Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33151) D@niel válasza D@niel (#33114) üzenetére


D@niel
addikt

érdkességből feldobtam a vlc playert - mert a probléma bs player alatt jelentkezett - és a vlc szépen viszi a 720p-t, most próbálok egy 1080-at mert win7-win8 alatt nem volt vele se gond, az az érzésem, hogy most se lesz.

szóval nem tudom akkor, a gyári lejátszóval is ugyan úgy akadozik mint bs alatt, vlc-n viszont nincs gond. hát igen, magyar termék:)

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#33152) #56474624


#56474624
törölt tag

Én még ilyen következetlenül szar oprendszert nem láttam, mint ez a tetű 10-es. Bizonyos frissítésekkel megszűnik valami hiba, aztán újra előjön, de ez nem csak a frissítésekkel van összefüggésben, hanem valamiféle sztochasztikus folyamat alapján kerül kiosztásra, mikor milyen hiba jön elő (megint). Egy dolog állandó, hogy a csempék egy része nem élő, hiába tisztán újratelepítés vagy akár csak frissítés, ez mintha fiókhoz kötődne.

Az újabb visszatérő hiba (amit augusztusban tapasztaltam utoljára), hogy altatás az win10-nél MÉLYaltatás, de olyan mély, hogy a tápot le kell kapcsolnom 5-10 másodpercre, hogy utána a bekapcsológombra reagáljon a gép (aztán úgy folytatódik a munkamenet, mintha hibernálásból/altatásból ébresztettem volna, csak épp kicsit körülményesebb felébreszteni)! Billentyűre annyit reagál, hogy a num lock kivilágít. Ugyanez a verzió pontosan ugyanebben a hardverkörnyezetben és ezekkel a szoftverekkel nem rég még tökéletesen altatta a gépet, utána volt lehetőségem egérrel/billentyűzettel/bekapcsológombbal felébreszteni, most csak az áramtalanítás használ. Utóbbi pár napban kb. 5-6-szor telepítettem fel, frissítettem a 10-et, mindig előjön valami rohadt hiba, egyszerűen elképesztően szar, egy béta bughalmaz továbbra is az egész. Tudom-tudom, csak ezen gépen, meg még mondjuk a 10-et használók egy tekintélyes részének a gépén. Hogy a büdös francba nem jutnak 5-ről a 6-ra ezzel a projekttel, azt fel nem fogom.
Majd megy megint a marketing, milyen fasza új funkciókat tettek bele a redstone-ba, ahelyett hogy a meglévőeket bírnák már működésre. :W

Ráadásul már attól is elment a kedvem, hogy a Microsoftnak lepötyögjem a hibákat, full felesleges, még egyszer sem segítettek, ellenben sosem felejtették el a problémát valami másra továbbhárítani.

[ Szerkesztve ]

(#33153) raidx válasza #56474624 (#33152) üzenetére


raidx
őstag

Ne engedéjezd a hibrid alvást. Nem minden alaplappal működik. Nálad sem!

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#33154) #56474624 válasza raidx (#33153) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ez nem hibrid alvás, hanem "sima". Főkapcsoló --> Alvó állapot vagy billentyűzeten Sleep billentyű, tehát a sima alvás. A hibrid nincs engedélyezve.

(#33155) vlevi válasza #56474624 (#33152) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nekem szerencsére megyeget, van pár bosszantó apróság, amivel én együtt tudok élni, de másnak nem merném nyugodt szívvel ajánlani. Pont az ilyenek miatt, hogy annyiféle szarság van vele, mindnenkinek valami baromság előjon. Win7 topicban alig van valami hozzá-hozzászólogatás, az megy atomstabilan, deez sajnos tényleg nagyon béla. És nem is lesz jobb, mert a folyamattos fejlesztés (reszelés, kókányolás) miatt mindig lesz valami fícsőr, amivel egy szép bughalmazt is a nyakunkba kapunk :(
Vicc, hogy maga a rendszer alapja sokaknál nem müködik rendesen, hogy a géoet ki/be kapcsolni sem lehet, és még ezerféle baromság.
Az uwp felület is több sebből vérzik, koncepciotlan. Mit élő csmepézzek, amikor a startmenüben csak naponta 4-5 alkalommal járok? Ami meg ott van, az a csempe nem működik. Akkor meg miek erőltessem? Uwp appok kakasztrofalisak, laposon, pc-n nincs egy darab se, amit szivesen használna az ember, ráadásul maga a microsoft sem képes egyetlen normálisan működő uwp appot írni, akkor másnak hoygan sikerülhetne?
Na, kidühöngtem magam, mostmár megyek innen :)

Hibrid alvásra annyit, hogy azt külön ki kell kapcsolni, mert asztali gépen az az alap.
Admin módú parancssorból add ki a powercfg -h off paracsot. Ez kikapcsolja a hibernálást, felszabadul a hiberfile.sys méretű 4-8-16 giga tárhely, aminek hatására minden más is megszűnik, ami a hibernálást használja. Ilyen a hibrid alvás, és a fast boot és a slow shutdown is. Ez utóbbi nem külon ficsör, csak, mivel leálláskor menti a rendszert, ezért ez egy ideig eltart, szerintem sokkal tovább, mint egy normális botlás.

[ Szerkesztve ]

(#33156) raidx válasza #56474624 (#33154) üzenetére


raidx
őstag

Már a Vista korába bevezették csak nem volt alapértelmezetten bekapcsolva, egy ideig alvó állapot majd úgynevezett mély alvás ami az alvó és hibernáció keveréke. Ebből az állapotból sok gép nem tud felébredni csak mint ahogy írtad táp ki majd indítás.
S5 esetén ha a táp is leáll csak a kikapcsolás segít az élesztésba. Sajna a nem túl régi gépek között is van amik nem élednek S5 állapotbol (S5=hibridalvás). Sajnos a Win 10 ezt alapból bekepcsolja.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#33157) #56474624 válasza vlevi (#33155) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én eddig is így használtam, azaz használtam a fast boot-ot (tehát mondhatni gyári beállításon voltak ezek), mégis lehetett altatni. Azaz még augusztusban párszor előjött ez a hiba, de th2-nél ezzel a legújabb telepítéssel jött elő ismét.

Tegnap megnéztem bootracerrel, hogy tisztán indítva milyen eredményt érek el, hát 30 másodperc alatti eredményt nem sikerült elérnem. Anno 7-esnél még ilyen 18-20 másodperces eredményeim voltak, és nem tiszta indítással! Persze nyilvánvaló, hogy nálam valami nem kerek a 10-zel, de ha az ember megnézi a top eredményeket, amit 10-zel értek el, összeveti a 7-essel, vagy épp a 8-assal, %-os arányban ott is igencsak elmarad a 10-es.
Ezen mondjuk még túl is tettem magam, hogy lassabb a boot, de hogy alapfunkciók nem működnek, legutóbbi telepítésnél év végén például a pendrive-ot nem tudtam használni, mert megbolondult tőle a rendszer, erre a mostani telepítéseknél utóbbi időben ez a hiba nem jön elő, jött helyébe más, altatni nem lehet/nem érdemes.

[ Szerkesztve ]

(#33158) raidx válasza vlevi (#33155) üzenetére


raidx
őstag

Win 7-nél csak hibernálást használtam. Win 10-nél viszont a sima boot nagyságrendekkel gyorsabb mint hibernálásból élesztés. Nappal a Sleep gombot használom ha ott hagyom a gépet, Este kikapcs majd áramtalanítás. Az áramtalanítást megszoktam mikor egy éjszakai villám miatt a teljes rendszerem odalett, gép, monitor kukába. Érdekes, a router megúszta. Igaz az máshonnan kapta a delejt.

22 másodperc alatt munkakész. QC5000-PH 4 Giga ram SSD.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#33159) csixy


csixy
addikt

Amikor az Acer Emachines dobozkára az xp helyett megvettem az akciós Win8 Pro médiaközpontos 32 bites verzióját , akkor az egyetlen 1 Gigás ramját 2 Gigásra cseréltem és némi szabálytalan cinezgetés árán még egy SSD-t is beleküzdöttem . Ehhez a satás DVD-t Atapis DVD-re kellett benne cserélnem és meg kellett csapolnom egy sárga , egy piros meg egy fekete drótot , hogy legyen tápja is az SSD-nek , amit az egyik sarokba egy darab csavarral egy frissen odafúrt lyukhoz rögzítettem. Erre az SSD-re került a rendszer. Ma este pedig eleresztettem a win10 frissítést és fent van. :) Mindjárt szűzre újratelepítem , de előtte a 64 Gigás SSD-t 128 Gigásra cserélem. Nem gondoltam volna , hogy sikerülni fog ,de mégis meglett. Íme!

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#33160) #02760448


#02760448
törölt tag

Üdv a következő lenne a problémám beállítom az alapértelmezett programokat és másnap minden visszaáll az eredeti beállításokba böngésző, képnéző, filmlejátszó mindent a saját programjával akar megnyitni és kezdem unni. :W Valakinek valami ötlete. Előre is köszi! :R

(#33161) raidx válasza #02760448 (#33160) üzenetére


raidx
őstag

Türelem! Egy idő utánn abba hagyja. Vagy két hónapig én is azzal kedtem a napot, hogy állítgattam. A TH2 nagyon erőszakos lett de már megunta és nem állítgat el semmit.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#33162) 4ron válasza 4ron (#33134) üzenetére


4ron
senior tag

Senki?

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#33163) pinnacle


pinnacle
nagyúr

IE 11-nél már nem lehet a Google-t keresőnek beállítani? Nekem csak ez jön be.

(#33164) #56474624 válasza pinnacle (#33163) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nekem is ez a bajom. De ez aligha "10 specifikus" probléma. :) Illetve még 8.1 alatt érdemes lehet megpróbálni a modern IE-vel.

(#33165) csixy válasza csixy (#33159) üzenetére


csixy
addikt

Helyesbítés: Az atapis DVD-nek kellett tápcsatlakozót varázsolni.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#33166) JenciHUN


JenciHUN
aktív tag

Sziasztok!

Pár kérdésem lenne:

1. W8.1-em van jelenleg és úgy gondolom most már stabil annyira a dolog hogy merjek frissíteni. Jól gondolom vagy inkább várjak még?
2. Ha a Windowsból felfrissítem Windows 10-re, annyi elég lesz, vagy inkább egy teljesen tiszta telepítést javasoltok?
3. Ha jól értelmeztem akkor először mindenképpen frissíteni kell a Windowson belül mert csak így lesz beregisztrálva. Utána mehet a tiszta telepítés és mihelyst internethez csatlakozik a rendszer be is regisztrálja magától a Windows 10-et?

Előre is köszönöm! :R

(#33167) senki66 válasza JenciHUN (#33166) üzenetére


senki66
senior tag

Szia,

A fórum olvasgatásából azt a következtetést vontad le, hogy "most már stabil annyira a dolog" ? Akkor frissíts. Én is megtettem, de csak az "új dolgok varázsa miatt". Én személy szerint nem vagyok elégedett vele, nekem sajnos megvan az akadásos (főleg videók alatt) problémám (több verzióval és build-del ugyanúgy) és erősen gondolkodom a visszaálláson 8.1-re csak mindig adok egy kis haladékot magamnak. A lányom gépe a 10-zel random rebootolt, visszatettem a 8.1-et, azóta atom stabil.

(#33168) kátú


kátú
őstag

Sziasztok!
5 év után ismét van egy PC -m Win10 el. Még elég kezdő vagyok és valahol sikeresen beállítottam azt, hogy mindig azt az ablakot emelje ki amire az egér utat. Ez nagyon zavar, de az istennek nem találom meg hol tudom kikapcsolni, hogy megint úgy működjön mint alapból, tehát, hogy csak akkor váltson át a másik ablakra, ha ráklikkelek. Valaki tud esetleg segíteni benne?
Válaszaitok előre is köszönöm!
Üdv.:kátú

It still works!

(#33169) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

A task managerben a windows exploler folyamatosan pár százalékkal pöreti a procit. Gondolom indexel. Kikapcsolható ez úgy, hogy a programok keresése megmaradjon a startban? Köszi!

(#33170) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Tegnap újraraktam a win-t, és a tálcán ott a kis ikon mint mikor a pendrájvom tudnám biztonságosan kiadni, csak most a vinyómat teszi oda... ez miért van?

(#33171) steele80


steele80
senior tag

Egy külföldi fórumon olvastam egy értekezést arról, hogy a Windows 10 minden egyes leállítása kvázi hibernációs folyamat és ezért is olyan lassú, ellenben gyorsabb indulást eredményez. Ez a folyamat napi 4 leállással kalkulálva évi 20-40 TB adatot ír ki a lemezre. Ezt viszont sokallom, de nem is ez a lényeg, hanem SSD esetén javasolják a gépeken a hibernáció teljes kikapcsolását. Ezáltal valamivel hosszabb, 2-3 mp-es boot idő növekedéssel számolhatunk, viszont gyorsabb leállást és takarékosabb SSD használatot érhetünk el.

(#33172) Racecam válasza JenciHUN (#33166) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Szia!

1. Van akinél tökéletesen működik (pl. nálam), van akinek gondjai vannak. Ezek nagy többsége driver hibák, gondok.
2. Ezt neked kell eldönteni. Ha nagyon ragaszkodsz a mostani kinézethez, programokhoz, beáállításokhoz, akkor frissíted. Ha nem és megbarátkozol a gondolattal, hogy mindent szépen újra raksz és beállítasz, akkor tiszta telepítés. Én ez utóbbit javasolom.
3. Nem jól értelmezed. Volt egy ilyen időszak, de ma már ha az új buildet szeded le mondjuk Media Creation Tool-lal, akkor mehet egyből a tiszta telepítés is. Ilyen esetben a telepítéskor a 8.1 szériaszámait kell megadnod. Ha viszont úgy csinálod, ahogy írtad (de ez felesleges), akkor valóban nem kellenek a szériaszámok a második, tiszta telepítésnél. Olyankor azt a részt egyszerűen átugrod és majd aktiválja magát, ha nethez jut, mivel már ismeri a szériaszámhoz tartozó a gép adatait.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#33173) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Sziasztok!

Adott egy Windows 10-es gép, amin (szerintem) 1511-re frissítés óta nem működik a tálcán a bal klikk. Vagyis alapjában véve nem nyitható meg a start menü, és a műveletközpont sem. Ha jobb klikkel kattintok, akkor bejönnek a menük, de mondjuk a hálókártya tulajdonságait, megosztási központot nem tudom megnyitni, a műveletközpontot szintén nem lehet így sem elérni.

Classic shell-el sikerült működésre bírni a start menüt, de ez sajnos nem alternatíva, mert pl. a Gépház sem nyílik meg.

Az ehhez kapcsolódó fix sajnos nem oldja meg, közli, hogy nem sikerült azonosítani a problémát. :(

SFC /scannow megvolt - nem talált hibát.

Powershell -> alkalmazások újraregisztrálása megvolt

Sajnos ezek sem segítettek. Van valakinek valamiféle ötlete, hogy hogyan lehetne működésre bírni a rendszert, telepítés nélkül?

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#33174) Racecam válasza -secret- (#33170) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Talán, mert SATA és a hot swap funkció engedélyezve van.

steele80: Napi 4 leállítás (folyamatosan) egyáltalán nem életszerű... :U
De ettől függetlenül sem aggódnék, egy újabb "vihar egy pohár vízben" tipikus esete.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#33175) -secret- válasza Racecam (#33174) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Nem értek annyira hozzá, szóval bocs. Elrejteni, hogy tudnám?

(#33176) qantum


qantum
senior tag

Sziasztok!
Win10 lemezkezelőben, hol lehet a meghajtónak betűjelet adni, ill. változatni?

" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

(#33177) norti válasza qantum (#33176) üzenetére


norti
addikt

Jobb gomb - meghajtóbetűjel és elérési út modosítása

(#33178) #56474624 válasza steele80 (#33171) üzenetére


#56474624
törölt tag

Kár, hogy a gyorsabb nem a régebbi operációs rendszerekhez képest, hanem valószínűleg önmagához. :)

Amúgy hogy jött ki a 40 TB? Én a 8.1-et mindig gyorsindítással használtam, mégis csak 5-6 TB-tal nőtt a ráírt adatmennyiség 1 év alatt összesen, miközben használtam is rendesen a gépet, napi átlag 2 leállítással. És persze nyilván ezért az adatmennyiségért jórészt nem a leállítás/hibernáció felelős, szóval erősen eltúlzottnak érzem a 40-et.

(#33179) Pikkolo^^


Pikkolo^^
addikt

Kiraktam a PC képét a TV-re mely FHD felbontású még a laptopom nem. Most mindent felnagyított azonban én nem így szeretném hanem a pici ikonokat és a kis címsort stb.. W8.1 alatt megtaláltam hol lehet átállítani, hogy ne nagyítson fel mindent FHD-ra most viszont sehol sem találom. Tudnátok segíteni merre keressem?

(#33180) steele80 válasza #56474624 (#33178) üzenetére


steele80
senior tag

Szerintem is sok és igazad van abban, hogy önmagához képest gyorsabb. Vitathatatlan tény, hogy a 8.1 stabilabb gyorsabb rendszer jelenleg. És a problémák zömét nem lehet a hardver gyártók nyakába varrni, mert az bizony az op rendszer hibája.

(#33181) benjoe1


benjoe1
aktív tag

Erre esetleg tud valaki megoldást?

https://www.szarvaskovendeghaz.hu/

(#33182) hunluki


hunluki
senior tag

Üdv,

Olyan kérdésem volna hogy van-e arra megoldás hogy a frissítéskor jusson másra is erőforrás? Egy mezei defender update 1-2 percre simán lefogja a gépemet, és addig se net, csiga programok, fagyogató gui. Amint lement az update minden pöpec és újra rendben van az egész. Főleg játékok közben zavaró a dolog, de netezés közben is kellemetlen hogy totál meghal az egész.

(#33183) hackeeeee válasza hackeeeee (#33173) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Megpróbáltam, hogy jobb shift lenyomva, majd ott előző build visszaállítása, de közli, hogy nincs biztonsági másolat. :(

Véleményem szubjektív...

(#33184) qantum válasza norti (#33177) üzenetére


qantum
senior tag

Köszi.

[ Szerkesztve ]

" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

(#33185) kátú válasza kátú (#33168) üzenetére


kátú
őstag

erre valaki?

It still works!

(#33186) qantum


qantum
senior tag

Még valami, a képernyőfelvételt, hogy lehet csinálni?

" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

(#33187) cattus válasza qantum (#33186) üzenetére


cattus
őstag

Windows gomb + PrtScn, a képet .png formátumban menti a Képek\Képernyőfelvételek mappába.

[ Szerkesztve ]

Do the thing!

(#33188) qantum válasza cattus (#33187) üzenetére


qantum
senior tag

Köszönöm!

" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "

(#33189) szucstom


szucstom
őstag

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget tőletek: szeretném újrarakni a win10-et, mert beakadt szerencsétlen. Tudnátok adni egy linket, ahonnan egy win 10 pro-t le tudnék tölteni? eredetibe, ha lehet.

Előre is köszi

Tom

PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE

(#33190) Racecam válasza szucstom (#33189) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Media Creation Tool
Tudsz vele telepítő adathordozót is készíteni.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#33191) alec.cs válasza King Unique (#33097) üzenetére


alec.cs
tag

"És nem látszódnak a particiók..."

Windows lemezkezelőben sem látszanak? Ha ott igen és nincs betűjelük, akkor jobb klikk a partíción és "Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása". Esetleg, ha offline (leválasztva), akkor meg online állapotúvá kell tenni [link].

Köszönöm, működik. :C

(#33192) #56474624


#56474624
törölt tag

Ismét egy példa a véletlenszerű működésre. Tegnapelőtt végül csak lemondtam a gyorsindításról, kiadtam parancssorban powercfg -h off, az altatás működött onnantól rendesen. Most kiadtam ugyanezt "on"-nal, majd utána bekapcsoltam a gyorsindítást is, aztán kipróbáltam az altatást csak valamiféle perverz kíváncsiságból, és ezúttal működik rendesen! Mielőtt felvetődne, az égvilágon semmit nem állítottam ezeken kívül, mégis most működik. Bár azt nem próbáltam ki, hogy sok idő múlva hogyan ébred fel, de tegnapelőtt is csak ugyanígy 10-20 másodpercre altattam próba gyanánt.

(#33193) unravel


unravel
őstag

Jo reggelt!

Van egy USB-s infravevom es ha sleep modbol indul a gep akkor nem mukodik, nem reagal a taviranyitora. Ilyenkor kihuzomvisszadugom es ujra megy.

Megoldhato hogy ne kelljen? Mert hetes windowson jo volt, mukodott alvasbol visszaterve is.

Koszonom

¯\_(ツ)_/¯

(#33194) karldergroße


karldergroße
senior tag

Az tényleg siralmas, hogy néha nem lehet megnyitni a startmenüt és emiatt újra kell indítani a géept. Komolyan, azért a startmenü korábban mindig működött emlékeim szerint...

(#33195) Roxkex


Roxkex
senior tag

Hali valaki tud segíteni ?
A W10 olyat csinál ,hogy ha a "Start menü" -> "Főkapcsoló" -> "Alvó" módot választanom , akkor nem biztos , hogy elalszik. Vagyis azt csinálja , hogy a kép elsötétül és a ledeknél a "Bekapcsolási állapotot jelző" led világít erőteljesen. És a gép csak megy megy megy és megy .. :\ - De ezt kikapcsolásnál is csinálta már ma este - beállítottam a gépet , hogy 2,5 óra mulva kapcsoljon ki és reggel ugyan erre ébredtem :\ (W7 alatt nem volt!)..

Dell inpiron 3537 intel core i7 + amd readeon hd 8850m
újra driverelést csináltam már !

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#33196) kisapa


kisapa
senior tag

Erre valaki?

(#33197) raidx válasza Racecam (#33172) üzenetére


raidx
őstag

Annó egy jó hónapig használtam a rendszert frissítés után majd alaplap csere és SSD miatt tiszta telepítés történt. A kettő között semmi külömbséget nem érzékeltem a használat során. Vagyis nincs nagy szükség a frissítés utánni tiszta talapítésre. Ebből a szempontból jeles a Win 10. Viszont a régi drivereket érdemes manuálisan frissíteni mert ott képes keveredést, gondot okozni a Win 10.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#33198) raidx válasza unravel (#33193) üzenetére


raidx
őstag

Próbáld meg kitörölni az usb dolgokat az eszközkezelőbe majd újraindítás után ahogy használatba kerül valamelyik usb csatorna vissza települ a neki való driver. Valami miatt nem e megfelelő driver kerül vissza felébredéskor. Minden USB kütyühöz a legfrissebb driver legyen fent. Nem biztos, hogy az MS által telepített jó.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#33199) raidx válasza Roxkex (#33195) üzenetére


raidx
őstag

Igaz ezt a HP adta ki az ő gépeihez de vannak benne általános érvényű dolgok is ezért érdemes átolvasni. Hátha meg lessz a megfelelő ötlet a hiba elhárításáhiz.

[link]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#33200) junior11


junior11
veterán

Na most pár ismerősöm véleménye elbizonytalanított engem, ti mit gondoltok:

Van egy 3 éves Lenovo notebookom, mely Win8-cal volt vásárolva, aztán frissítve 8.1-re és tavaly nyár óta frissítve valamint azóta már tiszta telepítésként is Windows 10 Home.

A helyzet, hogy a notiban lévő HDD-t ki szeretném cserélni SSD-re, s a kérdésem, ilyen esetben a csere és a tiszta telepítés után az SSD-re a Win10 ismét automatikusan aktivált lesz (vagyis a product key-t átugorhatom a telepítéskor?)?

Egyesek szerint igen, mások szerint viszont az nem biztos, most nem tudom akkor, mi van.

Egy program segítségével kiolvastam a biosból a product key-t, de van 2 is:

1. Windows Bios OEM KEY - gondolom ez lenne a Win8 kódja?

a másik

2. Windows 10 Home product key - ez pedig a jelenlegi W10-esé.

Ha a tiszta telepítés után mégsem aktiválódna a Win10 a beállításokban melyik key-t adjam meg? Szerintem az első opció a jó választás nem?

Mit gondoltok? Köszi.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.