Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94476) Ferenc.


Ferenc.
tag

Sziasztok!

Van egy régebbi asztali gép, s a rufussal kiírt usb pendrie win 10 telepítőt se úgy nem tudom be bootoltatni ha mbr bios-csm ntfs írom ki, se úgy ha gpt uefi fat32. Amúgy ez nem visszalépés hogy a modern gpt -nél csak fat32 -be lehet a pendrive? Már az mbr is tudta az ntfs-t..
Visszatérve, a gép amúgy biztos bois-os tehát az mbr kiírás jónak kéne lenni, de valahogy nem tudok pendriveről win-t telepíteni rajta, nem jelenik meg a bootolható eszközök között.

Na nem baj, mondom akkor kiírom DVD lemezre az .iso telepítőt, s így lesz telepítve a gép. Itt kérdezném, hogy a dvd lemez viszont mbr vagy gpt séma szerint fog telepíteni? Mert a rufusnál választani kell, de dvd írásnál nem volt ilyen opció, s fogalmam nincs, persze majd kitapasztalom, de megkérdezem itt is.

Másik kérdésem ,hogy vannak gépek amikben a hdd ssd-re lesz cserélve, s olyan jól belakottak a gépek, hogy nem akarok tiszta telepítéssel elölről kezdeni mindent akinek csinálnám, hanem a már itt is kitárgyalt macrium reflect free-vel átklónozom a hdd-ről az ssd-re a tartalmat s kész, megy tovább minden. De azt mondta nekem egy ismerős, hogy ez nem jó ötlet, mert a hdd-re "máshogy" települ fel a win 10 , mint az ssd-re, így ha klónozom, akkor átviszem a hdd "séma szerintit" az ssd-re ami így nem teljesen jó..
Ez szerintetek igaz? Vagy nem jól mondja? Eddig nem volt gondom a klónozással.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.