Hirdetés

2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93151) #92006144 válasza Doky586 (#93150) üzenetére


#92006144
(törölt tag)

Tudom, hogy ellenszélben vagyok, és itt csak dicsőíteni lehet ezt a foshalmazt, ezért is írtam, hogy megyek a helikopteremmel ;]
Tudtommal csak windows-on megy az általunk használt szoftver, így sok lehetőségem nincs. Az itt leírt win 7-es történet miatt kellett váltanom. Nézz rá a témaösszefoglalóra, nem a képzeletem szüleményéről van szó.

(#93149) Geth
1703 előtti verziókról volt szó, és mostanában nem frissítettem az adatvesztős sztorik láttán.

[ Szerkesztve ]

(#93152) szabog4 válasza szabog4 (#93148) üzenetére


szabog4
(aktív tag)

Sikerült meglelni a választ! Bár nem a legjobb, hogy kikapcsolok 1 védelmet, de ha másképp nem megy... :/ (Most módosíthatják más programok a mappákat)

HUN_Thorpedo

(#93153) Geth válasza #92006144 (#93151) üzenetére


Geth
(őstag)

Akkor ment levesbe adat, ha a felhasználó mappa mozgatásnál nem kérte a régi fájlok mozgatását, majd jól otthagyta őket, illetve a OneDrive is mozgathatott át így mappát. Mivel nálunk egyik sem állt fent, ezért nem is volt gond.
Ha nektek fogalmatok sincs róla hogy érint-e a fenti két szcenárió, akkor jogos, hogy nem upgradeltetek fel a kezdetben kiadott 1809-re. Azóta már ezt is javították (bármelyik .1-nél újabb buildnél jó).
Aminél ülök melós gép az vagy kezdeti kiadásról lépkedett vagy 1511 már nem emlékszem, nem veszett el semmi.

[ Szerkesztve ]

(#93154) Döglött Róka válasza Geth (#93153) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

"Ha nektek fogalmatok sincs róla hogy érint-e a fenti két szcenárió, akkor jogos, hogy nem upgradeltetek fel a kezdetben kiadott 1809-re. Azóta már ezt is javították (bármelyik .1-nél újabb buildnél jó)."

Annál sem, mert átlag desktop üzemeltető tesztel deployment előtt. vásárlow nyilván nem tesztel, nem tud network share-t mappelni gpo-ból sem (akkor nem tűnnének el a hálózati beállítások), helyette tudatlanul fröcsög hogy bughalmaz mert olvasta a reddit-en.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93155) #92006144 válasza Döglött Róka (#93154) üzenetére


#92006144
(törölt tag)

Nem ez a szakmám, szerintem elég egyértelmű volt.
Otthoni lanparty-kon "szocializálódtam" 15-20 éve, valahogy mindig megoldottam, hogy mindenkinek működjön.
Gyakorlatilag az első csavartól az utolsó beállításig nekem kellett megoldani a komplett irodát, sokáig házigazda is voltam kényszerből egészen 3 hónappal ezelőttig.
Szóval elfogadom, hogy szerinted tudatlan vagyok, bár ezt lehetett volna kevésbé suttyó módon közölni (ha már személyeskedsz). Szóval tudatlanként nettó 11400 forint darabáron szereztem be 1155-ös gépeket win 7 pro matricával és számlával, majd telepítés után megcsináltam a hálózattal kapcsolatos beállításokat, és tökéletesen mentek, amíg ki nem nyírta ms a win7-es gépeket "véletlenül" pont a win 10-es átállás környékén. Melós gépeknél nem opció, hogy biztonsági frissítések nélkül menjenek, így csak a win 10-es váltás maradt. Megcsináltam mindegyik gépet, tökéletes volt a megosztás (mappa, nyomtató) és az egymás közötti dolgok (főkönyv sql szerver és kliensek, távoli asztal). Aztán jött egy frissítés, és elszállt minden. Szerintem baromira nem így kellene működnie, de biztosra veszem, hogy többedmagaddal meg tudjátok magyarázni, hogy sose volt ilyen jó....
Inkább törlöm az itt szóltam hozzá listából...

[ Szerkesztve ]

(#93156) Benhill


Benhill
(senior tag)

Sziasztok.

Januári Windows 10 frissítések rendben vannak?

(#93157) Döglött Róka válasza Benhill (#93156) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Felmesz a websitera es megnezed a known issues reszt.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93158) rantotthusi válasza Döglött Róka (#93115) üzenetére


rantotthusi
(tag)

mi ez az áhh? normálisan kérdeztem ugy gondolom és nem tudom a megoldást ezért irtam ide hátha valaki segitene esetleg!

(#93159) Döglött Róka válasza rantotthusi (#93158) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Gondold vegig, ha a bios es a rendszer ugyanazt latja, viszont valami programocska nem, akkor mivel lehet a gond?

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93160) lovi27 válasza Benhill (#93156) üzenetére


lovi27
(addikt)

(#93161) peterattila


peterattila
(tag)

Sziasztok. Adott egy régi gép (P45 chipset, Q9550 proci, 4x2 gb ram, 240-es SSD, RX 560 2GB). Ez a masina W10-el egy ideje kék halálozik ramdom módon. Memtest86 futott egy napig hibátlanul. Diagnoszika ezt mondja:

A rendszer "Memória" minősítése nagyon alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. A futó alkalmazások számának csökkentése növelheti a rendszer teljesítményét. Keresse meg felesleges indítási alkalmazásokat, és tiltsa le azokat, amelyekre nincs szükség. Ha a probléma továbbra is fennáll, elképzelhető, hogy további memória telepítése szükséges.

A rendszer "Lemez" minősítése alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. A futó alkalmazások számának csökkentése növelheti a rendszer teljesítményét. Győződjön meg arról, hogy a lemez rendelkezik a megfelelő mennyiségű szabad területtel és töredezettségmentesített. Keresse meg felesleges indítási alkalmazásokat, és tiltsa le azokat, amelyekre nincs szükség. Ha a probléma továbbra is fennáll, elképzelhető, hogy új lemezt kell telepítenie.

A rendszer "Grafika" minősítése alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. Az asztal-összeállítás letiltása vagy a képernyőfelbontás csökkentése növelheti a grafikai teljesítményt. Ha a probléma nem szűnik meg, elképzelhető, hogy új videokártyát kell beszerezni, vagy frissíteni kell a jelenlegi videokártya illesztőprogramját.

A rendszer "Játékgrafikai" minősítése alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a multimédiás alkalmazások és játékok teljesítménnyel kapcsolatos problémáit. Az áttetsző Aero felület letiltása növelheti a multimédiás alkalmazások vagy játékok teljesítményét. Ha a probléma továbbra is fennáll, elképzelhető, hogy új videokártya beszerzése, vagy a jelenlegi videokártya illesztőprogramjának frissítése szükséges.

A rendszer "CPU" minősítése alacsony, és elképzelhető, hogy ez okozza a teljesítménnyel kapcsolatos problémákat. A futó alkalmazások számának csökkentése növelheti a rendszer teljesítményét. Keresse meg felesleges indítási alkalmazásokat, és tiltsa le azokat, amelyekre nincs szükség. Ha a probléma továbbra is fennáll, elképzelhető, hogy új processzor telepítésére lesz szükség.

Szerintem ezt netto baromság egyébként. SSD, 8 giga ram, rx 560, erre mondja azt, hogy kevés? Céges gépem ennek töredéke (2 magos cerka, 2gb ram...). Mi a túró van ezzel szerintetek?

(#93162) Tamy


Tamy
(senior tag)

Az itt olvasható problémába futottam bele én is.

Van egy jelszóval védett Admin fiók, és egy jelszó nélküli felhasználó. Ha utóbbi használja utoljára a gépet, akkor újraindítás után automatikusan bejelentkezik. A linkelt megoldás ebben a formában nem működik, ha a SYSTEM-nek adok jogosultságot az Értékek beállítására, akkor vissza is írja 0-ra (ami szerintem logikus), ha arra se adok engedélyt, akkor megmarad, de hatása igazából nincs, mert újraindításkor ugyanúgy belép a felhasználóval. Létezik rá megoldás, vagy ez ilyen?

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#93163) Döglött Róka válasza peterattila (#93161) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Állíts be egy complete memory dump-ot.

Várd meg a következő kékhalált, majd a C:\Windows\Memory.dmp file-t tömörítve töltsd fel valahova és megnézem.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93164) Zoz válasza peterattila (#93161) üzenetére


Zoz
(őstag)

Én tippem: 99% hogy az alaplap kezd döglődni. 775-ös lapok már bőven abban a korban vannak, amikor elhullanak.

(#93165) snpetit válasza rantotthusi (#93158) üzenetére


snpetit
(tag)

Én már jártam úgy, hogy a bios 16-ot látott a windows is kiírta az összegzőben a rendszer tulajdonságoknál, hogy 16GB viszont mellé írta, hogy ebből 8 használható. Nálam prózai oka volt. El voltak hajolva a lábak a proci foglalatban és az egyik memória csatorna ezért nem működött megfelelően.
Ez nekem hardverhibának tűnik, játsz a BIOS-sal, memóriákkal stb..
Nem Win 10 hiba.

(#93166) peterattila válasza Döglött Róka (#93163) üzenetére


peterattila
(tag)

OK. Nagyon köszönöm.

(#93167) peterattila válasza Zoz (#93164) üzenetére


peterattila
(tag)

Sajnos ez is benne van a pakliban. Nem mai gyerek már. Viszont Ubuntu alatt nem tapasztalok ilyen hibát, ettől függetlenül persze korosodik a technika. Nekem bőven elég lenne egyébként, ha tudnám hibamentesen használni, többre nincs szükségem. Meglátjuk.

(#93168) Döglött Róka válasza peterattila (#93167) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Ha ubuntu alatt nincs kernel panic, akkor nagy valószínűséggel driverhiba lesz.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#93169) peterattila válasza Döglött Róka (#93168) üzenetére


peterattila
(tag)

Gyanítom, de egyszerűen nem jövök rá, hogy mi. Talán majd a memory dump megmondja neked. Friss W10 telepítés, csak saját driverek: kék halál, bluecreenview szerint ATI driver para. Jó, felteszem az AMD oldaláról a legfrissebb drivert, ment 2 napig, majd újra megzuhant. Próbáltam az IObit driver alkalmazást is, ez felrakott / frissített egy valag drivert, de ezzel együtt is megzuhant már. Már ötletem sincs sajnos :(. De hátha a memory dump mond majd valamit.

(#93170) GFerr56


GFerr56
(aktív tag)

Hay!

Érdeklődnék, tippeket várnék. Szeretnék Win10-hez legális kulcsot szerezni...merre induljak . Oké, tudom Google, csak esetleg tapasztalatok, ajánlás...BUKTATÓK STB...

Előre is kösz!

Üdv

.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....

(#93171) kali válasza GFerr56 (#93170) üzenetére


kali
(legenda)

Szia,

Indulj el akár a hardverapró irányába, persze nem a 2000 - 3000 Ft-os és társai kulcsokra gondolok, hanem ez például korrekt cég, gyors ügyintézés, rendes számlával adja...stb: [link]
Vásároltam már náluk, tapasztalatból mondom.

[ Szerkesztve ]

(#93172) Armagedown válasza kali (#93171) üzenetére


Armagedown
(őstag)

Az itt reklámozott oldal mennyir emegbízható?

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#93173) csicso82 válasza Armagedown (#93172) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Windows 10 pro 3200 forint, aha...

(#93174) szaboi6512 válasza GFerr56 (#93170) üzenetére


szaboi6512
(senior tag)

Még mindig érvényesek a Windows 7 kulcsok, ha rendelkezel ilyennel.

Huawei 5577s és 5785 eszközöket Digi hálózatára alkalmassá teszem.A rendszerbeéllítások visszaállítása alapértelmezettre funkció működőképes marad.

(#93175) kali válasza Armagedown (#93172) üzenetére


kali
(legenda)

Nem ismerem, de nem életszerű a dolog azokon az árakon.

(#93176) zack


zack
(nagyúr)

Sziasztok!

Valaki esetleg tudna segíteni abban, hol tudom megnézni, hogy adott Win10 milyen kulccsal lett regisztrálva?
Van 3 kulcsom, ebből 1 az asztali PC, 2db pedig laptop. A gond az, hogy az egyik laptopra telepítenem kellene, viszont nem tudom melyik kulcs szabad (csak 1 gépre telepíthetőek). Ha rossz kulcsot adok meg, az MS tiltani fogja, ezt pedig nem akarom.

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#93177) steele80 válasza zack (#93176) üzenetére


steele80
(aktív tag)

Nem kell kulcs a telepítéshez. Kiválasztod, a verziót a kulcs beírásánál a nincs kulcsra kattintasz. Telepítés után automatikusan aktiválja.

(#93178) Zoz válasza zack (#93176) üzenetére


Zoz
(őstag)

Produkey és társaival megnézheted, ha benne van a Windowsban. Lehetséges, hogy nincs benne (pl az említett újratelepítés esete, amikor a hw alapján a netről aktiválja), ilyenkor egy általános kulcsot mutatnak az ilyen kiolvasó programok, -H8Q99 végű Home-nál, -3V66T pedig Pro-nál.

De nem kell parázni, nem fogja tiltani a MS, hibát dob aktiválásnál, hogy "ezt a termékkulcsot már egy másik gépen használják, adjon meg egy másik termékkulcsot". Beírod a másikat és kész. Ha az se jön be, akkor a harmadikat.

Ha pedig újratelepítésről van szó, akkor nem is kell kulcs, csak a megfelelő kiadást választani a telepítőben, és a nincs termékkulcs-ra nyomni.

(#93179) rantotthusi


rantotthusi
(tag)

rendben köszönöm srácok! :)

(#93180) GAbre


GAbre
(addikt)

Üdv!
Lenne 1 kis minipc ki lehet választani,hogy uefi-s boot legyen,de akkor nem látja a pendrive-ot,nem tudok telepíteni rendszert.
Esetleg futott már valaki ilyenbe van megoldás?
Azt írja nincs bootolható lemez*

[ Szerkesztve ]

Bordelands 3,Outer world,Monster Hunter,Resident evil 2-3,Devil max Cry V van :)

(#93181) Bkrisz9


Bkrisz9
(őstag)

Sziasztok! Cég miatt teljesen tiszta windows-t kellene vennem. Hol tudnám ezt a legolcsóbban megtenni?

Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)

(#93182) Elamaas


Elamaas
(tag)

sziasztok!

Adott egy Acer Swift 3 SF314-55-56QA NX.H5WEU.023 notebook. 256 Gb ssd-vel. oprendszer nélkül

Windows 10 et szeretnék rá telepíteni pendriveról azonban nem bootolja a pendriveot. Tudna segíteni valaki, hogy mi lehet a probléma?

AHCI-re van állítva. secure boot on, a pendrive ntfs :R

(#93183) King Unique válasza Elamaas (#93182) üzenetére


King Unique
(félisten)

Nálad is lemaradt a lényeg és szintén aktuális az, amiről egy másik válaszban volt szó... :) Azt nem írtad, hogy milyen bootolási mód szerint akarsz telepíteni, de ha pl. UEFI és NTFS fájlrendszerű a pendrive, akkor pont az baj, mármint az NTFS.

[ Szerkesztve ]

(#93184) Elamaas válasza King Unique (#93183) üzenetére


Elamaas
(tag)

sikerült elindítanom. fatra formázott pennel. :)

(#93185) King Unique válasza GAbre (#93180) üzenetére


King Unique
(félisten)

Nálad szintén lemaradt... :D Szintén nem derült ki, hogy mivel és hogyan lett elkészítve a telepítési adathordozó (pendrive), a megfelelő boot opciók vannak-e beállítva a BIOS-ban, a BIOS boot device menüben, illetve bootolásnál pl. az F12 funkcióbillentyűvel előhívható gyors menüben megjelenik-e a pendrive stb.

[ Szerkesztve ]

(#93186) GAbre válasza King Unique (#93185) üzenetére


GAbre
(addikt)

Rájöttem,my mistake.
Ahogy beraktam iso-t visszaállította a tipust a rufus.
Rég telepítettem úgy látszik :D :Y :R

Bordelands 3,Outer world,Monster Hunter,Resident evil 2-3,Devil max Cry V van :)

(#93187) seger


seger
(addikt)

Senki nem tudja, hogyan lehetne egy bat file-lefuttatni a leállításkor?

