- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Norby86
őstag
válasz
#78032384 #47111 üzenetére
Az a furcsa hogy nekem olyan mappába is tett Thumbs.db fájlokat ahol nem voltak képek csak zenei fájlok meg program telepítők. :/ Hol tudom ezt kikapcsolni hogy ne csináljon ilyen thumbs.db fájlokat?
A win update megosztást én mindig kilövöm, telemetriát is parancssorbol kitörlöm, plusz a frissen telepített gépnél a kezdőképernyőn mindent kikapcsolt állapotra álíltok, ezek megvannak.
Akkor azt mondod a többi védelem sem jobb mint a Defender? Mármint ami kevésbé terhelné a gépet. Mert akkor hagyom fent bekapcsolt állapotban.
-
Norby86
őstag
válasz
#78032384 #47085 üzenetére
Én kíváncsiságból feltettem ezt a Samung Magician szoftvert és a Performance módban optimalizáltam az SSD-t. Érzésre gyorsabb lett az írás/olvasási művelet, azonban a Prefetch és a Superfetch opciókat alapból kikapcsolta ez a performance mód. Most már képzavarban élek, nekem is SSD-m van és érdekelne hogy egy friss windows telepítés után, mit érdemes kikapcsolni? A gyorsítótárazás csinálja a Thumbs.db fájlokat? Mert azok renszeresen átkerülnek a szerver gépre ha SSD-ről mentek adatot és onnan az istenért sem bírom letörölni, max linux alól engedi.
-
PuMbA
titán
válasz
#78032384 #47091 üzenetére
Jobban utánanézve azt találtam, hogy az OP sok írás esetén segít (például gigabiten töltesz le, mint állat vagy szervereknél, adatbázisoknál), ugyanis nagyobb lesz az SSD vezérlőnek az elérhető ideiglenes tár: "Over-provisioning reserves more NAND for the ssd's controller to perform background maintence. If the controller has enough reserved NAND to handle garbage collection processes during constant activity, then ssd performance will not slow down as much." " If memory serves, I think AnandTech conducted tests and was able to demonstrate that overprovisioning helps reduce performance degradation. Storage Review addressed it during their review of the Intel 520 at the beginning of this year. The majority of consumers and gamers don't really need to concern themselves with overprovisiong. Overprovisiong is more of a concern over in the enterprise side of the market."
"kikapcsolt index mellett technikailag jobban terheled."
A keresés az olvasási művelet, tehát nem terhelem jobban, ugyanis csak az írás számít a cellák szempontjából. Ellenben az index készítése és fenntartása írási műveletekbe kerül.
-
PuMbA
titán
válasz
#78032384 #47085 üzenetére
"A Samsung Magician Over Provisioning bekapcsolása felesleges, mivel gyárilag már megtörtént hardveresen az OP a TRIM miatt. "
OP nélkül egyes esetekben lassul az SSD, olvasd el ezt a cikket, ahol részletesen leírják, hogy miért jó a gyári hardveresen felül OP-t csinálni
Van róla egy Samsungos leírás is, hogy miért van értelme, de nem tudom, hogy hol van most.
"A RAPID mód több problémát okoz mint előnyt."
Ez így van, de nem is kell bekapcsolni
"Indexelést minek kikapcsolni, hogy lassabb legyen a keresés??"
Nem tudom, de valószínűleg azért, mert nálam nélküle is gyors a keresés, bár nem keresek nagyon eldugott dolgokat
Zenefájlokra keresve instant megtalál akármit.
-
törölt tag
válasz
#78032384 #45553 üzenetére
Szerintem is nagyon jó ez a menüfajta, meg ennyi idő alatt már szépen meg lehetett szokni (főleg, mert a 7 óta egyre több helyen látni).
Ja, az Edge-es megosztásos menü még a régi, akad ilyen design baki. Viszont korábban már volt ilyenről itt szó, az appok sosem lesznek egységes felületűek. Egyrészt mert ez nem követelmény, másrészt ha a fejlesztő úgy gondolja, hogy a saját megoldásai és ikonjai jobbak, akkor azt úgy készíti el. Rendszeren belül szintén. De tény, hogy akad azért átgondolandó rész. -
válasz
#78032384 #45227 üzenetére
Persze, persze ... Aki még DOS-ra telepítette a W3.1-et, vagy épp az XP-n szocializálódott, arra ragadtak az évek folyamán, de amióta "új magyarra" (köbüki kapcs ford) ferdítik, tényleg az van mint a hamis a babában a 3. perc környékén
.
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
#78032384 #44611 üzenetére
És tényleg
Én húzgálni próbáltam, görgő nem jutott eszembe.
(#44650) bogyo112 Én is kényszerítettem a segédlettel, 18 perc alatt lefutott, azóta is használom problémamentesen a gépet, játékok is mennek normálisan, meg kb minden amit használtam.
Egyedül ez nem tetszik.
(#44660) adise Megnéztem, AU után visszakapcsolta magát de kikapcsolva marad kikapcsolás után.
(#44662) TRob1 Nálam egy E5440, DDR2-es gép van gond nélkül, de csak kényszerítés után ment fel az update, magától nem találta, de W10-ről(TH2) frissítettem, 2 hónapja volt tiszta telepítés az SSD miatt.
(#44670) VoidXs Ez csak akkor működik ha be van kapcsolva a Wake on RTC BIOS-ban?
-
netpeti98
addikt
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
#78032384 #44569 üzenetére
Vezeték nélküli egeret használok, touchpad-et kikapcsoltam, letiltottam minden egyéb funkcióját, utána jött az hogy csinálta ennek ellenére is, felidegesítettem magam és újra raktam a Win-t, de ugye ez se oldotta meg.
Amúgy azóta mióta mutattam a videót nem csinálta, de érdekes egyszer rájön spontán, és nem lehet lelőni...
Amit írtál megcsinálom hátha segít...
Akkor csak nem egyedi eset ahogy látom...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
#78032384 #44547 üzenetére
"esetleg régió állítás Cortanára?"
Ez a Cortana konkrétan mi is, mert ilyet nem találok?
Nincs valami spéci egérgomb/touchpad beállítás ami bedobja a keresést?
Nem tudok róla, régi Win10-nél is feljött ugye spontán mint írtam, de nem állítottam semmit be, most meg szűz rendszert raktam rá tegnap este.
Amúgy érdekes mert van hogy 2 napig semmi, de van hogy rájön a 10 perc mint a videóban látható.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#78032384 #42841 üzenetére
"dark mode"
Azért nem szeretem a sötét témákat, mert csak rövid ideig látom. Pl. levelezőben, vagy böngészőben például, sötét témát állítasz be, azzal az indokkal, hogy éjszaka szemkímélőbb. De amint megnyitsz egy levelet, vagy weboldalt, akkor atomvillanással felérő fehér képernő égeti ki a retinádat
Ugyanezt van pl. meló közben is, kód ablak fekete, de a képernők világos alapon vannak. Megint ugyanaz.
Ezért inkább nem erőltetem a sötét témázást.És igen, nagyjából én is így látom az újdonságokat, azzal kiegészítve, hogy Edge-t nem használok, így aztán észre se vettem, hogy eddig nem voltak benne kiegészítők. Spykom sincs.
Talán a start menü olyan, hogy majd meglátjuk, milyen lesz. Insider Previewben néztem, szerintem nem rossz az, majd a gyakorlatban kiderül. -
vlevi
nagyúr
válasz
#78032384 #42816 üzenetére
Jól momdod. Hálókártya, vagy egér. Nekem a drótnélküli egér alvás után szinte azonnal ébresztett, a hálókártya pedig random időnként.
Ezeknél az eszközöknél az energiabeállitasoknál érdemes kikacsolni az "eszköz felébresztheti..." opciót, és ha van rá lehetőség, akkor bekapcsolni az eszköz áramtalanitasanak lehetőségét. -
sajog159
aktív tag
válasz
#78032384 #42113 üzenetére
Sokan válaszoltak segítő szándékkal, mindenkinek nagy köszönet.
Több változtatást csináltam, ahogy jöttek a tanácsok, de végül is a „powercfg /waketimers” parancs segített.
Két alkalmazás ébresztett:
1. Timer set by [SERVICE] \Device\HarddiskVolume2\Windows\System32\svchost.exe (SystemEventsBroker) expires at 14:15:46 on 2016.07.16. Reason: A Windows végrehajtja a(z) 'NT TASK\Microsoft\Windows\Media Center\mcupdate_scheduled' ütemezett feladatot, amely a számítógép felébresztését kérte. => Ez mi, tulajdonképen?
2. TorrentTime…A TorrentTime-ot leszedtem a gépről (nem is tudom mikor raktam fel, soha nem is használtam) és azóta nem ébred fel „magától”. Remélem így is marad.
Még egyszer kösz mindenkinek
-
Jumapili
tag
válasz
#78032384 #42113 üzenetére
Mindenféle a Windows által fontosnak tartott folyamat ébreszt. Mint pl. a Média Player adatbázis frissítése, Update, letöltött frissítés telepítése, és sok egyéb. Ezek egy részét át lehet ütemezni, hogy legalább napközben történjen, de letiltani nem engedi. Régebbi operációs rendszereken is megvan a jelenség. Ha jól értettem, az egyik fontos frissítés után jött elő.
Az egyik gépem két éve nem volt kikapcsolva, az előtt rendszeresen használtam az alvó állapotot és egyszer sem ébredt fel az akaratom ellenére.
A hibernálást az SSD miatt kerültem.
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
#78032384 #40071 üzenetére
WIN10 32 bit van rajta.
A processzor 64bit-es, támogatja így a 64 bit-et.
Annyi szoktam észrevenni, hogy többször teker a merevlemez.
Gondolkoztam új gépen, de mivel tényleg túl sokat nem használom (kis böngészés, néha irodai munka, egy-egy film átkonvertálása avi-ba), ezért még lehet használnám 1-2 évet, míg valami be nem döglik rajta.
A WIN10-et, ahogy írtátok, mivel dobozos, akkor is áttudom vinni majd az új gépre. -
törölt tag
válasz
#78032384 #38908 üzenetére
Tableten használom az Edge-et, és az egyik legzavaróbb része az apró X a füleken a képernyő tetején, ebben a 8-as IE jobb volt. Elvileg a bővítmények mellett úton van a gesztusvezérlés is, szóval jó irányba halad. Az UWP meg még mindig elég friss, idő kell neki.
(#38911) D@niel: Szerintem töröld le, és használd ilyen programok nélkül a rendszert. Néhány vírusirtó mellett ezek is bezavarhatnak, így az a biztos, ha telepítve sincsenek (egyébként a rendszer elég jól karbantartja magát amúgy is, a registry pedig egyáltalán nem befolyásolja a teljesítményt).
(#38919) PuMbA: Márkától és tárolástól függ, de egyes becslések alapján akár 30 évig is olvashatóak maradnak a DVD-k. Otthoni körülmények között nyilván nem eddig, de az 1-2 év nagyon mellé ment
A Blu-ray lemezek meg felépítésükből adódóan strapabíróbbak (konkrétan karcolni kell őket valamivel, meg ezt jobban is tűrik az olvasók), de DVD-ből és BD-ből is vannak extra erősek (M-Disc), amik lazán túlélnek bármilyen merevlemezt. Azok archiválásra vannak, okkal.
-
saelin
veterán
válasz
#78032384 #38891 üzenetére
Pedig nem ezt ígérte az ms. Pc-n teljes funkciós appok és viszonylag ahhoz is igazított ui, míg mobil vonalon pedig egy funckióiban és ui-ban korlátozott dolgot ígértek. A jelen helyzet meg az, hogy kapunk butított mobil alkalmazásokat pc-re, ahol a fenti hibrid megoldásból semmit nem látni. Én még most is azt mondom, hogy ez az uwp keretrendszer jó lenne, csak nem úgy használják a fejlesztők ahogy az be lett ígérve.
Nem akarom az androidot fényezni, mert abban is van dögivel hiba, de appok funkcionalitásában köröket ver az ms uwp csodáira.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#78032384 #38891 üzenetére
Ez a Onedrive kliens telefonra való, de nem ide. Ott még elfogadható a dolog, hogy túl bonyolult könyvtárszerkezeteket nem mutat egy szfotver, mert amúgy sem tud vele mit kezdeni a felhasználó.
De desktopon ez már korlátozó tényező.
Nemmellesleg megjegyzem, droidra évek óta van Onedrive kliens (nem utángyártott, hanem MS által készített), és teljesen jól működik. Sőt, annyira, hogy többféle fotófeltöltő szinkronizáló lehetőslget próbáltam, de droid alatt a Onedrive fotófeltöltőjét találtam a legjobbnak. Gugli fotók labdába se rúghat.
Vicc, hogy a saját UWP platformjukra nem tudnak olyat írni, ami működik."UI design language"
Ez már nekem is feltűnt.
Van, ahol a beállítások a balfelső sarokban az ablak ikonra kattintva jönnek elő, de más alkalmazásoknál
a bal felső hamburgermenüre kattintva, bal alul van egy beállítások ikon, és erre jobbfelül megnyílik egy beállításpanel. Ilyen pl. posta, a naptár. Tiszta fruitninja. -
Polllen
nagyúr
válasz
#78032384 #38423 üzenetére
Sajnos igen.
Végül is a start menüt visszakaptam. Lefuttattam az linken található parancsot, ami rengeteg appot nem tudott újratelepíteni és ez lett a vége:
Máshol olvastam, hogy új felhasználói fiók létrehozásával megoldható a hiba. Létrehoztam egy újat és ott tényleg minden jó. Viszont nem szeretném költöztetni a meglévőt.
Még valahogy újra lehet telepíteni azokat az appokat, amik elszálltak? Winstore-m sincs többek között.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
#78032384 #38350 üzenetére
@iwroteapoem: csak laptopon hasznalom a 10est desktopom mar evek ota nincs, az hogy. 3rd party szar drivert ir az nem az MS hibaja. UWP csempe frissitese nem erint, mivel a gepek alszanak es havonta egyszer indulnak ujra.
Azt kene felfogni hogy ez nem 7, nem is kellene lebutitani arra a szintre. Megis itt ez megy, mindenki 7-et akar faragni belole... szamomra ezert kabare ez a topic
-
King Unique
titán
válasz
#78032384 #38146 üzenetére
Épp akartam írni, hogy minden fent van az MS oldalán, így természetesen a Windows 10 billentyűparancsai is.
-
raidx
őstag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
#78032384 #36531 üzenetére
Előtte való héten töröltem ki a visszaállítási pontokat, megadtam egy akkor egy újat, de azt most nem találta. Gondolom ez valami nagy frissítés lehetett azért is csinált Win old mappát, abból vissza lehetett volna rakni, de így sima visszaállítási ponttal nem, azért nem is találtam amit elmentettem.
Azt a linket majd átnézem köszi.
VGA driver csere nem volt még, nem hinném az okozza, WiFi drivert próbáltam mindenhogy, régit, újat, sajátot, magától keresettet, mindegyiknél ez a hiba.
Virtuális memória automatára van állítva.
Torrent kliens uTorrent, próbáltam több verziót is, ugyan az a hiba, azaz elkezdek tölteni, 5-10 perc kék halál, de csak WiFin, az is mind1 2,4Ghz, vagy 5Ghz-es hálózaton vagyok, kábelen ugye semmi, illetve ha nem megy a torrent és WiFin vagyok akkor sincs hiba.Ma cserélem egy gyorsabbra a WiFi kártyát a notiba (nem ezért, tervebe volt már régebben is), nem sok az esélyre, de hátha megoldja a gondot. Ha semmi sem segít hétvégén újra rakom, szerencsére az adataimat rendszeresen mentem 2 helyre is, így azokkal nem kell szarakodnom. Viszont Win10-em nincs az a gond, eredeti Win7-em van, így elsőnek azt kell megint felraknom hogy felajánlja a Win10-et... Amúgy az a legidegesítőbb hogy eddig semmi baja nem volt a gépnek Win10-zel, gyors volt, semmi kék halál, semmi behülyülés, erre ez a frissítés elcseszte kicsit.
-
-
törölt tag
válasz
#78032384 #35463 üzenetére
Az én szememben az Edge egy Internet Explorer elfuserált Reboot művelet szüleménye. Ha az Internet Explorer részesedése nem csökkent volna megállíthatatlanul, valószynűleg, sosem szánták volna el rá magukat. A baj az volt, hogy a Windows 10 kiadásának idején közel sem állt úgy a fejlesztés hogy érett lett volna rá. Jól látszik mennyire nem, mert még most sem több mint egy béta. Mindent egyszerre akartak, és hát nem jött össze. A baj, hogy az Explorert már eltemették, az Edge meg még temetési vár. Jelen állás szerint sosem lesz belőle Chrome, és Firefox verő, de lehet még Opera sem
-
törölt tag
válasz
#78032384 #35458 üzenetére
Hát nekem például a túl minimalista felület (gépház) ami nem jön be annyira, pusztán azért mert ami az előző hozzászólásomban látható Modern UI-s felület, na azt a 90-es évek elején a Windows 3.1 is meg tudta volna jeleníteni.
A vezérlőpult rendben van. Az Edge meg megint gáz, elég megnézni itt a fórumon a saját Edge topicot, hogy mekkora "élet" van benne...
Az IE-t meg kivéreztették. Nem is lenne baj, ha az Edge lett volna olyan formában, mint az IE volt amikor leszúrták. Ráadásul majdnem 1 év telt el, az Edge meg kb ugyanolyan, mint amikor megjelent. Közben a Google, és a Mozilla fejlesztenek teljes gőzzel.
-
-
CirrMee
addikt
válasz
#78032384 #32769 üzenetére
Most ezt komolyan gondoltad? Azért nem tudod az ablakok színét változtatni (pl), mert annyira siettek? Azért lehetett még meghekkelni az előzetesben (a 8 előzetesében meg a startmenüt, amit a véglegesben már trükkel sem lehetett aktiválni), meg annyira siettek, hogy a véglegesben már hekkelni sem lehet. Az Aero Glass -t is kiherélték anno akksi zabálásra (meg egyebekre) hivatkozva, holott a vezérlőben lehetett már a hetesben állítani, hogy telepről használva kapcsolja ki a Glass -t.
Az az igazság, hogy a hetes óta szándékosan veszik ki a funkciókat, próbálnak minket terelni a kotla csempeszerencsétlenségük felé.
-
BiP
nagyúr
válasz
#78032384 #19977 üzenetére
(#19977) iwroteapoem
Színes fejléc: http://winaero.com/blog/get-colored-title-bars-in-windows-10/
Login screen megváltoztatása: http://www.howtogeek.com/223875/how-to-change-the-login-screen-background-on-windows-10/(#20014) VoidXs:
Ez a build újra tartalmaz vízjelet. Teljesen normális.
Semmi köze az RTM kulcsodhoz, főleg, mert nem is jó hozzá.
De elvileg el lehet tünteni, ha nagyon zavar:
http://winaero.com/blog/download-universal-watermark-disabler-and-remove-watermark-in-windows-10-and-windows-8/
Ha pedig az aktiválás zavar: Ameddig részt veszel az Insider programban, és frissítgetsz is, addig mindig kapsz aktivált változatot.(#20066) Zsüll:
Hivatalos megoldás nincs. Próbálkozás viszont itt:
[http://www.windowsnext-forum.com/index.php?topic=4965.0](#20125) wjbhbdux:
Ráadásul csak a desktop programokét színezi át (a metróUI-soké nem változik), és abból is csak az aktív ablak a színes, az inaktív ugyanúgy fehér.
De a feljebb linkelt "színes fejléc" trükkel kiegészítve egész jó, az inaktív is színes, de halványabb. -
-
-
Clemi
veterán
válasz
#78032384 #18854 üzenetére
Azt gondolom ismered, hogy a WP (ha bekapcsolod ezt a lehetőséget) akkor automatikusan feltölti a telefon Pictures/Képek mappa tartalmát (illetve ami még nincs ott) a OneDrive Képek mappájába?
Nagyjából 3 kattintás, hogy beállítsd a W10-en a szinkronizálandó OneDrive mappákat, így gyakorlatilag a telefon/OneDrive képek mappa/W10 OneDrive képek mappa folyamatosan szinkronban van. De ha te ragaszkodsz, hogy még kábelen is maszatoljon, na meg egyáltalán USB kábellel akarod összekötögetni a telefont (minek is?) akkor ha csak egy kicsit is szétnézel a beállításokban csodálkozni fogsz, hogy mi mindent tudsz szabályozni.Íme:
Jaaa és megjegyzem, hogy semmiféle külön app nincs nálam telepítve. A frissen telepített W10-re csatlakoztattam a WP-t (Lumia) és minden működik ahogy anno a W8.1-en is, ahogy ott is mindenféle külön alkalmazás nélkül.
-
Kurt Hectic
tag
válasz
#78032384 #15991 üzenetére
"minden program rácsos nézetben átláthatóan"
Azért az alkamazáslistás nézet átláthatóságával vitatkoznék, volt ott komoly káosz, mikor az összes alkalmazás odapakolta nem csak az indítóikonját, hanem ott volt még a helptől kezdve az uninstallon át minden bigyó is. Most a start menüben a lenyiló listás megoldás sokkal jobb, így kellett volna ezt win8-ban is.
-
King Unique
titán
válasz
#78032384 #15991 üzenetére
Nagyon szépen összefoglaltad
Valóban volt / van a 8.1-ben néhány olyan fícsör modern felületen és ezeknek desktopon való elérése, amik nekem nagyon hiányoznak a 10-esből... innen nézve sajnos erős visszalépés a felület, a Win7 szintjére... Ami igazán újdonság és értékelhető, az a virtuális asztal és látványosabb feladatnézet. De az meg a másik platformos ingyenes OS-ben is jobban megvan csinálva és többet tud....
Meg, ami [CS]Blade2 említ, az se piskóta...Ha már jön augusztusban, illetve majd októberben a nagy SR1, ennyi erővel várhattak volna pár hónapot a megjelenéssel, de ugye ott az iskolakezdés... -
Kurt Hectic
tag
válasz
#78032384 #15974 üzenetére
Most történik a váltás a régi win32api-ról az új univerzális apira, az átállás közepén tartunk, ezért van ilyen katyvasz. Az új apinak kell még minimum 5-6 év, mire kiforr, sebességben és minden másban beelőzi a régit, bár bizonyos részeiben már most is lekörözi azt. Reméljük, MS összeszedi magát, és jönnek majd tisztességesen megírt szoftverek és frissítések W10-hez.
-
cog777
senior tag
válasz
#78032384 #15974 üzenetére
Nekem is problemaim vannak a modern appokkal, Mail es nehany jatek elszall hasznalat kozben, gyerek nem igazan orult. A megvett Machinariumban az eger klikkeles nem mukodik megfeleloen, Win 8.1-nel jo volt. (Direkt nem steam-eset vettem, de lehet kar volt). Ebresztesi, hibernalasi problemak, illetve gond a kulso mikrofonnal. Ertesitesi terulet allandoan jelez, mikozben nincs uj uzenet.
Hat nem tudom, iszonyatosan betanak nez ki a rendszer
A Mac-en en is gondolkodom. Ennyire be(na)ta rendszert az Apple azert nem adott ki illetve a problemak altalaban ki lettek javitva.
-
Clemi
veterán
válasz
#78032384 #15598 üzenetére
jobb klikk tálcán a win gombra control panel
system and security
security and maintenance
maintenance listát kibontani
automatic maintenance sornál change maintenance settingsEz egyszerűbben Vezérlőpult/Műveletközpont/Karbantartás
Amúgy meg két gépen néztem meg, de a felébresztés egyiknél sincs engedélyezve, viszont mindkettő éledezik mikor neki tetszik és kideríthetetlen miért. Persze az ébresztés egérrel/billentyűzettel/hálókártyával részen csak a billentyűzet van engedélyezve. Arra gyanakszom már, hogy mivel vezeték nélküli cuccokat használunk, ezeknek a cuccoknak a frekvenciáján érkezik valami jel amitől felébred a rendszer. Mondjuk ezt az előző gépemen pont észrevettem, mert időnként a TV távirányító valamelyik gombjának megnyomásával szinkronban ébredt a gép, de szimulálni sose sikerült.
-
válasz
#78032384 #15351 üzenetére
Igazándiból kell idő az appoknak az átállásra, de tény, hogy a charms bar jobb volt és kényelmesebb.
Hiányolom a nagy órát és a gyors mód váltást külső kijelző esetén.
Kezd újabb értelemben google-á válni a Microsoft, mivel a google is elszúrta idővel az android tabletes felhasználói felületét. Régen ott is mindent kényelmesen elértél a két hüvelyk ujjaddal, mint itt.
Az osztott billentyűzet bal fele miért van sokkal beljebb, mint a jobb? -
nyunyu
félisten
válasz
#78032384 #15351 üzenetére
Hihetetlen az UI katyvasz, ahány app, menü, funkció annyi féle különböző UI megoldás. Egyik appnál a settings egy fogaskerék, a másiknál 3 pöttynél, a harmadikban hamburgernél kell keresni, egyik fent, a másik lent, egyik jobb oldalt, másik bal oldalt.
Hja, egyik appnal feher a default hatter, masiknal be sem lehet allitani, hogy ne fekete legyen?
Vicc ez az egesz.
Na meg amikor beszolt a Pasziansz, hogy upgradeljem premium editionre, ha nem akarok reklamokat nezegetni?
(Meg jo, hogy bedoglott a kabelmodemem tapja, es nem volt net a hetvegen...)Ahh, hagyjuk...
-
válasz
#78032384 #15170 üzenetére
"pótolhatatlan nyaralási fotók" (privát anyag, amihez pl a kíváncsi a munkaadónak semmi köze) vs "megtalálja őket neten"
A backupnak millió egyéb módja van, tessék megoldani. A OneDrive, Google Drive, stb jó dolog, csak arra számítson az ember, hogy amit ott tart, az publikus. Ergo az offshore számlák kimutatásait, az asszony pucér fotóit és a munkaadó konkurrenséhez beadott állásjelentkezést nem érdemes rámenteni...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#78032384 #15170 üzenetére
Mint például a Sony rootkitje a CD-n vagy most a telókon ami pekingbe hazatelefonal? Persze, megbizok en bennuk, de amikor kicsit tul sokat akar mint most az Ms... fogadjunk el se olvastad miket szeretne megkapni...csoda hogy folyamatos élőképet nem akar a webkameráról, hogy azzal vizsgálja a felhasználói élményt - milyen képet vágok ha lefagy az IE, etc.
A barátod meg ha nem csinalt biztonsagi masolatot... IJ kártya de nincs köze a paranoiához. Nekem van egy GoFlex NET, barhonnan elérem mintegy saját felhő és ide jön minden.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
#78032384 #15151 üzenetére
Félelmetes ahogy tiltakoztok az adatszivárgás minimálisra való csökkentése ellen. Pedig épésszel végiggondolva ebben nincs semmi rossz. Itt feltenném a kérdést, az az épeszű aki ezt meglépi vagy az aki kérdés nélkül hajlandó mindent átadni?
Mielött a takargatnivalóval jönnél, megjegyezném hogy van ilyenem. A privát szférám...
Igen, google, apple, mind ezt csinalja. Es ahol csak lehet, mindenhol én is minimalizáltam a megosztott adatot... most akkor paranoiás vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged