonGleY válasza #40351744 (#19017) üzenetére


LonGleY
veterán

A Clean Master sokkal komolyabb progi. Azelőtt én is 1tap izét használtam.

(#19019) Márklár válasza fdisk (#18997) üzenetére


Márklár
tag

Én a Zoner Antivírus free-t használom, eddig kétszer jelzett amikor appot töltöttem le a Play-ről, igaz nem vírust hanem, hogy az app reklámot akar tenni a status barra, így nem is töltöttem le az alkalmazásokat.
[Zoner Antivírus free]

+1 a Clean Masternek

Marklar

[ Szerkesztve ]

(#19020) Vardar


Vardar
tag

Értem, köszönöm szépen. Akkor már csak 1, végleges kérdésem lenne. Érdemes-e lecserélni a gyári böngészőt, és ha igen, mire? Elvileg a mobilaréna tesztben azt írják, hogy a Tiponak nagyon optimalizált böngészője van, de ahogy a play-t nézegettem, nem egy túl népszerű dolog. Elkezdtem teszteket nézegetni, és (mivel mindig vevő vagyok a különcségekre), ilyenekre bukkantam: Maxthon, Dolphin, Sleipnir, UC, Skyfire.
Ki az aki próbált már párat, illetve mik a benyomások?

(#19021) Rimuru válasza Vardar (#19020) üzenetére


Rimuru
veterán

Mobilnethez Opera Mini, egyébként meg Opera Mobile. De mindenkinek más jön be, próbálj ki többet ami tetszik azt használd.

Vigyázat, csalok!

(#19022) pete_21 válasza Vardar (#19013) üzenetére


pete_21
addikt

GPS-hez: attól függ, milyen térképet használsz. A Google Maps adatkapcsolatot igényel. Ha wifin vagy, onnan tölti le, ha wifi nincs, de a mobiladat engedélyezve van, akkor onnan tölti. Ha a mobiladat is tiltva van, akkor sehonnan nem tudja letölteni. :)
Vannak olyan GPS szoftverek, amik offline térképet használnak, vagyis semmilyen formában nem kell nekik az adatkapcsolat (sem wifi, sem mobilnet). Így csak a GPS-t használják, ami nem kerül semmibe. Viszont ha a mobiladat be van kapcsolva, akkor azt arra tudja használja a telefon, hogy A-GPS segítségével, mobilnetet használva gyorsabban találja meg a műholdakat. Így 1-2 perc helyett néhány másodperc alatt talál műholdat. Ha a műholdak megvannak, és bepozicionálta a helyed, onnantól tudtommal már nem használja a mobilnetet.
Böngészőhöz: én a gyári böngészőt használom, és az Opera Mobile-t. Nézd meg, ez utóbbi tud olyat, hogy "tömörített adatot" tölt le, így takarékoskodik a mobilnettel.

(#19023) Vardar válasza pete_21 (#19022) üzenetére


Vardar
tag

Hmm, értem. Mobilinternetre nem szeretnék előfizetni, netezni csak az otthoni meg az egyetemi/egyéb wifik által akarok. Tehát "annyira" nem fontos a letöltött adat mennyisége, le van tiltva a mobiladatforgalom.
Tudnál ilyen offline szoftvert mondani, ami megbízható? Én hirtelenjébe ezt találtam a Playen, nem tudom okés-e?
Operát lehúzták a kommentekbe, azért kezdtem el ilyen egzotikumok után nézni, na meg azért, mert érdekelnek :))

(#19024) MurdR válasza Vardar (#19020) üzenetére


MurdR
veterán

Én dolphint használok pl a Prohardverre is, de ha valami más kell, akkor Opera Mini. Rohadt gyors, és nem eszi az adatot.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#19025) St3ven


St3ven
addikt

Városi gyalogos navigációhoz mi jelenleg a leginkább javallott ingyenes app?

Fontos, hogy offline legyen (Google Maps kilőve), útvonaltervezés jól jönne (a távolság belövéséhez), de nem alapfeltétel, és részletes Magyarország térkép legyen hozzá.

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

(#19026) MurdR válasza St3ven (#19025) üzenetére


MurdR
veterán

Sygic asszem tud gyalogos navit.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#19027) air válasza Vardar (#19020) üzenetére


air
nagyúr

1-2 hete volt egy böngésző teszt. Logout-on van kint, csak baromi rossz a névmemóriám, talán valaki meg tudja mondani, hogy ki csinálta. De a lényeg, hogy adat- és akku használatot tesztelt a kolléga. Abszolút győztes az Opera Mini, 2. helyezett a Naked Browser lett.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#19028) twine válasza air (#19027) üzenetére


twine
addikt

parancsolj ;)
de most hogy kerestem, beütöttem a googleba, hogy "android böngésző teszt", és egy pakli oldalt kidobott,,, az első találatra rányomtam, és egészen ígéretesnek tűnik az is... lehet érdemes átolvasni azokat is... eddig én is csak a logout os cikket olvastam a témában...:B

(#19029) dokee78 válasza twine (#19028) üzenetére


dokee78
félisten

gyorsabb voltál

(#19030) havri1


havri1
félisten

Szevasztok!

Nem tudja valaki, hogy a gtalk-ból hogyan tudok kivenni neveket? Olyan nevek vannak ott (címek), akikkel soha 1 szót sem váltottam, max 1-2 mail régebben. Köszönöm!

havri

(#19031) twine válasza twine (#19028) üzenetére


twine
addikt

annyiban javítanám magam, hogy az említett tesztek mindegyike baromi régi,,, és inkább tűnik szubjektívnek, mint a logout os cikk, objektív mérései :B

(#19032) MurdR


MurdR
veterán

Van valakinek tapasztalata androidos html szerkeszővel?

Valami olyasmi kéne, mint az officeban található weblapkészítő, tehát ha nem szükséges akkor nem használnék html kódokat.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#19033) handrash


handrash
őstag

Akit érdekelne a Rom Toolbox Pro, annak jó hír ma akciós.

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#19034) petipetya válasza havri1 (#19030) üzenetére


petipetya
nagyúr

- Gmail webes felülete / címtár / egyéb névjegyek alatt vannak (nálam legalábbis). Itt kitörölheted.
- Gmail webes felülete / beállítások / általános / "Névjegyek létrehozása az automatikus kiegészítéshez" mellett jobbra tedd át a jelölést ide: magam fogok névjegyeket felvenni.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#19035) havri1 válasza petipetya (#19034) üzenetére


havri1
félisten

Köszi! Bár nekem üres volt az egyéb névjegyek (illetve egy error reportos cím volt csak ott). A beállítást megcsináltam, és letiltottam a csevegőben azokat, akiket nem használok.
:R

havri

(#19036) razorka777


razorka777
veterán

Helló.
Olyan 2G/3G kapcsolót keresek,ami instant átváltja a hálózatot és nem küld be a beállításokba.
Amiket a playen találtam egy sem tudta. :N

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#19037) MurdR válasza razorka777 (#19036) üzenetére


MurdR
veterán

Csak főzött romokban lehetséges hogy van, alkalmazás nincs rá.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#19038) razorka777 válasza MurdR (#19037) üzenetére


razorka777
veterán

Azt tudom,hogy a CM romok tudják,de gondoltam hátha.
Azért kösz. :R

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#19039) Vardar válasza twine (#19028) üzenetére


Vardar
tag

Ezt pont nem láttam, külföldi teszteket nézegettem inkább, de nagyon hasznos, ilyen akku fogyasztást még nem is láttam. Akkor szerintem az Opera Mini mellett teszem le a garast, köszönöm. :)
A HuMap-ot nem ismeri senki, mint offline térkép szoftvert?

(#19040) erzol


erzol
őstag

A napokban frissült és akciós lett ez a remek fényképjavító alkalmazás:
Perfectly Clear

(#19041) razorka777 válasza erzol (#19040) üzenetére


razorka777
veterán

Van tapasztalatod róla?Érdemes megvenni?

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#19042) Tomi_Sci


Tomi_Sci
őstag

Üdv!
Endomondo-t szeretnék offline használni. Nettel kb. 2 sec alatt megvan a fix, nélküle viszont nagyon lassú. Mivel tudnám ezt felgyorsítani? (letölteni azt, amire a netet használná) GPS Statust próbáltam, reseteltni, letölteni az A-GPS adatokat, de nem gyorsult tőle. Tudtok valami programot ajánlani ami mondjuk naponta megtenné ezt, és működik is?

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#19043) dokee78 válasza Tomi_Sci (#19042) üzenetére


dokee78
félisten

Neked megosztja Facebookon a dolgokat?

(#19044) MurdR válasza MurdR (#19032) üzenetére


MurdR
veterán

Erre esetleg valaki? Illetve nem tudjátok hogy a Naked browserben hogy lehet eltűntetni a legfelső sávot?

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#19045) Tomi_Sci válasza dokee78 (#19043) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Endo? Nem, ki van kapcsolva a megosztás.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#19046) margithid


margithid
veterán

Rom manager fizetős változatát érdemes emgvenni? Csak azzal lehet Romokat telepíteni igaz?

(#19047) MurdR válasza margithid (#19046) üzenetére


MurdR
veterán

Nem csak azzal lehet romolni, de egy hasznos alkalmazás, egy xda-s figura a fejlesztője, megéri a pénzét :)

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#19048) basaja válasza MurdR (#19044) üzenetére


basaja
senior tag

A statusbarra gondolsz?Én is most próbálgatom a Naked browsert,nagyon zsír :D

EDC: Xiaomi13,Leatherman Wave,T-rex,Giantmouse Ace Riv

(#19049) air válasza MurdR (#19044) üzenetére


air
nagyúr

Mármint a státusz sort, hogy teljes képernyős legyen? Sehogy.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#19050) MurdR válasza basaja (#19048) üzenetére


MurdR
veterán

Az, ugyan úgy jelenít meg mint a dolphin :D

Air köszi, eddig csak teljes kijelzőre sikerült rátennem, mondjuk az se rossz mert nem olyan érzékenyen ugrál elő mint a dolphinnál.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.