Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zicky
csendes tag
Sziasztok!A hálózatos fórumrészben már feltettem ezt a kérdést, itt is megpróbálkozom vele, hátha mégis csak a Win10 Home furcsa sajátossága a jelenség....
Gigabites kábeles hálózatom van otthon 4 gép között. Minden eszköz gigabites és 500 Mbps az internetes kapcsolatom.
Két gépre felkerült Win10 Home, ezek azóta csak 100 Mbps sebességgel képesek kapcsolódni a hálózatra, annak ellenére, hogy mindkét gép gigabites hálózati kártyával rendelkezik!
Megfelelő driverek vannak rajta, és a Win10-et megelőzően Win7-tel és Win8.1-gyel tökéletesen működött mindkettő 1Gbps sebességgel.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Esetleg valami használható megoldás?
Külföldi oldalak ezt-azt állítsd be, kapcsolt ki, módosítsd, telepítsd stb. okosságai nem hoztak eredményt...
Ubuntuval pendrive-ról mindkét gép gigabites sebességgel kapcsolódik.....
Talán a Win10 Home szándékosan nem engedi, támogatja a gigabites átvitelt....
....mondjuk nem csodálkoznék ha így lenne....
-
Occon adom
aktív tag
Kérdezném Microsoft fiókban hol lehet átállítani a telefon számomat?
Bármit változtatni szeretnék, arégi számomat dobja fel,más lehetőség pedig nincs.
Vagy nem találom. -
Gargouille
őstag
válasz Zicky #137851 üzenetére
Sok minden lehet, de ez nem "korlátozás". Kábeleket érdemes ellenőrizni első körben (nem találgatni, meg régen jó volt...) kicseréled egy másikra és megnézed. A másik dolog, hogy csak 100 Mbps-t ír ki, de annyi is az átviteli sebesség ténylegesen? Indítottál másolást hálózaton és megnézted?
Driver probléma is lehet persze, de az eszközkezelőben a hálókártya tulajdonság lapján a speciális fülön nézd meg, ott kézzel is lehet beállítani a sebességet, hátha ott van elállítva valamiért.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
King Unique
titán
-
Zicky
csendes tag
válasz Gargouille #137853 üzenetére
A tényleges sebesség 100Mbps, a Win7-es gépen és az Ubuntuval is 480 megabit...
Az ethernet driver 2018-as, nem találtam az RTL8111-hez újabbat: Realtek PCIe Gigabit Ethernet 10/100/1000M Network Driver 10.031
Az eszközkezelőben a spped & duplex is automatáró 1Gps-re van állítva, sőt a "recieve window autotuning level" -ami egy "netsh interface tcp" parancssoros utasítással érhető el - is ki van kapcsolva...
De azért még megnézem egy új cat5e kábellel is, hátha valami olyan protokoll fut Win10-ben ami csekkolja a kábel hatékonyságát,bár ez is meglepne, ha így lenne... -
qanic
tag
Elolvastam az összefoglalót:
"Nekem Pro kellene, de nem látom, hogy hol állítom ezt be az MCT-ben?
Sehol, a telepítőkészlet azonos a Home és a Pro verzió esetében, a beütött aktiválókód határozza meg, hogy mi kerül telepítésre."Én a telepítésnél nem ütöttem be a kódot, így most Home-om van, viszont a leírások alapján, jobb lenne nekem a Pro (miért nem előtte olvasok?). Jó sok munkával áthoztam egy csomó programot és beállítást a régi gépemről. Meg lehet oldani, hogy ne kelljen mindent újrakezdenem a nulláról, ha Prot szeretnék?
Marco Pantani - Momenti Di Gloria
-
King Unique
titán
válasz qanic #137856 üzenetére
Ha a telepítés során az aktiválásnál megadsz termékkulcsot, akkor automatikusan az annak megfelelő kiadás kerül kiválasztásra és telepítésre, ha nem adsz meg termékkulcsot, akkor pedig eleve kiválasztható a megfelelő kiadás a több közül, ilyen egyszerű.
Ha az előbbi két módszer közül valamelyiket még véletlenül sem sikerült jól eltalálni, akkor szükség esetén megoldható utólag a közvetlen Home—►
Pro upgrade akár újratelepítés nélkül is másik (Pro) termékkulcs megadásával és Microsoft Store-on keresztül, lásd az alábbi útmutatókat.• Frissítés a Windows 10 Home kiadásról a Windows 10 Pro kiadásra
• How to Upgrade Windows 10 Home to Windows 10 Pro[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
válasz King Unique #137837 üzenetére
Az újratelepítés sikerült,de nem oldotta meg a problémámat.Ugyanis azért csináltam,mert a boot idő kicsit megnőtt a korábbiakhoz képest.Bejön a gép neve,utána karikázó pöttyök és úgy kb.30-60 mp múlva jelenik meg a bejelentkezési képernyő. Lenovo laptop,SSD van benne.Vírus ellenőrzés megvolt(online ESET),malwarebytes ellenőrzés is,Hard Disk Sentinel futtatva,semmi problémát nem jelzett egyiksem.Gyorsindítási lehetőség hiányzik a gépről,ezt [link] még nem próbáltam mert most akadtam rá.Esetleg más megoldás?
-
senior tag
Sziasztok!
Fél éve azzal küzdük, hogy hol észleli a netet a win 10 egy indítsánál, hol nem.
Amikor nem észleli, akkor is tudok böngészőben netezni pl, csak az Epic nem indul el., mert hiányolja a netes kapcsolatot. A tálcán ilyenkor szintén látható, hogy nincs internet elérés.
Szóval nincs, de mégis van. Fura.
Számtalanszor próbáltam a hibaelhárítással orvosolni, minden egyes alkalommal újratelepítette elméletileg ( mivel javítani nem tudta), de hiába.
A Digis modemből érkezik közvetlen UTP kábelen a net az alaplapi csatlakozóba a PC-re.
Hosszú évekig ezzel nem volt semmi gondom, pár hónapja kezdte a szórakozást.
Nem szeretném a rendszert újrapakolni, ha esetleg tudtok nekem erre valami más megoldást ajánlani.Köszönöm a segítséget előre is!
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Elnézést ha rossz topikba irok. Mitől van az hogy a notim,minden oldal betöltése előtt,újra kéri a Cookiek elfogadását. És gyakran hiába lépek be egy adott oldalra helyes jelszóval,ki lép belőle,csak másodszor marad bent. Mint Crome,mint Expoller esetében is.A böngésző beállításokban be van kapcsolva az elfogadás lehetősége. Kérlek segitsetek mert nagyon idegesitő.
-
Armagedown
őstag
válasz NdrewSunix #137859 üzenetére
Valamilyen módosított telepítőt használsz, pl Ameliorated?
Esetleg módosítottál valami beállítást, hogy ne "telefonáljon haza", emiatt nem érzékeli a netkapcsolatot?[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
SirRasor
addikt
Üdv, tudtok olyan programról/lehetőségről, ami a második asztalt zárolja mondjuk jelszóval, de az elsőt nem?
Make Love not war!
-
senior tag
válasz Armagedown #137862 üzenetére
Nem emlékszem, hogy módosítottam volna a beállításokon.
Alap win10 telepítő, automatikusan javítja - elméletileg- maga amikor a hibaelhárításnál kiválasztom. ( Win 10 Pro, nem tört) -
King Unique
titán
válasz Kátai #137858 üzenetére
Mármint a repair install gondolom, mert a hagyományos újratelepítés a clean install, de az utóbbinál minden megy a levesbe.
Azt írod a korábbiakhoz képest nőtt a bootolás ideje, ellenben az nem derült ki, hogy azóta mi történt a szoftverkörnyezetben, milyen programok lettek telepítve, mik indulnak automatikusan a Windows 10-zel együtt, mit mutat pl. a BootRacer program, stb. Valamint SSD a rendszermeghajtó, ami eddig oké és azzal normál esetben nem 1+ perc körüli bootolási időnek kellene lenni, ellenben ha belassulásra hajlamos SSD, akkor annyira nem meglepő (példa). A gyorsindítás meg akkor aktív, ha a hibernálás be van kapcsolva, vagyis ha esetedben nincsen gyorsindítás opció, akkor nyilván ki van kapcsolva a hibernálás, meg ki tudja mi lett még megpiszkálva a rendszerben. -
Kátai
senior tag
válasz King Unique #137870 üzenetére
Igen, repair install volt.Nem lett telepítve semmilyen új program az utóbbi időben,az automatikusan induló programokat kikapcsoltam a feladatkezelő indítás menü pontja alatt.
A Boot Recer-t és a gyorsindítást opciót még megnézem.Az SSD Kingston A400 2,5" 480GB-os.Remélem nem ez döglődik,de nincs kizárva. -
tordaitibi
veterán
válasz NdrewSunix #137859 üzenetére
Ha telefonrol osztasz mobilnetet probakepp, ugyanez van?
-
tordaitibi
veterán
válasz kromatika #137867 üzenetére
Bizonyara hulyeseget mondok de nincs a Winbe valami leallitaskori gyorsitotar torlesi opcio? Es ezert csinaljak a bongeszok?
Vagy nincs valami virusirtod aminek van ilyesmi beallitasi lehetosege?
Vagy barmi tweak programod ami esetleg kepes ilyesmire?
Mivel globalis a hiba, nem tudok masra kovetkeztetni. -
senior tag
válasz tordaitibi #137874 üzenetére
Sajnos azt nem tudom kipróbálni, mert nincs wifi adapterem a PC-hez.
-
Zoz
őstag
válasz NdrewSunix #137876 üzenetére
Általában USB kábelen is tudnak netet osztani a telefonok, csak meg kell keresni a beállításokban a megfelelő menüpontot.
-
Kátai
senior tag
válasz King Unique #137873 üzenetére
Megnéztem, az általam említett dolgokat még megpróbálom, és ha nem javul akkor kicserélem. Bár nem mai gyerek a gépem(G50-45 Laptop (Lenovo) - Type 80E3),de csak netezésre használom. Lehet nem kellene kisérleteznem, hanem venni egy másikat.De azért sajnálnám.
-
senior tag
-
Kátai
senior tag
válasz King Unique #137873 üzenetére
Naaa, most jó lett .Ez [link] volt a probléma. Csak azt nem tudom, hogy lett ez kikapcsolva? Mert ha nem szükséges én nem nyúlkálok bele ilyen dolgokba. emlékeim szerint nem én voltam.
Meg egyszer köszönöm a türelmedet irántam.[ Szerkesztve ]
-
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!! Ingyenes virusirtó melyik ajánlott?? Kell egyáltalán a gyári mellé??
Illetve teljesen új NVME ssd-t elég a gyári telepitővel formázni, vagy előtte érdemesebb Win-ben megcsinálnom??Köszönöm!!
-
King Unique
titán
válasz dzsóbácsi #137881 üzenetére
A Windows 10-ben van gyárilag ingyenes vírusirtó - lásd Windows Defender - és alapesetben nem kell másik. De ha mindenáron másikat akarsz telepíteni, akkor a melyiket értelemszerűen a vírusirtó topic témája.
Nem kell semmit előre formázni a telepítésnél, meg pláne nem másik PC-n és Windowson hogy aztán ilyet vagy ilyet sikerüljön összehozni, majd formázza a W10 telepítője az SSD-t a telepítés közben stb., ami nemrég n+1-edik alkalommal újra el lett magyarázva itt pont NVMe SSD kapcsán...[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
Pár kérdés billentyűzettel kapcsolatban:
1. Hol tudom megnézni, a betűk kiosztását? Angol billentyűzetem van de beállítottam a Magyar Qwertz-t is. De jó lenne látnom mi merre van.
2. Tetsre lehet a magyar szabni valahogy? Qwerty-s magyar kiosztást hasnználnék ami 101 karakteres (a magyar qwertz nem tudom mennyi) de a nullát nem találom meg mintha pár dolog még hiányos lenne.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
lovi27
addikt
válasz GreenGoblin #137884 üzenetére
Az első kérdésre: Hungarian layout
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz GreenGoblin #137884 üzenetére
Szia!
2.
"de a nullát nem találom"
Én a keypadról írtam be eddig a "0" karaktert, de most rákerestem, és a jobb alt és az "í" is "0" karaktert ír be!
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
HeadHunter98
tag
Sziasztok!
Egy olyan súlyos problémám lenne, hogy a Windows 10 újratelepítése után a 3 TB-s D partícióm (kvázi az egész HDD) RAW lett. Először Ubuntuval próbálkoztam, mert a Windowsom egy olyan vírust kapott amit nem tudtam elpusztítani. Az túl bugos volt főleg játékok mellett (az még látta a merevlemezt).
Most újratelepítettem a 10-t (az SSD-re, a HDD-t nem kellett volna érintenie) és RAW lett. Live USB Ubuntu sem látja többé. Ötletek? Nem szeretném, ha elvesznének róla az adatok. -
King Unique
titán
válasz HeadHunter98 #137887 üzenetére
-
privatposta
tag
Sziasztok,
(Ha nem ide való a téma, akkor szóljatok)
Adott egy alhálózatos ip nyomtató. Erre a nyomtatóra hogyan tudnék én nyomtatni egy távoli saját gépről? Az alhálózat WAN ip címe ismert. Port átirányítással? Melyiket figyeli a nyomtató? Elméletben sikerülnie kellene, de valamiért nem jön össze.
Előre is köszi a segítséget. -
zolee001
őstag
válasz privatposta #137889 üzenetére
Milyen nyomtató?
Hálózati topológia?
Tüzfalak?Egyébként VPN avagy Google Print
-
Gargouille
őstag
válasz privatposta #137891 üzenetére
Technikailag ahhoz vagy VPN kell vagy port forward, de ez utóbbit nagyon rossz ötletnek tartanám, mert akkor bárki tudna rá nyomtatni közvetlenül. Esetleg ha van RDP-n elérhető benti gép, akkor azon keresztül megoldható.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
privatposta
tag
válasz Gargouille #137892 üzenetére
A probléma ott kezdődik, hogy mit forwardolnál? Melyik portot? Hol figyel a nyomtató? Mert ott nem lehet portot állítani. Szerintem ez port forward-al nem működik. Nekem nem sikerült...
-
tordaitibi
veterán
Geth
Nagyon sajnálom, ugrott a tálca söröd.
King Unique összes linkjét mégegyszer végimazsoláztam, mondom ennyire tök nem lehetek mert eredmény nulla.
Az a kis pc amin nem tudtam beállítani a monitor standby utáni visszajövetkor a jelszókérés kikapcsolását.
Mert nem is csak a monitort kapcsolja ki!Ma délután kapott a kis pc egy másik billentyűzetet, egy olyan csiricsáré világítósat.
Szerencsére RGB-ről be lehetett állítani egyszínű kékre, és szépen világítanak a betűk rajta.
És amikor a pc a 10 perc után elküldi standby-ba monitort, a billenytűzet is elaludt.
Mint amikor kihúzom az usb lukból.
De nem mert enterre, vagy egérmozdításra éled a gép és persze kéri a jelszót.És megvilágosodtam... na nem úgy mint a szent emberek
Ez ilyenkor elmegy ALUDNI! Készenlétba teszi magát, aztán ébred.
Erról meg is bizonyosodtam, van egy konnektorba dugható fogyasztásmérőm, monitor off, és 8 wattról 1,9wattra esik a fogyasztása, azaz tényleg csak a RAM megy benne meg az alváshoz szükséges áramkörök.Innen már csak pár guglizás volt a megoldás, az alvó állapotból visszajövetkor ne kérjen jelszót:
gpedit.msc-- > Felügyeleti sablonok > Rendszer > Energiagazdálkodás > Alvó állapot beállításai és itt a Jelszó kérése a számítógép felébredésekor-->letiltva
És ollállá, bingó. Végre nem kéri a jelszót.Sajnálom a sört... még szerencse hogy nem vettem meg mer' én meg antialkesz vagyok, még megromott volna
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #137894 üzenetére
Továbbra se értem mit szenvedtél ezen ennyit, mert nálam először a monitor megy standby-ba, majd x idő után a gép is ha nem nyúlok hozzá. De teljesen mindegy melyik szakaszban keltem fel, azzal az egyetlen beállítással működik, hogy a desktop jön be.
Ja, és az a beállítás se gpedit-tel van beállítva (meg semmi spotlight tákolás), hanem simán a Gépházban.
További jó gányolást[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Köszi a pozitív hozzáállást.
Ez a "Nálam pedig nemm így működik " ez tényleg jó válasz, bármire.
Mondd meg miért megy alvóba amikor:
És ez van 2016 óta.
De szerintem rájöttem.
Ez egy Z8300 alapú, eredetileg Androidra tervezett mini PC, amolyan TV okosító amire utálag hegesztettek Win10-et, olyan driverei vannak hogy életemben nem láttam ilyeneket. Le is mentttem mindet mert ezt egy Win újratelepítésnél lebányászni a netről, egyenlő e lehetetlennel. A mostani pár hónapos Win reinstallnál az egész eszközkezelp ordíttott a sárga felkiáltójelektől, és a Win nem talált sefolldrivereket.
A biosa is teli van Androidra utaló menüpontokkal.
És ez szerintem nem tud csak alvást, mint amikor egy telefont, tabletet lezárok.
Aztán ébresztem.
Ez akkor miért gányolás...? -
Geth
veterán
válasz tordaitibi #137896 üzenetére
Ez akkor miért gányolás...?
versus
Ez egy Z8300 alapú, eredetileg Androidra tervezett mini PC, amolyan TV okosító amire utálag hegesztettek Win10-et, olyan driverei vannak hogy életemben nem láttam ilyeneket.Bónuszpont jár azért, hogy ez most derült ki a szálban
Btw a spotlight kiherélés (korábban írtad) is gányolás kategória. -
tordaitibi
veterán
Legutolsó soroddal maximálisan egyetértek.
A mini PC gyárilag előtelepített W10-el került hozzám egyébként, gratula a driverek megíróinak, ügyesek voltak. Cenovo márka (márka...? ) nevű egyébként, de kb. 3 évet ment egyhuzamba és még mindig működik úgyhogy kiskínaiak előt le a kalappal.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz tordaitibi #137874 üzenetére
Na hát a telefonos usb-s internetmegosztás nem sikerült a PC-n sajnos. ( Pedig a laptopon simán ment.)
Találtam egy olyan beállítást az ethernetnél, hogy energiagazdálkodás, a gép kikapcsolhatja az eszközt, hogy energiát takarítson meg. Ez be volt pipálva, most kivettem, két napja jó. Meglátjuk így marad-e. -
tordaitibi
veterán
válasz NdrewSunix #137899 üzenetére
Ez jó hír, akkor lehet megjavítottad.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest