- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
SirRasor #156669 üzenetére
Ja, ha éppen kiadja a kereső pár karakter bepötyögése után, mert ugye az sem mindig jön össze mint a jelen eset is szemlélteti, egymás után több program megnyitása kissé macerás lehet így, stb.
Szóval általában nem véletlenül használ a felhasználók többsége asztalra, tálcára, Start menübe kitűzött programikonokat a gyakran használt programok indításához, + a Win+X menüt a rendszereszközök eléréséhez.
-
King Unique
titán
válasz
SirRasor #156655 üzenetére
Pedig szvsz pont az első módszer a legkényelmesebb és leggyorsabb, mármint a Start menübe kitűzött, csoportokra rendezett programikonok indítása, ahol akár teljes képernyős Start menü is beállítható és úgy még átláthatóbb.
-
movax
őstag
válasz
SirRasor #156655 üzenetére
"Ráadásul ez lehetővé teszi, hogy a start menüben tartsam az ikonokat és ne az asztalon, ami így szép tiszta."
Hát, az asztalnak ez az egyetlen szerepe 30+ éve: kitenni rá a gyakran használt ikonokat, rákatt, indul.
Én biztosan nem szoktam nézegetni az asztalomat, hogy milyen szép tiszta, mert mindig nyitva van rajta valami. De hát eltérő szokásaink vannak. -
-
-
-
-
válasz
SirRasor #156481 üzenetére
Nem arra értettem hogy ellopják hanem egy szimpla szoftver is kérheti, normális böngészőkbe nem tudsz megnézni elmentett és elfelejtett jelszavakat rendszerpassword nélkül, ha valamikor kellene egy bármihez, csak egyszer kelljen gyorsba zárolni bármiért, akkor nem leszel meglőve stb.
És mint leírtam, ezt ha létrehozod, utána simán ki lehet kapcsolni bejelentkezéskor meg ébresztéskor, mintha nem is lenne. De mankónak ott lesz a gépen. -
Cs1csó
titán
válasz
SirRasor #156477 üzenetére
Valahol ott lesz a megoldás amit tordaitibi mond. (ez egy olyan gép, hogy alapban nem csináltam jelszót és lehet hogy ez volt a gond anno ) Nekem is ez volt az egyik gépemen a probléma: azt szerettem volna ha ALTATÁS után AZONNAL az ASZTAL töltődött volna be, nem valami "post it" vagy hasonló képernyő. Bazira nem emlékszem hogy mi lett a megoldás (amivel a mai napig is megy a gép: altatom majd power gomb megnyom és ébred egyből az asztalra ez a legkényelmesebb.
-
válasz
Be kell állítani jelszavas belépést, jelszó megadásával.
Ezután ki kell kapcsolni a jelszókérést, ez nem mindig megy simán, ajánlom erre az Autologon nevű kis szoftvert.
Ezután be kell állítani hogy sem alvásnál se semmikor soha ne kérjen semmit a visszatérésnél, és ha jól emlékszek még valami zárképernyőt vagy bejelentkező képernyőt? vagy mi a fenét is macerálni kell de ezt most nem tudom pontosan mert nem Windowson vagyok perpill.Nem árt ha van jelszavad, nagyon nem árt, ha csak 1x veszed valamikor hasznát már megérte.
-
King Unique
titán
válasz
Biztos, nem inkább esetedben jellemző, hogy nem olvasod el figyelmesen a kapott választ, az abban linkelt útmutatót és nem jól értelmezed, ennél mind a 6 db módszer ki lett próbálva, szükség esetén újra lett indítva a Windows 10 az új beállítás érvénybe léptetéséhez?
Ha az az igény, hogy alvó állapotból ébresztve ne kérjen újbóli bejelentkezést a Windows, 10 akkor annak beállítását a linkelt útmutató szemlélteti, más nincsen, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
SirRasor #155424 üzenetére
A hiba okának meghatározásához és a megoldás kereséséhez a leírtakat mindenképpen mind meg kellene nézni, mert a szükséges információk nélkül feleslegesen találgatni nem fogok én és más sem.
Ha valaki annyira ért hozzá, akkor az általában megoldja maga, ha létezik az adott problémára megoldás.+ Eddig csak a fájlkezelős fájlmásolásról volt szó, ellenben arról nem, hogy mit mutatnak annál a külső SSD-nél az adatátviteli sebességre a szintetikus tesztek, pl. a CDM vagy akár a beépített WinSAT.
-
King Unique
titán
válasz
SirRasor #155420 üzenetére
Hát pont ez az, hogy nem igazán látszott, mivel egyrészt már a "pendrivera (SSD)" is pontosítást kívánt, hogy akkor most lassú pendrive, vagy gyors külső SSD, mert nem mindegy. Másrészt a feladatkezelő "Folyamatok" füle is megtévesztő volt, nem véletlenül lett írva, hogy a "Teljesítmény" lapon kellene kiválasztani az adott meghajtót és inkább ott nézni annak adatátviteli sebességét.
A 23 MB/s, meg a 30-45 MB/s USB 2.0-s értékeknek tűnnek, olyan mintha csak USB 2.0 módban működne a külső SSD, ami ha igaz (pl. USB Device Tree Viewer program mit mutat) , akkor nem meglepők ezek az értékek. A "Belső SSD-ről ha másolok rá, akkor stabilan tartja a ~350 MB/-sec-et." viszont ennek ellentmond, de ha az egy másik mérés volt másik porton, akkor az más. Apropó USB-portok, asztali PC-knél elsődlegesen a hátlapon lévő (alaplapi) USB 3.X portok használata javasolt, mivel az előlapi portoknál gyakrabban lehetnek ilyen-olyan anomáliák.
A frissítési előzményeknél meg lehet nézni, hogy mikor milyen frissítés telepítése történt, ahol az illesztőprogram-frissítések menüpont lesz az érdekes. Volt akinél pl. a chipset driver hiánya / régi verziója okozott USB-s külső meghajtóknál lassú írási sebességet (példa).
Apropó frissítés, a leírtakból nem derült ki, hogy milyen buildszámú Windows 10-ról van szó, naprakészre lett-e frissítve és utána újraindítva, stb. Ha nem, akkor ez legyen az 1. lépés. -
King Unique
titán
válasz
SirRasor #155418 üzenetére
Nem világos miért lenni "irreleváns", amikor eleve a témába vág és ezen infók nélkül max. csak találgatni lehet, nem véletlenül voltak ezek a kérdések.
Tehát a "pendrivera (SSD)" kiderült hogy nem pendrive, hanem külső SSD, meg abból is M.2 PCIe NVM alapú a "2000-3000 MB/sec" alapján, amit az USB 3.0 max. 460 MB/s értékre limitál. Már ha így értendő, mert a pontos típus továbbra sem ismert, az ADATA kínálatában pedig 2 külső ház van, ahol az ED600 az USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0) és SATA alapú, az EC700G viszont már USB 3.2 Gen 2 és az támogat M.2 SATA és M.2 PCIe NVMe SSD-ket.
Itt az írási sebességet a belső HDD olvasási sebessége limitálja, a 170 MB/s írási sebesség a belső HDD max. olvasási sebességéből adódik. Ami ha a belső SSD-re másolásnál összejön, akkor normál esetben a külső SSD-re másolásnál is kellene, meg pláne egy nem túl nagy méretű 4 GB-os ISO-fájlnál.
Ha nagyobb adatmennyiség, több 10 / 100 GB van másolva, akkor viszont csak addig lesz gyors a belső és külső SSD-nél is az írási sebesség, ameddig az SLC cache-t tudja használni, utána viszont belassul (példa).Tehát akkor a belső HDD-ről a 4 GB-os ISO-fájlt a külső SSD-re másolva mennyi az írási sebesség, mit mutat a másolás párbeszédablaka és a feladatkezelő a "Teljesítmény" lapon?
A 30-45 MB/s mekkora adatmennyiség másolásánál volt, már a legelején is olyan lassú volt az írási sebesség, vagy csak utólag lett annyi X GB átmásolása után? -
King Unique
titán
válasz
SirRasor #155416 üzenetére
Most hagyományos pendrive-ról vagy külső SSD-ről van szó, pontosan (modellszám és / vagy termék hivatalos weboldala) milyen pendrive / külső SSD?
Azt az adatátviteli sebességet kell nézni a fájlkezelős fájlmásolásnál, amit a fájlmásolás párbeszédablaka mutat, ami ha 30-45 MB/s, akkor annyi.
A feladatkezelőben adott meghajtó adatátviteli sebességénél nem a "Folyamatok", hanem a "Teljesítmény" lapot célszerű nézni, ott kiválasztani az adott meghajtót és ott nézni mennyi az olvasási / írási sebessége. -
King Unique
titán
válasz
SirRasor #147121 üzenetére
Amik az előző válaszban lettek leírva, linkelve megoldások, azok egytől egyig és megfelelően végrehajtva mind ki lettek próbálva? Csak mert akkor lehet helytálló a "nincs mit megpróbálni" állítás, ellenkező esetben viszont nyilván helytelen.
Aztán nekem 8, felőlem újra is particionálhatod, bár ugye az sem feltétlen kötelező, lásd alaphelyzetbe állítás, aztán ha lesz Windows 12 akkor a Windows 11-hez hasonlóan nyilván annál is opció a közvetlen in-place upgrade és nem feltétlen kell a 0-ról telepíteni, stb.
-
svgyula
addikt
válasz
SirRasor #147121 üzenetére
Szia! Nem elég átnevezni. A könyvtárakat egyenként kell feloldami, vagyis hozzáadni egy "mindenki" elnevezésű felhasználót. Ha ezek megvannak akkor beállítani az írási és olvasási jogokat. Enélkül minden próbálkozásodat kiköpi! Totalcommander-könyvtár jobb klikk-tulajdonságok-biztonság-speciális-fent módosítás-itt beírod mindenki-név ellenőrzés-a visszaablakba bal alsó sarokba pipa-ok.
Ezt eljátszod mindegyik könyvtárral. Utána az első abakban módosítod az engedélyeket mindet engedélyezed! Gép kikapcsol de villany is! Semmi ne maradjon a memóriában. Majd próba. Nekem is volt ilyen makacs file de az nem az x. alkönyvtárban. Ja és az írásvédettséget kapcsold ki mindnél szintén a tulajdonságok fül alatt. -
-
King Unique
titán
válasz
SirRasor #147102 üzenetére
"Viszont az egyik rész tényleg nem egyértelmű: a Windows.old(1) TELJESEN ÜRES, leszámítva azt az 1 szem fájlt, amiről beszéltem."
De, elolvastam, viszont ha csak utólag derülnek ki egyes lényeges részletek, azaz hogy kizárólag csak az az 1 db fájl van a
Windows.old.(1)
mappában, akkor nem meglepő, ha előzőleg a válasz is annak megfelelő volt.A mappa törléséhez ha grafikus felületen nem sikerül beállítani az NTFS hozzáférési engedélyeket a fájlnál / mappánál, akkor Windows 10 alatt parancssorban, vagy a telepítési adathordozóról / WinRE menübe bootolva parancssorban célszerű megpróbálni a törlést a linkelt útmutatók alapján.
Ha az előbbiek alapján esetleg nem menne, akkor meg pl. egy pendrive-ról bootolt Windows 10 PE alapú HBCD PE live rendszer alól célszerű megpróbálni a mappa törlését. -
King Unique
titán
válasz
SirRasor #147098 üzenetére
How to Delete Windows.old and $Windows.~BT folders in Windows 10
Ha nem cél visszaállni az előző Windows-verzióra, akkor 1:1-ben törölhető a Windows.old mappa, sőt normál esetben korábban 30 / újabban 10 nap után a Windows 10 is automatikusan törli.
Tehát a lemezkarbantartóval vagy a Tárterületsegéddel javasolt törölni a Windows.old mappát, nem fájlonként manuálisan.
A "C:\Windows.old(1)
" viszont érdekes, nem világos milyen tákolás eredménye, normál esetben "C:\Windows.old
" szokott lenni. -
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #120266 üzenetére
eseménynapló szerint, amikor megnyomom a win+p-t:
A(z) DevicesFlowUserSvc_50cbb szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 2. alkalommal fordult elő.
Fasza...hmmm...(by Geralt of Rivia)
A fenti szolgáltatás mit csinál?
"Lehetővé teszi a ConnectUX és a Gépház számára Wi-Fi-megjelenítők és Bluetooth-eszközök csatlakoztatását és párosítását."
De hát én letiltottam a WFDSConMgrSvc-t, mert nincs rá szükségem (Wi-Fi Direct-szolgáltatások csatlakoztatását kezelő szolgáltatás) - Csak HDMI-vel csatlakozom...
Lehet van összefüggés? Engedélyeztem. MűködikEzen a ponton inkább töröljem a hsz-t, mi? Ááá, szopatom magam, beírom azért, hátha más is jár így a jövőben...
Ja és nyilván azért a 2004-es build óta, mert új szolgáltatások vannak és megint átszemezgettem őket letiltva egy jó párat
-
King Unique
titán
válasz
SirRasor #118994 üzenetére
Hát a leírtak alapján pont nem mindent, mármint amit más említett ("scf, dism, softwaredistribution mappa törlés megvolt"), arra írtad, hogy azokat. Na de ott van még a Windows Update hibaelhárító, katalógusból manuális letöltés és telepítés, az alábbi módszer, stb., nem véletlenül volt említve, hogy tényleg minden ki lett-e próbálva...
Abban a másik válaszban meg az MCT volt az, ami végül megoldotta, azt kellene megpróbálni, a frissítési segéd ha nem talál újabb verziót, akkor azt szokta kiírni és nem upgrade-el (példa). Vagy másik opció a már letöltött és ugyanolyan (vagy akár újabb) verziójú W10 ISO-t felcsatolni a fájlkezelőben, majd ott asetup.exe
fájl futtatása és mehet a közvetlen in-place upgrade a személyes fájlok, telepített programok, beállítások stb. megtartásával. -
King Unique
titán
válasz
SirRasor #118979 üzenetére
Az adott hibakódnál vannak specifikus megoldási javaslatok + amik egy másik válaszban vannak leírva. Ha azok szükség esetén mind és megfelelően végrehajtva ki lettek próbálva, újraindítás is volt ahol kellett, utána lehet tovább folytatni a témát.
+ Ugye ha Enterprise kiadás, akkor majd a rendszergazdi megoldja, vagy másik, ha neked nem sikerül. -
-
válasz
SirRasor #118979 üzenetére
Mert mókolt volt gondolom a telepítő. Ha nem enterprise lenne, akkor mct-vel simán fel lehetne frissíteni. Warezolás helyett érdemesebb lenne (a végcélt tekintve) leszippantani egy pro-t a microsofttól, venni pár ezerért egy kódot és minden gondod megoldódna. Ha pedig nem warez, akkor a rendszergazda problémája.
-
kisapa
senior tag
válasz
SirRasor #114085 üzenetére
Bocs de ezt a frissítési csatorna beállítást hol találom.Valamikor régebben már be volt nekem állítva de most egy hónapja újra raktam a windowst. Gondolom most visszaállt az eredetire.
arcitec: Szerintem a jogi dolgokon túl ma Magyarországon a felhasználók többségének az anyagi része sokkal fontosabb. Amikor az ár töredékéért megveheted egy online áruházban esetleg számlával ugyanazt akkor miért ne tennéd.
-
King Unique
titán
válasz
SirRasor #114085 üzenetére
Nocsak, akkor mégiscsak működik.
Amúgy meg létezik kibővített keresési beállítás is és akkor több mindent megtalál a kereső. Valamint az is beállítható, hogy mely mappák legyenek kizárva a keresésből, azaz hol ne keressen. Ahol a ProgramData alapértelmezetten ott van mint kizárt mappa, vagyis nem meglepő, ha ott emiatt nem történik keresés.
Amit a frissítésre vonatkozóan leírtál, azok a beállítások max. az egyes korábbi Windows 10-verziókra vonatkozóan érvényesek, ellenben pl. az aktuális 1909-nél már nem, amiről már volt szó itt a topikban. Ahogyan arról szintén, hogy alapértelmezetten a standard patch kedden (hónap 2. keddje) kiadott összesítő frissítések települnek, ellenben a többi egy ideje rendszerint csak választható frissítés szokott lenni, azaz nem települ automatikusan, max. külön felhasználói megerősítés után.
-
Geth
veterán
-
raidx
őstag
válasz
SirRasor #57487 üzenetére
Indítsunk el egy parancsort rendszergazdai jogosultsággal, gépeljük be a „Powershell” parancsot, majd üssünk Enter-t. Majd ha minden app-ot törölni szeretnél: Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage
Mivel már beletúrtál a rendszerbe, lehet nem működik. Akkor kivárod Creator frissítést és utánna csinálod amit írtam. Vagy tisztatelepítés.
-
törölt tag
válasz
SirRasor #57472 üzenetére
Clean install után én is eltávolítom a vackokat, de ennek nem ez a módja: "A C:\Program Files\WindowsApps mappát ledúrtam teljesen." Ha beletörölsz a rendszerbe, ne csodálkozz ha utána valami nem stimmel.
Néhány próba:
vezérlőpultban store app hibaelhárító
powershellből, áruházból újratelepíteni az appokat
várni egy hetet a Creator Upgrade talán megjavítja
új felhasználói fiók
iso-ból in place upgrade
gép alaphelyzetbe állítása, clean install ha nincs még belakva nem veszítesz időt -
krealon
veterán
válasz
SirRasor #47018 üzenetére
"Ha nem UEFI-s, akkor miért csinál nekem 500 (450
) MB-os partíciót?"
MBR particionalasu disk-en is szukseg van boot particiora (Win7 100 MB, Win8+ 500 MB), kulonben a Bitlocker bekapcsolasa utan nem lehetne boot-olni a rendszert.
UEFI rendszerben a GPT particionalt disk-eken Windows boot-olashoz szukseges (forras):
- EFI System Partition (ESP) (100 MB)
- Microsoft Reserved Partition (MSR) (32 - 128 MB)
- Basic Data Partition (FAT, FAT32 vagy NTFS)Bitlocker eseten ez tovabb bovul a
- System Reserveed Partition-nel (forras), mereteket lasd fent az MBR particionalasnal. -
csixy
addikt
válasz
SirRasor #47018 üzenetére
Ha pendrájvról telepítesz és ez a a windowsos eszközzel lett megcsinálva akkor telepítés közben az elején aktívan be kell szállnod a bios bootsorrendbe és a két pendrájv közül a nem EFIset (hanem a legacy-st ) kell kiválasztani, mert egyébként az EFI-s indul el és dacára annak, hogy hagyományos telepítésed lesz,mégis GPT-re partícionálja a vinyót.
-
-
lck
senior tag
válasz
SirRasor #19982 üzenetére
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender]
“DisableAntiSpyware”=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\Real-Time Protection]
“DisableBehaviorMonitoring”=dword:00000001
“DisableOnAccessProtection”=dword:00000001
“DisableScanOnRealtimeEnable”=dword:00000001 -
válasz
SirRasor #13939 üzenetére
Nálam semmi gond a Talossal. Tiszta telepítés?
(#13942) SirRasor
Azért ne hogy már csak te legyél az egyetlen ember, akit ez érdekel. Általános információnak nehogy már ne lehessen leírni annak, aki az egyetlen beírás alapján azt képzelné, hogy a talos principle játszhatatlan Win10 alatt. -
bon
őstag
válasz
SirRasor #13790 üzenetére
Ha dísznek vetted az SSD-t akkor miért nem rakod ki az asztalra? Ha használni szeretnéd akkor meg mit izgat az írás mennyisége. Az elöző ssd-met 4 év után cseréltem ki, de csak azért mert már nagyobb és gyorsabb kellett. Simán bírta volna tovább, pedig jó pár TB írás történt addig amíg használtam.
-
peterk
senior tag
válasz
SirRasor #13790 üzenetére
Egy full windows rendszeren nagyon sok minden futhat a háttérben. Például a windows search indexel, a prefetch optimalizál, de ez csak két példa, még lehet másik száz task is ami dolgozik.
Egyébként miért zavar? Nem mindegy, hogy ír pár gigát vagy sem?
Az SSD miatt ne aggódj, annak ennyi meg se kottyan. Az én SSD-mre napi 30+ GB írás simán megvan átlagban és két évesen kutya baja. És a lehasználódási ütem miatt még 10+ évig nem is lesz.
(Ha tönkremegy akkor nem ezért fog tönkremenni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nintendo Switch
- Milyen hangkártyát vegyek?
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Chrome
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest