Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28101) Szyszko


Szyszko
tag

Sziasztok,

Windows 10 alatt rejtett ssid-és wifimre csatlakozok, és hiába jelölöm be, hogy automatikus csatlakozás, ha bármi miatt ledobja a hálózatot akkor már nem csatlakozik vissza. Vagy ha megszakad a net a szolgáltató miatt akkor sem, már nem csatlakoztatja vissza. Újra be kell gépelni a rejtett hálót, meg jelszót stb. Korábbi wineknél ez nem volt gond. Valamit máshol kell beállítanom vagy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm

"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."

(#28102) Feri1977


Feri1977
senior tag

..komolyan nem értem az embereket...miért kell azt a katasztrófa edge-t használni? Azelőtt is szar volt, meg most is az, firefox vagy chrome-ot kell használni, azt ennyi.

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#28103) JanR válasza Feri1977 (#28102) üzenetére


JanR
addikt

Miért zavar az Téged, hogy valaki használná? Mindenkinek más tetszik, az meg a másik, hogy ez a W10 egyik nagy újítása, szerintem jogosan vannak "fennakadva" ezen..

[ Szerkesztve ]

(#28104) pendre54 válasza csixy (#28093) üzenetére


pendre54
addikt

Nem, nálam még a TH2 előtti állapot van a gépen, hozzáteszem szerencsére, olvasva itt, hogy sokaknál bekavart rendesen. Igazából én is attól tartok, amiről írtak ma is itt, a hangrendszer működési problémáiról.
Nálam a zenehallgatásra vannak egy kicsit komolyabb cuccaim, ennek a jelenlegi gyenge láncszeme a Win 10 alatt, ez a DAC.[link]
Amikor frissítettem Win 7-ről a 10-esre, szerencsére simán működött a korábbi driverrel. Azután október elején kijött pár frissítés a 10-eshez, és azok közül valamelyik totál gallyravágta a DAC-ot. Az eredeti, ehhez a gyártási szériához kiadott Win7/8-as driverrel nem is sikerült azóta se megszólaltatni, hanem a gyártó oldaláról leszedtem egy másik gyártási szériához tartozó drivert, azt valahogy sikerült felmókolni, azóta ismét szól, de ezért tartok ettől a TH2-es cucctól, hát majd meglátjuk :) .

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#28105) pendre54 válasza hackeeeee (#28100) üzenetére


pendre54
addikt

Nálam is a frissítés előtti, szerencsére jól működő IE van, és olvasva a Te sztoridat, gyorsan ki is vettem a pipát az új verziók automatikus telepítése elöl, azután remélem, ha majd jön a TH2, nem fogja ezt felülírni.

Egyébiránt szerintem is tökéletesen használható a jelenlegi IE11. Én meg pont a Firefoxból gyóntam ki, úgy jó másfél éve, amikor ráálltak arra az útra, hogy kis túlzással naponta dobálták ki az újabbnál újabb verzióikat, annak az összes nyűgével együtt. Azóta a Firefox csak tarcsiba van, de abból is az ESR változat, mert azt legalább ritkán buzerálják. A Chrome valahogy mindig idegen volt számomra, az Edge meg egyelőre Edge.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#28106) hackeeeee válasza pendre54 (#28105) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Azt nézem, hogy valahogy vissza lehet-e tenni a régit, de ahogy elnézem nem. Mert ha kikapcsolom, majd vissza, akkor is a mostanit teszi vissza.

Nekem csak néha van rá szükségem, akkor jó, ha van. De most jelenleg lényegében használhatatlan... Nem tudom, hogy mihez van köze, de innentől sanszos, hogy a frissítéshez.

Véleményem szubjektív...

(#28107) Grande Ale válasza csixy (#28091) üzenetére


Grande Ale
őstag

Usa-ban vásárolt toshiba laptop,alján a win 7 matrica, kód. Ezzel a kóddal be lehet aktiválni a tiszta win tízet, ha ráteszem? A frissített verziót,természetesen.

Bocsi,új hozzászólás akart lenni,nem tudom hogy nyomtam a válaszra...

[ Szerkesztve ]

(#28108) Zoli133 válasza Zoli133 (#28034) üzenetére


Zoli133
őstag

Valakinek ötlete, hogy th2 után miért nem látja az intéző a hálózati megosztásokat magától? (automatikus felderítés be van kapcsolva)

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#28109) Syl válasza #93794560 (#28079) üzenetére


Syl
nagyúr

Majd hétvégén kipróbálom a frissítést. Mert ahogy itt elnézem a kálváriákat, hét közben nem merem bevállalni az update-et. Szétqrja itt nekem a melós környezetemet, tuti falnak megyek :DDD

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#28110) kkdesign válasza kkdesign (#27982) üzenetére


kkdesign
senior tag

Jó egyébként, hogy itt csak az összeszokott társaság problémájával van foglalkozva.... több száz hsz óta várom, hogy hátha tud valaki segíteni, de aki ebben a topikban újonc, tojnak a problémájára... :O :(

ha valaki tud segítséget a problémámra, örömmel venném ha megosztaná velem javaslatait. :K

(#28111) thomasa


thomasa
senior tag

Lehet, hogy volt már, de nem találom, win10 usb-s telepítésekor (rufus+MNB-s rajta hivatalos 64bit es win) első úraindításnál egy "J" betű villog a fekete háttéren. Ez hogyan javítható?
SSD-re telepitek, telepítéskor új kötetet hoztam létre.
Köszi.

(#28113) jozefhu


jozefhu
csendes tag

Sziasztok!

A Win 8.1-es Samsung notebookomra szeretném felrakni a Win10-et, FAT32-re formázott Verbatim pendrivera a win10-es Media Creation Toolal felraktam a telepítő fájlokat. Szépen bebootol a telepítő az USB stickről, de ezt a hibaüzenetet kapom. Ha leokézom, vagy bezárom az ablakot, szintén nem megy tovább a telepítő, továbbra is be kéne tallóznom ezt a bizonyos illesztőt. Mi a teendőm?

[ Szerkesztve ]

(#28114) Fecy


Fecy
tag

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy lefrissült 1511 verzióra de 0xc004c003 hibakóddal nem aktiválódott és azt írja hogy a serial nem jó ehhez a vindows verzióhoz. Csináltam egy visszaállítást az előző buildra akkor megint aktivált. Megpróbáltam a Media Creation Tool frissíteni meg is csinálta, de akkor is ugyan ez az üzenet fogadott. Eredeti Win 10 pro licencem van, telefonon lett aktiválva. A microsoft oldalán csak olyanra írja ezt a hibakódot amikor nem jól lett a win 8 vagy 7 lefrissitve a 10-re, de én direkt win 10-t vettem. Így nem találtam ott megoldást.

[ Szerkesztve ]

(#28115) z0d1@Ku$ válasza kkdesign (#28110) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Szerintem driver probléma lesz. Próbáld meg egy régebbi driverrel. Talán azzal nem hülyéskedik. Mert ha kikapccsoltad a speciális lehetőségeknél is az adaptív fényerőt, akkor működnie kéne.

(#28116) Storms


Storms
őstag

üdv!

Windows 7 Ultimate-ről való frissítés után minden ugyanúgy fog működni a gépen(telepített programok, játékok, driverek) ? Vagy le kell majd szednem minden drivert a netről a windows 10-hez?

ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■

(#28117) VoidXs válasza Storms (#28116) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Néhány driver problémás telepítés után (pl. az ASUS Smart Gesture), de minden más ugyanúgy marad.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#28118) King Unique válasza kkdesign (#28110) üzenetére


King Unique
titán

Nem a szokásos slágerkérdéseket tetted fel századjára, azért nem jött válasz... :DDD
Másik topikban jóval segítőkészebbek voltak, mi...? :K

Notebook fényerőnél lehet driver probléma lesz, illetve Fn gombok nem működnek, azzal nem lehet állítani? Nálam pl. 3 opció van: energiatakarékos | kiegyensúlyozott | teljesítménycentrikus. A másodikon van és minden ok.

(#28119) kkdesign válasza z0d1@Ku$ (#28115) üzenetére


kkdesign
senior tag

köszi a privátot is :) ezeket próbáltam igen.

van az energiagazdálkodásnál egy olyan hogy speciális lehetőség, azt is kapcsold ki. ezt nem értem.

Sémabeállítások/speciális/ és ott adaptív, ha erre gondolsz akkor az ki van kapcsolva, ha másra akkor nem értem sajna :)

(#28118) King Unique:

őőőőőő igen :DDD , bár sajnos az utóbbi időbe miután újratettem a Windowst, időm sem volt belépni Ubuntuba. Rohamos ütemben foglalkoznom kell Corel Draw-val Photoshoppal, Illustrator, Webprogos dolgok, és sajna célzott elvárások vannak a munkaerőpiacon ezért muszáj Windózkodnom hogy végre dolgozhassak :) de remélem hamarosan elővehetem a drága Ubuntumat is ami végre mán működik 100%osan :3

(#28120) nicu71


nicu71
addikt

A "Windows reflektorfény" azaz spotlight van beállitva mint zárolási képernyőkép.Kiválasztottam egy nekem tetsző képet ,küldtem a feedbacket hogy jó lesz ,köszönte szépen,további hasonló képeket kapok-elméletileg.Gyakorlatilag azonban minden bekapcsoláskor ez a kép fogad,nem változik.
Másnak is mindig ugyanaz/PC-n/? :)

persze nem fejjel lefelé,de valahogy ide igy tölti be ide ,de a lényeg látszik ;)

[ Szerkesztve ]

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

(#28121) Syl válasza kkdesign (#28119) üzenetére


Syl
nagyúr

CorelDraw és Illustrator egy mondatban? :Y

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#28122) Aarpok válasza kkdesign (#28119) üzenetére


Aarpok
őstag

A telefon és az üzenetek appok véleményem szerint a Skype ismerősöket támogatja.Amennyire én láttam nálam csak azok vannak akik skype - on a többi outlook - os nem jelenik meg.

Аарпок

(#28123) kkdesign válasza Syl (#28121) üzenetére


kkdesign
senior tag

igen egy mondatban, mert mind a 2-t értenem kellene ^^ egyik helyre ez kell, a másikra az kell, aztán a legcélszerűbb ha feltalálom magam mind a 2-ben :DDD

(#28122) Aarpok : értem , behúztam minden kontaktot amihez van telefonszám skypeba ami összevan kötve outlookkal, és így megoldotta már :)

[ Szerkesztve ]

(#28124) jozefhu válasza jozefhu (#28113) üzenetére


jozefhu
csendes tag

Baj van. Most szépen felment a Win10, gondoltam újraindítom, hogy beaktiválja magát. Aztán ha már úgyis újraindítom, akkor egyből vissza is állítom a BIOS-ban a bootolási sorrendet, meg a többi opciót, így nyomtam egy F9, Set Default Values-t a BIOS-BAN. Save And Restart után viszont fekete a kép, nem történik semmi. Hosszan nyomva a power gombot, majd újfent indítás után is ez a helyzet. A gép megy, de nincs kép, a szokásos Samsung feliratos bootolásig sem jut el. Most teljesen brickeltem a lapost, vagy mit tudok ilyenkor tenni? Segítség!

(#28125) rgeorge válasza jozefhu (#28124) üzenetére


rgeorge
addikt

BIOS-ban AHCI/IDE beállítást nézd meg, álltsd átt.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#28126) jozefhu válasza rgeorge (#28125) üzenetére


jozefhu
csendes tag

De el sem jutok a BIOS-ig, mert indítás után nem történik semmi, tök fekete a kijelző.

(#28127) rayoliviero


rayoliviero
veterán

A csempéket a start menüből, hogy tudom eltüntetni? A tálca és start menü tulajdonságai beállításaiban nincs ilyen lehetőség nálam.

(#28128) jeni válasza jozefhu (#28126) üzenetére


jeni
félisten

amúgy del,f2,f12 szokott lenni általában

f8 a windows indító menüjét hozza be

(#28129) #78032384 válasza rayoliviero (#28127) üzenetére


#78032384
törölt tag

Egyenként kell jobb klikkelni rájuk, akkor dobja fel a menüt.

(#28130) jozefhu válasza jeni (#28128) üzenetére


jozefhu
csendes tag

Továbbra is semmi. Eddig a startup után az F2 nyomogatásával lehetett belépni a BIOS-ba, de most addig sem jut el. Egy pillanatra felvillan a HDD jelző LED is, emellett egy pillanatra fel is pörög a merevlemez, aztán kialszik a LED és csak a bekapcsolási LED világít.

(#28131) rayoliviero válasza #78032384 (#28129) üzenetére


rayoliviero
veterán

Köszönöm szépen.

Másik, ha kihúzom az Edge-t az asztalra, parancsikont szeretnék, akkor eltűnik az ikonja, vagyis fehér csak a háttér. A minden alkalmazásokban megjelenik rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#28132) Boonen007


Boonen007
őstag

Újabb hiba az Edge-ben a kedvencek negyede eltűnt mára... Elég selejtes egy böngésző ez.

(#28133) vg válasza jozefhu (#28130) üzenetére


vg
addikt

Lehet cmos-t kellene resetelni rajta, vagy kiszedni az elemet és visszatenni. Ezért a két perces műveletért szervizben leszednek rólad egy 20-ast. Minimum.

(#28134) Storms válasza jozefhu (#28130) üzenetére


Storms
őstag

Cmos reset esetleg? :)

ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■

(#28135) jozefhu válasza vg (#28133) üzenetére


jozefhu
csendes tag

Erre gondoltam én is, csak még soha az életben nem szedtem szét. Mindjárt nézek egy disassembly videót, hátha nem olyan bonyolult. Esetleg megnézem ezt, hátha ezen a típuson is van két ilyen reset pin, bár kétlem, a képen egy régebbi Samu lapos van.

(#28136) raidx válasza jozefhu (#28135) üzenetére


raidx
őstag

Néhány alaplap gyártó lehetővé teszi, hogy gyári BIOS értékeket viszontláthassuk a készülék „babrálása” nélkül. Nem biztos, hogy minden típusnál működik, de megér egy próbát.
Kapcsoljuk ki a gépünk, azután mialatt az „Insert” gombot lenyomva tartjuk, kapcsoljuk vissza a gépet. Ha minden a terveink szerint megy, a számítógép „felbootol” és megjelenik a „BIOS checksums loaded” felirat. Ekkor az „Insert” gombot engedjük fel. Hozzuk alaphelyzetbe a BIOS-t, vagy állítsuk be a saját kedvenc beállításunkat. Ha ez nem működik, a fentiekben leírtak szerint kell eljárni.

Itt meg szétszedik a lapost

[link]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#28137) ö T i


ö T i
csendes tag

Kérek egy kis segítséget!

Nem ismeri fel a Windows 10 pro n típusú op az android mobilom korábban jó volt, de most valami nagyobb frissítést szedett le... Hiába raknám fel a Medi Future pack ot már telepítve van azt írja.... Így a kies program se települ mert neki kell ez a Future pack...

*
GTA 5 se jó nem megy ez még nagyobb baj :) ezt írja ki:

"Dependency MFREADWRITE.DLL is missing. Please reinstall the game."

Fórumokban is írjak hogy rakjam fel ezt a Future pack ot de hiába mert már fent van.....

(#28138) Peathee válasza nicu71 (#28120) üzenetére


Peathee
aktív tag

Nekem sem változik a zárolási képernyő első induláskor érdekes módon. de ha utána meg lezárom akkor frissíti szépen az aznapi bing képre.
Még adok neki türelmi időt, mert nálam egy nap egy bekapcsolás...

(#28139) jozefhu válasza raidx (#28136) üzenetére


jozefhu
csendes tag

Ezt a módszert, meg a Google által fellelhető összes többit is próbáltam már, mind sikertelenül. A végén csak egy szakszervíz marad...de az alaplap cserén kívül mi olyat tudnak csinálni, amit én nem próbáltam?

btw köszönöm a sok segítséget mindenkinek

[ Szerkesztve ]

(#28140) gyáliSanyi


gyáliSanyi
őstag

Sziasztok!

Egy E6300-2M-Cache-2_80-GHz Processzorhoz és 2x2GB DDR3 ramhoz Win. 10 32bit vagy 64bit lenne-e a jobb választás?

[ Szerkesztve ]

Live poor, die ritch.

(#28141) #14595328 válasza gyáliSanyi (#28140) üzenetére


#14595328
törölt tag

64 bit mindenképp!

(#28142) vlevi válasza gyáliSanyi (#28140) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ha van 4G RAM, akkor 64, ez nem kérdéses.
Már régesrégen (win7 óta tuti), nem kell azon gondolkodni, hogy szabad-e 64 bites rendszert használni. Nagyon kevés olyan eset van, amikor valamailyen nagyon speciális hardver nem tud működni 64 bites rendszer alatt. Ha ilyen körülmény nincs, akkor 64 bit.

[ Szerkesztve ]

(#28143) rgeorge válasza jozefhu (#28139) üzenetére


rgeorge
addikt

Ez is meg volt már?

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#28144) Nimda válasza raidx (#28072) üzenetére


Nimda
addikt

Amúgy merevlemez cseréjénél szükséges deaktiválni a rendszert? (Persze ha a vinyó működőképes)

(#28145) ro_bert17 válasza ro_bert17 (#28046) üzenetére


ro_bert17
őstag

Erre valaki esetleg?

Valamint be lehet azt állítani, hogy a frissítések le jöjjenek mobilinternetes kapcsolattal is? 99%-ban ezt használom csak.

(#28146) csacsa01


csacsa01
tag

A Filmek" TV appot próbálom használni, már srt-t is tud, de mikor betöltöm, ez a kép fogad. Másnál is, vagy mi lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

(#28147) Feri1977 válasza Boonen007 (#28132) üzenetére


Feri1977
senior tag

Én már fentebb írtam, hogy ezt a hulladék edge-t ne használja senki, de csak le vagyok hurrogva. A többi beépített saját alkalmazását se használom, mert vannak erre saját appjaim, klite codec pack media playere filmekre, winamp zenére, saját skype alkalmazás, képekre acdsee, és reggelig sorolhatnám. A csempéket mind töröltem, és behúztam a startmenüig az ablakot, így a gyári hulladék csempék nem baszogatnak, a win 10 most így tökéletes, imádom.

[ Szerkesztve ]

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#28148) Boonen007 válasza Feri1977 (#28147) üzenetére


Boonen007
őstag

Valóban elég hulladék sajnos pedig szívesen feledném a Chrome-ot de ez így használhatatlan ha naponta importálni kell a könyvjelzőket/bezár az app... Képekre IrfanView, videókhoz, MPC-HC, zenét inkább csak youtubeon hallgatok vagy a gyári zenelejátszóval. Skype asztali. A csempéket mondjuk én szeretem. :)

(#28149) szinesz.bob válasza Feri1977 (#28147) üzenetére


szinesz.bob
senior tag

Pdf megnyitáshoz tökéletes. (elegem van a sok adobe frissítésből)
Másra nem használom és a többi beépített MS progit is kerülöm... :) (amit lehet törlöm!)

(#28150) jozefhu válasza rgeorge (#28143) üzenetére


jozefhu
csendes tag

Meg, semmi eredmény. Akármeddig tartom nyomva a power gombot vagy hagyom merülni, semmi nem változik. Bekapcsoláskor egyet nyöszörög a HDD, aztán kialszik a LED. Külső monitort rádugva, az szintúgy nem kap jelet, akárcsak a saját kijelzője.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.