(#93188) Armagedown válasza seger (#93187) üzenetére


Armagedown
(őstag)

Jobb klikk, új parancsikon, az elérési útvonalhoz pedig beírod ezt a parancsot:
shutdown.exe /s /t 00
Vagy így.
Jaj, félreértettem, azt hittem, hogy azzal akarod leállítani :DDD

[ Szerkesztve ]

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#93189) #54072192 válasza seger (#93187) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Pro rendszeren:
Indítsd el a gpedit.msc-t. Azon belül Számítógép konfigurációja/Windows beállításai/Parancsfájlok. Ott Leállítás, majd hozzáadás.
- Parancsfájl neve: C:\Windows\System32\cmd.exe
- Parancsfájl paraméterei: /C C:\abatfile\eleresi\utja.bat
Utána mented, kész. A gyors rendszerindítás legyen kikapcsolva, különben csak újraindításkor fut le.

Home rendszeren:
Amit Armagedown írt.

(#93190) seger válasza #54072192 (#93189) üzenetére


seger
(addikt)

Kipróbálom! Köszi!!

(#93191) csacsa01


csacsa01
(tag)

Sziasztok,
Ehhez tudtok segítséget adni? Pár het még simán kapcsolódott a Mömax, Möbelix oldalához, most ezt írja ki.
A Kika-hoz kapcsolódik :).

[ Szerkesztve ]

(#93192) Werkly válasza szaboi6512 (#93174) üzenetére


Werkly
(őstag)

Ez így igaz! Alaplapcsere volt telón kellett aktiválni és egy Retail W7 kulcsot adtam meg az ügyintézőnek aki ellenőrizte majd ezután beíratta a kulcsot velem a mezőbe és máris minden szép és jó lett! 👍

(#93193) csicso82 válasza csacsa01 (#93191) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Üdv lehet valami huncutság futtasd le az Adwcleaner-t ha nem talál semmit akkor miután lefutott van egy olyan lehetőség hogy javítást és válaszd azt. majd gép restart és talán megjavul.

(#93194) seger válasza #54072192 (#93189) üzenetére


seger
(addikt)

Nem futtatja le...:(

(#93195) #54072192 válasza seger (#93194) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Pedig működik az :) Biztosan jól írtad be amit kellett? Nem kell rendszergazdai jog a futtatásához? A gyors rendszerindítás ki van kapcsolva?

(#93196) seger válasza #54072192 (#93195) üzenetére


seger
(addikt)

Paracsfile paraméter ennek kell lenni?

/C C:\leallitas\futtat.bat ?

(#93197) Fuvaros


Fuvaros
(aktív tag)

Sziasztok

2-3 hete leszedtem az ingyenes Avast-ot a gépemről, a netet nagyon lelassította.

kb azóta jelentkeztek olyan hibák, hogy a gépemet otthagyva (1-2-3 órára) nem jönnek be az oldalak a Chrome-on, csak gép újraindítása után. Valójában volt internetkapcsolat, mert a netes backgammon ment.

Van összefüggés a két dolog közt? milyen vírusírtót tegyek fel?

köszi a válaszokat

Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...

(#93198) klaczi


klaczi
(aktív tag)

Frssítettem a rendszert. Előtte az ikonfeliratok és menűk feliratai boldra voltak állítva. Szerettem volna vissza állítani, de nem találom újra a beállítást.
Tud valaki segíteni vagy..................

(#93199) #54072192 válasza seger (#93196) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Igen, annak kell lennie.

Fuvaros: Gyorsan ránézve pár fórumposztra azt szokták írni az ilyen hibákra, hogy használd az Uninstall Utility-t, csökkentett módból futtatva, talán az segít.
Szerintem a Defender bőven elég, nem kell külön program.

(#93200) csicso82 válasza Fuvaros (#93197) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Nincs, nálam jól működik az Avast Free, de valami kártékony dolog befurakodhatott a gépedre lehet az okozza az anomáliákat. Futtasd le ezeket:
- Adwcleaner
- MBAM free
- Emsisoft Emergency Kit
- Hitman Pro

Aztán írd meg mire jutottál.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.