Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz SirRasor #13790 üzenetére
Egy full windows rendszeren nagyon sok minden futhat a háttérben. Például a windows search indexel, a prefetch optimalizál, de ez csak két példa, még lehet másik száz task is ami dolgozik.
Egyébként miért zavar? Nem mindegy, hogy ír pár gigát vagy sem? Az SSD miatt ne aggódj, annak ennyi meg se kottyan. Az én SSD-mre napi 30+ GB írás simán megvan átlagban és két évesen kutya baja. És a lehasználódási ütem miatt még 10+ évig nem is lesz. (Ha tönkremegy akkor nem ezért fog tönkremenni.)
[ Szerkesztve ]
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
bon
őstag
válasz SirRasor #13790 üzenetére
Ha dísznek vetted az SSD-t akkor miért nem rakod ki az asztalra? Ha használni szeretnéd akkor meg mit izgat az írás mennyisége. Az elöző ssd-met 4 év után cseréltem ki, de csak azért mert már nagyobb és gyorsabb kellett. Simán bírta volna tovább, pedig jó pár TB írás történt addig amíg használtam.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
titán
válasz SirRasor #13939 üzenetére
Nálam semmi gond a Talossal. Tiszta telepítés?
(#13942) SirRasor
Azért ne hogy már csak te legyél az egyetlen ember, akit ez érdekel. Általános információnak nehogy már ne lehessen leírni annak, aki az egyetlen beírás alapján azt képzelné, hogy a talos principle játszhatatlan Win10 alatt.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
pzstm
titán
válasz SirRasor #15797 üzenetére
és ugye mikor mondtam, hogy minden szolgáltatást letiltottok és utána Windowst fogtok szidni akkor meg engem néztek hülyének...nem ellened irányul félre ne értsd, csak remélem jó példa volt ez esetleg másoknak is
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
lck
senior tag
válasz SirRasor #19982 üzenetére
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender]
“DisableAntiSpyware”=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\Real-Time Protection]
“DisableBehaviorMonitoring”=dword:00000001
“DisableOnAccessProtection”=dword:00000001
“DisableScanOnRealtimeEnable”=dword:00000001 -
Döglött Róka
veterán
válasz SirRasor #45184 üzenetére
Ne szedd le
LTSB meg nem ajanlott desktop kornyezetbe
Hogy eleve fel se rakja, sccm task sequencebol lehet egyenkent kiszedni.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
csixy
addikt
válasz SirRasor #47018 üzenetére
Ha pendrájvról telepítesz és ez a a windowsos eszközzel lett megcsinálva akkor telepítés közben az elején aktívan be kell szállnod a bios bootsorrendbe és a két pendrájv közül a nem EFIset (hanem a legacy-st ) kell kiválasztani, mert egyébként az EFI-s indul el és dacára annak, hogy hagyományos telepítésed lesz,mégis GPT-re partícionálja a vinyót.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
krealon
veterán
válasz SirRasor #47018 üzenetére
"Ha nem UEFI-s, akkor miért csinál nekem 500 (450 ) MB-os partíciót?"
MBR particionalasu disk-en is szukseg van boot particiora (Win7 100 MB, Win8+ 500 MB), kulonben a Bitlocker bekapcsolasa utan nem lehetne boot-olni a rendszert.
UEFI rendszerben a GPT particionalt disk-eken Windows boot-olashoz szukseges (forras):
- EFI System Partition (ESP) (100 MB)
- Microsoft Reserved Partition (MSR) (32 - 128 MB)
- Basic Data Partition (FAT, FAT32 vagy NTFS)Bitlocker eseten ez tovabb bovul a
- System Reserveed Partition-nel (forras), mereteket lasd fent az MBR particionalasnal. -
törölt tag
válasz SirRasor #57472 üzenetére
Clean install után én is eltávolítom a vackokat, de ennek nem ez a módja: "A C:\Program Files\WindowsApps mappát ledúrtam teljesen." Ha beletörölsz a rendszerbe, ne csodálkozz ha utána valami nem stimmel.
Néhány próba:
vezérlőpultban store app hibaelhárító
powershellből, áruházból újratelepíteni az appokat
várni egy hetet a Creator Upgrade talán megjavítja
új felhasználói fiók
iso-ból in place upgrade
gép alaphelyzetbe állítása, clean install ha nincs még belakva nem veszítesz időt -
raidx
őstag
válasz SirRasor #57487 üzenetére
Indítsunk el egy parancsort rendszergazdai jogosultsággal, gépeljük be a „Powershell” parancsot, majd üssünk Enter-t. Majd ha minden app-ot törölni szeretnél: Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage
Mivel már beletúrtál a rendszerbe, lehet nem működik. Akkor kivárod Creator frissítést és utánna csinálod amit írtam. Vagy tisztatelepítés.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Geth
veterán
-
King Unique
titán
válasz SirRasor #114085 üzenetére
Nocsak, akkor mégiscsak működik. Amúgy meg létezik kibővített keresési beállítás is és akkor több mindent megtalál a kereső. Valamint az is beállítható, hogy mely mappák legyenek kizárva a keresésből, azaz hol ne keressen. Ahol a ProgramData alapértelmezetten ott van mint kizárt mappa, vagyis nem meglepő, ha ott emiatt nem történik keresés.
Amit a frissítésre vonatkozóan leírtál, azok a beállítások max. az egyes korábbi Windows 10-verziókra vonatkozóan érvényesek, ellenben pl. az aktuális 1909-nél már nem, amiről már volt szó itt a topikban. Ahogyan arról szintén, hogy alapértelmezetten a standard patch kedden (hónap 2. keddje) kiadott összesítő frissítések települnek, ellenben a többi egy ideje rendszerint csak választható frissítés szokott lenni, azaz nem települ automatikusan, max. külön felhasználói megerősítés után.
[ Szerkesztve ]
-
kisapa
senior tag
válasz SirRasor #114085 üzenetére
Bocs de ezt a frissítési csatorna beállítást hol találom.Valamikor régebben már be volt nekem állítva de most egy hónapja újra raktam a windowst. Gondolom most visszaállt az eredetire.
arcitec: Szerintem a jogi dolgokon túl ma Magyarországon a felhasználók többségének az anyagi része sokkal fontosabb. Amikor az ár töredékéért megveheted egy online áruházban esetleg számlával ugyanazt akkor miért ne tennéd.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz SirRasor #118979 üzenetére
Mert mókolt volt gondolom a telepítő. Ha nem enterprise lenne, akkor mct-vel simán fel lehetne frissíteni. Warezolás helyett érdemesebb lenne (a végcélt tekintve) leszippantani egy pro-t a microsofttól, venni pár ezerért egy kódot és minden gondod megoldódna. Ha pedig nem warez, akkor a rendszergazda problémája.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Óra topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest