Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28451) ripla


ripla
őstag

érdekes amit a bootról írtok, nekem ssd-n van a rendszer, és bekapcsolástól számítva nem tart tovább 15 másodpercnél a használatra kész állapot. A bejelentkező ablakhoz nem írtam jelszót, csak én használom a gépet, ott talán 2 másodpercet ha vár. nagyjából ezek az értékek itt nálam.

(#28452) vlevi


vlevi
nagyúr

Nekem mostanában kezdte el azt, hogy az értesítőben megjelenik, hogy újra meg kell adni a hitelesítése adatokat. Jelszót, vagy pinkódot. De minek?

(#28453) vlevi


vlevi
nagyúr

Nem tudom, írtam-e már, hogy megvan, mikor nem tudom a gépházon lévő powergombbal kikapcsolni a gépet. Akkor, ha használom az alvást.
Amikor bekapcsolom a gépet, akkor mindaggíg, amiíg egyszer sem megy alvásba a gép, addíg ki tudom kapcsoni a gépet a házon lévő powergombbal. De, ha egyszeris bealszik a gép, onnantól kedzve nem érzékeli a powergombbot. Próáltam már más funkcióra (alvásra, kép kikapcsolásra) állítani, de olyan, mintha nem is nyomtam volna meg. Újraindítom a gépet, és a következő alvásig megint működőképes a powergomb.
Váááá.
Mi a bánat lehet ennek a hátterében?

(#28454) Patrick


Patrick
addikt

Véletlen leállítás helyett az alvó állapotra nyomtam. A gép le is tette magát alvóba, aztán rögtön megmozgattam az egeret, felébredt. Okés. Akkor mondom kapcsoljuk ki, arra akartam menni eleve... okés, kikapcsol.
Majd 3-5 másodperc múlva magától bekapcsol.
Eddig nem csinálta, most miért? Biosban minden ami wake up az dissableden volt, bios reset sem segített. Mi állítódott el? Köze van az alvó állapotnak? Win 10-ben ez más vagy mi? ha kikapcsoló gombbal, ami a gép tetején van kapcsolom ki, akkor is kikapcsol, de be is kapcsol megint pár másodperc múlva.
Zsír új 2-3 hónapos gép... én valami szoftveres bibire gyanakszom, csak nem tudom mi az.

WTF? :F

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#28455) Tiger. válasza ela (#28419) üzenetére


Tiger.
nagyúr

Es abban az esetben is oda rakja az indito filet ha a nagyobb winyon jelenleg keves a hely, en a win 7 et ugy telepitettem hogy be volt kotve az ssd mellett a winyo.

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#28456) szinesz.bob válasza Máté94 (#28436) üzenetére


szinesz.bob
senior tag

Csak vigyázz mert megszólnak! :))
De teljesen igazad van! :R

(#28457) szinesz.bob válasza bopeti98 (#28439) üzenetére


szinesz.bob
senior tag

Vagy 1 óra is lehet nem????? :W

(#28458) pete_21 válasza bgabi1 (#28421) üzenetére


pete_21
addikt

Arra már kaptál választ, hogy érdemes kiszedni a HDD-t a telepítés idejére, és már meg is tetted. :)
Arra viszont, ha jól látom, még nem érkezett info, hogy miért lehetett az, hogy telepítés után a csatlakoztatott HDD-t nem ismerte fel.
Gyanítom az lehetett, hogy nem volt betűjele. Ha megint így járnál: nyisd meg a Lemezkezelőt, itt fel kell ismernie a HDD-t. Jobbklikk, és adj neki meghajtóbetűjelet. Szinte biztos, hogy csak ennyi volt a baj, ez elég gyakran megesik, más anomália viszont ritkán szokott előfordulni. :)

(#28459) scarabaeus válasza Popes (#28449) üzenetére


scarabaeus
őstag

"de most ő is rendszerkép mentésből visszatette az előző buildet mert pl eltávolította a NOD-ot és büszkén jelezte hogy már fut a Deffender"
Az ESET-től leszedhető az a változat, ami már kompatibilis az újjal is.

Quoth the Raven "Nevermore."

(#28460) AtHoS válasza raidx (#28042) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Esetleg BIOS-ban szoktak HOTplug feature-t ki/be kapcsolásához opciót rakni a vezérlőportok matatása környékén

read-only mode on the forum

(#28461) AtHoS válasza lsc (#28312) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Pedig kézzel beállítod, hogy fizetős/korlátos a kapcsolat és nem fogja elfogyasztani a hülyeségeivel az adatforgalmad. Ne várd, hogy kitalálja, állítsd be :K

read-only mode on the forum

(#28462) AtHoS válasza Dumi86 (#28412) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Fire/SOUL/CD linkelt közvetlenül MCT-ra [link]

Most este 2 laposon egymás utánban háromszor futottam neki a google által kidobott MS oldalról leszedhető MCT-lal (x64 verza) és csodálkoztam, hogy a telepítőmédia készítését követően (nem is értettem mit akar telepítő médiával, mivel a jelenlegi rendszer frissítését választottam) csak kilépett és nem csinált semmit. Gondoltam elbaftam valamit, így még párszor nekiugrasztottam, mire eszembe jutott, hogy volt közetlen link betéve a topikba MCT-hez. Na az előbbi linkről leszedett cuccal már 1586.11-re frissült mindkét lapos. Mondjuk a frissítések keresése bazi sokáig tartott (~1óra)

read-only mode on the forum

(#28463) oldmanoka


oldmanoka
tag

Üdv nálam korábbi verzióknál egyszerűen nem lehetett működésre bírni a képernyő lekapcsolást van vagy volt valaki aki ezzel a hibával szembesült és esetleg megoldódott neki a frissítés után ??

[ Szerkesztve ]

(#28464) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok!

Látom nem én vagyok az egyetlen, akinek meggyűlik a baja a legújabb frissítéssel...
Konkrétan a KB3118754 okozza a gubancot, újraindítást kér, de utána fekete képernyővel töltődik be a win, és látszólag nem is történik semmi.
Gépházban ezt látom:

Ilyenkor mit lehet tenni?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#28465) Csövy


Csövy
tag

Sziasztok,

Nem tudom, hogy ez a "hiba" másnál is előfordult-e, de engem meglepett.
Egyik családtagom úgy döntött. hogy jelszót ad meg a win 10-nek. Kétszer beírta, elfogadta. Első belépéskor nem fogadta el és azóta sem. Arra rájöttem, hogy a jelszóban lévő "&" karakter nem jó.
Hogy lehet az, hogy a jelszóbeállításnál elfogadja, a win kezdőképernyőnél pedig nem hajlandó beírni a karaktert a mezőbe? Próbáltam már képernyőbillel is ezt a karaktert így sem akarja bevinni.
(ASUS X741LJ notebook)

Valakinek esetleg ötlet, hogy mi a megoldás? Újra emiatt nem szeretném telepíteni.

Köszönöm.

Privátokra illik válaszolni...

(#28466) rgeorge válasza Csövy (#28465) üzenetére


rgeorge
addikt

Ki kell deríteni, mit írt be & helyett a jelszómegadáskor, valószínűleg ott más karakter került a jelszóba.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#28467) mefistofeles

Nah ezért majd kapok itt rendesen......
Szóval ha valaki benéz ide mielőtt win 10 telepítésre szánja el magát az tuti elfelejti a projektet egy jó időre. Mondjuk érthető de túlnyomó többségben panaszokról, problémákról, kékhalálról, és mindenféle anomáliákról olvashat.
Nos üdítő kivételként had írjak én is valamit....
A kezdeti insider verzióktól figyeltem a 10-est (nem minden build volt fent) de már akkor tetszett és az alap dolgokat simán meg tudtam vele csinálni, volt, hogy egyedüli OS volt a gépemen. Mióta pedig kijött a kereskedelmi (10240) verzió minden problémától mentes! A rendszert eredeti win 8.1 ről frissítettem és azóta sem volt tiszta telepítés, egyszerűen nem volt rá szükségem. Kezdetben egyedül az edge volt az egyetlen gyenge pont, internetről egyszerűen nem tudtam vele videókat nézni de ez minden külön beavatkozás nélkül megoldódott, (gondolom a frissítések hatására). Azóta is használom, felváltva és karöltve az operával. A TH2 telepítése után (nem volt "erőszakos" frissítés, megvártam míg magától beadja a rendszer) a helyzet változatlan. Posta hibátlan, könyvjelzők, böngésző ok. a beépített médiaplayerek is rendben vannak (van képnézegető is) bár bevallom és a Potplayert használom, képnézegetésre ott a FastStone. Külön vírusírtót nem használok, mert "normális" géphasználat mellett több problémát okoz/hat mint a hiánya (szerintem) illetve a TH2 után nekem is megnőtt pár másodpercel a boot idő de ezért nem fogok eret vágni magamon.......

Akinek nem inge természetesen ne vegye magára, de úgy gondolom rengeteg esetben a kapkodva, nem végiggondoltan végrehajtott telepítés, illetve a nyakló nélkül felrakott és (a 8-on annyira jól működött) görcsösen használni próbált régi progik (pedig ugye szinte mindenre van tucatnyi alternatíva) a bajok forrása. Ha ezek nem lennének pár ezerrel kevesebb lenne itt a bejegyzés.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#28468) tezsparker13 válasza Máté94 (#28448) üzenetére


tezsparker13
tag

Köszönöm a segítséget!
Nem lesz gond, hogy a v9.5-öt teszem vissza rá?? Néztem, hogy az nem kompatibilis a Win10 64bit-tel.

Köszi,
Viktor

(#28469) edari válasza mefistofeles (#28467) üzenetére


edari
őstag

Nekem is tökéletes a rendszer, nem vagy egyedül (habár a th2 amikor kijött akkor egyfolytában kinyírta a kábeles netem, de driver frissítés megoldotta - csak ugye nem nézi folyton az ember hogy jött-e ki friss-). Abban is egyetértek a túlzott 3th party appok gebaszt csinálhatnak a rendszerben, főleg ha az még nincs rendesen megírva a 10-re.

(#28470) labeda válasza mefistofeles (#28467) üzenetére


labeda
aktív tag

+1!

(#28471) labeda válasza ignisz (#28444) üzenetére


labeda
aktív tag

Asztali gép, Asus CG 8270. Hibátlan!

(#28472) TRob1 válasza mefistofeles (#28467) üzenetére


TRob1
veterán

+1

Annyi kivétellel hogy én már nem bírtam várni és "erőszakkal" tettem fel a frissítést. Ettől függetlenül ugyanúgy tökéletesen teszi a dolgát, megy minden. Boot idő passz, mert én ezt nem veszem észre (főleg hogy mindig alvóba teszem :D )

szerk: Asztali gépről van szó. (De asszony laposán is minden okés, annyi hogy ott nem volt erőszak, felajánlotta a frissítést) Az én gépem 8.1-ről lett anno frissítve, az övé 7-ről. Egyiken sincs tiszta telepítés, és nem is lesz míg valami nagyobb gebasz nem indokolja...

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#28473) labeda válasza TRob1 (#28472) üzenetére


labeda
aktív tag

Én is "erőszakkal" tettem fel, először frissítéssel, másodszor tiszta telepítéssel. (Home-ról váltottam /megvettem/ a Pro-ra.)

(#28474) rostiron válasza Patrick (#28454) üzenetére


rostiron
őstag

Nálam is mindig visszakapcsolt a gép. A hálókártya csinálta. Az eszközkezelőbe kellett beállítani hogy ne ébreszthesse fel a gépet.
Ez segített nekem is.

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#28475) Воланд


Воланд
titán

na, valamit tenyleg megint elkefelt az ms.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#28476) edari válasza Воланд (#28475) üzenetére


edari
őstag

Szerencse hogy tegnap előtt csináltam 1511-es pendrive-ot, és azzal újra tudtam húzni teljesen egy gépet.
(Habár már felesleges, hiszen ott van a hard reset, de az egyén abban nem bízik.)

(#28477) Patrick válasza rostiron (#28474) üzenetére


Patrick
addikt

Köszi, benne is volt a pipa, amit nem értettem, hogy került bele, mert én minden új installnál ki veszem rögtön, a röhej az, hogy kivettem, de még mindig csinálja.
Viszont kikapcsol a gép, de az egér továbbra is villog, felül van egy kis led, ami jelzi a dpi felbontást... alapból ez nem világít kikapcsoláskor...

Köszi, megnézem a linket!

[ Szerkesztve ]

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#28478) rostiron válasza Patrick (#28477) üzenetére


rostiron
őstag

Szia.
Én a laptopnál használok ilyen egeret, de azt hiszem az a led nálam akkor villog, ha merül az elem benne.
( Ha a tied is vezeték nélküli ) ??

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#28479) Patrick válasza rostiron (#28478) üzenetére


Patrick
addikt

Hali!

Vezetékes, most nem villogott, még is újra bekapcsolt. :S

[ Szerkesztve ]

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#28480) Patrick válasza rostiron (#28474) üzenetére


Patrick
addikt

Mindent kikapcsoltam, biosban is és az összes dolgot, amit lehet a winben, de még mindig bekapcsol, amikor kikapcsolom. Az alvó állapot óta ezt csinálja... ecsém...

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#28481) pendre54 válasza Воланд (#28475) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Mivel az angollal nem boldogulok - nekünk úgy 50 évvel ezelőtt még az orosz lőn a kötelező :) - de, ha jól értem akkor az MS egyelőre visszavonta a TH2-es frissítést, és ezért lehet csak a korábbi telepítőt elkészíteni? Mert ha így van, akkor érthető, hogy nálam miért nem jelent meg a frissítések között még a TH2. Arról esetleg nincs szó ebben a hírben, hogy mikorra várható az új TH2?

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#28482) steele80 válasza Воланд (#28475) üzenetére


steele80
senior tag

Kíváncsian várom, hogy ennek mi lehet az oka? Az biztos amikor kijött a 1511 csináltam egy tiszta telepítést és döcögött a rendszer. Majd 2 nap múlva újra telepítettem, akkor már jó volt. Az azért elég gáz lesz, ha csak úgy lehet majd telepíteni a rendszert, hogy az alap föl aztán meg órákon át a verzió frissítések.

(#28483) Feri1977


Feri1977
senior tag

..na jó..most már tényleg valaki megmondhatná, hogy mi az istent csinál a jó bödös nagy semmi közben az üdvözlőképernyőnél amikor kiírja üdvözöljük és a neved, és áll ott 15 másodpercig, mert rohadt idegesítő! SSD-m van így semmi köze az adathordozóhoz, egyszeűen áll ott és kész! 8.1 alatt pillanatok alatt bent volt az oprendszer, 10 alatt meg tölt baromi gyorsan bejön az üdvözlésig minden és ott áll és vár..a nagy semmire! És utána beugrik 15 másodperc múlva desktop, ennyire nem veszi ezt észre a visszajelzések alapján a microsoft?!

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#28484) mefistofeles válasza Feri1977 (#28483) üzenetére

Ezt tényleg minden 2 órában beteszed????..... :W
Ha ennyire hihetetlenül fontos dolgot csinálnál abban a 15 másodpercben akkor mi a fenéért nem rakod vissza a 8.1-et?

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#28485) RockHaRD


RockHaRD
addikt

Tegnap este pár órát kipróbáltam a gépet router nélkül. Nem volt semmiféle játék megszakadás, mumble - skype is tette a dolgát gond nélkül, tehát nem a win, és nem a hálókártya a ludas. Azért fura, mert lereseteltem a routert teljesen, legújabb fw van rajta, tehát nincs ötletem, hogy mit csináljak vele. Megyek is át a routeres topikba, hátha van vmi megoldás :(

(#28486) zoo8800 válasza Feri1977 (#28483) üzenetére


zoo8800
veterán

Csinálj egy tiszta telepítést, azzal minden gond megszűnik! Bizonyíték itt :D

rip and tear, until it is done

(#28487) vlevi válasza pendre54 (#28481) üzenetére


vlevi
nagyúr

Egyre több a kavarás. Pedig tényleg lenne értelme annak, hogy a Media Creation Tool mindíg az elérhető legfrissebb verziót töltse le.
Win7-ből nekem pl. a kiadáskori (2009-es) változat van meg, telepítő DVD-n. Ha újra kellene rakni a gépet, be is b....na, ha onnan kellene kezdeni a frissítéseket. De, jobban belegondolva, a win7SP1-es telepítő se sokkal jobb, mert arra is volt már kábé 300 frissítés.
Még jó, hogy én letöltöttem, és pendrivera kiírtam a 10586 ISO-t.

(#28488) scarabaeus válasza Csövy (#28465) üzenetére


scarabaeus
őstag

"Arra rájöttem, hogy a jelszóban lévő "&" karakter nem jó."

Egyik kollégám jött rá, hogy Win10-es gépen már nem tudja a bejelentkező képernyőn bevinni a # és & karaktereket (rendszergazdai jelszó, tartományi bejelentkezés). Nemhogy billentyűn nem (magyar kiosztás), de a képernyő-billentyűzeten sem. Az MS azt javasolta neki, váltson át angol kiosztásra, ahhoz viszont, hogy átválthasson, előtte ugye hozzá kellett volna adnia azon a gépen is az angolt, ahhoz viszont be kellett volna tudni lépni előtte. Mondtam neki, Alt-35 és Alt-38, ezekkel sikeresen be is tudta írni a karaktereket, OK. MInden esetre trükkös hiba.

Quoth the Raven "Nevermore."

(#28489) netpeti98 válasza Воланд (#28475) üzenetére


netpeti98
addikt

Máskor is kérdezni akartam, hogy az innen (tech bench) letöltött ISO-k különböznek valamiben a MCT lemezképeitől?

Bár ahogy látom most innen is a 10240 jönne le, de még párnapja leszedtem egy TH2 ISO innen.

(#28490) MrWhite válasza gézu (#28348) üzenetére


MrWhite
tag

Köszönet! Ez megoldotta a duplikációs problémát. :C

...

(#28491) pendre54 válasza vlevi (#28487) üzenetére


pendre54
addikt

Ok, értem amit írsz, de igazán én arra lennék csak kíváncsi, hogy a linkelt hírben az van-e leírva, hogy ideiglenesen felfüggesztették a TH2-őt, mert reszelnek rajta valamit, majd újra kiadják rövidesen?

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#28492) Воланд válasza pendre54 (#28491) üzenetére


Воланд
titán

nincs visszavonva a th2, csak az mct-vel nem lehet leszedni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#28493) rayoliviero


rayoliviero
veterán

Honnan tudom meg, hogy fent van-e nekem ez a TH2 frissítés? És hogy tudom feltenni?

Verzió: 1511

Operációs rendszer bulidszáma: 10586.11

netpeti98: Köszönöm szépen. :R

[ Szerkesztve ]

(#28494) netpeti98 válasza rayoliviero (#28493) üzenetére


netpeti98
addikt

Ez a TH2. :K

(#28495) Feri1977


Feri1977
senior tag

Azzal, hogy törlik a kommentet a probléma nincs megoldva. MInek van a kémfigyelő kis beépített visszajelzéses rendszere a microsoftnak, ha trehány módoni nem törődnek a hibajelzésekkel? Azaz még mindíg érthetetlen, hogy miért áll és vár 15 másodpercet kb. a nagy semmire a win 10 az üdvözlőképernyőnél, és utána mint a rohamtempó bedobja a desktopot. Mert odáig is tölt ezerrel, csak ott áll és vár a semmire! a win 8.1 semmi ilyet nem csinált!

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#28496) netpeti98 válasza Feri1977 (#28495) üzenetére


netpeti98
addikt

Esetleg nem lehet hogy valamelyik programod vagy drivered okozza? Nekem például a vírusirtó jutna ilyenkor eszembe.

(#28497) droti25


droti25
őstag

Sziasztok

Windows 10 64bit rendszert használok és van két idegesítő problémám amit nem tudok megoldani.
1: Miután kikapcsolom a szgépet, kilép a Windows-ból, kikapcsolódik a szgép, azonban pár másodperc múlva magától bekapcsol.
Ezt meghatározatlan időközönként csinálja.

2: Hiába van beállítva, hogy 10 perc inaktivitás után kapcsolja ki a monitort, nem teszi meg.

Vki help pls!

[ Szerkesztve ]

(#28498) junior11 válasza netpeti98 (#28496) üzenetére


junior11
veterán

Nálam is ez a helyzet, már megszoktam.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#28499) rayoliviero válasza netpeti98 (#28496) üzenetére


rayoliviero
veterán

Nálam pont a vírusirtó okozza, de mindegyikkel lassan tölt be a rendszer, Win 8.1-en villámgyors volt bármelyik vírusirtóval.
Defender pedig ki van kapcsolva, az nem kavarhat be.

(#28500) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

Itt van magyarul is egy cikk a visszavonásról ha szeretné elolvasni valaki.[link]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.