Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29369) Habell


Habell
tag

Üdv mindenkinek!

Kezdő windows 10 használó vagyok egy XP után...

Alap dologban kérnék segítséget. Ami az XP-n egyértelmű volt az itt nem megy a 10-en. A Win 10-en a főkapcsoló olyan lehetőségeket ad, hogy kikapcsolás, alvó mód, és újra indítás. Ha alvó módba teszem akkor egyértelmű mi történik... na de minek ébred fel magától a laptop az éjszaka közepén és megy majd gondol egyet és vissza alszik, aztán újra bekapcsol és vissza... Egy két órát van alvó módban aztán mondjuk 20 percre bekapcsol és vissza. Mindegy hogy hálózati forrásból vagy telepről van működtetve. Aztán ami még érdekes, hogy ugyan ezt csinálja ha össze van csukva... akkor minek áll neki zúgni meg világítani...
Nekem az a célom, hogy ha alvó módban van akkor ne kapcsoljon ki be, hanem akkor ébresztem fel amikor mondjuk felnyitom vagy megnyomok valamit.
A beállításokban erre csak időkorlátot találtam hogy mikor aludjon el.
A másik, hogy az Xp-t szoktam úgy használni, hogy kijelentkezem a fiókból és jelszó megadással meg vissza lépek. Itt a 10-en ilyen funkciót nem találtam.
A beállításokban találtam hibernálást, ha lehajtom akkor hibernál úgy állítottam be. De azt, hogy ezt kattintással hogyan tudom elérni a főkapcsolóból olyat nem találtam.
Tud valaki segíteni nekem ezekben a beállításokban?
Nekem mindegy hogy alvó mód vagy hibernálás, a lényeg, hogy a folyamatot onnan tudjam folytatni ahol abbahagytam és alvó módba tettem vagy hibernáltam a gépet. Nem szeretem kikapcsolni bekapcsolni, mert új laptop lévén hát siralmas a betöltési idő, úgy hogy gyakorlatilag még üres az egész... Azt szeretném még, hogy kijelentkezek a fiókból, ekkor ugye kilép de kóddal vissza tudok lépni könnyen. Ezt a két dolgot szeretném beállítani de nem találom...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.