Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
MI A
RETKES********-t ÍR a Win10 a drága picike SSD-mre?!?
3 napja van fent. Mai és tegnapi nap fejenként 2-2 GB írás történt rá. Ma még a windows update se telepített semmit.Már a win8.1 is idegelt a napi 1-1 GB írásával (letiltott frissítések mellett), de mi a jó isten kerge fülét ír rá? lapozófájl ki van kapcsolva. Dokumentumok HDD-re vannak átirányítva. Firefox disk cache ki van kapcsolva (RAM-ba dolgozik..áldja az ég a digi 100/50-es netét ). Tehát SEMMIT se kell írnia miattam. Ez mind az, amit magától írogat. Ja a temp is a HDD-n van.
Vagy van valami szolgáltatás, amit ki lehet lőni annak érdekében, hogy ezt abbahagyja?
Ja azt látom a feladatkezelőben/process monitorban, hogy 1-2 másodpercenként ír 32-48 kbite-ot, pár percenként meg gyanús helyekre írkál mindenféle fost, vele együtt meg a registryt is újraírja (vagy csak biztonsági mentést csinál róla...pár percenként )
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Kész, ennyi volt. Nálam most verte ki a biztosítékot, mert a Talos principle-ben és GTA5-ben is random időközönként brutálisan belassul, pedig nincs béna gépem.
Visszaálltam 8.1-re. Majd ha normálisan fog működni (minimum fél évnyi javítgatás), akkor váltok. Azért furcsa, hogy eleinte egyik windows se működött rendesen. Talán az egyetlen kivétel a 8.1, ami megint csak nem kivétel, mert 8.0..
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz schawo #13987 üzenetére
Nem tiszta, 8.1-ről frissítettem.
Az oké, hogy másnak jól jöhet az infó, DE sokat olvastam ebben a fórumban és annyi féle hiba előjön, hogy tényleg nem lehet már párhuzamot vonni semmivel sem. Tehát ha valakinél nem megy valami, akkor 90%, hogy az mindenki másnál megy.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
IMHO a van-e HUN Cortana és társai miatt érdemes volna frissíteni az 1. hsz-t.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Tudom retorikus kérdés, de a végleges win10-el egyidőben nem kellett volna elkészülniük az RSAT-tal is?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Akit esetleg érdekel:
Disable windows 10 data loggingMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
Adtam még egy esélyt ennek:
Windows 10 Enterprise N x64 HUN
Felment szépen; állítgatom; tiltom le a dolgokat.
Elérek a windows defenderhez és ahogy letiltom, lefagy az egész windows. Egeret tudom mozgatni, de semmire se reagál. Reset, megint -> megint. Reset, megint -> megint. Atyám..ebben kötelező valamilyen vírusirtót használni?Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Nem elrettentés végett, de tényleg:
Windows 10 hiba #3523: nincs billentyűzet. Újraindítom a gépet, és semmi. Eszközkezelőben letörlöm, frissítem és van. Ezt minden újraindításnál el kell játszani. Az első 5 restartkor nem volt gondAmúgy minden szuper; az N-es verzióban is megy már a GTA5 (kell neki ez: Windows10-KB3010081 valami media feature pack volt a neve)
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Nektek mindig működik a start gomb? Nekem minden harmadik kattintásra nyitja csak meg. Mindig.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Nem egészen ide tartozik; félig az SSD topicba, de gondoltam megosztom veletek: telepítés után napi 4-6 GB írást produkált az új win10 úgy, hogy a process monitor nem mutatta ki (csak minimális log/adatbázis írás történt kis letiltott (??) cortanas db-vel együtt)
Azt hittem a win a ludas, de rájöttem, hogy valószínűleg a TRIM dolgozhatott utólag a nagy adatváltozás miatt.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Véletlen letöröltem a C:\Windows\SystemApps\ mappát
Valaki feltenné becsomagolva ha szépen kérem? Max 100 MB lehet a mérete. Ja a cortana-s mappa nem kellKöszönöm előre is!
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Aki le tudná írni, hogy az utolsó update után hogy lehet kikapcsolni a Defendert, az ne tartsa magában.
Hiába kapcsolom ki, 1 újraindítás után magától visszakapcsol a valós idejű védelem. A szolgáltatást letiltani nem lehet.
-gpedit.msc-ben hiába engedélyeztem a letiltását, továbbra is megy.
-NoDefender-t is lefuttattam, de semmi változás.
-köszönöm, nem kell másik vírusirtó. Sosincs vírusom, fölöslegesen ne fogja semmi a gépet..[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Végigolvastam az 1. hsz-t.
Üdv mindenkinek!
Hogy lehet kigyomlálni problémák nélkül az összes minialkalmazást? Ha powershellel csinálom, akkor csak a ~90% tűnik el. Illetve mivel főállású admin vagyok, 300 gépnél találtam ilyen-olyan anomáliát. pl: a számológép eltűnt néhány gépről a PS-es dúrás miatt.
Meg most találtam olyan LTSB verziót, amiben gyárilag nincs egy minialkalmazás sem, tehát tuti meg lehet csinálni, viszont emiatt nyilván nem telepítgetem újra a gépeket..csak az én itthonimatSzóval aki tud rendes megoldást erre, ami tényleg nem hagy ott semmilyen szemetet, az megoszthatná velem
Ennyit találtam eddig, de valami más megoldásnak jobban örülnék (mert ez utólag szedi le, de én már rá se akarnám rakni; pl: valahogyan kiszedni a telepítőből)Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Ez se szedi le az összeset. Nem értem miért, de van pár, amit egyszerűen nem lehet kibombázni.
Döglött Róka ez nem jó hír, pedig közben feltoltam virtuális környezetbe és tök jónak tűnik a tiszta felület
kory24 ennél egyszerűbbre gondoltam, de ha nincs más...köszi
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Anniversary update óta szeret 20-40 másodpercre befagyni az asztal/skype/firefox/éppen mikor mi.
Aztán helyrejön.Másnak is van ilyen nyűgje? A gép amúgy nem lassú.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Hoi!
Jöttem egy klasszikussal:
Windows 10 (LTSB x64 jelenleg ez irreleváns) N telepítése után firefoxban sok videónál:
"nem támogatott formátumú vagy MIME típusú videó" hibaüzenet jön be.Ez azért van, mert az N-ben nincs benne a winfos media player meg a hozzá kellő codecek.
Ezt úgy lehet orvosolni, hogy van egy "Feature pack", amit fel kell telepíteni és kész.Felraktam, a hiba továbbra is fennáll. Illetve hiába rakom fel, a windows media playert se látom (nem mintha nagyon hiányozna ) Ötletek? (azon kívül, hogy váltsak Chrome-ra..majd váltok, ha alapból támogatja a disk cache kikapcsolását)
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Egy kis kiegészítés: Ha az előző hsz-el csinálja, akkor neki lesz +1 500 MB-os partíciója, és ilyen szempontból lehet érdemes megcsinálni telepítés előtt, bár sose próbáltam. Igazából a +1 rejtett partíció nem zavar sok vizet, ha backupot se csinál Ha meg van mondjuk acronissel, akkor az úgyis elintézi a +partíciót is.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Bátyám feltette az anniversary updatet. Nem tud írni a D meghajtójára (belső HDD) - "hozzáférés megtagadva".
-A beépített rendszergazdai fiókot használja
-A D meghajtóra van hozzáférése a rendszergazdák csoportnak
-A beépített rendszergazdai fiók tagja a rendszergazdák csoportnak
-UAC minimumra van húzvaÖtletek? A Rollbacken kívül..
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Helló!
Windows 10 pro legújabb buildnél hogy lehet letiltani a lockscreent? Tehát bejelentkezéskor ne kelljen entert nyomni ahhoz, hogy bejöjjön a jelszókérő lap, hanem azonnal látszódjon.
-ctrl+alt+del kérését letiltottam már. Volt valami registrys trükk, de az se jó már, illetve a windows\systemapps-ból kigyomláltam a lockscreen-eset. Régebbi buildeknél tuti elég volt ennyi, de ez az új kifog rajtam
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Helló!
Van egy tiszta telepítésem (x64 Pro). Megjelennek csempék, amiket nem tudok leszedni. Nincs se eltávolítás, se levétel. Tudtok valami trükköt, amivel le lehet őket szedni?A C:\Program Files\WindowsApps mappát ledúrtam teljesen.
A C:\Windows\SystemApps mappából a ShellExperienceHost (Ha ezt törlöd, meghal a start menü!) és Cortana (ezzel meg a keresés hal meg) kivételével minden mást töröltem.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Thx, de ez régen se működött 100%-osan. A 1511-es buildnél 2 vagy 3 elemet hagyott meg, most meg vagy..túl sokat
Amúgy 3 formában érdemes lefuttatni:
Get-AppxPackage | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage
Get-AppxProvisionedPackage -online | Remove-AppxProvisionedPackage -online[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Helló!
Gugliban semmi használhatót nem találtam. Van már javítás a dec 17-én kiadott frissítésnek köszönhető system.exe magas CPU zabálásra? Nem csak idle alatt..
Nem engedi leszedni a frissítést, mert azt írja, hogy valami hiba történt.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Pár napja a Windows (1809) elkezdte váltogatni a billentyűzet nyelvét angolra.
Hogy akadályozzam meg ebben?
Nem 100%, de vagy játékindításnál, vagy monitortükrözésnél csinálja.Ja és csak magyar nyelv és magyar billentyűzet van telepítve.
WTF?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Win10 alatt hogy lehet megcsinálni, hogy XY fájlkiterjesztés egy olyan programmal nyíljon meg, ami nincs telepítve és konkrétan egy hálózati meghajtón található?Több gépre szeretném kiterjeszteni. Nálam beheggesztettem kézzel, de nem jó:
Dism /Online /Export-DefaultAppAssociations:"akármi.xml"
egyik kívánt sora:<Association Identifier=".jpg" ProgId="Applications\i_view64.exe" ApplicationName="IrfanView 64-bit" />
Azaz se elérési út, se semmi., pedig ez se a helyi gépre mutat.
WTF? Gugliban konkrétan semmit se találok erről...[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Lett egy új Win10 1909 enterprise és egyik napról a másikra elment a keresés:
csak a vezérlőpultban és gépházban keres, de a telepített programok között nem.
1. indexelés jól áll, a start menü is benne van és 1x már újra is építettem
2. hibaelhárító ezen részét lefuttattam, nem talált semmit
3. O&O Shut Up-ot lefuttattam valamikor és ott letiltottam pár privacy-s dolgot...nem tudom mit és szerintem azóta nem működik.
Amúgy dühítő, mert mégis mi köze ehhez....mind1. Szóval valaki tudja hogy kell visszafelé megközelíteni, hogy milyen privacy-s fost kell engedélyezni, hogy teljes körűen működjön a keresés?
Ha jól emlékszem, csak azt tiltottam le, hogy a keresés ne menjen ki az internetre...Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz Cs1csó #114083 üzenetére
Jójójó picit lusta is voltam mert picit beteg vagyok 2 napja... Most szemezgettem és néhány programot csak megtalál, csak pont amiket eddig keresek, azokat nem. WTF? Hát úgy, hogy ami az user\start menüben van, azt megtalálja, de ami a programdata\..\start menüben, azt nem. Innentől kezdve nem olyan vészes a helyzet; ha valamit nagyon kell, azt átrakom magamhoz és kész.
Közben az O&O shutupot is átnéztem és ott csak az appok háttérben futásához írta, hogy eltörhet ezt-azt, többek között a keresőt is, de természetesen a visszakapcsolás nem segített a fentin.
Na mind1, azért köszönöm a segítségetEDIT: +Csupingo
Pont emiatt tolom el a frissítéseket. Kapásból nem a célzottban vagyok+tolom a biztonságiakat 5, a featureket 30 nappal.
Ennél jobb stratégiáról még nem hallottam.
Valami cikkből:
"Ha a frissítési csatornát a "féléves csatorna (célzott)" helyett simán "féléves csatorna" beállításra kattintjuk, akkor mindig csak a minden hónap második keddjén érkező végleges, és stabil frissítéseket kapjuk meg, függetlenül attól, nyomkodjuk-e a Frissítések keresése gombot. Mindez elvileg a Pro, Enterprise és Education kiadásokra érvényes, Home változatra nem."[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest