- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
Blue Eagle #121484 üzenetére
-
-
CirrMee
addikt
válasz
vlevi #118453 üzenetére
Minden korban megvoltak azok a konfigok, amiben ha nem volt megfelelő hardver, akkor a windows egy darálógépet csinált belőle.
Jól mondod, van itthon nekem is tempós merevlemezzel szerelt gépem, i5 / 12Gb DDR3 a fedélzeten, és őszintén szólva csak egy helyen van eget verő különbség, a boot alatt.
-
-
CirrMee
addikt
válasz
ArthurShelby #118017 üzenetére
Nem mindegy mi szerepel a számlán, amivel veszed. Ha olyan számlával veszed amiben szerepel hogy licencet kapsz (licenckulcs minek minősül?), akkor jogilag védve vagy.
Nem tudom, miket beszélnek itt egyesek, hogy vagy kulcsot, vagy licencet vásárolsz, amikor a jogi környezet világosan fogalmaz: vásárláskor jogot kapsz a szoftver használatára. Ennyi, a többi itt leírt okosság csak mese habbal.
-
CirrMee
addikt
A jó szerencséről:
-gyorsindítás letiltása
Konkrétan semmi szükség nem volt, mert az összes itthoni gépen kikapcsolásra kerül, közvetlenül a telepítés után.
-SATA vezérlő szabványosra állítása
-SATA vezérlő azonosra (IDE/AHCI) állítása az új lap BIOS-ábanA komplett géppark AHCI nálunk. A telepítés idejére a merevlemezek leválasztásra kerültek.
-bootolás módjának (UEFI/legacy) azonosra állítása az új lap BIOS-ában
Azonos.
-régi driverek (főleg VGA) uninstallálása csere elött
DDU által dózerolva a két RX, mivel amúgy is újabbat akartam feltolni. X-Fi driver szintén dózerolva. A többi echte windows által felpakolt driver volt.
-
CirrMee
addikt
válasz
krealon #117932 üzenetére
Ennek a tortenetet peldaul leirhatnad elrettento peldanak. (Reszletes konfiguracioval es lepes-listaval.)
A történet röviden annyi, hogy van egy gépparkunk, ami a manőver elején tartalmazott két játékra való, napra kész win10 pro rendszerrel belakott gépet. Remélem a sallangokra is jól emlékszem, kb ez volt akkoriban az alap felállás:
-i7 2600k / Z77Ext.3 / 16Gb DDR3 1866 / RX 480 / SSD+HDD / X-fi
-i5 750 / P7P55D / 12Gb DDR3 1600 / RX 470 / SSD + HDD / X-Fi
Jól szellőző és tisztán tartott gépházak (és alkatrészek), Corsair 600/650 -es tápok, Freezer 13 CPU hűtők. Elég stabil gépek, video render rendszeresen megy az erősebb gépen, de a családon belüli vándorlás miatt mind a kettő volt már ebben a szerepben. Az i5 750 a lappal együtt új kora óta nálam (illetve családon belül) van, ami azért nem kis teljesítmény egy olyan konfigtól, amivel játszani szeret a gazdi.Érkezett: Ryzen 2600X félkonfig (Ryzen 2600X, Asrock B450 Pro4, 16Gb DDR4 3000).
-i7 2600k vasam helyére lépett a Ryzen,
-asszony meg megkapta az i7 2600k gépet az i5 helyére.
Annyi módosítás történt, hogy a Ryzen már nem kapott X-Fi kártyát, mert mindkét példányunk sima PCI buszos volt.Ha nem bíztam volna benne, meg sem próbáltam volna a két win10 alatt a cserét megejteni. A kettő közül az egyik már az első indításnál reccsent. A másik elindult szépen, ment is (volt is öröm, a másik kudarca után), tesztek is rendben futottak. Amikor jött egy restart, akkor dobta fel a bakancsot, a második indulásnál kb használhatatlan is lett.
Kb ennyit arról, hogy minden gépcserét túlél. Igen, éltek túl nálam is, de ez a két példány 24 órán belül dobott hátast, két eltérő hibával. Ezért aztán okkal fogok mást írni, ha valaki magabiztosan állítja, hogy a win10 tutira túlél minden konfig cserét.
-
CirrMee
addikt
válasz
konci79 #117905 üzenetére
Úgyhogy nálad lehetett gond valamivel.
Miért, kinél lett volna gond, ha nálam található a két gép?
Ja!
Hogy arra céloztál, hogy a két, amúgy hibátlanul üzemelő családi gép azért sz*r, mert egy (szám szerint kettő) óperenciás rendszer szétcsúszott hardver csere miatt (i7 2600k -> Ryzen 2600X / i5 750 -> i7 2600k)? Remélem nem veszed sértésnek, de rád sem bíznék gépet... -
CirrMee
addikt
válasz
Winnie The P #117595 üzenetére
100% -ra nem lehet soha kijelenteni, de elég nagy eséllyel gond nélkül fog menni, pláne ha platformon belül cserélsz.
-
CirrMee
addikt
Másnál is elszállt a SMB V1 tallózás a soros bughalmaz frissítéssel? Nálam az összes gépen ugrott: beállítások szerint minden stimmel, a valóságban nem hajlandó tallózni. SMB V1 engedélyezve, tallózó szolgáltatás engedélyezve, Lanman beállítások stimmelnek az összes érintett gépen.
-
CirrMee
addikt
válasz
Hegyirabló #117223 üzenetére
Ha esetleg használsz Afterburner -t, az ki tudja dobni oda.
-
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #117126 üzenetére
Az előbb még hetek voltak, most már hónapok, értem.
Volt, amikor 2 hónap múlva, volt, amikor egy hét múlva nem volt már meg, amit utoljára a kivételekhez adtam.
Amúgy nem tudom egyesek mégis milyen fájlokat töltenek le, tárolnak, hogy tömegével törlődnek...
Mivel elég régóta foglalkozok gépek javításával, rengeteg régi dolgot őrzök (régi driverek tömegével, segédproggik, tweakerek, stb, kb az Amiga / win95 korszakom óta). De a régi LAN partis korszakból is van pár dolog, ami valamiért bántja a ringyózbiztonság szemét (pl moddolt fájlok). Egy részük eddig is lemezen volt, de a közelmúltban megint ugrott egy adag.
-
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #117123 üzenetére
Másrészt ha 1x megfelelően beállítom a programban a kivételt, akkor az kivételként is van kezelve és úgy is marad.
Egy ideig így is van. Aztán pár hónap múlva keresem a régi dolgaimat mapparendezés közben, és üres a keresett mappa. Biztonságiszemét' előzményeiből tudod meg, hogy megint ő vágta taccsra, kivételek közül meg minden eltűnik ilyenkor. Nem egyszer, vagy tucatszor csinálta meg az elmúlt pár évben. Nemrég lemezre írtam ezen régi dolgaimat, a programozók meg sz*rjanak sünt, harántfekvéssel.
Bár ha belegondolok, energiasémát önhatalmúan elbarmolja, hálózatnál biztonsági beállításokat önhatalmúan elbarmolja bizonyos frissítéseknél. Nem kizárt, hogy nagyobb/bizonyos frissítéseknél nullázódott a kivételek lista is...
-
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #117120 üzenetére
Ha csak az a gond, hogy valamit karanténoz, akkor egyszerűbb a kivételekhez adni, már ha fals positive riasztás.
Az a gond, hogy ez a vadbarom teljesen önhatalmú.
Gondol egyet, aztán nekiáll szkennelni időnként a kivételeket is, amit természetesen megint kiiktat, aztán ha keresem, nincs megint a mappájában. Megint kivételekhez adás, pár hétig vagy hónapig nyugalom, aztán megint megcsinálja... -
CirrMee
addikt
válasz
Pyttawrx #117015 üzenetére
Nem terjesztem azt, hogy kötelezően legálisak. Írtam, ha van tudomásod ilyenről az aprón, akkor jelentsd, mert én is szeretném, ha az apró a lehetőségekhez mérten tiszta lenne.
COA matricával meg jó 20 éve lehetett így menőzni (pedig jogszabály akkor sem rendelkezett arról, hogy annak kötelezően kell lenni), ma nem egy hardver van nálam, amihez nincs is, pedig gyárilag win8/10 -el futottak ki, és ha hihetnék neked, akkor ugye...
-
CirrMee
addikt
válasz
Pyttawrx #116998 üzenetére
Értem, lehet venni az olcsó kulcsokat, csak leírtam az illegális......
Akkor kérlek jelentsd az aprós modiknál, ha meg nem, akkor ne terjessz hülyeséget.
Még mindig nem akarod megérteni, hogy csak kulcsot kapsz és licenszet nem.
A hivatalos időablakban, win7/8/8.1 -ről váltott példányokhoz miféle licencet kaptál? Álmodj még, királylány...
-
CirrMee
addikt
válasz
Howkeddlee #116761 üzenetére
Win 7 U 64bit-ről váltottam 3év után Win 10 E 64bit-re, bár ne tettem volna.
Ha az E az Enterprise akar lenni, akkor odamész a céges rendszergazdához, és a fejébe húzod a mókolt telepítőjét.
-
CirrMee
addikt
válasz
Lauda #116703 üzenetére
Érdekes ez a coa matrica. Ha lekopik és nincs meg a számla egy gépről amihez járt a win, akkor onnantól illegális lesz az a windows?
1.: vannak forgalomban COA nélküli licencek
2.: a COA matrica nem jogszabályi előírás, nem jogszabály által megkövetelt valami, így annak a hiánya nem jelenti automatikusan azt, hogy az adott felhasználó gépén illegális példány fut.Plusz amióta az EU állást foglalt a használt kulcsok piacra dobásával kapcsolatban, kb amúgy sincs értelme.
-
CirrMee
addikt
válasz
U.Orsi #116254 üzenetére
Üdvözlet. Mivel még nem fordult velem elő ilyen hát gondoltam írok itt. Most raktam össze az új gépem. Giga b450 ds3h + 1600AF + 1x8gb aegis 3000mhz. És a win 10 csak 7,95öt lát. De miért?
Talán van egy NVMe meghajtó a konfigban, amiről elfelejtettél szólni, és az gyorsítótárnak használja...?
U.i.: nem tudom, ki írta válasznak, de nálam a 0.05Gb rohadtul nem 500Mb...
-
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #115149 üzenetére
"utána többször is olvasni lehet róla, hogy annak lejárta után nem jogtiszta az így szerzett licenc"
Szóval a májkrémszoft illegális licenceket osztogat, amikor egy ilyet aktivál. Ha ő teszi lehetővé, ő az elkövető.
Álmodj még, királylány... -
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #115147 üzenetére
Viszont válasz: kérlek nevezd meg, hogyan kerülöd ki az aktivációt (alias műszaki védelem). Több kérdésem azt hiszem nem is lesz...
-
CirrMee
addikt
válasz
Lauda #115141 üzenetére
Igen, két "szabály" áll egymással szemben. Csak az a gubanc, hogy az egyik jogszabály, a másik meg nem. Idehaza ránk, és a cégekre is a magyar (és/vagy EU) jogrendszer vonatkozik. Idehaza jogszabály alapján elítélhetnek, egy sajtónyilatkozat, vagy más sajtpapír alapján max kiröhöghetnek. Akárhogy szakad meg a m$, jogszabályt nem írhatnak felül semmivel.
Azt nem tudom, más országokban milyen a szabályozás, de elég abba belegondolni, hogy két EU tag között is szakadék lehet pl az audio/vizuális jogok kezelését szabályozó törvények között (lásd magáncélú másolás, stb). Amit írtam, amiről beszéltem az ügyvédemmel, az idehaza kiinduló alap, egy szomszédos országban már simán lehet az, amit írtál.Oké, megírtad amit a jogász mondott. A többit pedig a ms mondja.
Dettó - még egyszer: törvény csak egy van, és azt nem a m$ írja. Bíró meg jogszabály alapján ítél csak.
Van nekik egy szép aktivációs szerverük, ami kezeli a jogosultságokat, a licenceket, az ő dolguk, az ő felelősségük, hogy mindenki azt használja, amire jogosult.u.i.: Az idézett mérnökkel egyetértek: ha nem a statisztikát akarnák polírozni, rég zárták volna a lehetőséget a régebbi kulcsok előtt. Mondjuk elég undorító, hogy közben meg az ellenkezőjét promózzák.
-
CirrMee
addikt
válasz
Lauda #115138 üzenetére
Nekem nincs vele bajom.
Nem úgy tűnik. Te akarod mindenáron az illegálist bizonyítani, de csak egy marketing rizsát sikerült helyette megidézned.
Olvasd el az idézett cikk alján a ms-tól érkezett reakciót és azt vesd össze az itt tett kijelentésekkel.
Na ne mondd, és idehaza ki írja a jogszabályokat? A m$ irodistái, vagy a hazai jogalkotók?
Ha lejárt az ingyenes frissítési időszak, akkor lejárt.
Nem rémlik, max pofa szintjén. Ha lejárt, akkor az aktivációs szerver megtagadná az aktiválást. És még csak azzal sem védheted őket, hogy nem tudnak róla.
Nincs ezen mit ragozni.
Még egyszer: az általam megkérdett jogász szerint műszaki védelem megkerülése (értsd: aktivációs folyamat / szerver, stb), ez kell ahhoz, hogy valaki elkövesse azt, amivel itt okoskodsz, vádaskodsz. Ismertesd kérlek mellébeszélés nélkül, hogy miként tudod ezt megvalósítani. A többi marketing dumával majd gyere akkor, ha ez már sikerült...
-
CirrMee
addikt
válasz
Lauda #115090 üzenetére
Erről majd értesítsétek a microsoftot is, mert ezek szerint ott nem tudnak róla.
Értesítsd te, neked van bajod az egésszel.
Amúgy meg ajánlott átolvasásra a szerzői jogok összes. Aztán kezdj bele a mesedélutánba, hogy miként fogod itt bárkire rávarrni az illegalitást, amihez minimum el kellene követni a műszaki védelmi eszközök engedély nélküli megkerülése tényállást.
-
CirrMee
addikt
válasz
Lauda #115057 üzenetére
Így két évvel a lejárta után pedig még a tiszta win7-ből sem lehet jogtisztán 10-re frissíteni, ha átmegy a rendszeren, ha nem.
Nos az ügyvédemet idézve: a kulcsot az m$ kezeli/ellenőrzi. Amíg kulcsok kezelője jogtiszta kulcsot enged váltani, azt nem nevezheted illegálisnak. Amennyiben meg tudod indokolni, hogy milyen védelmet törsz fel, vagy kerülsz meg (lásd hatályos szerzői és szomszédos jogok), akkor tudod kijelenteni, hogy illegális a dolog.
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
-
-
CirrMee
addikt
válasz
Kezdő vagyok #111881 üzenetére
https://software-codes.com/
-
CirrMee
addikt
válasz
ScomComputer #111238 üzenetére
Bugos valamelyik minialkalmazás.
-
CirrMee
addikt
Az, hogy még van lehetőség a 10-re frissíteni az egy dolog, mert ha hivatalosan még lehetne, akkor gondolom hogy a MS közzé is tette volna.
Akkor egy szerzői és szomszédos jogokban jártas ügyvéd ismerőst idézek, aki szerint onnantól, hogy tetszőleges (és a lényeg: legális) win7 kódot elfogad egy olyan rendszer, aminek a dolga a jogosulatlan kódok esetén az aktiválás megtagadása (aktivációs rendszerük, ami online, tehát naprakész minden pillanatban) - szóval ez minden csak nem illegális. Illegális a védelem megtörése, megkerülése a hatályos törvények szerint, ezek egyikét sem fogod tudni ráhúzni, amíg a kulcsot elfogadja, majd az aktiválást is engedi a m$ szervere. Felhívta a figyelmet arra is, amit itt eléggé elfelejtetünk, hogy "szoftverhibára", vagy "feledékenységre" sem hivatkozhat senki, mert rendszeresen nekik szegezik a kérdést, és ennek ellenére működik az átjárás, a mai napig is, magyarul meg van róla győződve, hogy szándékosan nincs zárva az a bizonyos kapu.
Magyarul az ügyvéd szerint: ha nem vagy jogosult az átállásra, a rendszernek automatikusan meg kell tagadni az elfogadást, majd az aktiválást.
-
-
CirrMee
addikt
válasz
junior11 #111039 üzenetére
az MS és az Eset (mert sok AV csomagot is olcsón árulnak) is figyelmeztetett, hogy nem legálisak.
Mondjuk az EU nem hiába szólalt meg az ügyben. M$ már akkor is azt állította, hogy illegális a kulcsok újra hasznosítása, erre jött az EU, és kijelentette, hogy márpedig legális. M$ nem hozhat erre jogszabályokat, az EU meg annál inkább.
-
CirrMee
addikt
válasz
st3v3np3t3r #111026 üzenetére
Egy digitális kulcs eredetiségét csak azon számlával lehetne igazolni, amit a microsoft állított ki és ami tartalmazza a termék vételárát és a számlán fel van tűntetve az egész vagy a kód egy részlete...
Jogszabály erről nem rendelkezik, másrészt az eladónak semmi köze a(z eredeti) csomagban található kódhoz. Bár ezek után azon sem csodálkozok, hogy ha a m$ -től vásárolsz, és nem lesz a számlán kód, akkor is kétségbe vonod majd az eredetiséget...
de pl.2015-ben kiadott kulcsról vajon van eredeti számla vagy egy eredetitől készült hitelesített másolat?
Maradjunk annyiban, hogy tanulmányozd az EU erről szóló direktíváját (refurb.), és talán megérted, miről szól ez az egész. Ilyesmit te követelsz, nem pedig az említett EU -s jogszabály. Számlát amúgy szoktak adni, én is kaptam minden alkalommal. Meg az is kapott valamikor, valakitől, aki először birtokolta. -
CirrMee
addikt
válasz
#63718632 #110983 üzenetére
Tönkre ment a családban egy noti, alaplap hibás, garancia már nincs, javítva sem lessz. Van telepítve rajta egy legális OEM Win8.1-ről frissített Win10, lokális fiókkal.
Lehetséges tovább vinni a licencet másik gépre?
Ezt így konkrétan nem.
Garanciális probléma esetén van lehetőség tovább vinni, pl olyan alaplap cserénél, amikor más típusú lapot kapott valaki az eredeti helyett. Ez is inkább olyan helyzetekre igaz, amikor sk vásárolta valaki az OS -t, és nem a lapba van égetve. -
CirrMee
addikt
válasz
endilv426 #110870 üzenetére
Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a baj?
Megnézed a feladatkezelőben, hogy mi pörgeti.
Ez már hardveres probléma, hogy két Win is egymástól függetlenül ugyan azt a hibát produkálja?
Inkább ugyanaz a hülyeség van kétszer is elkövetve...
Vírusirtó, vagy bármi szemét, amit kézzel felpakolsz. -
CirrMee
addikt
válasz
HoTaZo #110815 üzenetére
Azon igen, de a böngésző fejlécén nem.
Szvsz annak nem is kellene szerintem...
Ezt a "skinezni/konfigolni kellene"-t nem értem.
Témázható, illetve vannak beállítási lehetőségei.
Értelmesebben nem tudom leírni.Találtam egy ilyen (YT videó!) változatot, de ez valami 5GB ISO. Nem fogok rendszert telepíteni, pedig ez tetszetős.
Gyanítom ugyanezzel a módszerrel megbolondított telepítő. Szerencsére már nem 2016 van, mint a videón...
-
CirrMee
addikt
válasz
HoTaZo #110752 üzenetére
Ez alapján próbáltam csinálni, de nem lesz áttetsző.
Aero Glass max tesztverzióban működhetett, mert már a win8 alatt is irtották (a kép is van 5 és fél éves kb). Ez az egy olyan megoldás létezik, ami a glass effektet viszonylag korrektül megoldotta, cserébe nagyobb javításoknál újra kell írnia a készítőjének.
-
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #108404 üzenetére
Már megbocsáss, de továbbra sem tudtál előállni semmilyen hivatalos forrással, leírással, ami egyértelműen azt támasztaná alá, hogy a hátáridő lejárta után is legálisan vehető igénybe az ingyenes frissítés.
Már leírtam egyszer, leírom még egyszer: ne gyere azzal, hogy a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztője elfelejtette megszüntetni az upgrade lehetőséget, aminek annyiszor kerített anno nagy zajjal járó reklámot, hogy ihajj. Ezt a lehetőséget szándékosan hagyták meg, és mivel nem törsz, vagy kerülsz meg védelmet, a licenc továbbra is legális marad, ha a hazai jogi szabályozást nézed. Nem aktivátorral szórakozol, hanem egy legális kulccsal aktiválsz egy olyan szolgáltatást, amihez ők adtak hozzáférést, elvégre ők maguk teszik lehetővé az upgrade -t.
Ajánlom a Szerzői és szomszédos jogok összest, az nekem elég hivatalos...
-
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #108367 üzenetére
Utána viszont hivatalosan már végképp megszűnt az ingyenes váltási lehetőség és nem nagyon lehetett olyan hivatalos leírást találni és olvasni, ami a hátáridőn túli, újonnan indított (korábban meg nem szerzett digitális jogosultság) ingyenes váltás legalitását megerősítette volna. Vagy te talán tudsz ilyet mutatni??? Vagyis kérdéses lehet, hogy utána mennyire oké, még ha technikailag továbbra is működik.
Már megbocsáss, de ha jogi környezetben jártas vagy, akkor tudhatnád, hogy ha a licenc kezelője barmol el valamit egy legális példánnyal, akkor azért a felhasználót nem hibáztathatja senki. Pláne, ha szándékosan hagyja az upgrade -t. Aztán lehet folytatni a sort azzal, hogy nem csak mezei felhasználók lépnek feljebb azóta is, hanem magán és állami cégek, intézmények, szóval lassan a fél ország illegális lenne.
Szóval ne gyere azzal a mesével, hogy a világ egyik legnagyobb szoftver fejlesztője elfelejtette, hogy már nem kellene engedni az ingyenes upgrade -t.
Nincs kedvem sokat keresgélni, szóval megállok az első találatnál (PCGuru):
(...) Nyitva maradt viszont egy lehetőség. Ehhez nem kell mást tennünk, mint felmenni a Microsoft ’Accessibility’ oldalára és bepipálni a jelölőnégyzetet, miszerint használunk kisegítő lehetőségeket, melyeket alapból látás, vagy egyéb, permanens sérüléssel, hátránnyal küzdő embereknek találtak ki. De ide sorolható például a billentyűzet gombkombinációk használata, melyet azért nem kevesen használnak. Viszont hogy ez mennyire etikus, azt mindenki döntse el maga, minden esetre a Microsoft sem igyekszik nagyon tenni ellene, hiszen így még többen válthatnak ingyenesen Windows 10-re. Viszont a határidő szerint ennek is vége lesz 2017 december 31-én.
De nincs ok aggodalomra, még ezután is lehetséges lesz, hogy az eredeti Windows 7 és 8.1 példányunkat frissítsük. Ehhez nem kell más, mint egy eredeti termékkulcs. Hogy ennek a határideje mikor jár le, arról egyelőre nem beszéltek a vállalat munkatársai. Így vagy úgy, de lassan megéri Windows 10-re váltani, hiszen a folyamatos frissítés naprakészen tartja operációs rendszerünket, és javítja a védelmét olyan komolyabb támadásokkal szemben, mint a mostanság népszerű, rosszindulatú zsarolóprogramok."
Gyönyörűen kivehető, hogy a m$ szerint szándékosan nincs zárva a kapu. -
CirrMee
addikt
válasz
King Unique #108360 üzenetére
Ugyan a linkelt cikk végén van egy megjegyzés a hátáridőn túli frissítés elvi jogtisztaságára vonatkozóan (...)
(...) a Microsofttól beszerzett (!!!!!!!!!) digitális licenc törvényi szempontból
nem lesz jogtiszta.Hogyne. A licenc kezelője szándékosan illegálissá teszi. Jó kis mese habbal.
Hiába no, amióta egy mocskos pártpropaganda lett az a portál, minden értelmes újságíró elmenekült onnan, beleértve a tech rovatot is. -
CirrMee
addikt
Elsüllyedt kérdés újra:
egy m$ fiókhoz lehet több retail kulcsot is rendelni? -
CirrMee
addikt
Ha már kulcsos kérdések: ha van több kulcsom több gépen aktiválva, és teszem azt belépek mindegyiken a fiókommal, akkor a fiókhoz kapcsolni fogja a többi kulcsot is...?
-
-
CirrMee
addikt
válasz
Cs1csó #107227 üzenetére
Fogalmam sincs, életemben nem láttam ég olyat, hogy valaki ennyire értelmetlen dologgal erőlködjön.
Meg ha működne is a dolog, akkor is kb az értelmetlen baromság kategória lenne, mert amire vázolta a használatát, lófingot nem fog teljesítményt, cserébe többet zabálna teljesen feleslegesen a gép. -
CirrMee
addikt
válasz
tasiadam #107221 üzenetére
Van 2 VGA-m, egy HD6450 és egy GTX960.
Be akarnám állítani, hogy az 1x-es 6450 dekódoljon és kezelje a chromet, ne a 960.Szerintem itt hagyd abba.
Egyrészt semmi értelme annak, amin erőlködsz, és sikerülni sem fog. Már azt az egy esetet leszámítva, hogy ide-oda kötözgeted a monitorkábelt. Encode esetén van választási lehetőséged, már ha a szoftver is támogatja. -
CirrMee
addikt
válasz
kisselandras #106765 üzenetére
Ha fosnak azt nevezed, hogy hazavágja a frissítés az addig jól működő rendszert, akkor nekem még soha nem volt olyanom, egyik gépemen sem.
-
CirrMee
addikt
válasz
Cs1csó #106242 üzenetére
Nekem tetszik ez a szögletes dizájn, az "aero" dizájn nem tetszett, erőforrás igényesnek éreztem anno.
A Vista első felbukkanása (nem kiadása!) környékén voltak olyan új gépek, aminél ezt problémásnak lehetett érezni. Mire kiadták a hetest, elég otvaros fostalicska gép kellett ahhoz, hogy érezhetően lassabb legyen az Aero, mint ha kikapcsoltad volna.
Azóta meg hatványozottan igaz, egy J1800 -as (eléggé kiherélt) procin nem érzem azt a baromi nagy különbséget, mint amiről itt megy a vita.
A szögletes dizájnnal sincs gond, Az Aero meg a maga idejében kikapcsolható volt, szóval semmi reális indok nem volt arra, hogy azt kinyírják.
Azzal mondjuk egyetértek, hogy strapabíró - ha nem használsz "különleges" hardvert. Saját tapasztalat, hogy pl egy régen mezeinek nevezhető hardver is okozhat fagyást - mint pl egy Creative (X-Fi) hangkártya. Win10 alatt már nem először barmolnak bele... -
-
CirrMee
addikt
válasz
Dragon3000 #106195 üzenetére
Ki lehet választani, hogy nincs kulcs és tovább lehet menni, így lehet próbaidősen használni.
Abbahagyhatnátok végre ezt a "próbaidőszakos" baromságot.
Nem ingyenes, nem próbaidőszak, hanem 30 napod van aktiválni. Vegyétek már végre a fáradságot, és olvassátok el a m$ irományát, amit elvileg elfogadtok telepítéskor... -
CirrMee
addikt
válasz
urbi107 #103778 üzenetére
Honnan tudnám letölteni a legfrisebb windows 10 enterpriset a microsoft honlapról.
A kms szerverrel sajnos az ncore-os telepítőt nem sikerült aktiválnom.Ha mezei warezjóska vagy, akkor azt pont nem tőlük fogod tudni beszerezni. Nem mellesleg a warezt itt meg a fórum szabályzata szerint illene kerülni.
-
CirrMee
addikt
válasz
tomaszka88 #103509 üzenetére
Ha pár ezres, akkor a megfelelő válasz: majd megtudod, ha használod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged