Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenGoblin
őstag
Sziasztok,
Problémába ütköztem Win10 telepítés közben.
Media driver your computer needs is missing. Hibaüzenet fogad.Ezen a laptopon régen Win10 home volt de egy kis időre Linuxoztam rajta és csak Linux volt rajta. Letöröltem a windowst teljesen. Ma a Microsoft oldaláról letöltöttem a win10 ISO fájl. Kiírtam Etcher-rel. Kettő 32 gigás USB stickre is kiírtam. BIOS-ból be is bootolt de valami nem okés neki.
Próbálkoztam minden USB-be dugaszálni a stick-eket de az sem segített.
El tud valaki tanáccsal látni hogy tovább?.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
GreenGoblin
őstag
válasz King Unique #130904 üzenetére
Ez nem túl segítő amit írtál.
De azért kössz.[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
GreenGoblin
őstag
válasz King Unique #130910 üzenetére
Le lett irva igen. Mint ahogy azt is leírtam Linux van most fent és RUFUS nem járszik. Már kettő különböző programmal is kiírtam a WIN10-et és hibába ütközök telepítés során. Egy másik pendrive-ra letöltöttem a drive-ket de nem tudom betallózni mert formázná mikor már megtettem FAT32-re mielőtt letöltöttem rá a drive-okat.
-
GreenGoblin
őstag
Sziasztok,
Van egy problémám amit halogattam már egy-két hónapja. Újra elővettem hátha most meg tudom oldani de nem megy. Feldobom a kérdést, hátha valaki tud segíteni itt.
Adott egy laptop amin Windows 10 volt. Feltettem még nagyon régen Linuxot rá és a Windows-t teljesen letöröltem. Mondom nekem ez nem fog kelleni többet. Tévedtem.
Most tenném vissza de megakadok. Sikeresen kiírtam a a Windows 10 telepítőjét egy micro sd kártyára (benne van egy kártyaolvasóban). 6 gigás lett.
Belépek a BIOS-ba és a lista tetejére teszem hogy arról boot-oljon. Erre egy fekete képernyő fogad valami üzenettel ami így kezdődik:
GNU GRUB version 2.04
Minimal BASH-like lime editing is supported bla bla bla.
Van valakinek valami hasznos tanácsa mit tudok tenni ilyenkor?
-
GreenGoblin
őstag
válasz Doky586 #136307 üzenetére
Így csináltam. Letöltöttem a Microsoft oldaláról a windows 10-et. Kiírtam a micro ad kártyára és arról akartam boot-olni. Tök egyszerűen hangzik de hiába választom ki hogy a kártyáról töltsön be vagy azt kapom amit lent írtam vagy be sem tölti a windows telepítőt ahelyett belép a Linuxba (Ubuntu van fent).
Totál tanácstalan vagyok. Már végig gugliztam a netet ezügyben és semmit sem találok ami segítene... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
GreenGoblin
őstag
válasz King Unique #136315 üzenetére
Igen kártyaolvasóban van a kártya. Megpróbálom kiírni Pendrive-ra hátha azzal működik.
Nem csak hogy korábban lett telepítve Linux hanem most is az van fent, kizárólag az. Szóval ez még semennyire nincs eltávolítva. Meg voltam győződve hogy win telepítéskor ez automatikusan törlődne. De ezek szerint nem így van akkor megpróbalom majd azt amit linkeltél ha a pendrive-os dolog nem jön be.
Ha nem jó semmi jelentkezek... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
GreenGoblin
őstag
Sikerült letörölnöm a laptopomról az Ubuntut.
De előtte kiírtam pendrive-ra a windows10-et. BIOS-ban a sor tetejére raktam hogy onnan boot-oljon.
Erre bejön a GNU GRUB version 2.04.
Na itt találtam egy kommandot mivel tudom behozni a windows telepítőt.
ls majd kikerestem hol van a telepítő és beírtam a következőt
chainloader (ahol van a telepítő)/efi/boot/bootx64.efi
Na végre beadta a telepítőt de itt a következő hibát dobta ki:
The media driver your computer need is missing.
Na innen nem tudom tovább.
Hogyan tudnék innen tovább lépni?.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
GreenGoblin
őstag
válasz King Unique #136384 üzenetére
Ezt a GNU GRUB-ot fogalmam sincs hogyan kéne eltávolítani. Egyelőre annak örülök hogy az Ubuntu lekerült és nincs fent op rendszer. Amit betettél linket ami megoldás lehet a hiányzó driver-re egyik sem működött.
Most Ubuntu live bootban vagyok próbálom letörölni a hiányzó dolgokat a gyártó oldaláról és majd be tudom tallózni ha kéri. Ezzel a GNU GRUB-al majd később megbírkózok.
Kevés infó tudással idáig sem gondoltam hogy eljutok.
Majd jelentkezek még ha elakadok... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
GreenGoblin
őstag
válasz King Unique #136388 üzenetére
Igen az a leírás alapján biztos ami biztos beírtam a terminálba (ubuntuba) még egyszer ezeket a parancsokat és jól csinálhattam korábban mert No such file or directory üzit kapok. Tehát elvileg mindent letöröltem. Ezért is lesek hogy a GNU miért fogad még mindig. De inkább települjön fel a win utána keresek rá valami megoldást.
mefistofeles: semmit nem akarok megtartani. Most épp újra töröm a Disket Ubuntu Live alatt. Formázzam NTFS-re a végén? Egyelőre 256GB Unknown ezt írja ki.
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
válasz mefistofeles #136393 üzenetére
Letöröltem a Disk-et, azt úgy hagytam. Így a GRUB eltűnt viszont megakadok itt. Hiába nyomok entert a pendrive-ra semmi sem történik.
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
válasz mefistofeles #136398 üzenetére
Nem ad be arra sem semmit
-
GreenGoblin
őstag
válasz mefistofeles #136402 üzenetére
Megoldottam. Nem volt egy egyszerű szülés de fent van a Win10.
-
GreenGoblin
őstag
Azt hogy lehet megoldani, hogy ha lenyomom a windows gombot és elkezdek keresni így a neten akkor ne a Bing-et használja keresőnek?
Illetve ha az Edge-ben megnyitok egy új Tab-ot akkor ne a Binges oldal jöjjön be? Plussz itt a lap alján állandóan beadja, hogy fogadjam el a Privacy-t, minden egyes alkalommal. Ezt ki lehet lőni valahogy?
-
GreenGoblin
őstag
Használ itt valaki Power Toys-ot?
Mikor beírok valamit a Power Toys keresőbe akkor így tölti be a böngészőben
https://valami
ahelyett hogy rákeresne.
Mit csinálok rosszul?.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
GreenGoblin
őstag
Pár kérdés billentyűzettel kapcsolatban:
1. Hol tudom megnézni, a betűk kiosztását? Angol billentyűzetem van de beállítottam a Magyar Qwertz-t is. De jó lenne látnom mi merre van.
2. Tetsre lehet a magyar szabni valahogy? Qwerty-s magyar kiosztást hasnználnék ami 101 karakteres (a magyar qwertz nem tudom mennyi) de a nullát nem találom meg mintha pár dolog még hiányos lenne.
-
GreenGoblin
őstag
Sziasztok, egy gyors kérdés.
Sikerült eladnom a laptopom. Ilyenkor csak annyit kell tennem, hogy a Settings, Recovery-ben rányomok a Remove everything? Nem kell mást csinálni ugye?.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Világrekord: már 12 GHz felett járnak a DDR5 memóriák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Threadripper X3D-vel?
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest