Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93151) #92006144 válasza Doky586 (#93150) üzenetére


#92006144
törölt tag

Tudom, hogy ellenszélben vagyok, és itt csak dicsőíteni lehet ezt a foshalmazt, ezért is írtam, hogy megyek a helikopteremmel ;]
Tudtommal csak windows-on megy az általunk használt szoftver, így sok lehetőségem nincs. Az itt leírt win 7-es történet miatt kellett váltanom. Nézz rá a témaösszefoglalóra, nem a képzeletem szüleményéről van szó.

(#93149) Geth
1703 előtti verziókról volt szó, és mostanában nem frissítettem az adatvesztős sztorik láttán.

[ Szerkesztve ]

(#93152) szabog4 válasza szabog4 (#93148) üzenetére


szabog4
aktív tag

Sikerült meglelni a választ! Bár nem a legjobb, hogy kikapcsolok 1 védelmet, de ha másképp nem megy... :/ (Most módosíthatják más programok a mappákat)

HUN_Thorpedo

(#93153) Geth válasza #92006144 (#93151) üzenetére


Geth
addikt

Akkor ment levesbe adat, ha a felhasználó mappa mozgatásnál nem kérte a régi fájlok mozgatását, majd jól otthagyta őket, illetve a OneDrive is mozgathatott át így mappát. Mivel nálunk egyik sem állt fent, ezért nem is volt gond.
Ha nektek fogalmatok sincs róla hogy érint-e a fenti két szcenárió, akkor jogos, hogy nem upgradeltetek fel a kezdetben kiadott 1809-re. Azóta már ezt is javították (bármelyik .1-nél újabb buildnél jó).
Aminél ülök melós gép az vagy kezdeti kiadásról lépkedett vagy 1511 már nem emlékszem, nem veszett el semmi.

[ Szerkesztve ]

(#93154) Döglött Róka válasza Geth (#93153) üzenetére


Döglött Róka
veterán

"Ha nektek fogalmatok sincs róla hogy érint-e a fenti két szcenárió, akkor jogos, hogy nem upgradeltetek fel a kezdetben kiadott 1809-re. Azóta már ezt is javították (bármelyik .1-nél újabb buildnél jó)."

Annál sem, mert átlag desktop üzemeltető tesztel deployment előtt. vásárlow nyilván nem tesztel, nem tud network share-t mappelni gpo-ból sem (akkor nem tűnnének el a hálózati beállítások), helyette tudatlanul fröcsög hogy bughalmaz mert olvasta a reddit-en.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93155) #92006144 válasza Döglött Róka (#93154) üzenetére


#92006144
törölt tag

Nem ez a szakmám, szerintem elég egyértelmű volt.
Otthoni lanparty-kon "szocializálódtam" 15-20 éve, valahogy mindig megoldottam, hogy mindenkinek működjön.
Gyakorlatilag az első csavartól az utolsó beállításig nekem kellett megoldani a komplett irodát, sokáig házigazda is voltam kényszerből egészen 3 hónappal ezelőttig.
Szóval elfogadom, hogy szerinted tudatlan vagyok, bár ezt lehetett volna kevésbé suttyó módon közölni (ha már személyeskedsz). Szóval tudatlanként nettó 11400 forint darabáron szereztem be 1155-ös gépeket win 7 pro matricával és számlával, majd telepítés után megcsináltam a hálózattal kapcsolatos beállításokat, és tökéletesen mentek, amíg ki nem nyírta ms a win7-es gépeket "véletlenül" pont a win 10-es átállás környékén. Melós gépeknél nem opció, hogy biztonsági frissítések nélkül menjenek, így csak a win 10-es váltás maradt. Megcsináltam mindegyik gépet, tökéletes volt a megosztás (mappa, nyomtató) és az egymás közötti dolgok (főkönyv sql szerver és kliensek, távoli asztal). Aztán jött egy frissítés, és elszállt minden. Szerintem baromira nem így kellene működnie, de biztosra veszem, hogy többedmagaddal meg tudjátok magyarázni, hogy sose volt ilyen jó....
Inkább törlöm az itt szóltam hozzá listából...

[ Szerkesztve ]

(#93156) Benhill


Benhill
senior tag

Sziasztok.

Januári Windows 10 frissítések rendben vannak?

(#93157) Döglött Róka válasza Benhill (#93156) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Felmesz a websitera es megnezed a known issues reszt.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93158) rantotthusi válasza Döglött Róka (#93115) üzenetére


rantotthusi
tag

mi ez az áhh? normálisan kérdeztem ugy gondolom és nem tudom a megoldást ezért irtam ide hátha valaki segitene esetleg!

(#93159) Döglött Róka válasza rantotthusi (#93158) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Gondold vegig, ha a bios es a rendszer ugyanazt latja, viszont valami programocska nem, akkor mivel lehet a gond?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93160) lovi27 válasza Benhill (#93156) üzenetére


lovi27
addikt

(#93161) peterattila


peterattila
aktív tag

Sziasztok. Adott egy régi gép (P45 chipset, Q9550 proci, 4x2 gb ram, 240-es SSD, RX 560 2GB). Ez a masina W10-el egy ideje kék halálozik ramdom módon. Memtest86 futott egy napig hibátlanul. Diagnoszika ezt mondja:

A rendszer "Memória" minősítése nagyon alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. A futó alkalmazások számának csökkentése növelheti a rendszer teljesítményét. Keresse meg felesleges indítási alkalmazásokat, és tiltsa le azokat, amelyekre nincs szükség. Ha a probléma továbbra is fennáll, elképzelhető, hogy további memória telepítése szükséges.

A rendszer "Lemez" minősítése alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. A futó alkalmazások számának csökkentése növelheti a rendszer teljesítményét. Győződjön meg arról, hogy a lemez rendelkezik a megfelelő mennyiségű szabad területtel és töredezettségmentesített. Keresse meg felesleges indítási alkalmazásokat, és tiltsa le azokat, amelyekre nincs szükség. Ha a probléma továbbra is fennáll, elképzelhető, hogy új lemezt kell telepítenie.

A rendszer "Grafika" minősítése alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. Az asztal-összeállítás letiltása vagy a képernyőfelbontás csökkentése növelheti a grafikai teljesítményt. Ha a probléma nem szűnik meg, elképzelhető, hogy új videokártyát kell beszerezni, vagy frissíteni kell a jelenlegi videokártya illesztőprogramját.

A rendszer "Játékgrafikai" minősítése alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a multimédiás alkalmazások és játékok teljesítménnyel kapcsolatos problémáit. Az áttetsző Aero felület letiltása növelheti a multimédiás alkalmazások vagy játékok teljesítményét. Ha a probléma továbbra is fennáll, elképzelhető, hogy új videokártya beszerzése, vagy a jelenlegi videokártya illesztőprogramjának frissítése szükséges.

A rendszer "CPU" minősítése alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. A futó alkalmazások számának csökkentése növelheti a rendszer teljesítményét. Keresse meg felesleges indítási alkalmazásokat, és tiltsa le azokat, amelyekre nincs szükség. Ha a probléma továbbra is fennáll, elképzelhető, hogy új processzor telepítésére lesz szükség.

Szerintem ezt netto baromság egyébként. SSD, 8 giga ram, rx 560, erre mondja azt, hogy kevés? Céges gépem ennek töredéke (2 magos cerka, 2gb ram...). Mi a túró van ezzel szerintetek?

(#93162) Tamy


Tamy
senior tag

Az itt olvasható problémába futottam bele én is.

Van egy jelszóval védett Admin fiók, és egy jelszó nélküli felhasználó. Ha utóbbi használja utoljára a gépet, akkor újraindítás után automatikusan bejelentkezik. A linkelt megoldás ebben a formában nem működik, ha a SYSTEM-nek adok jogosultságot az Értékek beállítására, akkor vissza is írja 0-ra (ami szerintem logikus), ha arra se adok engedélyt, akkor megmarad, de hatása igazából nincs, mert újraindításkor ugyanúgy belép a felhasználóval. Létezik rá megoldás, vagy ez ilyen?

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#93163) Döglött Róka válasza peterattila (#93161) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Állíts be egy complete memory dump-ot.

Várd meg a következő kékhalált, majd a C:\Windows\Memory.dmp file-t tömörítve töltsd fel valahova és megnézem.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93164) Zoz válasza peterattila (#93161) üzenetére


Zoz
őstag

Én tippem: 99% hogy az alaplap kezd döglődni. 775-ös lapok már bőven abban a korban vannak, amikor elhullanak.

(#93165) snpetit válasza rantotthusi (#93158) üzenetére


snpetit
aktív tag

Én már jártam úgy, hogy a bios 16-ot látott a windows is kiírta az összegzőben a rendszer tulajdonságoknál, hogy 16GB viszont mellé írta, hogy ebből 8 használható. Nálam prózai oka volt. El voltak hajolva a lábak a proci foglalatban és az egyik memória csatorna ezért nem működött megfelelően.
Ez nekem hardverhibának tűnik, játsz a BIOS-sal, memóriákkal stb..
Nem Win 10 hiba.

(#93166) peterattila válasza Döglött Róka (#93163) üzenetére


peterattila
aktív tag

OK. Nagyon köszönöm.

(#93167) peterattila válasza Zoz (#93164) üzenetére


peterattila
aktív tag

Sajnos ez is benne van a pakliban. Nem mai gyerek már. Viszont Ubuntu alatt nem tapasztalok ilyen hibát, ettől függetlenül persze korosodik a technika. Nekem bőven elég lenne egyébként, ha tudnám hibamentesen használni, többre nincs szükségem. Meglátjuk.

(#93168) Döglött Róka válasza peterattila (#93167) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Ha ubuntu alatt nincs kernel panic, akkor nagy valószínűséggel driverhiba lesz.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93169) peterattila válasza Döglött Róka (#93168) üzenetére


peterattila
aktív tag

Gyanítom, de egyszerűen nem jövök rá, hogy mi. Talán majd a memory dump megmondja neked. Friss W10 telepítés, csak saját driverek: kék halál, bluecreenview szerint ATI driver para. Jó, felteszem az AMD oldaláról a legfrissebb drivert, ment 2 napig, majd újra megzuhant. Próbáltam az IObit driver alkalmazást is, ez felrakott / frissített egy valag drivert, de ezzel együtt is megzuhant már. Már ötletem sincs sajnos :(. De hátha a memory dump mond majd valamit.

(#93170) GFerr56


GFerr56
aktív tag

Hay!

Érdeklődnék, tippeket várnék. Szeretnék Win10-hez legális kulcsot szerezni...merre induljak . Oké, tudom Google, csak esetleg tapasztalatok, ajánlás...BUKTATÓK STB...

Előre is kösz!

Üdv

.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....

(#93171) kali válasza GFerr56 (#93170) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Indulj el akár a hardverapró irányába, persze nem a 2000 - 3000 Ft-os és társai kulcsokra gondolok, hanem ez például korrekt cég, gyors ügyintézés, rendes számlával adja...stb: [link]
Vásároltam már náluk, tapasztalatból mondom.

[ Szerkesztve ]

(#93172) Armagedown válasza kali (#93171) üzenetére


Armagedown
őstag

Az itt reklámozott oldal mennyir emegbízható?

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#93173) Cs1csó válasza Armagedown (#93172) üzenetére


Cs1csó
félisten

Windows 10 pro 3200 forint, aha...

(#93174) szaboi6512 válasza GFerr56 (#93170) üzenetére


szaboi6512
őstag

Még mindig érvényesek a Windows 7 kulcsok, ha rendelkezel ilyennel.

ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"

(#93175) kali válasza Armagedown (#93172) üzenetére


kali
legenda

Nem ismerem, de nem életszerű a dolog azokon az árakon.

(#93176) zack


zack
nagyúr

Sziasztok!

Valaki esetleg tudna segíteni abban, hol tudom megnézni, hogy adott Win10 milyen kulccsal lett regisztrálva?
Van 3 kulcsom, ebből 1 az asztali PC, 2db pedig laptop. A gond az, hogy az egyik laptopra telepítenem kellene, viszont nem tudom melyik kulcs szabad (csak 1 gépre telepíthetőek). Ha rossz kulcsot adok meg, az MS tiltani fogja, ezt pedig nem akarom.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#93177) steele80 válasza zack (#93176) üzenetére


steele80
senior tag

Nem kell kulcs a telepítéshez. Kiválasztod, a verziót a kulcs beírásánál a nincs kulcsra kattintasz. Telepítés után automatikusan aktiválja.

(#93178) Zoz válasza zack (#93176) üzenetére


Zoz
őstag

Produkey és társaival megnézheted, ha benne van a Windowsban. Lehetséges, hogy nincs benne (pl az említett újratelepítés esete, amikor a hw alapján a netről aktiválja), ilyenkor egy általános kulcsot mutatnak az ilyen kiolvasó programok, -H8Q99 végű Home-nál, -3V66T pedig Pro-nál.

De nem kell parázni, nem fogja tiltani a MS, hibát dob aktiválásnál, hogy "ezt a termékkulcsot már egy másik gépen használják, adjon meg egy másik termékkulcsot". Beírod a másikat és kész. Ha az se jön be, akkor a harmadikat.

Ha pedig újratelepítésről van szó, akkor nem is kell kulcs, csak a megfelelő kiadást választani a telepítőben, és a nincs termékkulcs-ra nyomni.

(#93179) rantotthusi


rantotthusi
tag

rendben köszönöm srácok! :)

(#93180) GAbre


GAbre
veterán

Üdv!
Lenne 1 kis minipc ki lehet választani,hogy uefi-s boot legyen,de akkor nem látja a pendrive-ot,nem tudok telepíteni rendszert.
Esetleg futott már valaki ilyenbe van megoldás?
Azt írja nincs bootolható lemez*

[ Szerkesztve ]

Avatar

(#93181) Bkrisz9


Bkrisz9
őstag

Sziasztok! Cég miatt teljesen tiszta windows-t kellene vennem. Hol tudnám ezt a legolcsóbban megtenni?

Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)

(#93182) Elamaas


Elamaas
tag

sziasztok!

Adott egy Acer Swift 3 SF314-55-56QA NX.H5WEU.023 notebook. 256 Gb ssd-vel. oprendszer nélkül

Windows 10 et szeretnék rá telepíteni pendriveról azonban nem bootolja a pendriveot. Tudna segíteni valaki, hogy mi lehet a probléma?

AHCI-re van állítva. secure boot on, a pendrive ntfs :R

(#93183) King Unique válasza Elamaas (#93182) üzenetére


King Unique
titán

Nálad is lemaradt a lényeg és szintén aktuális az, amiről egy másik válaszban volt szó... :) Azt nem írtad, hogy milyen bootolási mód szerint akarsz telepíteni, de ha pl. UEFI és NTFS fájlrendszerű a pendrive, akkor pont az baj, mármint az NTFS.

[ Szerkesztve ]

(#93184) Elamaas válasza King Unique (#93183) üzenetére


Elamaas
tag

sikerült elindítanom. fatra formázott pennel. :)

(#93185) King Unique válasza GAbre (#93180) üzenetére


King Unique
titán

Nálad szintén lemaradt... :D Szintén nem derült ki, hogy mivel és hogyan lett elkészítve a telepítési adathordozó (pendrive), a megfelelő boot opciók vannak-e beállítva a BIOS-ban, a BIOS boot device menüben, illetve bootolásnál pl. az F12 funkcióbillentyűvel előhívható gyors menüben megjelenik-e a pendrive stb.

[ Szerkesztve ]

(#93186) GAbre válasza King Unique (#93185) üzenetére


GAbre
veterán

Rájöttem,my mistake.
Ahogy beraktam iso-t visszaállította a tipust a rufus.
Rég telepítettem úgy látszik :D :Y :R

Avatar

(#93187) seger


seger
addikt

Senki nem tudja, hogyan lehetne egy bat file-lefuttatni a leállításkor?

(#93188) Armagedown válasza seger (#93187) üzenetére


Armagedown
őstag

Jobb klikk, új parancsikon, az elérési útvonalhoz pedig beírod ezt a parancsot:
shutdown.exe /s /t 00
Vagy így.
Jaj, félreértettem, azt hittem, hogy azzal akarod leállítani :DDD

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#93189) #54072192 válasza seger (#93187) üzenetére


#54072192
törölt tag

Pro rendszeren:
Indítsd el a gpedit.msc-t. Azon belül Számítógép konfigurációja/Windows beállításai/Parancsfájlok. Ott Leállítás, majd hozzáadás.
- Parancsfájl neve: C:\Windows\System32\cmd.exe
- Parancsfájl paraméterei: /C C:\abatfile\eleresi\utja.bat
Utána mented, kész. A gyors rendszerindítás legyen kikapcsolva, különben csak újraindításkor fut le.

Home rendszeren:
Amit Armagedown írt.

(#93190) seger válasza #54072192 (#93189) üzenetére


seger
addikt

Kipróbálom! Köszi!!

(#93191) csacsa01


csacsa01
tag

Sziasztok,
Ehhez tudtok segítséget adni? Pár het még simán kapcsolódott a Mömax, Möbelix oldalához, most ezt írja ki.
A Kika-hoz kapcsolódik :).

[ Szerkesztve ]

(#93192) Werkly válasza szaboi6512 (#93174) üzenetére


Werkly
őstag

Ez így igaz! Alaplapcsere volt telón kellett aktiválni és egy Retail W7 kulcsot adtam meg az ügyintézőnek aki ellenőrizte majd ezután beíratta a kulcsot velem a mezőbe és máris minden szép és jó lett! 👍

(#93193) Cs1csó válasza csacsa01 (#93191) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv lehet valami huncutság futtasd le az Adwcleaner-t ha nem talál semmit akkor miután lefutott van egy olyan lehetőség hogy javítást és válaszd azt. majd gép restart és talán megjavul.

(#93194) seger válasza #54072192 (#93189) üzenetére


seger
addikt

Nem futtatja le...:(

(#93195) #54072192 válasza seger (#93194) üzenetére


#54072192
törölt tag

Pedig működik az :) Biztosan jól írtad be amit kellett? Nem kell rendszergazdai jog a futtatásához? A gyors rendszerindítás ki van kapcsolva?

(#93196) seger válasza #54072192 (#93195) üzenetére


seger
addikt

Paracsfile paraméter ennek kell lenni?

/C C:\leallitas\futtat.bat ?

(#93197) Fuvaros


Fuvaros
senior tag

Sziasztok

2-3 hete leszedtem az ingyenes Avast-ot a gépemről, a netet nagyon lelassította.

kb azóta jelentkeztek olyan hibák, hogy a gépemet otthagyva (1-2-3 órára) nem jönnek be az oldalak a Chrome-on, csak gép újraindítása után. Valójában volt internetkapcsolat, mert a netes backgammon ment.

Van összefüggés a két dolog közt? milyen vírusírtót tegyek fel?

köszi a válaszokat

Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...

(#93198) klaczi


klaczi
aktív tag

Frssítettem a rendszert. Előtte az ikonfeliratok és menűk feliratai boldra voltak állítva. Szerettem volna vissza állítani, de nem találom újra a beállítást.
Tud valaki segíteni vagy..................

(#93199) #54072192 válasza seger (#93196) üzenetére


#54072192
törölt tag

Igen, annak kell lennie.

Fuvaros: Gyorsan ránézve pár fórumposztra azt szokták írni az ilyen hibákra, hogy használd az Uninstall Utility-t, csökkentett módból futtatva, talán az segít.
Szerintem a Defender bőven elég, nem kell külön program.

(#93200) Cs1csó válasza Fuvaros (#93197) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nincs, nálam jól működik az Avast Free, de valami kártékony dolog befurakodhatott a gépedre lehet az okozza az anomáliákat. Futtasd le ezeket:
- Adwcleaner
- MBAM free
- Emsisoft Emergency Kit
- Hitman Pro

Aztán írd meg mire jutottál.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.