Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
A baj annyi, hogy egyre több dolgom van vele, mert hát munkahelyen is elferdül már (mert ugye a friss laptopokon már az van), meg ugye amúgy én is a játékok miatt váltottam volna, mert hát attól hangos a net és a PH!, hogy a DX12 így meg úgy meg fogja váltani a világot.
Apró probléma, hogy ahol eddig láttuk a DX12-őt, ott általában nagyon nem látni azt, hogy ez bizony elementális erejű változásokat hozna, illetve a techdemó nem játék, tehát egyáltalán nem mérvadó, hogy a techdemókban jajj, de szépen muzsikál.
Sajnos biztos, hogy a Win10-re váltást sem fogjuk megúszni, de amíg ilyen állapotban van, annál többet nem foglalkozok vele, amennyit feltétlen muszáj.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Egy ventilátor vezérlőhöz kellene egy drivert felraknom, de a következő hibaüzenet jelenik meg.
OP telepítésnél, majd a gépházban is kikapcsoltam egypár funkció.link
Van valami a mit vissza kéne kapcsolnom, hogy tudjam telepíteni a drivert, vagy valami más miatt nem engedi a telepítést ? -
tutis
őstag
Miért van aza hogyha total commanderrel akarok c-meghajtóról törölni, akkor hibaüzivel elszáll?
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
raidx
őstag
Lehet, nem ártana egy lemezellenőrzést lefuttatni (chkdsk C: /f /r).
Sajátgép--->jobb klikk a meghajtóra--->Tulajdonságok--->Eszközök fül--->Ellenőrzés. Amennyiben a rendszerlemezt próbálod ellenőrizni, az újraindítás után fog végrehajtódni.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
vlevi
nagyúr
válasz Borisz76 #34099 üzenetére
"fórum hozzászólások alapján is csökkent a gondok száma"
Nézzük meg, hogy mennyi hozzászólás van a Win7 topicban, és mennyi a Win10-ben?
Ha feltételezzük, hogy egységnyi felhasználó nagyjából ugyanakkora arányban írja be a problémáit mindkét topicban, akkor a Win10 katasztrofálisan áll.
Windowsokon belül saccperkábé 10%-t írnak a win10 részesedésének, 50-60 körül a win7. Ez alapján, ha darabra egyforma a problémák bejelentése a két rendszerben, akkor a Win10-el 5-6-szor több a probléma , mint a hetessel.
De hasonlíthatjuk a win8, 8.1-hez is, mert azzal nagyjából egálban van a részesedése a 10-nek. Ott sincs túl nagy pörgés, ami azt mutatja, hogy akinek van, az használja, és nem a bajai miatt rinyál. -
wjbhbdux
veterán
-
-
CirrMee
addikt
-
Bacusuz
őstag
sziasztok
a dx12 támogatást ha a karim tudja(r9 390) akkor azt hogy kell felrakni?
vmi frissítés, vagy más?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
raidx
őstag
válasz Bacusuz #34115 üzenetére
Három szereplő közül az egyik minket is érint: Intel, AMD vagy NVIDIA. Mindhárom cég készít PC-s GPU-t, és abban is megegyeznek, hogy mindhárom állítja, termékei támogatják a DirectX 12-t. Ez nagyon fontos már most, de hamarosan, az újabb játékok megérkezésekor égetően kritikus lesz, csak éppen ott a kisbetűs rész, ami miatt sokan nagyon bosszúsak, miszerint nem mindegy, „mennyire támogatja” a DX12-t az adott GPU. Pedig lehet örülni a DX12-nek, legyen akár többéves videokártyánk.
Esetleg egy 3DMark teszt.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
CirrMee
addikt
válasz Bacusuz #34115 üzenetére
Az óperenciás rendszer dx12 funkciójára kérdeztél rá, azt meg rossz helyen kerested (a hw oldalról csináltál ps -t). Az "Operációs rendszer" menüben keresd meg, ha win10 van fent, ott meg is fogod találni.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Locutus
veterán
Néhány esetben ez megoldja nekem: run troubleshooter
Nem talál hibát, meg lényegében semmit se csinál, de ha benyomod neki, hogy admin módban keressen problémákat, mire végigmegy a csík újra működik a start menüDe pl a legutóbb, amikor a nod32 betolt egy frissítési üzenetet a műveletközpontba (ettől is le szokott fagyni a shell), nem segített semmi. Bementem a nod32-be, frissíteni kellett a licenszet, ezután frissítette magát, és abban a pillanatban a win shell is újra működött. Szóval én biztos vagyok benne, hogy a tray meg action center üzenetek körül van a bibi. Mindig olyankor jön létre ilyen hiba, ha valami üzenget.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
válasz CirrMee #34122 üzenetére
Elviekben sokminden van, főleg az AMD elveiben
A valóság inkább az, hogy a DX12 talán ha jövőre beérik a játékok terén... addig csak a maszatolás megy még.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
CirrMee
addikt
válasz Locutus #34123 üzenetére
Nem az volt a kérdés, hogy mikor fogják kihasználni végre.
Az meg tiszta sor, hogy erre nem mostanában fog sor kerülni. A többszálú procikban rejlő képességeket is évekig nem használták ki a programozók, 64bit -es buliról nem is szólva - idő kell, mire elkezdik használni, még több idő múlva kitapasztalni a fejlesztők.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
margithid
veterán
A 100 mb-os rendszer számára fentartott hely sajnos nem azon az ssd-n van amin a win1 0lesz, ezt win10 alatt át lehet valahogy helyezni arra az ssd-re amelyiken maga a win1 0is elsz?
Win7 alatt ezt nem siekrült emgoldani, ezért kérdezem, hogy win10 alatt menne-e. -
dergander
addikt
válasz CirrMee #34124 üzenetére
Visszatekintés , asszem az első procim az az AMD Athlon64 volt 2005-be vettem,nah eltelt 11 év és még mindig a szerencsétlen 32bites programokkal killódnak. Nem hiszem el hogy ennyi idő alatt nemtudott volna átállni a fejlesztő gárdák. Nemsokkal később már 2 magos Procim volt és a mai napig a játékok elég nagy része nem is nézi ha van 4 vagy 6 magod ugyanis 2 maggal is úgy mennek mint 4el . Tehát azt kell mondjam fejlődik a világ csak hozzá a szoftverek viszont nem.
Nem ide való téma de ott van a képernyő 4K kijelzők vannak,de már dolgoznak gőzerővel hogy legyen 8K .... Kérdem én minek? Mikor egyetlen olyan VGA sincs a közelbe se ami 4Kba garantálná hogy max grafikán menjen egy AAA játék. A konzolok még a 4K-t se kezelik,még 1080p-be is killódás megy hogy 30fps legyen akkor hol van még a 4K / 30FPS korszak. Szóval a Hardverek mérföldekkel előrébb vannak mint a szotveres oldal és egyre komplikáltabb lesz a fejlesztés egyre többen nemfognak foglalkozni vele hogy akár optimalizáljanak rá. -
lanw
aktív tag
Nem is tudtam,hogy ha tiltva van WU akkor a store-ból nem lehet tölteni.
To be or not To be
-
Tails111
aktív tag
Ha a windows 10 aktivált akkor Rendszer ablak jobb alján ugyanúgy megjelenik az eredetiséget igazoló logó?
Hasonlóan win 7, 8 hoz.[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz dergander #34126 üzenetére
Azért nem a hardver tervezőit kell lesajnálni, mert a programozók lusták. Már a többmagos időszak előtt is tapasztalni az ilyesmit: rengeteg programozó otvaros kódokkal operált - minek optimalizálni, van elég kakaó (MHz pumpálás korában) a sz*r kódok futtatásához. Ha elég öreg vagy, ellenpéldának fel tudom hozni az Amiga programozóit...
-
raidx
őstag
Megkergült a rendszerem! Átváltott a felbontá 1600*1200-ra az 1920*1080 ról és nem tudom visszaállítani. Próbálkoztam lemezképből visszatenni a rendszert de közölte, a telapített rendszer BIOS a lemezkép meg EFI rendszer a visszaállítás nem lehetséges. Néztem a bios beállításokat de ott nincs változás. Redon beállításoknál az 1920*1080 szerepel /Crimos/.
-
margithid
veterán
válasz margithid #34125 üzenetére
Ez jó lenne ahhoz amit szeretnék?
-
vlevi
nagyúr
válasz wjbhbdux #34108 üzenetére
I5 3470, 8G RAM, nem mkndanám ócskának. És nem gyalultam ki semmit "konteós" programokkal, WU-t is meghagytam. Az, meg, hogy arra alkalmatlan gépre is automatikusan feltelepül, az igenis a windows hibája.
Az itt olvasható problémák sem a "konteós progik" miatt wan. Az, hogy elmegy a startmenü, nem indulnak az uwp appok, nem frissül a csempe, megfagy, kékhalál, feketeképernő satöbbi.
Tudom, ezek közül sok a driverprobléma, de vajon miért nincsenek ilyen problémák más windowsokkal? Továbbmegyek, miért nem volt ennyi probléma a korábbi windowsok béta szakaszaiban? Win7 legelső publikus bétáját használtam a gépemen, 2009 elején, és az égvilágon semmk baj nem volt vele. Ezzelszemben a win10 egy trágyadomb. Még most, fél évvel a hivatalos megjelenés után (és majd 1 évvel az első insider verzió óta) nagyságrenddel több a baj vele, mint korábban bármelyikkel, szerintem a win98 és me se wolt ennyire szar.raidx: nem kapcsolódott be a virtuális zupper lebontás?
[ Szerkesztve ]
-
lanw
aktív tag
Mitől függ,hogy hibrid módban indul a gép,ha teljesen áramtalanítom?Nekem ez teljesen új.Ez ma kezdődött.Boot racer-el indulok,és az írja,hogy hibrid indítás,és nem állítottam semmit.
To be or not To be
-
Dumi86
senior tag
válasz RockHaRD #34135 üzenetére
Szia.Gyorsba google-n utánanéztem,hát ez vagy procihiba vagy memória hiba lehet
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
raidx
őstag
Érdekes módon a VGA frissítési frekvencia 60-ról átváltott 30-ra. Igy nem volt látható/olvasható semmi.
BIOS alapra eredménytelen. Bios frissítés HDD-k kiiktatása, Boot USB telepítőről és sikerült a rendszervisszaállítás lemezképből. Mi a fene okozhatta a kalamajkát? Olvasgattam csak.
-
-
-
ntomtb
tag
Asztali ablakkezelő és dwm.exe hibák sorozata.
Kérdezem én mitől? -
WeghA
tag
Nem tudom találkoztatok e vele, de eltűnt a tálcáról az Edge ikonja, az órára kattintva naptár nem jön elő, tálcán a keresőre kattintva csak forog a „töltés jelző” a Modern UI Alkalmazások üres.
Mit lehetne ezzel tenni? -
ntomtb
tag
-
törölt tag
"egy átlag felhasználónak semmi baja nincs vele"
Mert használják boldog tudatlanságban és ha gond van legyintenek rá. Attól még sok a hiba a rendszerrel így félév után is. Motorháztető alatt is és alap dolgok nincsenek átgondolva UI terén. Ott az Edge, most nem is az hogy egy rakás funkció hiányzik még, reméljük jön majd kiegészítő, swype, normális kedvencek, megjegyzi a pozícióját stb. Bár tényleg óriási öngól volt bétaként defaultnak betenni, de nem is ez a facepalm. Hanem nézzük amit már késznek gondol az MS: novemberben betették a tab preview-t mondván újabb hiányzó funkció megoldva. Csak éppen szarul csinálták meg, ez így parasztvakítás és nem hasznos funkció. Hétköznapi helyzet dolgozathoz anyagot keresel, 10-20-30 Wikipedia tab nyitva, olvasgatsz. Ahogy összezsugorodnak a fülek ugye már csak kb. mindegyikből a favicon és talán 1-2 betű látszik a fülön, valamelyik fölé viszed a kurzort hogy mi is volt az az oldal? IE11 szépen kiírja hoverként a cikk címét és a tálcaikonon keresztül is bejön a nyitott lapok listája. Az Edge mutat egy bélyegképet az oldal kicsinyített másával, de nem írja ki mi az, csak cím nélkül. WTF? Találd ki ennyiből mi az konkrétan. Tálcaikonon az IE-vel ellentétben semmi. Agyhalál.
Másik: Outlook.com email hozzáadása asztali Office Outlookhoz. Fiók hozzáadás, Outlook.com kiválaszt, email és jelszó megad, mi sem egyszerűbb. Erre nem tudja elérni a szervert. Az ember gondolná két MS termék egymással csak megoldja. Súgó lapon csak ennyi. Mint máshonnan kiderült ha az Outlook.com címednél be van kapcsolva a two factor biztonsági rész akkor az asztali Outlooknak nem a normál jelszavad kell megadni, hanem az MS fiók webes felületén kell egy külön jelszót kérni az Outlooknak és úgy már lefut a varázsló. Na ezt miért nem tudták figyelmeztetésként a fiók hozzáadásakor közölni? Vagy legalább a Súgó lapon kiírni. Helyette 20-30 percig szívtam mi a francért nem tudok két MS terméket összehozni egy sima varázslóval hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz #78032384 #34148 üzenetére
Naja, amikor az alap vezetékes netkapcsolattal baj van, ráadásul drivertől függetlenül . Ilyen, alapfunkciós buktával mióta win-t telepítek ('98) nem találkoztam. Ha megvoltak a driverek minden ment.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
válasz t72killer #34149 üzenetére
Már 2 hete 1 napja megy a legújabb win10 telepítésem, lehet érdemes lenne fogadásokat kötnöm rá, hogy ki fogja-e bírni még jó 2 hétig. Még sosem volt fent 1 hónapig egyhuzamban.
A pendrive problémát már várom visszaköszönni, azaz hogy egy ártatlan pendrive használat kifekteti a win10-et, és csak reset gomb, kikapcsológomb hosszan vagy áramtalanítás segít, tehát durvább módszerek.
De amilyen kis sunyi, az most nem lesz, szerintem azt majd az ezt követő 2-3. win10 újratelepítéskor fogja előhúzni, most valószínűbb, hogy megint előjön majd valami régi hiba, ami még augusztusban-szeptemberben boldogított. Mert ez így megy a win10-nél: eltűnik egy hiba, már azt hiszed, hogy teljesen ésszerű, racionális okból, ti. "javították", de valójában nem ahhoz, hanem a csillagok szerencsés együttállásához van ennek köze. Mindegy, én már ugrásra készen állok a win 8.1-es pendrive-ommal.Nyilván amúgy szívesen használom/-nám a 10-est, de a hibák ellen én tehetetlen vagyok, a pendrive-hiba például az a kategória, amivel már nem lehet együttélni, pedig az elég átlagfelhasználós attitűd, hogy az ember pendrive-ot dug a gépébe.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS routerek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Apple notebookok
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest