Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) INGJOKE


INGJOKE
veterán

Ezek így nem rossz csomagok, de pl Montenegróban 5-10-15 euróba került (csak turistáknak személyivel vásárolható) simkártya. 500gb netet adott fixen, az 5 eurós 7 napra, a 10 eurós 15 napra, a 15 eurós 30 napra. 5g talán nem volt és a nagyon dzsungelos hegyes helyeken csak 2g, de ott kb semmi nem volt máson se. Jah és hazafelé Szerbiában is jó volt. :)

(#2) moroder


moroder
csendes tag

2023 ősszel Egyiptomban voltunk, ott is szuper opció volt a helyi szolgáltatók által kínált mobilnetes sim a reptéren. Ha jól emlékszem 10 EUR volt 70GB adat 1 hónapra.

The dildo of consequences rarely comes lubed

(#3) joey04


joey04
titán

Na ezek a cikkek engem sokkal jobban lekötnek már, mint a tesztek. Éppen a fejemben volt a cikk olvasása közben, hogy majd említem a revolutot, mert még tuti nem lesz benne mert friss dolog, ez a cikk meg gondolom készült egy ideje, de már szerepel az is. :R

Ne baszogassák állami szinten az Apple, Google, Meta, MS cégeket!

(#4) battag


battag
aktív tag

Én mobimatter-t használtam az USA-ban, tökéletesen működött olcsóbb mint az Airalo.
https://mobimatter.com/travel-esim/sparks-europe-usa-10+2-gb-free-esim?destination=US

[ Szerkesztve ]

(#5) adamssss


adamssss
veterán

Én külföldön mindig az Airalo-t vagy a Nomad-ot használom. Ez a kettő kb lefed mindent.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#6) dragon1993


dragon1993
őstag

Fizikai SIM-et tudtok ajánlani USA-ban?
Hol és hogyan érdemes venni?

(#7) JulianSinulf


JulianSinulf
senior tag

Tényleg nagyon jó, hogy van ez a roaming dolog, de sajnos nagyon meg tudják szívatni az embereket azzal, hogy nem lehet beállítani a telefonon a kategóriát, mint, ahogy listázzák is.

Gondolok itt arra, ha valaki az EU-n belül közlekedik több országon keresztül, akkor be kell, hogy legyen kapcsolva ez a funkció, akkor is, ha ingyenes.
Csakhogy Európában van egy nagyon kicsi és drága ország, mely nem az EU tagja. Konkrétan Svájc. Ha roaming-gal ide belépünk és erről megfeledkeztünk, akkor rendesen fizethetünk. Sajnos a szolgáltató az opciókról már csak akkor küld értesítést, ha szép számlát csináltunk vagy lefogyott a kártyáról a pénz.
Szerencsére nekünk feltöltőkártyás szolgáltatásunk van, így az autózás alkalmával egyszerűen lekapta. Az enyémről még megértem, mert ott futott a navi forgalom figyelővel, így volt kommunikáció. A páromé viszont el volt rakva. A háttérben futó alkalmazásoknak hála arról is eltűnt.
A hotelban feltöltöttük, hogy majd aktiválunk egy csomagot, de nem jött össze, mert az a pénz is eltűnt róla. Pedig a telefonok már a wifire csatlakoztak. Úgyhogy legközelebb csak a franciáknál töltöttük fel, visszafele meg figyeltünk, hogy határátlépés előtt ki legyen kapcsolva a roaming.

Ismerősök Horvátországgal járták meg hasonlóan. Nekik előfizetéses szerződésük volt. 800€-s telefonszámlát csináltak azzal a nyaralással.

(#8) hankock


hankock
tag

Amikor Liechtensteinben (EU) járva kiírja a telefon, hogy "Üdvözöljük Svájcban" (Nem EU).
5.7 Mb adat 12017.- Yettel Roaming internetforgalom (2.díjzóna) :((

(#9) Viktor0610 válasza hankock (#8) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Hát igen, a rádióhullámok nem állnak meg a határon. :(((

;]

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#10) vicze


vicze
félisten

eSIM bróker lista, árösszehasonlítással.
- "Online" eSIM-et szerintem csak akkor éri meg ha kis adatcsomaggal átmenetnek veszed előre, amíg nem tudsz egy helyi SIM-et/eSIM-et szerezni. Van hogy közel vannak árban, akkor a kényelem megérheti.
- Nyaralsz és könnyeben csúszik ki a pénz pszichológiája működik a repretken és az áthidaló eSIM ezt jól megoldja.
- A repteres turi SIM vagy lehúzás vagy nem(országa és reptere válogatja), járj utána előtte, lehet 2-3x ár is, reptéren kívülihez képest. Járj utána, csak hogy beragadt lemez legyek.
- Nem minden országban tudsz külföldiként csak úgy egy helyi pre paidet venni, sokszor kell okmány, vagy turiknak drágább. Ilyenkor a eSIM bróker lehet egyszerűbb vagy olcsóbb, ha nem kell sok adat.
- Data only csomagoknak lehet hátránya, hogy lehetnek olyan szolgáltatások(regisztrációk), pl. roller bérlés, amihez helyi telefonszám kell, így problémás lehet a data only. Így ezt gondold végig előre, esetleg nézd meg, kell-e valamihez telefonszám.

@dragon1993: Beslattygsz a ATT/Verizon/T-Mo egyikébe és veszel egy pre-paid-et. Repteres ajánlatokat kerüld, nem tudom az összes repteret, de amiknek utána néztem azok 2x-es áron adtak bármit. Lehet előre is venni itthon, de azok elég húzósak.

(#11) vicze válasza hankock (#8) üzenetére


vicze
félisten

Liechtenstein nem EU tag, de igen 1-es zóna lenne, ahogy Martinique is. :DDD
Nem védeni akarom a Yettelt, de nem ők irányítják mire fog csatlakozni a telód. Mondhatni határesetek. ;] Én Szerbekkel szívom meg minding... Kézi kiválasztás hasznos nagy ritkán.

(#12) martonl válasza dragon1993 (#6) üzenetére


martonl
senior tag

Talán a T-Mobile. Helyi üzletben, vagy nézz rá a prepaid.t-mobile.com oldalra. Persze attól is függ, mennyi időre és milyen kondícióval kéne.

(#13) dragon1993 válasza martonl (#12) üzenetére


dragon1993
őstag

Öcsém 2 hónapra megy táboroztatni a semmi közepére.
Sok netes kártyát keresek neki.

(#14) Hieronymus válasza hankock (#8) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog (1)

Ne is mond.
Tavaly Friedrichshafen (DE) - Romanshorn (CH) hajókázás oda-vissza és két óra Svájcban majdnem 60 euró volt a havi telefonszámlán.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#15) balco


balco
aktív tag

Értem, hogy nem nagyon van már Digi, de nekünk még van. Pont most megyünk Isztambulba. Jól értem hogy a diginek nincs is roaming partnere ott?

(#16) martonl válasza dragon1993 (#13) üzenetére


martonl
senior tag

Akkor a T jó lesz szerintem. De a semmi közepén azért nem biztos, hogy lesz lefedettség, ennek érdemes lenne utánanézni. Offline térképek stb. legyenek. Na meg 600MHz-es 4G-t tudó telefon is. De lehet, hogy csak a Starlink fog menni.

Nekem 19. T-s kártyám volt, helyi korlátlan minden, de rokon intézte, nem néztem a fogát... Akkor Amazonról vette talán, azt mondta.

[ Szerkesztve ]

(#17) Viktor0610 válasza balco (#15) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A Digi vonatkozó oldala alapján nincs: [link].

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#18) vicze válasza dragon1993 (#13) üzenetére


vicze
félisten

A 2 hónappal az a baj, hogy 30napos a prepaid, így 1x újra kell tölteni, ami nem feltétlen gond nélküli, föleg hanem fogyel és lejár.

(#19) balco válasza Viktor0610 (#17) üzenetére


balco
aktív tag

Igen, ezt én is láttam. Lehet ideje lenne vodásítani?

(#20) vicze válasza martonl (#16) üzenetére


vicze
félisten

Starlkink nincs és még vagy 1évig nem is lesz, de amúgy is max SMS-t tud.

(#21) vence válasza martonl (#12) üzenetére


vence
junior tag

A T-nél állítólag van vmi 1 hónap/ 30 napos ingyenes kipróbálási lehetőség is.

Persze lehet ehhez egy ismerős is kellene ...

(#22) zdanee


zdanee
őstag

LOL, az az AI-generált "illusztráció" az első oldalon az mi már? :D Mi az a két "készülék" és mi az a "földgömb", amin Pakisztán akkorára hízott, mint India és tele van klingon írásjelekkel?

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#23) Bog válasza zdanee (#22) üzenetére


Bog
HÁZIGAZDA

Az pont az :D
Kíváncsi voltam kinek tűnik fel egyáltalán :DD

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#24) adlersson


adlersson
aktív tag

Nem rémlik, hogy Tajvanon akár a Wiki, akár bármi más blokkolva lenne. :DDD

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#25) csipuka válasza dragon1993 (#13) üzenetére


csipuka
senior tag

Eloszor meg kene tudni a tabortol kinek van ott terereje. A T nem eros videken, de sose lehet tudni.
Itt van egy oldal, ahol beirhatod az igenyed es megmondja mi lehet jo
https://prepaidcompare.net/
Az US Mobile nemreg jott ki egy 35GB-os csomaggal (Unlimited Starter) ami 3 honapra 45$, csak ne felejtsetek el lemondani a vegen. Van nekik Warp (Verizon) es GSM (T-mobile) sim-uk is, bar en pont tegnap csinaltam T-s eSIM-et a gyereknek.
https://www.usmobile.com/get-started
Elvileg ha elfogy a 35GB, akkor 1Mbitre lassitanak. Ami vallalhato.
Azt is meg kene nezni ocsed teloja mennyire kompatibilis az amcsi frekvenciaval.

(#26) martonl válasza vicze (#20) üzenetére


martonl
senior tag

Igen, de sok netes kártya a cél, ebből gondolom a főleg netes használatot. Nyilván ha hívható helyi szám is kell, az más tészta.

Amúgy szerintem jól összefoglaltad a lényeget (#10). Nekem még annyi aggodalmam szokott lenni a roaming SIM - helyi viszonylatban, hogy a roaming SIM mindig a saját internetszolgáltatójához kapcsolódik. Ez persze minden roamingnál fennáll. Ez egy amolyan VPN-szerű kapcsolat, ami ha valamiért bedugul, akkor hiába lesz akármilyen térerő, az internet minősége drasztikusan csökken vagy teljesen megszűnik. Az általánosan használt roaming SIM-ek lengyel vagy holland IP címet adnak, ha jól néztem. Így szerintem is stabilabb dolog helyi SIM-et használni. Ráadásul a roaming SIM-ek tudtommal hálózati prioritásban is hátrébb vannak.

[ Szerkesztve ]

(#27) martonl válasza vence (#21) üzenetére


martonl
senior tag

Lehet, nekem most is rokon intézi szerintem, el leszek kényeztetve. :K

(#28) noPublicFG


noPublicFG
senior tag

Hú, ez érdekes! Svájc az nem unió, így az ottani roamingot mindenki felejtse el, mert a gatyáját is kifizeti! Ha lesz egyáltalán térerő!
A kontinensről kirepülve pedig helyi pre-paid-t venni alap.
Az észak-afrikai országok turisztikai területein a szolgáltatások meglepően jók!
Brazíliában a TIM-t tudom ajánlani, ott momentán az a legjobban lefedett. (Kivéve nagyon a kontinensen, ott semmi sincs!)
Argentínában a Claro egész jó! (Inkább így írom: nekem nem volt problémám).
Japánban ugyanaz, vagy is helyi SIM. Bármi megteszi.

plus ça change, plus c'est la même chose

(#29) jaszy91 válasza dragon1993 (#6) üzenetére


jaszy91
aktív tag

Szia!

Én pont a minap rendeltem meg Amazone-ról a pre-paid simet. [link]
Full korlátlan és nagyon jó árban van.

AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonix GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue

(#30) K82 válasza dragon1993 (#6) üzenetére


K82
őstag

Nem tudom mennyi ideje és lehetősége lesz mozognia öcsédnek, én tavaly itthonról megnéztem a boltok kínálatát (Walmart, Target, Kroger, Best Buy) és kint azt emeltem le amelyik akciós volt. Így lett UltraMobile a Targetből: 15GB 5G-n, 4G-n korlátlan adattal és korlátlan hívással 42 helyett 28$-ért, 30 napra. Feltölteni már nem feltétlen érte volna meg, vettem kettőt és aktiváltam az újat amikor lejárt.

Az első két alkalommal (2017. és 2018.) T-Mobile SIM-eket vettem, azok darabját nem úsztam meg 60$ alatt és még alkudozni is kellett h ne legyen aktiválási díj.

Pixel / OnePlus Pad

(#31) dragon1993 válasza csipuka (#25) üzenetére


dragon1993
őstag

A34 van neki, ami nem nagyon szereti az LTE 600Mhz-t.
Lehet erre az útra szerzek valami használt iPhone-t neki.

(#32) vicze válasza vicze (#10) üzenetére


vicze
félisten

Egy fontos dolgot kihagytam. Nem minden szolgáltató (helyi vagy eSIM engedi a hotspotklnt való használatot, semmilyen módon. Erre is érdemes figyelni vásárlás előtt, főleg ha külön telefonban akarod használni.

(#33) Villa7


Villa7
tag

Revolut esimmel van már valakinek tapasztalata?

(#34) tixem válasza hankock (#8) üzenetére


tixem
addikt

Ehhez nem kell Liechtensteinig menni, Tompán a határ mentén melóztunk 3 éve, 20 ezres számlát sikerült összeroamingolni szerb hálózaton bekapcsolt nettel, semmi extrát nem csináltam. Észre sem vettem, csak amikor jött a számla. Szintén yettel.

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#35) martonl válasza dragon1993 (#31) üzenetére


martonl
senior tag

A lefedettségi térképeket nézzétek meg legelőször. Szerintem.

(#36) martonl


martonl
senior tag

Még arra lennék kiváncsi, hogy van ezeknek a szolgáltatásoknak a számlázási egysége. Erről szinte semmit sem lehet találni a szabályzatukban. Pedig szerintem fontos dolog. Kevésbé lényeges nagy adatforgalom esetén, de annál fontosabb akkor, ha valaki kis adatforgalomra, esetenkénti szinkronizálásra, e-mailek olvasására stb. használja.

(#37) Zsolt,72 válasza tixem (#34) üzenetére


Zsolt,72
aktív tag

Az ilyen balesetek megelőzésére az egyik opció, hogy bekapcsolod az „Üdvözlő SMS” lehetőségét (amennyiben azt a szolgáltatód elérhetővé tette), ez nálam a Telekom esetén aktív és volt már, hogy jól jött a Börzsönyben túrázva. [kép]

https://hardverapro.hu/apro/iphone_15_tok_elado_2/friss.html

(#38) Zsolt,72 válasza noPublicFG (#28) üzenetére


Zsolt,72
aktív tag

Svájc az nem unió, így az ottani roamingot mindenki felejtse el, mert a gatyáját is kifizeti!

Svájc valóban nem tagja az Európai Uniónak, viszont a Vodafone ilyen szempontból üdítő kivétel, velük bátran használhatod az ottani partner hálózatot.

[forrása]

https://hardverapro.hu/apro/iphone_15_tok_elado_2/friss.html

(#39) Viktor0610 válasza Zsolt,72 (#37) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

A Yettelnél alapból aktív ez a szolgáltatás.
Most nincs meg, hogy kikapcsolható-e egyáltalán vagy sem.

Én inkább letiltanám/letiltottam a család előfizetésein a GPRS-roamingot a 2-es, 3-as díjzónában. :K

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html --- olcsóbb lett!!!

(#40) dragon1993 válasza Viktor0610 (#39) üzenetére


dragon1993
őstag

Biztos kikapcsolható.
Yettel flottás kártyámnál ki van.

(#41) noPublicFG válasza Zsolt,72 (#38) üzenetére


noPublicFG
senior tag

Köszönöm, ezt végigböngészem! :R

plus ça change, plus c'est la même chose

(#42) tixem válasza Zsolt,72 (#37) üzenetére


tixem
addikt

jó, de Szlovákia EU tag, oda van vagy 55 giga adatom, nem is szoktam vele foglalkozni, Szerbia más tészta. SMS-t is szokott küldeni, de aznap semmi.

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#43) martonl válasza tixem (#42) üzenetére


martonl
senior tag

Legbiztosabb sajnos csak a manuális hálózatválasztás. Elég macerás, de ezek szerint néha még megéri. :(( Androidon vannak operátor widgetek (lehet IOS-re is, azt nem tudom), de egyrészt a fene se nézegeti, másrészt az se biztos, hogy frissül azonnal.

[ Szerkesztve ]

(#44) Zsolt,72 válasza martonl (#43) üzenetére


Zsolt,72
aktív tag

Nálunk nincs operator logo widget, a szolgáltató nevének utótagja segíthet, persze azt éppúgy lesni kellene ilyenkor, mint a widget esetén.

Android rendszeren nincs adatroaming ki/be kapcsolási lehetőség? [kép] Sokáig voltak nekem robotos telefonok egész seregei 🙂 , de erre már nem emlékszem. Határmenti tartózkodás esetén jól jöhet, ha olyan helyen jár az ember fia.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/iphone_15_tok_elado_2/friss.html

(#45) Gynt válasza Zsolt,72 (#44) üzenetére


Gynt
junior tag

Van ilyen lehetőség, a mobilhálózatok menüpontban. Teljesen ki is kapcsolható, de meg lehet adni kivételként külön alkalmazásokat is, amelyek használhatják az adatroamingot.

(#46) Zsolt,72 válasza tixem (#42) üzenetére


Zsolt,72
aktív tag

Ez csak példa képernyőkép volt :) , mert nem-EU tagország esetén is kellett volna érkeznie hozzád üzenetnek arról, hogy másik szolgáltató hálózatára csatlakoztál fel.

Teljesen értem, hogy miért bosszantó az ilyen helyzet, hiszen amikor elkezdődött a mobilos világ, akkor még a hagyományos telefonok jó ideig tényleg csak telefonok voltak és nem generáltak extrém díjakat a határnál, mert nem szinkronizáltak n+1 háttérben futó folyamatot. Net sem volt…

Manapság pedig ugye, ez nagyon megváltozott.

https://hardverapro.hu/apro/iphone_15_tok_elado_2/friss.html

(#47) Zsolt,72 válasza Gynt (#45) üzenetére


Zsolt,72
aktív tag

Köszönöm, akkor a tippem bevált, úgy gondoltam, lennie kell benne ilyennek.

https://hardverapro.hu/apro/iphone_15_tok_elado_2/friss.html

(#48) Zsolt,72 válasza Viktor0610 (#39) üzenetére


Zsolt,72
aktív tag

Köszönöm. Tavaly előtt vettem egy Yettel feltöltő kártyát (mert akkor még csak ti adtatok ilyen eSIM-et) és mintha valahol láttam volna erről infót. Most az app-ban nézelődve nem találtam meg, de szinte biztos, hogy itt is van aktív üdvözlő SMS szolgáltatásom.

https://hardverapro.hu/apro/iphone_15_tok_elado_2/friss.html

(#49) martonl válasza Zsolt,72 (#44) üzenetére


martonl
senior tag

Van, de attól még a hívás beeshet ugyanúgy kifelé-befelé egyaránt, ami szintén költség. Ráadásul akkor a net is elmegy. A kérdező esetében feltételezem, hogy a honos hálózat is rendelkezésre állt. A hálózatválasztás meg szinte ugyanott van a menüben (Androidon). Olyankor a kiválasztott hálózaton lesz csak hajlandó működni a telefon. Az eu roaming bevezetése előtt én alapból így használtam a telefonjaimat, csak tudni kell, hogy határt átlépve ismét hálózatot kell választani.

[ Szerkesztve ]

(#50) adams6574


adams6574
újonc

Akár az is működhet, hogy van 2 fizikai sim-em és egy eSim-em? Én telekomosként pont azon sakkoztam, hogy lehet megéri itthon venni egy vodásat, mert nekik Svájc is EU-s tarifával számlázódik. Nekem a céges és a magán is telekomos.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.